Belépés
2019. szeptember 18. szerda | 38. hét | 261. nap | 20:07 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Csodásan finom és puha puszedli.
tej
1 csomag szalalkáli
0,5 dl olaj

a mázhoz:
3 tojásfehérje
kb. 30-35 dkg porcukor
citromlé ízlés szerint

A kristálycukrot megpirítjuk, majd a vízzel felengedjük és hagyjuk kihűlni. A porcukrot a tojássárgákkal és a margarinnal habosra keverjük.

Összekeverjük a száraz hozzávalókat: az átszitált liszteket, a szegfűszeget, a fahéjat, a citromhéjat és a vaníliát. Ennek a mennyiségnek kb. a felét hozzákeverjük a kikevert vajhoz.

A megmelegített tejbe beleöntjük a szalalkálit, majd ezt hozzákeverjük a tésztához. Felváltva a tésztához keverjük az olajat, a maradék lisztes keveréket és a felolvasztott cukrot is. Lefedjük, majd egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. Ha nincs ennyi időnk, 3-4 óra is elég.

A pihentetés után a tésztából lisztes kézzel főtt tojássárgája nagyságú golyókat készítünk, és kikent tepsire helyezzük a golyókat. 165 fokra melegített sütőben, légkeverésen kb. 8-10 percig sütjük a puszedliket.

A
suzymama, 2019. március 14. csütörtök, 18:24
Csodásan finom és puha puszedli.
olaj

a mázhoz:

3 tojásfehérje

kb. 30-35 dkg porcukor

citromlé ízlés szerint

Elkészítés:

A kristálycukrot megpirítjuk, majd a vízzel felengedjük és hagyjuk kihűlni. A porcukrot a tojássárgákkal és a margarinnal habosra keverjük.

Összekeverjük a száraz hozzávalókat: az átszitált liszteket, a szegfűszeget, a fahéjat, a citromhéjat és a vaníliát. Ennek a mennyiségnek kb. a felét hozzákeverjük a kikevert vajhoz.

A megmelegített tejbe beleöntjük a szalalkálit, majd ezt hozzákeverjük a tésztához. Felváltva a tésztához keverjük az olajat, a maradék lisztes keveréket és a felolvasztott cukrot is. Lefedjük, majd egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. Ha nincs ennyi időnk, 3-4 óra is elég.

A pihentetés után a tésztából lisztes kézzel főtt tojássárgája nagyságú golyókat készítünk, és kikent tepsire helyezzük a golyókat. 165 fokra melegített sütőben, légkeverésen kb. 8-10 percig sütjük a puszedliket.

A
horvathnemagdi, 2016. október 18. kedd, 15:17
Puha mézes puszedli
dkg liszt (finom és rétes vegyesen)
1 csapott teáskanál őrölt szegfűszeg
1 kávéskanál fahéj
citromhéj
1 csomag vaníliacukor
1 dl tej
1 csomag szalalkáli
0,5 dl olaj

Mázhoz:
3 tojásfehérje
kb. 30-35 dkg porcukor
citromlé ízlés szerint

Összekeverjük a száraz hozzávalókat:
az átszitált liszteket, a szegfűszeget, a fahéjat, a citromhéjat és a vaníliát. Ennek a mennyiségnek kb. a felét hozzákeverjük a kikevert vajhoz.
A megmelegített tejbe beleöntjük a szalalkálit, majd ezt hozzákeverjük a tésztához. Felváltva a tésztához keverjük az olajat, a maradék lisztes keveréket és a felolvasztott cukrot. Lefedjük, majd egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. Ha nincs ennyi időnk, 3-4 óra is elég.

A pihentetés után a tésztából lisztes kézzel főtt tojássárgája nagyságú golyókat készítünk, és kikent tepsire helyezzük a golyókat. 165 fokra melegített sütőben, légkeverésen kb. 8-10 percig sütjük a puszedliket.
A tojásfehérjét
suzymama, 2016. szeptember 05. hétfő, 15:43
x
perc). Ha kihűlt, gyönyörűen lehet díszíteni, a fenyőre díszként felaggatni. Csodálatos illat lengi be a házat.
Mézespuszedli Nagymama módra
Hozzávalók:
25 dkg méz
50 dkg liszt
12 dkg sütőmargarin
10 dkg cukor
1 egész tojás és 2 tojás sárgája
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál fahéj
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
reszelt narancshéj vagy citromhéj
(Mióta van mézesfűszer keverék inkább azt használom.)
Elkészítés: A megmelegített mézben feloldjuk a margarint, hozzáadjuk a többi alapanyagot és simára gyúrjuk. Kb 15 percre betesszük a hűtőbe. Ha lehűlt, könnyen fomázható. 1/2 cm vastagra kinyújtjuk, formákat szaggatunk belőle. Ha puszedlinek sütöm, akkor kis golyókat formázok a tésztából, és ha kihült, gőz felett keményre felvert tojásfehérjébe hempergetem. 170-180 fokon kb 12 percig sütjük.
A tetejét diszitem tetszés szerint.
Megjegyzés:
Nagyon gyorsan elkészül, és nem keményedik meg. Dobozban vagy zacskóban
nagyuska, 2014. május 24. szombat, 19:26
Medvehagymás-fetás pogácsa
Medvehagyma és füstölt feta sajt - ennél jobb már nem is történhet egy pogácsával.

Hozzávalók 3-4 tepsihez:
60 dkg liszt
1/2 tk só
25 dkg füstölt feta sajt
25 dkg vaj
1 db egész tojás + 1 db sárgája (kenéshez)
2,5 dkg élesztő
1 dl tejföl
1 dl tej
1 csokor medvehagyma

Elkészítés:

1. Az élesztőt felfuttatjuk a kicsit megmelegített tejben.

2. Közben a lisztet, a sót, a szobahőmérsékletű vajat és a feta sajtot egy nagy tálban tesszük.

3. Hozzáadjuk a tejfölt is és a felfuttatott élesztőt. Kb 10-15 percig dagasztjuk.

4. A kész tésztát letakarva másfél óráig pihentetjük szobahőmérsékleten, majd lisztezett munkafelületen kb 1 cm-es vastagra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, zsírpapírral kibélelt tepsire tesszük és további 15 percig kelesztjük.

5. 190 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük, előtte azonban bekenjük a
tinka1951, 2014. március 08. szombat, 17:28
A tökös tejeskávé
késhegynyi őrölt fahéj-gyömbér-szegfűszeg

1 kanál méz

tejszínhab

Elkészítettem a kávét, kb fél decit és gyengét, de én csak az íze kedvéért iszom, mindenki csinálja, ahogy egyébként szokta, erősen, cukorral v anélkül.

A sütőtököt beletettem egy mély edénybe, ráöntöttem a tejet, megszórtam a fűszerekkel, belecsorgattam a mézet és összeturmixoltam botmixerrel, majd megmelegítettem.

Elvileg a felgőzölt tejbe kell a kávét lassan belecsorgatni, hogy a rétegek szépen elválljanak, nekem ez nem sikerült, próbáltam fordítva is, a kávéra öntöttem a tejet, de úgyse, de hátha másnak fog... A végén felvertem a tejszínhabot, egy nylon zacskóba kanalaztam, aminek a csücskét kivágtam, a kávé tetejére nyomtam a habot, majd megszórtam
nagyiful, 2013. november 04. hétfő, 17:14
x
kihűlt,összekeverjük. A lapokat megtöltjük,és a tetejére tortabevonó csokit teszünk.
#1745
2009. február 7. 12:32
Válaszolj!





Wágner Éva [Éva]

1704: Ma reggel elkezdtem a kisérletezést.A tejszínes tömbsajt valóban finom,nincs mellékíze,de viszont nem kenhető úgy ahogy kellene.Csináltam egy rudat így is durvára tört dióval.Aztán úgy próbáltam meg,hogy 3 szelet újjnyi vastag sajtot vágtam,külön külön nem egyszerre megmelegítettem,hogy formázható legyen,első szelet:belenyomkodtam a durvára aprított diót,második szelet rátettem mint a tortára szintén durvára apritott dió,harmadik szelet rá az előzőre,majd a tetejére fél egész diók belenyomkodva.Aztán olyan formára formázom kézzel amilyenre akarom.Én hosszú téglalap alakúra formáztam.Majd este megkóstolom.Ennyi idő kell a hűtőben.
#1744
2009. február 7. 11:50
Előzmény Pálmai (Pungorné) Edit [Ditk... 2009. január 29. 14:39
Válaszolj!
nagyuska, 2011. december 29. csütörtök, 18:32
Gőzgombóc szilvalekvárral és
és mákkal

Hozzávalók:

60 dkg darás liszt
késhegynyi só
3 dkg porcukor
1,5 dl tej
2 tojássárgája
2 dkg olvasztott vaj
szilvalekvár
3 dkg élesztő
fél dl tej
1 dkg porcukor
Kívülre:
15 dkg olvasztott vaj
12 dkg darált mák vagy dió
12 dkg porcukor

Elkészítés:

1.) Fél dl tejben elkeverjük az élesztőt és az 1 dkg porcukrot, felfuttatjuk. A megmelegített lisztben elkeverjük a sót, a porcukrot, beleöntjük a langyos tejben elkevert tojássárgát, az olvasztott vajat és a megkelt élesztőt.

2.) A tésztát fakanállal jól kidolgozzuk, és meleg helyen megkelesztjük.

3.) A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán vastagabbra kisodorjuk, és fánkszaggatóval kiszaggatjuk. A korongok felére kemény lekvárt teszünk, az üresen hagyottakkal befedjük. A lekvár körül a tésztát lenyomkodjuk, és újból kiszúrjuk. A megtöltött gombócokat a gyúródeszkán
horvathnemagdi, 2011. május 25. szerda, 21:55
Gőzgombóc, a bajor csoda
származik. Gőzön főtt lekváros bukta a címe, de ez ne tévesszen meg senkit, mert ez az eredeti barjor gőzgombóc. :-)
Gőzön főtt lekváros bukta

Hozzávalók: 600 g darás liszt, késhegynyi só, 30 g porcukor, 1,5 dl tej, 2 tojássárgája, 20 g olvasztott vaj, szilvalekvár, 30 g élesztő, fél dl tej, 10 g porcukor
A szóráshoz: 150 g olvasztott vaj, 120 g darált mák vagy dió, 120 g porcukor
Elkészítés:
1.) Fél dl tejben elkeverjük az élesztőt és a porcukrot, és megkelesztjük. A megmelegített lisztben elkeverjük a sót, a porcukrot, beleöntjük a langyos tejben elkevert tojássárgát, az olvasztott vajat és a megkelt élesztőt.
2.) A tésztát fakanállal jól kidolgozzuk, és meleg helyen megkelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán vastagabbra kisodorjuk, és fánkszaggatóval kiszaggatjuk. A korongok felére kemény lekvárt teszünk, az üresen hagyottakkal befedjük. A lekvár körül a tésztát lenyomkodjuk, és újból kiszúrjuk. A megtöltött gombócokat a gyúródeszkán kelesztjük.
3.)
horvathnemagdi, 2011. május 09. hétfő, 11:15
Foszlós kalács
Foszlós kalács

Hozzávalók:
90 dkg (finom)liszt, 20 dkg kristálycukor, 1 tojás + még egy sárgája, még egy tojás a megkenéshez, 3 dl tej, 5-6 dkg sütőmargarin, 5 dkg élesztő, csipet só, ízlés szerint mazsola

Elkészítés:

Az élesztőt fél deci langyos tejjel összekeverjük, és beleöntjük a cukorral, sóval elkevert lisztbe. (Összekeverés nélkül állni hagyjuk 10 percet.)
Hozzáöntjük a maradék langyos tejben felolvasztott margarint, a tojást, meg a plusz sárgáját és a mazsolát. Nyúlós, de nem ragadós tésztát gyúrunk belőle(vigyázva, hogy ne nyomkodjuk le a tésztát miközben gyúrjuk, inkább alulról emelgetve próbáljuk elválasztani az edény falától). Ha nagyon ragadós, tehetünk hozzá pici lisztet, ha meg nem akar összeállni, langyos tejet.

Letakarva langyos helyre egy órára félrerakjuk. Ha szépen megkelt, kétfelé választjuk (két kalács lesz belőle), és az első darabot megint 3 felé osztjuk. Kinyújtjuk mind a három darabot, összefonjuk, és ugyanezt csináljuk a másik
horvathnemagdi, 2011. február 28. hétfő, 23:43
Töltött báránycomb
Töltött báránycomb paprikás mártással

Hozzávalók:
80 dkg bárány comb: 0.80 kg
1 fej hagyma: 1 fej
5 dkg vaj: 0.05 kg
liszt: 1 evőkanál
tejföl: 1 dl
száraz vörösbor: 1 dl
tojássárgája: 1 db
őrölt paprika: 1 evőkanál
ételízesítő: csipetnyi
fűszerkeverék: 1 kávéskanál
zsemle: 2 db
paradicsompüré: 1 evőkanál
majoránna: csipetnyi
őrölt bors: csipetnyi
só: csipetnyi
liszt: 2 evőkanál
tojás: 2 db
zöldpetrezselyem: 2 csomag
tej a töltelékhez ízlés szerint.
étolaj a kisütéshez
burgonya: 0.80 kg
szilvabefőtt: ízlés szerinti
vegyes zöldség a díszítéshez
Előkészületi idő: 40 perc
Sütési idő: 40 perc
Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:
A bárány combot 1 cmvastag csíkokra szelünk 12 db. legyen, majd középen filézőkéssel szétnyitjuk, megsózzuk, és a következő töltelékkel megtöltjük.

Töltelék:
A vajat a tojással kikeverjük, megsózzuk, borsozzuk, majoránnával
horvathnemagdi, 2011. február 03. csütörtök, 11:38
Töltött báránycomb paprikás
Töltött báránycomb paprikás mártással

Hozzávalók:
80 dkg bárány comb: 0.80 kg
1 fej hagyma: 1 fej
5 dkg vaj: 0.05 kg
liszt: 1 evőkanál
tejföl: 1 dl
száraz vörösbor: 1 dl
tojássárgája: 1 db
őrölt paprika: 1 evőkanál
ételízesítő: csipetnyi
fűszerkeverék: 1 kávéskanál
zsemle: 2 db
paradicsompüré: 1 evőkanál
majoránna: csipetnyi
őrölt bors: csipetnyi
só: csipetnyi
liszt: 2 evőkanál
tojás: 2 db
zöldpetrezselyem: 2 csomag
tej a töltelékhez ízlés szerint.
étolaj a kisütéshez
burgonya: 0.80 kg
szilvabefőtt: ízlés szerinti
vegyes zöldség a díszítéshez
Előkészületi idő: 40 perc
Sütési idő: 40 perc
Főzési idő: 10 perc

Elkészítés:
A bárány combot 1 cm vastag csíkokra szelünk 12 db. legyen, majd középen filézőkéssel szétnyitjuk, megsózzuk, és a következő töltelékkel megtöltjük.

Töltelék:
A vajat a tojással kikeverjük, megsózzuk, borsozzuk,
horvathnemagdi, 2011. február 02. szerda, 15:06
1/2
Képek, videók
0 a Csodásan szép napot h
lovaszmarika
2019. július 17. szerda, 18:33
CSODÁSAN--VILLOG--ARAN Y.g
bobecili
2017. szeptember 15. péntek, 12:18
Legyen csodásan szép esté
borigit
2017. július 07. péntek, 13:23
Legyen csodásan szép a na
borigit
2017. július 07. péntek, 12:45
Csodásan szép napokat kív
borigit
2017. június 24. szombat, 14:57
csodásan szép napot.gif
suzymama43
2016. március 02. szerda, 10:49
csodásan szép napot.gif
borigit
2016. február 29. hétfő, 10:53
Legyen csodásan szép a na
jucinenadov
2015. szeptember 23. szerda, 00:27
csodásan szép napot.jpg
suzymama43
2015. július 24. péntek, 19:23
Csodásan szép estét.jpg
suzymama43
2014. november 27. csütörtök, 17:25
Csodásan szép napot kíván
suzymama43
2014. október 25. szombat, 15:23
Legyen csodásan szép esté
suzymama43
2013. október 24. csütörtök, 15:08
kristálycukros zacskó
lacipecsenye
2011. január 22. szombat, 18:43
Címkék
eredeti barjor, kávé tetejére, maradék lisztes, sütőtököt beletettem, kikevert vajhoz, feta sajtot, langyos tejben, mély edénybe, fenyőre díszként, következő töltelékkel, pihentetés után, tésztát miközben, első darabot, rétegek szépen, tökös tejeskávé, üresen hagyottakkal,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.