Belépés
2019. január 20. vasárnap | 3. hét | 20. nap | 18:24 | Fábián, Sebestyén
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
kert
Egyre jobban terjed a kiskertekben, balkonokon a függőleges kertészkedés. Ezek a praktikák tökéletes megoldások a helykihasználásra, Ahogy mondani szokták, ha nincs hely vízszintesen, akkor haladjunk felfelé.

Az otthoni függőleges kert egyik kedvence a piramis forma, ami lehetővé teszi, hogy bármilyen magasságban tervezzünk. A szabadalmaztatott formaterv lehetővé teszi, hogy a növények gyökere megfelelő mennyiségű tápanyagot vehessen fel, ezáltal biztosítja a maximális növekedést. Plusz előny, hogy ha a növénypiramis egyik sarkát észak felé fordítjuk, akkor biztosítjuk, hogy minden oldal napfényhez jusson. A piramis formájú függőleges kert igen praktikus a városi kertekben, ahol kevés a megművelhető terület. Fűszernövényeket, zöldségeket vagy díszvirágokat szinte bárhol termeszthetünk ezekben a
faciendum, 2018. március 17. szombat, 19:27
Az Agrokor megválik több vállalatától
Ramljak.

Befektetésekre lesz szükség viszont a élelmiszeriparban, a Jamnica d.d., ásványvíz-előállító vállalatban, a Sarajevski kiseljak d.d. boszniai ásványvízgyártó vállalatban és a Ledo fagylaltgyárban - tette hozzá. A krízismenedzsment szerint ezek a cégek megmenthetők a márkanévnek és jól működő elosztási rendszernek köszönhetően, de jelentős tőkebefektetést igényelnek.

A mezőgazdasági ágazatban, a Bellye Rt.-ben, a Vupik és a Vinkovci mezőgazdasági vállalatban - ezek 32 ezer hektár megművelhető mezőgazdasági földterülettel rendelkeznek Kelet-Horvátországban, amelynek 95 százaléka állami tulajdonban van, és a korábbi befektetéseknek és technikai fejlesztéseknek köszönhetően jól működnek -, a termelésének hatékonyságára és javítására kell nagyobb hangsúlyt fektetni.

A fenntarthatósági terv külön kiemeli, hogy ez a terület meghatározó a munkahelyek megőrzése céljából a kevésbé fejlett kelet-horvátországi térségben, és fontos szerepet játszik a kormány élelmiszerellátási
velemenyezd, 2017. október 30. hétfő, 18:54
A Primoąten falu.
csapatok nem kezdték támadni ezt a területet is. Ekkor Prhovo, ©iroke és Kruąevo lakossága a sorozatos támadások és fosztogatások elől a közeli kis Gola Glava (Caput Cista) szigetre menekült, ahol megalapították új településüket Primoątent. Primoątent 1564-ben említik először ezen a néven, ekkor már falakkal és tornyokkal megerősített településként. Mivel Primoąten eredetileg egy szigeten feküdt, egy fahíd biztosította a szárazfölddel való összeköttetést. Lakói nem voltak elszigetelve a szárazföldi megművelhető területektől sem, mert még az állandó török veszély ellenére is művelték földjeiket, melyek továbbra is megélhetésük legfőbb forrásai voltak. A török fenyegetés végeztével a hidat elbontották, a helyét pedig feltöltötték, így a sziget mesterséges félszigetté vált. Ez a település demográfiai fejlődésének időszaka, amikor a területe is kezdett a régi településmagon kívülre terjeszkedni. A mezőgazdaságon kívül a fő gazdasági ág az állattenyésztés volt, de emellett említésre méltók a szőlőültetvények is.
schuro, 2017. május 13. szombat, 08:12
Lázár: az első fél évben jól teljesített a magyar gazdaság
Az összeg sorsáról jövő héten dönt a kormány, ugyanakkor a kormánykabinetek azt javasolják, hogy "a szocialisták által felhalmozott nemzeti adósság" finanszírozására költsék azt.

Megerősítette, hogy a kormány szeptemberben törvényben zárja le a földárveréseket, amelyek során a meghirdetett 280 ezer hektárból 206 ezer kelt el.

Mintegy 30 ezer vevő volt, akik közül 20 ezren 3 hektár alatti területet vásároltak - ismertette a miniszter, aki kérdésre azt is elmondta: a nem értékesített, de megművelhető földekre bérleti jogot létesítenek.

A tárcavezető arról is beszámolt, hogy áttekintették az e-számla helyzetét, a fizetési lehetőséget a tervek szerint 2018. január 1-jével vezetnék be.

Megkérdezték a Modern városok programban rögzített útberuházásokról is. Azt felelte: nem lesz változás ahhoz képest, amit megígértek.

Egy rezsicsökkentéssel kapcsolatos kérdésre a miniszter úgy válaszolt: a gáz- és áramszolgáltatást illetően még van esély a csökkentésre, ha a szervezeti átalakítás jó
velemenyezd, 2016. augusztus 18. csütörtök, 17:35
Áder: a párizsi klímacsúcs sikere nélkül nem teljesíthetők a fenntartható fejlődési célok
fogalmazott az elnök.

"Hiába fogadtunk el ma délelőtt látványos fenntartható fejlődési célokat más területeken, ha a klímacél nem teljesül, a többi fejlődési cél elérése is reménytelen. Ha Párizsban nem leszünk eredményesek, és még több széndioxidot bocsátunk ki a légkörbe, és még tovább fűtjük a bolygót és még inkább fokozzuk az elmúlt évek káros hatásait, akkor a fenntartható mezőgazdaság és élelmiszer-termelés, a fenntartható vízgazdálkodás csupán vágyálom marad" - mondta.

Rámutatott, hogy a megművelhető területtel együtt csökken a megtermelhető élelmiszer mennyisége, ha pedig tovább gyorsul a víz körforgása, a hidrológiai ciklus, akkor egyre gyakoribb és egyre súlyosabb természeti katasztrófákkal kell számolni. Ha tovább folytatódik a tengerek, óceánok savasodása, akkor egymilliárd ember elsődleges élelmiszerforrása kerül veszélybe.

"Mi következik mindebből? A szegénység nem csökken, hanem nőni fog. A társadalmi egyenlőtlenség nem csökken, hanem nőni fog, és ebből adódóan nőni fog
velemenyezd, 2015. szeptember 26. szombat, 07:04
Több mint ötven település csatlakozott az Élelmiszerlavina programhoz
Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke elmondta: tavaly 37, idén már minden eddiginél több, 53 önkormányzat, illetve civil szervezet pályázott 16 megyéből a programra azzal, hogy 110 hektárnyi megművelhető földterületet biztosított, vállalva, hogy a parlagon lévő területen a Syngenta által felajánlott több millió forint értékű zöldség vetőmagot a programban résztvevő közmunkások szakember irányításával elvetik, a területet és a növényeket a betakarításig gondozzák, a termésből pedig a munkába bevont résztvevők és rászoruló családok élelmiszercsomagokat kapnak.

A program keretében tavaly több mint 13 ezer embernek segített az Élelmiszerlavina, csaknem 170 tonna egészséges élelmiszernövényt termesztettek több mint ezer ember bevonásával - közölte Czigány Tibor, a vetőmagvakat és növényvédő szereket forgalmazó Syngenta ügyvezető igazgatója. Hozzátette: a program elindulása óta több mint 100 ezer hátrányos helyzetben lévő ember kapott élelmiszercsomagot.

Mocsai Tamás (független), a
velemenyezd, 2015. április 22. szerda, 18:10
Gyárépület tetején működik mini mintafarm Kínában
kertek között betonutak vezetnek, amelyen - ha szükség van rá - egy kis traktor is kényelmesen elfér.

Lu Hsziao-csing, a gyár munkatársa a Hszinhua hírügynökségnek elmondta, úgy vélik, az ötlet bevált, a farmon - amellyel az amúgy kihasználatlan területet hasznosítják - alkalmazottaik dolgoznak önkéntesként. A terményeken, zöldségeken, gyümölcsökön is ők osztoznak.

A felvetést azért is támogatták, mert a térségben az egyre gyorsabb ütemű urbanizáció következtében mind inkább fogyóban a megművelhető terület. Azt is megjegyezte, hogy a tető jól szigetelt, nem tartanak attól, hogy a kis csatornák, tavak vagy az öntözés révén beáznának.

A tetők beépítése korábban internetezők "leleplezései" folytán népszerű témája volt a kínai közösségi médiának. Több látványos kísérletről, köztük sziklakertbe épített templomról jelentek meg fényképes, videós beszámolók, s csaknem mindig az derült ki, hogy illegális, engedély nélküli építkezésekről volt szó.

A Hszinhua beszámolója szerint a fővárosi tetőtéri
velemenyezd, 2015. március 06. péntek, 11:12
Utazás a rizsbor és a szárított denevér földjén
szállodákban megtalálható a filteres amerikai stílusú hosszú kávé is. A tejes változatok most kezdenek megjelenni, mivel a tejet és a tejterméket a helyiek nem fogyasztanak, nem bírja feldolgozni a szervezetük. Laoszban a hegyi kávé a legjobb, amint 1000-1100 méter magasságban termelnek és általában erősre pörkölik. Végezetül egy-két szó az ételekről, a gasztronómiáról. Amiről itt sosem szabad elfelejtkezni, az hogy mindhárom ország állandó élelmiszerválsággal küzd. Sokan vannak és kevés a megművelhető földterület. Az elmúlt évtizedekben fokozatosan tűntek el a termelőterületek, mivel beültették jobban jövedelmező kávéval és gumifával. Vietnámról azt mondják, hogy a világ egyik legizgalmasabb konyhájával rendelkezik. Ezt nem akarom megerősíteni, de az biztos, hogy a környéken messze a legjobb. Mindhárom ország egyik legfontosabb étele a pho leves, amit már itthon sem kell bemutatni. Fontos étel, mivel közösségi fogyasztása a jellemző. Az asztal közepén elhelyezik a levest egy melegítőre, körberakják
bordat, 2015. január 02. péntek, 21:11
Tallóztam
drasztikus, több millió élőlény életét alapjaiban megváltoztató mérnöki tervvel állított be 1927-ben Wilhelm Marx, a Weimari Köztársaság 10. kancellárjának irodájába.

Az államfőnek átnyújtott gazdagon illusztrált, H.G. Wells sci-fi író ihlette tervdokumentáció a fent említett ,,korabeli akkut" problémákat úgy akarta orvosolni, hogy a Földközi-tenger területének 22 százalékának kiszárításával egyesítette volna Európát Afrikával, amely 666.200 négyzetkilométernyi, a tengertől elrabolt új megművelhető földterületet jelentett. Az új szuperkontinenst eleinte Panropa, később Atlantropa néven hívta.

A mérnök koncepciójának természettudományos alapja Otto Jessen földrajztudós megfigyeléseire és kutatásaira alapult: ,,Mivel a Földközi-tenger mindig több vizet párologtat el, mint amennyit az ide torkolló folyók [pl. Nílus, Rhône, Pó] vízhozama pótolni tud, így a tenger vízállományának nagyobb részét az Atlanti-óceántól szerzi be." A mérnöki terv szerint, ha a mediterrán-medence kapcsolódási
piroska0101, 2014. augusztus 29. péntek, 08:43
Vérnyomáscsökkentő zöldségek: szívbarát patika a kertben
a cukor, így abszolút szívbarát növények. Természetes nitrátokat tartalmaznak, amelyek segítik a vérerek működését, csökkentik a szív terhelését, továbbá csökkentik a vérnyomást.

A levélzöldségek az esetek döntő többségében jó választásnak bizonyulnak a kiskerti termesztésre. Viszonylag könnyen termeszthetők, ízletes főételek, köretek készíthetők belőlük, de salátákba, szendvicsekbe is tehetjük.

A palánták nevelését már kora tavasszal elkezdhetjük, amikor a kert talaja már megművelhető, előkészíthető a kiültetésükhöz. Megfelelő éghajlati viszonyok mellett egy évben őszig kétszer is ültethetünk belőlük. Egyes levélzöldségek edényekben is jól fejlődnek.

ÉDESBURGONYA

Az édesburgonya élelmi rostban gazdag, antioxidánsokat, különböző vitaminokat tartalmaz. A benne található magnézium segít csökkenteni a vérnyomást. Korán ültessük, mivel hosszú időre van szüksége, mire termést hoz. A növény a meleg időjárást kedveli, így a kert meleg, napos szegletébe
suzymama, 2014. június 29. vasárnap, 11:13
Szerintetek, Schobert Norbi vagy Tatarek Rezső tornája jobb?
A kerti munka segít eldönteni azt a kérdést, hogy a duci tréning meddig hatásos!
Ha van felesleges pénzed, akkor gyere el hozzánk szerszám és megművelhető
terület van bőven és kedvezményesen.
Legalább bioételeket ehetsz azok a moslékok helyett, amelyekkel drága pénzért
kétszer etetnek meg veled.
Aki nem képes saját ötlet alapján megdolgoztatni a testét, az menjen szexelni!
hatarvadasz, 2014. április 14. hétfő, 18:30
Százmilliók keltek útra halottak napja alkalmából Kínában
A csingming, a sírlesöprés ünnepe, amikor benépesülnek és a virágoktól színessé válnak a temetők, az emberek "ajándékot", áldozatot visznek az elhunytak nyughelyéhez. Ételt, gyümölcsöket, de akár cigarettát is. Papírból készült lakást, autót, elektronikai cikkeket - például táblagépeket, telefonokat - mintázó maketteket, erre a célra gyártott "pénzt" égetnek, füstülőket gyújtanak és meghajolva tisztelegnek a síroknál az urnatemetőben.

A csingming, amely egyben a tavasz hozta reménységnek is a napja, rendszerint az április 4-6. közötti napokra esik, 2008 óta pedig munkaszüneti nap.

A kínai állami televízióban szombaton arról sugároztak riportot, hogy a temetések mennyire drágák; mint fogalmaztak, egyre többen vannak, akik "nem engedhetik meg maguknak, hogy meghaljanak". Egy észak-kínai temetkezési vállalkozó ugyanakkor az összeállításban azt állította, náluk háromféle tarifa is van 3 ezer jüantól (110 ezer forinttól) 10 ezerig (360 ezer forintig), miközben az is kiderült, hogy egy "zöld
velemenyezd, 2014. április 05. szombat, 17:21
1/4
Képek, videók
kert-r.jpg
katolikusokoldala
2018. augusztus 27. hétfő, 11:15
Ilona Kert..-töl
csalogany13
2018. augusztus 23. csütörtök, 23:06
Kertem virágai Anna napon
veronika76
2018. augusztus 12. vasárnap, 22:52
Pihenés a kertben
eva6
2018. augusztus 06. hétfő, 16:46
Nem kértem valóban.
alvaro-hopihe
2018. augusztus 01. szerda, 09:18
0 ez yucca, Ibolya kertjé
lovaszmarika
2018. július 01. vasárnap, 18:19
Nők a kertben
eva6
2018. június 21. csütörtök, 12:25
kertben olvasó nő
eva6
2018. június 19. kedd, 16:14
Kislány a kertben
eva6
2018. június 18. hétfő, 11:19
Aranyosi-Ervin-A-kert- őre
eva6
2018. június 16. szombat, 08:14
kert1.jpg
durcimarcika
2018. június 02. szombat, 17:01
kerteszkedes05.jpg
borigit
2016. május 05. csütörtök, 12:54
kertészkedés
nyersannaerzsebet
2008. május 13. kedd, 13:58
Címkék
Bellye Rt, hidat elbontották, betakarításig gondozzák, Mocsai Tamás, parlagon lévő, összeg sorsáról, hidrológiai ciklus, mezőgazdasági ágazatban, kerti munka, vérerek működését, virágoktól színessé, tárcavezető arról, moslékok helyett, elhunytak nyughelyéhez, társadalmi egyenlőtlenség, program keretében,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.