Belépés
2019. január 23. szerda | 4. hét | 23. nap | 21:16 | Zelma, Rajmund
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szijjártó Péter: tizennégy milliárd forintot meghaladó beruházás kezdődik a Bosch miskolci gyárában
Az eseményen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt mondta: a 14,1 milliárd forintos beruházást a kormány 2,65 milliárd forint vissza nem térítendő összeggel támogatja.

A beruházás a meglévő termékek - motorhűtő ventilátor, elektromos kerékpár-hajtómű - új generációit és további új termékek - például okoskerék - gyártását, modenrnizálását teszi lehetővé.

A miniszter beszélt arról is, hogy tavaly a magyar gazdaságnak rendkívüli világgazdasági körülmények között prosperálni, a világgazdaságnak teljesen új korszaka köszöntött be 2018-ban, a gazdaság magyar szereplői helytálltak, a magyar gazdaság "egyedülállóan" jó, kiváló teljesítményt, rekordévet produkált. "Ehhez a beruházásösztönző tevékenységünket is át kellett alakítani" - mondta.

Magyarországra a nemzetközi gazdaság nemcsak termelési, hanem kutatási, fejlesztési helyszínként is tekint, a külföldi nagyvállalatok továbbra is bíznak Magyarországban, a politikai és gazdasági stabilitásban, a dolgozók szakértelmében - tette
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 14:01
Autóipari fejlesztésekben működik együtt az LG és a Microsoft
A Las Vegasban a Nemzetközi Szórakoztatóelektronikai Kiállítás (CES) alkalmából aláírt nyilatkozat értelmében az LG felgyorsítja meglévő digitális platformjának átalakítását az autóipar számára a Microsoft Azure felhő- és mesterségesintelligencia-technológiáinak, valamint az LG fejlesztés alatt álló "önvezető" szoftverének segítségével.

Az LG a Microsoft mesterséges intelligencia terén szerzett tudását adaptálja saját járművezetést támogató rendszereibe (Advanced Driver Assistance Systems, ADAS), a sofőr állapotát ellenőrző kameráiba (Driver-Status Monitoring, DSM) és többcélú frontkamerarendszereibe, valamint infotainment rendszereibe beépíti a Microsoft virtuális asszisztensekhez készült megoldásgyorsítóját (Virtual Assistant Solution Accelerator). Az Azure Data Box szolgáltatás révén az útközben rögzített adatok automatikusan feltölthetők a felhőbe, az így létrehozott könyvtár pedig segít az önvezető szoftvert még okosabbá tenni.

Az LG tervei között szerepel, hogy a legmodernebb
velemenyezd, 2019. január 10. csütörtök, 17:32
AM: az ipar 4.0 hozzájárulhat a mezőgazdaság és az élelmiszeripar fejlődéséhez
lánc, vagy előre diagnosztizálhatók a meghibásodások, így előre elkerülhetők a nem tervezett leállások. Továbbá növelhető az energiahatékonyság és garantálható az élelmiszerlánc biztonsági szabályozásnak való megfelelés - sorolta az államtitkár.

Kitért arra is, hogy az élelmiszeriparban az ipar 4.0-hoz kapcsolódó megoldások terjedését nehezíti az ágazat egyedi és heterogén jellege, annak 33 szakágazata és szakágazatonkénti eltérő vállalati mérete, valamint az előállítandó termékkörök vagy éppen termékek is más-más fejlesztési irányokat és megoldásokat igényelnek. Zsigó Róbert elmondta, hogy a jelenlegi elszámolási periódusban 2014 óta közel 230 milliárd forint támogatás áramlott az élelmiszeriparba állami és uniós forrásokból a beruházások ösztönzése érdekében.

Palkovics László, a Szent István Egyetem (SZIE) rektora megnyitó beszédében azt hangsúlyozta, hogy az élelmiszeriparban a hozzáadott értéket minél magasabb szintre kellene emelni, hiszen ez egyrészt gazdaságélénkítő hatású, másrészt
velemenyezd, 2018. november 30. péntek, 12:47
A Spar kapta az először átadott Magyar Termékekért Kereskedelmi Nívódíjat
meglévő mintegy 40 százalékos tartalék kiaknázható lenne, ha "az üzleti szemléletet a termelői oldalhoz közelítenék", azaz kihasználnák a piaci szereplők közötti együttműködés lehetőségét, valamint megjelenne a gazdálkodásban a digitalizáció, a robotika és a precíziós gazdálkodás.

Ennek eredményeként mintegy 25-30 millió ember számára lenne képes élelmiszert termelni a magyar mezőgazdaság szemben a mai 15 millióval.

A Magyar Termék Nonprofit Kft. és a Trade magazin által alapított Magyar Termékekért Kereskedelmi Nívódíjat a Magyar Termék Védjegyhasználó cégeinek szavazatai alapján ítélték oda a hazai termékek népszerűsítéséért, értékesítéséért végzett munkáért - fogalmazott a díjátadó ünnepségen Benedek Eszter, a Magyar Termék Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Mint mondta, 12 üzletlánc vett részt a versenyen. A Magyar Termékekért Kereskedelmi Nívódíjjal járó kézzel készített kerámiaszobrot, Karsay Judit munkáját, a Spar Magyarország Kft. érdemelte ki, a második helyezett az Auchan Retail
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 16:58
Átadták az Alteo akkumulátoros villamosenergia-tárolóját
A kutatás-fejlesztési projekt összértéke 1,1 milliárd forint.

A projekt mérföldkőhöz érkezett, a villamosenergia-rendszer frekvencia-szabályozásán túl az akkumulátoros villamosenergia-tároló segítségével tervezhetőbbé tehető a megújuló energiaforrások, leginkább a szél- és napenergia integrálása - mondta az átadón ifjabb Chikán Attila, az ALTEO Group vezérigazgatója.

A kutatás-fejlesztési projekt során szeretnének olyan innovatív megoldást létrehozni az áramfogyasztás és a termelés közötti kiegyenlítésre, ami azt is segíti, hogy az időjárásfüggő megújuló energiák is bekerüljenek a rendszerbe - hangsúlyozta. Hozzátette: a villamosenergia-tároló létesítmény ennek egy része, de ez a megoldás nemcsak Magyarországon, hanem Kelet-Közép-Európában is egyedülálló.

A vezérigazgató úgy fogalmazott: a projekt eddig beváltotta a hozzá fűzött reményeket; bíznak abban, hogy az üzemeltetési tapasztalatok összegyűjtése után bizonyítható lesz, hogy a hazai energetikai piacon szükségszerű és elengedhetetlen
velemenyezd, 2018. augusztus 23. csütörtök, 18:22
Az agrárkamara és a Magosz mutagenezissel kapcsolatos kutatásokat tart szükségesnek
Bírósága mutagenezisről hozott döntésével kapcsolatban. Az Európai Unió Bírósága 2018. július 25-én közzétett ítélete szerint a mutagenezis útján nyert szervezetek GMO-knak (genetikailag módosított élőlényeknek) minősülnek, főszabályként vonatkoznak rájuk a GMO-król szóló irányelvben szereplő kötelezettségek.

A két agrárszervezet hangsúlyozta, egyetértenek az elővigyázatosság elvének alkalmazásával, álláspontjuk szerint megfelelő kockázatértékelés nélkül nem szabad az ilyen módszerekkel létrehozott termékek forgalmazását megengedni.

A közleményben kiemelték, a tudományos kutatások, kockázatfelmérések lefolytatásának elmaradásával az ország azt kockáztatja, hogy elszigeteli az európai és a hazai mezőgazdaságot az innovatív fejlesztések előnyeitől, szemben a világ többi részével, illetve elveszítheti a kutatási kapacitásokat.

Magyarország a világ 6. legnagyobb vetőmag exportőre, a joggyakorlat bármilyen irányú alakulásától függetlenül szükségesnek tartják a hazai kutatásfejlesztési támogatás
velemenyezd, 2018. július 30. hétfő, 17:19
KSH: tovább gyorsult a beruházások növekedési üteme az első negyedévben
szinttől, amikor viszont 23,0 százalékos kiugró emelkedést regisztráltak. A stagnálást a magas bázissal, valamint egyes nagy értékű projektek lezárásával magyarázta a KSH. Az egyes ágazatok azonban jelentős eltéréseket mutattak, a KSH szerint jelentősen bővültek, például a járműgyártás beruházásai - amelyek a feldolgozóipari fejlesztéseinek negyedét tették ki. A kokszgyártás, kőolajfeldolgozás területén volt legnagyobb a beruházások növekedése, de kiemelkedő volt a volumennövekedés a vegyi anyagok és termékek gyártásában, a gumi-, műanyag- és építőanyag-iparban, valamint a gépek és gépi berendezés gyártása területén is.

A építőipari beruházások a kedvező konjunktúra hatására 36,3 százalékkal emelkedtek a múlt évi 11,2 százalék után.

A nagyobb súlyú nemzetgazdasági ágak közül a leginkább az ingatlanügyletek beruházási teljesítménye a tavalyi 22,5 százalékos ütemet is megduplázva 44,9 százalékkal emelkedett, ahol a lakásépítések folytatódó növekedése mellett a bérbeadást szolgáló létesítményekbe -
velemenyezd, 2018. május 30. szerda, 09:51
Steve Mnuchin: Washington és Peking szélesebb körű kereskedelmi megállapodáson munkálkodik
A Fox televíziónak adott interjújában Steve Mnuchin arra a szombati amerikai-kínai közös közleményre utalt, miszerint az Egyesült Államok és Kína folytatja a tárgyalásokat arról, hogy Peking milyen intézkedéseket foganatosítson amerikai energetikai és agrárimportja növelése érdekében, csökkentendő az Egyesült Államokkal szemben meglévő, mintegy 335 milliárd dolláros évi kereskedelmi többletét. Washington 200 milliárd dollár értékű csökkentést javasolt, a szombati közleményben azonban nem esik szó konkrét számokról.

Larry Kudlow, a Fehér Ház gazdasági főtanácsadója vasárnap két amerikai televíziós műsornak is nyilatkozott a kereskedelmi tárgyalásokról. A CBS Szemben a nemzettel című vitaműsorában azt fejtegette, hogy még túl korai a Donald Trump elnök által emlegetett 200 milliárd dolláros csökkentés konkrétumairól beszélni. "A részleteket most dolgozzuk ki" - mondta.

A következő lépés - mind Mnuchin, mind Kudlow interjúja szerint - Wilbur Ross kereskedelmi miniszter várható pekingi
velemenyezd, 2018. május 20. vasárnap, 20:12
Nincs Cím
lehetnek a kertnek vagy kerti sétánynak. A legjobb, ha először egy kisebb betonalapot készítünk neki, és ha szifonos lefolyást akarunk biztosítani, akkor egy kis méretű szerelőaknát is hozzunk létre a szervizelhetőség miatt. A víz elvezetését sokan csak a gravitációra bízzák ( nagy méretű kavicsból zsombot képeznek), vagy egyszerű műanyagcsővel vezetik a csatornába.Miből készülnek a kutak?
Az Otti kerti kutak, és falikutak erős fagyálló betonból készülnek, és nem festett termékek: anyagában színezzük őket. Ez azért fontos, mert a tartósság egy elsődleges szempont az esztétika mellett. A termék színe pedig a napjainkban tapasztalható szeszélyes időjárás miatt erős roncsolódásnak van kitéve. Ezért az Otti kutak színanyaga egy természetes vasoxid por, amely ásványi őrlemény ellenáll az UV- sugárzásnak, és a fagyoknak. Nem mossa ki az eső, és nem tartalmaz a környezetre káros oldószereket sem.Különleges burkolatokkal varázsolhatja egyedivé kerti
tinka1951, 2018. április 27. péntek, 09:00
2018 után is folytatódik az adócsökkentés
kormányzati adófilozófia alapját - miszerint a munkát ösztönözve a jövedelemhez kapcsolódó adókat csökkentjük, míg a fogyasztási adókból származó bevételekre támaszkodunk inkább - folytatni kell.
Minden évben vizsgálni fogjuk, hogy milyen mozgásterünk van, azaz milyen adóintézkedésekkel tudjuk támogatni a gazdasági növekedést. Korábban már többször jeleztük, hogy idővel a személyi-jövedelemadó terén is elérhetőnek tartjuk az egyszámjegyű állapotot.

A következő időszakban bekerülhetnek-e újabb termékek az ötszázalékos áfakörbe?

Lépésről-lépésre lehet haladni. Célzottan lehet további kulcsokat csökkenteni. Vannak pozitív példák az áfacsökkentésekre, így például a sertés, vagy a csirke és a tej árának a csökkentése. A kormány célja, hogy az áfa mérséklésével a pénz az embereknél maradjon, ugyanakkor külső piaci tényezők hatásait sem lehet figyelmen kívül hagyni egy-egy termékcsoport árnövekedése esetén, gondoljunk csak a tojás korábbi drágulására, amely a madárinfluenza miatt
tinka1951, 2018. február 28. szerda, 09:49
CIB Alapkezelő: az idén is 3,8 százalék körül lesz a gazdasági növekedés
Elmondta: idehaza az uniós források magas lehívási aránya és a megnövekedett uniós előfinanszírozás miatt a vállalati beruházások dinamikus bővülése várható a következő években is. A kedvező jövedelmi és hitelezési folyamatok a lakossági beruházásokat bővítik, így ösztönzően hatnak a növekedésre.

A monetáris politikában a CIB Alapkezelő szerint az idei első fél évben nem várható változás, azonban a második fél évben ez módosulhat, haaz európai állampapírpiacokon megindul a hozamemelkedés. Ebben az esetben a magyar jegybank nem a magyar hozamgörbe alacsony szinten tartására, inkább a volatilitás csökkentésére, illetve a hozamemelkedés lassítására fókuszálhat majd.

A jegybanki alapkamat 0,9 százalék marad egész évben, az euró árfolyama éves átlagában 310 forint lesz, év végére 314 forintra mehet fel - mondta a befektetési igazgató.

Hajdu Egon kifejtette: a világ GDP-jének alakulását tekintve az optimizmust a kedvező tőkepiaci folyamatok támasztják alá, de ebbe az irányba hathat a
velemenyezd, 2018. február 01. csütörtök, 17:03
Több mint 400 millió forintért bővíti gyárát a Momert Zrt.
A cég MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az alkatrészgyártó üzembe a meglévő 24 fröccsöntő és több mint 30, zömében elavult sajtoló gép mellé idén és jövőre új és korszerű gépeket vásárolnak. Ezen felül megújítják az üzemcsarnok épületét, valamint 50 kilowattos napelem-rendszert telepítenek. Átfogó informatikai fejlesztést is megvalósítanak, mert a megnövekedett alkatrész- és készterméktermeléshez elengedhetetlen a vállalatirányítás hatékonyságának növelése.

A 1967-ben alapított, ma is teljes egészében magyar tulajdonú zrt. háztartási kisgépeket gyárt és forgalmaz, emellett porszívó részegységeket és autóipari alkatrészeket állít elő. A projekttől a termelés bővülését, a piacra kerülő termékek versenyképességének növekedését várják mind műszaki-technológiai és minőségügyi, mind pedig gazdaságossági szempontból.

A kapacitásbővítő beruházás januárban indul, és várhatóan 2019 júniusában zárul le.

A nyilvános cégadatok szerint a zrt. 2016-ban hárommilliárd forint árbevétel mellett 102
velemenyezd, 2018. január 17. szerda, 12:50
1/35
Képek, videók
szijjarto-peter.jpg
agica2004
2015. július 07. kedd, 17:07
Szijjártó Péter.jpg
agica2004
2011. július 05. kedd, 14:29
Csillagászati események -
pacsakute
2018. április 15. vasárnap, 21:37
pille (Noé szerk.eseményé
szelgyongyi
2015. október 24. szombat, 17:56
Szep.19-20-események
wob
2015. szeptember 21. hétfő, 17:59
20051004esemenyek.jpg
agica2004
2011. június 10. péntek, 14:29
Egy óra eseményei
lilalur
2008. június 04. szerda, 17:02
Reggeliző termékek
sanci81
2017. július 02. vasárnap, 19:32
Ayura Herbal termékek
ayuratermekek
2015. október 28. szerda, 19:43
Bio termékek - v..jpg
anci-ani
2013. szeptember 24. kedd, 18:39
SONY termékek.jpg
szicu
2013. április 09. kedd, 18:38
magyar termékek.jpg
kicsoda57
2013. március 18. hétfő, 19:39
magyar termékek 2.jpg
kicsoda57
2013. március 15. péntek, 21:05
Házi termékek.jpg
eva_gyulai
2012. október 14. vasárnap, 14:20
Magyar termékek Japánban
joruto
2011. június 12. vasárnap, 18:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.