Belépés
2019. október 20. vasárnap | 42. hét | 293. nap | 13:49 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Félórás, foszlós sós-vajas kifli bögrésen
egy nagyobb műanyagtálba mérjük bele a lisztet, öntsük rá az élesztős tejet, majd az összes többi hozzávalóját a tésztának, és gyúrjuk össze. Ha nagyon ragad, akkor adjunk hozzá még egy kis lisztet, ha nagyon száraz, akkor egy kis tejet, mert jól kezelhető tésztát kell kapnunk.
4. A tésztát osszuk négy részre, majd nyújtsuk őket körülbelül tányérnagyságú körökké.
5. Két lapra osszuk szét a sós-vajas keveréket, és szépen kenjük szét rajtuk egyenletesen.
6. Ezután helyezzünk rá mindegyik megkent körre egy másikat, majd vágjuk őket cikkekre (már a két keletkezett szendvicskörünket:-) a következőképpen: a két lap mindegyikét nyolc-nyolc cikkre. Én pizzavágót használtam...
7. Ha mindezzel megvagyunk, már nincs is egyéb dolgunk, mint a cikkeket a hosszabbik felüktől kezdődően kiflikké felcsavarni, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezni őket, tojássárgával megkenni a tetejüket, és száznyolcvan fokos sütőben (alul-felül sütés programon) aranyszínűre sütni őket.

Jó étvágyat!
eva6, 2019. június 04. kedd, 14:09
Krumplilángos amit csak a borsodiak ismernek
Hozzávalók
1 kg krumpli,
30-40 dkg liszt,
só,
olaj.
Elkészítés
A krumplit hámozd meg, majd sós vízben főzd meg. Krumplinyomó segítségével törd össze, picit sózd meg, majd hagyd langyosra kihűlni. Szórd hozzá a liszt felét, és kezdd el összegyúrni.

Addig adagold hozzá a megmaradt lisztet, amíg szépen összeáll, és rugalmas, de nem tapad a tészta. Tulajdonképpen olyan tésztát kell kapni, mintha derelyét vagy gombócot csinálnál.

Ha összegyúrtad, sodord rúd alakúra, karikázd fel a tésztát, majd lisztezett deszkán nyújtsd ki a karikákat egészen vékonyra.

A palacsintasütőt kend meg olajjal, hevítsd fel, és mintha palacsintát készítenél, süsd ki a krumplilángosokat. Ízlésed szerint az olajat akár fokhagymával is ízesítheted.

Nagymamám is így készítette, ő is mindig megkente kacsazsírral, vagy libazsírral!

Forrás - A receptet elkészítette és fotózta: Madarasiné Száraz
suzymama, 2019. január 06. vasárnap, 12:38
Krumplilángos amit csak a borsodiak ismernek
Hozzávalók
1 kg krumpli,
30-40 dkg liszt,
só,
olaj.
Elkészítés
A krumplit hámozd meg, majd sós vízben főzd meg. Krumplinyomó segítségével törd össze, picit sózd meg, majd hagyd langyosra kihűlni. Szórd hozzá a liszt felét, és kezdd el összegyúrni.

Addig adagold hozzá a megmaradt lisztet, amíg szépen összeáll, és rugalmas, de nem tapad a tészta. Tulajdonképpen olyan tésztát kell kapni, mintha derelyét vagy gombócot csinálnál.
Ha összegyúrtad, sodord rúd alakúra, karikázd fel a tésztát, majd lisztezett deszkán nyújtsd ki a karikákat egészen vékonyra.

A palacsintasütőt kend meg olajjal, hevítsd fel, és mintha palacsintát készítenél, süsd ki a krumplilángosokat. Ízlésed szerint az olajat akár fokhagymával is ízesítheted.

Nagymamám is így készítette, ő is mindig
suzymama, 2018. november 18. vasárnap, 15:14
Kókuszos piskótát sütöttem...
Kókuszos piskótát sütöttem, megkentem a krémmel és el is készült a kókuszos madártej szelet


A kókuszos piskóta önmagában is csodás édesség, de ha megkened ezzel a finom krémmel és egy kicsit hagyod a hűtőben lehűlni, pompás édességgel lepheted meg a családot.
Hozzávalók

A tészta hozzávalói:

6 db tojásfehérje,
2 evőkanál liszt,
fél csomag sütőpor,
6 evőkanál cukor,
20 dkg kókuszreszelék.

A krém hozzávalói:

2 csomag vaníliás pudingpor,
9 dl tej,
6 tojássárgája,
15 dkg porcukor,
25 dkg margarin,
2 csomag vaniliáscukor.

Elkészítés

1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és hozzákeverjük a kókuszreszeléket. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.

2. A tojás sárgájából a
vorosrozsa66, 2018. november 03. szombat, 16:14
Kókuszos piskótát sütöttem...
Kókuszos piskótát sütöttem, megkentem a krémmel és el is készült a kókuszos madártej szelet


A kókuszos piskóta önmagában is csodás édesség, de ha megkened ezzel a finom krémmel és egy kicsit hagyod a hűtőben lehűlni, pompás édességgel lepheted meg a családot.

Hozzávalók

A tészta hozzávalói:

6 db tojásfehérje,
2 evőkanál liszt,
fél csomag sütőpor,
6 evőkanál cukor,
20 dkg kókuszreszelék.

A krém hozzávalói:

2 csomag vaníliás pudingpor,
9 dl tej,
6 tojássárgája,
15 dkg porcukor,
25 dkg margarin,
2 csomag vaniliáscukor.

Elkészítés

1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és hozzákeverjük a kókuszreszeléket. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.

2. A tojás sárgájából
vorosrozsa66, 2018. október 19. péntek, 12:25
H.Kohut Katalin: Szilvalekváros párnácska
H.Kohut Katalin: Szilvalekváros párnácska



Hozzávalók két személyre:

20 dkg liszt
1 dl tejföl
13 dkg vaj
csipet só
Szilvalekvár

Elkészítés:

A lisztet összekeverem a sóval, hozzáteszem a darabokra vágott vajat, ezzel összegyúrom, majd a tejföllel. Hűtőbe teszem pár órára, vagy egy éjszakára.

Kinyújtom lisztezett deszkán négy milliméteresre a tésztát, majd a szélén kezdem a lekvárral történő megkenését. Behajtom a megkent részt, levágom, apró rudakra vágva sütőpapírral bélelt tepsibe pakolom. Ugyanígy járok el a következő sorokkal is. 170 fokon sütöm addig, míg színe kezd lenni. Kiszedés után porcukorral megszórom. Nagyon laktató és finom sütemény!

Jó étvágyat kívánok!

2017. május 27.
kohlinka, 2018. szeptember 27. csütörtök, 15:17
Bosnyák szelet
Hozzávalók: I. tésztához: 25 dkg. liszt, 10 dkg. margarin, 1 egész tojás, 1 tk. sütőpor, 1 citrom reszelt héja és kevés citromlé, 1/2 cs.vaníliacukor, 5 dkg. cukor + kevés tej. II.tésztához: 10 dkg. liszt, 10 dkg. margarin, 5 dkg. cukor, 6 dkg. darált dió, kevés fahéj . + szilvalekvár.
Elkészítése: Az elsőnek jelzett tésztát összegyúrtam egészen kevés tejet tettem csak hozzá kinyújtottam és zsírral kikent tepsibe pakoltam. Szilvalekvárral megkentem majd a másodiknak jelzett tésztát is összegyúrtam és mogyorónyi golyókat formáltam belőle és ezzel borítottam be a lekvárt. Előmelegített sütőbe tettem 200 fokon 20' sütöttem. Még meleg volt a tészta amikor szeleteltem és szórtam meg vaníliás porcukorral. Nagyon finom!
suzymama, 2018. augusztus 29. szerda, 18:42
Sajtos kifli
megkelt hozzáadtam a liszthez a tojással, kefir helyett én natur joghurtot használtam, ez volt itthon, az étolajjal és a csipet sóval együtt. Az egészet jól összedolgoztam, én keménynek itéltem a tésztáját, ezért tettem még hozzá egy fél pohár joghurtot, majd 12 egyenlő részre vágtam fel a tésztát.
A margarint a sóval kikevertem, arra kell figyelni, hogy 6 egyforma adag legyen ebből majd a tésztára. A tésztából kb 30 cm átmérőjű köröket nyújtottam, egyszerre két tésztaadaggal dolgoztam. Az alját megkentem a sós margarinnal, majd a másik 30 cm átmérőjű kinyújtott tésztát rátettem, a széleit körbenyomkodtam és felszeleteltem 16 egyenlő részre. Amikor ez megvolt a cikkek oldalát is lenyomkodtam, hogy később a vajas töltelék ne jöjjön ki belőle. A vastagabb résznél feltekertem a tésztát.
Sütőpapirral kibélelt tepsibe tettem őket, a tetejét megkentem tojással, rá szórtam a reszelt sajtot.
A kiflinek 1 órát kell még sütés előtt kelnie, de mire végigértem a kiflik feltekerésével, mehetett is be az
bkisseva, 2018. július 04. szerda, 12:29
Lekváros-mákos falatkák/leveles tésztával
Kevés megmaradt darált mák "megmentésére" +szilvalekvár hozzáadásával készült leveles tészta felhasználásával.

25 dkg bolti leveles tészta, 2-3 evőkanál darált mák, 2-3 evőkanál szilvalekvár, 1 tojás a tészta kenésére.

Elkészítése:
Tésztát szoba hőmérsékleten hagytam kiengedni majd kinyújtottam és megkentem a darált mák és lekvár keverékével ezután feltekertem mint a bejglit tetejét kicsit lenyomtam és késsel felszeleteltem háromszög formára. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam  tetejét felvert tojással megkentem és előmelegített sütőben 200 C fokon 25 ' sütöttem.
suzymama, 2018. június 08. péntek, 11:39
Fonott kelt kalács
Recept:
50 dkg finomliszt
1 mk só
2,7 dl tej
1 nagy tojás + 1 sárgája
2 ek cukor
2 dkg élesztő
0,5 dl olaj
A megkenéséhez 1 tojás pici tejjel felverve.

A hozzávalókból megdagasztjuk a kalács-tésztát, majd duplájára kelesztjük (ez durván egy óra).
Itt én 2 db 4 fonatos kalácsot sütöttem belőle. Ehhez a tésztát 8 egyenlő részre osztottam. Egyenként lisztezett felületen cipót formáltam belőlük. Pihentettem a tésztát 10 percig, mert így könnyebb vele dolgozni a továbbiakban.
A cipókat egyenként ovális alakúra nyújtottam, rászórtam egy sornyi mazsolát, majd hosszában feltekertem, és rudakat sodortam belőlük. Én 4-4 rúdból kalácsot fontam, amit sütőpapírral bélelt tepsibe raktam.
Hagytam pihenni közel egy órát (nyáron a nagy melegben kevesebbet). Megkentem őket a pici tejjel felvert tojással.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt szép pirosra sütöttem. Negyed óra múlva megnéztem, nem pirul-e túl. Ilyenkor sütőpapírt
suzymama, 2018. május 16. szerda, 23:06
Lime kocka
Tészta hozzávalói:
4 tojás
10 deka cukor
2 lime
20 deka liszt
1 csg sütőpor
Krém hozzávalói:
1csg tejszín ízű pudingpor
4 evőkanál cukor
1 lime
2 közepes narancs
3-4 szál citromfű
5 deci tej
3 deci tejszín
5 deka porcukor
1 csg habfixáló
A tészta tetejére:
3 evőkanál barack lekvár
olvasztott csokoládé

1. Lépés
A tojásokat szétválasztom, a sárgáját a cukor felével fehéredésig keverem. Amikor már jó sűrű hozzáadok 4 kanál meleg vizet, a lime reszelt héját és levét, majd a maradék cukorral felvert fehérjét és végül a sütőporos lisztet.

2. Lépés
Egy 24×22-es sütőpapíros tepsibe teszem és 170 fokon 25-30 perc alatt megsütöm. Amikor megsült, lehúzom róla a sütőpapírt és lekvárral lekenem a tésztát.

3. Lépés
Közben a krémhez a pudingot a szokásos módon elkészítem és kihűtöm. A tejszínt a porcukorral és a
bkisseva, 2018. április 13. péntek, 12:58
Nosztalgia sütemény (coockie)
keverd össze. Adagold bele a lisztet (amibe elkeverted a sütőport), minden adagot jól keverj el. Add hozzá a rummal együtt a gyümölcsöket, a diót, a csokoládét. A tésztát legalább 1 óra hosszára hűtsd le. (De még jobb egy éjszakára.) Ha el akarod kezdeni a sütést, melegítsd elő a sütőt 190 fokra, a sütőrácsot helyezd középre. Kezeddel formálj a tésztából diónyi golyókat, majd hengergesd meg őket a tálban levő cukorban. Helyezd a golyókat kikent sütőlapra, egymástól 6-7cm távolságra. Lapítsd el zsiradékkal megkent spatulával. (egy kisebb pohár aljával, amit kristálycukorba márthatsz!) Süsd 170 fokon 10-15 percig. (A tetejük legyen aranysárga). Hagyd hűlni a sütőlapon 2 percig, majd helyezd tortarácsra, hogy teljesen kihűljön.
(Megjegyzés: a kandírozott gyümölcs lehet általad készített narancshéj vagy citromhéj, de lehet készen vásárolt is. Ha csomagolt kandírozott gyümölcsöt veszel, annak igen jót fog tenni a rumba áztatás.(a tartósitószer izét elveszi) Nem feltétlenül kell gyümölcsöt, diót és csokoládét
bkisseva, 2018. március 22. csütörtök, 12:50
1/53
Képek, videók
5 és félórás egy teljes v
kicsoda57
2011. január 22. szombat, 21:54
vendegvaro-bogres-suti -50
lilagondolatok
2016. június 03. péntek, 10:56
BOGRÉS JÓGURTOS.jpg
zsokica45
2016. április 29. péntek, 10:01
narancsos bögrés
sarkadykati
2016. február 27. szombat, 09:30
bögrés diós
jolika66
2015. szeptember 06. vasárnap, 18:31
vendegvaro-bogres-suti -50
sarkadykati
2015. június 28. vasárnap, 18:48
meggyes, diós bögrés
sarkadykati
2015. június 27. szombat, 07:35
bögrés süti
snbela44
2015. június 27. szombat, 07:31
vendegvaro-bogres-suti -50
snbela44
2015. június 26. péntek, 19:49
Bögrés farsangi fánk.jpg
feviroza
2015. február 21. szombat, 12:25
bogres-kremes-meggyes- mak
yvett789
2015. február 01. vasárnap, 20:13
Nagyobb a veszély 8..png
anci-ani
2018. január 07. vasárnap, 14:05
Nagyobb a veszély 7..png
anci-ani
2018. január 07. vasárnap, 14:05
Nagyobb a veszély 6..png
anci-ani
2018. január 07. vasárnap, 14:05
Nagyobb a veszély 5..png
anci-ani
2018. január 07. vasárnap, 14:05
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.