Belépés
2018. december 17. hétfő | 51. hét | 351. nap | 16:29 | Lázár, Olimpia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
1. Hirtelen halállal haltak
Sikerült megtudnom, hogy megkereszteltek kisbaba koromban és megtudtam azt is, hogy kik voltak a keresztszüleim. Így jöttem rá, hogy keresztanyámnak volt 2 fiú testvérbátyja, akik közül az egyik még a település szociális otthonában él. Akkor, mint már írtam, azonnal felkerestem, de nem engedtek be hozzá, mondván, hogy már meghalt... A története itt olvasható:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1964412916928028&set=a.574 388792597121&type=3&theater
Ma már tudom, hogy neki azért kellett meghalnia, nehogy bármit is el tudjon nekem mondani a származásommal kapcsolatban!
Ekkor, felkerestem BŐDI SZABOLCS polgármestert, hogy segítsen többet megtudni a vélelmezett édesapámról és a származási múltamról. Az UNOKAHÚGOMHOZ irányított, mondván, hogy ő a SZOCIÁLIS OTTHON NŐVÉRE.
Csakhogy, a volt miniszterelnök: HEGEDÜS ANDRÁS (anyai részről) unokahúga volt - szül.: BÓNA EDIT, aki nekem is (apai részről) unokahúgom!
*
De én akkor, 1998-ban még azt sem tudtam, hogy volt egy
furaila, 2018. november 27. kedd, 01:28
Új Ember gondozásában --Nővérünk a halál c. könyv
............................
Nővérünk, a halál-Az élet és a halál méltósága
VINCENZO PAGLIA
- A halál valóban kikerült a társadalom életéből. Nem nyilvános már, mint egykor volt. Ezzel együtt nélkülöz mindennemű ritualitást is: el kell tűnnie a szemünk elől, a közösségi életünkből. Napjainkban azok az emberek, akik kapcsolatban állnak a haldoklókkal, nem képesek szeretetük és gyöngédségük megnyilvánulásaival vigasztalni őket. Csak nehezen fogják meg annak a kezét, aki éppen halni készül, s a haldokló ebből megérti, hogy sem hitből fakadó odaadás, sem védelem nincs már számára... Amikor megérzi, hogy nincs jelentősége azok szemében, akik körülötte állnak, valóban magára marad. A társadalom- és olykor a rokonok-visszavonulása a haldoklók mellől a halál bekövetkezte után is folytatódik. A teendők lebonyolítását rábízzák egy temetkezési vállalkozásra, a "specialistákra": mindent ők végeznek, a test előkészítésétől
maroka, 2018. november 17. szombat, 11:19
A Golgota meglátása
,,Talán rosszul tesszük, amikor újra meg újra azért imádkozunk, hogy a bűnös ember betekintést nyerhessen a pokolba. Valószínű, hogy inkább a Golgotát kellene meglátnia, s a szenvedő Megváltót, aki megtérésre hívja őt, hiszen a Golgota után miért is kellene meghalnia?"

-Leonard Ravenhill-
kalmanpiroska, 2018. november 14. szerda, 07:54
2018. november 12., hétfői Napiszöveg
,,A feleségek rendeljék alá magukat férjüknek,
mint az Úrnak, mert a férj feje a feleségének, mint ahogy Krisztus is feje
a gyülekezetnek"
(Efézus 5:22, 23NW A feleségek rendeljék alá magukat a férjüknek, mint az Úrnak,
23mert a férj feje a feleségének, mint ahogy Krisztus is feje a gyülekezetnek,
hiszen ő a megmentője ennek a testnek.).

Ez nem azt jelenti, hogy a
feleség alacsonyabb rendű.
Az alárendeltség valójában
segít betölteni a szerepét, melyet
Isten szánt neki, amikor kijelentette:
,,Nem jó az embernek [Ádámnak] egyedül,
alkotok neki segítőt, mintegy kiegészítőt"
(1Mózes 2:18NW Jehova Isten így folytatta:,,Nem jó az embernek egyedül, alkotok neki segítőt,
aki kiegészíti őt.").
Ahogyan Krisztus a gyülekezet
fejeként szeretettel gyakorolja a főségét,
egy keresztény férjnek is szeretettel
kell bánnia a párjával. Így a felesége
biztonságban érzi magát,
charlotteani, 2018. november 13. kedd, 08:50
Nekem mindennap '56
alapján a száz fő fölötti hősi halott, a halotti anyakönyvi kimutatások szerint ötvennégy áldozat temetése október 28-án volt a magyaróvári és a mosoni temetőben. Az ismeretlen áldozatokat tömegsírokba temették. Sok vidéki elhunytat hazavittek hozzátartozóik végső nyughelyükre. Így történt Kelemen Rezsővel is, akit hozzátartozói szombaton este tudtak csak hazaszállítani és vasárnap délután, szakadó esőben a falu nagy részvéte mellett eltemetni. Kelemen Rezső áldozat volt, szinte gyerekként kellett meghalnia, gyilkosok vezényszavára, ártatlanul. Sírján, ma is, az akkor nagy bátorságra valló felirat olvasható:

Kelemen Rezső
a forradalom hős halottja.
Drága jó fiúnk
Ki oly váratlanul
Itt hagytál minket.
Sírod felett a szeretet
Hullat rád gyász könnyet.
Kit oly forrón szerettünk,
Amíg élünk nem feledünk.

A sérültek száma is több száz volt. Köztük a szintén pusztasomorjai rokon, Kelemen Gábor, akit lábon lőttek, de továbbiak is, mint
azenujsagom, 2018. október 24. szerda, 05:23
Krónika 6. rész (kérdések, azonnali kérdések)
állításait. Kijelentette: Pintér Sándor belügyminiszter senkitől nem fogadott el semmiféle ajándékot, a tárca valamennyi munkatársa, illetve a minisztérium irányítása alatt álló szervek azért dolgoznak, hogy megvédjék Magyarországot, az EU schengeni határait.

Az önálló határőrség visszaállításáról azt mondta, a rendőrség, a határvadászok eredményesen látják el a határvédelmet. Ez a szervezeti forma megfelel Magyarország nemzeti érdekének - hangsúlyozta.MSZP: hány embernek kell még meghalnia?

Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) visszautasította azt a kormányzati kritikát, hogy pártja politikai haszonszerzésre használja a kardiológiai intézetből elbocsátott szívsebész betegének halálát. Rámutatott, Lázár János (Fidesz) hódmezővásárhelyi polgármesterként egy mindszenti férfi haláláról azt mondta, ő az egészségügyi reform első áldozata.

Szerinte az elmúlt hetekben történtek rávilágítanak arra, mekkora nagy baj van az egészségügyben. Hány embernek kell még meghalnia, hogy valami történjen? -
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 15:42
Angyalszó - Az Úr szolgálata - Aki első akar lenni
őt.
De gondolhatunk a főtanács tagjaira, a vallási vezetőkre, akik már jó ideje ellenfelet látnak Jézusban és keresik az alkalmat, hogyan okozhatnák vesztét. Ők azok, akik döntést hoznak arról, hogy Jézusnak, a sikeres vándortanítónak meg kell halnia, majd pedig a római helytartó, Pilátus elé viszik, hogy ő hozza meg a halálos ítéletet. Ha megmaradunk ennél az értelmezésnél, úgy tűnik, mintha csupán az emberi rosszindulat, harag és gyűlölet következményeként kellett volna Jézusnak
szenvednie és meghalnia. Ez azonban nem a teljes igazság, mert kizárja Isten megváltó szándékát. A kiszolgáltatás, az emberek kezére adás tehát Istenre is vonatkozik, aki azt akarja, hogy a Fiú
önként vállalja a szenvedést és a halált, és ez az áldozat hozza el az emberiség számára a megváltást, az Istennel való kiengesztelődést.
Halálának és feltámadásának megjövendölése nem érinti meg túlzottan a tanítványokat, akik között valamiféle versengés alakul ki, azon vitatkoznak egymással, hogy ki a nagyobb
maroka, 2018. szeptember 23. vasárnap, 14:07
Élő szentmise közvetítés Évközi 25. vasárnap
elfogják őt. De gondolhatunk a főtanács tagjaira, a vallási vezetőkre, akik már jó ideje ellenfelet látnak Jézusban és keresik az alkalmat, hogyan okozhatnák vesztét. Ők azok, akik döntést hoznak arról, hogy Jézusnak, a sikeres vándortanítónak meg kell halnia, majd pedig a római helytartó, Pilátus elé viszik, hogy ő hozza meg a halálos ítéletet. Ha megmaradunk ennél az értelmezésnél, úgy tűnik, mintha csupán az emberi rosszindulat, harag és gyűlölet következményeként kellett volna Jézusnak szenvednie és meghalnia. Ez azonban nem a teljes igazság, mert kizárja Isten megváltó szándékát. A kiszolgáltatás, az emberek kezére adás tehát Istenre is vonatkozik, aki azt akarja, hogy a Fiú önként vállalja a szenvedést és a halált, és ez az áldozat hozza el az emberiség számára a megváltást, az Istennel való kiengesztelődést.
Halálának és feltámadásának megjövendölése nem érinti meg túlzottan a tanítványokat, akik között valamiféle versengés alakul ki, azon vitatkoznak egymással, hogy ki a nagyobb közülük.
maroka, 2018. szeptember 23. vasárnap, 13:59
Hogy biztosítsa feltámadásunkat a halottak közül
által." Róma 8,11

"Ha vele együtt haltunk meg, vele együtt fogunk élni is." 2Timóteus 2,11

A halál kulcsai Jézus Krisztus sírjának belsejében voltak felakasztva. Kívülről, Jézus sok csodát tudott tenni, beleértve a tizenkét éves kislány, és két férfi feltámasztását halottaiból -, úgy hogy aztán majd újra meghaljanak (Márk 5,41-42); Lukács 7,14-15); János 11,43-44). Ha valakit úgy akart volna feltámasztani a halálból, hogy többé ne haljon meg, Krisztusnak kellett volna meghalnia helyette, neki kellett volna belépni a sírboltba, venni a kulcsokat, és belülről megnyitni a halál ajtaját.
Jézus feltámadása Isten ajándéka és annak bizonyítéka, hogy halála teljességgel eredményes volt, népe bűneinek eltörlése, és Isten haragjának megszüntetése tekintetében. Ez az ,,ezért" szóban látható. Krisztus ,,engedelmeskedett mindhalálig, mégpedig a kereszthalálig. Ezért fel is magasztalta őt Isten mindenek fölé" (Filippi 2,8-9). A keresztről így kiáltott Isten Fia:
kalmanpiroska, 2018. július 22. vasárnap, 11:40
Hogy megmutassa Isten szeretetének...
Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor bűnösök voltunk" (Róma 5,7-8). Mi az isteni büntetésre szolgáltunk rá, nem az isteni áldozatra.
Hallottam, amikor valaki ezt mondta: ,,Isten nem békákért halt meg. Úgy értékelt bennünket, mint emberi lényeket." Ez a feje tetejére állítja a kegyelmet. Mi rosszabbak vagyunk, mint akár a békák. Azok nem vétkeztek, nem lázadtak fel és nem illették Istent azzal a váddal, hogy nem volt következetes az életükben. Istennek nem kellett békákért meghalnia. Azok nem elég rosszak hozzá, nem úgy, mint mi. A mi adósságunk olyan nagy, hogy csak az isteni áldozat tudta kifizetni.
Csak egy magyarázat van Isten értünk hozott áldozatára. Nem mi miattunk van, hanem ,,kegyelme gazdagságából" (Efézus 1,7). Mindez pedig ingyen van, s ez nem felel meg annak, amennyi a mi értékünk. Nem más, mint az Ő végtelen értékének kiáradása. Ami tehát lényegében ez az isteni szeretet: lenyűgözni a méltatlan bűnösöket, drága áron, azzal, ami minket mindenek
kalmanpiroska, 2018. június 11. hétfő, 17:55
1/38
Képek, videók
Mikor az este hirtelen le
chillik
2018. április 18. szerda, 06:56
hirtelen.jpg
taszat
2017. július 19. szerda, 01:39
Talán eltünök hirtelen 01
chillik
2017. július 08. szombat, 05:36
Talán eltünök hirtelen 02
chillik
2017. július 08. szombat, 05:35
hirtelenl.png
sz719eszter
2016. november 27. vasárnap, 18:04
HIRTELEN HALÁLOD.jpg
marika6668
2016. június 04. szombat, 01:27
hirtelensz.png
sz719eszter
2016. május 19. csütörtök, 19:08
Nem vagyok hirtelen harag
sanci81
2015. április 17. péntek, 15:48
hirtelen elfogyott :)
sarkadykati
2014. december 01. hétfő, 22:52
Hirtelen felszállás.gif
pacsakute
2014. április 05. szombat, 12:42
Hirtelen döntés...jpg
farkas1945
2013. november 11. hétfő, 18:18
A hirtelen támadt....jpg
pacsakute
2013. szeptember 08. vasárnap, 09:03
Telepuleseim20160425.j pg
menusgabor
2017. október 29. vasárnap, 18:44
Indián település.jpg
pacsakute
2015. június 09. kedd, 06:19
Telepules telen
borigit
2015. február 03. kedd, 13:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.