Belépés
2020. július 04. szombat | 27. hét | 186. nap | 04:41 | Ulrik
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
20. évközi hét csütörtök 08.22
többiek pedig a szolgáknak estek: összeverték, sőt meg is ölték őket. A király nagy haragra lobbant. Elküldte seregeit, és felkoncoltatta a gyilkosokat, városukat pedig felégette. Azután így szólt a szolgákhoz: ,,A menyegző kész, de a meghívottak nem voltak rá méltók. Menjetek hát ki az útkereszteződésekre, és akit csak találtok, hívjátok el a menyegzőre!" A szolgák kimentek az utakra és összeszedtek mindenkit, akit csak találtak, gonoszokat és jókat egyaránt. A lakodalmas ház megtelt vendégekkel.
Amikor a király bejött, hogy megszemlélje a vendégeket, meglátott köztük egy embert, aki nem volt menyegzős ruhába öltözve. Megszólította: ,,Barátom, hogy jöhettél be ide, ha nincs menyegzős ruhád?" De az csak hallgatott. Erre a király megparancsolta a szolgáknak: ,,Kezét-lábát kötözzétek meg, és dobjátok ki a külső sötétségre! Ott sírás lesz és fogcsikorgatás!"
Sokan vannak a meghívottak, de kevesen a választottak!
Ezek az evangélium igéi. Mt
maroka, 2019. augusztus 22. csütörtök, 16:25
Rókusfalvy Pál: a digitális eszközök használatáról lesz szó a Családi kör első adásában
boncolgatott.

"Ma azonban a modern technológia és a kütyük világa, vagy a mozaikcsaládok és az úgynevezett mamahotel-jelenség új problémákat vetnek fel" - hangsúlyozta.

Az 52 perces új műsorban pszichológus szakértők mellett ismert emberek, színészek, művészek, sportolók is megszólalnak - magyarázta. Mint mondta, az egy-egy tematika köré épülő 4-5 perces életszerű bejátszókat színészek adják elő, utána a filmben felvetett problémákról beszélget a stúdióban a két műsorvezető a meghívott vendégekkel.

Az első adásban a háromgyermekes Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó gondolatait ismerhetik meg a nézők, a pszichológus szakértő Geszvein Erika lesz, a műsor témája pedig a családban megtalálható digitális eszközök használatának hatásai és veszélyei körül forog.

A további adások vendége lesz többek között Kecskés Karina színésznő és férje, Szalai László szemész főorvos, valamint Csepregi Éva énekesnő is.

"Az új műsorban családi műsorvezetéssel, apával és lányával
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 08:21
Újraindul a Családi kör a Duna Televízióban
A Duna Televízió új műsora az 1974-től 1994-ig a Magyar Televízión futó, azonos című Családi kört idézi meg - közölte az MTI-vel csütörtökön a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA).

Mint kiemelték, Rókusfalvy Pál a műsorban több év után, ráadásul lányával együtt tér vissza a képernyőre.

"Nagyon élvezzük a közös munkát. Nekem még egy kicsit szokatlan, egyrészt, hogy Lilivel dolgozom együtt, másrészt, hogy húsz év után újra tévézem. A téma örök. Fontos, hogy a családdal foglalkozzunk: meghatározza a mindennapjainkat ez a kis közösség, ahova hazamegyünk és amiért dolgozunk. Úgy gondolom, hogy nagyon jó, hogy a Családi kört egy apa-lánya páros vezeti, hitelessé teszi a műsort, hiszen a saját bőrünkön éljük meg a felmerülő témákat, és így közvetlen tapasztalattal tudjuk vezetni, moderálni a műsort" - idézi a közlemény Rókusfalvy Pált.

Rókusfalvy Lili szerint nagyon jók és érdekesek lesznek a műsor témái, alkalmazkodva ahhoz, "amit 2019 diktál", amikkel minden család találkozik
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 09:41
Dalszerző klub Müller Péter Sziámival
Müller Péter Sziámi és vendégei azt firtatják, mitől annyira hatékony a dal műfaja, miért érint és mozgat meg mindenkit - szerepel a szervezők által az MTI-hez eljuttatott ajánlóban.

Mint írták, a fellépők szokatlan megszólalásban, nem feltétlenül konformista hangvételben és hangszerelésben adják elő már létező, feldolgozásra érdemes műveiket. A klubest egyfajta tehetségkutató: "szabad a mikrofon" alapon pódiumra léphetnek új tehetségek saját friss termésükkel.

A házigazda dalszerző, énekes közreműködésével a résztvevők közösen tanulmányoznak egy-egy sikeres hazai, illetve külföldi slágert is, valamint minden esten létrehoznak egy városi népdalt a meghívott vendégekkel és a közönséggel együtt.

A Dalszerző klub az egykori sikeres Songwriter's Klub folytatása, utóbbi szintén Müller Péter Sziámi nevéhez fűződött.
velemenyezd, 2018. december 05. szerda, 10:01
Ötvenkilenc filmet vetítenek a világ 35 országából az idei Verzió Filmfesztiválon
fesztiválsikereket elért alkotásokról, a finanszírozás magyarországi és külföldi lehetőségeiről, valamint a filmforgalmazás alternatív útjairól is beszélgetnek majd.

A Verzió és a Közép-európai Egyetem filmkészítő műhelyében a dokumentumfilmek és az emberi jogok iránt érdeklődő kezdő és gyakorló filmesek rövidfilmeket és trailereket készítenek egy profi filmesekből álló nemzetközi csapat segítségével november 9-én, a Vöröskereszt nemrég nyílt charity kávézójában pedig lehetőség nyílik a meghívott vendégekkel szakmai kérdésekről beszélgetni a Guests meet Guests találkozókon.

Báron György, Magyar Panoráma program felelőse kiemelte, hogy az idei magyar szekcióban lehet majd látni Tuza-Ritter Bernadett Egy nő fogságban című filmjét, amely a modernkori rabszolgaságot mutatja be, a fesztivált nyitó Csuja László Kilenc hónap háború című alkotása a háborút mutatja be testközelből, Révész Bálint Nagyi projekt című munkája pedig egy különleges vallomás a generációk közti kapcsolatokról. Itt lesz látható
velemenyezd, 2018. október 31. szerda, 13:01
20. évközi hét csütörtök 08.23
többiek pedig a szolgáknak estek: összeverték, sőt meg is ölték őket. A király nagy haragra lobbant. Elküldte seregeit, és felkoncoltatta a gyilkosokat, városukat pedig felégette. Azután így szólt a szolgákhoz: ,,A menyegző kész, de a meghívottak nem voltak rá méltók. Menjetek hát ki az útkereszteződésekre, és akit csak találtok, hívjátok el a menyegzőre!" A szolgák kimentek az utakra és összeszedtek mindenkit, akit csak találtak, gonoszokat és jókat egyaránt. A lakodalmas ház megtelt vendégekkel.
Amikor a király bejött, hogy megszemlélje a vendégeket, meglátott köztük egy embert, aki nem volt menyegzős ruhába öltözve. Megszólította: ,,Barátom, hogy jöhettél be ide, ha nincs menyegzős ruhád?" De az csak hallgatott. Erre a király megparancsolta a szolgáknak: ,,Kezét-lábát kötözzétek meg, és dobjátok ki a külső sötétségre! Ott sírás lesz és fogcsikorgatás!"
Sokan vannak a meghívottak, de kevesen a választottak!
Ezek az evangélium igéi. Mt 22,1-14
Magyar
maroka, 2018. augusztus 23. csütörtök, 11:35
Huszonöt alkotás versenyez a 9. Bujtor István Filmfesztiválon
meghívott filmeken túl számos Latinovits Zoltán- és Bujtor István-filmet láthat a közönség. Az Ötvös Csöpi filmek, mint A Pogány Madonna, a Csak semmi pánik és Az elvarázsolt dollár mellett A Pendragon legenda című magyar történelmi krimit, valamint a Bujtor István által rendezett A három testőr Afrikában című 1996-os filmvígjátékot is vetítik a seregszemlén.

A 9. Bujtor István Filmfesztivált Bakos-Kiss Gábor, a Nemzeti Színház művészének előadása nyitja meg. A szervezők a fesztiválra érkező vendégekkel közösen meglátogatják Bujtor István és Latinovits Zoltán végső nyughelyét, valamint a Latinovits Emlékmúzeumot is. A vetítések zöme a Latinovits művelődési házban lesz, de a Kontakt Kertben, a szabadtéri moziban és a zenepavilonnál is lesznek események.

A seregszemlét Balatonszemes önkormányzata, a Latinovits Emlékmű Alapítvány, a balatonszemesi Latinovits Zoltán Művelődési Ház és a Magyar Versmondók Egyesülete szervezi, támogatója a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) és a Magyar Művészeti Akadémia
velemenyezd, 2018. augusztus 08. szerda, 12:19
Ajkán beszántották a focipályát! - Végül is, a rengeteg stadiont így is lehet hasznosítani, nem igaz...?
#7.
"Azt ugye tudjuk, hogy több stadion épült, mint ahány meccset megnyert a válogatott?"
És több F1-es pálya is van, mint ahány futamot megnyert magyar versenyző.... De ezt nem sokalljátok.... :D Hogy lehet? Ja? Hogy ami a komcsi időkben létesült " veszteségre" az nem számít? :D

"Mennyi bevétel jön a fociból? "
Hogy szeretnéd számolni? Jegyár/stadion? És hány év alatt? És csak a focimeccs számít, vagy bármilyen bevétel? Közvetítési jog megváltása, vagy az idegenforgalom/vendéglátásból befolyt bevétel számít? Vagy mi?

(Érdeklődés: Ha egy település 20 éve csinál, mondjuk sárgarépa fesztivált, műsorral, meghívott vendégekkel, egyéb költségekkel, ahová kivonulnak a település és környékbeli vendéglátók, kereskedők, mutatványosok, stb. az veszteséges, ha még belépőjegy sincs?)
putnok7882, 2018. május 18. péntek, 14:44
Az erdélyi Válaszút nevű faluban készítenek műsorokat a Válasz-utak fiataljai
válaszolniuk - tette hozzá Keresztes Ilona, a műsor felelős szerkesztője. "Kialakult ez a nagyon jó beszélgetős műfaj, ahol vitatkoznak, érvelnek, tanakodnak vagy megpróbálnak különböző fogalmakat értelmezni" - mondta.

A műsorban szóba került már, hogy mit gondolnak szegénységről, gazdagságról, mi a különbség barátság és szerelem között, milyenek lesznek majd felnőttként, szülőként, milyen válni, de szó volt már az abortuszról és a fesztiválok veszélyeiről is. Készítettek riportokat meghívott vendégekkel, például Szilágyi Áronnal, Radics Gigivel, Kovács András Péterrel vagy beszélgettek az élethez való joggal kapcsolatban Vasadi Éva alkotmánybíróval. A gyerekjogokhoz kapcsolódva pedig Gyurkó Szilvia, az UNICEF egykori jogásza volt a vendégük.

A 16-18 éves fiatalok alkotta csapat jelenleg 13 tagú, a tavasszal érettségizett és elbúcsúztatott diákok helyére idén szeptemberben hét tag érkezett.

"Most, hogy öt éves születésnapunkat ünnepeljük, elhatároztuk, hogy elmegyünk Válaszútra, ahol 25 évvel
velemenyezd, 2017. október 18. szerda, 16:33
Vasárnap van, Isten dicséretének a napja!
többiek pedig a szolgáknak estek: összeverték, sőt meg is ölték őket. A király nagy haragra lobbant. Elküldte seregeit, és felkoncoltatta a gyilkosokat, városukat pedig felégette. Azután így szólt a szolgákhoz: ,,A menyegző kész, de a meghívottak nem voltak rá méltók. Menjetek hát ki az útkereszteződésekre, és akit csak találtok, hívjátok el a menyegzőre!" A szolgák kimentek az utakra és összeszedtek mindenkit, akit csak találtak, gonoszokat és jókat egyaránt. A lakodalmas ház megtelt vendégekkel. Amikor a király bejött, hogy megszemlélje a vendégeket, meglátott köztük egy embert, aki nem volt menyegzős ruhába öltözve. Megszólította: ,,Barátom, hogy jöhettél be ide, ha nincs menyegzős ruhád?" De az csak hallgatott. Erre a király megparancsolta a szolgáknak: ,,Kezét-lábát kötözzétek meg, és dobjátok ki a külső sötétségre! Ott sírás lesz és fogcsikorgatás!" Sokan vannak a meghívottak, de kevesen a választottak!

Mt 22,1-14

Saint Francis Foundation of
sacimama, 2017. október 16. hétfő, 01:24
Évközi 28. vasárnap 10-15
többiek pedig a szolgáknak estek: összeverték, sőt meg is ölték őket. A király nagy haragra lobbant. Elküldte seregeit, és felkoncoltatta a gyilkosokat, városukat pedig felégette. Azután így szólt a szolgákhoz: ,,A menyegző kész, de a meghívottak nem voltak rá méltók. Menjetek hát ki az útkereszteződésekre, és akit csak találtok, hívjátok el a menyegzőre!" A szolgák kimentek az utakra és összeszedtek mindenkit, akit csak találtak, gonoszokat és jókat egyaránt. A lakodalmas ház megtelt vendégekkel. *
Amikor a király bejött, hogy megszemlélje a vendégeket, meglátott köztük egy embert, aki nem volt menyegzős ruhába öltözve. Megszólította: ,,Barátom, hogy jöhettél be ide, ha nincs menyegzős ruhád?" De az csak hallgatott. Erre a király megparancsolta a szolgáknak: ,,Kezét-lábát kötözzétek meg, és dobjátok ki a külső sötétségre! Ott sírás lesz és fogcsikorgatás!" Sokan vannak a meghívottak, de kevesen a választottak! Ezek az evangélium igéi.

Imádság
Isten
maroka, 2017. október 15. vasárnap, 08:27
Sziget - Csaknem 30 féle mozgásformát próbálhatnak ki a fesztiválozók
kispályás labdarúgás műfüves pályán, streetball, homokos strandröplabda, mászófal, kalandpark, billiárdfoci, ping-pong, darts, tollaslabda, csocsó és evezős ergométerek is.

A programvezető felhívta a figyelmet a back jump-toronyra, ahonnan akár 10 méter magasról is beleugorhatnak a látogatók egy 3,5 méter magas felfújt párnába.

Mindezek mellett az Olimpia sátorban minden nap déltől hajnali 6-ig egy óriás ledfalon keresztül követhetik az olimpiai versenyeket a fesztiválozók. Napközben meghívott vendégekkel tartanak beszélgetést a sátorban lévő pódium színpadon, ahol többek között Kammerer Zoltán kajak-kenussal, Csapó Gábor vízilabdázóval, Mutina Ágnes úszóval, Zubor Attila úszóval és Növényi Norbert birkózóval találkozhatnak az érdeklődők.

Czakó Márton elmondta, hogy az Olimpia sátor előtt a Budapesti 2024-es olimpiai pályázat szervezőcsapata kötetlen pihenőhelyszínt alakított ki, de a Magyar Olimpiai Bizottsággal közösen egy olimpiai ötpróbára is invitálják a fesztiválozókat, emellett a
velemenyezd, 2016. augusztus 12. péntek, 17:24
1/8
Képek, videók
2 csütörtökre cdn.jpg
lovaszmarika
2019. szeptember 30. hétfő, 14:57
Torkos csütörtök
eva6
2019. február 14. csütörtök, 20:19
véres csütörtök áldozatok
menusgabor
2018. október 27. szombat, 20:31
veres-csutortok.jpg
menusgabor
2018. október 27. szombat, 20:27
Csütörtökre
csalogany13
2018. augusztus 23. csütörtök, 21:36
csütörtök bbb9.jpg
gosztmagdi
2018. június 15. péntek, 13:03
Rejtő Jenő Furcsa esték.j
liliana01
2020. április 06. hétfő, 19:00
Váradi esték.jpg
chillik
2018. május 23. szerda, 06:36
Kittytol5estekep2017-1 0-1
charlotteani
2017. október 20. péntek, 20:12
Váradi esték.jpg
taszat
2017. július 19. szerda, 01:09
Veszélyesek az esték.jpg
chillik
2017. május 15. hétfő, 05:41
estéket téli.jpg
erzsi9561
2017. január 14. szombat, 12:08
szép estekép33.jpg
53ilona
2016. szeptember 02. péntek, 11:40
estekmn15.png
sz719eszter
2016. május 15. vasárnap, 13:21
estek06.png
sz719eszter
2016. május 15. vasárnap, 13:02
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.