Belépés
2019. június 20. csütörtök | 25. hét | 171. nap | 01:12 | Rafael
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Meggyes macskaszem
nyújtjuk a cipókat Kb 15 cm× 20 cm re . ( fél cm-nél ne legyen vékonyabb ) A 2 szélét végigrakjuk kimagozott meggyel és innen is onnan is kettőt tekerünk rajta , úgy hogy középen maradjon egy üres sáv . Ide kerül a töltelék .

Töltelékhez 20 dkg darált dió 15-20 dkg porcukor ( édesszájtól függ ! ) 4 tojásfehérje. A tojásfehérjét kemény habbá verjük beleforgatjuk a porcukros diót .

Tehát van 3 csík tésztánk a meggyel feltekerve , középső sávokba elosztjuk a diós tölteléket . A meggyes részüket pici tojássárgával kevert tejföllel vékonyan megkenjük és 200 fokon pirosra sütjük . ( vigyázni kell nehogy túl süljön )

A fényképen szélesebb a süti mint az igazi , mert ez az első próbálkozásom volt és nem mertem 3 felé osztani a tésztát , attól tartottam túl vékony lesz . De nyugodtan lehet 3 felé osztani, akkor keskenyebb ( csinosabb ) szeleteket
bkisseva, 2018. január 03. szerda, 12:42
Kunhalmok
Kunhalmok
Múlt, jelen, jövő
/AURANKA/

Az alföldnek ezekről a sajátos tájképi elemeiről, különleges földépítményeiről Illyés Gyula így ír: "Ti vagytok a mi katedrálisaink". Az egykor vízjárta síkság oly jellemző földpiramisai Győrffy István, a hazai néprajztudomány jeles képviselője szerint "olyan 5-10 méter magas, 20-50 méter átmérőjű, kúp vagy félgömb alakú képződmények, melyek legtöbbször a víz mellett, de vízmentes helyen terültek el a nagy százalékban temetkezőhelyek, sírdombok őr- vagy határhalmok".
Ezt a meghatározást ma is helytállónak tekinthetjük, noha velük kapcsolatban számos kérdés még tisztázatlan.
Horváth István (1784-1846) használta először a szakirodalomban a kunhalom elnevezést, s azokat a letelepedő kunok művének tulajdonította.

Ezzel szemben 1851-ben Jeney János neves őskutatónk a
korall44, 2010. október 29. péntek, 16:35
Macskaszem
MACSKASZEM

Hozzávalók:
40 dkg liszt
4 tojás sárgája
15 dkg margarin
2 dkg élesztő
1 dl tej
4 ek kristálycukor
Töltelék:
20 dkg daráltdió
15 dkg porcukor
4 tojásfehérje
1 fél citrom reszelt héja
A hozzávalókat összegyúrjuk és 3 cipóra osztjuk. Pihentetjük.ésl téglalappá nyújtjuk kb. 15*20 cm-esre és 2 cm-nél nem vékonyabbra.
A két szélét végig rakjuk kimagozott meggyel és innen is onnan is kettőt tekerünk rajta úgy, hogy középen maradjon egy üres sáv ahova a töltelék kerül.
A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük és beleforgatjuk a cukros diót.
Tehát van 3 csík tésztánk a meggyel feltekerve , középső sávokba elosztjuk a diós tölteléket.
A meggyes részüket pici tojássárgával kevert tejföllel vékonyan megkenjük és 200 fokon pirosra sütjük .
(vigyázni kell nehogy túl süljön)
nnpapszi, 2010. június 07. hétfő, 12:34
Receptek, amiket tőletek kaptam 2.
téglalappá nyújtjuk a cipókat Kb 15 cm× 20 cm re . ( fél cm-nél ne legyen vékonyabb ) A 2 szélét végigrakjuk kimagozott meggyel és innen is onnan is kettőt tekerünk rajta , úgy hogy középen maradjon egy üres sáv . Ide kerül a töltelék .
Töltelékhez 20 dkg darált dió 15-20 dkg porcukor ( édesszájtól függ ! ) 4 tojásfehérje. A tojásfehérjét kemény habbá verjük beleforgatjuk a porcukros diót .
Tehát van 3 csík tésztánk a meggyel feltekerve , középső sávokba elosztjuk a diós tölteléket . A meggyes részüket pici tojássárgával kevert tejföllel vékonyan megkenjük és 200 fokon pirosra sütjük . ( vigyázni kell nehogy túl süljön )
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Ananászmisu / ananászbomba (ananászkrémes finomság sütés nélkül)
Hozzávalók 6 személyre
» 2 csomag babapiskóta
» 1 doboz kockázott ananász konzerv
» 1 kis poharas tejföl (2 dl)
» 5 evőkanál cukor
» 1 tasak vaníliás cukor
» 0,5 dl habtejszín + 2 tasak habfixáló
»
yaskane, 2009. január 29. csütörtök, 10:44
Receptek, amiket tőletek kaptam
gyümölcspiskótát kapunk, 2-3 ek. lisztet kakaóval helyettesítve pedig csokoládés (kakaós) piskótát. A fele lisztet darált dióval vagy mákkal helyettesítve dió- ill. máktorta alapot készíthetünk.

********************************************

Kiflifelfújt

Hozzávalók
8 db kifli
10 dkg vaj
4 tojás
2 csomag vaníliás cukor
6 dl tej
10 dkg porcukor
15 dkg tejben áztatott mazsola

Elkészítés
A kifliket karikára vágjuk. Egyharmad részüket kivajazott tűzálló tál aljára sorakoztatjuk.
A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, a mazsolát,
a megmaradt vajat, és habverővel jól elkavarjuk.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és amikor a tej teljesen kihűlt, óvatosan hozzákeverjük. Egyharmadát ráöntjük az első réteg kiflire, betakarjuk újabb sor kiflikarikával, majd a massza megmaradt felével beborítjuk a második réteg kiflit.
A tetejére szórjuk a maradék kiflit, és rácsurgatjuk a
yaskane, 2009. január 29. csütörtök, 10:33
Képek, videók
Naledi-Macskaszem Afrika
margoboszi
2016. december 02. péntek, 16:41
macskaszem mozog.gif
bdvmutti
2014. december 14. vasárnap, 20:14
Macskaszem.jpg
pergerne
2014. augusztus 13. szerda, 18:37
macskaszem
elisha24
2013. április 15. hétfő, 14:57
macskaszem
janna53
2012. december 13. csütörtök, 07:11
1.Macskaszem - kép v..jpg
anci-ani
2012. augusztus 31. péntek, 09:44
Macskaszem.gif
vojtiera
2012. július 14. szombat, 14:26
fekete macskaszemek.jpg
vojtiera
2012. július 14. szombat, 11:11
macskaszem.jpg
sarkadykati
2012. július 13. péntek, 08:06
macskaszem-2.jpg
foldinefehereva
2012. június 14. csütörtök, 18:54
macskaszem.gif
parducka06
2012. március 05. hétfő, 12:06
Tojásfehérje habbá verve
margoboszi
2014. december 02. kedd, 13:44
Tojásfehérjés pakolás.jpg
pacsakute
2014. május 01. csütörtök, 08:28
tojásfehérje.jpg
tinka1951
2011. május 28. szombat, 16:06
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.