Belépés
2018. november 20. kedd | 47. hét | 324. nap | 18:51 | Jolán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Aranyosi Ervin: Dobd le a terhed!
Ne cipeld tovább a tegnap terheit,
rajtad a harag többé már nem segít!
Engedd el, dobd el! Elmúlt, végre már!
Szárnyalj az égben, mint szabad madár!
Tervezz hát mától egy méltóbb holnapot,
amire vágysz ma, azt holnap megkapod!
Lebegjen cél mindig szemed előtt,
repítsen vágy, hogy elérd a hegytetőt!
Ne cipeld tovább lehúzó terheid,
haragod, dühöd, - az rajtad nem segít!
Ne cipeld tovább, dobd már végre el,
szabadulj meg, s szíved békére lel!
Magadba nézve, csak légy mindig veled,
élvezd lelkedben a zajló életet!
Lásd meg a szépet, örülj, és éld a jót,
képzelt vitorla repítse a hajód!
Ne cipeld tovább a tegnap terheit,
dobd el a harcod rossz fegyvereit!
Az élet nem harc, nem kínzó háború,
nincs csatatér, nem borul rád ború!
Az erőszak nem jó hajtó erő,
a fájdalom, attól csak egyre nő!
A szeretet segít, s ha hiszel, az Isten!
Ne háborúzz, hagyd inkább, hogy segítsen!
Ne cipeld hát a
eva6, 2018. november 20. kedd, 07:46
Minisztercserékről döntött a nagyobbik román kormánypárt
által bírált Tudorel Toader igazságügyi minisztert, és a kisebbik koalíciós párt, a liberális ALDE is megőrzi mind a négy miniszterét.

A hivatalos magyarázat szerint a miniszterek teljesítményét annak alapján értékelték ki, hogy milyen hatásfokkal ültették át a gyakorlatba a 2016-os választások által legitimitást szerzett kormányprogramot. Dancila szerint az érintett területeken lendületet akarnak adni a kormányzati munkának, és a jövő évi uniós elnökség támasztotta kihívásoknak akarnak jobban megfelelni - januártól Románia tölti be az EU tanácsának soros elnöki posztját.

A jobbközép ellenzék ezzel szemben azt állítja: a kormányátalakítás csak eszköz Dragnea számára ahhoz, hogy leszámoljon párton belüli bírálóval, és posztokkal "jutalmazza" azokat, akik hűségesek maradtak hozzá.

A minisztercseréket a PSD-t nyíltan bíráló, jobboldali Klaus Iohannis államfőnek is jóvá kell még hagynia, a kormánytagokat ugyanis elnöki rendelettel nevezik ki. Az elnök mozgástere azonban korlátozott: egyszer van
velemenyezd, 2018. november 19. hétfő, 18:48
Orbán: Európa a nemzetek Európája lesz vagy nem lesz
szocialisták és a liberálisok kritikáját behozzák az EPP-be".

Azt is mondta, hogy vissza kell térni a szellemi gyökereinkhez és meg kell hirdetni "a kereszténydemokrácia reneszánszát". Az olyan "abszurditásokat, mint Fidel Castro és Karl Marx dicsérete, felejtsük el" - fogalmazott.

Orbán Viktor szerint a legfontosabb, hogy akarjanak győzni. Nem szabad hallgatniuk az ellenfeleinkre, nem fogadhatják el a baloldal és a liberális média mércéjét, hanem a saját útjukat kell járniuk. "Ha nekik akarunk megfelelni, akkor vereségre ítéljük magunkat" - vélekedett.

Kitért rá: a sikereiket meg kell becsülniük, hiszen "aki nem becsüli meg a saját győzteseit, ki fogja érdemelni a kudarcot". Az európai választásokat is a saját országaikban kell megnyerni, és ahhoz, hogy az EPP újra a győztesek pártja legyen, győztes miniszterelnökökre van szükség - mutatott rá.

A kormányfő elmondta: a kulcs a győzelemhez ugyanaz, mint volt, újra az emberek oldalára kell állni. "Védjük meg őket az illegális migrációtól, a
velemenyezd, 2018. november 08. csütörtök, 11:31
Magyar Idők: amerikaiak buktatták le a Soros-egyetemet
másoddiplomát adnak, az Erasmushoz hasonló áthallgatással nem lehet elismert végzettséget szerezni - jegyezte meg a Magyar Idők.

A lap idézi Enyedi Zsoltot, a CEU rektorhelyettesét is, aki közölte: a meghirdetett Advanced Certificate Program posztgraduális szakirányú továbbképzésnek minősül, a képzésre csak azok iratkozhatnak be, akik CEU-s vagy BC-s diplomával rendelkeznek, és emellett még fennáll a hallgatói jogviszonyuk a két egyetem valamelyikén.

A két feltételnek együttesen azért nehéz megfelelni, mert ha lediplomázott egy hallgató, és posztgraduális képzésben kíván részt venni, akkor az amerikai CEU "szakra" csak akkor iratkozhat be, ha már választott egy másik posztgraduális képzést - jegyezte meg a Magyar Idők.

A lapot a rektorhelyettes arról is tájékoztatta, hogy programjukkal nem Janet Stetson, hanem Jonathan Becker tanulmányi főtitkárhelyettes foglalkozik.

A CEU rektorhelyettese közölte azt is, szeptemberben az egyetem egy másik programot is elkezdett New Yorkban, a korábban
velemenyezd, 2018. november 08. csütörtök, 09:21
Szép napot mindenkinek!
másikról.A dolgok kirajzolódnak, az emberek kezdik megismerni egymást ez szoros és meghitt kötelékhez ugyanakkor meg nem értettséghez sőt, támadó magatartáshoz is vezethet. Ennek a kétségbeesésnek a következménye egy bűnbak keresése mikor lelkiismeretüket valaki más büntetésével kívánják megnyugtatni.


Nem véletlenül, mondják: A szem a lélek tükre. Jelen esetben a Falu veszi át a tükör szerepét. Csakhogy a tükörkép torz és félelmetes. Ilyen tükör manapság a társadalom. A munkahely,a megfelelni akarás,az elvárások. Egy rosszul lerakott pillér, és összeomlik a híd. Egy rossz lépés miatt lezuhanhatunk. Egy elsuhanó madár megcsodálása a csúszós országúton..mind végzetes hibák lehetnek,amiket környezetünk talán sosem bocsát meg. Mi sem magunknak. Ugyanakkor nem hiába mondják, hogy ,,minden a fejben dől el." Ugyanúgy, ahogy szörnyeket, tündéreket is teremthetünk. Szerintem érdemes és személyiségépítő végignézni a sorozatot. Misztikus, izgalmas, elgondolkodtató - leszámítva a
kirscha, 2018. október 28. vasárnap, 08:15
Kormányszóvivő: a cél a lehető legkisebb bürokráciával működtetni az államot
Kovács Zoltán hozzátette: ennek a megközelítésnek a következménye a létszámcsökkentés, ami átlagosan 30 százalékos jövedelemnövekedést eredményez a központi közigazgatásban.

A kormányszóvivő a tervezett nemzeti konzultációról annyit mondott, arról a következő napokban bejelentés várható. Kiemelte: az eddigi hét nemzeti konzultáció rendkívül jó eszköznek bizonyult arra, hogy a magyar választókat megkérdezzék, mit gondolnak bizonyos kérdésekben. Ez segít a kormánynak és az Országgyűlésnek, hogy döntéseiket a magyar emberek elképzeléseihez igazítsák - tette hozzá.

Kitért arra is, hogy az Egészséges Budapest Program keretében folyamatosan mérik fel a kapacitásokat, az ellátás színvonalának emeléséhez szükséges lépéseket. Ennek nyomán javasolták a szakemberek, hogy négy súlyponti kórházban biztosítsák a budapestiek ellátást. A Szent László kórházat majdnem félmilliárd forintból fejlesztik, elindul az új dél-pesti centrum építése, s a másik két kórházat is folyamatosan fejlesztik.

A kulturális
velemenyezd, 2018. október 26. péntek, 09:41
CEU: ha nincs megoldás decemberig, az új hallgatók Bécsben kezdenek
tette hozzá.

A CEU teljesítette a magyar kormány által támasztott feltételeket; a magyarországi ellenőrzésen megállapították, hogy megfelelnek az elvárásoknak, és az Amerikai Egyesült Államokban folytatott akkreditáció során is jelezték, hogy eleget tettek a kötelezettségeknek. Mégis az a jelzés érkezett hozzájuk néhány hete az amerikai nagyköveten keresztül, hogy a magyar kabinet nem akarja aláírni az előkészített nemzetközi egyezményt - közölte az elnök-rektor.

Hangsúlyozta: szeretnének megfelelni a magyar törvényeknek, és Budapesten maradni.

Az intézményvezető kérdésre válaszolva elmondta: Soros György részt vett az esetleges költözésről szóló kuratóriumi ülésen. Személyét az egyetem tiszteletben tartja, "tiszteli, csodálja", megköszöni támogatását, de az alapszabályukkal ellentétes lenne, ha tőle függnének - fogalmazott.

Kitért arra is, hogy múlt héten volt egy találkozója az intézmény vezetőségének több magyar tisztségviselővel, de nem sikerült kielégítő eredményeket elérniük. A
velemenyezd, 2018. október 25. csütörtök, 16:21
Ifjúsági olimpia - Kulcsár Krisztián: büszkeségre és optimizmusra ad okot a jövőre nézve
"A 79 fős delegáció az egyik legnagyobb volt a játékokon, a remek szereplés pedig méltán adhat büszkeségre és optimizmusra okot a jövőre nézve" - hangsúlyozta a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke az M1 aktuális csatornán szerdán.

Kitért rá, bár az esemény nem ugyanolyan, mint az olimpia, mégis sok tekintetben hasonlít rá.

"A gyerekek, akik egyszer majd a nagy olimpián szerepelnek, itt kapnak először ízelítőt abból, hogy milyen a hangulat, és milyen nyomásnak kell majd megfelelniük akkor, ha odakerülnek" - fogalmazott. Leszögezte, bár a legfőbb mérőszám az eredményesség, a fókusz ezen az eseményen az olimpiai eszme népszerűsítése, a hangulat megismertetése és a fair play, vagyis az olimpiai mozgalom legszebb erényei felé tolódik.

Kiemelte, húsz sportágban volt magyar résztvevő, s a tradicionális magyar sikersportágak mellett újak is "felkerültek az éremszerzés dicsőséges körébe."

Hozzátette, ugyanakkor józannak kell lenni, és "nem szabad mindent rózsaszín szemüvegen keresztül
velemenyezd, 2018. október 24. szerda, 19:35
Szijjártó: a kormány nagyra becsüli Andrej Babis cseh miniszterelnök kiállását Magyarország mellett
Szijjártó Péter az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében az új cseh külügyminiszternek a Respekt című liberális cseh politikai hetilap legfrissebb számában megjelent interjújára reagált. Tomás Petrícek a lapnak azt mondta, közösen kellene védelmezni a liberális demokráciát és úgy vélekedett, hogy szükség volt a vitára az Európai Parlamentben azzal kapcsolatban, hogy Magyarország "elfordult" a liberális demokráciától, azonban a felszólításra a szankciós folyamat megindítására az új európai parlamenti választások és az új Európai Bizottság felállása előtt nem.

Szijjártó Péter cseh kollégája interjújára reagálva úgy fogalmazott: "értékeljük a külügyminiszteri munka megkezdésénél tapasztalt lendületet és megfelelni vágyást."

Hozzátette: örömmel várják a novemberi találkozót, akkor mindent megbeszélhetnek, hiszen "eddig nem volt jellemző a magyar-cseh kapcsolatokra az üzengetés, reméljük ezután sem lesz az".

Hangsúlyozta a négy visegrádi ország (Szlovákia, Csehország, Lengyelország és
velemenyezd, 2018. október 23. kedd, 13:31
Nemzeti ünnep vagy hosszú hétvége?
hosszú hétvégés történetet, azóta csökkent jelentősen az ünneplők száma.Dönteni kéne, hogy nemzeti ünnep vagy hosszú hétvége?! ( Pedig csak három nemzeti ünnepünk van, úgyhogy igazán hagyhatnák őket méltóságukban!)

Itt van például október 23-a az 1956-os forradalom és szabadságharc ünnepnapja.
A nekem meglévő környékbeli települések plakátjai alapján el tudom mondani, hogy az egyes önkormányzatok, hogyan s miképp igyekeznek vagy nem igyekeznek a mostani négynapos hosszú hétvégének megfelelni, hogy jusson is maradjon is.

Többen vannak, akik már október 19-én pénteken letudják az egészet. Ezt értem.

Aztán vannak a 22-ei naposok, hétfő. Hogy ennek mi értelme? Ezt nem értem.

A zöme azért 23-án tartja, a nagyja délelőtt, kora délután, de van olyan, aki késő délután kezd és az estébe nyúlik, hogy mondjuk az Ausztriában dolgozók (ünneplők?, fellépők?) is hazaérjenek? ( ott nem ünnepnap október 23!)

A legviccesebb az a település, ahol majd október
azenujsagom, 2018. október 19. péntek, 05:55
Én már nem ... akarok rohanni, elfáradtam. Nem akarok
Én már nem ...
akarok rohanni, elfáradtam. Nem akarok megfelelni senkinek. Nem tartozom elszámolással az életemről. Azt csinálok, amit akarok, ha én jól érzem magam, akkor nincs mit megbánnom.

Csak meg akarok állni, abbahagyni a versenyfutást az idővel. Nem sietni, nem futni, csak sétálni szeretnék.

Nem akarok azon agyalni, kinek hiányzom, ki szeret, ki nem, ki keres, ki nem, kinek számítok és kinek nem. Egy életem van, azt teszem, ami nekem jó, nem kérek a megfelelésből.

Én már nem ...
akarok válaszokat. A múltamból, az emberektől, akik cserben hagytak, akik ott hagytak, akik miatt kifordultam magamból, és akiknek nem számítok.

Már nem keresem a miérteket. Inkább csak elfelejtem a kérdést, és azt, hogy volt.

Nem volt igazi, nem volt helyes, nem jó helyre szálltam fel, vagy csak rossz állomáson kötöttem ki, de már újra visszatértem, és saját magam vagyok.

Én már nem ...
várok, de nem is rohanok , egyszerűen csak hagyom
koszegimarika, 2018. október 11. csütörtök, 14:34
Majdnem nyolcezren vesznek részt az idei utolsó magyarországi Spartan futamokon
akadályt kell teljesíteniük, köztük Magyarországon első alkalommal bemutatott akadály-elemekkel. Vasárnap a Sprinttel zárul a hazai évad, ez minimum 5 kilométeres távot jelent legalább 20 akadállyal.

Miskolcon először rendezik meg a versenyt, a Bükki Nemzeti Park területén található Csanyik-völgyben alakítják ki a fesztiválterületet, ahol a versenyek rajtja és befutója lesz.

Az impozáns környezet miatt - a szervezők beszámolója szerint - természetesen rendkívül komoly szabályoknak kellett megfelelniük, a természetvédelmi előírások mellett ilyen például a parkolás kialakítása, illetve a forgalomirányítási terv is. A versenyzőknek a DVTK Stadionnál lesz lehetőségük parkolni, amely öt kilométerre van a fesztiválterülettől, ahová autóbuszok szállítják majd őket. A szervezők ezért arra kérik az indulókat, hogy futamuk előtt legalább két órával érkezzenek meg a parkoló területére.

Idén Magyarországon eddig két Spartan hétvégét rendeztek, áprilisban Nagykanizsán több mint kilencezren, majd májusban
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 18:40
1/315
Képek, videók
Aranyosi-Ervin-Folyó-p ata
eva6
2018. november 19. hétfő, 10:20
Aranyosi-Ervin-Elalsza nak
eva6
2018. november 03. szombat, 20:31
Aranyosi-Ervin-Ő-a-gaz dám
eva6
2018. október 15. hétfő, 07:47
Aranyosi-Ervin-Szúrós- sün
eva6
2018. október 12. péntek, 08:12
aranyosi_ervin_hala_is ten
menusgabor
2018. október 09. kedd, 21:42
Aranyosi-Ervin-Ne-vond -el
eva6
2018. szeptember 27. csütörtök, 13:56
Aranyosi-Ervin-Kutya-v ágy
eva6
2018. szeptember 21. péntek, 07:33
Aranyosi-Ervin-Anyai-v iga
eva6
2018. szeptember 20. csütörtök, 15:31
Aranyosi-Ervin-Vidámsá got
charlotteani
2018. szeptember 17. hétfő, 13:38
Aranyosi-Ervin-Keresd- az-
eva6
2018. szeptember 13. csütörtök, 08:58
Aranyosi-Ervin-Kíméld- meg
eva6
2018. szeptember 02. vasárnap, 12:00
Aranyosi-Ervin-Ez-a-vi lág
eva6
2018. augusztus 16. csütörtök, 08:46
A múlt terhei
anna4459
2014. szeptember 02. kedd, 21:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.