Belépés
2018. november 19. hétfő | 47. hét | 323. nap | 06:15 | Erzsébet
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Női kézilabda BL - Maximális pontszámmal jutott tovább a Győr
(17-9)----------------------------------------------------------a Győr gólszerzői: Kristiansen 6, Amorim 5, Hansen, Görbicz, Groot, Bódi 4-4, Knedlikova, Brattset 3-3, Afentáler, Varga, Fodor, Puhalák 1-1

A győrieknél ezúttal sem léphetett pályára a sérülésből gyógyuló Tomori Zsuzsanna, és a norvég Nora Mörk.

A hazaiaknak győzniük kellett, hogy maximális pontszámmal jussanak a középdöntőbe, a vendégeknek viszont pontot kellett volna szerezniük, hogy kiharcolják a továbbjutást.

A várakozásoknak és az erőviszonyoknak megfelelően jól kezdte a találkozót az ETO, amely tíz perc alatt megnyugtató előnyre tett szert (8-3). A címvédő a holland Nycke Groot vezérletével a folytatásban is lendületes, eredményes támadásokat vezetett, és jól védekezett, így nyolc találattal vezetett a szünetben.

A második félidő elején tíz gól fölé nőtt a különbség, Zlatko Saracevic vezetőedző már a 37. percben kikérte harmadik idejét. Az első felvonásban Kiss Éva, ebben az időszakban pedig Kari Aalvik Grimsbö védett
velemenyezd, 2018. november 17. szombat, 22:53
Még az idén megkezdi működését a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa
helyzeteket", egy másik pont szerint pedig a jövőben kötelező a főpolgármestert meghívni azokra a kormányülésekre, amelyeken Budapestet érintő napirendi pontot is tárgyalnak.

Budapest önállóságának garantálása jegyében kimondták: ahogyan a kormány megalakulása óta, úgy a jövőben sem készül olyan döntés, szabály- vagy intézkedéstervezet, amely csökkentené, csorbítaná a fővárosi önkormányzat vagy a főpolgármester jogait, hatáskörét, alkotmányos jogállását. A felek "az ezekre vonatkozó törvényi szabályozást megfelelőnek tartják".

Az egyezmény tartalmazza azt is, hogy Budapesten a jövőben is az Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. végzi a hulladékbegyűjtést és -elszállítást, az ezzel foglalkozó nemzeti holding pedig a korábbi beszedési hatékonyság arányában, havi ütemezésben fizeti a társaságnak az átadott követelések ellenértékét.

A dokumentumban az áll: a miniszterelnök támogatja azt a jogszabály-módosítást, hogy 2020 első napjától ismét a főpolgármester vezesse az árvízi védelmi bizottság
velemenyezd, 2018. november 17. szombat, 22:48
P. Géraldy
sem.
Az újságok arról fecsegnek,
amiről tegnap is. De hát
itthon nincs semmi új. Szeretlek,
erős vagyok, várok reád
s remélek ... Bocsáss meg nekem,
ez a múltkori levelem,
mit most a vonaton bevégzek.
Jól vagyok, várok rád, remélek:
most se mondhatok egyebet.
Pedig nyomasztja mellemet
ezer dolog, már - már kiáltok.
Ugye megérted, kitalálod?
Emlékszel arra még, Javques-om
mikor leveleztél helyettem?
Nekem sokáig tart nagyon
a megfelelő szót keresnem.
Ajkamra jönnek a szavak
amikor mások alszanak -
sokat beszélek éjjelente!
Csókokkal együtt jő a szó.
De levelem mulattató
lehet őrödnek, arra jó
csupán, hogy folyton kinevesse!
Kiálltás folytja torkomat.
E harc valaha véget érhet?
Úgy ragadok egy üvegcsét meg,
hogy szinte gyúrom, mintha csak
széttörnöm kéne cserépnek
darabjáért, mely húsba vág.
Kemény üveg! Bezárom végleg
s visszahelyezem. Íme hát
Jól
menusgabor, 2018. november 09. péntek, 19:00
Nyíregyháza-rali - Több mint 10 ezer nézőt várnak a hétvégi rendezvényre
balesetmentes lebonyolításáért, a szervezőbizottság pedig 52 önkormányzattal áll kapcsolatban - közölte Adamovics Márk főrendező. A nyíregyházi, négy kilométeres lezárás mellett 113 kilométernyi gyorsasági szakaszt zárnak le a Zemplénben, közlése szerint olyan részeket is sikerült "megszerezni", amelyek eddig nem szerepeltek a magyar bajnokságban.

Olyan utakat sikerült "megcsípni", amelyek a szervezők és a versenyzők szempontjából egyaránt izgalmasak lehetnek, a közönségnek pedig biztosítják a megfelelő látványt - tette hozzá. A leghosszabb gyorsasági szakasz 26 kilométer hosszú lesz; Nyíregyházán a pénteki városi gyorsaságit bárki ingyenesen megtekintheti a négy szurkolói pont valamelyikén, szombat-vasárnapra pedig 2500 forintba kerül a belépő, amellyel az összes gyorsasági megnézhető.

A verseny a város számára nagy öröm és megtiszteltetés - fogalmazott Kovács Ferenc, a megyeszékhely polgármestere. Mint mondta, 10-15 ezer nézőre számítanak a hétvégi versenynapokon, ami a szervezőket valószínűleg
velemenyezd, 2018. november 07. szerda, 13:42
Krónika 4. rész (oktatási nyilvántartás)
Jobbik: kritikai észrevételek a módosítással összefüggésben

Ander Balázs, a Jobbik vezérszónoka rámutatott: jelentős célok hangzottak el, amit ellenzékből is támogatni lehet. Nagyon fontos az adatvédelem, az, hogy jól kinyerhető adatokhoz tudjon jutni az oktatásirányítás, a tervezés és a kutatás, amelyeket olyan módon tudnak felhasználni, hogy "a megfeneklett oktatásügy" egyről a kettőre tudjon jutni.

Ugyanakkor kitért arra is: augusztus végén robbant a bomba, hogy pedagógusok után kérdőíveken "nyomoztak volna". Egy új felmérés a leterheltségről időszerű lett volna, de a Századvég olyan kérdőívet állított össze, amely szerinte szakmaiatlan volt, s egyfajta politikai átvilágítást valósított volna meg.

Kritizálta a Kréta-rendszert is, ami már több mint 1 milliárd forintos támogatásban részesült, s azt kérdezte: ki kapja majd meg az itt lévő adathalmaz kezeléséhez a jogot?

Sok esetben a kormány úgy viselkedik, hogy aki nincs velük, az ellenük van, félnek, tartanak a pedagógusoktól -
velemenyezd, 2018. október 31. szerda, 13:21
Krónika 1. rész (belügyi törvények)
elektronikusak lesznek 2020. január 1-jétől.

Szólt arról, hogy az Alkotmánybíróság megsemmisítette azt a rendelkezést, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal vezetője is elrendelhette a bírák ellenőrzését. A mostani változtatással a hivatal vezetője a kockázatok észlelésekor értesíti azokat a vezetőket, akik jogosultak a nemzetbiztonsági ellenőrzés elrendelésére - magyarázta.

Az államtitkár közölte, jelenleg a 100 főnél nagyobb létszámmal üzemelő ipari és mezőgazdasági vállalkozásoknál a tűzvédelemről megfelelő szervezettel kell gondoskodni. Hozzátette: a létszámon alapuló szabályozás fenntartása nem indokolt, a gazdálkodó szervezet a jövőben maga döntheti el, hogyan gondoskodik a megfelelő tűzvédelemről.

Kontrát Károly elmondta, a közösségi szolgáltató lehetőséget kap arra, hogy a menetdíjat meg nem fizető, vagy az utazási feltételeket egyéb módon megszegő utast a lakcímnyilvántartás alapján azonosítsa.

Kitért arra, hogy a törvényjavaslatról Pintér Sándor belügyminiszter vezetésével hétpárti
velemenyezd, 2018. október 31. szerda, 11:21
Krónika 14. rész (magyar-thai kiadatási egyezmény, fogyasztóvédelem, jogalkotás)
vezérszónokok támogatták a javaslatot, Lukács László György (Jobbik) mérföldkőnek nevezte az egyezmény aláírását, mert Thaiföld kedvelt célpontja volt a menekülő, elrejtőző személyeknek. Gurmai Zita (MSZP) üdvözölte, hogy egyszerűbb és gyorsabb lesz az eljárás, de közölte: szeretné tudni, hogy hányan szökhettek Thaiföldre Magyarországról az igazságszolgáltatás elől és közülük hány embert sikerül majd az egyezmény segítségével kiadni.

Fogyasztóvédelmi törvény

A kormány az uniós irányelveknek megfelelően módosítaná a fogyasztóvédelemről szóló egyes törvényeket is. Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára törvényismertetőjében azt mondta, az uniós szabályok szerint online vásárlás esetében területi alapon nem lehet bojkottálni a termékek, szolgáltatások hozzáférhetőségét, így a fogyasztókat egyenlő bánásmód illeti meg. Ezt az elvet ülteti át a javaslat a magyar jogrendbe két törvény módosításával.

Az államtitkár azzal indokolta a módosítást, hogy egyes kereskedők eltérő
velemenyezd, 2018. október 30. kedd, 22:31
Érettségi - Befejeződtek az írásbelik
Az Oktatási Hivatal kedden az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az írásbeli vizsgák előkészítéséhez 31 930 feladatlapot és CD-t juttattak el biztonsági csomagolásban a 166 helyszínre. A folyamat a hivatali munkatársak, a szállítmányozók, a járási hivatali dolgozók és az intézményvezetők pontos munkájának, illetve a többlépcsős ellenőrzési rendszernek köszönhetően zökkenőmentes volt - írták.

Az írásbelik feladatlapjai és a hozzájuk tartozó javítási-értékelési útmutatók az előzetes ütemezésnek megfelelően folyamatosan kerültek fel az OH honlapjára, ahol október 30-án délután két órától már mind a 250 vizsgaanyag elérhető.

Az idei őszi érettségi november 8-12. között 46 helyszínen, 403 tantárgyi bizottság előtt, több mint 4 ezer emelt szintű szóbeli vizsgával folytatódik. A középszintű szóbeli érettségiket november 19. és 23. között tartják.

Az őszi érettségi vizsgaidőszakban rendes, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló és javító vizsgára lehetett jelentkezni.
velemenyezd, 2018. október 30. kedd, 13:20
Séta az egészségért
nagyon keveset mozgott, fokozatosan emelje a napi séta időtartalmát, kezdje napi 5-10 perccel és napi 3-500 lépéssel emelje a ,,dózist". Ha már túljutott a kezdeti pár hetes ,,bemelegítésen", emelje a napi séta idejét 30 percre, ez kb. 10 000 lépésnek felel meg. Ezt a távolságot tegye meg hetente legalább 5-ször, érdemes lépés számlálót is használnia a pontos érték kontrollálásához. Csodálkozni fog, milyen sok lépést képes megtenni relatíve rövid idő alatt.

Ahhoz, hogy megfelelően motivált maradjon, vonjon be olyan személyt séta programjába, akivel szívesen elbeszélget sétálás közben. Természetesen a kutyasétáltatás is kiváló módja a napi szükséges kilométer megtételének.

A lendületes séta felér egy aerobik órával, hiszen emeli a pulzust, erősíti a szívet, a tüdőt és az izmokat, segít az ideális testsúly elérésében és megőrzésében. Az erős szív több vért, ezáltal oxigént és tápanyagot képes eljuttatni a sejtekhez, csökkenti a vérnyomást. Ráadásul a rendszeres
pacsakute, 2018. október 29. hétfő, 13:58
Csökkenő forgalomban gyengült a BUX a héten
Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes azonban kizárta annak a lehetőségét, hogy korrigálják a terveket, és szerinte a bizottságnak nincs joga beleszólni a költségvetésbe.

Csütörtökön az olasz kormány részéről többen is kijelentették, hogy nem változtatnak a 2019-es költségvetés tervezetén, az EB által adott 3 hetes határidő lejártát követően ugyanazt a tervezetet nyújtják majd be.

Szintén csütörtökön az Európai Központi Bank (EKB) kamatdöntő ülést tartott, ahol a várakozásoknak megfelelően, nem változtak a kamatszintek, a megjelenő közlemény sem tartalmazott érdemi változást. Az ülést követő sajtótájékoztatón Mario Draghi, az EKB elnöke elmondta, hogy továbbra is kiegyensúlyozottnak mondhatók az eurózóna kockázatai. Az EKB elnöke szerint az eurózónában a belső fogyasztás továbbra is erős, melyet támogatnak a kedvező munkaerőpiaci folyamatok, és a folyamatos monetáris ösztönzés is - írja elemzésében az Equilor Befektetési Zrt.

A Magyar Telekom árfolyama 1,15 százalékkal erősödött a
velemenyezd, 2018. október 28. vasárnap, 08:15
BÉT - Negatív hangulatban folyt a kereskedés a tőzsdén
A részvénypiac forgalma 11,19 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Kocsis Márió az MTI-nek elmondta, hogy pénteken a nemzetközi negatív hangulatnak megfelelően mozgott a magyar tőzsde is. A várakozásoknál ugyan jobb amerikai makrogazdasági adatok érkeztek, azonban az sem hozott érdemi fordulatot a piacokon - tette hozzá.

Kiss Nicholas, Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője az M1 aktuális csatornán kifejtette, hogy a pénteki kereskedésben kitartott a kezdeti negatív hangulat, amely napközben rosszabbra fordult. A BUX index is csökkenéssel zárt annak ellenére, hogy az elmúlt hetekben a BÉT sokkal jobban tartotta magát, mint a nemzetközi piacok.

Kiemelte, hogy leginkább az OTP és a Mol papírjai mozognak együtt a nemzetközi piaci hangulattal, mindkét papír jelentős eséssel zárta a pénteki kereskedést. A Richter folytatta az elmúlt napokban látható "gyengélkedését", a Magyar Telekom viszont erősödött.

A BÉT
velemenyezd, 2018. október 26. péntek, 18:41
Európa-liga - Megszerezte első győzelmét a Vidi
(85.)

PAOK Szaloniki:

---------------Pahalakisz - Léo Matos, Varela, Crespo, Tosca - Sahov (Prijovic, 52.), Canas - Limniosz (Warda, 46.), Pelkasz, el-Kadduri - Karelisz (Biseswar, 66.)

Vidi FC:

--------Kovácsik - Fiola, Juhász R., Vinícius, Stopira - Nego, Hadzic, Pátkai - Huszti (Kovács I., 73.), Milanov (Nikolov, 79.) - M. Scepovic (Hodzic, 65.)

Az első gól(ok) és az első pont(ok) megszerzésének reményében indult harcba a PAOK Szaloniki otthonában a Vidi FC. A magyar bajnok ennek megfelelően nem kezdett megilletődötten és Huszti Szabolcs góljával a 12. percben megszerezte a vezetést: a találat előtt Loic Nego volt igen harcos és nem engedte, hogy a határozatlan José Ángel Crespo kiengedje az alapvonalon a labdát, így tudta azt csapattársához passzolni. Hátrányba kerülve a PAOK több veszélyes támadást vezetett, ám helyzetekig jutott csak. Eközben a Vidi sem adta fel a támadásokat. Olyannyira nem, hogy egy sarokrúgást követően kettőre növelte előnyét a magyar alakulat: Huszti
velemenyezd, 2018. október 25. csütörtök, 23:26
1/761
Képek, videók
Karma pontszámom.jpg
pacsakute
2017. október 25. szerda, 13:21
max_pontszám.jpg
maroka
2013. február 16. szombat, 22:05
Csata pontszám
felix18
2013. január 25. péntek, 09:23
Zsuzsanna Kad..
csalogany13
2018. augusztus 24. péntek, 22:08
Zsuzsanna
terezia1951
2018. február 26. hétfő, 09:19
zsuzsanna névy.png
zsokica45
2018. február 24. szombat, 17:56
zsuzsanna névvsg.jpg
zsokica45
2018. február 24. szombat, 17:55
zsuzsanna névvgh.jpg
zsokica45
2018. február 24. szombat, 17:55
zsuzsanna névv.jpg
zsokica45
2018. február 24. szombat, 17:55
zsuzsanna névn.jpg
zsokica45
2018. február 24. szombat, 17:55
zsuzsanna névmm.jpg
zsokica45
2018. február 24. szombat, 17:54
zsuzsanna névgh.jpg
zsokica45
2018. február 24. szombat, 17:54
zsuzsanna névfg.jpg
zsokica45
2018. február 24. szombat, 17:54
zsuzsanna név.jpg
zsokica45
2018. február 24. szombat, 17:53
zsuzsanna nécv.jpg
zsokica45
2018. február 24. szombat, 17:53
Címkék
Alkotmányvédelmi Hivatal, egyezmény segítségével, Oktatási Hivatal, átadott követelések, győrieknél ezúttal, napi séta, napi szükséges, gazdálkodó szervezet, írásbeli vizsgák, vezető részvények, Igazságügyi Minisztérium, elmúlt hetekben, nemzetközi piaci, Kocsis Márió, Völner Pál, Kiss Éva,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.