Belépés
2020. május 31. vasárnap | 22. hét | 152. nap | 22:45 | Angéla, Petronella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Csökkent a kórházban kezelt fertőzöttek száma
gyerekek miatt.
A táborokban biztosítani kell 20 emberre egy mosdóhelyiséget, a tábornyitás előtt gondoskodni kell a rovar- és rágcsálóirtásról, a veszélyes anyagok - fertőtlenítőszerek, takarítószerek - tárolására pedig szigorú szakmai szabályokat kell alkalmazni a mérgezések elkerülése érdekében.
Müller Cecília úgy fogalmazott: elsősorban a szabadtéri tevékenységeket ajánlják a táborozóknak, ha pedig az időjárás miatt zárt térbe kényszerülnek, akkor a kiscsoportos foglalkozásokat és a megfelelő távolságtartás biztosítását. A kisebb gyerekeket meg kell tanítani a higiénés szabályokra, a nagyobbakat pedig a szülők is elláthatják alkoholbázisú kézfertőtlenítővel, törlőkendőkkel, de a gyakori és alapos szappanos kézmosást nem helyettesítheti semmi - jegyezte meg.
Kérdésre válaszolva az országos tisztifőorvos azt mondta: az UV-C fényt kibocsátó lámpák csak nagyon közeli tárgyak esetében hatásosak, ezek inkább kiegészítő szerepet játszhatnak a fertőtlenítések során.
Beszélt
eva6, 2020. május 19. kedd, 08:13
Koronavírus - Országos tisztifőorvos: harmadára csökkent a kórházban kezelt fertőzöttek száma
gyerekek miatt.

A táborokban biztosítani kell 20 emberre egy mosdóhelyiséget, a tábornyitás előtt gondoskodni kell a rovar- és rágcsálóirtásról, a veszélyes anyagok - fertőtlenítőszerek, takarítószerek - tárolására pedig szigorú szakmai szabályokat kell alkalmazni a mérgezések elkerülése érdekében.

Müller Cecília úgy fogalmazott: elsősorban a szabadtéri tevékenységeket ajánlják a táborozóknak, ha pedig az időjárás miatt zárt térbe kényszerülnek, akkor a kiscsoportos foglalkozásokat és a megfelelő távolságtartás biztosítását. A kisebb gyerekeket meg kell tanítani a higiénés szabályokra, a nagyobbakat pedig a szülők is elláthatják alkoholbázisú kézfertőtlenítővel, törlőkendőkkel, de a gyakori és alapos szappanos kézmosást nem helyettesítheti semmi - jegyezte meg.

Kérdésre válaszolva az országos tisztifőorvos azt mondta: az UV-C fényt kibocsátó lámpák csak nagyon közeli tárgyak esetében hatásosak, ezek inkább kiegészítő szerepet játszhatnak a fertőtlenítések során.

Beszélt arról is, hogy a
velemenyezd, 2020. május 18. hétfő, 13:42
Megtámadjuk-e Istent?
több fenyegetés éri az emberi méltóságot (4), mérhetetlenül gyorsan terjed a rossz (8), ,,riasztó képet" (17) mutat az emberiség, s az emberek ellenségüknek látják a másikat (20). Ebben a kulturális válságban pedig az Isten iránti ,,érzék" eltompulásával párhuzamosan az ember iránti ,,érzék" is elszegényedik (21), már nem is világos, miben különbözik a személy a dolgoktól, az ember mindattól, ami körülveszi, így pedig az élet földi kezdete és földi vége sem kapja meg a megfelelő tiszteletet.
A szent pápa több frontot is nyit ebben az aggodalomra okot adó környezetben. Először is az ember világban elfoglalt különleges helyére mutat rá. Nagyon meglepő és nagyon szép, ahogyan
Szent Ambrus nyomán Isten nyugvóhelyeként mutatja be az embert, akiben a hetedik napon megpihen Isten, megpihen a belsőjében és a gondolataiban (35),
s ezért az ember Isten jelenlétének jele lesz a világban, és minden, ami csak létezik, őrá irányul (34).
Pontosan ez az ember szorul
maroka, 2020. május 14. csütörtök, 08:09
Együttműködési megállapodást kötött a felvidéki labdarúgó-válogatott és az MTK
A válogatottat működtető Felvidéki Labdarúgó Egyesület vasárnapi közleményében kifejtette: az együttes mérföldkőhöz érkezett, és egy kényszerszünet után újra mozgásba lendült.

"A magyar labdarúgás egyik legnagyobb múltú, patinás csapata, az MTK nyújtott segítő jobbot a válogatottnak. Az együttműködés lényege, hogy a két csapat kölcsönösen segíti egymást elsősorban szakmai téren, de megfelelő körülmények esetén játékosmozgás tekintetében is. Lesznek közös mérkőzések, megjelenések, események, melyekből a két fél szakmailag profitálhat" - hangsúlyozták.

Hozzátették: 2015-ös megalakulásuk óta sok minden történt velük, jó és rossz egyaránt, aztán két évvel ezelőtt egy válság vette kezdetét a csapat életében, miután anyagi gondok miatt nem tudtuk kiutazni a ConIFA világbajnokságra, annak ellenére, hogy elsőként kvalifikálták magukat a tornára és az esélyesek között tartották őket számon. A ConIFA vb-n olyan nemzetek, kisebbségek, hontalan népek vagy éppen a világ által el nem ismert államok küzdenek
velemenyezd, 2020. május 03. vasárnap, 20:26
Koronavírus - Országos kórházfőparancsnok-helyettes: áttörés a nemzetközi és a hazai tesztelésben
új fejlesztésű teszt európai bevezetése. A Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban, az első körben a dolgozókat szűrik a teszttel.

Bedros J. Róbert hozzátette: a már lezajlott fertőzést és feltehetően a védettséget igazoló SARS-CoV-2 IgG Assay teszt alkalmazásának nemcsak egészségügyi, járványügyi, hanem a gazdasági vonatkozásai is jelentősek lehetnek.

A hatékony védekezéshez szükséges döntések a pontos megbetegedési adatok tükrében hozhatók meg felelőséggel. Az ezzel kapcsolatos elvárásoknak megfelelően a gyártó cég tömeggyártásra alkalmas gyártókapacitást hozott létre, illetve a szerológiai tesztek egész sorozatának piaci bevezetését végzi el a következő hónapokban - tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy a fertőzést okozó vírus RNS-ének aktuális jelenlétét nagy biztonsággal kimutató, de speciális felszerelést és szakértelmet kívánó molekuláris biológiai PCR alapú tesztek mellett egyre nagyobb igény mutatkozik a lezajlott betegséget és a lehetséges védettséget is igazoló, egyszerűbben kivitelezhető
velemenyezd, 2020. május 01. péntek, 09:01
Koronavírus - ITM-államtitkár: a felvételinél, a záróvizsgánál, és a diplomaszerzésnél is változások a járvány
Ehhez elmondása szerint három szempontot kellett összehangolni. Az első és legfontosabb, az egészség és az élet védelme. Emellett figyelemmel kellett lenni arra is, hogy a diákokat ne érje hátrány, a lehető legkevesebb érdemi módosítás történjen a folyamatokban. Illetve minden döntést úgy kellett meghozni, hogy azok a közeljövőben, valamint középtávon, a járvány utáni gazdasági építkezés időszakában is megfelelő hátteret jelentsenek a fiataloknak - sorolta Schanda Tamás.

Az államtitkár kifejtette: ennek érdekében a kormány - a megfelelő jogszabályi környezet megalkotásával - lehetővé tette az egyes intézményeknek, hogy biztonságos körülmények között szervezhessék meg a különböző vizsgafolyamatokat. Így az idei általános felsőoktatási felvételi eljárásban a személyes jelenlétet igénylő vizsgákat úgy kell megszervezni, hogy az személyes érintkezést ne igényeljen, a másfél méteres távolság tartása folyamatosan biztosított legyen.

A tanárképzésben a pályaalkalmassági vizsgálatban a jelentkező
velemenyezd, 2020. április 15. szerda, 19:13
Gergely István: az utánpótlás létszámának megtartása a legnagyobb kihívás
Gergely István a közmédiának adott nyilatkozatában kifejtette: a koronavírus-járvány miatt nem az évtizedes hagyományoknak megfelelően zajlanak az edzések, és a megszokott, többnyire személyes kommunikációs csatornák sem működhetnek.

"Abszolút irreális elvárás, hogy ne legyenek teljesítménybéli visszaesések, mert ezek meglesznek, ez nem kérdés. Nagyon fontosak azok az edzői kompetenciák, amelyek nem a sportszakmai hátteret hivatottak biztosítani, hanem sokkal inkább a pedagógiait, emberit és pszichológiait. Innentől kezdve pedig abszolút a kreativitásukra van bízva, hogyan tudják megfogni az utánpótláskorú versenyzőket úgy, hogy ők majd vissza is jöjjenek hozzánk" - mondta a sportvezető.

Hozzátette: miután visszatér majd az élet a rendes kerékvágásba, az vélhetően más lesz, mint korábban volt.

"A legnagyobb kihívást számunkra a létszámunk megtartása jelenti. A teljesítmény romlása, visszaesése az világszinten tapasztalható lesz, és mivel mindenki ugyanúgy fog visszaesni, a
velemenyezd, 2020. április 12. vasárnap, 10:51
Koronavírus - Transzparencia-csomagot javasol a Párbeszéd
Elmondta, képviselőik törvényjavaslatot nyújtanak be a vészhelyzetben való tájékoztatási kötelezettségről annak érdekében, hogy "a kommunikáció nyílt és egyenes legyen, összehangoltan a nemzetközi normákkal".

Indítványozzák, hogy egyoldalú "kinyilatkoztatások" helyett újságírói kérdésekre reagáló sajtótájékoztatókon kommunikáljon a miniszterelnök, ezeken legyen elegendő idő kérdezni és érkezzenek valódi válaszok.

Barabás Richárd hangsúlyozta: a kormány által javasolt büntetőtörvénykönyv-módosítás a Párbeszéd álláspontja szerint a véleménynyilvánítás aránytalan korlátozását jelenti.

Javaslataik között említette, hogy a kormányzat közöljön naprakész adatokat a megbetegedések területi és életkor szerint megoszlásáról, valamint a rendelkezésre álló egészségügyi kapacitásokról.

Kezdeményezésük elemeként említette, hogy a jövőben járványügyi szakemberek tartsák a témával foglalkozó kormányügyi sajtótájékoztatókat, mondván, "le kell jönnünk erről a rendvédelmis megközelítésről: nem
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 13:12
Koronavírus - Önkéntes mozgalom alakult a pedagógusok és tanulók támogatására a digitális oktatásban
alapítója kifejtette, nem szoftvert fejlesztettek, hanem a meglévő lehetőségekhez hoznak létre szabadon hozzáférhető módszertani és technikai segítséget, oktatóvideókat, összegyűjtve a legjobb gyakorlatokat. A pedagógusok véleménye alapján 3+1 csomagból tudnak majd választani, amelyek az Oktatási Hivatal ajánlásában is szereplő Kréta és a Microsoft Office365 termékcsalád mellett a tanárok visszajelzései alapján népszerű egyéb szoftverekhez, a Moodle használatához és kifejezetten az alsósok oktatásához megfelelő keretrendszerekhez ajánlott és válogatott úgynevezett modulok kerülnek be, részletes útmutatókkal - összegezte Moldován Csaba.

Mivel a jelenleg elérhető digitális tananyagok csak korlátozottan alkalmasak a fogyatékkal élő, illetve speciális nevelési igényű diákok számára, a csapat Budapesten és Debrecenben is streaming stúdiót hoz létre a velük foglalkozó pedagógusok számára. Szintén a tanárok visszajelzése alapján külön kezelik az alsó tagozatosok, az érettségizők és az 5-11. évfolyamosok
velemenyezd, 2020. március 23. hétfő, 08:31
Megszűnt a Jobbik paksi szervezete
Horváth Zoltán a lépést azzal indokolta, hogy nem látják azt a koncepciót, amellyel a párt előre tudna lépni.

"Tisztában vagyok azzal, hogy a Jobbiknak megújuláson kellene átmennie. Úgy gondoltam, hogy az új elnökség megfelelő személyi és szakmai hátteret biztosít ennek, ma úgy látom, hogy egyik sincs meg" - mondta.

Nem kívánom hátráltatni a Jobbikot, de elfogadni sem tudom ezt - tette hozzá.

Elmondta azt is, hogy a szervezet egyhangú szavazással hozta meg a döntést. A Jobbik paksi szervezetének öt tagja volt, pártolókkal együtt tizenheten voltak.

Horváth Zoltán azt mondta: a Paksi Deák Ferenc Egyesület képviselőjeként továbbra is tagja marad a paksi önkormányzatnak.
velemenyezd, 2020. március 10. kedd, 14:22
EURO-2020 - A szervezőbizottság elnöke akkor elégedett, ha nem kell beszélni a szervezésről
"Mindig két csapat áll szemben egymással, mindketten játszani, és főleg győzni akarnak. Természetesen a szervezésnek megfelelőnek kell lennie. Tehát ha egy bajnokságot úgy bonyolítunk le, ahogy mi azt elképzeltük, és a szurkolók is elégedettek, akkor az nekünk is elégedettségre ad okot" - mondta az M1 aktuális csatornának a svájci sportvezető a kontinensviadal rajtja előtt száz nappal.

Kallen szerint két fontos tényező vezetett oda, hogy Magyarország társrendezője lehet a 12 ország egy-egy stadionjában sorra kerülő Eb-nek: egyrészt a Magyar Labdarúgó Szövetség, amely sosem mondott le a pályázat adta lehetőségekről, és jelen esetben "erős pályázattal is jelentkezett", valamint a magyar kormány, amely biztosította egy új nemzeti stadion megépítésének feltételeit, anyagi hátterét.

"A magyarok jó munkát végeznek, remekül dolgoznak, jó infrastruktúrát építettek ki. Mindemellett megvan az akarat és a motiváció, hogy a magyarok bebizonyítsák a világnak, hogy igenis jó szervezők" - mondta Kallen arra
velemenyezd, 2020. március 04. szerda, 19:22
Koronavírus - BM: elkészült az operatív törzs akcióterve
azokra, akik bizonyítottan fertőzött emberekkel kerültek kapcsolatba - áll a dokumentumban.

Az akcióterv előirányozza hőkamerák szolgálatba helyezését, esetleg további ilyen berendezések megvásárlását vagy bérlését.

A Nemzeti Népegészségügyi Központtal együttműködve ingyenesen elérhető információs vonalat (zöld szám) kell létrehozni. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ útján be kell szerezni a szükséges egészségügyi eszközöket. Biztosítani kell a határátkelőhelyeken szolgálatot teljesítők megfelelő egészségügyi védelmét és egyéni védőfelszereléseket, valamint fertőtlenítő helyeket kell kialakítani. Gondoskodnia kell az érintett állomány felkészítéséről, és a határátkelőhelyen biztosítani kell a fertőzöttek elkülönítését - olvasható a dokumentumban.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ és az országos tisztifőorvos számára hét intézkedést sorolnak fel.

Elsőként, hogy határozza meg és léptesse életbe a járvány elleni védekezéshez szükséges eljárásrendet, erről tájékoztassa az egészségügyi
velemenyezd, 2020. január 31. péntek, 21:50
1/50
Képek, videók
Könnygázzal fertőzött...2
caris11935
2009. december 13. vasárnap, 12:42
cecilia névv.jpg
zsokica45
2018. június 13. szerda, 11:57
Cecilia
biharijudit
2017. november 22. szerda, 15:19
Esztergályos Cecilia...a
cuppika59
2017. szeptember 02. szombat, 16:59
Cecília.jpg
agica2004
2017. április 21. péntek, 19:30
Cecília-.jpg
agica2004
2017. április 21. péntek, 19:29
rogan-antal-cecilia-st ory
agica2004
2017. február 25. szombat, 16:59
Cecília
szicu
2016. május 13. péntek, 17:58
cecilia névx.jpg
zsokica45
2016. május 06. péntek, 20:09
cecilia névf.jpg
zsokica45
2016. május 06. péntek, 20:09
cecilia név.jpg
zsokica45
2016. május 06. péntek, 20:09
cecilia ban.jpg
zsokica45
2016. május 06. péntek, 20:08
CECILIA.gif
1951anna
2015. június 23. kedd, 06:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.