Belépés
2019. október 17. csütörtök | 42. hét | 290. nap | 10:48 | Hedvig
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Közel a duplájára nő jövőre a magyar parasport anyagi támogatása
megbecsülése és elismertsége is. Ennek ismeretében nagyon hangsúlyosan kell őket és a velük foglalkozó szakembereket támogatnunk, továbbra is biztosítanunk kell a feltételeket a felkészülésükhöz és a versenyeztetésükhöz" - mondta. Hozzátette: a parasportolók, a bajnokok mindannyiunk példaképei, akik akaratukkal, kitartásukkal és hitükkel bizonyítják, hogy kellő alázattal valóban mindent el lehet érni, akár a tokiói paralimpián, melyig már egy év sincs hátra.

"Ehhez kell nekünk, sportvezetőknek a megfelelő hátteret biztosítanunk. Ezen túl a fogyatékkal élők sportja megteremti a társadalmi integrációt. A sport közösségteremtő ereje, értéke nagyon fontos, semmivel sem lehet összehasonlítani. Emberi összefogással lehetőségünk van a fogyatékkal élők és az épek körében a parasport elterjesztésére" - nyilatkozta.

Tapolczai Gergely, országgyűlési képviselő elmondta, a jövő évi költségvetésben 420 millió forint volt tervezve a parasport támogatására, ám annak érdekében, hogy biztosítva legyen a
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 12:31
Tanuszodát adtak át Abádszalókon
legegészségesebb sportág, hiszen a minőségi testedzés mellett egy gyermeknek fegyelmet tanít, javítja a testtartást és fejleszti a keringési rendszert.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy egy uszoda nem csupán egy sportcentrum, hanem az egészség központja és közösségi tér is egyben.

Egy egészséges társadalom alapja a mindennapi testmozgás szeretete, hiszen nem létezik jobb egészségmegőrzés az aktív életnél, a sportos mindennapoknál - közölte, hozzátéve: mindez könnyebben valósul meg, ha ehhez megfelelő infrastrukturális háttér áll rendelkezésre, mint ahogy Abádszalókon is.

Kitért arra: az uszodában lehetőség van az iskolai keretek közötti szervezett úszásoktatásra, a létesítmény nyitva áll nemcsak a város, hanem vonzáskörzetének lakosai előtt is.

Szabó Tünde azt mondta, hogy a magyar kormány prioritásként fogalmazta meg a jövő nemzedék egészséges fejlődését, nevelésének támogatását és ezzel elköteleződését amellett, hogy aköznevelésnek megfelelő infrastrukturális hátteret tudjon
velemenyezd, 2019. október 08. kedd, 12:41
Azonnali pénzküldő szolgáltatás indul a Rakuten Viber és a Mastercard együttműködésével
Elmondták: a fintech világpremiernek számító új Viber funkció, a Moneytou segítségével - a világon először - magyar kibocsátású bankkártyákkal azonnali pénzügyi tranzakciókat lehet majd végezni. Az EU pénzmosásról szóló szabályozásának megfelelően a Viber Moneytou funkciójával a felhasználók havonta maximum 125 000 forintot, évente pedig maximum 780 000 forintot küldhetnek, de a kártyakibocsátó bank is meghatározhat további limiteket.

Idén év végéig a Moneytou szolgáltatást szombatonként kedvezményes tarifával hirdetik: vasárnaptól péntekig a pénzküldés díja 79 forintba, szombatonként 49 forintba, plusz a 3000 forintot meghaladó részösszeg 1,5 százalékába kerül.

Cristina Constandache, a Rakuten Viber globális pénzügyi igazgatója jelezte: a Moneytou projekt egyedülálló fizetési megoldást kínál minden felhasználónak Magyarországon, az új technológia révén kisebb összegű átutalásokat gyorsan és biztonságosan lehet intézni. Az új szolgáltatást mérföldkőnek nevezte a Viber tevékenységében, miután
velemenyezd, 2019. október 03. csütörtök, 14:37
Önkormányzat 2019 - Debreceni Fidesz-KDNP: városi ingatlanokat csak nyilvános eljárásban lehet értékesíteni
szerződést írt alá Kováts Ákossal, aki a Cívis Ház Zrt. vezetője és egyben a DECO Apartmanház Kft. ügyvezetője. A valóság az, hogy Debrecen önkormányzata soha nem állt semmilyen jogviszonyban a DECO Apartmanház Kft.-vel és polgármester nem írt alá ilyen szerződést".

"A Varga Zoltán által említett ingatlant közjegyző által, 2018. szeptember 11-én 9.00 órakor lebonyolított nyilvános árverésen Cseh Krisztina, magánszemély vásárolta meg a közgyűlési határozatban megjelölt értékbecslés szerinti vételárnak megfelelően. Az ezt dokumentáló iratok, közjegyzői okirat formájában az önkormányzat vagyonkezelési osztályán rendelkezésre állnak" - fűzte hozzá a frakcióvezető.

A közlemény megemlíti, hogy "Varga Zoltán és Madarasi István, mint a debreceni közgyűlés tagjai, teljes körű információval rendelkezhettek ezen ingatlanértékesítéssel kapcsolatban. Pontosan tudniuk kellett, hogy az, amit állítanak nem felel meg a valóságnak, ezáltal becsapják, megtévesztik a debreceni választópolgárokat".

"Varga Zoltán
velemenyezd, 2019. szeptember 30. hétfő, 18:11
Hangyák címmel interaktív produkciót mutat be a dán Secret Hotel a Margitszigeten
nézőként ülnek egy színpad előtt, hanem a természetben tapinthatnak és ízlelhetnek is adott pillanatokban. Az előadás fontos része, hogy a néző egyenrangú az előadókkal, jelenléte és részvétele aktívan befolyásolja az előadást.

A Secret Hotel társulatát Christine Fentz és Synne Behrndt alapította 1999-ben Aarhusban, Dániában. A társulat részvételi színházi előadásokat készít. Produkcióikat egy titkokkal teli hotelhez hasonlítják, amelyben különböző, megismerhető terek rejlenek, csak be kell nyitni a megfelelő ajtón - áll az ismertetőben.

Mint írják, a Hangyák című előadásuk alkotásánál is fontos volt, hogy a figyelem központjában a környezet álljon. Az ember és környezete téma több előadásukban is megjelenik, köztük a magyar művészekkel együtt készülő Beeezzz/Méhek című produkcióban. A társulat művészei együtt gondolkodnak a körülöttünk lévő világ és az ember kapcsolatán.

A Hangyák című előadásnak Budapesten a Margitsziget ad teret, a Margitszigeti Szabadtéri Színpad találkozási ponttal.
velemenyezd, 2019. szeptember 29. vasárnap, 17:01
Tardy-Molnár Anna: a fiatal, feltörekvő művésznemzedék segítését tűzte zászlajára a MANK
Elmondta: a társaság kiemelt célja, hogy új lehetőségeket biztosítson a művészek, különösen a jövő generáció számára. A MANK a magyar kulturális intézményhálózat egyik legsokoldalúbb intézménye, amely többféle módon támogatja a művészeket, biztosítja az alkotás megfelelő hátterét. Az ösztöndíjak, pénzbeli juttatások, a műteremlehetőségek és a lakhatás biztosítása mellett a közönséggel való találkozást is segíti az alkotók számára.

A MANK irányításában hat alkotóház működik. "Ezek a helyszínek méltó körülményeket biztosítanak ahhoz, hogy a művészek rövidebb időre elvonuljanak és alkossanak" - hangsúlyozta, hozzátéve: a házak különféle profillal rendelkeznek. Festőművészeket várnak a kecskeméti alkotóházba, de vannak olyan házak, amelyek az irodalmárokat szólítják meg, ilyen például a szigligeti létesítmény. A pihenést és a feltöltődést szolgálja a Mártélyon található alkotóház. Az házakban bárki foglalhat, aki azonban szakmai önéletrajzával és egy másik művész ajánlásával felvételt nyer a MANK
velemenyezd, 2019. szeptember 22. vasárnap, 12:51
SOSZ-közgyűlés: Brüll díjat kapott Nagy László, a Budapesti Honvéd SE a legeredményesebb klub
betöltött szerepéről beszélt. Azt mondta, hogy az egyesület megfogalmazhatatlanul fontos eleme, illetve alapvető sejtje a magyar sportnak, mert kiválasztja és gondozza a tehetségeket.

Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora a Testnevelési Egyetem fejlesztéseiről tartott előadást, illetve arról beszélt, hogy amíg a korábbi birkózó szövetségi kapitány, Hegedüs Csaba szerint a magyar edzők egykor olyan kezdetleges módszerekkel dolgoztak, mintha "baltával faragták volna a szputnyikot", addig ma már megfelelő sporttudományos háttér nélkül nem lehet eredményt elérni.

Zárásként Deutsch Tamás SOSZ-elnök ara hívta fel a figyelmet, hogy "a magyar sport kincse, hogy egy olyan nemzeti közösséghez tartozunk, amelynek tagjai mindig is büszkék voltak a magyar sportsikerekre". Kiemelte: az új magyar sportmodellnek egyik tüdeje a SOSZ, majd beszédét azzal zárta, hogy mivel minden versenyző valamilyen klubban sportol, ezért "csak úgy tudunk szívvel-lélekkel fordulni a sportolókhoz, ha szívvel-lélekkel az
velemenyezd, 2019. szeptember 20. péntek, 14:51
Három játékosával 2022-ig hosszabbított a Győr női kézilabdacsapata
teljesítményt ért el, Anne Mette Hansen pedig védekezésben és támadásban is kimagasló teljesítményt nyújt, emellett két év alatt hatból hat címet nyert.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a korai szerződéshosszabbításnak az az üzenete, hogy a Győri Audi ETO KC stabil és tovább dolgozik céljai elérésén, amely nem más, mint megismételni az előző szezonban elért hazai és nemzetközi eredményeket.

Borkai Zsolt polgármester hangsúlyozta, öt évvel ezelőtt készült el a csapat otthona, az Audi Aréna, amely megfelelő infrastrukturális hátteret biztosított ahhoz, hogy a klub felépítsen egy elit csapatot. Amellett, hogy egy játékosnak fontos a siker, az is kell, hogy olyan környezetben tudjon készülni, ahol biztosított minden a siker eléréséhez - mondta.

Stine Bredal Oftedal elmondta, hogy gyorsan döntött a folytatásról, mert nagyszerű a légkör. Céljai között szerepel, hogy az eddig elért eredményeket megismételjék.

Kari Brattset úgy fogalmazott, hogy jó helyen van most az ETO-nál, ezért
velemenyezd, 2019. szeptember 17. kedd, 14:51
Pölöskei Gáborné: tizenhárommilliárd forintból elkezdődhet az oktatásfejlesztési program Debrecenben
minőségi, képzett munkaerőt biztosítsanak a térség vállalkozásainak - tette hozzá.

Pölöskei Gáborné az MTI érdeklődésére azt mondta, a most elindult 13 milliárdos fejlesztés-előkészítési csomag - amelynek a forrása a 2019., illetve a 2020. évi költségvetésben rendelkezésre áll -, része annak a 35 milliárdos, a debreceni járműberuházásokkal összefüggő oktatásfejlesztési programnak, amit egy hónapja jelentett be Palkovics László ITM-miniszter Debrecenben.

Hozzátette azt is, hogy a terveknek megfelelőn jövő szeptembertől elindulnak az első technikus osztályok.

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere a "nagy horderejű" kormánydöntésről azt mondta, az elmúlt száz év legátfogóbb oktatásfejlesztési programja valósulhat meg azzal, hogy a kormány elfogadta a Debrecen 2030 elnevezésű oktatási programot.

A fejlesztés ugyanakkor nem előzmény nélküli: 2016 óta, az Új Főnix terv keretében a város 11 milliárd forintot költött oktatásfejlesztésre, óvodák építésére, felújítására, iskolák
velemenyezd, 2019. július 18. csütörtök, 19:42
Krónika 8. rész (kérdések, bizottsági jelentések vitája)
lesz a szolnoki műtrágyagyár sorsa?

Csányi Tamás (Jobbik) azt kérdezte, hogy mi lesz a szolnoki műtrágyagyár sorsa. A politikus azt mondta, hogy tavaly novemberben a nyomozó hatóság az összes dolgozót kihallgatta, az üzemben azóta folyamatos a hatósági "vegzatúra".

A tulajdonos már a gyár bezárása mellett döntött - emlékeztetett.

Pogácsás Tibor, a belügyi tárca államtitkára azt mondta, hogy a gyár sorsa a tulajdonosok kezében van, nekik kell biztosítaniuk, hogy az üzem a jogszabályoknak megfelelően működjön. Hozzátette, a katasztrófavédelem és a Belügyminisztérium nem vizsgálja a tulajdonosi hátteret, a katasztrófavédelemnek az a dolga, hogy betartassa a szabályokat.

MSZP: hogyan lépnek fel a szúnyoginvázió ellen?

Molnár Gyula (MSZP) arról beszélt, hogy ez elmúlt időszakban rendkívüli problémát okozott a szúnyoginvázió.

Mik a tervek, mikorra lehet számítani a helyzet megváltozására - kérdezte. Arra is kíváncsi volt, hogy a kormány biztosít-e többletforrásokat a települési
velemenyezd, 2019. június 17. hétfő, 18:53
Kubatov: az idei aranyév volt az FTC-nél
"Azt mondják, hogy a Ferencvárosnak talán ilyen sikeres éve még sosem volt, márpedig ha ez így van, akkor nyilván ez egy aranyévnek nevezhető, mert ennyi érmet szerezni, ilyen diadalokon túllenni, ennyi bajnokságot megnyerni, az nem kis teljesítmény" - mondta az FTC-t 2011 februárja óta irányító sportvezető a klub honlapjának adott szezonzáró interjúban, melyet azzal kezdett, hogy elnökként és szurkolóként is jól érzi magát jelenleg az elmúlt idény eredményei láttán. A zöld-fehéreknél a férfi és a női labdarúgók is az NB I élén zártak, akárcsak a férfi jégkorongozók, illetve a férfi vízilabdázók. Utóbbiak ráadásul mindent megnyertek, mivel az ob I és a BL mellett a Magyar Kupában, valamint a hazai Szuperkupában is a legjobbnak bizonyultak.

"Ezeknek a sikereknek az igazi értelme az, hogy a bajnokoknak mindig vannak követőik és ezek a követők általában gyerekek. Ha mi megnyerünk egy bajnokságot, minden utánpótlásban megugrik a gyerekszámunk. Ha több sportolónk van, egy csomó gyereket tudunk jóra
velemenyezd, 2019. június 17. hétfő, 11:41
Kitiltották az egyszer használatos műanyag eszközöket a debreceni állatkertből és vidámparkból
2021-től megtiltják az olyan eldobható műanyag termékek használatát, amelyek alternatív termékekkel helyettesíthetőek.

A magyar állatkerteket évente összesen csaknem 4 millióan keresik fel. Magyarország első természetvédelmi területén, a Nagyerdőben, az ország első vidéki állatkertje és egyetlen vidámparkja elkötelezett a természeti értékek védelmében, a környezettudatos és fenntartható megoldások alkalmazásában és a látogatókkal történő megismertetésében - magyarázta a döntés hátterét.

Ennek megfelelően már szerdától alkalmazzák a leendő EU-s szabályokat és kitiltják az egyszer használatos műanyag szívószálak, keverőpálcikák, poharak, tányérok, evőeszközök és műanyag zacskók használatát a vendéglátóhelyeikről és így csökkentik a keletkező műanyaghulladékok mennyiségét - tette hozzá a park igazgatója, reményét kifejezve, hogy példájukat más állatkertek és közgyűjtemények is követni fogják.

Nagy Gergely Sándor az MTI érdeklődésére elmondta: az állatkertben, illetve a vidámparkban lévő
velemenyezd, 2019. június 05. szerda, 16:23
1/49
Képek, videók
tapolca malomtó1026_3.jpg
maroka
2018. október 26. péntek, 16:10
tapolca malomtó1026_2.jpg
maroka
2018. október 26. péntek, 16:09
tapolca malomtó1026.jpg
maroka
2018. október 26. péntek, 16:08
tapolcai malom.png
chillik
2017. június 13. kedd, 18:09
8-as fogat Tapolcára
brumteso
2017. március 10. péntek, 13:28
tapolcato.jpg
janos53
2015. október 16. péntek, 06:21
Tapolcai tavasbarlang
sanci81
2015. március 09. hétfő, 18:01
Tapolcai kirándulás 2015-
kohlinka
2015. február 01. vasárnap, 19:30
Misk Tapolca M .én.jpg
gabfe
2014. szeptember 08. hétfő, 12:20
Tapolca, Malom-tó
06mohild
2014. június 30. hétfő, 06:25
Taksony, parasportnap.
feketeskorpio
2007. március 24. szombat, 11:16
Én nem foglalkozom a koro
cipello
2016. szeptember 13. kedd, 09:32
Nem foglalkozol
etusmama
2014. július 15. kedd, 14:22
Amivel foglalkozom
tkriszi
2006. május 13. szombat, 23:52
Címkék
kormány biztosít-e, igazi értelme, Magyar Kupában, Viber Moneytou, épek körében, közönséggel való, helyzet megváltozására, Christine Fentz, államtitkár hangsúlyozta, férfi jégkorongozók, mindennapi testmozgás, létesítmény nyitva, Debreceni Fidesz-KDNP, Győri Audi ETO KC, Testnevelési Egyetem, fejlesztés ugyanakkor,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.