Belépés
2019. június 25. kedd | 26. hét | 176. nap | 11:58 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
EP-választás - Április 23-áig jelenthetik be listájukat a pártok
Az igazságügyi miniszteri rendelet rögzíti: a magyarországi lakóhellyel rendelkező választópolgároknak a március 20-ai névjegyzéki állapotnak megfelelően április 5-éig kell kézhez kapniuk az értesítést arról, hogy felvették őket a névjegyzékbe. Aki nem kapja meg az értesítést, a jegyzőnél (a helyi választási irodában) újat igényelhet.

A kampány hivatalosan április 6-án kezdődik, a választáson indulni szándékozó pártok ekkortól kaphatják meg az aláírások gyűjtésére szolgáló ajánlóíveket a Nemzeti Választási Irodától (NVI).

Az EP-választáson az a párt állíthat országos listát, amely a választás előtti 37. napig összegyűjt 20 ezer érvényes ajánlást, és bejelenti listáját a Nemzeti Választási Bizottságnál. A határidő azonban április 19-én, nagypénteken járna le, amely munkaszüneti nap. A választási eljárási törvény lehetőséget ad arra, hogy ha a határidő munkaszüneti napon jár le, az igazságügyi miniszter a határidő lejártának naptár szerinti dátumát az azt megelőző vagy követő munkanapra
velemenyezd, 2019. március 01. péntek, 17:42
Török választások - Bezártak a szavazóhelyiségek az államfő- és parlamenti választáson
Azok, akik pontban 17 órakor még sorban álltak, leadhatták szavazatukat.

Az első részeredmények várhatóan helyi idő szerint este 18 óra után érkeznek. A Legfelsőbb Választási Tanács (YSK) elnöke, Sadi Güven korábban azt nyilatkozta: reméli, hogy helyi idő szerint éjfél előtt (közép-európai idő szerint 23 óra előtt) a YSK ki tudja hirdetni a vasárnapi államfő- és parlamenti választás eredményét. Az NTV török hírtelevízió közlése alapján elsőként az államfőválasztás szavazólapjait számolják majd össze.

Recep Tayyip Erdogan török elnök a kora délutáni órákban Isztambulban járult az urnához. A politikus a helyszínen újságíróknak nyilatkozva azt mondta: Törökország ezzel a választással demokratikus forradalmat visz végbe és az elnöki rendszerrel komoly előrelépést tesz azért, hogy ajelenlegicivilizációk szintje fölé emelkedjen. Erdogan egyúttal közölte, hogy értesülései szerint a részvételi arány országos viszonylatban "jónak tűnik". Törökországban a részvételi arány általában véve is jóval
velemenyezd, 2018. június 24. vasárnap, 16:12
Közgazdasági gondolatok
az, hogy itt kettőnyolcvan a tojás? A szomszéd standon csak egyhúsz van kiírva!
- Akkor ne nálam tessék tojást venni, hanem a szomszéd standnál.
- De ott pillanatnyilag nincs tojás.
- Rendben van. Majd ha nálam is elfogy a tojás, nálam is egyhúsz lesz darabja.

Összehasonlító statistzikai adatokkal bizonyítható, hogy Magyarországon túlságosan magas a közlekedési balesetek száma. Nálunk jóval motorizáltabb országokban, amilyen például Anglia, sokkal kedvezőbb a helyzet.
A megfelelő főhatóságnál úgy döntenek, hogy népes delegációt küldenek ki két hónapra Angliába, a közlekedés rendjének tanulmányozása és megfelelő j avaslatok kidolgozása végett.
Letelik a két hónap, hazatér a delegáció, útijelentést ír, és megteszi javaslatait. Alapos megfigyelésünk szerint - állapiítják meg a kiküldöttek -, Angliában nem "jobbra hajts!" van, mint nállunk, hanem "balra hajts!", alighanem ez az oka, hogy kevesebb a közlekedési baleset.
A megfelelő grémium megvitatja a küldöttség
kohlinka, 2017. október 12. csütörtök, 15:24
Oscar-díj - A vasárnapi gála előtt csak ketten tudják a világon, kik kapják a díjakat
mellett biztosak akarunk lenni, hogy az eredmények sem egy rendszerben, sem egy számítógépen nem maradnak benne" - magyarázta Ruiz.

A számolásban három-négy kollégája is segít Ruiznak és Cullinannak, ám ők csak részadatokat számolnak, az összesítést, amit többször is átszámolnak, csak a két megbízott végezheti.

A győztesek listáját péntekre állították össze, aztán mindketten megtanulják kívülről is, arra az esetre, ha bármi történne a borítékokkal.

Az ő feladatuk, hogy a győztesek nevét a megfelelő kategória borítékjába tegyék, majd a borítékokat a cég pecsétjével lezárják. Két sorozatot készítenek, hogy az Oscar-gálán mindkettejüknél legyen egy, majd egy ismeretlen helyre zárják a borítékokat a nagy estéig.

A biztonsági protokollhoz tartozik, hogy a díjátadó napján külön és más útvonalon jutnak el a Dolby Színházhoz. Mindkettőjüknek van biztonsági kísérete is, akik Ruiz szerint nem is őket, hanem az értékes táskát védik.

A megfelelő borítékot csak másodpercekkel az előtt adják oda
velemenyezd, 2017. február 24. péntek, 17:42
13. Amit nem mondhatok el senkinek, leírom hát mindenkinek
13. R.: VÁLASZ BMI- (Bóna Mária Ilona) -tól:

Pánikrohamaim voltak. Ennek ellenére újra és újra megpróbáltam legyőzni a hatalmas ,,közeg"ellenállást a közvetlen környezetemben is. Olyan volt az egész, mint amikor az árral szemben úszva küzdenék az életemért.
Hosszú levelet írtam a kijelölt ügyvédnek, Csongrádi Etelkának, amit személyesen akartam neki elvinni az ügyvédi irodába, de valahogy soha nem volt rá megfelelő alkalom... Végül, bementem a Nyugatinál lévő Főpostára és ott adtam föl ajánlva.
Közben, folyamatosan azt éreztem, hogy célkeresztben vagyok.
Fokozott ellenőrzöttségben éltem attól fogva, hogy megkaptam ezeket a hivatalos leveleket.

http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=503975&aid=268641

További képek itt láthatók: http://furaila.xfree.hu/268641

Már sejtettem, hogy ismét semmi esélyem semmi jóra, ha F. is tud róla... Ezért, nem beszéltem meg vele azt sem, hogy megkaptam végre azt a bizonyos Idéző végzést,
furaila, 2017. január 29. vasárnap, 10:50
Nyilas Misi pakkot kapott
belecsomagolta. A postás lihegve cipelte fel a csomagot. Jó, ebben nagy adag színjáték is volt a részéről a borravaló reményében, ami meg is kapott. Tavaly nem voltam itthon, s nekem kellett hazacipelnem a több mint tíz kilós csomagot. Ráadásként még felvonszolni a negyedikre, nem volt leányálom.
A pakk összsúlyának jelentékeny részét tette ki a csomagolás - a postai fosztogatóknak esélyük sem volt. Egyébként is, el vannak foglalva Orbánc vajda levelének időben történő kikézbesítésével. Jaj, csak anyukám a megfelelő borítékot dobja a kukába. Az utalványok a következő év végéig felhasználhatók, így nem lesz baj, ha késik egy kicsit ez a szánalmas könyöradomány. Természetesen a semminél ez is több. A nyugdíjasok milliói most már tuti, hogy rászavaznak. De hulljon aranyeső (még mindig olvadásponton) egész családjára. Apropó arany. Kaptam öt mákos bejglit is, de hiába szedtem szét őket, aranyrudat nem találtam bennük. Reklamáltam is azonnal. Cipőkenőcs helyett szerencsére szilvalekvár érkezett. A kis csomag
naplopoleon, 2016. december 13. kedd, 20:10
Dr. Udvary János, a rákos nők hentese
Dr. Udvary János, a rákos nők hentese
Eszes Beáta írása

udvaryjanos.jpg

A betegjogi törvényt sérti a hivatásával visszaélő, másodfokon elítélt orvos nevének eltitkolása. A betegnek joga van megfelelő módon tájékozódni állapotáról, orvosáról, az őt alkalmazó kórházról, amely ismeret kihat az egészségügyi állapotára.

A Csolnoky Ferenc Veszprém Megyei Kórház és a budapesti Róbert Károly Magánkórház onkológus-nőgyógyászára, Dr. Udvary Jánosra három év bírósági eljárás után a másodfokon eljáró Veszprémi Törvényszék pénzbüntetést és felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki, aki életmentő műtétekért és a vizsgálatokért pénzt kért a betegeitől az államilag finanszírozott kórházi rendelésén, betegeit tudatosan dezinformálta, félrediagnosztizálta haszonszerzés céljából.

Első fokon a Veszprémi Járásbíróságon Polgár András bírói tanácsa a főorvost 3 és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte, és 4 évre eltiltotta foglalkozása gyakorlásától.

Ezt bírálta felül
horvathnemagdi, 2016. december 10. szombat, 10:47
Magyarország rendezi 2020-ban a vizes sportágak Európa-bajnokságait
A magyar szövetség (MÚSZ) arról adott tájékoztatást az MTI-nek, hogy az eseményeket nem egyszerre rendezik, mint a világbajnokságok esetében, hanem a vízilabdatornát januárban, az úszás, a műugrás és a műúszás Eb-jét májusban Budapesten, míg a nyíltvízi úszókét júniusban Balatonfüreden tartják.

"Van egy opció arra, hogy a LEN történetében először az óriástorony-ugróknak is rendezzünk Eb-t, mégpedig augusztus 20-án, ugyanazt az ideiglenes létesítményt használva, amit a jövő évi világbajnokságon" - jelezte a MÚSZ közleményében, amelyben azt is megemlíti, hogy a 2017-es vb-re elkészülő új Dagály-komplexum lehető legjobb kihasználásának érdekében nyújtotta be pályázatát a 2020-as kontinensviadalokra.

"Budapest sportszerető város, Magyarország sportszerető ország, s ezt számos kiváló esemény megrendezésével bizonyították. Magas szintű és folyamatos az együttműködésünk a magyar szövetséggel, ennek példája a jelenleg Hódmezővásárhelyen zajló junior úszó Európa-bajnokság" - vezette fel a LEN
velemenyezd, 2016. július 09. szombat, 16:02
Osztrák elnökválasztás - A második forduló megismétlésével számol a kormány sajtóértesülés szerint
százaléka támogatott. Van der Bellen alig több mint 31 ezer szavazattal előzte meg Hofert.

Jelenleg az alkotmánybíróság vizsgálja az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) június elején benyújtott, szavazási visszaélésekre vonatkozó keresetét.

A panasz szerint előfordult, hogy a megengedettnél előbb kezdték meg a levélben leadott szavazatok számlálását, esetleg nem az előírt módon csoportosították a voksokat, s olykor mindezt nem arra jogosult személy végezte. Néhány választókörzetben továbbá nem a megfelelő színű borítékot küldték ki a levélben szavazó választópolgároknak, így az a voks érvénytelennek vagy semmisnek számított. A bejelentés szerint a szabálytalanságok 570 ezer szavazatot érintenek. Az FPÖ panaszában olyan szabálytalanságokra is utalt, hogy nem osztrák állampolgárok és 16 év alattiak is leadhatták szavazatukat.

Az Österreich című lap szakértőkre hivatkozva "valószínűnek" nevezi, hogy megismétlik a szavazást. A cikk megemlíti ugyanakkor, hogy politikai döntés is születhet, ugyanis a
velemenyezd, 2016. június 30. csütörtök, 18:55
Osztrák elnökválasztás - Az első tanúk a választás eredményét megtámadó szabadságpárti vádakat igazolták
történő visszaélések gyanújának kivizsgálását kéri. Az alkotmánybíróságnak négy hete van arra, hogy megvizsgálja a beadványt és döntést hozzon. Ez még várhatóan tehát az előtt megtörténik, hogy az új államfő július 8-án hivatalba lépne.

A panasz szerint előfordult, hogy a megengedettnél előbb kezdték meg a levélben leadott szavazatok megszámlálását, esetleg nem az előírt módon csoportosították a voksokat és olykor mindezt nem arra jogosult személy végezte. Továbbá néhány választókörzetben nem a megfelelő színű borítékot küldték ki a levélben szavazó választópolgároknak, így az a voks érvénytelennek vagy semmisnek számított. A bejelentés szerint a szabálytalanságok 570 ezer szavazatot érintenek. Az FPÖ panaszában olyan szabálytalanságokra is utalt, hogy nem osztrák állampolgárok és 16 év alattiak is leadhatták szavazatukat.

Hétfőtől csütörtökig összesen kilencven tanúmeghallgatásra kerül sor, e négy nap alatt a választási bizottságok munkatársait idézik be. Hétfőn 25 munkatárs vallomására került
velemenyezd, 2016. június 20. hétfő, 18:22
Osztrák elnökválasztás - Megtámadja az államfőválasztás eredményét az Osztrák Szabadságpárt
elnöke 150 oldalas panasszal élt, amelyben elsősorban levélszavazatokkal történő visszaélések gyanújának kivizsgálását kéri.

A pártelnök bejelentése szerint 94 körzetben történtek visszaélések. Strache közlése alapján 82 helyen fordult elő, hogy a megengedettnél előbb kezdték meg a levélben leadott szavazatok megszámlálását, esetleg nem az előírt módon csoportosították a voksokat és olykor mindezt nem egy arra jogosult személy végezte.

A panasz szerint továbbá néhány választókörzetben nem a megfelelő színű borítékot küldték ki a levélben szavazó választópolgároknak, így az a voks érvénytelennek vagy semmisnek számított. A bejelentés szerint a szabálytalanságok 570 ezer szavazatot érintenek. Az FPÖ panaszában olyan szabálytalanságokra is utalt, hogy nem osztrák állampolgárok és 16 év alattiak is leadhatták szavazatukat.

Az osztrák államfőválasztás május 22-i második fordulójában szoros küzdelemben Alexander Van der Bellen, a Zöldek által támogatott független államfőjelölt 50,35 százalékkal
velemenyezd, 2016. június 08. szerda, 13:32
A HIT gyülekezetről
magyarázható?

volt Hit Gyülekezete tag: - A fizetés 10 százalékát le kell adni. Mivel egyrészt a “nagykenetű testvér" mondta, a másik ok pedig, hogy az Ószövetségben meg van említve a tized. Ennek a mintájára. Ezen kívül állandóan hangsúlyozzák azt a gondolatot, hogy aki ad Isten munkájára, az gazdag lesz, aki nem ad, az szegénységben fog tengődni. Úgyhogy a hívők minden fizetés után beleteszik egy borítékba a fizetésük egy tizedét, és ráírnak a borítékra egy “T" betűt, ami a tized megfelelője. Azért jelölik meg, mert a tizeden kívül adományokat is illik adni a gyülekezet számára. Az adományt tartalmazó borítékot nem kell megjelölni, csak bedobnia ládába. Sokat emlegetett szabály az is, hogy ha két összeg van nálad, akkor a nagyobbikat kell adományoznod, mert az van az Úrtól. Szóval, ha egyik zsebedben van egy ötszázas, a másikban pedig egy ezres, akkor az ezrest adományozod, mert az van az Úrtól.

riporter: - Hová mennek ezek az
kohlinka, 2016. április 18. hétfő, 09:30
1/8
Képek, videók
EP.választás után...
caris11935
2009. december 11. péntek, 13:27
EP.választás itt...Gyulán
caris11935
2009. október 30. péntek, 09:21
Mit jelenthet a toll...
margoboszi
2014. június 23. hétfő, 19:51
Választási igéret
tailor
2017. május 24. szerda, 10:38
választási lehetőség.jpg
bbbarbara
2016. november 30. szerda, 18:46
választási lehetőség
bbbarbara
2016. október 29. szombat, 14:51
Választási kampány előtt.
basikele
2013. június 07. péntek, 04:19
Választási lehetőség
sacimama
2013. június 05. szerda, 00:51
MDF választási lap
lacipecsenye
2013. február 18. hétfő, 18:18
Carter választási központ
mecsery
2013. január 16. szerda, 05:05
12672-valasztasi-regis ztr
menusgabor
2013. január 04. péntek, 15:34
MDF választási program
lacipecsenye
2012. december 26. szerda, 08:37
választási regisztráció.j
orsi1
2012. október 28. vasárnap, 12:56
választási beszédek.jpg
agica2004
2012. április 30. hétfő, 11:50
választási budi.jpg
orsi1
2011. augusztus 18. csütörtök, 13:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.