Belépés
2019. november 17. vasárnap | 46. hét | 321. nap | 07:02 | Hortenzia, Gergő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tallóztam
keresztül ment egy dinoszauruszon.

12. A Tyrannosaurusok és a Sztegoszauruszok létezése között eltelt idő több mint a Tyrannosaurusok és a mai ember között eltelt idő.

13. A kolibri az egyetlen madár, amely tud hátrafelé repülni.

14. A koala ujjlenyomatát nem lehet megkülönböztetni az emberétől. Még elektronmikroszkóp alatt vizsgálva sem.

15. És ha már itt tartunk: a ‘koala maci' valójában nem is medve. A koalák erszényesek, és nem tagjai a medvék családjának.

16. A medveállatkák a legstrapabíróbb élőlények a Földön. Olyan szélsőséges körülmények között is képesek életben maradni, mint az örök fagy (olyan talaj, amely legalább két éven keresztül fagyott állapotban van), a forráspont feletti hőmérséklet, a radioaktív sugárzás, vagy a világűr légüres tere.

17. A földigilisztáknak öt szíve van.

18. A kék bálna szíve olyan nagy, hogy akár egy gyerek is simán áthaladhatna az artériáján.

19. Az ember és a banán DNS-e
horvathnemagdi, 2017. május 05. péntek, 23:46
31 hihetetlen és érdekes dolog
ment egy dinoszauruszon.

12. A Tyrannosaurusok és a Sztegoszauruszok létezése között eltelt idő több mint a Tyrannosaurusok és a mai ember között eltelt idő.

13. A kolibri az egyetlen madár, amely tud hátrafelé repülni.

14. A koala ujjlenyomatát nem lehet megkülönböztetni az emberétől. Még elektronmikroszkóp alatt vizsgálva sem.

15. És ha már itt tartunk: a ‘koala maci' valójában nem is medve. A koalák erszényesek, és nem tagjai a medvék családjának.

16. A medveállatkák a legstrapabíróbb élőlények a Földön. Olyan szélsőséges körülmények között is képesek életben maradni, mint az örökfagy (olyan talaj, amely legalább két éven keresztül fagyott állapotban van), a forráspont feletti hőmérséklet, a radioaktív sugárzás, vagy a világűr légüres tere.

17. A földigilisztáknak öt szíve van.

18. A kék bálna szíve olyan nagy, hogy akár egy gyerek is simán áthaladhatna az artériáján.

19. Az ember és a banán
lenke1964, 2017. május 04. csütörtök, 09:57
3-4
alagsoraiban. A kilincseken érzett egy kéz remegése, egy régi pillanat hevülete, mikor a kéz vonakodott lenyomni ezt a kilincset. Minden ház, ahol az embereket teljes erejével érintette meg a szenvedély, megtelik ezzel a homályos tartalommal.
A tábornok nézte az anya képét. A keskeny arc minden vonását ismerte. A szemek álmos és szomorú megvetéssel néztek az időbe; régi nők léptek ezzel a pillantással a vérpadra, egyszerre megvetve azokat, akikért meghalnak s azokat is, akik megölik őket. Az anya családjának kastélya volt Bretagne-ban, a tenger partján. A tábornok nyolcéves lehetett, mikor egy nyáron elvitték ide. Akkor már vasúton utaztak, nagyon lassan. A hálós poggyásztartóban az anya kezdőbetűivel megjelölt, hímzésekkel ékesített, vászonba csomagolt málhák hevertek. Párizsban esett az eső. A gyermek kék selyemmel bélelt kocsi mélyében ült, onnan látta a kocsi homályos ablaküvegén át a várost, mely, mint egy kövér hal hasa, síkosan fénylett az esőben. Csúcsos háztetőket látott, magas kéményeket,
sayuri, 2012. december 07. péntek, 17:08
A ősi óriásmedvék titkait segít megfejteni a két koponyalelet
A leleteket az úgynevezett Gray fosszilis lelőhelyen (Gray Fossil Site) találták, a helyszínt 2000-ben, egy autóút építése során fedezték fel. A miocén korban, 4,5-7 millió évvel ezelőtt itt egy erdei tó lehetett, a karsztos süllyedést kitöltő víz gyilkos csapdává vált sok állat számára. A helyszín megőrzött sok tízezer csontot - olvasható a LiveScience (http://www.livescience.com) tudományos hírportálon.

A Tremarctinae alcsaládhoz tartozó plionarctos faj körülbelül 3 millió éve halt ki. Korábban a plionarctos medvéktől csupán egy alsó állkapocstöredék került elő fogakkal, valamint találtak egy másik egyedtől származó különálló fogat. Most egy idősebb felnőtt egyed részleges koponyáját fedezték fel, valamint egy fiatal medve felső állkapcsát.

"A koponya meglehetősen széttöredezett volt" - hangsúlyozta Shawn Haugurd preparátor, akinek sikerült a töredékeket összeragasztania.

Blaine Schubert, a Kelet-tennessee-i Egyetem paleontológiai központjának igazgatója szerint a plionarctos eddigi
velemenyezd, 2012. január 19. csütörtök, 07:21
Macis csereszalvétáimhoz:
A barna medve (gyakran egybeírva barnamedve; Ursus arctos) a medvefélék (Ursidae) családjának legsikeresebb faja, az egyik legnagyobb termetű szárazföldi ragadozó.


Elterjedése, élőhelye :
Az eurázsiai kontinens mintegy felén, továbbá Alaszkában, valamint az USA és Kanada nyugati részén is megtalálhatjuk. Mexikóból és az Atlasz-hegység vidékéről (ahol két különálló alfaja élt) mára kihalt. Különböző alfajai rendkívül változatos élőhelyekhez alkalmazkodtak a félsivatagoktól a magashegységeken át a tundráig; az alfajok testfelépítése, mérete és
venci76, 2011. november 06. vasárnap, 19:21
A Barnamedve
A barna medve (gyakran egybeírva barnamedve; Ursus arctos) a medvefélék (Ursidae) családjának legsikeresebb faja, az egyik legnagyobb termetű szárazföldi ragadozó.

Teste 1-3 m hosszú, tömege ennek megfelelően 100-800 kg. A barna medve a gyakorlatban tipikus mindenevő; megeszik gyakorlatilag mindent, legyen az fű, gomba, gyökér, erdei gyümölcs, éppen rovar, kisemlős vagy szarvas méretű zsákmány. Nyáron elsősorban növényeket, terméseket és hagymákat fogyaszt. A táplálék után kutatva előszeretettel ássa ki az üreglakó állatokat, mint például az egereket, mormotákat. Étrendjében kiemelt helyen szerepelnek az ízeltlábúak, így például a molyok lárvái, a mézet pedig közmondásosan kedveli. Ezek a protein- és zsírforrások különösen ősszel, a téli nyugalmi időszaka előtt fontosak,
schuro, 2011. január 05. szerda, 18:20
Barnamedvék
A barna medve (gyakran egybeírva barnamedve; Ursus arctos) a medvefélék (Ursidae) családjának legsikeresebb faja, az egyik legnagyobb termetű szárazföldi ragadozó.

Az eurázsiai kontinens mintegy felén, továbbá Alaszkában, valamint az USA és Kanada nyugati részén is megtalálhatjuk. Mexikóból és az Atlasz-hegység vidékéről (ahol két különálló alfaja élt) mára kihalt. Különböző alfajai rendkívül változatos élőhelyekhez alkalmazkodtak a félsivatagoktól a magashegységeken át a tundráig; az alfajok testfelépítése, mérete és viselkedése egyaránt jelentősen különbözik. A törzsváltozat a mérsékelt égöv magasabban fekvő, egybefüggő erdőségeit kedveli.
szerika68, 2010. augusztus 19. csütörtök, 18:10
Koala
A koala (Phascolarctos cinereus) Ausztráliában honos erszényes, növényevő állat, az koalafélék (Phascolarctidae) családjának egyedüli élő képviselője. Testfelépítésük hasonlít a vombatéhoz, amely legközelebbi rokonuknak tekinthető. A koala szó a katang benszülött nép nyelvéből származik, jelentése ,,nem ivó". A név nem teljesen találó, bár tényleg keveset isznak. A ,,koalamedve" megnevezés helytelen, mivel a koalák nem tagjai a medvék családjának. A tudományos neve görögül "erszényes medvét" jelent, mivel az első telepesek helyi medvefajnak gondolták a fura állatot.

A koalák mindenhol megtalálhatók Ausztrália keleti partjain, de a belső vidékeken is, olyan távolságig, ahol még elég a csapadék a megfelelő erdők létezéséhez. Ausztrália déli részén a koalákat a 20.
skorpiolilike, 2010. június 15. kedd, 11:04
Maláj medve.
Maláj medve....

A medvék családjának legkisebb tagja kizárólag alacsonyan fekvő trópusi esőerdőkben él. Rövid, de sűrű bundája és kis termete egyaránt a trópusi élőhelyhez való alkalmazkodását mutatja. A fekete színű bundáján többnyire megtalálható a trópusi medvékre jellemző U alakú, világos színű folt, de nem minden egyednél.


Sokan úgy vélik, hogy ez a folt a felegyenesedett testtartásban lévő medvét vizuálisan magasítja. A maláj medvénél a folt színe narancssárga, szemben a többi medve fehérjével, emiatt is kapta a Helarctos, Sun bear, vagyis "nap medve" elnevezést.

Nagyon ügyesen mászik fákra, azonban a járása a földön kissé esetlennek tűnik, mind a négy lábfejét elfordítja menet közben. Elsősorban nappal aktív, de csak a háborítatlan vidékeken. Máshol az emberi tevékenység hatására áttért az éjszakai életmódra. Nappal gyakran pihen a fákon a napfürdőzve, 2-7 méteres
linda019, 2010. június 02. szerda, 19:21
Gombszemű maláj mackók
Az 5 hónapos kölykök felfedezőútra indulnak.

A két mackó a San Diego Állatkertben született, és most először léptek ki a látogatók elé, ezért kissé meg vannak illetődve. Pagi, a kis nőstény, akinek neve malájul reggelt jelent, bátorítóan nyalogatja kisöccsét, Palut, aki pedig egy borneói völgy nevét viseli. Nem meglepő, hiszen a borneói maláj medvék, a medvefélék családjának legkisebb tagjai kizárólag Borneó szigetén élnek.

Mindenevők, szeretik az ízeltlábúakat, és persze a mézet is, de megdézsmálják a banánültetvényeket is, ha lehetőségük nyílik rá. Sajnos a hagyományos kínai gyógyászat varázserőt tulajdonít bizonyos testrészeiknek, ezért kíméletlenül vadászták őket. Ennek következtében mára a legveszélyeztetettebb medvefajnak számítanak.

Az 5 hónapos mackók felülmúlták gondozóik elvárásait, mert lakóhelyük minden egyes szegletét alaposan végigvizsgálták, beleértve a mászóka legtetejét is.
mezixy, 2010. április 14. szerda, 20:56
Veszélyeztetett állatok.
A koala (Phascolarctos cinereus) Mérsékelten veszélyeztetett.

A koala Ausztráliában honos erszényes, növényevő állat, az koalafélék (Phascolarctidae) családjának egyedüli élő képviselője. A koala szó a katang benszülött nép nyelvéből származik, jelentése ,,nem ivó". A név nem teljesen találó, bár tényleg keveset isznak. A ,,koalamedve" megnevezés helytelen, mivel a koalák nem tagjai a medvék családjának. A tudományos neve görögül "erszényes medvét" jelent, mivel az első telepesek helyi medvefajnak gondolták a fura állatot.

Előfordulása:
A koalák mindenhol megtalálhatók Ausztrália keleti partjain, de a belső vidékeken is, olyan távolságig, ahol még elég a csapadék a megfelelő erdők létezéséhez. Ausztrália déli részén a koalákat a 20. század elején
csibi52, 2009. október 03. szombat, 12:21
Képek, videók
MADÁR J EGYETLEN.jpg
feviroza
2014. december 28. vasárnap, 13:14
Az ujjlenyomatunk minden
suzymama43
2016. március 02. szerda, 10:09
Az ujjlenyomatunk minden
borigit
2016. február 24. szerda, 10:02
erszényes hangyász.gif
szicu
2012. október 27. szombat, 21:15
erszényes hangyász2.gif
szicu
2011. szeptember 03. szombat, 09:55
erszényes hangyász1.gif
szicu
2011. szeptember 03. szombat, 09:54
Erszényes.jpg
szalai0913
2010. április 29. csütörtök, 08:20
erszényes patkány
timzsu13
2009. április 08. szerda, 22:29
Erszényes kutya 3
barkaszjudit
2008. november 25. kedd, 06:27
Erszényes kutya 2
barkaszjudit
2008. november 25. kedd, 06:27
Erszényes kutya 1
barkaszjudit
2008. november 25. kedd, 06:26
Erszényes kutya
barkaszjudit
2008. november 25. kedd, 06:25
erszényes cickányok.jpg
zaky5
2007. április 04. szerda, 16:20
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.