Belépés
2020. július 07. kedd | 28. hét | 189. nap | 04:09 | Apollónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mindenki kedvence a palacsinta - ezzel nem fogsz mellé

15 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 db citrom
50 dkg túró
Az öntethez:
1 dl tejszín
1 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg porcukor

ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat összekeverjük a sóval, a rummal, a tejjel, majd hozzászitáljuk a lisztet. Ezután simára keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a szénsavas ásványvizet. Végül hozzákeverjük az olajat. Ezután a palacsintasütőt enyhén kiolajozzuk, majd egyenként kisütjük a palacsintákat.
A mazsolát beáztatjuk a rumba. A jénait kikenjük vajjal. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a maradék vajjal, a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a lereszelt citromhéjat, és a mazsolával együtt a túróhoz keverjük. Hozzáadjuk a fehérjehabot, és óvatosan összeforgatjuk.
A töltelékkel megtöltjük a palacsintákat, majd mindet félbevágjuk, és a vágott felükkel felfelé a jénaiba tesszük úgy, hogy kissé fedjék egymást. Az öntet
suzymama, 2019. június 19. szerda, 10:49
Receptek túróval!
gyümölccsel, a cukorral. A tejszínt felverjük (lehetőleg habfixálóval), a zselatint elkészítjük (a használati utasítás szerint), az egészet összekeverjük, tortaformába tesszük és néhány órára a hűtőbe helyezzük.

Kivis túrókrém
*******************
Hozzávalók:
4 kivi, 20 dkg túró, őrölt fahéj, 2 evőkanál gyümölcsszörp (pl. narancs), 5 dkg mazsola, rum, 1 evőkanál kókuszreszelék, 3-4 evőkanál porcukor, 2,5 deci tejszín (habbá verve).

Elkészítése:
A mazsolát megmossuk és beáztatjuk a rumba, a kivit meghámozzuk és minden egyes darabból 3 egyforma karikát vágunk díszítésre, a többit apróra vágjuk, elosztjuk négy pohárba és meghintjük porcukorral.
A túrót, a mazsolát, a fahéjat, a gyümölcsszörpöt, a kókuszreszeléket elmixeljük (ha a túró nagyon száraz, adunk hozzá egy kis tejet), a masszát szétporciózzuk, tejszínhabbal és kiviszeletekkel díszítjük.

Túrós uborkasaláta
*************************
Hozzávalók:
1 kígyóuborka, 25 dkg túró, 3 gerezd
suzymama, 2018. május 15. kedd, 14:06
Kenyérsüti
30 dkg cukor
* 5 tojás
* 1 kávéskanál vaníliaaroma
* 1 kávéskanál citromhéj
* 1 liter tej
* 1 csipet só
* 1-2 rúd fahéj
* 10-15 dkg mazsola (ízlés szerint)
* 1 dl rum (vagy konyak)

Elkészítés:

1. A sütőformát előkészítjük, a 10 dkg cukrot beleöntjük egy közepes méretű, 10-15 cm magas sütőedénybe. Elkészítjük a karamellt, az edény forgatásával bevonjuk vele az oldalfalakat is. Félretesszük, hogy megszilárduljon.

2. A mazsolát beáztatjuk a rumba.

3. Egy, a sütőformánál nagyobb edényt teszünk a sütőbe, vizet öntünk bele a magassága egyharmadáig. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

4. A fahéjrudat és a citromhéjat beletesszük a tejbe, megmelegítjük (nem kell felforralni). A kenyérkockákat beletesszük egy keverőedénybe, és ráöntjük a meleg tejet.

5. A tojásokat a cukorral, a vaníliával és a csipet sóval felverjük, és egy fakanál segítségével összekeverjük a tejes kenyérrel. Hozzáadjuk a mazsolát és a
bkisseva, 2018. március 22. csütörtök, 12:28
RUMOS MAZSOLÁS - Elálló, vendégváró sütemény
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 25 dkg porcukor, 15 dkg vaj, 15 dkg mazsola, 3 tojás, 1 dl rum, csipet só

A porcukrot, a tojássárgákat és 12 dkg vajat, csipet sóval simára keverjünk. A mazsolát rumba beáztatjuk. a gerincformát vajjal kikenjük és megszórjuk kristály cukorral. Ezután habbá verjük a tojásfehérjéket és hozzátesszük a kikevert masszához. Összekeverjük a liszttel, folyamatosan beleszórjuk a masszába, végül elkeverjük benne a mazsolát és a rumot. Beletesszük a gerincformába és közép meleg sütőben megsütjük.
A sütés ideje: 45 perc.
Ebből 25 percig alsó, majd 20 percig felső lángon sütjük.

A megsült tésztát gyengén meglisztezzük, és lefelé fordítva tesszük a nyújtódeszkára a formával együtt.
Tiszta konyharuhával letakarjuk, így hagyjuk kihűlni.

A tetejét megcukrozzuk vagy ízlés szerint csokoládé mázzal is bevonhatjuk.
Elálló, vendégváró sütemény de ha néhány napig eltesszük, előre ne vonjuk be csokoládé mázzal, csak mielőtt fogyasztásra kerül.
lizawolf, 2017. december 14. csütörtök, 16:31
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
pihentetjük. Tálalásnál málnadarabokat teszünk a közepére, és kívánság szerint tejszínhabbal díszítjük.



FŐÉTELEK

Szilvapálinkás kacsamell aszalt gyümölcsökkel töltve

2 db egész kacsamell
20 dkg vegyes aszalt gyümölcs
1 evőkanál paradicsompüré
1 csomag vegyes zöldség
5 cl szilvapálinka
só, bors, rozmaring
olaj, cukor
burgonyakrokett

Elkészítés:
Az aszalt gyümölcsöket a szilvapálinkával kevert cukros vízben beáztatjuk. Ezután a kacsamelleket felszúrjuk, az áztatott gyümölcsökkel megtöltjük, fűszerezzük és zöldségágyon, sütőben megsütjük. Ha kész, kivesszük, a sült zsírt lábasba öntjük. Paradicsompürét pirítunk benne. Kevés liszttel megszórjuk, vízzel felengedjük, sóval, borssal ízesítjük és felforraljuk, majd átszűrjük és a kész mártáshoz rozmaringot adunk. Burgonyakrokettel tálaljuk.



Csirkecomb pikáns almával

4 csirkecomb
4 evőkanál olaj
5 dkg vaj
8
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Magok
Nemcsak a mazsolát, hanem a különböző olajos magvakat is jobb, ha beáztatjuk fogyasztás előtt. Ez azért szükséges, mert ilyenkor ,,aktiváljuk" őket. Az áztatás során lebomlik a magban található fitinsav tartalom, így a szervezet könnyebben fel tudja majd hasznosítani a bennük található fontos tápanyagokat.

Sőt, az előzetes áztatás az emésztést is megkönnyíti. Az alábbiakban láthatjuk, hogy melyik magot, mennyi ideig szükséges áztatni.

dió: 8 óra

mogyoró: 8 óra

mandula: 12 óra

makadámdió: 4 óra

fenyőmag: 8 óra

kesudió: 6 óra.

Öntsük egy öblösebb tálba a szükséges mennyiségű magot, majd töltsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Várjuk ki az előírt időt, majd öblítsük le, és, ha nem használjuk fel rögtön, pl. sütemény készítéshez, akkor ki kell szárítanunk.

Csak így, kiszárítva tárolható hosszabb ideig, különben megpenészedik. A sütőben, vékony rétegben elterítve, általában 8-10 órát kell szárítanunk
noble, 2017. január 15. vasárnap, 13:09
Ezért kell felhasználás előtt vízbe áztatni a dióféléket. So
Ezért kell felhasználás előtt vízbe áztatni a dióféléket. Soha nem gondoltad volna...

Gyerekkoromban soha nem értettem, hogy miért kell beáztatni használat előtt egy kis idővel a mazsolát, vagy a paszulyt. Fölöslegesnek tartottam még erre is pazarolni az időt. Azonban kiderült, a dolog egyáltalán nem haszontalan, sőt!


Nem csak a mazsolát, de a különböző olajos magvakat is jobb, ha beáztatjuk fogyasztás előtt. Ez azért szükséges, mert ilyenkor “aktiváljuk" őket. Az összes olajos magvat, a dióféléket is érdemes aktiválni, vagyis beáztatni, ugyanis az áztatás során lebomlik a magban található fitinsav tartalom, így könnyebben fel tudjuk majd hasznosítani a benne található fontos tápanyagokat.

A cikk tovább olvasható itt:

Forrás:
taltos1, 2017. január 11. szerda, 23:48
Százrétű rétes - Gasztroangyal recept
Cukorral, fahéjjal és a zsemlemorzsával összeforgatjuk.
A diót ledaráljuk, a cukorral elkeverjük.
A mákot ugyanígy, cukorral elkever, esetleg egy kis reszelt citromhéjjal ízesíthetjük.
A túrót simára keverjük a tojások sárgájával és a cukorral, a citrom reszelt héját is hozzáadjuk, na meg a búzadarát, hogy felfogja a felesleges nedvességet. A tojásfehérjét csipet sóval felverjük és óvatosan a túrós részhez forgatjuk, ezzel lazítjuk.
A mazsolát tejbe vagy rummal ízesített vízbe beáztatjuk.

A munka nagy részével meg vagyunk, most már a látványos rész jön:)!

Elkezdjük a tészta összeállítását.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a hideg omlós tésztát kézzel belesimítjuk, igazgatjuk, hogy mindenhova egyforma vastagságba jusson. Ha nem elég a tészta, itt még választhatunk másik tepsit!

Az első réteg a kinyomkodott, fahéjas alma lesz. Egyenlő vastagságban szétterítjük a tésztán.
Erre kerül 2 db réteslap, aminek a tetejét megkenjük
bkisseva, 2016. augusztus 29. hétfő, 11:26
Receptek túróval!
gyümölccsel, a cukorral. A tejszínt felverjük (lehetőleg habfixálóval), a zselatint elkészítjük (a használati utasítás szerint), az egészet összekeverjük, tortaformába tesszük és néhány órára a hűtőbe helyezzük.
Kivis túrókrém
*******************
Hozzávalók:
4 kivi, 20 dkg túró, őrölt fahéj, 2 evőkanál gyümölcsszörp (pl. narancs), 5 dkg mazsola, rum, 1 evőkanál kókuszreszelék, 3-4 evőkanál porcukor, 2,5 deci tejszín (habbá verve).
Elkészítése:
A mazsolát megmossuk és beáztatjuk a rumba, a kivit meghámozzuk és minden egyes darabból 3 egyforma karikát vágunk díszítésre, a többit apróra vágjuk, elosztjuk négy pohárba és meghintjük porcukorral.
A túrót, a mazsolát, a fahéjat, a gyümölcsszörpöt, a kókuszreszeléket elmixeljük (ha a túró nagyon száraz, adunk hozzá egy kis tejet), a masszát szétporciózzuk, tejszínhabbal és kiviszeletekkel díszítjük.
Túrós uborkasaláta
*************************
Hozzávalók:
1 kígyóuborka, 25 dkg túró, 3 gerezd fokhagyma, 1 doboz
reifregina, 2016. május 15. vasárnap, 10:48
Túrófelfújt
Hozzávalók 4 személyre

5 tojás
60 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
1/2 citrom reszelt héja
80 g tejföl
100 g túró
100 g liszt
50 g mazsola
2 evőkanál rum

A mazsolát beáztatjuk a rumba, a sütőformát kikenjük vajjal, a sütőt pedig 160 fokra melegítjük.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval fehéredésig verjük. Belekeverjük a tejfölt, a citromhéjat, a túrót, majd a lisztet.
Végül óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjét. A massza felét a formába kanalazzuk, és megszórjuk az előzőleg lecsurgatott mazsola felével. Erre halmozzuk a maradék masszát, és a mazsola másik felét is rászórjuk.
Sütőbe toljuk és 35-40 perc alatt megsütjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk, kínálhatunk mellé tetszőleges ízű lekvárt is.
bkisseva, 2015. november 10. kedd, 08:07
Mákos túrós kocka
mák
20 dkg darált mogyoró
5 dkg liszt ,1 cs sütőpor
6 tojás
20 dkg kristálycukor
18 dkg lágy Ráma
1 cs vaníliás cukor
1 narancs reszelt héja
1 csipet őrölt szegfűszeg
15 dkg málnalekvár
A krémhez és a díszítéshez:
1/2 cs zselelatinpor (1,5 dkg)
75 dkg tehéntúró
6 tojássárgája,15 dkg cukor
1 citrom reszelt héja és leve
7,5 dl tejszín
1 nagy doboz őszibarack befőtt
3-4 kiwi,1 cs tortazselépor

A mazsolát beáztatjuk a rumba. Kibélelünk sütőpapírral egy kb. 20x30 cm-es tepsit, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Összekeverjük a mákot, a mogyorót, a lisztet és a sütőport. A tojásfehérjét csipet sóval, 14 dkg apránként hozzáadott cukorral habbá verjük. A Ramát kikeverjük a maradék cukorral, a vaníliás cukorral, a narancshéjjal és a szegfűszeggel. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgát, majd a mákos keverékkel felváltva a tojáshabot, végül a rummal együtt a mazsolát. Tepsibe simítjuk, 35-40 percig tűpróbáig sütjük. A
feviroza, 2015. augusztus 29. szombat, 17:23
Nyújtófás rétes
a 10 dkg liszt keverékével.
A tésztát, mint a bejglit, felcsavarjuk, kb. fél órát állni hagyjuk, közben elkészítjük a töltelékeket.
A túrótöltelék-hez a túrót áttörjük, elkeverjük a tojás sárgájával, a tejföllel, búzadarával, cukorral, citromhéjjal, majd óvatosan hozzávegyítjük a tojások felvert habját.
A meggyet kimagozzuk, és alaposan lecsepegtetjük.

Az almatöltelék-hez az almát meghámozzuk, lereszeljük, levét kinyomjuk, és kissé átpároljuk. A mazsolát beáztatjuk, majd a párolt almához keverjük a cukorral és a fahéjjal együtt.

A pihentetés után a tésztát négy részre osztjuk, és mindegyiket tepsi hosszúságúra nyújtjuk. A tésztalapok középső harmadát megszórjuk édes morzsával, hogy a töltelék nem áztassa át a tésztát, majd 2 tésztalapra a túrós, két tésztalapra az almás tölteléket rákanalazzuk.
A meggyet elkeverjük a 2 evőkanál porcukorral, és túrós töltelék tetejére rakosgatjuk.
Ezután a töltelékre hajtjuk a tészta két oldalát, és a rudak
nanoka72, 2015. június 28. vasárnap, 10:24
1/19
Képek, videók
palacsinta eperrel0106.jp
maroka
2020. január 07. kedd, 00:19
palacsinta
eva6
2019. február 20. szerda, 19:14
Palacsinta sütő
eva6
2019. február 17. vasárnap, 11:27
Duplán csokis palacsinta
pacsakute
2019. január 13. vasárnap, 13:44
Palacsinta
irmus
2018. augusztus 19. vasárnap, 07:22
lekváros palacsinta
irmus
2018. augusztus 19. vasárnap, 07:22
Cukkini palacsinta
irmus
2018. június 11. hétfő, 07:45
Túrós - Kakaós palacsinta
irmus
2018. április 17. kedd, 17:26
5 Összekeverjük.jpg
jozsef_olah_9843
2015. július 08. szerda, 13:20
Kristálylámpa ásványvizes
pacsakute
2016. március 07. hétfő, 14:19
Ásványvízen láttam
sanci81
2016. február 17. szerda, 17:26
Kivont ásványvizek 2014.j
pacsakute
2014. augusztus 29. péntek, 05:07
palacsintasütő
biharijudit
2008. november 11. kedd, 09:24
palacsintasuto.gif
givenchy
2006. szeptember 27. szerda, 17:09
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.