Belépés
2020. július 13. hétfő | 29. hét | 195. nap | 20:54 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Különleges bejgli karácsonyra
mézeskalács sütésen, és maradt néhány darab, most okosan felhasználhatod!
Hozzávalók:
25 dkg mézeskalács
12,5 dkg mascarpone
2-3 evőkanál tej
2-3 evőkanál lekvár
fél kávéskanál őrölt szegfűszeg
fél kávéskanál őrölt szegfűbors
1 púpozott kávéskanál őrölt fahéj
1 narancs reszelt héja

Elkészítés:
A mézeskalácsokat ledaráljuk, majd összekeverjük a mascarponéval. Fűszerezzük, belereszeljük a narancshéjat, és annyi tejet adunk hozzá, hogy krémes állagú masszát kapjunk. Egyenletesen oszlassuk el a tésztán és szorosan tekerjük fel.

*
- Csokis-narancsos töltelék
Ha süteményt el sem tudsz képzelni csokoládé nélkül, bátran fogj neki a következő receptnek! A narancshéjtól és a narancslekvártól fogja elnyerni igazi ünnepi jellegét.
Hozzávalók:
25 dkg étcsokoládé
10 dkg cukrozatlan kakaópor
4 dkg kandírozott narancshéj
6 evőkanál narancslekvár
20 dkg mazsola

Elkészítés:
A kandírozott narancshéjat
maroka, 2018. december 16. vasárnap, 08:51
Pudingos keksz
Hozzávalók :
25 dkg puha margarin,
25 dkg liszt,
10 dkg porcukor,
1 cs. vaníliás cukor,
10 dkg pudingpor tetszés szerint ( vanília, csokoládé , puncs )


Elkészítés : A margarint keverjük ki a porcukorral, a vaníliás cukorral, a lisztet szitáljuk hozzá, és dolgozzuk össze a masszát. Osszuk el annyi felé ahány ízű, színű kekszet szeretnénk készíteni, és gyúrjuk bele a pudingporokat. ( Ha egy fajtát készítünk 10 dkg pudingpor kell, ha két fajtát akkor 2 * 5 dkg, stb... )

Ezután gyúrjunk kicsi gombócokat a tenyerünkben, tegyük őket sütőpapíros tepsire, és kissé lapítsuk meg. Villával nyomjunk mintát a tetejükre. Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon 15 perc alatt süssük meg. Figyeljük, hogy ne piruljon meg még az alja sem túlzottam, mert akkor kiszáradhat.



Gyorsan elkészíthető, egyszerű, roppant mutatós süti. Ha van kedvünk, és időnk akkor akár három fajta színű masszát is összegyúrhatunk ( 3. kép )

11 gr.-os golyókat
suzymama, 2018. december 13. csütörtök, 21:06
Mákos réteges torta
Hozzávalók a tésztához:

1 tojás
100 g vaj
50 g cukor
200 g liszt
1 teáskanál sütőpor
A töltelékhez:

2 tojás
500 g tehéntúró
100 ml tejföl
2 evőkanál étkezési keményítő
150 g cukor
130 g darált mák
vaníliaaroma
A tojást keverjük össze 50 g cukorral, adjuk hozzá a kihűtött, olvasztott vajat. A lisztet keverjük össze a sütőporral és szitáljuk a tojásos keverékhez, a masszát gyúrjuk össze. Egy 22 cm átmérőjű tortaformát béleljünk ki sütőpapírral és simítsuk bele a tésztát úgy, hogy pereme is legyen, majd tegyük hűtőbe 30 percre.

Közben elkészítjük a tölteléket: a mákot egy tálba tesszük és forró vizet öntünk rá, annyit amennyi ellepi. 20 percig hagyjuk állni, majd leszűrjük. A túrót, a tejfölt, a tojásokat, a keményítőt, a cukrot és a vaníliaaromát egy tálba tesszük és robotgéppel
faciendum, 2018. december 11. kedd, 22:11
Stefánia sajttal és baconnel
pucoljuk meg, vágjuk fel apróra és egy evőkanál olajon pároljuk világos zsemle színűre, majd hűtsük ki egészen.

A zsemlét öntsük fel vízzel, majd amikor már megszívta magát, alaposan nyomkodjuk ki.

A darált húshoz adjuk hozzá a kinyomkodott zsemlét, a vöröshagymát, az összepréselt fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a szerecsendióval, majd gyúrjuk össze.

Ezután adjuk hozzá az egész tojást és szintén gyúrjuk alaposan össze a masszát.

Egy nagyobb darab folpack fóliát terítsünk el az asztalon, majd kb. egy cm vastagságúra lapogassuk el rajta a húsmasszát, majd közvetlenül a húsmassza egyik végénél fektessük le a bacon szeleteket (a bacon szeletek kicsit fedjék egymást, hogy feltekerésnél teljesen befedje a húsmasszát).

Ezután egy nagyobb lyukú reszelőn, reszeljük rá a húsmasszára a sajtot, majd a fólia segítségével a kezdjük el feltekerni úgy, hogy a bacon szeletekhez érve folytassuk a
suzymama, 2018. november 29. csütörtök, 10:11
Görög tökfasírt - Görög vörös kaviár fasírt
Friss zsenge tököket meghámozunk, 1 kg tökhúsra lesz szükségünk. A megpucolt, megmosott, lecsepegtetett tököket reszeljük le,sózzuk meg és helyezzük egy szűrőre, hogy a levét ki tudja engedni.Kb 1 órát hagyjuk így, majd nyomkodjuk ki a maradék levet és adjunk hozzá 25 dkg reszelt fetát, 2 tojást, 1 csokor petrezselymet, borsot, 1 teáscsésze zsemlemorzsát. Gyúrjuk össze, ha nem elég kemény, akkor még mehet bele zsemlemorzsa.A kész masszából vizes kézzel készítsünk fasírtokat, amelyet lisztbe forgatunk és forró olajban kisütünk.Friss görög joghurttal, vagy fokhagymás, zöld fűszeres tejföllel nagyon finom. Jó étvágyat!


Görög vörös kaviár fasírt

20 dkg kenyérbelet áztassunk be, majd nyomkodjuk ki. Adjunk hozzá 15 dkg vörös kaviárt és kettő nagy fej vöröshagymát kockázva vagy darálva.Ehhez
bkisseva, 2018. június 13. szerda, 07:17
Sütemény receptek
habosra keverjük. Beletesszük a darált diót, és a reszelt csokoládét. Jól összedolgozzuk. Kis golyókat formálunk, tojásfehérjével megkenjük, és a kakaóban megforgatjuk. Mignonpapíron tálaljuk.

Kakaós golyók

Hozzávalók:
3 dl tej, 30 dkg porcukor, 3 dkg kakaó, 25 dkg vaj, rum ízlés szerint

A tejet, a porcukrot, és a kakaót összekeverjük. A tűzhelyre tesszük, és felforraljuk. Főzés közben állandóan kevergetjük, míg megsűrűsödik, majd kihűlni hagyjuk. A vajat, a kihűlt masszát és ízlés szerint rumot egy tálban összedolgozzuk. Pici golyókat formálunk, és mignonpapíron tálaljuk.

Citromszelet

Hozzávalók:
30 dkg liszt, 10 dkg cukor, 6 dkg vaj, fél szalagáré, 1 pohár tejföl (1 evőkanál maradjon)

Jól összegyúrjuk a hozzávalókat, és 4 lapra osztjuk. A lapokat megsütjük előmelegített sütőben.

Krém:
fél l tejből főzött krémet készítünk. (2,5 dl tejet főzünk, a másik 2,5 dl-ből, és 3 evőkanál lisztből habarást, és állandó
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 11:43
Nagyi féle falusi krumplis fánk.
Hozzávalók:

250 ml tejföl
1 tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál cukor
300 gramm krumpli
100 ml kefir
2 evőkanál napraforgóolaj
0,5 teáskanál só
400 gramm liszt

Elkészítés:

1. Egy mélyebb tálban keverjük el a kefirt, és a tejfölt, az olajat, tojást, a sót, és a cukrot.

2. Adjuk hozzá a megszitált, és szódabikarbónával elkevert lisztet, majd gyúrjuk össze.

3. Készítsük el a tölteléket. Főzzük meg a krumplit sós vízben, majd nyomjuk szét krumplitörővel. Nyújtsuk ki a masszát, és vágjuk egyforma négyzetekre. Mindeniknek a közepét töltsük meg krumplival, a széleket jól nyomkodjuk össze, hogy ne jöjjön ki a töltelék belőle.

4. Forró olajban süssük meg a kis fánkok mindkét oldalát aranybarnára. Tálaláskor reszelhetünk rá sajtot!
eva0817, 2018. május 09. szerda, 19:38
Sajtos túrós rudak, fokhagymás tejföllel
[bHozzávalók:
170 g tehéntúró
150 g reszelt sajt
1 tojás
3 evőkanál liszt

bors
zsemlemorzsa
olaj
Elkészítés:
A túrót és a reszelt sajtot keverjük össze. Fűszerezzük, ha erősebb ízre vágyunk adhatunk hozzá csilit, vagy fokhagymát. Adjuk hozzá a tojást és a lisztet, gyúrjuk össze a masszát. Formáljunk belőlük rudakat és forgassuk zsemlemorzsába mindegyik rudacskát. Ha vastag roppanós panírt szeretnénk, akkor zsemlemorzsába, tojásba és ismét zsemlemorzsába mártsuk. Bő forró olajban süssük ki.
eva0817, 2018. február 16. péntek, 18:04
Emeletes élvezet
1. réteg : 25 dkg darált keksz, 5 dkg lágy margarin, 5 dkg porcukor, kevés tej ( nekem kb. 1.7 dl kellett )

A darált kekszet az átszitált porcukorral, a margarinnal és a fokozatosan hozzáadott tejjel gyúrjuk össze úgy, hogy egy linzertészta keménységű masszát kapjunk. Egy tepsit szórjunk meg egy kevés darált keksszel, hogy a massza majd ne ragadjon bele.

2. réteg : 25 dkg túró, 10 dkg porcukor ( vagy ízlés szerinti mennyiség ), 2 dl Hulala tejszín, 1 csomag vaníliás cukor.

A túrót keverjük össze a két fajta cukorral. A tejszínt verjük kemény habbá és keverjük hozzá a túrót, majd simítsuk a kekszre.

3. réteg : 2 cs. Aranka vaníliás krémpor, 5 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor

A 2 csomag krémport a tejjel gépi habverővel verjük keményebb krémmé. Minél tovább verjük a habverővel, annál keményebb krém lesz belőle. ( én is kb. 10 - 12 percig vertem a habverőmmel ) Ezt simítsuk a túrókrémre.

4. réteg : 2 dl Hulala tejszín, 5 dkg porcukor

A
bkisseva, 2018. február 15. csütörtök, 13:10
Büfés túrós
köszi szépen a receptet!
Bár van amin változtattam, de azonnal tudtam, hogy mi ezt a sütikét szeretni fogjuk és mást is bátorítok arra, hogy próbálja ki, mert nagyon finom.

A tésztához a liszthez adjuk hozzá a sütőport, a rámát, a cukrot, a tejfölt és a tojást. Gyúrjuk össze és kinyújtva óvatosan fektessük, nyomkodjuk a tepsibe, amit kenjünk ki rámával. Készítsük el a tölteléket. A túrót keverjük ki a kétféle cukorral, a tojássárgákkal, a tejföllel, a liszttel és a tejjel. Nagyon híg masszát fogunk kapni, de ne ijedjünk meg, ilyennek kell lennie. Öntsük rá a tésztára. Előmelegített sütőben süssük 20-25 percig. Amikor már majdnem letelne a 20-25 perc, akkor a tojásfehérjéket verjük fel kemény habbá a cukorral. Majd a megadott időnél vegyük ki a süteményt a sütőből és simítsuk rá a töltelék tetejére a habot. Nem baj, ha még nem sült meg a töltelék, attól még rá tudjuk simítani a tojáshabot.
Tegyük vissza a sütőbe és süssük még kb. 10-15 percig. Akkor jó, ha már a hab is kissé megsül
bkisseva, 2018. január 15. hétfő, 08:23
Látványában és ízében is csábító a mákkrémes túrótorta
mákos krémhez. A Ketkes receptje bizonyára sokakat elcsábít.

Hozzávalók a tésztához
1 tojás, 100 g vaj, 50 g cukor, 200 g liszt, 1 teáskanál sütőpor

Hozzávalók a töltelékhez
2 tojás, 500 g tehéntúró, 100 ml tejföl, 2 evőkanál étkezési keményítő, 150 g cukor, 130 g darált mák, vanília aroma

Elkészítése
A tojást keverjük össze 50 g cukorral, adjuk hozzá a kihűtött, olvasztott vajat. A lisztet keverjük össze a sütőporral és szitáljuk a tojásos keverékhez, a masszát gyúrjuk össze. Egy 22 cm átmérőjű tortaformát béleljünk ki sütőpapírral és simítsuk bele a tésztát úgy, hogy pereme is legyen, majd tegyük hűtőbe 30 percre.

Közben elkészítjük a tölteléket! A mákot egy tálba tesszük és forró vizet öntünk rá, annyit amennyi ellepi. 20 percig hagyjuk állni, majd leszűrjük. A túrót, a tejfölt, a tojásokat, a keményítőt, a cukrot és a vaníliaaromát egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. A masszát egy nagyobb és egy kisebb részre osztjuk. A kisebb
suzymama, 2018. január 06. szombat, 15:57
Karácsonyi receptek
tűznél szárítjuk.

Csokoládés karácsonyfadísz
3 tojásfehérje, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 dkg csokoládé, 20 dkg darás liszt.
A keményre felvert tojáshabba belekeverjük az átszitált porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt csokoládét, meg a lisztet. Mindezt könnyedén összekeverjük. A tésztát csővel ellátott nyomózsákba tesszük, és kikent tepsibe koszorúként vagy más figurákat nyomunk belőle. Meleg sütőben lassan sütjük.

Marcipán félholdak
200 g nyers marcipánmasszát 75 g szitált porcukorral, 150 g hámozatlan, őrölt mandulával, 3 csapott teáskanál étkezési keményítővel, 1 tojásfehérjével, 30 g apróra vágott cukrozott citromhéjjal, 2 teáskanál narancs- vagy mandulalikőrrel, fél tasak citrom aromával egy dagasztófejjel ellátott keverőgéppel először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton egyenletes masszává eldolgozzuk. Porcukorral megszórt gyúródeszkán szűk 1 cm vastagra kinyújtjuk, félholdakat szúrunk ki belőle, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, sütőbe
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:23
1/31
Képek, videók
Készüljünk karácsonyra
dandej
2019. november 27. szerda, 21:51
0 a Karácsonyra.gif
lovaszmarika
2019. január 08. kedd, 10:03
karácsonyra képeslap1212.
maroka
2018. december 12. szerda, 12:22
KÉPKERET KARÁCSONYRA,PNG.
rochlitzne
2018. szeptember 21. péntek, 14:51
Karácsonyra
csalogany13
2018. február 22. csütörtök, 20:47
BABA KARÁCSONYRA.PNG
rochlitzne
2018. február 04. vasárnap, 14:44
BABA KÉKBEN,KARÁCSONYRA.P
rochlitzne
2018. február 04. vasárnap, 14:43
0 Ádám karácsonyra.jpg
lovaszmarika
2018. január 24. szerda, 09:55
Karácsonyra.jpg
csupatalany
2018. január 15. hétfő, 18:25
Karácsonyra az idő meg ne
borigit
2017. december 31. vasárnap, 11:13
karácsonyra.gif
lilagondolatok
2017. december 18. hétfő, 11:36
Mézeskalácsok
eva6
2019. december 21. szombat, 14:28
Mintás mézeskalácsok
sanci81
2016. december 21. szerda, 15:43
Mézeskalácsok
sanci81
2016. december 21. szerda, 15:40
Külnleges mézeskalácsok
sanci81
2016. december 21. szerda, 15:39
Címkék
lisztet szitáljuk, massza majd, darált diót, fólia segítségével, kandírozott narancshéjat, liszthez adjuk, töltelék tetejére, zsemlét öntsük, tálba tesszük, töltelék belőle, evőkanál olajon, vaníliás cukrot, átszitált porcukorral, reszelt csokoládét, linzertészta keménységű, tésztát csővel,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.