Belépés
2019. augusztus 18. vasárnap | 33. hét | 230. nap | 23:39 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A mai nap fénypontja !!!!!
Hozzávalók:

4 egész tojás
30 deka porcukor
25 deka margarin
2 deci tejföl
30 deka liszt
1 cs. sütőpor
1 cs. citromos pudingpor
1 cs. puncs pudingpor
3 kanál holland kakaópor

A tetejére:

10 deka csokoládé
5 deka margarin
fél deci olaj

Elkészítés:

A porcukrot a tojással habosra kikeverjük, majd lassan hozzáadjuk a kissé megolvasztott margarint és tovább habosítjuk. (a margarin ne legyen forró!)
Hozzáadjuk a tejfölt, és végül belekeverjük a sütőporos lisztet.

A bekevert tésztát háromfelé osztjuk, az egyikbe a citromos a másodikba a puncsos a harmadikhoz pedig a kakaóport keverünk.

Két őzgerinc formát kikenünk olajjal, és meghintünk morzsával.(használhatunk helyette sütőpapírt is)

Alulra a sárga massza felét a tetejére majd a másik felét, közé pedig a csokis és a puncsos masszát rétegezzük.
Mind a két formába így tesszük a masszát.

A formákat 180
suzymama, 2019. augusztus 03. szombat, 18:06
Csodásan finom és puha puszedli.
dl hideg víz
25 dkg porcukor
3 tojássárgája
10 dkg margarin
90 dkg liszt (finom és rétes vegyesen)
1 csapott teáskanál őrölt szegfűszeg
1 kávéskanál fahéj
citromhéj
1 csomag vaníliás cukor
1 dl tej
1 csomag szalalkáli
0,5 dl olaj

a mázhoz:
3 tojásfehérje
kb. 30-35 dkg porcukor
citromlé ízlés szerint

A kristálycukrot megpirítjuk, majd a vízzel felengedjük és hagyjuk kihűlni. A porcukrot a tojássárgákkal és a margarinnal habosra keverjük.

Összekeverjük a száraz hozzávalókat: az átszitált liszteket, a szegfűszeget, a fahéjat, a citromhéjat és a vaníliát. Ennek a mennyiségnek kb. a felét hozzákeverjük a kikevert vajhoz.

A megmelegített tejbe beleöntjük a szalalkálit, majd ezt hozzákeverjük a tésztához. Felváltva a tésztához keverjük az olajat, a maradék lisztes keveréket és a felolvasztott cukrot is. Lefedjük, majd egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. Ha nincs ennyi időnk, 3-4 óra is
suzymama, 2019. március 14. csütörtök, 18:24
Kiadós főzött krém
Hozzávalók:

4 dl tej
5 evőkanál liszt
25 dkg margarin
20 dkg porcukor

Ízesíteni lehet

rummal
vaníliával
citrommal
naranccsal
kakaóval
dióval
kávéval
mákkal stb...

Elkészítés:

A tejet a liszttel csomómentesre keverjük és felfőzzük.
Ha kihűlt akkor összekeverjük a margarinnal habosra
kevert porcukorral. Hozzáadjuk az ízesítő anyagokat,
ami bármi lehet.
klarika47, 2018. december 24. hétfő, 06:19
Mákos krémes Mákos réteg: 25 dkg darált mák 2 tojás 15 dkg
Mákos krémes
Mákos réteg:

25 dkg darált mák
2 tojás
15 dkg margarin
5 dkg cukor
2 dl tej
1 csomag sütőpor
3 dkg liszt

Piskóta:

5 tojás
15 dkg cukor
15 dkg liszt
3 evőkanál víz

Krém:

4 dl tej
4-5 evőkanál liszt
15 dkg margarin
13 dkg porcukor

Máz:

olvasztott csokoládé

A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A mákos réteghez való anyagokat összekeverjük és a tepsibe simítjuk, majd a tetejére ráöntjük a kikavart piskótatésztát. Megsütjük. Ha kész, kiborítjuk a tepsiből és megvárjuk, hogy teljesen kihűljön. Eközben elkészítjük a krémet: a tejet a liszttel felfőzzük, a margarint pedig habosra keverjük a porcukorral. Amikor a főzött krém kihűlt, a margarinnal jól összedolgozzuk. A kész krémet a tésztára simítjuk, a tetejét csokimázzal
koszegimarika, 2018. december 11. kedd, 21:18
Kakaós-meggyes süti
Hozzávalók: 4 személyre
Kakaós-meggyes süti
- 1 üveg meggybefőtt
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 40 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 30 dkg kristálycukor
- 6 tojás

Krém
- 3 evőkanál étolaj
- 10 dkg étcsokoládé
- 25 dkg margarin
- 2 csomag eperízű pudingpor
- 20 dkg kristálycukor
- 4 dl meggylé

Kakaós-meggyes süti
A 6 tojás sárgáját, a cukrot és a margarint jó habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a vaníliás cukrokat meg a tejet, s az egészet jól összedolgozzuk. A 6 tojásfehérjéből kemény habot verünk, azután óvatosan a tésztához keverjük. A tészta feléből kivajazott-kilisztezett 25 × 35 cm-es tepsibe összevissza halmokat rakunk. A másik felét jól összekeverjük a kakaóval, a sárga tészta hézagaiba rakjuk, azután nagyjából elsimítjuk. A tetejét kirakjuk a lecsepegtetett meggyel, végül 160 fokra előmelegített sütőben körülbelül 60
suzymama, 2018. november 26. hétfő, 18:57
Kozák sapka
Kozák sapka


Hozzávalók:
Tészta (20*36 cm-es tepsihez):

20 dkg liszt
6 tojás
12 dkg porcukor
6 ek tej
2 ek kakaópor (cukrozatlan)
fél cs sütőpor
csipet só

Krém:

2 dl tej
2 ek liszt
10 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
10 dkg porcukor
kb fél üvegcse rumaroma

Csokimáz:

90 g étcsokoládé
1 kiskanál margarin

Forgatáshoz:

kb 8 dkg kókuszreszelék

Elkészítése: (Pogácsaszaggató átmérője: 4 cm)

A tojásokat szétválasztjuk. A lisztbe belekeverjük a sütőport, a kakaóport és a sót.

A tojássárgákat a porcukorral jól kikeverjük (fehéredésig), majd hozzákeverjük a tejet és beleszitáljuk a lisztkeveréket. Végül pedig a kemény habbá felvert tojásfehérjét
vorosrozsa66, 2018. november 21. szerda, 18:59
Rumos babapiskótás krémes
dkg porcukor
1 evőkanál méz
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 evőkanál kakaópor
1 tojás
kevés tej

A krémhez:

4 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg margarin
20 dkg porcukor

A töltelékhez:

1 csomag babapiskóta
rum aroma
tej

A tetejére:

10 dkg tortabevonó csokoládé
2 evőkanál olaj

Elkészítés:

A tésztához a lisztet a margarinnal, a cukorral, a szódabikarbónával, a mézzel, a kakaóval, a tojással és kevés (kb. fél dl) tejjel összegyúrjuk. Ebből a tepsi hátán (20 × 32 cm) két lapot sütünk. A krémhez a pudingot a tejjel és a vaníliás cukorral megfőzzük, levesszük a tűzről, majd addig kavarjuk, amíg kihűl. A porcukrot a margarinnal habosra kavarjuk, és a kihűlt pudinggal jól összekeverjük.

Az egyik megsült lapot tepsibe helyezzük, erre kenjük a krém felét. Babapiskótákat rumos tejbe áztatunk, és ezt a krémre terítjük.
vorosrozsa66, 2018. november 09. péntek, 17:33
Puha mézes krémes
méz
45 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 teáskanál szódabikarbóna
A töltelékhez:
5 dl tej
5 evőkanál búzadara
13 dkg vaj
15 dkg cukor
3 evőkanál rumaroma
4 evőkanál kakaópor
lekvár (meggy, málna vagy eper) a tésztalapok megkenéséhez
A tetejére:
20 dkg étcsokoládé
3 evőkanál keserű kakaópor
1-2 evőkanál margarin



Elkészítés: A tésztához a tojást a margarinnal és a tejjel keverd simára. Add hozzá a mézet, a lisztet, a porcukrot és a szódabikarbónát. Gyúrd össze, majd az összegyúrt tésztát oszd 3 részre, és egyenként nyújtsd ki kb. 20x30 cm-es téglalappá. A tepsi hátoldalát vajazd meg, szórd meg lisztel, és a tésztákat egyenként süsd meg zsömleszínűre az előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 10 perc alatt.

A töltelékhez a tejben főzd a búzadarát addig, amíg sűrű lesz (ha nem sűrűsödik be eléggé, tegyél még bele egy evőkanál darát). Amíg a
vorosrozsa66, 2018. október 22. hétfő, 14:23
Gesztenyés krémes sütés nélkül
Gesztenyés krémes sütés nélkül


Hozzávalók

A tésztához:

20 dkg darált keksz,
50 dkg gesztenyepüré,
10 ml rumaroma,
5 dkg margarin,
0,5 dl tej.

A krémhez:

2 tasak vaníliás puding,
6 dl tej (en rizstejet használtam, ha valaki nem ihat tejet),
20 dkg margarin,
8 dkg cukor,
400 ml Hulala.
Elkészítés

A pudingot elkészítjük a tejjel majd hűtjük. A margarint habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a pudingot.

A kekszet összedolgozzuk a gesztenyével, a margarinnal, rumaromával és a tejjel, majd a tortaformába nyomkodjuk (en 25 cm átmérőjű tortaformát használtam, de lehet egy kisebb tepsibe is csinálni).

Rásimítjuk a pudingos krémet, majd a habbá vert tejszínt.

Én reszelt gesztenyével és reszelt étcsokival megszórva tálaltam.
vorosrozsa66, 2018. október 20. szombat, 00:26
Gyöngyi szelet
Gyöngyi szelet


Hozzávalók

40 dkg finomliszt,
2 ek kakaópor,
20 dkg porcukor,
1 tojás,
1 tojássárgája,
10 dkg margarin,
1 cs sütőpor,
2 dl tejföl kb.

Krémhez:

25 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
2 tasak puncs ízű pudingpor,
5,5 dl tej,
15 dkg porcukor.

A tetejére:

15 dkg csokoládé,
1 ek étolaj.

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összeállítjuk annyi tejföllel,hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk, majd 3 részre osztjuk. A lapokat egyenként kinyújtjuk.

24*39 cm-es tepsi hátán 180 fokra melegített sütőben kb 10 perc alatt megsütjük a lapokat.

A pudingport és a cukrot tejben felfőzzük, majd kihűtjük és a margarinnal habosra keverjük.

Az elkészült krémmel a
vorosrozsa66, 2018. szeptember 25. kedd, 18:49
Francia mákos szelet grillázs mogyoróval
Francia mákos szelet grillázs mogyoróval

Hozzávalók

Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás
35 dkg kristálycukor
6 evőkanál víz
25 dkg liszt
10 dkg mák (egészben, nem darálva!)
2 csomag sütőpor
A 2. laphoz:
30 dkg liszt
10 dkg porcukor
5 dkg margarin
1 evőkanál méz
1 tojássárgája
1 kávéskanál szódabikarbóna
kevés tej
A krémhez:
3 tojás sárgája
2 csomag vaníliás cukor
15 dkg porcukor
13 dkg margarin
2 vaníliás pudingpor
7 dl tej
A tetejére:
10 dkg grillázs mogyoró

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit, mint a piskótát elkészítjük. Nagy gáztepsiben megsütjük.

A lapok hozzávalóit összegyúrjuk. 2 lapot sütünk
vorosrozsa66, 2018. augusztus 09. csütörtök, 19:03
Almás-habos reszelt sütemény
Almás-habos reszelt sütemény

Hozzávalók

A töltelékhez
1 kg reszelt alma
cukor, vagy méz ízlés szerint
citrom reszelt héja és leve
fahéj
A tésztához és a habhoz:
5 db tojás
15 dkg porcukor
1/2 kg rétesliszt
1 csomag sütőpor (12 g)
25 dkg margarin



Elkészítés

A tölteléket elkészítjük: a reszelt almát megpároljuk ízlés szerint hozzáadott cukorral vagy mézzel, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével, valamint fahéjjal, majd kihűtjük a tölteléket.
A tojásokat szétválasztjuk. Az 5 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
A réteslisztet a sütőporral összekeverjük. A tojássárgákat a margarinnal habosra keverjük és hozzádolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tészta 2/3 részét a
vorosrozsa66, 2018. augusztus 09. csütörtök, 14:19
1/142
Képek, videók
Az est fénypontja(i)
zajta
2006. december 19. kedd, 22:51
A Party Fénypontja:)
fotozoli
2006. július 30. vasárnap, 21:32
Nyuszi tojással
eva6
2018. március 31. szombat, 14:10
Csibe tojással
eva6
2017. április 14. péntek, 13:48
Barika tojással
eva6
2017. április 13. csütörtök, 09:26
tulipánok tojással
eva6
2017. április 10. hétfő, 15:25
virsli tojással
sanci81
2016. augusztus 15. hétfő, 18:00
Tóbiás és Sára 4 tojással
margoboszi
2016. május 02. hétfő, 17:51
Tóbiás és Sára 4 tojással
cipello
2016. április 07. csütörtök, 16:17
tojással labdázó gif
erzsikepuskas
2016. március 30. szerda, 21:20
nyuszik tojással
eva6
2016. március 25. péntek, 17:55
gyertya tojással
eva6
2016. március 25. péntek, 17:49
nárciszok tojással
eva6
2016. március 21. hétfő, 12:37
Címkék
kakaóport keverünk, tejjel keverd, tetejét kirakjuk, lecsepegtetett meggyel, tésztára simítjuk, vaníliás cukorral, búzadarát addig, tepsi hátán, tésztalapok megkenéséhez, főzött krém, margarinnal habosra, tésztákat egyenként, krém felét, sütőporos lisztet, reszelt citromhéjjal, kikavart piskótatésztát,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.