Belépés
2019. október 22. kedd | 43. hét | 295. nap | 10:47 | Előd
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Karácsonyi receptek
tűznél szárítjuk.

Csokoládés karácsonyfadísz
3 tojásfehérje, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 dkg csokoládé, 20 dkg darás liszt.
A keményre felvert tojáshabba belekeverjük az átszitált porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt csokoládét, meg a lisztet. Mindezt könnyedén összekeverjük. A tésztát csővel ellátott nyomózsákba tesszük, és kikent tepsibe koszorúként vagy más figurákat nyomunk belőle. Meleg sütőben lassan sütjük.

Marcipán félholdak
200 g nyers marcipánmasszát 75 g szitált porcukorral, 150 g hámozatlan, őrölt mandulával, 3 csapott teáskanál étkezési keményítővel, 1 tojásfehérjével, 30 g apróra vágott cukrozott citromhéjjal, 2 teáskanál narancs- vagy mandulalikőrrel, fél tasak citrom aromával egy dagasztófejjel ellátott keverőgéppel először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton egyenletes masszává eldolgozzuk. Porcukorral megszórt gyúródeszkán szűk 1 cm vastagra kinyújtjuk, félholdakat szúrunk ki belőle, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, sütőbe
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:23
Karácsonyi süteményrecept ajánlat I.
díszítéshez:
100 g sárgabarack lekvár
300 g fehér marcipánmassza,
50 g porcukor
100 g tortabevonó
Dekor cukor

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
Lefedjük és a hűtőbe tesszük fél órára.
Sütőpapírt teszünk 2 tepsire. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tésztát 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, majd 4cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk. A tepsibe rakjuk és megsütjük őket. A kihűlt korongokat egyenletesen, vékonyan megkenjük a lekvárral.
A marcipánmasszát átgyúrjuk és hurkát formálunk belőle. Majd porcukorral hintett munkalapon kinyújtjuk. A tésztához használt szaggatóval ugyanannyi korongot készítünk. A marcipán karikákat rárakjuk a lekvárral megkent tésztára. Óvatosan rányomkodjuk.
Összetörjük a csokoládét és mikróban megolvasztjuk. A korongokat félig megmártjuk benne.
Színes cukorral szórtam meg a csokoládés felét,de díszíthetjük másképpen is.
Narancsos töltött keksz

Hozzávalók a tésztához:
1 db narancs
50 dkg
bkisseva, 2015. november 25. szerda, 10:33
Nagy karácsonyi recept gyűjtemény
szárítjuk.

Csokoládés karácsonyfadísz
3 tojásfehérje, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 dkg csokoládé, 20 dkg darás liszt.
A keményre felvert tojáshabba belekeverjük az átszitált porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt csokoládét,
meg a lisztet. Mindezt könnyedén összekeverjük. A tésztát csővel ellátott nyomózsákba tesszük, és kikent
tepsibe koszorúként vagy más figurákat nyomunk belőle. Meleg sütőben lassan sütjük.
Marcipán félholdak
200 g nyers marcipánmasszát 75 g szitált porcukorral, 150 g hámozatlan, őrölt mandulával, 3 csapott
teáskanál étkezési keményítővel, 1 tojásfehérjével, 30 g apróra vágott cukrozott citromhéjjal, 2 teáskanál
narancs- vagy mandulalikőrrel, fél tasak citrom aromával egy dagasztófejjel ellátott keverőgéppel először
a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton egyenletes masszává eldolgozzuk. Porcukorral
megszórt gyúródeszkán szűk 1 cm vastagra kinyújtjuk, félholdakat szúrunk ki belőle, sütőpapírral
bkisseva, 2015. október 22. csütörtök, 14:44
Tallóztam
szárítjuk.

Csokoládés karácsonyfadísz

3 tojásfehérje, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 dkg csokoládé, 20 dkg darás liszt.
A keményre felvert tojáshabba belekeverjük az átszitált porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt csokoládét, meg a lisztet. Mindezt könnyedén összekeverjük. A tésztát csővel ellátott nyomózsákba tesszük, és kikent tepsibe koszorúként vagy más figurákat nyomunk belőle. Meleg sütőben lassan sütjük.

Marcipán félholdak

200 g nyers marcipánmasszát 75 g szitált porcukorral, 150 g hámozatlan, őrölt mandulával, 3 csapott teáskanál étkezési keményítővel, 1 tojásfehérjével, 30 g apróra vágott cukrozott citromhéjjal, 2 teáskanál narancs- vagy mandulalikőrrel, fél tasak citrom aromával egy dagasztófejjel ellátott keverőgéppel először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton egyenletes masszává eldolgozzuk. Porcukorral megszórt gyúródeszkán szűk 1 cm vastagra kinyújtjuk, félholdakat szúrunk ki belőle, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük,
horvathnemagdi, 2014. december 07. vasárnap, 10:57
A királynő kalácsa
Hozzávalók
A bevonathoz

7,5 dkg cukrozott citromhéj 5 dkg porcukor 20 dkg nyers marcipánmassza 20 dkg citromlekvár vagy narancsdzsem
A szóráshoz

1 evőkanál porcukor
A forma kikenéséhez

Rama margarin
A tésztához

27,5 dkg finomliszt 9 db tojás 1/2 kiskanál reszelt citromhéj 27,5 dkg porcukor 2 evőkanál rum gyerekek esetében rum aroma 10 dkg cukrozott citromhéj 10 dkg mazsola 15 dkg Rama margarin

Elkészítés
A mazsolát, a cukrozott citromhéjat rumba áztatjuk, lefedjük és egy éjszakán át hagyjuk, hogy a rum jól átjárja. A Ramát 10 dkg porcukorral és a reszelt citromhéjjal felhabosítjuk, amíg a cukor feloldódik. A szétválasztott tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk és tovább habosítjuk.
A lisztet a lecsepegtetett mazsolával és a cukrozott citromhéjjal összekeverjük. A tojásfehérjét a maradék porcukorral kemény habbá felverjük,
akiram45, 2014. április 08. kedd, 16:42
1/5
Képek, videók
karacsonyi_receptek.jp g
vorosrozsa66
2009. december 22. kedd, 21:07
Keményre szopja a faszt
gormex
2017. szeptember 15. péntek, 22:13
Lucy Lee keményre szopja
gormex
2017. július 04. kedd, 00:37
Porcukros bogyók..
vrhatos
2009. január 13. kedd, 08:55
porcukros.jpg
ujjozsef
2008. december 26. péntek, 13:45
porcukros.jpg
aranyibarbara
2008. december 26. péntek, 13:20
porcukros.jpg
brozsika
2008. december 23. kedd, 13:25
almas-fahejas-vanilias -su
vorosrozsa66
2018. július 17. kedd, 13:51
vanilias_suti2.jpg
vorosrozsa66
2018. április 15. vasárnap, 14:22
Vaniliás félhold
dandej
2017. július 05. szerda, 22:12
VANILIAS PALACSINTA 03.JP
gurmika
2017. március 12. vasárnap, 21:19
VANILIAS PALACSINTA 01.JP
gurmika
2017. március 12. vasárnap, 21:19
vanílias-kokuszos-tort a-1
margoboszi
2015. december 20. vasárnap, 14:44
Vaníliás keksz rumos mézk
katicafeher
2015. szeptember 25. péntek, 15:26
mézes -vaniliás szelet.jp
zsokica45
2015. április 06. hétfő, 17:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.