Belépés
2019. október 15. kedd | 42. hét | 288. nap | 08:26 | Teréz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szabó Gyuri bácsi- füvesmester receptjeiből
elölről.
2 naponta meg kell inni 2 dl. vízben feloldott 1 teáskanál szódabikarbónás vizet.

HAJ-növesztő: Diólevél teával. Bekenni. Hajmosás után a diólevél teát rajta hagyni.

KORPÁS ÉS ZSÍROS HAJ: 3 gr. Diólevelet le kell forrázni 2 dl. vízzel, majd 10 perc után be kell dörzsölni a megmosott hajba és 10 percig rajta hagyni, majd leöblíteni. Ha nem öblítjük le, akkor a hajhagymákat működésre serkenti és hajnövekedés lesz.
Van egy még jobb: Egy fél citromlé, ugyanannyi tejszínnel és 4-6-8 csepp mandulaolajjal
összekeverni és azt beledörzsölni hajmosás után a hajba, és ezt egy fél óra után le kell mosni, mert akkorra a mandulaolaj beszívódik a hajhagymákba, hihetetlenül jó korpásodásra és hajnövekedésre.

HASMENÉS: Nem jó a kamillatea, mert teljesen szétroncsolja a bélbolyhokat.
Diólevél tea fogyasztása 6 hétig.
Vadsóskamag nyersen darálva.

HOMLOK, ORR, FÜL ÉS ARCÜREGGYULLADÁS: diólevél egy cs. evőkanál tea, 2 dl. forróvízzel forrázni, 10 perc
pacsakute, 2019. szeptember 29. vasárnap, 12:52
Szűzpecsenye paradicsomos
lecsöpögni. A húst megmossuk, papírtörlővel leitatjuk, majd 6 érmére vágjuk. A széleit körben rozmaringgal fűszerezzük, majd egy-egy bacon szelettel körbetekerjük.
Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a húst körben megpirítjuk, majd közepes hőmérsékleten 6-7 percig sütjük. Sóval, borssal fűszerezzük, majd kivesszük.
A hagymát és a fokhagymát a forró pecsenyezsírban megdinszteljük, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, kb. 1 percet tovább dinszteljük, felöntjük a paradicsommal, és a tejszínnel. Sóval, borssal és csipet cukorral ízesítjük. Kb. 10 percig főzzük.
A spenótot kevés fövő, sós vízbe tesszük, 1-2 percig főzzük. Hagyjuk szűrődni.
A spenótot keverjük a paradicsommártáshoz. Sóval, borssal ízesítsük.
A spenótos-paradicsommártás 2/3-át egy tűzálló tálba öntjük, ráhelyezzük az elősütött szűzpecsenyét, majd elosztjuk rá a maradék mártást.
225 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 15 percig
koszegimarika, 2019. augusztus 02. péntek, 20:03
Epres finomságok
5 csésze tej, só, 50 dkg eper, 3 evőkanál méz, 2 evőkanál málnaszörp, 2 dl tejszín, 10 dkg vaníliás cukor.

Tejberizst főzünk. Az eperből tegyünk félre néhány szemet, a többit osszuk ketté, az egyik részt törjük össze villával vagy mixerben, és keverjük el a mézzel és málnaszörppel. A másik részt vágjuk apróra. A tejszínt verjük habbá a cukorral. A hab kétharmadát, valamint a darabos és pépes epret vegyítsük össze a rizzsel, és rakjuk üvegtálra vagy talpas poharakba. A tetejét a maradék tejszínnel és a félretett eperszemekkel díszítjük.

Eperfelfújt
Hozzávalók: 50 dkg eper, 15 dkg vaníliás cukor, 2 tojás, 15 dkg liszt, 2 dl tejföl, 1 sütőpor, citromhéj, só, 2 dkg vaj.

Az epret meghintjük 5 dkg cukorral, és állni hagyjuk. Közben a tojások sárgáját habosra keverjük 10 dkg cukorral, hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, a reszelt citromhéjat, a sót, a tejfölt, végül a tojások habbá vert fehérjét. Leve nélkül keverjük bele az epret. Vajjal kikent tűzálló tálba öntjük, és
suzymama, 2019. május 07. kedd, 22:24
Sajt szószos karfiol
Nagyszerű karfiol recept! Egszséges köret vagy akár magába is fogyasztható.

Hozzávalók:

1 közepes fej karfiol
20 dkg házi sonka, vagy szalonna
5 dkg vaj
2 deci tejföl, vagy kókusztejszín
3 egész tojás
15 dkg füstölt sajt
só ,bors ízlés szerint
Elkészítés:

A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és félpuhára főzzük. Amíg fő a karfiol, lereszeljük sajtot, összekeverjük a tejszínnel és a tojás sárjágával. Sóval, borssal, egyéb fűszerekkel ízesítjük (például oregánó). Amikor a karfiol készen van, leszűrjük, és kisebb darabokra törjük. Egy jénai tálat kivajazunk és beletesszük a karfiolt. Leöntjük az elkészített sajtos szósszal és a kis kockákra vágott sonkát belekeverjük (valamennyit meghagyunk belőle a tetejére). A tojásfehérjét habbá verjük, majd finoman belekeverjük a karfiolos masszába. A tetejét megszórjuk a maradék sonka kockákkal és egy kis sajtot reszelünk rá. Közepes lángon sütjük körülbelül 25-30 percig, amíg a sajt szép pirosra
suzymama, 2019. április 01. hétfő, 15:54
Sült csirke különlegesen recept
borízű alma,
10 dkg reszelt trappista és füstölt sajt vegyesen,
1 dl tejszín,
5 dkg darált dió,
5 dkg vaj,
1 tojás,
1 evőkanál rizsliszt,
2 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só és törött fehér bors.

Elkészítés:

A megtisztított csirkét négyfelé vágom és megsózom. 2 dkg vajon mindkét oldalán jól átsütöm, és nagy, lapos tűzálló tálra egymás mellé teszem. Az almát meghámozom, kicsumázom, lereszelem, majd összekeverem a felvert tojással, a tejszínnel, a darált dióval, a reszelt sajttal, a rizsliszttel, a szétzúzott fokhagymával, a sóval, a borssal. Az így kapott sűrű krémet vastagon rákenem a csirkedarabokra, majd a maradék vajat a tetejére tördelem. A tálat lefedem, és előmelegített, forró sütőben, de nem nagy lángon 35-40 percig sütöm. A sütés végén a fedőt leveszem, és addig pirítom, amíg sárgásbarnára (de nem sötétre) sül. Sült hasábburgonya és kimagozott meggybefőtt illik
suzymama, 2019. február 26. kedd, 15:14
15 db sütés nélküli desszert...
kocka

Hozzávalók a laphoz :

30 dkg darált háztartási keksz
10 dkg margarin
3 evőkanál porcukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
5 evőkanál habtejszín (nem kell felverni)
1 csomag babapiskóta
0,5 dl fekete kávé

A krémhez:

1 vaníliás pudingpor
6 evőkanál cukor
4 dl tej
20 dkg mascarpone
1 tasak vaníliás cukor

A tetejére: 5 dkg csokoládé reszelék

Elkészítés:

A kekszet a margarinnal , a porcukorral, a tejszínnel, kakaóval jól összedolgozzuk.

Lekapcsolható oldalú sütőformába nyomkodjuk.

A babapiskótákat belemártjuk a kávéba és szorosan egymás mellé rakjuk, rá a kekszes alapra.

Közben a pudingot megfőzzük a megszokott módon, kihűtjük.

Belekeverjük a mascarponét és a vaníliás cukrot, majd rásimítjuk a babapiskóta tetejére.

Megszórjuk a csokoládéreszelékkel, majd szeleteljük.

TÚRÓS KÓKUSZGOLYÓ
Hozzávalók :
25 dkg
vorosrozsa66, 2018. november 03. szombat, 15:36
Sárgadinnye krémleves pirított mandulás habgaluskával.
barna cukrot, majd ha már eléggé folyós és nem túl barna, hozzáadom a felkockázott sárgadinnyét. (hirtelen elkezd sercegni és a cukor egy része megkeményedik, de a folyadéktól gyorsan elolvad) Jól összeforgatni, felönteni a vízzel és 2 dl fehérborral. Ízlés szerint szegfűszeget, fahajat és reszelt narancshéjat tenni bele. Felforralni és lassú tűzön kb. 30 percig főzni. Közben ha szükséges még cukorral ízesíteni.
Amikor megfőtt, botmixerrel pépesíteni.

A pudingport simára keverni a tejszínnel, majd a levest visszatenni a tűzre, újraforralni és állandó keverés mellett belecsorgatni a pudingos-tejszínt. Jól kiforralni, és végül beleönteni a maradék fehérbort, de főzni már nem kell tovább.
Kihűteni, majd pár órára a hűtőbe tenni, hogy jól lehűljön.

Habgaluska hozzávalói:

2 dl Hulala (v. tejszín)
5 dkg mandula

A mandulát egy teflon serpenyőben, mérsékelt lángon szép világos színűre megpirítani. Teljesen kihűteni, majd kicsi apró darabokra
suzymama, 2018. szeptember 11. kedd, 21:19
Tejszínes-boros narancskrémleves.
Tipikus karácsonyi leves, selymesen krémes, benne a roppanós narancsdarabokkal és a tetején a pirított mandulával. Az elkészítése nem tart tovább egy félóránál. Lehet melegen, de akár hidegen is tálalni. Mandula helyett, akár tejszínhabot is kínálhatunk, mert úgy is nagyon finom. Mindenkinek bátran merem ajánlani,(na persze aki ezeket a hozzávalókat szereti) mert biztosan nagy sikere lesz vele.

3-4 db narancs
5 dl Hulala (v.habtejszín)
1/2 dl narancsszörp
1 cs vaníliás pudingpor (főzős)
2 cs vaníliás cukor
2-3 ek barna cukor
2 dl édes fehérbor
8 dl narancslé (dobozos)
2-3 db szegfűszeg
pici darab fahéj

Egy edénybe belereszelni egy narancs héját, majd hozzáadni a cukrot, a szörpöt, és egy kevés narancslét. Jól elkeverni, majd hozzáönteni a többi narancslét is. Beletenni a szegfűszeget és a fahéjat, majd forráspontig melegíteni. Ekkor beleönteni a bort és pár percig lassú tűzön főzni.(ha szükséges még cukrot tenni
suzymama, 2018. szeptember 11. kedd, 21:18
Hideg málnakrémleves pirított mandulával.
tejszín
citromlé
reszelt citromhéj
fahéj
szegfűszeg
1/2 cs vaníliás pudingpor
csipet só
5 dl víz

Fél kilónyi málnát feltenni főni a vízzel, a borral, a vaníliás cukorral, csipet sóval, reszelt citromhéjjal, fél citrom levével, ízlés szerint mézzel (v. cukorral) és a fűszerekkel.

Kb. 10 percig szép lassan főzni, majd leturmixolni és szitán átszűrni, hogy a magok ne kerüljenek bele a levesbe.

A pudingport simára keverni a tejszínnel.

Ezután a leturmixolt levest visszatenni a tűzre, és újraforralni. Ha már forr, akkor állandó keverés mellett, belecsorgatni a pudingos-tejszínt.
Jól kiforralni, majd kevergetve párpercig még főzni, hogy kellően besűrűsödjön.

A maradék málnát szintén leturmixolni, szitán átszűrni, majd a meleg levesbe keverni.
Ezután kihűteni, majd a hűtőszekrénybe tenni, hogy jól lehűljön.

Egy teflon serpenyőbe állandó keverés mellett, aranybarnára pirítani a
suzymama, 2018. szeptember 11. kedd, 21:16
Cseresznyekrémleves.
Hozzávalók:

50 dkg cseresznye
cukor (ízlés szerint)
2 cs vaníliás cukor
1 tk őrölt fahéj
3-4 db szegfűszeg
1 mk gyömbér
csipet szerecsendió
1 citrom leve és reszelt héja
1/2 cs vaníliás pudingpor
2 dl tejszín

A cseresznyét magozzuk ki, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ezután ízlés szerint adjuk hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, majd a fűszereket. Nyomjuk bele a citrom levét, és reszeljük hozzá a citromhéjat. Főzzük kb. 20 percig, majd vegyük ki a cseresznye felét. Ezután a maradék cseresznyét botmixerrel pépesítsük.
Ezután tegyük vissza az előzőleg kiszedett cseresznyeszemeket, majd tegyük vissza a tűzre és forraljuk fel.

A pudingport keverjük simára a tejszínnel, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a forrásba lévő levesbe. Kevergetve főzzük pár percig, hogy kellően besűrűsödjön, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük ki.

Tálaláskor a hideg krémlevest ízlés szerint pörkölt
suzymama, 2018. szeptember 11. kedd, 21:10
Fertő - parti zöldségleves kapros húsgombócca
Fertő parti zöldségleves kapros húsgombóccal
Hozzávalók:
2 nagyobb sárgarépa és petrezselyem, 1 kis fej hagyma, fél dl étolaj,
15 dkg zöldborsó, 2 teáskanál só, 2 kávéskanál őrölt feketebors, 10 dkg rizs, fél kg
darált sertéscomb, 1 csokor kapor, 2 tojás, 3 evőkanál liszt, 2 dl tejszín, 1 csokor petrezselyemzöldje
.
A zöldségeket megtisztítjuk, és kockákra vágjuk. A sárgarépát és petrezselymet kevés
olajon átpirítjuk, hozzáadjuk a vöröshagyma felét, és üvegesre pároljuk. Beleborítjuk a
zöldborsót, felöntjük egy liter vízzel
. Teáskanálnyi sóval, és egy kis borssal fűszerezve puhára főzzük. Közben a rizst két evőkanálnyi olajban megpirítjuk, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, fedő alatt megpároljuk, majd kihűtjük.
A darált sertéscombhoz vágott kaprot teszünk,hozzáadjuk a puha rizst, ízlés szerint
sózzuk, borsozzuk, a maradék hagymakockákat, és a tojásokat is hozzáadjuk. Alaposan
összedolgozzuk.A megfőtt levesbe vizes kézzel gombócokat
bkisseva, 2018. július 28. szombat, 16:42
HÉT VÉGI MENÜAJÁNLAT - Május 1.
zöldségekhez vegyítünk. Kakukkfűvel, rozmaringgal, sóval, paprikával fűszerezzük, és a keveréket a karalábéba töltjük. A kalapokat a tetejükre tesszük. A töltött karalábét tűzálló tálba ültetjük, és elosztjuk körülöttük a maradék felaprított karalábét. Felöntjük a zöldség erőlevessel, és előmelegített sütőben 200 fokon (gáztűzhelynél 3-as fokozaton) 45 percig sütjük. A sütőből kivéve melegen tartjuk.
A mártáshoz a tálba maradt karalábédarabokat a levessel, a félretett, felaprított bazsalikommal és a tejszínnel pépesítjük. Felmelegítjük, majd a maradék krémsajttal gazdagítjuk, és tetszés szerint sóval ízesítjük.
A karalábékat a mártással tányérokba szedjük, és friss bazsalikommal díszítjük.
Elkészítési idő: 1 ½ óra, adagonként 1630 joule (390 kalória)

Desszert: FRISS EPER CITROMKRÉMMEL

Hozzávalók 4 személyre:50 dkg szamóca, 1 citrom reszelt héja és leve, 12 dkg cukor, 12 g (4 lap) színtelen zselatin, 4 tojás, 2 dl tejszín

A megmosott epret 3 szem
lizawolf, 2018. május 19. szombat, 13:51
1/103
Képek, videók
Szabó Gyuri bácsi füvesme
pacsakute
2019. szeptember 29. vasárnap, 12:49
Szabó Gyuri bácsi
simocsi
2017. november 20. hétfő, 20:08
Szabó-Gyuri-600x536.jp g
lilagondolatok
2016. április 15. péntek, 11:48
Szabó Gyuri bácsi
sanci81
2015. augusztus 27. csütörtök, 17:15
Szabó Gyuri bácsi
irmus
2013. november 05. kedd, 16:27
Szabó Gyuri bácsi.jpg
sarkadykati
2013. február 05. kedd, 05:42
Nagyanyáink receptjei
idvigjanos
2013. április 26. péntek, 22:21
Kézzel írott receptjeim
sarkadykati
2011. július 18. hétfő, 04:51
A Főtér Receptjei.hu.jpg
rambobby
2007. március 07. szerda, 07:16
Dió és diólevél.jpg
pacsakute
2016. július 28. csütörtök, 21:48
Diólevél.jpg
pacsakute
2014. augusztus 15. péntek, 21:28
Diólevél
angyalcsillag
2013. június 11. kedd, 11:04
diólevél-ágy.jpg
klara50
2011. április 10. vasárnap, 01:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.