Belépés
2018. december 19. szerda | 51. hét | 353. nap | 06:52 | Viola
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Olasz cukkinis lepényke ricottával
Hozzávalók:

2 közepes zsenge cukkini
15 dkg ricotta
5 dkg reszelt parmezán
5 dkg liszt
2 kisebb tojás
fél csokor petrezselyem
só, bors
kevés olívaolaj a sütéshez

Elkészítés: A cukkinik végeit levágjuk, és héjastól lereszeljük, szűrőbe tesszük, sózzuk, és félretesszük 15 percre, hogy a leve egy részétől megszabadítsuk. Közben a petrezselymet finomra vágjuk, a ricottával, a reszelt parmezánnal, a liszttel és a tojásokkal tálba tesszük, borsot őrölünk hozzá, és egy spatulával alaposan összekeverjük.

A reszelt cukkinit alaposan kinyomkodjuk, előszür egy kisebb maréknyi adaggal fellazítjuk a masszát, majd az összes cukkinit belekeverjük.

Egy serpenyőt felforrósítunk, 1 evőkanál olívaolajat öntünk bele, púpos evőkanálnyi masszát rakunk bele a cukkinis-ricottás keverékből, a kanál hátával elsimítjuk, és 3-4 perc alatt pirulásig sütjük, majd lapáttal alányúlva megfordítjuk, és még 2-3 percet sütjük. A maradék tésztával
suzymama, 2018. október 03. szerda, 12:41
Kókuszos szelet tojássárgás krémmel
egy nagyobb tálba szitáljuk. Belereszeljük a vajat, eldolgozzuk. A cukrot a tojássárgával és 50 ml tejjel eldolgozzuk, ezt is hozzáöntjük. A hozzávalókból elasztikus tésztát gyúrunk. Ha kell, a maradék tejjel javíthatunk a tészta állagán.
A kakaós tésztát két egyenlő részre osztjuk, mindegyiket tepsi nagyságúra nyújtjuk (35 x 27 cm).
A tésztát magas falú tepsibe tesszük, ami előtte sütőpapírra kibéleltünk. Az alsó tésztára rákanalazzuk a kókuszos krémet, majd lefedjük a másik lap tésztával.
Kókuszos töltelék: a tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Mielőtt a tojáshab tökéletes lenne, hozzáadjuk a vaníliacukrot és porcukrot, ezzel együtt verjük tovább. Utolsó lépésben belekeverjük a kókuszreszeléket.
A tepsit a tésztával és töltelékkel 160 fokra előmelegített tepsibe tesszük és aranyszínűre sütjük. Sütés közben ,,buborékok" is keletkezhetnek a tészta feszínén, ettől nem kell megijedni, hanem csak ki kell őket szúrni.
A tojássárgát a vaníliacukorral
vorosrozsa66, 2018. július 26. csütörtök, 13:56
Tallóztam
pogácsákat formázni, és olajban kisütni. Ezt csinálhatod rántott hús nélkül is, tehát kifejezetten csak ezeket a pogácsákat, nem maradék hozzávalókból. Ha van otthon, apríthatsz a masszába hagymát, fokhagymát, reszelhetsz bele sajtot, stb. Kifejezetten finom és laktató. :)

Készíthetsz még tócsnit, reszelt krumpliból, hagymából, tojásból, kis lisztből, fűszerekből.

Vegyél vagdalthúst vagy löncshúst, ez viszonylag olcsó, törd össze villával, pirítsd meg, önts rá tejfölt, egyétek tésztával.

Ha húst veszel, vegyél csirkeszárnyat vagy farhátat, ezek nagyon olcsók, 150-200Ft-ért kapsz egy kilót, ebből csinálhatsz rizses húst vagy tarhonyás húst.

A máj is nagyon olcsó, ezt ránthatod, vagy csinálhatsz belőle hagymás májat.

Mirelit leveles tészta 150Ft a hipermarketekben, ezt kinyújtod, megkened melegszendvicskrémmel, batyukat vagy kifliket hajtogatsz belőle, és sütőben megsütöd. Ha van valami felvágottad vagy mirelitzöldséged, azt megpirítod/megpárolod, és
horvathnemagdi, 2018. április 28. szombat, 07:16
Tipp! Hogy osztom be én a keveset....
bár előre bocsájtom ezt amit leírok csupán két felnőtt embernél lehet alkalmazni. A kor sem mellékes hiszen egy fiatal pár biztos hogy több kalóriát fogyaszt. Talán van hozzánk hasonló korú két felnőtt akinek valami ötletet tudok adni, bár lehet hogy többen is vagyunk ilyen beosztók?:-))
Csütörtökön vettem 60 dkg. sertés lapockát nagyon szép friss és nem túl zsíros volt. Ebből 4 kis szeletet levágtam mélyhűtőbe tettem. A többit apróra fölvágtam elkészítettem pörköltnek. Sárgaborsó főzeléket főztem amire a pörköltet tettük. Pénteken férjuramnak volt még főzelék pörkölttel magamnak paradicsomszószos tésztát csináltam. Szombaton a maradék pörköltet megcsináltam tejfölösnek hozzá az előző nap megcsinált de kevés megmaradt tésztával. Vasárnap pedig kirántottam a 4 szelet húst hozzá rizibizit és tárkonyos krumplilevest főztem. Hétfőn pedig megettük az előző nap megmaradt levest és 1-1 szelet húst a rizibizivel. Nagyon sokszor variálom így meg az ételeket erre az élet megtanított én
reifregina, 2018. április 17. kedd, 22:44
Ezért együnk levest
recepttel

Számtalan előnye van, ha levest eszünk! Kalóriát spórolhatunk vele, és akár nassolnivalónak is jó.
Egy tál meleg leves - ami tele van zöldségekkel, hússal, tésztával vagy bármi mással, amit szeretnénk - megnyugtat egy hosszú nap után, kiadós ebéd lehet, esetleg gyógyír a gyomorbántalmakra, és jól csillapítja az éhséget is.
Elűzi a megfázást. Egy kiadós csirkeleves gyógyír lehet a megfázásra, ami a tavaszi időjárásnak köszönhetően könnyen utolérhet bárkit. A meleg leves segít megőrizni az orrüreg nedvességét, megelőzi a kiszáradást, megnyugtatja a fájó torkot.


Kevesebb a kalória. Ha levessel indítunk, akkor összességében, az étkezést végeztével kevesebb kalóriát fogunk magunkhoz venni. A Penn State University kutatói szerint, akik alacsony kalóriatartalmú levessel indították az étkezést, azok összességében 20 százalékkal kevesebb kalóriát fogyasztottak. Ennek oka, hogy telítődik a gyomrunk a folyadékkal. De okosan kell kiválasztani a levest,
suzymama, 2018. április 08. vasárnap, 19:58
Tallóztam
alálisztezve, pihentetés után a sodrófán felhajtogatjuk, derelyevágóval 2-3 ujjnyi széles csíkokat vágunk belőle, és a csíkokból ugyancsak derelyevágóval kicsi, négyzet alakú kockákat vágunk.

Eresztett tészta

Hozzávalók: 1 egész tojás, liszt, kevés só. Az egész tojást csészébe törjük, s annyi lisztet habarunk hozzá, hogy a tészta nagyon híg legyen, de vigyázzunk, hogy csomós ne legyen. Tálalás előtt kávéskanállal eregessük a forró levesbe nagyon vékonyan a tésztát. Ha a leves a tésztával felforrt, azonnal tálaljuk, mert ez a tészta rövid idő alatt megfő.

Felvert daragombóc

Hozzávalók: 4 dl búzadara, 10 dkg vaj, 4 egész tojás, húslé, kevés só. A vajat habosra keverjük, lassanként beleadjuk az egész tojásokat és a darát, majd összekeverjük. Kis gombócokat készítünk, amelyeket a húslében megfőzünk, 1/4 óráig állni hagyjuk, azután levesestálba rakjuk, és rá öntjük a leszűrt húslevest.

Húsgaluska

Hozzávalók: 15 dkg bármilyen darált hús, 1 egész
horvathnemagdi, 2018. március 23. péntek, 21:43
14 házias mennyei levesbetét recept!
mindig alálisztezve, pihentetés után a sodrófán felhajtogatjuk, derelyevágóval 2-3 ujjnyi széles csíkokat vágunk belőle, és a csíkokból ugyancsak derelyevágóval kicsi, négyzet alakú kockákat vágunk.

Eresztett tészta
Hozzávalók: 1 egész tojás, liszt, kevés só. Az egész tojást csészébe törjük, s annyi lisztet habarunk hozzá, hogy a tészta nagyon híg legyen, de vigyázzunk, hogy csomós ne legyen. Tálalás előtt kávéskanállal eregessük a forró levesbe nagyon vékonyan a tésztát. Ha a leves a tésztával felforrt, azonnal tálaljuk, mert ez a tészta rövid idő alatt megfő.

Felvert daragombóc
Hozzávalók: 4 dl búzadara, 10 dkg vaj, 4 egész tojás, húslé, kevés só. A vajat habosra keverjük, lassanként beleadjuk az egész tojásokat és a darát, majd összekeverjük. Kis gombócokat készítünk, amelyeket a húslében megfőzünk, 1/4 óráig állni hagyjuk, azután levesestálba rakjuk, és ráontjük a leszűrt húslevest.

Húsgaluska
Hozzávalók: 15 dkg bármilyen darált hús, 1 egész tojás, 1
tinka1951, 2018. március 20. kedd, 22:46
Sajtos-tejfölös rudacskák
Nem tévedés, nincs benne se sütőpor, se élesztő. Ennek ellenére szépen megemelkedett sütéskor, és belül omlós, a tetején ropogós finomság lett belőle. Két nagy tepsit töltött meg.

Hozzávalók:

40 dkg liszt
2 csapott kk só
25 dkg sajt (ebből 10 dkg a tésztába)
30 dkg vaj/margarin
4 csapott ek tejföl
1 kisebb tojás a lekenéshez

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük. Két egész nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a sajtból 10 dkg-ot lereszelve, ezt összekeverjük.
A vajat/margarint elmorzsoljuk benne, majd belekanalazzuk a tejfölt. Jól összedolgozzuk, és két részre osztjuk a könnyebb kezelhetőség miatt.

Az egyik bucit lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra nyújtjuk. Megkenjük egy egész, kissé felvert tojással.
A maradék sajt felét ráreszeljük, tenyérrel kicsit rányomjuk, majd egy éles késsel vagy derelye metszővel kb. 1 cm széles csíkokra
bkisseva, 2018. február 22. csütörtök, 12:42
Cheddar sajtos makaróni
Cheddar sajtos makaróni

Hozzávalók:

25 dkg rövid csőtészta
4 dl tej
4 dkg margarin
2 ek liszt
1 kanálnyi mustár
20 dkg cheddar sajt
1 nagy paradicsom

bors

Elkészítése:

A tésztát enyhén sós, forró vízben készre főzzük, majd leszűrjük.

A tejet, a vajat, a lisztet és a mustárt egy lábasban simára keverjük és felforraljuk, majd sűrűre főzzük. 15 dkg cheddar sajtot belereszelünk, sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük a főtt tésztával.

Egy hőálló tálba egyenletesen eloszlatjuk a szószos tésztát, a felkarikázott paradicsomot elrendezzük a tetején és megszórjuk a maradék reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 180 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük
evavicus, 2018. február 07. szerda, 18:33
Almás pite
Hozzávalók:

25 dkg Ráma margarin
40 dkg finomliszt
12 dkg kristálycukor
1 tojás sárgája
1/2 citrom reszelt héja és leve
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1-2 evőkanál tejföl

Alma töltelék:
1,5 kg alma
15 dkg cukor
1 tasak Almás sütemény fűszerkeverék
kevés víz (kb 1 dl)
3 púpozott evőkanál búzadara
+ 1 tojás a kenéshez

Elkészítés
Először a megtisztított almát lereszeljük. Beletesszük egy lábasba megszórjuk a cukorral, meg a fűszerkeverékkel és ráöntjük a vizet. Összekeverjük. Kb 10-15 percig főzzük, majd elzárjuk alatta a gázt és beleszórjuk a grízt. Félre tesszük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 2 lapot nyújtunk belőle.
Tepsi aljára tesszük az egyik tészta lapot, rákenjük az alma tölteléket, majd azt befedjük a maradék tésztával. Megszurkáljuk és megkenjük a felvert tojással.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. fél órán át sütjük amíg szép piros lesz a
bkisseva, 2018. február 02. péntek, 10:31
A főzés remek stresszoldó
"A főzés egyrészt alkotás, másrészt szolgálat, ahol a testvérek mindennapi jólétéhez hozzájárulhatok" - mondja János Testvér, aki édesapjától, az ő receptes könyve alapján tanult meg főzni, a kenyereket is édesapja alapreceptjének variációjából készíti.
"Most majdnem 30 főre főzök. Krumplileves lesz zöldséges tésztával. Kevés a saját fejlesztés, minden olyan itt az univerzumban, hogy valaki valahol már elkészítette.

A főzés remek stresszoldó: egyszerre kell több mindent csinálni és az ember erre koncentrál, nem a stresszre.

Szent Mauríciusz Monostor

Fb link:


János testvér messze földön híres foszlós
sacimama, 2017. december 27. szerda, 13:15
1/59
Képek, videók
ricottás.jpg
yvett789
2015. január 21. szerda, 21:00
ricotta.jpg
snbela44
2014. március 09. vasárnap, 01:20
Ricotta fánk
sarkadykati
2013. március 10. vasárnap, 16:01
sül a ricotta fánk
sarkadykati
2013. március 10. vasárnap, 16:00
ricottás fűszeres töltött
ibolya58
2012. július 11. szerda, 16:49
ricottás epertorta
moldvanm
2009. május 24. vasárnap, 18:30
ricotta.jpg
anyulia
2008. november 11. kedd, 17:06
ricottás-oregánós csomók
limara
2007. október 31. szerda, 16:19
sárgabarackos ricotta
bezsa
2007. június 27. szerda, 03:47
Ricottás tészta szardellá
miday
2007. március 10. szombat, 22:21
vicces cukkinik/wildehild
kilofalok
2011. április 18. hétfő, 23:11
Fokhagymás cukkinikrém.JP
oldlady38
2009. augusztus 03. hétfő, 14:12
A megszabadított Jeruzsál
chillik
2018. május 10. csütörtök, 03:26
Címkék
pörköltet tettük, petrezselymet finomra, sodrófán felhajtogatjuk, vajat habosra, alma tölteléket, cukkinik végeit, kókuszos krémet, tavaszi időjárásnak, testvérek mindennapi, megtisztított almát, szószos tésztát, tészta feszínén, többit apróra, kisebb maréknyi, felkarikázott paradicsomot, részétől megszabadítsuk,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.