Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 23:50 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Narancsos mézes krémes
Tészta:

60 dkg liszt
15 dkg porcukor
6 dkg kakaópor
1 púpozott teáskanál szódabikarbóna
csipet só
15 dkg puha vaj
6 evőkanál folyékony méz
2 egész tojás
4-5 evőkanál tejföl
Krém:

4 db narancs reszelt héja
2 db narancs leve
annyi tej, hogy ha a narancsok levét lemérjük azzal együtt legyen 8 dl a folyadék (nálam 2 dl narancslé ahhoz tettem 6 dl tejet)
8 púpos evőkanál liszt
4 tojás sárgája
25 dkg porcukor
25 dkg vaj
Csokimáz:

15 dkg vaj
15 dkg porcukor
3 evőkanál kakaópor
1 evőkanál tej
1 evőkanál tojásfehérje
A száraz anyagokat összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat, mézet, tojást, és annyi tejfölt, hogy könnyen dolgozható, nyújtható tésztát kapjunk. 4 részre osztjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és előmelegített, 180 °C-os sütőben megsütjük a lapokat. Vigyázz, ne legyen
koszegimarika, 2019. november 24. vasárnap, 14:44
Francia diós mézes finomság!
Mézes lapokhoz:

30 dkg liszt,10 dkg porcukor,1 ek méz,7 dkg vaj
2 tojás,1 kávés kanál szódabikarbóna

Diós piskóta:

6 db tojás,15 dkg cukor,3 ek víz,0,5 dl olaj
15 dkg rétes liszt,1/2 cs sütőpor,10 dkg darált dió

Krém:
3 db tojássárgája,15 dkg kristálycukor,2 cs vanília puding
7 dl tej,10 dkg porcukor,25 dkg vaj

A mézes lapokhoz a hozzávalókat jól összedolgozzuk, ha szükséges még egy kis lisztet adunk hozzá. Kettő lapot sütünk belőle. 25×35 cm-es tepsi tetején, 180 fokon 8- 10 percig. A diós piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgákat habosra keverjük 10 dkg cukorral, a vízzel, olajjal és a dióval. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a diós masszát és a sütőporral elkevert lisztet. Abban a tepsiben sütjük amelyik tetején a mézes lapokat. 180 fokon kb: 25 percig.

A krémhez a tojássárgákat a cukorral, tejjel és a pudingporral kikeverjük és sűrűre főzzük.
suzymama, 2019. október 15. kedd, 17:06
Narancsos mézes krémes
Tészta:

60 dkg liszt
15 dkg porcukor
6 dkg kakaópor
1 púpozott teáskanál szódabikarbóna
csipet só
15 dkg puha vaj
6 evőkanál folyékony méz
2 egész tojás
4-5 evőkanál tejföl
Krém:

4 db narancs reszelt héja
2 db narancs leve
annyi tej, hogy ha a narancsok levét lemérjük azzal együtt legyen 8 dl a folyadék (nálam 2 dl narancslé ahhoz tettem 6 dl tejet)
8 púpos evőkanál liszt
4 tojás sárgája
25 dkg porcukor
25 dkg vaj
Csokimáz:

15 dkg vaj
15 dkg porcukor
3 evőkanál kakaópor
1 evőkanál tej
1 evőkanál tojásfehérje
A száraz anyagokat összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat, mézet, tojást, és annyi tejfölt, hogy könnyen dolgozható, nyújtható tésztát kapjunk. 4 részre osztjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és előmelegített, 180 °C-os sütőben megsütjük a lapokat. Vigyázz, ne legyen száraz a tészta, könnyen sül! A tepsi mérete 35 x 35-ös volt nálam. Jól megmossuk a narancsokat és
koszegimarika, 2019. október 11. péntek, 22:15
Nemes Nagy Ágnes: Tavaszi felhők
kettéválasztjuk, a sárgájukat elkeverjük a liszttel, majd apránként beledolgozzuk a sört, azután lefedjük, és pihentetjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a sóval, majd kanalanként, kíméletesen beledolgozzuk a masszába. Az olajat nagyobb lserpenyőbe öntjük és felforrósítjuk. A virágokat egyenként belemártjuk a masszába, éppen csak lecsepegtetjük, és a forró olajba tesszük. Mérsékelt tűzön, fedő nélkül pár perc alatt aranysárgára sütjük. Papírkendőre szedve felitatjuk a virágernyőkről az olajat, . A porcukrot és a fahéjat összekeverjük, tálaláskor meghintjük vele a virágokat, és lehetőleg azonnal, frissen-ropogósan fogyasztjuk. Megjegyzés: készíthetünk hozzá vanília-, vagy borsodót is, de kínálhatjuk (külön tálkában) eper-, vagy egyéb pikáns gyümölcsöntet kíséretében is.


Bodzavirág szörp

Hozzávalók:

30-45 ág bodzavirág tányér
3 db citrom
3 kg kristálycukor
30 szem citrompótló

Tegyük a bodza virágokat egy nagy fazékba,
lilagondolatok, 2019. május 12. vasárnap, 14:47
Csodásan finom és puha puszedli.
púpos evőkanál kristálycukor
2 dl hideg víz
25 dkg porcukor
3 tojássárgája
10 dkg margarin
90 dkg liszt (finom és rétes vegyesen)
1 csapott teáskanál őrölt szegfűszeg
1 kávéskanál fahéj
citromhéj
1 csomag vaníliás cukor
1 dl tej
1 csomag szalalkáli
0,5 dl olaj

a mázhoz:
3 tojásfehérje
kb. 30-35 dkg porcukor
citromlé ízlés szerint

A kristálycukrot megpirítjuk, majd a vízzel felengedjük és hagyjuk kihűlni. A porcukrot a tojássárgákkal és a margarinnal habosra keverjük.

Összekeverjük a száraz hozzávalókat: az átszitált liszteket, a szegfűszeget, a fahéjat, a citromhéjat és a vaníliát. Ennek a mennyiségnek kb. a felét hozzákeverjük a kikevert vajhoz.

A megmelegített tejbe beleöntjük a szalalkálit, majd ezt hozzákeverjük a tésztához. Felváltva a tésztához keverjük az olajat, a maradék lisztes keveréket és a felolvasztott cukrot is. Lefedjük, majd egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. Ha nincs
suzymama, 2019. március 14. csütörtök, 18:24
Kinder Maxi King torta
.
Mielőtt hozzáadnánk a tésztánkhoz azelőtt alaposan szitáljuk át .
A száraz hozzávalókat két részletben adjuk hozzá , majd addig keverjük amíg el nem tűnnek a csomók .
Formába öntjük (érdemesebb két részletben sütni mert akkor valamivel magasabb piskóta lapokat kapunk ) és 175 fokra a sütőbe rakjuk 20-25 percre .
Ha a teteje aranybarna akkor kész is .
Amíg hűlnek a tortalapok addig elkészítjük a krémet amihez a habtejszínt felverjük és ha elkészült akkor hozzáadjuk a mascarpone t a porcukrot és a vanília aromát .
A krémünket legalább fél órára a hűtőbe rakjuk .
Következő lépésként elkészítjük a karamellszószt , amihez a cukrot valamint a vizet egy lábasba öntjük és hagyjuk , hogy szép borostyán színűvé váljon .
Amikor ez megtörtént akkor hozzáadhatjuk a tejszínt és vajat , majd további 2 percig melegítjük utána pedig levesszük a tűzről és hagyjuk , hogy lehűljön .
Utolsó feladatunk , hogy elkészítsük a díszítéshez az olvasztott csokit , ami igazából semmi extra
vorosrozsa66, 2018. november 09. péntek, 18:35
Rumos babapiskótás krémes
Rumos babapiskótás krémes


HOZZÁVALÓK:
A tésztához:

20 dkg liszt
5 dkg margarin
5 dkg porcukor
1 evőkanál méz
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 evőkanál kakaópor
1 tojás
kevés tej

A krémhez:

4 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg margarin
20 dkg porcukor

A töltelékhez:

1 csomag babapiskóta
rum aroma
tej

A tetejére:

10 dkg tortabevonó csokoládé
2 evőkanál olaj

Elkészítés:

A tésztához a lisztet a margarinnal, a cukorral, a szódabikarbónával, a mézzel, a kakaóval, a tojással és kevés (kb. fél dl) tejjel összegyúrjuk. Ebből a tepsi hátán (20 × 32 cm) két lapot sütünk. A krémhez a pudingot a tejjel és a vaníliás cukorral megfőzzük, levesszük a tűzről, majd addig kavarjuk, amíg kihűl. A porcukrot a
vorosrozsa66, 2018. november 09. péntek, 17:33
15 db sütés nélküli desszert...
csokival, tortadarával is készíthető.
Én 5 dl Hulalát használtam, egyszerre vertem fel, és ketté vettem a 2. és a 4. réteghez.

Kókuszos keksztekercs
Hozzávalók : 60 dkg darált háztartási keksz, 20 dkg porcukor, 4 evőkanál kakaópor, rum vagy rumaroma ízlés szerint, és kb. 4 dl tej
Krém : 20 dkg vaj, 30 dkg porcukor, 10 dkg kókuszreszelék
+ kb. 7 - 8 dkg kókuszreszelék a deszka meghintéséhez a nyújtásnál.
Elkészítés : A darált kekszhez adjuk hozzá a kakaóport, a porcukrot. A tejbe keverjük bele a rumot vagy a rumaromát, és fokozatosan adjuk hozzá, hogy jól formálható masszát kapjunk. Osszuk el két felé. ( én ki is szoktam pontosan mérni )
A krémhez a puha vajat keverjük ki a porcukorral, és a kókuszreszelékkel.
A gyúródeszkát hintsük meg jól kókuszreszelékkel, és az egyik adag masszát nyújtsuk ki rajta vékonyra úgy, hogy közben a tetejére is szórunk kókuszt a könnyebb nyújthatóság érdekében. A fél adag krémet kenjük a masszára, majd tekercsszerűen tekerjük
vorosrozsa66, 2018. november 03. szombat, 15:36
Meggyes-mákos kocka - KARÁCSONYRA
evőkanál cukor
1/2 citrom leve
2 evőkanál meggypálinka
250 g lágy vaj

Meggyes réteghez:
50 dkg meggy
4 evőkanál cukor
2 teáskanál citromlé
4 lap zselatin

Csoki réteghez:
15 dkg vaj
3 evőkanál cukor
2 evőkanál holland kakaópor
4 evőkanál víz
1 evőkanál meggypálinka

Elkészítés:
A piskótához verjük fel a tojásfehérjéket. Amikor már majdnem teljesen felverődött, akkor adagoljuk hozzá kanalanként az átszitált porcukrot. A végén a tojások sárgáját óvatosan keverjük hozzá.
A darált mákot és diót a kókuszreszelékkel öntsük össze, majd forgassuk bele a felvert tojáshabhoz.
Két sütőpapírral bélelt tepsire simítsuk, majd előmelegített 170°C-os sütőbe süssük kb. 20 percig.
A krémhez 4 dl tejet forraljunk fel a cukorral. A maradék tejjel keverjük ki a tojások sárgáját, adjuk hozzá a vaníliás pudingport, a lisztet és a meggypálinkát, majd öntsük a felforrt tejhez. Ekkor vegyük le teljesen a hőmérsékletet és
vorosrozsa66, 2018. november 03. szombat, 15:19
Francia diós mézes finomság!
Mézes lapokhoz:

30 dkg liszt,10 dkg porcukor,1 ek méz,7 dkg vaj
2 tojás,1 kávés kanál szódabikarbóna

Diós piskóta:

6 db tojás,15 dkg cukor,3 ek víz,0,5 dl olaj
15 dkg rétes liszt,1/2 cs sütőpor,10 dkg darált dió

Krém:
3 db tojássárgája,15 dkg kristálycukor,2 cs vanília puding
7 dl tej,10 dkg porcukor,25 dkg vaj
****************************************************************** *
A mézes lapokhoz a hozzávalókat jól összedolgozzuk, ha szükséges még egy kis lisztet adunk hozzá. Kettő lapot sütünk belőle. 25×35 cm-es tepsi tetején, 180 fokon 8- 10 percig. A diós piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgákat habosra keverjük 10 dkg cukorral, a vízzel, olajjal és a dióval. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a diós masszát és a sütőporral elkevert lisztet. Abban a tepsiben sütjük amelyik tetején a mézes lapokat. 180 fokon kb: 25 percig.

A krémhez a tojássárgákat
suzymama, 2018. október 15. hétfő, 17:33
Tejszínes szederleves
Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg fekete szeder,
4 dl tej,
2-4 dl tejszín,
1 citrom leve,
porcukor.

Elkészítés:

A megmosott, alaposan lecsöpögtetett szeder háromnegyedét
a tejjel összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, a porcukrot és
a citromlevet, s addig keverjük, amíg sűrűsödni kezd. Átszűrjük
és jól lehűtjük. A maradék szedret tálaláskor tesszük a levesbe.
klarika47, 2018. szeptember 30. vasárnap, 11:21
Citromos túrókrém
ALDI/
2 nagy citrom reszelt héja
100 g porcukor
1 cs vaníliás pudingport / DR Oetker/
4 dl tej
4 cs vaníliás cukor
250 g vaj / LIDL/
100 g porcukor

A tej egy részét, pontosan 300 ml tegyünk fel forrni.
A pudingport keverjük ki a maradék 100 ml tejjel.
Ha felforrt a tej adjuk hozzá és keverjük amíg be
nem sűrűsödik. nagyon sűrű lesz.

Tegyük félre hűlni.

A túrót tegyük át egy nagyobb edénybe, adjuk hozzá a
100 g porcukrot és a citromok reszelt héját. Keverjük át.

Ha kihűlt a pudingunk akkor a túrókrémet és a pudingot
keverjük össze. ÉS KÖTELEZŐ KÓSTOLNI!
Már itt nagyon őrülten finom íze van.

A vajat habosítsuk ki a 100 g porcukorral, és adjuk hozzá
a pudingos túrókrémet. Keverjük át és kész is.

Nagyon finom, nem vajas ízű és eszméletlen jó állaga
klarika47, 2018. július 29. vasárnap, 10:18
1/121
Képek, videók
narancsos csendélet0927.j
maroka
2018. szeptember 27. csütörtök, 21:55
MÉZES-NARANCSOS CSIRKE
vorosrozsa66
2018. május 15. kedd, 09:59
Asmin tube narancsos.jpg
mbartis
2018. január 10. szerda, 20:05
narancsos kép.jpg
zsokaoldala
2016. október 26. szerda, 19:45
narancsos rózsa
szicu
2016. április 25. hétfő, 19:43
narancsos bögrés
sarkadykati
2016. február 27. szombat, 09:30
Narancsos marcipános keks
borcsamama
2016. február 09. kedd, 19:47
Citromos,narancsos csokis
borcsamama
2016. február 09. kedd, 19:46
Narancsos-mentás tea.jpg
pacsakute
2015. december 09. szerda, 23:47
narancsos krizantén.jpg
bbbarbara
2015. szeptember 22. kedd, 21:41
Rózsák narancsos alappalG
hegyesne
2015. szeptember 10. csütörtök, 06:21
NARANCSOS ÜDITŐK.jpg
gosztmagdi
2015. szeptember 03. csütörtök, 13:05
Narancsok
eva6
2018. november 25. vasárnap, 08:44
narancsok
eva6
2016. január 28. csütörtök, 20:49
Díszített narancsok.jpg
margoboszi
2015. november 09. hétfő, 12:21
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.