Belépés
2019. október 15. kedd | 42. hét | 288. nap | 09:21 | Teréz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
2019.10.08 Alapkőletétel Zalaegerszegen
hozzátette: a 90 évvel ezelőtti letelepedésük után 1993 az újrakezdés éve volt Zalaegerszegen. A beruházást azért tartotta fontosnak, mert a sport nem más, mint ,,az élet iskolája, a fizikai erőfeszítés a szellemi teljesítményt is javítja". Kézilabdapálya méretű, lelátóval kiegészülő tornacsarnok és a 16 pástos vívóterem épül.
Balaicz Zoltán polgármester beszédében kiemelte: 3.3 milliárd forintból valósul meg a fejlesztés és várhatóan 2020 végén már használtba is vehetik a diákok és sportolók a létesítményt.
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Mindszenty József életútját elevenítette fel a megjelenteknek, példaként állítva a hercegprímás kitartását, erkölcsi nagyságát. Kiemelte: Mindszenty Józsefet a magyar történelemnek meg kell őriznie emlékezetében és az utókort emlékeztetni kell arra az áldozat vállalásra ami Istenért, egyházért, hazáért tett.
Az ünnepség zárásaként Székely János szombathelyi megyéspüspök és Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érsek jelenlétében
maroka, 2019. október 11. péntek, 16:35
Esküt tettek a katonai világjátékokra utazó sportolók
play és a bajtársiasság, katonabarátság szellemében tegyék".

Azt kívánta, hogy a katonák tovább öregbítsék a magyar katonasport hírnevét, tovább gyarapítsák a világjátékokon megszerzett magyar érmek számát.

Az október 18. és október 28. között Kínában, Vuhanban rendezendő katonai világjátékokon több mint 100 országból mintegy 10 ezren vesznek részt. A magyar küldöttség 77 tagú - közölte, az államtitkár megjegyezve: ilyen nagyszámú küldöttség még soha nem képviselte Magyarországot. A katonasportolók - akik közül 31-en a honvédség sportszázadának tagjai - 10 sportágban indulnak.

Szabó István elmondta: a Nemzetközi Katonai Sporttanács (Conseil International du Sport Militaire, CISM) 138 tagországával a Nemzetközi Olimpiai Bizottság után a második legnagyobb sportszervezet a világon. Évente több mint 20 világbajnokságot, kétévente kadétjátékokat, négyévente nyári és téli katonai világjátékokat szervez.

A CISM-et Belgium, Franciaország, Luxemburg és Hollandia hozta létre 1948. február 18-án a
velemenyezd, 2019. október 11. péntek, 12:21
Több mint 300 sportszervezet kap támogatást a HISZEK Benned Sport Programban
Szabó Tünde sportért felelős államtitkár csütörtökön az MTI-nek elmondta: a program része annak a komplex, egymásra épülő elemekből álló sportfinanszírozási modellnek, melyet a kormány folyamatosan fejleszt és fenntart, hogy a magyar élsport támogatásán túl a lakosság minél nagyobb részét bevonja a rendszeresen sportolók körébe.

"Az alprogram negyedik ütemének az az elsődleges célja, hogy növelje és szélesítse a sportszervezetek utánpótlásbázisát, mert ez hosszú távon is előre mutató tendenciákat alapozhat meg" - jelentette ki az államtitkár.

A HISZEK Benned Sport Programnak ebben az ütemében a magyarországi sportágazat civil területén működő helyi kis és közepes sportegyesületek, az utánpótlás létszámnövekedést szolgáló, utánpótlás-neveléssel összefüggő feladatok megvalósításának elősegítése érdekében pályázhattak, a rendelkezésre álló keret 200 millió forint volt.

A pályázatokat előzetesen a Sportegyesületek Országok Szövetsége bírálta el egységes kritériumrendszer alapján, a sikeres
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 14:01
Közel a duplájára nő jövőre a magyar parasport anyagi támogatása
Szabó Tünde a csütörtöki sajtótájékoztatón kiemelte: már az idei, 460 millió forintos támogatás is az eddigi legnagyobb volt, a 2020-as költségvetés azonban még ehhez képest is jelentős, csaknem százszázalékos növekedést tartalmaz.

"Ahogy a sportélet hazánkban fejlődik, úgy nő a fogyatékkal élő sportolók megbecsülése és elismertsége is. Ennek ismeretében nagyon hangsúlyosan kell őket és a velük foglalkozó szakembereket támogatnunk, továbbra is biztosítanunk kell a feltételeket a felkészülésükhöz és a versenyeztetésükhöz" - mondta. Hozzátette: a parasportolók, a bajnokok mindannyiunk példaképei, akik akaratukkal, kitartásukkal és hitükkel bizonyítják, hogy kellő alázattal valóban mindent el lehet érni, akár a tokiói paralimpián, melyig már egy év sincs hátra.

"Ehhez kell nekünk, sportvezetőknek a megfelelő hátteret biztosítanunk. Ezen túl a fogyatékkal élők sportja megteremti a társadalmi integrációt. A sport közösségteremtő ereje, értéke nagyon fontos, semmivel sem lehet összehasonlítani.
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 12:31
Torna-vb - Kalmár: Simone Biles akkor is győz, ha ront
csúcsát.

Kalmár szerint páratlan sikereinek titka egyrészt a testösszetételében, az izomrendszerében rejlik, másrészt a belőle sugárzó tornaszeretet arra enged következtetni, hogy még több motiváció van benne, mint a többiekben.

A torna tanszék vezetője azzal magyarázza az Egyesült Államok hosszú évek óta tartó jelentős dominanciáját a női szakágban, hogy nagyon komoly érdeklődéssel és nagy szeretettel vannak a sportág iránt, és minden beleölnek, amit lehet.

"Ott úgy tudnak kitűnni a sportolók, hogy motiváltak, ők akarnak a legjobbak lenni, és nagyon sokat dolgoznak" - közölte.

A csapatverseny döntőjében pontozóként tevékenykedő Kalmár a 44 éves üzbég Okszana Csuszovityináról is beszélt, aki egyedülálló a tornászok között, hiszen a jövő nyári lesz a nyolcadik olimpiája.

"Ő egy ikon ebben a sportágban, mindenki csodálja. Nem hinném, hogy a következő évszázadokban lesz még egy olyan tornász alkat, egy olyan sportoló, aki nyolc olimpián részt tud venni" - magyarázta.

Hozzátette, az
velemenyezd, 2019. október 09. szerda, 19:12
Atlétikai vb - Gyulai Miklós: a szövetség elégedett lehet
A sportvezető az M1 aktuális csatornán kedden külön kiemelte Halász Bencét, a küldöttség egyedüli érmesét, aki harmadik lett férfi kalapácsvetésben. Gyulai elmondta: előzetesen is bízott abban, hogy a szombathelyi dobó érmet nyer, annak ellenére is, hogy még csupán 22 éves, nagyon fiatal a mezőnyben.

Az elnök szerint a két lengyel nagyágyú, a győztes Pawel Fajdek és Wojcieh Nowiczki egyikének - utóbbinak - a legyőzése számára is váratlan volt, bravúr, az pedig, hogy a francia Quentin Bigot egy centivel szorította le Halászt a dobogó második fokáról, nem keserítheti el a magyar kalapácsvetőt, inkább motivációként kell felfognia.

A csapat másik pontszerzője, Márton Anita Gyulai szavai szerint ismét bizonyította, hogy a súlylökés élmezőnyébe tartozik. Az ötödik helyet szerinte jónak kell értékelni, különösen annak tudatában, hogy a 2018-as szabadtéri szezont sérülés miatt kihagyó magyar fedettpályás világbajnok, olimpiai harmadik klasszis milyen nehéz éven van túl.

Az elnök méltatta a férfi
velemenyezd, 2019. október 08. kedd, 20:01
Lerakták az új miskolci sportcsarnok alapkövét
köszöntőjében Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, aki arról is beszélt, hogy a városban szeretik a sportot, sokan járnak a futballcsapat, a kosárlabdázók és a jégkorongozók mérkőzéseire, s az új létesítmény is a szurkolók örömére épül.

"Most még az építkezés előtt állunk, de ha készen lesz, biztosan megtelik élettel a csarnok, ahol nemcsak mérkőzéseket lehet rendezni, hanem az egész heti edzéseknek is méltó helyet biztosít" - tette hozzá.

"Örömmel mondhatjuk el, hogy növekszik az aktív sportolók száma hazánkban, ami azért is fontos, mert ez kiváló eszköz az egészség megőrzésére. Magyarország sportnemzet, büszkék vagyunk az elért sikerekre, a példaképekre. De azt is szeretnénk, hogy sportnemzetből sportoló nemzetté váljunk. Ennek alapját a hasonló beruházások jelentik, ami egyenes út az utánpótláskorú sportolók számának bővítéséhez" - hangsúlyozta az olimpiai ezüstérmes korábbi úszó, aki emlékeztetett arra is, hogy a városban több más létesítmény újult meg és épült az elmúlt időszakban; egy
velemenyezd, 2019. október 08. kedd, 17:21
ISL csapatok úszó versenye 2019
26-27-a között Budapesten megrendezésre kerülő ISL-verseny szolgáltatta.
Forradalom - így nevezte Katinka az október 5-én, Indianapolisban rajtoló új ligát, ahol rendhagyó módon olimpiai bajnokunk több szerepkörben látható majd: úszóként, kapitányként és a saját nemzetközi csapata, az Iron tulajdonosaként. Így a rendezés felelőssége mellett a jegybevétel - a belépők mától vásárolhatók meg - fele is a cégét illeti.
Olyan időszak kezdődik az úszók életében, mint a valós profi sportolóknál, ősszel hétről hétre utazunk és versenyzünk. Az ISL-versenyeket úgy kell elképzelni, mint egy-egy meccset. Az egyéni teljesítmény pontjai a csapatot gyarapítják két napon keresztül. Két európai és két amerikai csapat méri össze az erejét egy hónap múlva a Duna Arénában - mondta Hosszú Katinka, aki hozzátette, tényleg a világ legjobbjai jönnek el.
Kiderült az is, hogy az Iron reaktiválta a többek közt a Mike Barrowmant olimpiai bajnoki címhez segítő Nagy József edzőt, aki Petrov Árpád
maroka, 2019. október 08. kedd, 08:58
Atlétika V.B. 2019 Doha - Magyar sportolok sikerei
BRONZÉREM
- Halász Bence kalapács vetés 78,18 métert dobott
.........
Szabadtéri vb-ken Magyarország 14. érmét nyerte meg a 22 éves atléta.
..............

Eredmények:
Nők:
200 méteres síkfutás:
1. Dina-Asher Smith (Nagy-Briannia) 21,88 másodperc
2. Britanny Brown (USA) 22,22
3. Mujinga Kambundji (Svájc) 22,51

Férfiak:
Kalapácsvetés:
1. Pawel Fajdek (Lengyelország) 80,50 méter
2. Quintin Bigot (Franciaország) 78,19
3. Halász Bence (Magyarország) 78,18

110 méteres gátfutás:
1. Grant Holloway (USA) 13,10 másodperc
2. Szergej Subenkov (ország nélkül) 13,15
3. Pascal Martinot-Lagarde (Franciaország) 13,18

*

Az atlétikai világbajnokságok korábbi magyar
maroka, 2019. október 04. péntek, 15:20
Sportfotó kiállítás a Testnevelési Egyetemen
alkotásoknak, ezzel is jelezve, hogy a sport a kultúra része" - fogalmazott Mocsai Lajos.

"Úgy érzem, apu hazatért, hiszen ide jártunk vele focizni. Köszönöm, hogy a kiállítás létrejött, és remélem, sok embernek szerez majd örömet" - mondta Németh Péter, az egykori fotós fia.

Nagy Zsigmond, a Nemzeti Sportügynökség ügyvezető igazgatója felidézte, hogy Németh Ferenc nemcsak futballmeccseken, hanem számtalan rangos sporteseményen, nyári és téli olimpián örökítette meg - többek között - a magyar sportolók szereplését.

A Németh Ferenc-díj első helyezettje az idén Micheller Szilvia Nyissz című fotója lett, amely Zsóri Dánielnek, a MOL Fehérvár FC támadójának még a Debrecen színeiben lőtt, Puskás-díjas gólját ábrázolja. A Testnevelési Egyetem fotódíját Décsi Zsuzsa Összegabalyodva című alkotása nyerte, a hazai rendezésű világesemények legjobb fotója pedig Csudai Sándor Telitalálat című műve lett.

A kiállítás - melyet támogatott a LikeGroup Kft., a Nemzeti Sportügynökség, és a Hungaroring Sport
velemenyezd, 2019. október 02. szerda, 15:11
Torna-vb - Problémás a közlekedés, nem megfelelő az étel
"A szállás teljesen rendben van, az étkezéssel viszont akadnak gondok. A szervezők nem éppen a sportolóknak megfelelő ételeket biztosítanak, és mindössze egy fogás van, még gyümölcs sincs. Ez más delegációknak sem tetszik, úgyhogy az orientációs értekezleten biztosan jelzem a problémát" - idézi a magyar szövetség (MATSZ) beszámolója Altorjai Sándor csapatvezetőt.

A MATSZ főtitkára elmesélte, pénteken kezdődött és október közepéig tart a városban a hagyományos őszi sörfesztivál, amely közvetlenül a sportcsarnok mellett van.

"Azon a területen az utak teljesen fel vannak túrva, mindössze egy-egy sáv járható, így nagyon nehezen lehet eljutni az edzések, versenyek helyszínére. Mivel a lányok vasárnap délelőtt másfél órát utaztak oda és másfelet vissza, az a döntés született, hogy a késő esti edzést kihagyják" - mondta Altorjai.

A Kovács Zsófia, Schermann Bianka, Böczögő Dorina, Makra Noémi, Péter Sára, Székely Zója összeállítású női válogatott kedden, a Vecsernyés Dávid, Ryan Sheppard,
velemenyezd, 2019. szeptember 29. vasárnap, 19:15
Sportlövő Eb - A mezőny végén a magyarok férfi gyorstüzelő pisztolyban
Pálinkás Lajos a 37. helyen végzett 281 körös eredménnyel, míg Takács Tibor 45. lett 272 körrel.

Az ötkarikás programban is szereplő szám küzdelmei szombaton folytatódnak: 11.30 órától az alapverseny második részére kerül sor, majd a legjobb hat lövő részvételével 17 órától rendezik a döntőt, ahol országonként legfeljebb két olimpiai kvótát szerezhetnek a sportolók.

A kontinensviadal pénteki napján a Pekler Zalán, Péni István, Sidi Péter összetételű csapat bronzérmet nyert az 50 méter puska 3x40 lövéses versenyszámban, egyéniben azonban egyikük sem jutott be a nyolc lövőt felvonultató fináléba, így közülük egyelőre változatlanul csak Péninek van tokiói kvótája.
velemenyezd, 2019. szeptember 20. péntek, 16:32
1/164
Képek, videók
Ajsika Zalaegerszegen 200
kissjuli
2010. április 01. csütörtök, 12:13
alapkőletétel.jpg
agica2004
2011. szeptember 27. kedd, 14:00
A lánchíd alapkőletétele
miklos562
2007. április 07. szombat, 18:14
beruház 9.JPG
iskolaprojekt
2009. július 06. hétfő, 14:53
beruház 8.JPG
iskolaprojekt
2009. július 06. hétfő, 14:53
beruház 7.JPG
iskolaprojekt
2009. július 06. hétfő, 14:53
beruház 6.JPG
iskolaprojekt
2009. július 06. hétfő, 14:53
beruház 5.JPG
iskolaprojekt
2009. július 06. hétfő, 14:53
beruház 4.JPG
iskolaprojekt
2009. július 06. hétfő, 14:53
beruház 3.JPG
iskolaprojekt
2009. július 06. hétfő, 14:53
Beruház 2.JPG
iskolaprojekt
2009. július 06. hétfő, 14:53
beruház 13.JPG
iskolaprojekt
2009. július 06. hétfő, 14:53
beruház 12.JPG
iskolaprojekt
2009. július 06. hétfő, 14:52
beruház 11.JPG
iskolaprojekt
2009. július 06. hétfő, 14:52
beruház 10.JPG
iskolaprojekt
2009. július 06. hétfő, 14:52
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.