Belépés
2019. augusztus 20. kedd | 34. hét | 232. nap | 05:10 | István
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az 1968-as Új Gazdasági Mechanizmus gebinben
kedv kihalása Magyarországon.
Akkoriban parlamenti képviselő volt: Fekete Gyula író. Aki ennek az ügynek élharcosaként elérte, hogy törvénybe iktassák és bevezessék a gyes intézményét.
Fekete Gyula, idős kora ellenére - még ma is hazánk demográfiai mélypontja miatt, a magyarság kihalása miatt - aggódó közéleti (100-ak Tanácsa) személyiség.

Igen ám, csakhogy a gyermeknek szüksége van egy OTTHON nevezetű helyre, ahol felnevelhető!
Ekkorra, viszont elfogytak az 1945 előtti polgárságtól államosítás címén, ellenszolgáltatás nélkül ELRABLOTT LAKÁSOK. Vagyis, már nem volt mit kiosztania a közben, ,,tanácsi bérlakás" nevezetű lakásokból, mert azok már mind-mind ki voltak osztva a pártapparátus funkcionáriusai és rokonai között.
Amiért nem épülhettek a szocializmusban bérlakások, mert nem volt az államnak rá pénze, a Szovjetúnióban már alkalmazott HÁZGYÁRI ELEMEKBŐL épített lakótelepek lakásait pénzért, állami ,,BANK"-tól, 30 évre fölvett KÖLCSÖNBŐL lehetett
furaila, 2019. június 06. csütörtök, 14:33
Márai Sándor magyar író, költő, újságíró.
Károly Henri (Kassa, 1900. április 11. - San Diego, 1989. február 21.)
Márai életútja az egyik legkülönösebb a 20. századi magyar írók között. Már az 1930-as években korának egyik legismertebb és legelismertebb írói közé tartozott. Amikor azonban 1948-ban elhagyta hazáját, tudatosan és következetesen kiiktatták műveit a hazai irodalmi életből, és haláláig a nevét is alig ejtették ki. Ez nemcsak emigráns létének és bolsevizmusellenességének tudható be, hanem annak is, hogy ő volt a magyar polgárság irodalmi képviselője, s erről az osztályról sokáig semmi jót sem lehetett állítani. Márai azonban a klasszikus polgári eszményeknél értékesebbet nem talált, így kötelességének tartotta, hogy ezeknek adjon hangot műveiben.
Az 1980-as években már lehetővé válhatott volna munkáinak hazai kiadása, de ő megfogadta, hogy amíg Magyarországon megszálló csapatok tartózkodnak, s nem lesz demokratikus választás, addig semminek a kiadásához és előadásához nem járul hozzá. Életmű sorozatának újra kiadása halála
maroka, 2019. május 15. szerda, 21:08
Ébresztő Magyarország
nagyapja, Apró Antal, a magyar forradalom sírásója és elvtársai gyilkolták meg azt a gyermeket. És Pákh Tibor története csak egy a sok ezer közül. Ilyenkor, a kommunizmus áldozatainak emléknapja körül, amikor odakint zúg a szél, a temetetlen holtak lelkei bolyonganak köztünk, és nem lelnek nyugalmat.

Asszonyom, belegondolt Ön abba, hogy a családja felemelkedését gyilkosságok övezték? Hogy egész életében kedvezményezettje volt annak a rendszernek, amely felszámolta a magyar arisztokráciát, polgárságot, munkásságot, parasztságot, és a csatorna hőseit ültette az asztalfőhöz? Hogy maga és a családja nem a kiválóságuknak köszönhetik szédületes karrierjüket és gazdagságukat, hanem annak, hogy amit megkívántak, azt elvették mástól? Igen, még a ház, amelyben laknak, az is lopott jószág. A magánvagyonuk pedig az ország kifosztásából származik. A hálózatnak köszönhetik társadalmi helyzetüket, nem pedig annak, hogy bármiben káprázatos tehetséget mutattak volna fel.

Asszonyom, azért vannak ott,
menusgabor, 2019. március 26. kedd, 20:45
Egyik vezetője szerint a belga CDH kilép az Európai Néppártból, ha a Fidesz bennmarad
A vallon konzervatív párt egyike a Fidesz kizárását kezdeményező tizenkét nemzeti tagpártnak.

Joelle Milquet, a CDH brüsszeli listavezetője leszögezte, hogy ki fognak lépni az EPP-ből, ha a magyar kormánypárt továbbra is bennmaradhat.

Ezzel szemben Benoit Lutgen európai parlamenti listavezető úgy nyilatkozott, hogy Orbán Viktor miniszterelnöknek kell távoznia, s nem a CDH-nak, mert a Fidesznek nem a jobbközép erőket összefogó Európai Néppártban van a helye, nekik viszont igen.

"Bár bizonyos országok már megfertőződtek, Orbán nem fogja beszennyezni az EPP egészét" - fogalmazott a Le Soir című napilap beszámolója szerint.

Maxime Prévot pártelnök pedig arról számolt be, hogy a CDH partnereivel és szövetségeseivel együtt harcolni fog a kizáratásért, nyomon követik a fejleményeket, a kilépés kérdése azonban egyelőre nincs napirenden.

Hétfőn Wouter Beke, az ugyancsak kizáráspárti flamand kereszténydemokraták (CD&V) elnöke azon véleményének adott hangot, hogy a Fidesz "eredetileg a
velemenyezd, 2019. március 05. kedd, 17:06
576 éve született Mátyás király
fejlődés következményeként a lakosság száma jelentősen megnőtt. A XV.Sz. végén 3,5-4 millióra emelkedett. A fejlődés ellenére a magyarországi ipari termelés még mindig elmaradt a nyugati országokétól. Ezt bizonyítja, hogy hazánk külkereskedelmében a behozott iparcikkek, textil, fém, és a fűszeráruk értéke még mindig jóval nagyobb volt, mint a rézből, élőállatból, borból álló magyar kivitel. Magyarországon tehát az állami adók terhét, a központosítás anyagi terhének jelentős részét az ipar és a városi polgárság fejletlensége miatt a jobbágyságnak kellett elviselnie. Mátyás nyugati céljainak elérésének végett, a cseh király ellen fordult. Erre ösztönözte a pápa is, aki keresztes hadjáratot hirdetett az eretnekség ellen. Tíz évig tartó harc után Mátyás elfoglalta ugyan Morvaországot és Sziléziát, de a cseh királyi címen osztoznia kellett a lengyel Jagellókkal. Ugyanakkor az államszervezett továbbfejlesztésével, a közigazgatás, az uralkodótól függö állandó zsoldoshadsereg megteremtésével a hatalom erőteljes
menusgabor, 2019. február 23. szombat, 22:30
Tények az iparban és a mg-ban dolgozókról (1920-2004)
külön törvényben fogalmazták meg. Ez volt az 1971. évi IV. Törvény az Ifjúságról. Ezzel a törvénnyel kezdetét vette az akkori ifjúság egyformásítása és a ,,szocialista embertípus" kinevelése...Ez a KONTRASZELEKCIÓ több évtizedig tartott és túltett az 1920-as numerus claususon.
*
http://furaila.xfree.hu/266935
*
A rossz életkörülmények kialakulásához az is hozzájárult, hogy megoldatlanná vált a lakhatásuk. Az akkori húsz- illetve huszonéves ifjaknak már nem jutott a polgárságtól - 1945-ben és közvetlen utána, ellenérték nélkül - kisajátított és állami tulajdonba vett bérlakásokból. Azok a lakások addigra szétosztásra kerültek az 1963-ban kiépített és MINDEN vállalat, üzem, intézmény élére telepített FÜGGETLENÍTETT KISZ- PÁRT- és SZAKSZERVEZETI BIZOTTSÁGOK fizetett "vezetői" és az őket feltétlen kiszolgálók között.
A gyermekgondozási segély (GYES) bevezetése- és a házgyárakban legyártott panelekből épült lakótelepi lakások sem járultak hozzá az ÚJFAJTA CSALÁDKULTUSZ
furaila, 2019. február 03. vasárnap, 11:30
EB: az európaiak leginkább a migráció és a terrorizmus miatt aggódnak
A lakosság unióról alkotott véleményét összegző jelentés szerint az európaiak 40 százaléka a bevándorlást tekinti a legaggasztóbbnak az Európai Uniót érintő kihívások között.

A legutóbbi, 2018 tavasszal végzett felmérés óta az így vélekedők aránya két százalékponttal emelkedett. A terrorizmust, amelyet feleannyian, 20 százalékban említettek, a tavasz óta erős, 9 százalékpontos visszaesés ellenére is a második legnagyobb problémának tartják.

Harmadik helyen, 19 százalékban, a tagállamok államháztartásának állapota áll, 2014 ősze óta először az első három legfőbb aggodalmat okozó tényező egyikévé vált. A korábban harmadik, most - 2010 ősze óta először - a negyedik helyre kerülő gazdasági helyzet problémája változatlanul 18 százalékon áll. Ötödikként az éghajlatváltozást említették, amely 5 százalékpontos növekedést mutatva a válaszadók 16 százaléka szerint jelent nagy problémát. Noha a munkanélküliség uniós szinten 2010 óta a legalacsonyabbnak számító 13 százalékkal a hatodik helyen áll, nemzeti
velemenyezd, 2018. december 22. szombat, 07:07
Szalay-Bobrovniczky Alexandra: Budapest vonzóbbá és elérhetőbbé kívánja tenni a sportolást
Budapest főpolgármester-helyettese, aki az Európai Parlamentben tartott ünnepségen átvette a mindenkori sportfőváros által őrzött zászlót az idei illetékes Szófiától, elmondta, a 2019-es év a magyar főváros sportélete szempontjából kiemelt esztendő lesz, ugyanis január első napján kezdődő programjában a korábbinál lényegesen több sportesemény szervezése szerepel.

"Azt az üzenetet szeretnénk átadni az embereknek, hogy sportolni nem csak az tud, aki a legaktívabb éveiben van. Célunk, hogy a jövő év végére sokkal többen és sokkal többet sportoljanak a fővárosban, sokkal egészségtudatosabbak legyenek az emberek" - közölte.

Mint elmondta, a programok a mozgás örömét, a közösségi élményt, a fair playt és az egészséges életmódot népszerűsítik, minden érdeklődési kört, minden sportfajtát felölelnek és azokat valamennyi korosztály számára elérhetővé teszik.

"A főváros számára fontos szempont volt, hogy január elsején a Fővárosi Műjégpályán tervezett nyitórendezvény kedvezményes belépőjét
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 20:32
Szili: az EU-nak a hatáskörébe kellene vonnia az őshonos kisebbségek jogvédelmét
monitorozása.

Szili Katalin hivatkozott Varga Zs. András alkotmánybíró, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanszékvezető egyetemi tanárának a konferencián elmondott szavaira, hogy az autonómia biztosítása nem korlátozza a nemzetállami szuverenitást. A miniszterelnöki megbízott szerint ennek tudatosítása is elengedhetetlen.

Fontosnak nevezte az őshonos kisebbségek definiálását is, és azt, hogy "rádöbbentsék" az EU-t arra, hogy különbséget kell tenni az őshonos kisebbségek és az újdonsült európai polgárság várományosai között. Felhívta a figyelmet arra, hogy az európai polgárok 10 százaléka őshonos kisebbséghez tartozik, 5 százalék pedig bevándorló. Mint mondta, az őshonos kisebbség tagjai akaratuk ellenére kerültek ebbe a helyzetbe, közös történelmük és kultúrájuk Európához köti őket, és az asszimilációjukra törekednek, miközben a bevándorlók szemben saját akaratukból kerültek ebbe a helyzetbe, eltérőek a hagyományaik, idegen a kultúrájuk, és mérhetetlen toleranciát követelnek magukkal
velemenyezd, 2018. november 22. csütörtök, 14:59
Szakértő: nem sértett ukrán törvényt a magyar konzul az állampolgársági eskütételről kiszivárogtatott felvétele
A szakértő hozzáfűzte, hogy az állampolgársági esküt tévők sem sértettek jogszabályt.

Tóth Mihály kifejtette, hogy az ukrán alkotmány 4-ik cikke nem egyértelmű megfogalmazásban úgy szól, hogy Ukrajnában "egy (egységes)" állampolgárság van. Az állampolgárságról szóló törvény 2. cikke ezt úgy magyarázza meg, hogy az országon belül egyes közigazgatási egységekben nem lehet más-más állampolgárság. A törvény ugyanezen cikke kimondja továbbá azt, hogy ha egy ukrán állampolgár más állam polgárságát megszerzi, vagy más állam polgára ukrán állampolgárságot kap, akkor az Ukrajnával való jogviszonyában kizárólag ukrán állampolgárnak tekintendő. Vagyis az ukrán hatóságok nem veszik figyelembe semmilyen más állampolgárságát, csakis az ukránt, ez viszont nem jelenti azt, hogy tilos lenne más állampolgársággal is rendelkeznie egy ukrán állampolgárnak - magyarázta a jogász.

Azok, akik szerint a kettős állampolgárság Ukrajnában törvénytelen, az állampolgárságról szóló törvény 19. cikkére szoktak hivatkozni,
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 19:34
Vándorkiállítás nyílt Semmelweis Ignác születésének 200. évfordulója alkalmából Pécsett
századi diadalútja előtt - hangoztatta Magyar László András, akinek ismertetése szerint a "nem nagy, de rendkívül informatív" vándorkiállítás Semmelweis Ignác munkásságát, életútját és utóéletét mutatja be.

Az életmű ismert darabjai mellett a kiállításon megtekinthetőek olyan Semmelweishez köthető kéziratok, családi iratok is, amelyeket eddig még nem láthatott a nagyközönség. A tudós személyes használati tárgyain kívül a családi fényképtár egyes darabjai segítenek megismerni a magyarországi német polgárság életét élő orvos mindennapjait - olvasható a JPM MTI-hez eljuttatott írásos összegzésében.

Őri László (Fidesz-KDNP), Pécs kultúráért felelős alpolgármestere, azt mondta: a 19. századi orvos tudományos eredményeit az "élet minden területén dolgozók is ismerik", korát megelőző kutatásaival vált az orvostudomány egyik legnagyobb személyiségévé. Szavai szerint Semmelweis Ignác jelleme és munkássága a tudás és lelkiismeret fogalmaival írható le leghívebben.

A vándorkiállítás november közepéig
velemenyezd, 2018. szeptember 07. péntek, 15:33
1/38
Képek, videók
Antikutherai mechanizmus.
pacsakute
2016. június 18. szombat, 21:31
ügynök.gif
szicu
2013. november 02. szombat, 15:12
Az Abwehr ügynöke1000.jpg
hollygergo
2009. február 05. csütörtök, 11:15
A Kreml ügynöke800 (113 x
hollygergo
2009. január 09. péntek, 12:07
Kettős (kép) ügynök1000 (
hollygergo
2008. december 12. péntek, 21:36
a dupla nullás ügynök
galanna
2008. augusztus 15. péntek, 15:48
trójai ügynök.jpg
zsboya
2008. május 12. hétfő, 11:27
trójai ügynök
zsboya
2007. szeptember 18. kedd, 19:43
A Magányos Ügynök.hu.jpg
rambobby
2007. szeptember 06. csütörtök, 07:25
Az Ügynök Élete.hu.c.jpg
finike
2007. augusztus 16. csütörtök, 09:43
Az Ügynők Bosszúja.hu.c.j
finike
2007. augusztus 16. csütörtök, 09:43
Az ügynök bosszúja.jpg
picurcica
2007. július 01. vasárnap, 02:49
Az Ügynök Bosszúja v2.hu.
finike
2007. június 07. csütörtök, 21:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.