Belépés
2020. május 25. hétfő | 22. hét | 146. nap | 22:48 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A kókuszolaj fajtái – melyiket válasszam
rossz tulajdonsága is. A folyékony kókuszolaj egy folyamaton megy keresztül, hogy elérjék az egyedi jellemzőket, így pár fő tulajdonságát eltávolítják. Egyik ilyen anyag a laurinsav, egy nagyon egészséges zsír, amely a legtöbb kókuszolajban megtalálható. Tehát ez a típus biztonságos, hogy a bőrödre kend vagy a konyhában alkalmazd, mégsem tudod kihasználni a kókuszolaj összes jótékony hatását.

RBD kókuszolaj - Ez a piac legrosszabb olaja. RBD a Refined, Bleached and Deodorized rövidítése, magyarul: finomított, fehérített és szagtalanított.

A finomított olajhoz hasonlóan, ennek a fajtának nincs kókusz íze. Igen népszerű azoknak a körében, akik a jellemző íze nélkül szeretnék kihasználni a kókuszolaj előnyeit. De az RBD kókuszolaj használatával nem jutsz hozzá az összes jótékony hatáshoz. Még rosszabb, hogy mesterséges anyagok fognak kerülni a szervezetedbe. Jobban jársz, ha mindig a lehető legtermészetesebb termékeket választod.
Forrás :
pacsakute, 2020. május 22. péntek, 21:36
Interjú Székely János püspökkel
Ne száműzzük a sekrestyébe a minőség világáról álmodókat!
................
A teremtett világ védelméről szóló enciklikája közzétételének ötödik évfordulója alkalmából Ferenc pápa a Laudato si'-hét megünneplésére buzdítja a világ katolikus közösségeit május 16. és 24. között. A teremtésvédelmi hét alkalmából kérdeztük Székely János szombathelyi megyéspüspököt, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Caritas in Veritate Bizottsága elnökét.
hirdetés
- Püspök atya, mit tud a magyar egyház ezzel a tematikus héttel kezdeni, amikor a járványveszély miatt nincs lehetőség például közösségi szemétszedésre vagy más, figyelemfelhívó programok megtartására?
- A járvány nehézzé teszi az ilyesfajta megemlékezéseket, ugyanakkor egy nagyon erős felhívás arra, hogy a világunk beteg, hogy másképpen kellene élnünk.
Ferenc pápa mondta a járvány legelején tartott esti imádság során a Szent Péter téren:
maroka, 2020. május 21. csütörtök, 09:53
A csontritkulásról szakszerűen
alapján.

Terápia: A kialakult csontritkulás kezelése:

A kezelés egyszerre több támadásponton történik és függ a csontritkulásban szenvedő betegek korától, aktuális állapotától.
Csonttöréssel szövődött esetekben műtét, gipszelés, fektetés, fájdalomcsillapítás lehet az elsődleges, panaszt alig okozó esetekben az aktív mozgásterápián van a hangsúly.
Mindannyiunkra vonatkoznak a megelőzés étrendi és mozgásterápiás ajánlásai.

Étrend:
A www.reumatologia.hu oldalon a Magyar Reumatológia Haladásáért Alapítvány weboldalán, a betegtájékoztató menüponton belül a Csontritkulás témakörnél étrendi táblázatot talál.

Fizioterápia:
A fájdalomcsillapító, az izmok vérkeringését javító elektromos kezelések fontos kiegészítői a gyógyszereknek. Ahogyan a fentiekből is kitűnik, legfontosabb azonban a naponta, rendszeresen végzett speciális gyógytorna, mely kiegészíthető víz alatti tornával és úszással is. Ez az izomzat karbantartására, a csontok
pacsakute, 2020. május 19. kedd, 20:28
Koronavírus - Mastercard: az online vásárlás meghaladta az összes egyéb költési formát
Az MTI-hez hétfőn eljuttatott közlemény szerint a kutatást májusban készítették 15 európai országban - köztük Magyarországon -, és 7500 embert kérdeztek meg.

A felmérésből kiderült, hogy a magyarok több mint egyharmada elmondása szerint még soha nem vásárolt annyit online, mint az elmúlt hetekben. Az európaiak 57 százaléka válaszolta ugyanezt.

Míg az európaiak 30 százaléka, addig a magyarok 17 százaléka a korábbinál több pénzt költ virtuális élményekre. A megkérdezett magyarok 40 százaléka használ streaming szolgáltatást, a fitnesz edzések és az online múzeumlátogatás mellett a lakosság körében a stand-up előadásokés az online koncertek is nagyon népszerűek - írták.

A felmérés alapján Európában 36 százalékkal nőtt az alapvető cikkeket online vásárlók száma, emellett a legnépszerűbbek a könyvek (32 százalék), a hajvágó eszközök (19 százalék) és a fitnesz eszközök (13 százalék). A magyarok körében az első helyen a könyvek (23 százalék), a konyhai eszközök (21 százalék), a hajfestékek és az
velemenyezd, 2020. május 18. hétfő, 13:44
8. Titkok, melyeket nem vihetek a sírba
FELESÉGÉT? Vagy, ha te tudtál róla, akkor miért nem érezted szükségét annak, hogy abból a pénzből eltemettesd az édesanyádat?
Ezeket valóban F-kal kellene megbeszélned! Mert nekem nem kellett semmi olyan emberektől, akik engem nem tekintettek többnek, mint egy ,,kakukk-fióka"! Éppen ezért, APA HALÁLA UTÁN LE AKARTAM MONDANI AZ ÖRÖKRÉSZEMRŐL. Csakhogy, akkor F. olyan lelki gyötrés alá vett, hogy elhatároztam, írok egy MEGHATALMAZÁST, hogy járjon el helyettem a hagyatéki tárgyalásokon! Magyarul, összeeresztettelek benneteket: hogy intézzétek el egymás-közt az egészet, de ENGEM HAGYJATOK KI BELŐLE!
FÖLFOGOD VÉGRE: rossz helyen reklamálsz!?!
*
Amit fölvettem a postán apának nyugdíjat, azt azonnal vittem neki és átadtam a saját kezébe, még, amikor élt!!! A halálát követően nem foglalkoztam semmivel, ami veled/veletek volt kapcsolatos!
Megpróbáltam évtizedeken át MÉLTÓSÁGGAL megoldani és viselni az egész - mindannyiunkhoz MÉLTATLAN - mesterségesen gerjesztett,
furaila, 2020. április 20. hétfő, 01:47
6. Titkok, melyeket nem vihetek a sírba
éreztem, mert akkor már 50 éves voltam. Ez a bizonyítvány, annak bizonyítéka volt, hogy fiatal koromban nyilván sokkal eredményesebben tudtam volna tanulni, akár fölsőfokon is! Egy életöltőn át nehéz volt elviselni a folyamatos alulértékelést minden oktatási intézményben. Számomra ez a bizonyítvány jelentette a RENDSZERVÁLTOZÁST! Csakhogy, még ekkor sem sejtettem, hogy 1990 után sem volt szó velem szembeni hozzáállás-változásról a hatalom- vagyis megbízottjai részéről!!!! Pedig, akkor már láttam 1994-ben a Magyar Televízióban Dézsi Zoltán, PINCEBÖRTÖNÖK című filmjében ,,Laci bácsit", ,,apa komikájának" álcázott titkos-ügynököt nyilatkozni... A film linkjére kattintva, 1.00 óránál látható az, ahogy Kovács László tagadja, hogy: a PÁRTHÁZ alatti hatalmas pincerendszerben valaha is lettek volna börtöncellák... Dézsy Zoltán filmrenddező kísérte le a pincébe Akexa József, 1956-os sorállományú ÁVH-s szakaszvezetőt, amikor váratlanul előugrik az eyik boltív alól KOVÁCS
furaila, 2020. április 04. szombat, 14:35
Elemzők: márciusban is folytatódni fog a kiskereskedelem szárnyalása
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) jelentése szerint februárban a nyers adat szerint 10,9 százalékkal, naptárhatástól megtisztítva 11,3 százalékkal haladta meg a kiskereskedelmi forgalom az egy évvel korábbit, amiből a február végén kialakult felvásárlási láz a KSH becslése szerint5,7 százalékpontot magyaráz.

Regős Gábor, a Századvég Gazdaságkutató makrogazdasági üzletágának vezetője az MTI-hez eljuttatott kommentárjában megjegyezte: a kiskereskedelmi adat az első, amelyen már érdemben mutatkozik a koronavírus hatása, és a kevés adat egyike, amelyre kedvezően hatott. A kiskereskedelmi forgalom kétszámjegyű növekedését részben a február végi felvásárlási láz okozta, amely március elején is folytatódott. A felvásárlásoknak és a home office-ra, valamint a digitiális oktatásra való átállásnak köszönhetően az élelmiszerek forgalma mellett jelentősen bővült a számítástechnikai eszközöké és az iparcikkeké is, miközben például a bútoroknál vagy az üzemanyagnál csak kisebb mértékű növekedés történt. A
velemenyezd, 2020. április 03. péntek, 13:06
5. Titkok, melyeket nem vihetek a sírba
szeret, mert én is mást szerettem. Sajnos, akkoriban ő sem vállalhatta föl, mint ahogy én sem. Engem már azért is raportíroztak 1971-ben a személyzeti irodára, meg a szakszervezeti bizottságra, mert egy nálamnál 6 évvel fiatalabb fiúval jártam. Szerettük egymást!!! De anyáék attól rettegtek, hogy nem fog engem elvinni a háztól, márpedig anyáék nagyon meg akartak tőlem szabadulni...
A NAGYBETŰS ÉLETRŐL, amire ,,nem voltam képes":
Talán emlékszel arra, amikor 1976-ban szerepeltem a Magyar Rádió Lányok asszonyok című műsorában? Juhász Judit főszerkesztésében ment egy sorozat az első generációs LAKÓTELEPI kismamák ,,FALKÓRSÁG"-áról? Arról szólt ez a sorozat, hogy milyen nagyon nehéz az első generációs LAKÓTELEPI gyeses kismamáknak megszokni azt az életformát. Nekem voltak javaslataim hogyan lehetne kismama klubokat létrehozva közösségi életet élni... Persze, a valódi családot az sem pótolta volna teljesen, de mégis több lett volna a semminél! (Ezt te is hallhattad a
furaila, 2020. április 02. csütörtök, 12:01
2. Titkok, melyeket nem vihetek magammal a sírba
2. VÁLASZOM
Valóban ,,förmedvény"-sok rosszat követtek el velem, velünk szemben a hatalom részéről is - az 1956-os forradalom leverését követő években - hazánk- és benne élők ellen. Legfőképpen az 1956-ban tíz- illetve tizenéves ,,pesti srácok" ellen. Azok ellen, akik szemtanúi voltak minden történésnek! Azok ellen, akik nem tudtak elmenekülni Magyarországról, mert nekik nem volt hova, vagy mert még túl fiatalok voltak!
Éppen ezért, töröltem Tiborca történetét mindenhonnan! Eltettem, mint valami befőttet, későbbi időkre...
Egyébként, még annyit a Tiborcáról, hogy én senkit nem vádoltam abban a történetben, hanem folyamatában, időrendi sorrendben megírtam mindazt a történetet, aminek részese, vagy elszenvedője voltam/voltunk...
Mert, bizony, anya és apa is valójában áldozatok voltak és te is az voltál! Csak-hát, van, aki ezt az Istennek sem ismerné el... Nem is tudom, hogy miért?
Viszont, azóta megírtam a történetet az egész generációm
furaila, 2020. március 30. hétfő, 14:22
Koronavírus - Közterületeket fertőtlenítenek, tisztítószereket, maszkokat osztanak önkormányzatok
ellátó mentőszolgálat fertőtlenítő telephelye, illetve áprilistól a véradóállomás is állandó véradóhelyet létesít az épületben.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem tájékoztatása szerint 17 kollégiumi épületének összesen több mint ötezerkollégistája közül csaknem 4500-an költöztek ki, vagy kerültek át másik épületbe. Az online kurzusok megkezdése óta eltelt rövid idő tapasztalatai szerint a használatban lévő kollégiumokban megfelelő az internetellátás, így a távolléti oktatás zavartalanul folyik.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat elektronikus felületein elérhetővé tette a szájmaszkok előállításához szükséges információkat, a szabásmintát és a leírást bárki letöltheti, és felhasználhatja.

Az anyag kiválasztásához három szempont, hogy a maszk ne irritálja a bőrt; annyira sűrű szövésű legyen, hogy tüsszentésnél a folyadék ne hatoljon át; lehetőség szerint bírja a 60 (ideálisan 90) fokos mosást.

Mint írták: a karitatív szervezet kisebb-nagyobb műhelyeiben összesen 15 helyszínen készítenek
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 17:13
Koronavírus - Önkéntesekkel, telefonos szolgálattal segítenek az önkormányzatok
szabadnapi menetrend, illetve egyes esetekben módosított szabadnapi menetrend szerint szállítják az utasokat. A járműveket minden nap fertőtlenítik.

A zalai települések polgármesterei közül egyre többen fordulnak felhívással az ott élőkhöz, hogy a közösség védelme érdekében vonuljanak 14 napos önkéntes karanténba azok, akik külföldről, elsősorban Ausztriából vagy Olaszországból érkeztek haza az elmúlt napokban. Több helyen ugyanis ellenérzéseket váltott ki, hogy az eddig külföldön dolgozó és most hazatérő magyarok nagy része nem marad otthon önként.

Szerdától bizonytalan időre bezár a hévízi tófürdő, erről a honlapján adott hírt a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház.

Makón az önkormányzat minden nap - térítési díj ellenében - ebéd kiszállítását biztosítja, és igény esetén segítséget nyújt az alapvető tartós élelmiszerek és gyógyszerek beszerzéséhez. Az idősek támogatása érdekében tartósélelmiszer-gyűjtést is indított az önkormányzat.

Szerdán határozatlan időre bezárták a szolnoki
velemenyezd, 2020. március 18. szerda, 17:12
Indiai fűszerekről
passzol a zöldségekhez, sőt az őrölt kardamommal még a rizst is meg lehet kicsit színesíteni.

A chilit leggyakrabban a vegetáriánusok használják, és a zöldségek ízét teszik elragadóbbá ezzel a fűszerrel. Természetesen húsételekhez is remekül passzol ez a csípős fűszer.

A koriander felhasználásával készíthetünk friss salsát, de ez a különleges illatú fűszer nagyon jól illik az olyan húsokhoz, mint marha vagy baromfi, illetve a halételekhez is hozzá lehet adni.

A fahéjat mi magyarok is ismerjük és nagyon szeretjük, hiszen sokféle étel megízesítésére szolgál. A magyar konyha főként gyümölcsös étkek, desszertek fűszerezésére használja, illetve manapság már egyre többen aknázzák ki az egészségre gyakorolt hatásait, hiszen a fahéjról köztudott, hogy remekül szabályozza a vércukorszintet, és a téli hónapokban megfázás esetén is lehet alkalmazni. Készíthetünk belőle teát, amihez mézet és frissen facsart citromlevet is adhatunk, így egy vitaminbombát kapunk, mellyel az
pacsakute, 2020. március 03. kedd, 15:01
1/255
Képek, videók
Kókusz és kókuszolaj.jpg
pacsakute
2019. március 12. kedd, 21:41
Kókuszolaj.jpg
pacsakute
2016. szeptember 17. szombat, 20:32
Kókuszolaj
felfedezo2
2016. április 09. szombat, 19:20
Kókuszolaj
sanci81
2015. november 25. szerda, 15:56
kokuszolaj-625-d00022E A34
pircsi09
2013. szeptember 21. szombat, 18:05
Kókusz-kókuszolajjal.j pg
pacsakute
2013. február 09. szombat, 12:53
kókuszolaj
pircsi09
2013. január 13. vasárnap, 19:51
Isten folyamatos keresése
sacimama
2014. január 18. szombat, 01:38
5 tanulj folyamatosan,.pn
lovaszmarika
2012. november 08. csütörtök, 17:49
folyamatos háttér
annacska74
2012. április 17. kedd, 16:35
Oszt jellemzo kep
borigit
2015. február 26. csütörtök, 13:20
jellemző rám?
orban47
2013. május 12. vasárnap, 09:11
jellemző díszítés
balazsmargit
2012. augusztus 06. hétfő, 21:33
piros a jellemző
lovaszmarika
2011. július 13. szerda, 17:12
Egész hónapra jellemző ké
hartvigjoe
2010. június 02. szerda, 07:19
Címkék
Magyar Máltai Szeretetszolgálat, vegetáriánusok használják, őrölt kardamommal, személyzeti irodára, járványveszély miatt, egyedi jellemzőket, chilit leggyakrabban, hajvágó eszközök, zöldségek ízét, élelmiszerek forgalma, lehető legtermészetesebb, egész generációm, idősek támogatása, konyhai eszközök, első helyen, leírást bárki,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.