Belépés
2019. december 07. szombat | 49. hét | 341. nap | 07:40 | Ambrus
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Lévai Anikó: sokat fejlődött a magyar vendéglátás minősége az elmúlt 10 évben
Lévai Anikó a fenntarthatóság és a klímaváltozás jegyében rendezett eseményen azt mondta, "kincs van a birtokában annak, akinek földje van, azonban aki tudja, hogyan kell megművelni a földet, a túlélés zálogát tartja a kezében".

A fejlődés szemmel látható eredményei közé sorolta, hogy egyre több nemzetközileg elismert étterem van Magyarországon.

Egy-egy étterem színvonalának "alfája és ómegája" az alapanyagok minősége - mondta, és megjegyezte: míg tíz éve még külföldről kellett behozni jó minőségű húst és alapanyagokat, ma már ezek a hazai kínálatban is elérhetők. Elismeréssel szólt arról is, hogy ma már nemcsak egy-egy étteremnek van jó híre, hanem maguknak a termelőknek is. A fogyasztók egyre inkább keresik a kiváló termékeket, amelyek jellemzői a kézműves, a szezonális vagy a termelői szavak - tette hozzá.

Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester egyebek mellett azt hangsúlyozta, hogy minőségi gasztronómia nélkül nehéz elképzelni egy modern nagyvárost.Hozzátette, hogy Székesfehérvár
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 20:03
Alig háromezer forintot költenek egy alkalommal a vendégek az éttermekben egy felmérés szerint
A Bónusz Brigád és a GKI Digital felmérése szerint, a magyarok kedvence a hazai ízvilág, de ha étterembe mennek, akkor többnyire más nemzetek ételeit választják, és a tipikusan hazai ételeket jellemzően inkább otthon készítik el.

Az adatokból kiderül az is, 2018-hoz képest átlagosan nagyjából 5-10 százalékkal, 2017-hez képest pedig mintegy 15 százalékkal költenek többet az emberek éttermi szolgáltatásra fejenként.

Az interneten keresztüli foglalások alapján a burgerezők állnak a népszerűségi lista élén, főként a fiatalok foglalásai miatt. Az egyik legnépszerűbb helyen például a burgereket, salátákat és italokat egy, az asztalba épített számítógép segítségével lehet közvetlenül a konyhától megrendelni.

A válaszadók 87 százaléka a hagyományos, 34 százalékuk a gyorséttermeket látogatja, míg a kifőzdébe minden ötödik válaszadó tér be.

A reprezentatív statisztikák szerint a magyar felnőttek mintegy 40 százaléka félévente, majdnem 15 százaléka pedig havonta jár étterembe.
velemenyezd, 2019. november 30. szombat, 07:30
Decemberben mutatják be a Fábián Juliról készült dokumentumfilmet
A Földrevaló című emlékező dalban a Konyha együttes zenei kíséretére Palya Bea, Wolf Kati, Tóth Vera, Mező Misi, Freddie, Jónás Vera, Mujahid Zoli, Micheller Myrtill, Bolba Éva, Urbán Orsi, Gereben Zita, Péterffy Lili, Heincz Gábor Biga, Molnár Emese, valamint Rúzsa Magdi, Lábas Viki és Schoblocher Barbara hangja hallható - közölte Szepesi Mátyás, a Konyha frontembere, a dal szerzője az MTI-vel.

Az énekes-dalszerző, Fábián Juli egykori zenésztársa és menedzsere kifejtette: a dal szövegéhez az ihletet Fábián Juli egyik gyerekkori levele adta, amelyet édesanyja osztott meg közösségi oldalán egy adománygyűjtő kampány során. "A levélben az áll, hogy elment, nem mondja meg hová, de ne izguljunk. Ez fájdalmas, de szép metaforája a mostani helyzetnek: Juli halála óta az az érzés van mindannyiunkban, hogy igazából elbújt, csak nem mondta meg, hogy hová".

Lévai Balázs Like A Child című dokumentumfilmjét szinte napra pontosan két évvel Fábián Juli halála után, december 15-én mutatják be, az alkotás az
velemenyezd, 2019. november 18. hétfő, 14:02
Rétvári: pozitív a gyermekétkeztetésben bevezetett intézkedések hatása
Rétvári Bence hangsúlyozta: a legfontosabb cél a túlsózottság csökkentése volt, amely érezhető mértékben, 8,6-ról 6,7 grammra csökkent étrendenként. Ezzel meg lehet előzni, hogy a gyerekek olyan ízvilághoz szokjanak hozzá, amely harminc-negyven év múlva akár betegségeket is okozhat - jegyezte meg.

A menzareform és az iskolagyümölcs-program egyaránt egészségesebb ételekhez szoktatja a diákokat - mondta. Az elmúlt években az iskolai menzák háromnegyedéből teljesen eltűntek például a mesterséges ételízesítők. Az iskolai konyhák 90 százaléka kevesebb zsírral, 97 százaléka kevesebb cukorral főz, a naponta többször gyümölcsöt fogyasztó gyerekek aránya pedig tíz év alatt 45-ről 65 százalékra emelkedett - ismertette.

Az egészségesen eltöltött évek száma a genetikai adottságok mellett nagyban az életmódtól függ, ezért fontos, hogy a mindennapi testnevelésórákon az iskolások megismerhetik és megszerethetik a sportokat, ezzel hozzászoknak egy mozgásban gazdag életformához - mutatott rá. Megjegyezte: a
velemenyezd, 2019. november 08. péntek, 20:02
Párizsi randevú - Vacsorával egybekötött előadás az Operettszínházban
párizsi Moulin Rouge-ba repíti a nézőket, ahol egy régi szerelem története keveredik a mulatók szabad világával, a francia életérzés egybeszövődik a gasztronómiával és a szórakoztatással - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a műsor részét képezik nemzetközi artisták látványos produkciói, vérpezsdítő táncok, az Operettszínház művészei által előadott világslágerek és a mesterszakácsok által készített vacsora.

Az előadás rendezője Richter József artistaművész, a Magyar Nemzeti Cirkusz alapítója, aki a dinner show műfajával először 30 évvel ezelőtt találkozott Münchenben.

A budapesti előadásban szerepelnek a kanadai Strange Comedy duó bohócakrobatái, a mongol Khulan Circus "kaucsukbabái", az ukrajnai Crazy Flight Group, az ukrán labdazsonglőr, Oksana Vielkina és a Les Sandros portugál-francia görkorcsolyás duó. A színészek közül fellép Janza Kata, Vásári Mónika, Buch Tibor és Szabó P. Szilveszter, valamint Bársony Bálint zenekarát is hallhatja a közönség.

A
velemenyezd, 2019. november 07. csütörtök, 13:12
Katerina Forest versei
nemsokára
hazaér a messzi útról apa,
és akkor már nyugodtan
építhetek egy nagy hidat.

Kell a híd, hogy jöjjenek
vendégségbe a gyerekek.
Építek biztonságosat,
nem lesz senkinek baja.

Elgondolkodom.
Kezem mozdul, simogatom
kócos fejét:
"Íme, itt a jövő nemzedék."

Építs gyermek erős várat,
körbe erős várfalat!
Vigyázz arra, aki benn van,
mert tiéd a föld és a haza.

Kicsi gyermek, szálljon rád
minden magyar áldás!
Hogy felnőj és legyél hazád fia.

Védd meg és őrizd egy életen át
a magyarok öntudatát.
Míg felnősz, ígérjük mi vigyázunk rád!


Halálos csók

Mikor eljön a vég, csókot lehel szádra a halál.
Keserű nyála folyik lelkeden át.
Megbénít a tudat, pánik tör rád,
itt a földi lét vége,
gyöngyözik homlokod hideg verítéke,
átsuhan előtted életed filmje.
Imát mormolsz, könyörgőt,
kérsz még időt.
Csak
menusgabor, 2019. november 04. hétfő, 20:30
Rétvári: a gyermekétkeztetés sokat tehet a következő generációk egészségéért
Turisztikai Szakszervezet (VISZ) által szervezett konferencián kifejtette: a közétkeztetésben az volt a cél, hogy az étel finom, egyben egészséges is legyen. Sikerült elérni, hogy a gyermekek napi átlagos sóbevitele 8,6 grammról 6,7 grammra csökkenjen, amivel remélhetőleg sikerült egészségben eltöltött éveket nyerni a most 8-12 éves gyermekek számára - mondta.

A 15 éves és idősebb népesség 96 százaléka már naponta fogyaszt valamilyen zöldséget és/vagy gyümölcsöt, kétharmada többször is naponta. A magyar lakosság kedvenc gyümölcse 2010 óta töretlenül az alma, 2017-ben évi 11,3 kilogramm volt az átlagfogyasztás. A második legnépszerűbbek a citrusfélék, 2017-ben évi közel 8 kilogrammos fogyasztással, ami 27 százalékkal nagyobb a 2010. évinél. A gyümölcsfogyasztás 2010-hez képest 29 százalékkal nőtt. Mindemellett Európában a magyar iskolások mozognak a legtöbbet, ami a mindennapos testnevelésnek is köszönhető - tette hozzá.

A tudatosság is nőtt az elmúlt években, amiben a különböző népegészségügyi,
velemenyezd, 2019. október 31. csütörtök, 15:21
Stuttgartban látható a Petőfi Irodalmi Múzeum gasztronómiáról szóló tárlata
A sokszínű magyar irodalom gasztronómiai gazdagságát olyan kiemelt témákon keresztül mutatják be, mint az evés és a szakralitás vagy az ételek és a nemzeti identitás viszonya - olvasható a Petőfi Irodalmi Múzeum MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Mint írják, az étel élvezete és az evésben rejlő erotika, de akár furcsaságok bekebelezése is gyakran bukkan fel az irodalmi szövegekben. A kiállításon az írói relikviáknak egy sajátos, korábban aligha látható válogatását tálalják: klasszikus és kortárs írók konyhai eszközei, edények, tányérok, evőeszközök, poharak sokaságát tekinthetik meg a látogatók.

A kiállításon német nyelvre fordított magyar irodalmi szövegek segítségével reflektálnak napjaink gasztro-őrületére, megmutatják, hogy nemcsak az evés öröme vagy az étel hiánya az örök jelenség, de a róla való beszéd is.

A kiállítást B. Szabó Dezső, a stuttgarti Magyar Kulturális Intézet igazgatója nyitja meg, aki Szilágyi Judit főmuzeológus, kurátorral beszélgetve mutatja be a kiállított
velemenyezd, 2019. október 18. péntek, 13:11
Postás viccek
fogadós mondja:
- Ha még egyszer ilyen mogorva leszel, napilapot fogok megrendelni.

Az állatvédő egyesület irodájában cseng a telefon:

- Jöjjenek gyorsan, a postás felmászott a fára, és onnan ingerli a kutyánkat!

Két régi haver beszélget:
- Attól tartok, hogy megcsal a feleségem.
- Miből gondolod?
- Nézd, két éve Békéscsabáról Pestre helyezett a cég, két hete meg Debrecenbe. Mindkét költözés után 3 nappal megkaptuk a régi postást!!!

A tanár magyaráz:
- Az araboktól vannak a számaink, a kínaiaktól a porcelán, a naptár a rómaiaktól. Valaki tud még ilyen példát mondani?
Pistike jelentkezik.
- Tanár úr, nekünk a poharak a sarki kocsmából, a tányérok az étteremből, ahol a mama dolgozik, a bor a szomszéd pincéjéből, paprika a hátsó szomszéd kertjéből, a kisöcsém pedig a postástól.

Az iskolában egyik kisfiú mondja a másiknak:
- Azt hallottam, hogy minden felnőttnek van legalább egy sötét titka, amit évek óta rejteget.
lilagondolatok, 2019. október 08. kedd, 09:35
Megújul a zalaegerszegi Göcseji Múzeum
teljes körű felújítása.

Jelezte ugyanakkor, hogy érdemes mindig valami sajátosságra építeni, hiszen szép épületek vagy szép fekvésű városok másutt is akadnak. Zalaegerszeg esetében ide sorolta a Zalához minden szempontból kötődő Deák Ferencet, aki a kiegyezés létrehozójaként elindította 1867-ben az első világháborúig tartó gazdasági és kulturális aranykort. Példaként említette Mindszenty József bíborost is, akinek hamarosan múzeuma is épül a városban, továbbá a város szülötteként Fekete Györgyöt, a Magyar Művészeti Akadémia korábbi elnökét, akinek építészetét állandó kiállítás mutat majd be.

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője (Fidesz) ugyancsak arról tett említést, hogy Deák Ferenc 1867-ben olyan fejlődést indított el, amire azóta sem volt példa, de a 2010-ben indult polgári kormány korszaka talán utoléri ezt. A kiegyezés utáni időszakban épült és a polgárosodás egyik szimbóluma is, a Göcseji Múzeum épülete.

Balaicz Zoltán polgármester (Fidesz-KDNP) felidézte, hogy az épület
velemenyezd, 2019. október 07. hétfő, 14:12
Torma Judit versei
meg tudtam szeretni magam.

--

Tükrödben meglátom magam.
Arcodban arcomra lelek.
Hajad illatával versenyt futnak
Lelkemig az őszinte tavaszi szelek.

Ölelésedben haza érkezem.
Hangod - s csended egyaránt - vezet.
Nagyon szeretlek... akkor is, ha csak
A tükörképemet szeretem veled.


TÜKÖRKÉP

Magyar vagyok. Nő vagyok. Gyönyörű vagyok.
Gyönyörű büszke magyar nő vagyok.

Gesztenyeszín hajamba kristályfonállal
varrt csillogó mesét harmincnyolc telem,
szemem színében, Balaton vizében,
megmártózik a végtelen.

Tarkóm nemes vonalából
vállam íve csiklandva szalad -
cserfes völgyeket, buja dombokat átszelve
mélykék éltető patakká dagad.

Puha ölem otthonos fészek,
hol megtalál a szerelem.
Tükörképemben tetőtől talpig
rámköszön
menusgabor, 2019. október 04. péntek, 20:15
Ferenc pápa: A gyerekek és az idősek gondozása
Szeptember 30-án, hétfőn reggel a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmise homíliájában Ferenc pápa a gyerekek és az öregek gondozásáról beszélt, mely a remény kultúráját teremti meg. A családokban és a társadalomban nem szabad elhanyagolni sem a fiatalokat, sem az időseket.
A napi olvasmány Zakariás próféta könyvének egy része volt, amelyben Jeruzsálem újjáépítéséről jövendöl. ,,Ezt ígéri most a Seregek Ura: Ülnek még öreg emberek és öreg asszonyok Jeruzsálem utcáin, és kinek-kinek bot lesz a kezében napjainak nagy száma miatt". Ferenc pápa arról beszélt, hogy az élet tisztelete Isten jelenlétének a jele: ,,Szép látvány Jeruzsálem terein a padon ülő idősek közössége, akik mellett gyerekek hancúroznak. Amikor bőségesen vannak öregek és gyerekek! Amikor egy nép gondjába veszi az öregeket és a gyermekeket, az a gazdagság jele, kincs, Isten jelenléte és a jövő ígérete".
Ferenc pápa szeretett prófétája, Joel képéhez fordult, aki szerint ,,az öregek álmokat látnak és a
maroka, 2019. október 03. csütörtök, 14:45
1/254
Képek, videók
Lévai Anikó.jpg
menusgabor
2018. július 08. vasárnap, 22:30
levai-aniko-orban-vikt or.
agica2004
2015. január 25. vasárnap, 15:08
20140311levai-aniko-.j pg
agica2004
2014. április 24. csütörtök, 16:03
20140311levai-aniko.jp g
agica2004
2014. április 24. csütörtök, 16:03
Lévai Anikó.jpg
agica2004
2013. november 02. szombat, 16:34
Orbán Viktor,Lévai Anikó
kicsoda57
2011. január 22. szombat, 21:31
Orban_Viktor_Levai_Ani ko_
agica2004
2010. november 17. szerda, 14:56
Lévai Anikó,Min.felesége
kicsoda57
2010. október 09. szombat, 22:22
Lévai Anikó,Orbán feleség
kicsoda57
2010. október 09. szombat, 22:22
Lévai Anikó,Miniszter fel
kicsoda57
2010. október 09. szombat, 22:21
ábrahám vendéglátása.jpg
maroka
2017. január 04. szerda, 16:40
vendéglátás3.jpg
maroka
2016. június 18. szombat, 20:35
Vendéglátás
sanci81
2015. november 16. hétfő, 16:49
vendéglátás 324.jpg
kisalbertne
2012. július 07. szombat, 20:16
vendéglátás 210.jpg
kisalbertne
2012. július 07. szombat, 20:15
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.