Belépés
2020. április 03. péntek | 14. hét | 94. nap | 19:26 | Buda, Richárd
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Új vatikáni dokumentum természeti erőforrásunkról, a vízről
helyi egyházakban végzett munkával.
Az Aqua fons vitae három fő szempontot tárgyal a vízzel kapcsolatban. Az első az egyéni emberi felhasználás szempontja; a második a víz mint természeti erőforrás felhasználása a különféle emberi tevékenység során, mint például a mezőgazdaságban és az iparban; a harmadik a víz mint a természet része, vagyis a folyók, föld alatti vízrétegek, tavak és főként az óceánok és tengerek. Valamennyi szemponthoz kapcsolódva sorra veszi a dokumentum a kihívásokat, valamint javaslatokat is tesz, melyek célja a problémák tudatosítása és a helyi elkötelezettség növelése. A dokumentum befejező része a nevelés és az integritás témakörében nyújt megfontolásokat.
Tiszta víz nélkül nincs élet, nincs egészség, nincs fejlődés. Ezért a dikasztérium az Aqua fons vitae című dokumentum kiadásával egy időben új globális higiénés stratégiát hirdet az Egyházhoz tartozó egészségügyi intézményekben. A szegény és fejlődő országokban túl sok egészségügyi intézményben nincs megfelelő vízellátás,
maroka, 2020. április 03. péntek, 19:06
Koronavírus - Logisztikai szervezetek intézkedéseket kérnek az árufuvarozás érdekében
által okozott körbetartozás, a sofőrök csoportos felmondása, a határellenőrzés miatti többórás várakozás, a gépjárművezetők karanténba zárása körüli anomáliák már most súlyos problémákat okoznak az iparágnak, miközben a létfontosságú szállítmányok - élelmiszer, gyógyszer, védőfelszerelés - mennyisége folyamatosan nő.

A LEF tagjai arra kérik a kormányt, hogy biztosítsák egy gyakorló logisztikai szakember részvételét az Operatív Törzsben, valamint egy munkabizottság felállítását, amely a szakmai javaslatok ágazatok közötti kidolgozását koordinálja és a kormány elé terjeszti.

Az egyeztető fórum javasolja, hogy a kormány vonja be a logisztikai ágazatot - közúti-, vasúti-, vízi-, légi árufuvarozás, kapcsolódó szolgáltatások, raktározás, futárszolgálatok, gyártási logisztika - is a kiemelt támogatást igénylő ágazatok közé, többek között terjessze ki az ágazatra a munkahelyvédelmi rendelkezéseket, és fogadjon el ágazatspecifikus gazdaságélénkítő intézkedéseket.

A LEF kéri, hogy nyilvánítsák kiemelt
velemenyezd, 2020. április 01. szerda, 12:41
Koronavírus - Schanda: a kormány mindent megtesz a magyar emberekért
Schanda Tamás hangsúlyozta: a kormánynak vannak forrásai és minden eszközt mozgósítani fog a magyar emberek védelmére.

Mint mondta, eddig 225 milliárd forintot költött védekezésre a kormány. Egyrészt orvosi eszközöket és védőfelszereléseket vásároltak, elsősorban Kínából, másrészt a magyar vállalkozásokkal együtt dolgoztak azon, hogy a cégek át tudjanak állni a védekezést segítő termékek gyártására.

Kitért arra: ma még nem lehet megmondani, hogy mennyibe fog kerülni a védekezés, de a rendelkezésre álló keret felülről nyitott, a kormány minden pénzt biztosít, ami a védekezéshez szükséges.

Az államtitkár elmondta: zajlik a költségvetés áttervezése, és jelezte, hogy a kormány számára a gazdaság területén a legfontosabb a munkahelyek megvédése.

"A politikánk középpontjában eddig is a munkahelyek teremtése állt" - fogalmazott, hozzátéve, hogy 2010-ben 12,5 százalékos volt a munkanélküliség, mára ez az arány 3,5 százalék. "Ezt a politikát szeretnénk a továbbiakban is folytatni, (...) hogy
velemenyezd, 2020. március 31. kedd, 23:34
Isten megszegte a kijárási tilalmat
A javaslatok és szigorú előírások ellenére kiderült, hogy Isten megszegte az elkülönítés, távolságtartás és a karantén szabályait és mindenhová elment. A legfelháborítóbb, hogy a lakhely elhagyásához szükséges típusnyomtatványokat sem használja, és a megszorításokat életbe léptető katonai dekrétumot is figyelmen kívül hagyja
..............
Kertész Tibor írása a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye Családpasztorációs Központjának honlapján jelent meg.
A járvány visszaszorításáért felelős hatóságok folyamatosan azt kérik a világ minden országában, hogy mindenki maradjon otthon, vagy ha a legszükségesebbek beszerzéséért, szolgálati és más halaszthatatlan ügyekben mégis kénytelenek a lakhelyükön kívül tartózkodni, akkor tartsák be a biztonságos távolságra vonatkozó útmutatást. A javaslatok és szigorú előírások ellenére kiderült, hogy Isten megszegte az elkülönítés, távolságtartás és a karantén szabályait és
maroka, 2020. március 31. kedd, 17:56
Magyarországi kulturális javakat tesz elérhetővé a Digipédia
tanárok és a diákok munkáját. Az Oktatási Hivatal által közzétett listán az első öt kulcsfontosságú, tanulást segítő adatbázis között szerepel a Forum Hungaricum Nonprofit Kft. szakemberei által kifejlesztett és működtetett Digipédia kulturális és oktatási adatbázis - közölte az MTI-vel kedden a Forum Hungaricum.

A közlemény hangsúlyozza, hogy a http://digipedia.mandaonline.hu honlapon elérhető Digipédia több mint adatbázis, mivel nemcsak digitalizált dokumentumokat kínál, hanem olyan módszertani javaslatokat is ad, amelyekkel a tanárok megtervezhetik digitális óráikat, illetve feladatokat és azok megoldásait is ajánlja a felhasználók részére.

A Forum Hungaricum különösen nagy hangsúlyt fektet az Europeana portállal való együttműködésre. A magyarországi aggregátor intézmények közül a legtöbb kulturális örökségi elemet, a rekordok háromnegyedét a Forum Hungaricum biztosítja.

A társaság által fenntartott adatbázisok, a Digipédia és a Magyar Nemzeti Digitális Archívum (mandadb.hu) ingyenesek és
velemenyezd, 2020. március 31. kedd, 16:43
Koronavírus - LMP: a Fidesz lemondott a nemzeti egységről
Kendernay János kedden online sajtótájékoztatón értékelte, hogy az Országgyűlés kormánypárti többsége hétfőn megszavazta a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényt.

"Páratlan ez a helyzet a magyar történelemben" - mondta az ellenzéki politikus, aki szerint Európában nincs más olyan nemzeti parlament, amely lemondott volna időkorlát nélkül arról a jogáról és felelősségéről, amire a választópolgárok felhatalmazták a megválasztott képviselőiket.

A kétharmados Országgyűlés lemondott arról, hogy akár nehéz helyzetben is gyakorolják a demokrácia szabályait, biztosítsák a kormány kontrollját - fogalmazott.

Szerinte a kormánynak nem csak ellenzékre nincs szüksége, de saját frakciójára sincs, az elfogadott jogszabály pedig "fricska Orbán saját népének a patkóban".

Kendernay János hozzátette: az ellenzéki pártok konszenzusra törekedtek, de arra nem volt fogadókészség. Korlátlan idejű felhatalmazás demokráciában nem jár senkinek - jelentette ki, megjegyezte ugyanakkor, hogy az LMP
velemenyezd, 2020. március 31. kedd, 13:22
Koronavírus - Magyar Nemzet - A gazdaságélénkítési terv kiemelt célja, hogy mindenkinek legyen munkája
büdzsé. A költségvetést hozzá kell igazítani a jelenlegi helyzethez és az év végéig előre jelzett változásokhoz, teljesen új büdzsét készíteni ugyanakkor nincs értelme, mivel a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben nem lehet tudni, mi történik a közeljövőben - idézte a lap a miniszterelnököt.

A lap kitért arra is, hogy ezzel egy időben a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) átfogó, a munkahelyek megvédését és a hazai vállalkozásokat előnyben részesítő válságkezelésre tett részletes javaslatokat. A szervezet úgy látja, az állami szerepvállalás dominanciája mellett a vállalkozásoknak, vagyis a munkaadóknak és amunkavállalóknak is részt kell venniük a tehervállalásban, elsődleges feladat a kínálati oldalon jelentkező krízis kezelése.

A kamara négy területen fogalmazott meg egyfelől azonnali, a járvány miatt hozott korlátozások feloldásáig szükséges intézkedéseket, másfelől középtávú, a gazdaság újraindításának időszakára tett javaslatokat: a Nemzeti Válságkezelési Alap felállítása,
velemenyezd, 2020. március 31. kedd, 09:12
Koronavírus - Az MKIK újabb javaslatcsomagot dolgozott ki
szerepel, hogy az állam kölcsönt nyújthatna a kifizetett bér arányában, és ennek a visszafizetési határideje 2021-2022 lehetne.

A krízis javaslatcsomagban a kamara rámutatott arra, hogy a szociális hozzájárulási adó időleges elengedése segítséget nyújtott az érintett ágazatoknak, ugyanakkor a kedvezményből kiestek például a KIVA-t választó adóalanyok. A kamara javasolja, hogy hasonló időtartamra, mint a szociális hozzájárulási adónál, a KIVA-kulcsot mérsékeljék 12 százalékról 9 százalékra.

A javaslatok között szerepel az adóelőleg fizetési kötelezetség felfüggesztése az éves adóknál, valamint igény esetén, lehetőséget kell biztosítani az éves adóbevallások, az éves beszámoló beadási határidők eltolására a vészhelyzet végét követő 60. napig.

A kamara javaslata szerint szociális hozzájárulási adó kedvezményt kellene kapniuk a vállalkozásoknak munkavállalónként 50 ezer forintig, de legfeljebb vállalkozásonként 12,5 millió forintig kizárólag tovább foglalkoztatottakra, és nem az április elseje
velemenyezd, 2020. március 30. hétfő, 17:13
Krónika 4. rész (napirend előtt: koronavírus, bizottsági jelentés: PPKE-költözés)
emberek veszíthetik el munkahelyüket, jövedelmüket.

Tállai András hangsúlyozta, Orbán Viktor miniszterelnök erre a helyzetre felkészülve három lépést határozott meg a következő időszakra: az idei költségvetés válsághoz igazodó módosítását, a jövő évi büdzsé ennek megfelelő tervezését és egy nagy gazdaságújraindítási akcióterv összeállítását.

Az Országgyűlés a napirend előtti felszólalásokat követően a házszabálytól történő eltérést támogatva lehetővé tette, hogy a parlament elé benyújtott javaslatokra vonatkozó határidőket függesszék fel a veszélyhelyzet idejére.

A Ház ezután elfogadta egynapos ülésének napirendjét. Az ülést vezető Lezsák Sándor arra kérte a képviselőket, hogy az ülésnap vitái alatt tartsanak megfelelő távolságot egymástól és kizárólag a soron következő három felszólaló tartózkodjon az ülésteremben.

Fővárosi kampuszba költözik a Pázmány Péter Katolikus Egyetem piliscsabai része

Az első napirendi pontban arról a kormányzati előterjesztésről nyílt másodjára vita,
velemenyezd, 2020. március 30. hétfő, 14:22
Koronavírus - Deutsch Tamás: nem mozgósított plusz uniós forrást az EB javaslata
csak a 2020-ra járó előleget kapta meg.

A képviselő arra biztatja az EU-s intézményekkel szoros kapcsolatban lévő magyar hatóságokat, hogy jelentkezzenek Brüsszelben, és kérdezzék meg, hol vannak azok a plusz források, amelyekről Ujhelyi István beszél. Ha lenne ilyen forrás, Magyarország felhasználná azt - jelentette ki.

Deutsch Tamás tudatta azt is, hogy a magyar néppárti képviselők arra kérték Manfred Webert, az Európai Néppárt frakcióvezetőjét, hogy kezdeményezzen a bizottságnál olyan javaslatokat, amelyek segítenének azoknak az országoknak is, amelyeket az eddigi döntések nem támogattak. A képviselő bízik benne, hogy az EB megfontolja ezeket a javaslatokat, és akkor uniós forrás is rendelkezésre állna a koronavírus-járvány elleni védekezésre. A magyar kormány jelenleg felső korlát nélkül minden anyagi erőforrást erre fordít - hangsúlyozta.

Deutsch Tamás beszélt arról is, hogy szerinte az EU a járvány kitörésének napjaiban késlekedett, az Európai Járványügyi Hivatal pedig "óriásit
velemenyezd, 2020. március 30. hétfő, 10:52
Koronavírus - Schanda: ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók a helyközi közösségi közlekedésben
Tamás elmondta: az operatív törzs támogatta az ITM javaslatát, hogy az egészségügyi dolgozók - a járványhelyzetben mutatott példás helytállásuk elismeréseként - díjmentesen utazhassanak a helyközi közösségi közlekedésben, a MÁV-Start, a MÁV-HÉV, a GYSEV, a Volánbusz és más helyközi autóbuszos szolgáltatók járatain a veszélyhelyzet megszűnéséig.

Szólt arról is, hogy látványosan csökkent a forgalom a közösségi közlekedésben, ez azt mutatja, az emberek komolyan veszik és betartják a népegészségügyi javaslatokat. Elmondta: a kijárási korlátozással összhangban módosulnak a helyközi közlekedés menetrendjei. Valamennyi helyközi közszolgáltató március 30-ától április 10-éig a tanszüneti napokra érvényes menetrendre áll át, szombaton és vasárnap a szokásos hétvégi közlekedési rend lesz életben. A Volánbusz agglomerációs járatai április elsejétől a szombati mentrend szerint közlekednek.

Elmondta: összehangolják a MÁV és a Volán járatait, és leállítják azokat a kizárólag távolsági utazási igényeket
velemenyezd, 2020. március 28. szombat, 13:12
Koronavírus - Munkahelyvédő intézkedéseket sürget a Magyar Közgazdasági Társaság
Bártfai-Mager Andrea is.

Az MKT hangsúlyozta, hogy a monetáris politika a bankközi piac likviditásának biztosításával, célzott hitel- és kötvényprogramokkal illetve a makroprudenciális szabályozás lazításával finanszírozási oldalról megteremtette a pénzügyi szektor és a vállalkozások számára a válság átvészelésének feltételeit. A továbblépéshez most elsősorban a fiskális politika eszközeire lehet támaszkodni - írták.

Az MKT eddigi javaslatainak többsége - különösen az azonnali beavatkozást igénylő javaslatok - a munkahelyek megtartásával, új munkahelyek megteremtésével az egészséges munkaerő biztosításával, valamint az áruszállítási-logisztikai területtel kapcsolatosak. A középtávú - 1-6 hónapra kitekintő -, valamint a hosszabb távú javaslatok pedig a kkv-szektort, a stratupokat, az informatikai szektort, az innovációt, az európai uniós források szükséges átcsoportosítását, valamint az agráriumot és az élelmiszeripart érintik elsősorban, de már készülnek a kultúra és a demográfia világát érintő
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 14:41
1/214
Képek, videók
Válási dokumentumok 2005
furaila
2019. november 20. szerda, 16:50
Válási dokumentum 2005-bő
furaila
2019. november 20. szerda, 16:49
dokumentumok_3678.png
zsebibaba54
2018. október 06. szombat, 17:27
dokumentumok_4044.png. png
zsebibaba54
2018. október 06. szombat, 15:37
dokumentumok4056.png
sz719eszter
2016. szeptember 30. péntek, 14:30
dokumentumok_3917.png
zskadi
2016. február 06. szombat, 14:16
dokumentumok_3700.png
zskadi
2016. február 06. szombat, 14:16
dokumentumok_4044.png
paka68
2016. január 30. szombat, 17:46
dokumentumok3400.png
zskadi
2016. január 22. péntek, 21:09
dokumentumok3402.png
zskadi
2016. január 22. péntek, 11:33
dokumentumok_3403.png
cady89
2015. május 17. vasárnap, 15:03
dokumentumok_3373.png
cady89
2015. május 17. vasárnap, 15:03
A citromos vízről....jpg
pacsakute
2013. december 18. szerda, 19:36
Tisza a vízről 2
butykamarcsi
2011. október 31. hétfő, 12:03
Tisza a vízről
butykamarcsi
2011. október 31. hétfő, 12:01
Címkék
kormány kontrollját, Európai Néppárt, javaslatok között, helyközi közösségi, éves beszámoló, magyar történelemben, Operatív Törzsben, járvány kitörésének, gyakorló logisztikai, Schanda Tamás, Nemzeti Válságkezelési Alap, kamara javaslata, Európai Járványügyi Hivatal, egyeztető fórum, vállalkozásoknak munkavállalónként, érintett ágazatoknak,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.