Belépés
2019. május 23. csütörtök | 21. hét | 143. nap | 17:08 | Dezső
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Téli EYOF - Két-két magyar arany- és bronzérem a zárónapon
A férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók ismét taroltak: az 1500 méter után Talabos Attila 1000 méteren is győzött, míg az 500-on harmadik Bontovics Balázs ezúttal is bronzérmes lett. A nők hasonló számában Dobrán Fanni nyolcadik, Somogyi Barbara pedig tizedik helyen zárt. A négy sportoló együtt a vegyesváltók döntőjében is az élen végzett.

Az utolsó magyar érmet a Biró Blanka, Dobor Dia Regina, Szarvas Kristóf és Tatár Lőrinc Sebestyén összeállítású vegyes curlingcsapat szerezte, amely a reggeli elődöntőben 8-3-ra kikapott a svájci négyestől, a délutáni helyosztón azonban 10-3-ra felülmúlta a lengyel kvartettet.

Az alpesi sízőknél a Hozmann Szonja, Tóth Zita, Hoque Isbat Áron, Tausz András alkotta magyar négyes kilencedik lett a csapatversenyben.

A magyar EYOF-csapat három-három arany- és bronzéremmel fejezte be szereplését a bosnyák fővárosban, ahol a záróünnepségen a legeredményesebb versenyző, a háromszoros győztes Talabos viszi majd a magyar zászlót.

Magyarországot öt alpesi síző,
velemenyezd, 2019. február 15. péntek, 16:42
Téli EYOF - Elődöntős a curlingcsapat
A csütörtöki versenynapon a Biró Blanka, Dobor Dia Regina, Szarvas Kristóf és Tatár Lőrinc Sebestyén alkotta csapat 8-4-re nyert a végső győzelemre is esélyes dánok ellen, és pénteken a másik csoport győztesével, a svájciakkal mérkőzik a fináléért - az EYOF honlapja alapján.

A női műkorcsolyázók között Láng Júlia a rövidprogram után a hetedik helyen állt, a csütörtöki kűrben azonban rontott, így végül 13. lett.

Az alpesi sízők óriás-műlesikló számában, illetve a sífutók sprintversenyében is a mezőny hátsó felében végeztek a magyarok.

A téli EYOF-okon Magyarország 17 érmet nyert, köztük nyolc aranyat. Szarajevóban eddig két rövidpályás gyorskorcsolyázó állhatott dobogóra: Talabos Attila 1500 méteren győzött, míg Bontovics Balázs 500 méteren harmadikként végzett.

A szarajevói versenyeket hétfőtől péntekig bonyolítják le. Magyarországot öt alpesi síző, négy-négy curlinges és rövidpályás gyorskorcsolyázó, három sífutó és egy műkorcsolyázó képviseli.
velemenyezd, 2019. február 14. csütörtök, 18:11
Nagy Réka úszó jelölt a legjobb fiatal európai sportoló díjra
A Magyar Olimpiai Bizottság honlapjának beszámolója szerint a Piotr Nurowski lengyel teniszező nevét viselő elismerésre a BVSC 14 éves tehetsége egy cseh, egy görög, egy olasz és egy török sportolóval együtt van versenyben. A győztest Zágrábban, az Európai Olimpiai Bizottság november 24-25-én esedékes 46. közgyűlésén hirdetik ki.

Nagy Réka két-két arany-, ezüst- illetve bronzérmével a 152 tagú magyar csapat harmadik legfiatalabb sportolójaként a legeredményesebb hazai versenyző lett a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. 200 és 400 méter vegyesen az első, 800 gyorson és a 4x100-as női vegyes váltóval a második, a mix vegyes váltóval és a női gyorsváltóval pedig a harmadik helyen végzett. A 200 vegyesen elért 2:14.80 perces ideje EYOF- és magyar korosztályos csúcs.
velemenyezd, 2017. október 10. kedd, 19:33
Női röplabda Eb 2019 - Budapest lehet a magyarországi helyszín
Az európai szövetség (CEV) a múlt héten döntött arról, hogy a két év múlva sorra kerülő kontinensviadalt Törökország, Lengyelország, Csehország és Magyarország közösen rendezheti.

Kovács Ferenc, az MRSZ elnöke a csütörtöki sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a sportág új úton indult el, a társházigazda szerep pedig az elmúlt évek eredményeinek egyfajta elismerése is. Hozzátette, Aleksandar Boriciccal, a CEV elnökével már tavaly novemberben beszéltek erről a lehetőségről.

Kovács megjegyezte, a szerb sportvezető a tervek szerint hamarosan Orbán Viktor miniszterelnökkel is találkozik majd, hogy egyeztessenek az Eb-ről. "Olyan Európa-bajnokságot akarunk rendezni, amely nemzetközi elismerést vált ki" - nyilatkozta.

Ludvig Zsolt, az MRSZ főtitkára is hangsúlyozta, a CEV-vel a közelmúltban kiváló viszony alakult ki, de természetesen a nemzetközi tornák - a győri U19-es Európa-bajnokság, vagy az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) - sikeres rendezése is segítette a magyarokat, akiket a
velemenyezd, 2017. szeptember 07. csütörtök, 16:32
Szabó Tünde: sikerpályán a sport utánpótlás-nevelése
A sportért felelős államtitkár az MTI-nek hangsúlyozta, hogy a fantasztikus számok mellett büszkeségre ad okot a korosztályos világcsúcsok szintén magas száma és az utánpótláskorú versenyzők szereplése a felnőtt megméretéseken.

"Gondoljunk csak az úszó Milák Kristófra, Németh Nándorra vagy éppen a junior puskások világrekordjára. Az Universiadén 52 éve nem volt magyar csapat ennyire eredményes, a győri EYOF-on eddigi legjobb szereplésünk volt az idei, Indianapolisban pedig még a híresen jó úszó amerikaiak sem állítottak meg minket!" - fogalmazott Szabó Tünde, aki úgy látja: "fiatal tehetségeink teljesítménye egyfelől rendkívül biztató jövőt ígér, másfelől pedig megkérdőjelezhetetlenül igazolja vissza, hogy az a stratégia, amely mentén a hazai utánpótlás-nevelést felépítettük, beváltotta reményeinket és meggyőző eredményeket produkál".

Hozzátette: a cél, hogy a tehetséges gyermekek az ország minden pontján, minél fiatalabb korban, kvalifikált edzővel, biztonságos, jól felszerelt létesítményben
velemenyezd, 2017. szeptember 06. szerda, 09:51
Szabó Tünde: bemutatkoztak a jelen és a jövő példaképei a vizes vb-n és az EYOF-on
A sportért felelős államtitkár a hétvégén Győrben, illetve Budapesten zárult kiemelkedő világeseményeket értékelve az MTI-nek szerdán úgy nyilatkozott, hogy "az utánpótlás-neveléssel kapcsolatos elképzeléseink, programjaink helyességének egyértelmű bizonyítékát hozta az EYOF és a vizes vb".

A győri olimpiai esemény minden idők legeredményesebb magyar szereplésével ért véget, mivel az ifjú sportolók 13 arany-, 14 ezüst- és 14 bronzérmet szereztek, míg a vizes sportágak világbajnokságán három junior-világcsúcs és egy bronzérem születetett Milák Kristóf jóvoltából, Németh Nándor pedig harmadik lett a 4x100-as gyorsváltóval.

Szabó Tünde kiemelte, hogy a vb-n a magyar csapatban a nagy legendák mellett már megjelentek az ifjú tehetségek is, ami rendkívül fontos, hiszen így biztosítható folyamatosan a magyar sport eredményessége.

"Az a sportágfejlesztési támogatási koncepció, amelynek keretében 2011-ben bevezettük a látvány-csapatsportágak, 2013-ban a 16 kiemelt sportág támogatási rendszerét,
velemenyezd, 2017. augusztus 02. szerda, 17:53
EYOF - Kulcsár: a rendezés jóval meghaladta az elvárásokat
- "Végiglátogattam az összes eseményt és bizonyossággal állítom, a győri EYOF a legmagasabb szintű olimpiai rendezvények színvonalát is meghaladta."

Kulcsár Krisztián úgy fogalmazott: a létesítmények, a szervezési munka, valamint a győriek hozzáállása és kivételes vendégszeretete a párját ritkítja. Mint írja: "Magasra tettétek a mércét! Büszkék lehetünk arra, amit Győrben láttunk".

Kifejtette, a szervezői tapasztalatok és a világszínvonalú létesítmények komoly ajándékai, hozzáadott értékei a magyar sportéletnek, s az első magyarországi olimpiai esemény megrendezésével Győr megvalósított egy álmot.

"A jó példa megvan, biztos vagyok benne, hogy egyszer a nagy álom is valóra válhat és nyári olimpiát rendezhetünk Magyarországon. Az oda vezető útnak a 2017-es győri EYOF egy kiemelkedő mérföldköve lesz" - szögezte le Kulcsár Krisztián.

Kitért a 152 fős magyar csapatra is, amely 41 érmet - 13 aranyat, 14 ezüstöt és 14 bronzot - szerzett, ezáltal az éremtáblázaton 50 ország között a harmadik
velemenyezd, 2017. július 31. hétfő, 20:15
EYOF - A sikeresen szerepelt magyar sportolókat köszöntötték
A MOB első embere a fiatal sportolók vasárnap délelőtti, budapesti fogadásán hangsúlyozta, hogy Magyarországon a július a sportról szólt, és a hazai események közül az EYOF-ot nevezte a legkiemelkedőbbnek, hiszen szavaival élve az ifjúsági fesztivál méreteiben a téli olimpiát is meghaladta.

Kulcsár Krisztián szerint Magyarország első olimpiai rendezvényén egyáltalán nem volt mindegy a szereplés, s emlékeztetett arra, hogy Győrben a 152 fős magyar csapat 13 arany-, 14 ezüst- és 14 bronzérmet gyűjtött - ezzel a MOB tájékoztatása szerint a magyarok az oroszok (30, 19, 12) és az olaszok (14, 11, 13) mögött a harmadik helyen zártak az éremtáblázaton, s minden idők legjobb EYOF-szereplését érték el.

"Nem a jövő, hanem a jelen versenyzői vagytok, sokatok előtt ott áll még az ifjúsági olimpia Buenos Airesben, és azt kívánom, hogy vegyetek részt majd a nyári olimpiai játékokon Tokióban is" - mondta a versenyzőknek a MOB elnöke, majd kijelentette: az a rendezés, amit az EYOF szervezőbizottsága és Győr
velemenyezd, 2017. július 30. vasárnap, 13:02
EYOF - Hét magyar érem a zárónapon
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közösségi oldalának beszámolója szerint három magyar elsőség született szombaton.

Aranyérmet nyert a lány kézilabdacsapat, amely a fináléban 30-23-ra múlta felül a román gárdát. Az együttes tagjai Afentáler Sára, Albek Anna, Aranyi Rebeka, Gerháth Kincső, Kácsor Gréta, Kuczora Csenge, Magera Noémi, Mihály Petra, Pál Tamara, Schatzl Natalie, Simon Armilla, Szabó Dóra, Szilovics Fanni, Vámos Petra és Varga Emese voltak. Rajtuk kívül elsőséget ünnepelhetett K-1 200 méteren Keresztes Kristóf, illetve Rendessy Eszter.

A lány kosarasok is döntőben voltak érdekeltek, a spanyolok elleni 73-57-es vereséggel ezüstérmet szereztek. A keretet Angyal Barbara, Boros Júlia, Budácsik Dorottya, Dombai Réka, Madár Eszter, Mányoki Réka, Szirony Dorina, Tóth Franka, Varga Alíz, Vári Zitta, Vincze Nikolett és Wentzel Nóra alkotta. Második lett Horváth Bence kenus is 200 méteren.

Bronzot nyert a cselgáncsozók csapatversenyében a Feczkó Csanád, Vida András, Szeredás Botond,
velemenyezd, 2017. július 29. szombat, 21:24
EYOF - Új színvonalra emelte az eseményt a győri rendezés
Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke kiemelte: az egész sportszerető világ figyelme néhány heteMagyarországra fókuszál a nagyszabású sportesemények miatt, amelyek közül az EYOF a legnagyobb szabású. Tíz sportágban, ötven ország több mint 2400 sportolója versenyez, akiket 1100 sportszakember munkája segít a sikeres szereplésben.

A MOB-elnök büszkeségét fejezte ki, hogy az ország első ötkarikás eseményét a város "soha nem látott színvonalon" rendezte meg a létesítmények, a szálláskörülmények, a lebonyolítás, a sportolói élmények és az étkeztetés területén.

A sportvezető szerint az esemény azt is megmutatta azoknak az embereknek, akiknek régi vágya, hogy egyszer Budapest olimpiát rendezhessen, hogy "együtt mindenre képesek vagyunk".

Borkai Zsolt, Győr polgármestere, a szervezőbizottság elnöke hangsúlyozta, hogy az idei EYOF-fal mindenki sokkal gazdagabb lett, ez volt "minden idők legjobb" ifjúsági olimpiája. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy a 2020-as, tokiói nyári
velemenyezd, 2017. július 29. szombat, 15:23
EYOF - Nyolc magyar érem pénteken, történelmi szereplés
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közösségi oldalának beszámolója szerint a dobogó legfelső fokára állhatott a 2000 méteres akadályfutásban Horváth Karolina, a 200 méteres hátúszásban Zombori Gábor, valamint a +90 kilogrammos súlycsoportban a cselgáncsozó Sipőcz Richárd, aki a magyarok zászlóvivője volt a múlt vasárnapi nyitóünnepségen.

Ezüstöt nyert az úszók közül 200 méter mellen Vécsei Réka, illetve a 4x100-as lány vegyesváltó Matula Fanni, Vécsei Réka, Hatházi Dóra, Nagy Réka összeállításban.

Harmadik helyezett lett 200 méter gyorson Fábián Fanni, míg 1500 méter gyorson Galyassy Szilárd, valamint a +70 kilogrammos kategóriában cselgáncsozó Faragó Petra.

A magyar csapat tíz arany-, tizenkét ezüst- és tizenkét bronzéremnél tart, így a 34 medállal már a zárónap előtt biztossá vált, hogy ez minden idők legjobb magyar szereplése az EYOF-ok történetében. Az eddigi csúcs a 2003-as párizsi játékokon gyűjtött 30 érem volt.

A lány kézilabdázók 32-24-re legyőzték a dánokat a pénteki
velemenyezd, 2017. július 28. péntek, 21:54
EYOF - Szabó Tünde: ez az utánpótlás idei legfontosabb eseménye
A sportállamtitkár az MTI-nek csütörtökön kifejtette, Magyarország első olimpiai rendezvénye több szempontból is kiemelkedő jelentőségű:

"Egyfelől rendkívüli szervezési és rendezési feladat, másfelől fiatal sportolóinknak, a jövő felnőtt bajnokainak páratlan lehetőség. Ezt fejezi ki az esemény jelmondata is: a jelen tehetsége a jövő példaképe".

Szabó Tünde felidézte, hogy a szintén most zajló vizes világbajnokság magyar versenyzői közül Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna, Késely Ajna, a Verrasztó testvérek, Kozma Dominik és Szilágyi Liliána is sikeresen szerepelt korábban az ifjúsági olimpiákon.

"A fiatal sportolók nemzetközi tapasztalatokat szerezhetnek, kapcsolatokat építhetnek és belekóstolhatnak az olimpiák hangulatába. A szervezők felelőssége ezért is hatalmas, mert az EYOF alkalmával életre szóló élményeket, meghatározó benyomásokat szereznek a fiatal versenyzők" - nyilatkozott államtitkár, aki hangsúlyozta, a szervezőbizottság és Győr városa mindent megtett, hogy az eddigi legjobb
velemenyezd, 2017. július 28. péntek, 08:21
1/6
Képek, videók
Téli képem . jpg.jpg
pacsakute
2019. május 15. szerda, 09:14
0 téli kép, madarak 6f9e3
lovaszmarika
2019. május 08. szerda, 17:13
0 havas téli kép,vonattal
lovaszmarika
2019. február 19. kedd, 12:28
téli vitaminok0219.jpg
maroka
2019. február 19. kedd, 11:49
téli kép
eva6
2019. február 07. csütörtök, 07:56
téli esküvő.jpg
menusgabor
2019. február 05. kedd, 19:12
rövidpálcás.jpg
talamusz
2011. március 01. kedd, 14:21
Marion rövidpálcás.jpg
talamusz
2010. október 12. kedd, 16:23
rövidpálca.jpg
ildikoje
2010. január 24. vasárnap, 10:40
rövidpálcás2
talamusz
2008. május 25. vasárnap, 14:38
rövidpálcás
talamusz
2008. május 25. vasárnap, 14:37
70 méter fenyőfa1209.jpg
maroka
2018. december 09. vasárnap, 22:10
100 méter hátúszás0807.jp
maroka
2018. augusztus 07. kedd, 18:12
Recsk - 1000 méter mélyen
sanci81
2017. június 04. vasárnap, 17:06
Több méteres hófalak
furaila
2017. március 17. péntek, 04:40
Címkék
Magera Noémi, jövő példaképe, ország első, svájci négyestől, Vécsei Réka, Nagy Réka, utánpótláskorú versenyzők, Szilágyi Liliána, téli olimpiát, magyar sport, Afentáler Sára, Hoque Isbat Áron, Galyassy Szilárd, kiemelkedő mérföldköve, Wentzel Nóra, jelen versenyzői,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.