Belépés
2018. december 16. vasárnap | 50. hét | 350. nap | 12:33 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Lassult a fogyasztói árak emelkedése novemberben Franciaországban
A francia statisztikai hivatal (Insee) csütörtökön közölt végleges adatai szerint novemberben éves összevetésben 1,9 százalékkal nőttek a fogyasztói árak, ez március óta a leggyengébb ütem. Havi összehasonlításban 0,2 százalékkal csökkentek az árak, amivel megszakadt az emelkedés hét hónapja tartó trendje.

Októberben éves szinten még 2,2 százalékos, havi összevetésben pedig 0,2 százalékos emelkedést mértek.

Az energetikai és élelmiszeripari termékek árváltozását nem tartalmazó maginfláció mérsékelt maradt: havi szinten stagnált, éves összevetésben pedig 0,7 százalékkal emelkedett.

Az uniós harmonizált fogyasztói árindex éves összevetésben 2,2 százalékos drágulást mutat, és 0,2 százalékos havi csökkenést.

Novemberben éves összevetésben az élelmiszerek 1,9 százalékkal, a dohánytermékek 14,5 százalékkal, az energia 11,1 százalékkal, a szolgáltatások pedig 1,0 százalékkal drágultak. Egy hónap alatt az élelmiszerek ára 0,2 százalékkal, az energiahordozóké 0,7 százalékkal, a
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 10:31
Lassuló ütemben emelkedtek a fogyasztói árak Németországban novemberben
Novemberben, az egy évvel korábbihoz képest, 2,3 százalékkal nőttek a fogyasztói árak, míg októberhez képest 0,1 százalékos volt a növekedés.

Októberben éves szinten 2,5 százalékkal, havi bázison 0,2 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak.

A gyakran változó energia- és élelmiszerárakat nem tartalmazó maginfláció éves összevetésben 1,5 százalék volt, havi szinten pedig stagnált novemberben.

Novemberben a lakhatási költségek (lakbér, víz, áram, gáz, fűtés) 2,6 százalékkal emelkedtek éves bázison, ezen belül a háztartások energiaszámlái 6,5 százalékkal nőttek. Az élelmiszerek 1,4 százalékkal, az autók üzemanyaga 15,0 százalékkal, a szolgáltatások pedig 1,5 százalékkal drágultak.

Az uniós harmonizált fogyasztói árindex (HICP) novemberben 2,2 százalékkal emelkedett az előző év azonos hónapjához képest, havi összevetésben pedig 0,1 százalékkal nőtt. Októberben az uniós harmonizált fogyasztói árindex éves összevetésben 2,4 százalékkal nőtt, havi szinten pedig 0,1 százalékkal.

Az
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 08:31
Nem okozott meglepetést az infláció az Egyesült Államokban novemberben
Az amerikai munkaügyi minisztérium statisztikai hivatala szerdán közölte, hogy éves összevetésben 2,2 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak novemberben. Elemzők is 2,2 százalékot vártak az októberben mért 2,5 százalék után.

Havi összehasonlításban nem változtak a fogyasztói árak novemberben. Elemzők is stagnálásra számítottak az októberi 0,3 százalékos emelkedés után.

Az erősen ingadozó élelmiszer- és energiaárak kiszűrésével számított maginfláció havi összevetésben 0,2 százalékkal nőtt, csakúgy mint októberben. Éves szinten 2,2 százalékon állt a maginfláció novemberben, emelkedett a előző havi 2,1 százalékhoz képest. A tényadatok összhangban állnak a várakozásokkal.

Éves összevetésben az élelmiszerek ára 1,4 százalékkal, az energiáé pedig 3,1 százalékkal emelkedett, utóbbi kategórián belül az üzemanyagok 5,0 százalékkal, a fűtőolaj pedig 16,százalékkal drágult. Havi összehasonlításban az élelmiszerek 0,2 százalékkal drágultak, míg az energiaárak 2,2 százalékkal csökkentek.

A
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 15:42
KSH: 3,1 százalékkal nőttek az árak novemberben
Az áremelkedés üteme nagyot fékezett az októberi 3,8 százalékról és a második félévben a legalacsonyabb lett a múlt havi adat.

Január-novemberben a fogyasztói árak átlagosan 2,8 százalékkal nőttek.

A szezonálisan kiigazított éves maginfláció az előző havival megegyező, 2,6 százalékos volt.

Mináry Borbála, a KSH osztályvezetője az adatok ismertetésekor elmondta: az átlagos fogyasztói árak havi csökkenését az okozta, hogy az üzemanyagokért 4,7 százalékkal kevesebbet kellett fizetni novemberben, mint az előző hónapban.

Az üzemanyagárak éves emelkedése is 7,2 százalékosra mérséklődött az októberi 16,2 százalékról.

Az élelmiszerek ára egy hónap alatt 0,3 százalékkal, tavaly novemberhez viszonyítva átlagosan 4,5 százalékkal emelkedett Ezen belül az idényáras élelmiszerek ára egy év alatt 19,6 százalékkal, ezen belül a burgonya 48,9, friss zöldség 35,2 százalékkal, a gyümölcsök viszont csak 1,7 százalékkal drágultak. A liszt 10,1, a kenyér 5,4 százalékkal lett drágább. A cukor ára
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 10:11
Ellenszavazat nélkül döntött a monetáris tanács az alapkamat tartásáról
fenntartható elérése továbbra is 2019 közepétől várható, aminek biztosítása érdekében a monetáris tanács megítélése szerint az alapkamat jelenlegi szintjének és a laza monetáris kondícióknak a fenntartása szükséges - közölte a monetáris tanács.

A monetáris tanács legközelebb 2018 decemberében dönt a kiszorítandó likviditás mennyiségéről, és ennek figyelembevételével határozza meg a jegybanki swapeszközök állományát.

A közlemény kitér arra: idén októberben az infláció 3,8 százalékra, míg a maginfláció 2,6 százalékra emelkedett. Az őszi hónapokban az infláció emelkedéséhez főként az üzemanyagárak és a feldolgozatlan élelmiszerárak megugrása, emellett a dohánytermékeket érintő jövedékiadó-emelés vártnál gyorsabb begyűrűzése járult hozzá. Októberben az alapfolyamatokat megragadó mutatók emelkedtek, amit leginkább az iparcikkek áremelkedése okozott. A fogyasztóiár-index és az alapfolyamat-mutatók közötti különbözet számottevő maradt. A bérek oldaláról jelentkező inflációs hatás továbbra is mérsékelt. Az
velemenyezd, 2018. december 05. szerda, 15:12
KSH: 3,8 százalékkal nőttek az árak októberben
A szezonálisan kiigazított maginfláció az előző hónaphoz hasonlóan ismét 0,2 százalékponttal emelkedett 2,6 százalékra.

Mináry Borbála, a KSH osztályvezetője az adatok ismertetésekor elmondta: az elmúlt egy évben a járműüzemanyagok és a dohányáruk ára nőtt jelentősen. A dohánytermékek jövedéki adójának emelése megjelent az októberi adatokban is - tette hozzá.

Az élelmiszerek ára az előző havival megegyező mértékben, ismét 4,6 százalékkal emelkedett egy év alatt, a legjelentősebben a zöldségek drágultak - jelezte.

Az idényáras élelmiszerek ára átlagosan 20,5, ezen belül a burgonyáé 40,0, a friss zöldségeké 38,6 százalékkal emelkedett. A liszt 7,6, a kenyér 5,5 százalékkal drágult, a sertéshús 2,8 százalékkal olcsóbb, a baromfi 3,3 százalékkal drágább lett. A cukor fogyasztói ára 20,2 százalékkal csökkent.

A járműüzemanyagokért 16,2 százalékkal kellett többet fizetni, szeptemberihez viszonyítva 1,1 százalékkal emelkedett az áruk.

A dohányáruk ára 7,3 százalékkal nőtt, a szeszes
velemenyezd, 2018. november 08. csütörtök, 10:31
Közel hatéves csúcsra gyorsult a fogyasztói árak emelkedésének üteme az euróövezetben októberben
- az elemzői várakozásoknak megfelelően - 2,2 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak éves összevetésben. Szeptemberben 2,1 százalékkal nőttek a fogyasztói árak, így immár zsinórban az ötödik egymást követő hónapban állt az EKB célszáma körül ez az inflációs érték.

Az októberihez hasonlóan erős emelkedést legutóbb 2012 decemberében mértek, akkor szintén 2,2 százalékra rúgott az éves összevetésű ütem.

A gyakran változékony energia-, élelmiszer-, alkohol- és dohányárakat nem tartalmazó maginfláció éves összevetésben 1,1 százalék volt októberben. Elemzők 1,0 százalékot vártak a szeptemberi 0,9 százalékos emelkedés után.

Az energia és feldolgozatlan élelmiszerek árváltozását nem tartalmazó infláció 1,3 százalékot tett ki októberben, 0,2 százalékponttal haladta meg a szeptemberi értéket.

A legjelentősebb mértékben, 10,6 százalékkal az energiaárak nőttek, az élelmiszerek, dohánytermékek és alkoholos italok 2,2 százalékkal, a szolgáltatások pedig 1,5 százalékkal drágultak
velemenyezd, 2018. október 31. szerda, 12:02
Szeptemberben nőttek a termelői árak az Egyesült Államokban
Szeptemberben a termelői árak 0,2 százalékkal, a piaci várakozásoknak megfelelő mértékben nőttek az előző havihoz képest. Augusztusban 0,1 százalékkal csökkentek, júliusban nem változtak a termelői árak havi bázison.

A szolgáltatások termelői ára 0,3 százalékkal emelkedett szeptemberben, a késztermékeké pedig 0,1 százalékkal csökkent.

Az élelmiszerek és az energia árának figyelmen kívül hagyásával kalkulált termelői maginfláció a várakozásoknak megfelelő 0,2 százalék lett szeptemberben az augusztusi mínusz 0,1 százalék után.

Az előző évihez képest 2,6 százalékkal nőttek a termelői árak szeptemberben a várt 2,8 százalék helyett. Augusztusban 2,8 százalék volt a termelői árak éves növekedése, júliusban pedig 3,3 százalék.https://www.bls.gov/news.release/ppi.nr0.htm
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 15:01
MNB: nem változtak az inflációt megragadó mutatók
Az MNB honlapján kedden közzétett dokumentum szerint az előző havihoz viszonyított 0,2 százalékos inflációnövekedést a volatilis feldolgozatlan élelmiszerek áremelkedése okozta. Az augusztushoz képest 0,1 százalékos maginflációt a dohánytermékek jövedékiadó-emelésének tulajdonítják.

A jegybanki elemzés alapján az iparcikkek szezonálisan igazított árai az előző hónaphoz képest enyhén nőttek, a tartós és a nem tartós iparcikkek és a tartós iparcikkek ára egyaránt emelkedett, az utóbbi mögött az MNB szerint főként az új és használt személygépkocsik árának változása áll. Ennek árazását a külföldről behozott termékek mérsékelt inflációja és a folyamatosan élénkülő belföldi kereslet kettős hatása alakítja - írták.

A szeptemberben 0,2 százalékkal dráguló piaci szolgáltatások árdinamikája a korábbi évek szezonalitásánál enyhén magasabb a jegybank szerint. A feldolgozatlan élelmiszerek szezonálisan kiigazított árainak a vártnál nagyobb emelkedését főként a friss zöldségek árának növekedésével
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 16:42
Elemzők: bár a szeptemberi infláció magasabb a vártnál, nincs inflációs nyomás
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden kiadott jelentése szerint szeptemberben a fogyasztói árak átlagosan 3,6 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál, augusztushoz viszonyítva átlagosan 0,3 százalékkal nőttek. A szezonálisan kiigazított éves maginfláció 2,4 százalék volt, annyi, mint az augusztusi 2,2 százalékot megelőző négy hónapban. Az élelmiszerek ára átlagosan 4,6 százalékkal nőtt, az idényáras élelmiszerek ára 21,2 százalékkal emelkedett. Az üzemanyagok 14,9 százalékkal, a dohányáruk 7,0 százalékkal kerültek többe.

Horváth András, a Takarékbank elemzője szerint az idényáras zöldség, gyümölcs és az üzemanyagok árának jelentős emelkedése miatt a szeptemberi infláció felülmúlta a várakozásokat. A valós inflációs nyomás hiányát tükrözi viszont egyelőre, hogy a maginfláció 1,2 százalékponttal alacsonyabb a fogyasztó árak emelkedésének mértékénél - tette hozzá.

Kifejtette, a bérköltségek és a kereslet növekedése továbbra sem érzékelhető az árakon, viszont az elmúlt
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 13:41
KSH: szeptemberben 3,6 százalékkal nőttek az árak
Utoljára 2013. januárjában volt ennél nagyobb az éves infláció.

Az év első kilenc hónapjában a fogyasztói árak átlagosan 2,7 százalékkal nőttek.

Az elmúlt egy évben a járműüzemanyagok és a dohányáruk ára emelkedett jelentős mértékben. Az üzemanyagok 14,9, a dohányáruk 7,0 százalékkal kerültek többe, mint tavaly augusztusban, de az üzemanyagok drágulása augusztushoz képest 1,4 százalékponttal lassabb, a dohánytermékeké 0,8 százalékponttal gyorsabb volt.

A szezonálisan kiigazított éves maginfláció 2,4 százalék volt, annyi, mint az augusztusi 2,2 százalékot megelőző négy hónapban.

Mináry Borbála, a KSH osztályvezetője az adatok ismertetésekor kiemelte: az élelmiszerek ára átlagosan 4,6 százalékkal nőtt tavaly szeptemberhez képest, az idén augusztushoz viszonyítva pedig 0,5 százalékkal. Az élelmiszerek súlya számottevő - 25,4 százalék - a lakossági fogyasztásban, így ez jelentősen közrejátszott az emelkedésben. Hozzátette: a dohánytermékek ára a jövedékiadó-emelés miatt nőtt.

Az
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 10:21
Stabilan emelkedtek a fogyasztók kiadásai az Egyesült Államokban augusztusban
nőttek.

A jövedelmek legfontosabb összetevői, a bérek és fizetések 0,5 százalékkal emelkedtek augusztusban.

A személyes fogyasztási kiadások árindexe (lényegében a fogyasztói árak változása) augusztusban havi szinten 0,1 százalékkal emelkedett, a gyakran változékony élelmiszer- és energiaáraktól megtisztított index viszont stagnált.

Éves összevetésben a személyes fogyasztási kiadások árindexe 2,2 százalékot tett ki augusztusban, szemben az előző hónapban mért 2,3 százalékkal, míg a maginfláció 2,0 százalék volt, csakúgy mint júliusban.

Az amerikai jegybankrendszer szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) az élelmiszer- és energiaárakat nem tartalmazó személyes fogyasztási kiadások éves árindexében határozza meg inflációs célszámát. A 2 százalékos célszámot 2012 áprilisa óta először márciusban érte el a tényleges árindex. Áprilisban és júniusban 1,9 százalék, májusban és júliusban pedig újra 2,0 százalék volt ez az érték.

Az amerikai hazai össztermék (GDP) több mint kétharmadát a
velemenyezd, 2018. szeptember 28. péntek, 17:14
1/20
Képek, videók
Franciaországban - BO
dandej
2018. szeptember 29. szombat, 14:17
Valahol Franciaországban.
mailona
2012. október 02. kedd, 19:47
Franciaországban
zsoka1953
2010. június 28. hétfő, 12:42
Franciaországban 2009.sze
judit0716
2010. április 05. hétfő, 10:01
Menton,Francíaországba n
lerzsy
2008. október 06. hétfő, 09:53
Novemberben 01.jpg
chillik
2018. január 23. kedd, 05:10
Novemberben 02.jpg
chillik
2018. január 23. kedd, 05:10
Novemberben 03.jpg
chillik
2018. január 23. kedd, 05:09
Novemberben 04.jpg
chillik
2018. január 23. kedd, 05:09
köd előttem novemberben
bocsortany
2010. november 16. kedd, 11:19
Novemberben...2
caris11935
2010. május 16. vasárnap, 10:33
Novemberben Kenderesen...
caris11935
2010. május 16. vasárnap, 10:32
Napozas novemberben
gyjozsi
2007. december 04. kedd, 09:04
Én novemberben
zsani1210
2007. március 18. vasárnap, 20:20
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.