Belépés
2019. június 25. kedd | 26. hét | 176. nap | 12:03 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
7 élelmiszer, amit soha nem szabad újramelegítve fogyasztani
élelmiszer, amit soha nem szabad újramelegítve fogyasztani!

Nem mindenki engedheti meg magának, hogy mindig, frissen főtt, sült ételeket egyen. Bizony, a tegnapról megmaradt kaját újra lehet melegíteni, majd azt elfogyasztani.

Viszont vannak olyan élelmiszerek, amiket nem szabad felmelegíteni, mivel ártalmasak lehetnek az egészségre. Ezek közül következzen most 7 finomság, amit jobb, ha nem melegítsz újra.

1. Spenót

Mivel a spenótnak elég magas a nitrát-tartalma, és ez hő hatására káros nitritté alakul át, másnap nem ajánlott újramelegíteni a spenótot, ez akár azt is jelentheti, hogy a spenót rákkeltő hatású is lehet.

2. Zeller

Ugyanaz a helyzet a zeller esetében is, akárcsak a spenótnál. Ez a gumós zöldség nitrátokat tartalmaz, amelyet ha újra melegítenek, nitritessé válik.

3. Cékla

A céklában is megtalálható a nitrit, így ugyanaz a mese, mint az előbbi két zöldség esetében. Újra melegítés
lilagondolatok, 2019. március 28. csütörtök, 10:00
Magas vérnyomásra : céklalé
a glaukómától és növeli az atlétikai teljesítményt.

A nitrogén-monoxid lehetővé teszi, hogy a test sejtjei kommunikálni tudjanak egymással, és az az egyik funkciója, hogy lazítja és kitágítja a véredényeket. E tulajdonság miatt a nitrogén-monoxid kulcsfontosságú szerepet játszik a normális vérnyomás fenntartásában.

A nitrogén-monoxid a táplálék prekurzorai közé, a nitrogén-monoxid-szintézisben nagy szerepe van az L-arginin aminosavnak. Sok zöldség és gyümölcs nagyon jó forrása a nitrátnak, jelentős mennyiségű van a zellerben, a salátában, például a rukkolában, de a spenót is sokat tartalmaz belőle. Legtöbb azonban a céklában és a belőle préselt lében van.

Egy tanulmány arról számolt be, hogy a céklalé 24 százalékos javulást eredményezett a véredény tónusában és rugalmasságában. A vizsgálatban részt vevő alanyok szintén javulást mutattak a véralvadás és a szív- és érrendszeri egészség terén.

Egy kutatásba férfiakat és nőket vontak be, hogy megállapítsák melyik
pacsakute, 2019. február 09. szombat, 00:18
Glaukóma ellen zöldlevelű zöldségekkel
spenót és a káposzta - már régóta ismertek a vitaminok és ásványi anyagok fontos forrásaiként, amelyek hasznosak a cukorbetegség, a magas koleszterinszint és a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.

A glaukóma egy olyan súlyos szemkárosodás, amely akár a látás elvesztését is okozhatja. A szem belsejében nyomás keletkezik, majd ez a nyomás olyan kritikus szintet ér el, amely először idegkárosodást okoz, majd ez látásvesztéshez is vezethet. Azonban a zöld leveles zöldségek és egyéb nitrátgazdag zöldségek - mint a cékla, a spenót vagy a zeller - akár 30 százalékkal is csökkentheti a glaukóma kialakulásának kockázatát.

A kutatók úgy vélik, hogy az ezekben a zöldségekben található nagy mennyiségű étkezési nitrát mennyisége javítja a vérkeringést és kijavíthatja a látens ideg véráramlásának korlátozását. Ennek eredményeképpen jelentősen lecsökkenhet a látásvesztés kockázata.

A tudósok úgy vélik, hogy a zöld leveles zöldségek tele vannak antioxidánsokkal,
pacsakute, 2019. február 08. péntek, 20:25
Közismert ételeink jótékony hatásai
tartalmaz.

Az alma regeteg C-vitamint (természetes antioxidáns), komplex B-vitaminokat, élelmi rostot, fitotápanyagokat (amelyek védelmet nyújtanak a szabadgyökök káros hatásai ellen) és ásványi anyagokat, mint a kalcium és a kálium tartalmaz.

Kutatásokkal kimutatták, hogy a rendszeres almafogyasztás segíthet az időskori emlékezetvesztés, a stroke, és a cukorbetegség kialakulási esélyeinek csökkentésében.

Arugula
Az egyéb zöldleveles növényekhez hasonlóan az arugula rengeteg nitrátot tartalmaz (100 grammja több, mint 250 miligrammot). A nagy mennyiségű nitrát fogyasztása csökkenti a vérnyomást és a fizikai megterhelés során szükséges oxigénmennyiség csökkentésével javítja a teljesítőképességet.

Az arugula lehetséges jótékony hatásai közé a rák kialakulási esélyeinek csökkentése, a csontritkulás megelőzése, és a szervezet oxigénellátásának javítása sorolhatóak.

Spárga
A spárga nagyon gazdag élelmi rostokban, emellett pedig nagy mennyiségű
pacsakute, 2019. január 29. kedd, 22:00
Keringésjavító ételek
izmokat.

Kutatások bizonyítják, hogy a cayenne bors fogyasztása gyorsítja a véráramlást, erősíti az ereket és csökkenti a plakk-képződést az artériákban

Ezek a csípős fűszerek gyakran megtalálhatók a különböző fájdalomcsillapító krémekben is, amelyek elsősorban azáltal fejtik ki hatásukat, hogy javítják a vérkeringést a fájdalom által érintett területeken

2. Gránátalma
A gránátalma édes, leveses gyümölcs, amelyben különösen sok antioxidáns és értágító hatású polifenol és nitrát található.

A gránátalma fogyasztása - akár gyümölcs, akár gyümölcslé, akár táplálék-kiegészítő formájában - javítja a keringést és az izomszövetek oxigénnel való ellátását, ami elsősorban fizikailag aktív személyeknek lehet előnyös.

Egy 19 fizikailag aktív személy körében végzett vizsgálat azt mutatta, hogy 1000 mg gránátalma kivonat elfogyasztása 30 perccel a tevékenység megkezdése előtt növeli a véráramlás sebességét, a vérerek átmérőjét valamint a mozgás
pacsakute, 2018. november 15. csütörtök, 15:13
Az álmot és nyugalmat hozó álombogyó
trópusi bokor akár a 2 méteres magasságot is elérheti. A növény ágait szürkés szőr borítja, a levelei pedig tojásdad alakúak, virágai zöldes-sárga színekben pompáznak, termései pedig aprók, vörösek és fényesek. Indiában az álombogyó leveleit a kisebb rovarok elriasztására használják.

Indiában már ősidők óta alkalmazza az ájurvédikus gyógyászatot az álombogyót. Használják afrodiziákumként, de antibiotikus hatását is elismerik. A gyógynövényben lévő hatóanyagok - alkaloidok, cisztein, kálium-nitrát, keményítő, rutin, szacharóz, sztearinsav és kolin - miatt alkalmazzák még magas vérnyomásra, vizelethajtásra, idegrendszer nyugtatásra, étvágyjavításra és anyagcsere-fokozásra is.

A gyógyászatban a bokor leveleit és gyökereit lehet felhasználni. A gyógynövény valóban nyugtató és altató hatással rendelkezik, de idős, lábadozó betegeknek is javasolható a fogyasztása, mivel segít a felépülésben és a szervezet megerősödésében.

Az álombogyó az immunrendszert is megerősíti és
vorosrozsa66, 2018. szeptember 21. péntek, 23:50
Érdekesség
kíváncsian várt. Az állatok némi kóstolgatás után a szerves trágyával trágyázott területen kötöttek ki. A történetnek itt vége is lehetne, azonban sajnos nem így történt.

Az intenzív mezőgazdaság a műtrágya bevezetése után a permetezőszerek legkülönfélébb fajtáit is elkezdte alkalmazni, amelytől a kártevők és a gyomok hatásosabb visszaszorítását és nagyobb termésátlagokat reméltek. A természetet azonban nem lehetett ilyen könnyen kijátszani. Az egyoldalú műtrágyázás a föld kimerüléséhez és elnitrátosodásához vezetett, a permetezőszerek pedig nem csak abban tettek kárt, akit, vagy amit megcéloztak velük. Számos képviselőjükről derült ki az elmúlt évtizedek során, hogy rendkívül súlyos mérgek, így lehetnek rákkeltők illetve számos szervet és szervrendszert károsíthatnak. A permetezőszerek több évtizedes használatának következtében Földünk olyannyira elszennyeződött, hogy az egyáltalán nem, vagy csak részben elbomlott peszticid maradványok minden felszíni és felszín alatti vizünkben megtalálhatók. Az
kirscha, 2018. augusztus 07. kedd, 22:44
Súlyos atomreaktor-balesetek a világon
folyamat maradványa nem más mint savak és hasonló vegyszerek, melyek radioaktív nuklidokat nagy mennyiségben tartalmaznak. Ezeket a feldolgozáskor visszamaradó vegyületeket egy nagy tartályban gyűjtik össze. A radioaktív bomlás miatt az anyagok hőt termelnek - ezért a tartályt folyamatosan hűteni kell. Miután az 1956-os évben az egyik ilyen 250 köbméteres lezárt tartály hűtővezetéke meglazult, majd a hűtés leállt, a tartály belső tartalma elkezdett kiszáradni. 1957. szeptember 29-én a kikristályosodott nitrátsók egy ellenőrző berendezés elektromos szikrájától berobbantak (tehát egy vegyi és nem egy nukleáris robbanás történt), így nagy mennyiségű radioaktív anyag szabadult fel: hosszú felezési idejű izotópok mint stroncium-90, cézium-137 és plutónium. A robbanás olyan látványos volt, hogy szemtanúk vallomásai alapján még több száz kilométerről is látható volt és a korabeli szovjet hivatalos sajtó távoli villámlásként illetve északi fényként magyarázta. A robbanás által felszabadult radioaktív felhő 400
schuro, 2018. július 31. kedd, 21:40
A szamóca
A földiepret, azaz a szamócát a gyümölcsök királynőjének hívják egyes ázsiai országokban a számos egészségre gyakorolt hatása miatt.

A zamatos szív alakú szamóca szem nem csak istenien édes és ízletes, hanem egy igazi szupergyümölcs is. Nem csoda, hogy annyira várjuk, tavasszal beinduljon a szamóca szezon és tele legyenek vele a boltok és a kertek.

Összeszedtünk néhány okot, hogy miért olyan egészséges a földieper fogyasztása, mik a földieper hatásai:

1. Segít elégetni az elraktározott zsírt
A földeper piros színét az antocianinokat adják, amelyek serkentik a tárolt zsír elégetést. Amikor az állatok egy csoportját magas zsírtartalmú ételekkel etették antocianinokkal együtt, 24 százalékkal kevesebb össztömeget értek el, mint azok az állatok, amelyek antocianinok hozzáadása nélkül fogyasztottak magas zsírtartalmú ételeket. (The Journal of Agriculture and Food Chemistry)

2. Javítja
lovaszmarika, 2018. május 17. csütörtök, 17:44
Vitaminhiány
pontosabban képes mérni a termőtalajt vagy a zöldségek, gyümölcsök ásványianyag- és vitamintartalmát. Ha ezek állapotában semmi változás nem történt volna, akkor sorra magasabb értékeket kapnánk. Viszont a valóságos helyzet éppen az, hogy mindezek ellenére bizonyítottan csökkentek ezek az értékek."


Jobb a biozöldség?
,,Egyre több konkrét bizonyíték igazolja, hogy a biozöldségeknek, gyümölcsöknek és gabonáknak magasabb a C-vitamin-, vas-, magnézium-, foszfor-, és kevesebb a nitrát-, és növényvédőszer-maradvány tartalmuk" - mondja dr. Márai Géza, amiről több hazai és nemzetközi kutatás is született már. Ő maga hivatkozik a washingtoni táplálkozási tudós, Worthington kutatására, aki a konvencionális és a biotermények beltartalmi értékét vizsgálta. A biotermékek 27 százalékkal több C-vitamint, 21,1 százalékkal több vasat, 29, 3 százalékkal több magnéziumot tartalmaztak. Tirczka Imre szerint is elgondolkodtató, hogy a hagyományos gazdálkodásban csak a nitrogént,
evavicus, 2018. április 19. csütörtök, 12:36
Tallóztam
okozhat, és emellett még bőr- és emésztési problémákat is előidézhet.

5. Burgonya chips

Sok kalóriát tartalmaznak, így könnyen elhízhat a fogyasztó, de magas vérnyomás is kialakulhat, mivel sok sót tartalmaznak ezek a termékek. A chipsek gyakran tartalmaznak mesterséges ízfokozókat, amelyek rákkeltőek lehetnek. Készítésükkor, a magas hőfokon való kezelés miatt akrilamid keletkezhet, ami rákot okozhat.

6. Füstölt, sózott ételek, savanyúságok

Ezek az élelmiszerek sok nitrátot, nitriteket tartalmaznak, amelyek károsak az egészségre. Megnehezítik az emésztést, de súlyosabb esetben akár rákot is okozhatnak. Az üzletekben kapható baconok, szalámik, kolbászok többsége tele van nitráttal, ezért érdemes más alternatív megoldást választani, ha mégis szeretnénk húskészítményeket fogyasztani.

7. Genetikailag módosított élelmiszerek

Ezeket az élelmiszereket nem könnyű kikerülni, mert szinte mindenben benne vannak. Sok esetben belső gyulladásokat, akár
horvathnemagdi, 2018. április 18. szerda, 04:00
Az ivóvízben lévő nitrát növeli a kolorektális rák kockázatát
Az elsősorban mezőgazdasági termelésből származó nitrát jelenléte a talajvízben és az ivóvízben nem csupán környezetvédelmi szempontból aggályos immár évtizedek óta, hanem régóta él a gyanú, hogy fokozza a rák kockázatát is - olvasható a ScienceDaily tudományos-ismeretterjesztő portálon.

Az International Journal of Cancer című tudományos folyóiratban publikált tanulmány készítői 2,7 millió dán állampolgár egészségi állapotát követték figyelemmel 1978 és 2011 között. A szakemberek több mint 200 ezer ivóvízminta elemzésével megnézték, hogy az alanyok mennyi nitrátnak voltak kitéve a lakóhelyükön, majd ezt az adatot összevetették a Dániában diagnosztizált rákos megbetegedésekkel.

"Évente nagyjából ötezer dán embernél állapítanak meg kolorektális rákot, amelynek hátterében számos ok állhat. Tanulmányunk szerint az ivóvízben lévő nitrát lehet ezek közül az egyik" - mondta Jörg Schullehner, az Aarhusi Egyetem közegészségügyi intézetének doktorandusza.

Hozzátette: "a tanulmányukban a
velemenyezd, 2018. február 22. csütörtök, 14:32
1/13
Képek, videók
fogyasztása
csigamalac
2011. szeptember 10. szombat, 12:58
fő fogyasztás.jpg
dnemethk
2011. március 26. szombat, 16:01
fogyasztás.jpg
talamusz
2011. március 01. kedd, 14:23
Normál fogyasztás 30-40 l
farkas1945
2010. december 26. vasárnap, 20:13
08 Torta fogyasztás.jpg
fmacska
2009. június 21. vasárnap, 18:48
Szaporítás,fogyasztás. jpg
kondane
2009. április 17. péntek, 11:50
Fogyasztás.jpg
kondane
2009. április 17. péntek, 11:38
angol kötés fogyasztás.JP
mami7090
2008. december 09. kedd, 18:46
a fogyasztás
zinzendorf
2007. november 10. szombat, 17:59
Cinkben gazdag élelmiszer
pacsakute
2019. május 05. vasárnap, 19:33
élelmiszer gyűjtés1126.jp
maroka
2018. november 26. hétfő, 17:38
élelmiszergi.jpg
maroka
2015. május 16. szombat, 23:41
Élelmiszer lánc...jpg
farkas1945
2013. november 11. hétfő, 18:20
élelmiszerek kezelése
lacipecsenye
2013. április 16. kedd, 11:54
élelmiszerek éfakulcsa.jp
dnemethk
2013. február 16. szombat, 23:05
Címkék
ellenőrző berendezés, spenót rákkeltő, egyik ilyen, rendszeres almafogyasztás, növény ágait, alma regeteg, Márai Géza, gyógynövény valóban, ájurvédikus gyógyászatot, arugula rengeteg, tartály belső, csoportját magas, szem belsejében, hűtés leállt, robbanás olyan, radioaktív bomlás,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.