Belépés
2019. január 19. szombat | 3. hét | 19. nap | 23:53 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Töréses sérüléseket szenvedett a brit uralkodó férjének kocsijával ütköző autó egyik utasa
Az idén 98 esztendős Fülöp herceget a királyi család kelet-angliai téli rezidenciája, Sandringham közelében érte baleset, amikor Land Rover terepjárójával a helyi főútra próbált kihajtani, és eközben összeütközött egy Kia személyautóval.

A herceg maga vezette a Land Rovert, amely felborult. II. Erzsébet királynő férjét a helyszínre érkező többi autós segítette ki az oldalára dőlt kocsiból.

A területileg illetékes Norfolk megyei rendőrség pénteki tájékoztatójában megerősítette, hogy Fülöpnek nem esett baja, de a másik kocsi egyik utasának, egy 45 éves nőnek eltört a csuklója, a Kiát vezető 28 éves nő a térdén szenvedett vágásos sérüléseket.

Az első hírek arról szóltak, hogy a herceg kocsijával ütköző jármű utasai könnyebben sérültek meg, és a helyszínen ellátták őket.

A pénteki rendőrségi tájékoztatás szerint azonban mindkettőjüket a közeli King's Lynn városának kórházába szállították, ahonnan ellátásuk után hazaengedték őket.

A norfolki rendőrség beszámolója szerint a
velemenyezd, 2019. január 18. péntek, 13:51
Időkapszula II. - Ötvenötödik nap
folyosón, néha rápillantva a tablókra. Negyedikre nagyon jó tanuló lettem, egy-két négyes jegy volt csupán.
Az élet a falakon kívül is lassú volt, mozi, a két forintos jeggyel, és könyvtár. Érdekes módon itt is magamra voltam hagyatkozva, hogy mi kerül a kezembe. Véletlenszerű volt a dolog. Kezdtem irodalmi lapokat forgatni, s titkokban verseket írni. A Napjainkat rendszeresen megvettem, főként azóta, hogy Ratkó Józsefre leltem, akinek sok versét közölt a lap.
A legnagyobb fordulatot magyartanárnő és férje hozta, Éva néni megtudta, hogy írogatok, elkért néhány verset, s egyik nap azt mondta: Bálint Mihály utca 8, gyere el este hozzánk.
Itt átadott a férjének, Grábics Frigyesnek, aki tudatosan adott feladatokat, városismereti vetélkedőkre készített fel. S innentől volt, aki irányt szabjon. Akkor még nem tudtam, hogy mindketten tanították Bella Sándor és Ágh István, s Győrbe költözve Frigyes bácsi 1956-ban Szigethy Attilához csatlakozott. Később őt megfosztották diplomájától, s a Hűtőházban
sandrapolke, 2019. január 18. péntek, 09:29
Autóbaleset érte a brit uralkodó férjét
Fülöp herceg, aki júniusban tölti be 98. életévét, hitvesével, az idén 93 éves II. Erzsébet királynővel karácsony óta a királyi család kelet-angliai téli rezidenciáján, Sandringham kastélyában tartózkodik, és a baleset a kastély közelében történt.

Az udvar szóvivője szerint a herceg maga vezette járművét, egy Range Rover terepjárót, és a helyi országútra kívánt kihajtani, amikor összeütközött egy másik autóval.

A területileg illetékes Norfolk megyei rendőrség közlése szerint a másik kocsi két utasa könnyebben megsérült; őket a helyszínen ellátták.

Fülöp autója felborult, és a herceget szemtanúk segítették ki a járműből.

A helyszínre a rendőrség és a mentőszolgálat is kivonult. Az orvosi vizsgálat megállapította, hogy az edinburghi herceg nem sérült meg, de a brit média által idézett szemtanúk szerint rendkívüli mértékben megrázta az eset.

Fülöp herceget visszavitték a kastélyba, a megrongálódott Range Rovert egy teherautóval szállították el a helyszínről.

Fülöp és II.
velemenyezd, 2019. január 17. csütörtök, 20:42
A vihar kapujában - Bemutató a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban
Kuroszava filmje és Müller Péter színpadi adaptációja Akutagava Rjúnoszuke két novellájából ered. Zalaegerszegen A vihar kapujában című mű mintegy prológusban hangzik el az előadás elején: bemutatja a történelmi hátteret, a 12. századi polgárháború sújtotta Kiotót, ahol az események történnek - mondta el az MTI-nek a rendező.

A bozótmélyben című novella a Kiotóban történt gyilkosságról, a polgárháború elöl menekülő házaspár tragédiájáról szól. A férj életét veszti egy rablótámadásban és a felesége is a bandita áldozatává válik. A kihallgatásokon, vallatásokon, tanúságtételeken az áldozatok, a tanúk és az elkövetetők több szemszögből mesélik el a történetet újra és újra, de minden szereplő másként tárja a nézők elé az igazságot.

A mű szerkezete más gondolkodást igényel, mint egy hagyományos prózai rendezés - hangsúlyozta a rendező, aki tavaly stúdió-előadáson állította színpadra a művet. A darabot idén nagyszínpadra helyezték, a "teátrálisabb" előadáson a színpadi mű - bár az intimitása, a
velemenyezd, 2019. január 17. csütörtök, 16:32
Rudolf Steiner - Eleven kölcsönhatás élők és holtak között
lélek tudat alatti mélységeiben sok minden játszódik le, amiről az ember legföljebb csak sejt valamit, de világos nappali tudatában alig tud róla. A tudat alatti életben gyakran az ellenkezője játszódik le annak, amit az ember tudatosan hisz vagy gondol. Gyakori eset, hogy egy család valamelyik tagja a szellemtudománnyal kezd foglalkozni. Fivére, vagy az a férfi, vagy nő, akivel kapcsolatban van, egyre ellenségesebb a szellemtudománnyal szemben, sokszor haragos, egyre hangosabb, egyre dühösebb azért, mert férje, fivére vagy felesége a szellemtudománnyal foglakozik. Az ilyen családban nagy ellenszenv fejlődik ki a szellemtudománnyal szemben, úgy hogy némely ember nehézségei éppen abból adódnak, hogy jó barátai vagy rokonai gyakran haragosak, dühösek a szellemtudományra. Ha azután megvizsgálja az ember ezt a haragvó lelket, sokszor arra jön rá, hogy az ilyen lélek tudat alatti mélységeiben a legintenzívebben vágyik a szellemtudományra. Néha az ilyen lélekben erősebben él a vágy a szellemtudomány után, mint
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 14:31
A keresztyén gyermekeknek imádkozni kell szüleikért
kevésre becsülve, öregségükben, erőtlenségükben, fogyatkozásaikban megutálják, megvetik, sőt keserűséggel illetik azokat! Milyen nagy illetlenség és rút hálátlanság az, ha a gyermekek nemhogy segítenék szüleiket, hanem inkább kifosztani igyekeznek azokat lopás, csalárdság vagy törvénykezés által. Milyen rút dolog, ha a fiú apját törvénybe idézi, hogy annak javaiból nyerjen magának! Micsoda rút gonoszság, ha a fiú az ő özvegy anyját akármi módon megfosztja, vagy megfosztani igyekszik attól, amit meghalt férje hagyott élelmére! Micsoda rút gonoszság, mikor a fiú kívánja apja, vagy anyja halálát, hogy annak javai rászálljanak! Hát az, mikor a fiú megüti, megveri apját vagy anyját, milyen iszonyú hálátlanság! Nem méltó az ilyen arra, hogy lássa a napot és szívja a levegőt. ,,Aki megveri az ő atyját vagy anyját, halállal lakoljon." (2Móz 21:15) Ezektől és ezekhez hasonló hálátlanságoktól iszonyodni kell az istenfélő keresztyén gyermekeknek.
6. A gyermekek imádkozzanak szüleikért. Ha azokért is
kalmanpiroska, 2019. január 11. péntek, 17:34
Hétköznapi hit
,,...elsősorban a saját házuk népét becsüljék meg..." 1Timóteus 5,4

Talán ismerjük a mondást: ,,Otthon ördög, kifelé szent." Azt jelenti, hogy valaki a kívülállókkal szemben jóságos és közlékeny, otthon azonban durva és barátságtalan.

Ez a hiba nemcsak bizonyos embercsoport sajátossága. Különösen a fiataloknak kell óvakodniuk tőle. Olyan egyszerű a kortársak között a sztárt játszani, otthon pedig a szülők rémének lenni. Férjek üzleti partnerükkel szemben mosolygós álarcot viselnek, de ha hazajönnek, levetik azt, és kimutatják közönséges, ingerlékeny énjüket. A szószéken tündöklik az a prédikátor, aki otthon szeszélyes és mogorva.

Bukott természetünk egyik legvisszataszítóbb vonása, hogy olykor a legcsúnyábban azokkal szemben viselkedünk, akik hozzánk a legközelebb állnak, akik a legtöbbet teszik értünk, akiket - józan perceinkben - a legjobban szeretünk. Ezt írja Ella Wheeler Wilcox:

Nagy igazság az a nyugati világban,
az udvariasság
kalmanpiroska, 2019. január 09. szerda, 20:15
Vesztergom Andrea : Életünkben akkor éreztünk először...
magát.
Miklós tréfásan meg is jegyezte neki, mire a felesége így felelt: - Ugyan, Miklós, semmi nincsen. Szeretnék neked mindig tetszeni.
A férfi ölbe kapta, szerelmesen megcsókolgatta, majd boldogan ment dolgozni. Ám az agyába belefészkelte magát valami nyugtalanító gondolat.
Így ment ez, hetekig, amikor már pletykát is lehetett hallani a faluban.
Amikor Miklós rákérdezett, Viola kikacagta.
- Ugyan, van is nekem időm mórikálni magam, ennyi éhes száj, és visító kölyök mellett - azzal a férje ölébe kucorodott és megcsókolta.
Miklós pedig áhítattal bámult rá, az ő gyönyörű, tejfehér bőrű, ragyogó mosolyú feleségére.
Ám csak nem hagyta nyugodni az ő baljós megérzése.
Egyik nap, úgy délidőben, már a feje is belefájdult a rettegésbe, hogy esetleg igazak azok, amiket a falubeliek mondanak, és Violához tényleg jár valaki.
Nem ment a szántás, percenként megállt a munkában, képtelen volt folytatni. Elhatározta, hogy hazamegy. Elindult, gyorsan szedte a lépteket,
lilagondolatok, 2019. január 07. hétfő, 10:54
Szent Család vasárnapja - Igenaptár 12.30
Legfőként pedig szeressétek egymást, mert ez a tökéletesség köteléke.
Krisztus békéje töltse be szíveteket, hiszen erre kaptatok meghívást az egy test közösségében. Legyetek hálásak! Krisztus igéje éljen bennetek gazdagon! Tanítsátok és intsétek egymást telve bölcsességgel! Énekeljetek Istennek hálás szívvel zsoltárokat, himnuszokat és szent énekeket!
Bármit mondtok vagy tesztek, mindent az Úr Jézus nevében tegyetek! Így adjatok hálát általa az Atyaistennek!
Asszonyok! Engedelmeskedjetek férjeteknek, ahogy illik az Úrban! Férfiak! Szeressétek feleségeteket, ne legyetek hozzájuk durvák! Gyermekek! Fogadjatok szót szüleiteknek mindenben, mert ez kedves az Úr előtt!
Apák! Ne keserítsétek meg gyermekeitek életét, hogy kedvüket ne veszítsék!
Ez az Isten igéje.

SZENTLECKE Szent János apostol első leveléből
Isten gyermekeinek hívnak minket, és azok is vagyunk.
Szeretteim!
Nézzétek, mekkora szeretettel van irántunk az Atya: Isten gyermekeinek hívnak minket, és
maroka, 2018. december 30. vasárnap, 12:39
Vádat emeltek a Jászberényi úton egy futó nő ellen elkövetett támadás ügyében
A közleményben felidézték, a 37 éves férfi október 14-én, az éjjeli órákban követni kezdte a futó nőt, hogy szexuálisan bántalmazza. Amikor a férfi utolérte a nőt, tarkón ütötte, majd megragadta és húzni kezdte magával. A kitartóan ellenálló sértettet a férfi többször megütötte, majd szexuális cselekményre kényszerítette. A nőt keresni kezdte a férje, aki amikor meglátta a bántalmazást, azonnal felesége védelmére kelt. A támadó ezután elmenekült a helyszínről, azonban a rendőrök rövid időn belül azonosították, majd pár órán belül elfogták - írták, jelezve, hogy a nő súlyos sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a férfi ellen szexuális erőszak és súlyos testi sértés miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A vádlott letartóztatásban van.
velemenyezd, 2018. december 20. csütörtök, 18:17
Dapsy Gizella
DAPSY GIZELLA

Dapsy Gizella költői álnevén Nil (Losonc, 1885. január 18. - Nógrádverőce, 1940. április 30.) költő, fordító, óvónő.

A losonci születésű művész 1901-ben Hódmezővásárhelyen szerzett óvónői oklevelet, s ettől kezdve Szeghalmon tevékenykedett óvónőként. 1926-tól Verőcén élt, s korán hírnevet szerzett költőként. Férjével, Rozsnyai Kálmánnal együtt közeli barátságban volt Ady Endrével és az Ady családdal. Költeményeit és elbeszéléseit Nil név alatt jelentette meg - elsősorban korabeli lapokban.


ALKONYAT

Ezervirágu vad mandulafám
Japáni lelkű, táncos
menusgabor, 2018. december 20. csütörtök, 14:15
GYÖKÖSSY ENDRE: Karácsonyi ima Kedves Atyánk!
el,hogy elfelejtettük megmondani a másiknak: jó volt, kedves volt, szerettük.
Uram,köszönjük gyermekeinket, akkor is, ha ők nem köszönnek meg bennünket. És köszönik a gyermekek a szülőket, még akkor is, ha sokszor már nyűgösek, öregek, morgolódók, kesergők, már kiesnek ebből a világból, mert idegenek. Kérünk, adj türelmet gyermekeinknek,hogy tudjanak hordozni bennünket öregecskén,sokszor érthetetlenül, másvilágból itt maradtnak.
Uram,hadd történjen karácsony, hogy férj a feleséget, feleség a férjet, gyermek a szülőt, szülő a gyermeket ne csak egy napig szeresse, hanem akkor különösképpen és jobban! Hogy te ott lehess, aki testet öltött Szeretet vagy.
És most azokért imádkozunk, akik már Nálad vannak. Tudjuk, hogy nem kell értük imádkoznunk, de nekünk jólesik rájuk gondolni, jólesik úgy gondolni rájuk, mint akik Nálad vannak, Benned vannak és Általad élnek. Nem tűzünk le kis gyertyákat a sírjukra, de most gondolatban megáldjuk az emléküket.
És most egyenként, és magam is Uram, arra kérlek,
koszegimarika, 2018. december 20. csütörtök, 08:29
1/947
Képek, videók
Fizikai sérülésekre,izomf
aloe-bredaj
2006. november 01. szerda, 06:46
Iverson-sérülések
ew-ai
2006. szeptember 28. csütörtök, 16:52
Puszi én hercegem
sanci81
2016. június 26. vasárnap, 18:49
Megérkezett a hercegem fe
tnemarika
2016. május 05. csütörtök, 10:25
hercegem.jpg
sz719eszter
2016. február 20. szombat, 16:13
A tűz hercege.gif
pacsakute
2016. február 05. péntek, 22:21
Diana. és a hercegek.jpg
agica2004
2015. december 12. szombat, 23:41
Diana-Károly-hercegek. jpg
agica2004
2015. december 12. szombat, 23:16
harry-hercegés barátnője.
agica2004
2015. augusztus 31. hétfő, 19:16
György hercegé.jpg
agica2004
2015. augusztus 20. csütörtök, 19:26
Diana és a hercegek.jpg
agica2004
2014. november 09. vasárnap, 18:09
Diana - hercegek.jpg
agica2004
2014. november 09. vasárnap, 18:08
hercegek és Kate.jpg
agica2004
2014. április 04. péntek, 13:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.