Belépés
2020. május 26. kedd | 22. hét | 147. nap | 21:55 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Az amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó Csernobilhoz hasonlította Kína járványkezelését
az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokat, O'Brien azt válaszolta: "ma nagyon más világban élünk, mint amikor ezek a tárgyalások megkezdődtek".

"Jó viszonyt akarunk Kínával és a kínai néppel, de sajnos a Kínai Kommunista Párt részéről egymás után olyan lépéseket látunk, amelyek ezt megnehezítik" - fogalmazott. Leszögezte, hogy "ami a kereskedelmi megállapodást illeti, majd meglátjuk, hogy mi lesz belőle, de a koronavírussal ma egészen más világban élünk".

A nemzetbiztonsági tanácsadó kijelentette: a kínaiak "olyan vírust szabadítottak rá a világra, amely több ezermilliárd dollár kárt okozott az amerikai gazdaságnak, s most rengeteg pénzt kell arra költenünk, hogy életben tartsuk a gazdaságunkat és megóvjuk az amerikaiakat a járvány idején".

Donald Trump amerikai elnök május elején egy televíziós interjúban már felvetette, hogy esetleg eláll az idén januárban aláírt, kétoldalú kereskedelmi részmegállapodás további tárgyalásától. Ugyanakkor Robert Lighthizer, az Egyesült Államok kereskedelmi
velemenyezd, 2020. május 24. vasárnap, 20:32
Amerikai előválasztás- Biden: az az afroamerikai, aki Trumpra szavaz, "nem igazán fekete"
A New York-i afroamerikai közösség egyik rádiójának adott csaknem húszperces interjúja végén a műsorvezető kijelentette, hogy ha New Yorkban jár, várják a stúdióban, mert "még sok kérdést kell átbeszélni". Biden válaszában úgy fogalmazott: "Sok kérdést? Ha problémája van, hogy döntsön, mellettem áll-e vagy Trump mellett, akkor maga nem is fekete" - vágta oda az afroamerikai műsorvezetőnek.

"Ennek semmi köze Trumphoz, ennek ahhoz van köze, hogy szeretnék valamit a saját közösségem számára" - válaszolt a műsorvezető, mire Bidenemelt hangon azt kezdte fejtegetni, hogy az amerikai feketék körében ő igenis, népszerű.

Biden szavai nagy visszhangot keltettek az amerikai médiában, továbbá republikánus politikusok körében is. Tim Scott afroamerikai republikánus szenátor a Twitteren bírálta élesen Bident, majd nyilatkozatban is elítélte a demokrata párti politikust. "1,3 millió fekete amerikai 2016-ban már Trumpra szavazott. Joe Biden pedig mindannyiunkról azt állította, hogy nem is vagyunk feketék" -
velemenyezd, 2020. május 22. péntek, 22:13
Koronavírus - Szeptemberben jegyeztetné be vakcináját az orosz Vektor kutatóintézet
minősítették.

Az egészségügyi tárca vezetője szerdán az mondta, hogy az ugyancsak megbetegedett Mihail Misuszytin miniszterelnök állapota "pozitív dinamikát" mutat, ezért a jövő héten visszatérhet hivatalába. Az orosz felső vezetéshez tartozó körökből Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő megfertőződése vált még ismeretessé. Ő szerdán azt mondta, hogy kétoldali tüdőgyulladást állapítottak meg nála.

Kirill Dmitrijev, az Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap vezetője az amerikai CNBC televíziónak nyilatkozva kijelentette, hogy a Himrar elnevezésű orosz cég május végén kezdi majd el a Covid-19 ellen is alkalmazható favipiravir antivirális gyógyszer forgalmazását, tabletta formájában.

A műsorvezető kérdésére, hogy nem tart-e a Gilead Sciences amerikai gyártó által előállított remdesevir injekció jelentette konkurenciától, Dmitrijev a TASZSZ által ismertetett interjúban azt mondta, hogy bízik az Oroszország és az Egyesült közötti viszony javulásában, és abban, hogy a járvány közepette "bajtársi
velemenyezd, 2020. május 14. csütörtök, 18:43
Koronavírus - Újabb szigorításként Olaszország-szerte bezárják a nem létfontosságú kiskereskedelmi egységeket
fodrászatoknak, de továbbra is üzemelnek majd a nyomdák és az újságosstandok, amelyek működését létfontosságúnak minősítették.

Korábban már bezártak az oktatási és kulturális intézmények, edzőtermek, templomok.

A közhivatalok nem zárnak be, de rugalmas munkaidőt vagy távmunkavégzést vezetnek be.

A termelőüzemeket, gyárakat nem állítják le, feltéve, hogy betartják a szigorú egészségügyi előírásokat. A mezőgazdasági, állattenyésztési ágazat is folytatja tevékenységét.

Giuseppe Conte kijelentette, az intézkedések tényleges hatásának felméréséhez két hétre lesz szükség.

"Ha a számok tovább emelkednek, ami egyáltalán nem kizárt, nem kell majd feltétlenül újabb intézkedéseket bevezetnünk. Nem kell vakon a szakadék felé rohannunk. Józannak, felelősnek, mértéktartónak kell maradnunk" - mondta.

Beszéde elején a miniszterelnök köszönetet mondott az orvosoknak és egészségügyi dolgozóknak, valamint az ország minden lakosának, akik hetek óta együtt élnek a vírushelyzettel. Kifejtette, hogy a
velemenyezd, 2020. március 12. csütörtök, 07:04
Donald Trump alkotmányos elmozdításáról és az egészségügyi reformról vitáztak a demokrata elnökjelölt-aspiránso
kérdésekben csillogtatta meg szónoki képességeit. Mint mondta: véget kell vetni a George W. Bush és Hillary Clinton féle külpolitikának, amely "folyton rendszerváltozásokat erőltetett külföldön, és közben háborúkat vívott diktátorok eltávolítása érdekében". "Teljesen felesleges katonáinkat olyan háborúkba küldeni, amelyek azután éppen a mi nemzetbiztonságunkat ássák alá" - szögezte le Gabbard, aki maga is két háborút megjárt veterán.

Kamala Harris Trump elnök Észak-Korea-politikáját bírálta. Kijelentette, hogy Trumpot az észak-koreaiak megvezették. Bírálta, hogy az elnök egyoldalúan felmondta a többhatalmi iráni atomalkut és a párizsi nemzetközi klímaegyezményt. Joe Biden egyetértett vele, és kiemelte, hogy szerinte Trump "megadott az észak-koreaiaknak mindent, amit csak akartak".

Bernie Sanders éppen külpolitikai kérdésekben támadta Joe Bident. Azt mondta: Biden - vele ellentétben - támogatta az iraki háborút, és az öbölháborút is.

Kamala Harisszel majdnem valamennyi vitázó egyetértett,
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 07:21
A Nixon elleni eljáráshoz hasonlította Nancy Pelosi a mostani meghallgatás-sorozatot
magánbeszélgetéseket és meg nem nevezett forrásokat idézve úgy értesült: a demokraták december végéig be akarják fejezni a meghallgatásokat, hogy aztán a szenátusnak még legyen ideje foglalkozni az üggyel, mielőtt február 3-án Iowában megkezdődnek az előválasztások.

A republikánus politikusok közben csökkenteni igyekeznek a Donald Trump és Volodimir Zelenszkij közötti telefonbeszélgetésben elhangzottak jelentőségét.

Steve Scalise louisianai republikánus politikus vasárnap a Fox televízióban kijelentette: Ukrajna megkapta a katonai segély összegét. Scalise utalt arra is: ukrán tisztségviselők nyilvánosan közölték, egyáltalán nem érezték úgy, hogy Trump nyomást akart volna gyakorolni Kijevre annak érdekében, hogy a katonai segély folyósítása fejében indíttasson nyomozást Joe Biden korábbi alelnök, jelenlegi demokrata párti elnökjelölt-aspiráns és fia, Hunter Biden ukrajnai üzleti ügyeiben.

"Soha nem indult vizsgálat Ukrajnában Bidenék ügyében" - ezt már Jim Jordan ohiói republikánus képviselő
velemenyezd, 2019. november 18. hétfő, 07:04
Önkormányzat 2019 - Karácsony: alternatív szavazatszámláló rendszert hoz létre az ellenzék
Karácsony Gergely hangsúlyozta, azt végképp nem tudja megítélni, hogy a hangfelvételen ki beszél, de Gajda Péter egy nyilatkozatában már visszautasította, hogy "ez a hangfelvétel bármilyen szempontból bármit bizonyítana".

Közölte: a két, a sajtótájékoztatón bemutatott lapon látható személy között nagyon nagy a hasonlóság, de a videofelvétel semmit nem alapoz meg a megfogalmazott vádakból. Újabb kérdésre visszautasította, hogy Kispesten korrupciós botrány lenne.

Karácsony Gergely azt azonban kijelentette, hogy ha bármelyik jelöltre hitelt érdemlően rábizonyítanának egy korrupciós vádat, akkor annak távoznia kellene a közéletből.

Megkérdezték tőle, hogy ha a felvétel nem valós, akkor az MSZP miért léptette vissza a jelöltségtől Kránitz Krisztiánt, akit a hangfelvétel alapján akár egy komoly korrupciós esettel is összefüggésbe lehet hozni. Karácsony Gergely azt felelte, hogy a férfit nem léptették vissza, mert a 2019-es önkormányzati választáson nem is volt jelölt. Hozzátette, az ügyet nem ismeri
velemenyezd, 2019. október 07. hétfő, 16:11
A román Audiovizuális Tanács újabb bírságot rótt ki a B1 TV-re műsorvezetője magyarellenes megnyilvánulása miat
A CNA csütörtöki döntéséről a feljelentő Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat adott hírt az MTI-hez eljuttatott közleményében. Amint a jogvédő szolgálat felidézte: a televízió Lumea lui Banciu (Banciu világa) című műsorában július 2-én Radu Banciu műsorvezető amiatt háborgott, hogy Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke differenciált érettségit kezdeményezett román nyelv és irodalomból a magyar iskolák végzettjeinek.

A műsorvezető kijelentette: Borbolynak nincs joga Hargita megye oktatásáról beszélni, hiszen nem oktatási miniszter. A magyar nyelvről azt állította, hogy az tulajdonképpen nem is létező nyelv, és hogy a magyarok az egyetlenek, akik nem tudják beszélni annak az államnak a nyelvét, amelyben élnek, mert annyira buták, hogy egyszerűen nem képesek megtanulni románul. Borboly Csabát szánalmas korcsnak nevezte, és kijelentette: aki nem ismeri a román nyelvet, annak irány haza. Oda, ahol a magyarok elképzelik, hogy a hazájuk van: Magyarországra.

A Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat
velemenyezd, 2019. szeptember 12. csütörtök, 17:42
Budapest Pride - Elindult a menet a Kossuth térről
Az LMBTQ-közösség (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer emberek) és támogatóik a fővárosi Kossuth Lajos téren gyülekeztek, onnan indult el a felvonulás a Március 15. térre.

A Szivárvány Misszió Alapítvány által szervezett rendezvény megnyitóján - a felvonulás kezdete előtt - Peksa Kama sajtószóvivő kijelentette, elegük van abból, hogy a hatalom másodrendű állampolgárként kezeli őket.

Ezt támasztja alá, hogy kiszivárgott, szeptemberben alaptörvény-módosítást hajtanának végre, amely rögzítené, hogy az LMBTQ-emberek ne fogadhassanak örökbe - mondta.

Hangsúlyozta, nem fogják abbahagyni a küzdelmüket, sőt minél nagyobb a nyomás a hatalom részéről, annál inkább összefognak az LMBTQ-szervezetek.

Szólt arról, hogy összesen tizenöt jármű halad a menetben, és 300 önkéntes segíti a tömeg vonulását, akik között jogi megfigyelők is vannak.

Karafiáth Orsolya költő, publicista, a rendezvény műsorvezetője arról beszélt, jó lenne, ha az ország legalább olyan nyitott lenne, mint a
velemenyezd, 2019. július 06. szombat, 17:21
Trump fenn akarja tartani az amerikai katonai jelenlétet Irakban, hogy szemmel tartsa Iránt
"Hihetetlen és költséges katonai bázist építettünk ki Irakban, tökéletes helyen fekszik ahhoz, hogy inkább onnan figyeljük a zaklatott Közel-Kelet különböző részeit, semmint kivonuljunk" - fogalmazott az elnök.

Trump az interjúban hosszasan bírálta az Egyesült Államok iraki szerepvállalását, mondván, "az egyik legnagyobb hiba volt", amit az ország valaha elkövetett. Ugyanakkor kijelentette: az Egyesült Államok Irakban "egy vagyont" költött a nyugat-iraki el-Aszad légi támaszpontra, ezért országának ragaszkodnia kéne hozzá. A műsorvezető kérdésére, hogy az amerikai csapásmérő-képességgel áll-e összefüggésben az amerikai jelenlét iraki fenntartása, az elnök azt mondta: nem, csak rajta akarja tartani a szemét Iránon.

Iránt "sok embert meggyilkoló gonosz országnak" nevezte, és kitartott korábbi álláspontja mellett, miszerint helyesen cselekedett, amikor egyoldalúan felmondta az Iránnal kötött 2015-ös többhatalmi nukleáris egyezményt.

A műsorvezető emlékeztetett arra, hogy a hét elején az
velemenyezd, 2019. február 03. vasárnap, 20:31
Venezuelai válság - Guaidó szerint "elnöksége" egy demokratikus és alkotmányos átmenet kezdete
venezuelai államfő, Nicolás Maduro elleni tüntetésen nyilvánította magát Venezuela ideiglenes elnökévé.

Guaidó a CNN Espanol nevű csatorna Conclusiones című műsorának adott interjút.

Fernando del Rincón műsorvezető kérdésére, amely szerint "kormánya fontolóra venné-e", ha Maduro büntetlenségért cserébe hajlandó lenne távozni az elnöki tisztségből, az ellenzéki parlament elnöke úgy válaszolt: minden lehetőség számításba jöhet a "hatalombitorlás megszüntetése" érdekében.

Guaidó ugyanakkor kijelentette: nem lehet szó a párbeszédről Maduro kormányával. "Nem fogunk hamis párbeszédbe bocsátkozni, amely oxigénnel látna el egy olyan rendszert, amely kínoz és bebörtönöz" - fogalmazott. Csakis a Maduro távozásáról szóló tárgyalásokról lehet szó - tette hozzá.

Az ellenzéki politikus szerint a terve: a "hatalombitorlás megszüntetése", átmeneti kormány és szabad választások.

A több mint 20 ország - köztük elsők között az Egyesült Államok - által ideiglenes venezuelai elnöknek elismert Guaidó
velemenyezd, 2019. január 29. kedd, 16:21
Kövér: az EP-választásokon remélhetőleg a nemzetállamok Európája győz
nemzeti kultúránkat, vagy pedig "csináljunk egy népességcserét Európában", és "egy kevert népességű, kultúra nélküli populációt alakítsunk ki", támogassuk-e a családokat, vagy pedig "különböző gender-elméleteket támogassunk", "mossuk-e el a régebbi, nemcsak a keresztény, hanem még a kereszténységnél is régebbi civilizációs értékeket" - jelentette ki.

"Erről fognak az európai emberek dönteni, remélem, a mi álláspontunk kerül többségbe" - fűzte hozzá Kövér.

Kuchcinski ebben az összefüggésben kijelentette: Lengyelország úgy fogja fel az EU-t, mint szuverén államok szövetségét, Brüsszelben pedig "két-, illetve háromsebességes unióban gondolkodnak, vagyis az EU dezintegrációjára törekednek".

Mindkét politikus egy erős, demokratikus EU-koncepció mellett állt ki. Határozottan cáfolták, Kövér egyenesen "rosszindulatú, politikai célzatú rágalomnak" nevezte azokat a nyugati médiában közölt nézeteket, miszerint Lengyelország vagy Magyarország az Egyesült Királysághoz hasonlóan az EU elhagyására
velemenyezd, 2018. november 24. szombat, 21:42
1/12
Képek, videók
nemzetbiztonsagbt.jpg
picurcica
2007. augusztus 09. csütörtök, 20:12
Nemzetbiztonság Bt. v2.hu
finike
2007. június 18. hétfő, 17:12
Nemzetbiztonság Bt.hu.jpg
finike
2007. április 01. vasárnap, 10:01
csernobil.jpg
lilagondolatok
2016. február 05. péntek, 01:09
csernobil800ft.JPG
hollyka
2015. június 08. hétfő, 23:55
Ukrajna - Csernobil ;a vá
farkas1945
2013. november 23. szombat, 11:10
A Csernobil.jpg
basikele
2012. december 18. kedd, 06:12
csernobil 1986
lacipecsenye
2012. szeptember 02. vasárnap, 10:10
Csernobil - 1986 videóhoz
cipello
2011. október 17. hétfő, 21:43
Csernobil.gif
szicu
2011. május 29. vasárnap, 08:47
csernobil.jpg
astropapa58
2011. április 26. kedd, 20:19
ma Csernobil
irmus
2011. április 07. csütörtök, 18:39
hasonlítok a barátomra.jp
jpiros
2012. április 10. kedd, 09:16
Kire hasonlítok?
szerecce
2010. február 20. szombat, 20:14
hasonlító
bodacsa
2008. október 22. szerda, 17:49
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.