Belépés
2020. május 30. szombat | 22. hét | 151. nap | 04:23 | Janka, Zsanett
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nagy-Szín-Pad!: elmarad az idei verseny, négy győztest hirdettek
a Telekom VOLT Fesztivál - szervezői azt ígérik, hogy a 2021-es szezonban pótolhatják ezeket a koncerteket.

Tiszttartó Titusz, a Petőfi Rádió vezetője arról számolt be, hogy az Analog Balaton, az Au Revoir, a Carson Coma és az Ohnody négy napon át lesz a Petőfi Rádió vendége Boros Csaba műsorában. Ahogy az eddigi években, az M2 Petőfi TV idén is biztosítja a képernyőn megjelenést a Nagy-Szín-Pad!-os jelölteknek. "A négy győztest a június 2-tól ismét élő adásokkal jelentkező Én vagyok itt című műsorban mutatjuk be a tévénézőknek" - közölte Medvegy Anikó, az M2 Petőfi TV vezetője.

A Nagy-Szín-Pad! csapata négy napon át online videó adásban is bemutatja az idei győzteseket. Ezeket a filmeket a Strand, a VOLT, a Sziget, a Campus, az Akvárium, a Budapest Park, az A38 hajó, az MTV Hungary és a Petőfilive.hu is közzé teszi. A riportokban nemcsak az előadók, hanem korábbi Nagy-Szín-Pad!-os versenyzők is megszólalnak. Az első adás június 2-án 18 órakor indul, ezt követően naponta, ugyanebben az időpontban
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 11:11
Koronavírus - Videó készül az anyák járvány alatti munkájának elismerésére
A műsorban Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője elmondta: a Ringató, a Magyar Női Unió, a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) és az Egyszülős Központ felhívásának célja, hogy több figyelem irányuljon azokra, akik a "négy fal között voltak hősök" az elmúlt hetekben.

A képek beküldői között a négy családszervezet felajánlásában négy ajándékcsomagot is kisorsolnak - tette hozzá.

Király Nóra, a Ficsak alapítója arról beszélt: hogy a beküldött képekből összeállított videót vasárnap, gyereknapon és egyben a magyar hősök emlékünnepén teszik közzé. A videóhoz eddig több száz kép érkezett - fűzte hozzá.

Az "Anyukák, a (szuper)hősök" kezdeményezés mind a négy családszervezet Facebook-oldalán elérhető.
velemenyezd, 2020. május 28. csütörtök, 11:01
Koronavírus - Kovács: az EU azokat büntetné, akik jól teljesítettek a járvány kezelésében
A műsorban arról beszéltek, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben az unió 2021 utáni hétéves pénzügyi keretéről (MFF), valamint az uniós bizottság koronavírus-járvány utáni gazdasági újjáépítési programjának ismertetésekor elmondta: Új generáció néven indítanák el a helyreállítási tervet, amely 500 milliárd euró vissza nem fizetendő támogatásból és 250 milliárd euró kölcsönből állna.

Kovács István szerint a szolidaritási alap legnagyobb nyertesei Olaszország és Spanyolország lenne, akik egyébként a vírus kezelésében a legrosszabbul teljesítettek, ráadásul a gazdaságuk is rosszul áll.

"Az a legnagyobb baj, hogy ennek az egésznek a (...) vesztese a tervek szerint pont a mi régiónk lenne, ami pedig mind a víruskezelésben nagyon jól teljesített, mind pedig az elmúlt években a gazdaság is rendkívül jól teljesített" - hangsúlyozta, hozzátéve, bebizonyosodott egyébként, hogy a hozzánk érkező uniós források nagyon jó helyre jönnek, jó befektetésnek számítanak.
velemenyezd, 2020. május 28. csütörtök, 08:31
Gyöngyöspatai iskolaügy - Horváth László: egy rendkívül káros modellt jutalmaznak pénzzel
A műsorban elhangzott, hogy csődbe viheti Gyöngyöspata önkormányzatát a szegregált oktatást elmarasztaló kúriai döntés, miszerint 100 millió forint kártérítést ítéltek meg azoknak a romáknak, akiket 2004-től külön oktattak a helyi iskolában.

A miniszterelnöki megbízott hangsúlyozta: a gyöngyöspatai iskola pedagógusait megbélyegezték és az intézményt tették felelőssé, mert nem készítette fel roma tanulóit megfelelő tudással, azonban ha külön nézzük az eseteket, akkor más képet kapunk arról, hogy kinek milyen felelőssége van az ügyben.

Mint mondta, két eset is magyarázza azt, hogy miért sérti helyben, és egyébként országosan is az igazságérzetet a gyöngyöspatai iskoláról szóló bírói döntés.

Az egyik kártérítést nyert volt tanuló, aki több mint 3 millió forintra számíthat, 16 éves korára 6 osztályt végzett el, háromszor bukott, majd kimaradt az oktatásból. Ennél az esetnél is az iskolát tették felelőssé, annak ellenére, hogy a volt tanuló 2040 órát hiányzott - fűzte hozzá, megjegyezve, hogy
velemenyezd, 2020. május 27. szerda, 12:22
Koronavírus - Ökumenikus Segélyszervezet: Ukrajnában is felfigyeltek arra, ahogy Magyarország kezelte a járvány
A műsorban arról beszéltek, új fejezet kezdődik a szervezet ukrajnai munkájában, miután együttműködési megállapodást írtak alá Kárpátalja kormányzójával. A humanitárius akciókon túl a járványkezelés magyarországi tapasztalatait is megoszthatják - hangzott el.

Lehel László a műsorban azt mondta, a segélyszervezet számára alapvető fontosságú, hogy olyan környezetben dolgozhassanak, ahol értik és segítik a munkájukat. Kárpátalján már 18 éve jelen vannak, s úgy tűnik, hogy az eddig befektetett munka most megtérül - fűzte hozzá.

Az ukránok szívesen küldenének egy orvos csoportot, hogy megfigyeljék a magyar járványkezelési gyakorlatokat, a látogatásra a következő hetekben sor is kerülhet - tette hozzá.

Ugyanakkor az együttműködés más területekre is kiterjed, mint például a szociális szférára és a segélyezési akciókra is - mondta Lehel László.
velemenyezd, 2020. május 27. szerda, 09:31
Koronavírus - Magosz: növelni kell a magyar élelmiszerek arányát
A műsorban arról beszéltek, hogy egyre többen választják a koronavírus-járvány alatt a magyar előállítású élelmiszereket.

Jakab István erre reagálva megjegyezte, a járvány elején felvásárlási láz kezdődött, ami pozitívan hatott a magyar gyártmányú élelmiszer forgalmára.

Rámutatott: például a közétkeztetésben, közellátásban 500 milliárd forintnyi élelmiszert fogyasztanak el évente, ebből 350 milliárdnyi importból származik.

A cél az, hogy ez az arány megváltozzon, és minden területen inkább a magyar élelmiszert használják - fűzte hozzá.

Elmondta azt is, meggyőződésük, hogy Magyarország szinte minden élelmiszerből képes önellátóvá válni - kivéve a déli gyümölcsöket, és még néhány terméket -, ezért fontos, hogy amit helyben megtermelnek, azt ott is használják fel, hogy ne a multi áruházláncok raktáraiból árasszák el a kiskereskedelmet - hangsúlyozta

Ez a gondolkodás - Jakab István szerint - új megközelítést igényel, aminek része, hogy közvetlenül össze kell kapcsolna az
velemenyezd, 2020. május 21. csütörtök, 10:51
Koronavírus - Járványügyi szakember: továbbra is be kell tartani a megelőző rendelkezéseket
A műsorban arról beszéltek, hogy hétfőtől feloldották Budapesten és Pest megyében a kijárási korlátozásokat, és enyhítettek más rendelkezéseken is.

Galgóczi Ágnes elmondta, továbbra is fontos a kézmosás vagy az alkoholos kézfertőtlenítés, illetve az is, hogy aki beteg, ne menjen közösségbe.

Ajánlott továbbá, hogy - aki teheti - a kijárási korlátozások lazítása után is home office-ban, vagyis otthonról végezze a munkáját, és a távolságtartási szabályokat is alkalmazni kell - tette hozzá a járványügyi szakember.

Mindenkinek meg kell értenie, hogy "most még nem térhetünk vissza a megszokott életünkbe, hiszen bizonyos korlátozások még mindig életben vannak" - hangsúlyozta, hozzátéve, ha a helyzet úgy kívánja, a lazítások után ismét szigorítás jöhet.

Galgóczi Ágnes emlékeztetett: arra számítanak, hogy a koronavírus ősszel visszatér.
velemenyezd, 2020. május 18. hétfő, 21:22
NMHH: meghaladta a 93 millió gigabájtot tavaly a magyar mobilinternet-forgalom
A műsorban arról beszéltek, hogy vasárnap lesz a távközlés világnapja, amikor arra emlékeznek, hogy 1865. május 17-én húsz ország megalapította a Nemzetközi Távíró Egyesületet. Magyarország is az alapítók között volt.

Karas Mónika elmondta, az alapítás óta óriásit fejlődött a távközlés, mára "digitális ökoszisztémák" alakultak ki, amelyek felhasználók millióit és eszközök tízmillióit kötik össze.

"Tulajdonképpen elmosódtak a határok az informatika, az elektronikus hírközlés és a média között; míg régen csak fogyasztók voltunk, ma már gyakorlatilag hírszerkesztők és médiagyártók is vagyunk" - fogalmazott.

Hozzátette, a következő lépés az 5G lesz, ami óriási fejlődést fog jelenteni. Az 5. generációs mobilhálózat kapcsán elmondta, azokat a frekvenciákat, amiket ez használ majd, eddig is használták, a technológiának pedig nincs és önmagában nem is lehet káros hatása.

A hatóság egyébként folyamatosan méri az elektromágneses sugárzás mértékét, és még soha sem kaptak határérték feletti
velemenyezd, 2020. május 16. szombat, 09:41
A kajak-kenu is a 2022-es müncheni multisport Eb programjában
A műsorban eredetileg az atlétika, a kerékpár, a torna, az evezés és a triatlon kapott helyet, de miután a városvezetés megszavazta a bővítést, már hetek óta napirenden van, hogy a kajak-kenu, a strandröplabda, a sportmászás és az asztalitenisz is bekerülhet. A kajak-kenu európai szövetsége (ECA) eheti board-ülésén jelentette be a hivatalos csatlakozást.

Kárai Péter, az ECA vezető testületének tagja, a magyar szövetség alelnöke az MTI-nek azt mondta: nagyon örülnek ennek a fejleménynek.

"Óriási előrelépés ez a kajak-kenu számára. Sokkal komolyabb megjelenést biztosít, és a televíziós közvetítés által jóval több bevételhez jut a sportág, mintha egyedül rendezné az Európa-bajnokságát. Kulcskérdés, hogy a jövőben hány multisport-eseményhez tudunk majd csatlakozni" - fogalmazott.

Hozzátette: a pálya jó Münchenben, ahhoz viszont alkalmazkodni kell, hogy a megszokottnál később, augusztus 17. és 21. között rendezik a kajak-kenu versenyeket.

Először 2018-ban került sor multisport Eb-re,
velemenyezd, 2020. május 15. péntek, 16:45
Szerdán szünetel majd az ország egy részén a MinDig Tv szolgáltatás
Gerlei Gyöngyvér, az Antenna Hungária kereskedelmi igazgatója a műsorban elmondta, az átállás előreláthatólag szerda 0 órától 12 óráig tart majd, és érinti Nyugat-Magyarország minden megyéjét, illetve több mint 20 ezer előfizetőt.

A munkálatok után az előfizetőknek kell a saját otthoni vevőkészüléküket újrahangolni, hogy megint foghassák a műsorokat - tette hozzá.

Szólt arról is, a MinDig Tv nézőit nem érinti a dekódercsere, ők ugyanis a meglévő berendezésükkel élvezhetik továbbra is a szolgáltatást.

A MinDig Tv Extra előfizetőinek postán elküldték a szükséges dekódert, és a kereskedelmi igazgató azt kérte, hogy ezt minél előbb üzemeljék be.
velemenyezd, 2020. május 12. kedd, 19:32
Online magazinműsort indított a Körúti Színház
Galambos Zoltán, a teátrum igazgatója a műsor elkészítésének okairól szólva azt mondta: úgy gondolta, egy színház nem hagyhatja cserben a közönségét akkor sem, ha baj van, és a színészek fölös energiáját is le kellett kötni.

Hozzátette: már több epizód is elkészült, az első adásban Esztergályos Cecília kenyeret süt, Kautzky Armand könyvet, Pálfi György rendező pedig filmet ajánl. A műsorban látható még Szabó Kristóf műveltségi vetélkedője, interjú a teátrum egyik előadásáról, valamint a Spanyolul tudni kell című előadás filmváltozatát is a magazin keretein belül vetítik részekre bontva. A film főszereplői Vándor Éva, Tahi-Tóth László és Pusztaszeri Kornél.

Az eddig elkészült részek a Körúti Színház Youtube-csatornáján érhetőek el.

Az igazgató beszélt arról is, hogy a járvány miatt eddig csaknem 60 előadásuk maradt el, ezeket későbbi időpontban pótolják majd.

Esztergályos Cecília Kossuth-díjas színész a műsorban arról beszélt, hogy a járvány előtt öt színházban játszott, ezért
velemenyezd, 2020. május 11. hétfő, 11:21
IM-államtitkár: Európa a válságokból mindig megerősödve került ki
soproni emberek hűségét jelképezi, hanem "a '89-es eufórikus napokat" is, amikor a kommunizmus véget ért és a 2004-es EU-csatlakozást is.

Hozzátette: a koronavírus-járvány miatt nehéz hetek vannak az európaiak mögött és nehéz hónapok következnek abban az Európában, ahol ma minden negyedik ember szegénységben él. Mint mondta: az EP első roma származású alelnökeként külön missziója ezeknek az embereknek a képviselete.

Zupkó Gábor, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője a műsorban adott interjúban hangsúlyozta: az Európa-nap az európai egység, szolidaritás és béke ünnepe.

Arról szól, hogy sokkal több a közös érték és érdek, sokkal több dolog köti össze az európai nemzeteket, mint ami szétválasztja őket - közölte.

A szolidaritásra mint európai értékre felhívva a figyelmet arról is beszélt, hogy a koronavírus-járvány idején Magyarország is küldött a legnehezebb helyzetben levő országoknak védőfelszerelést, segített hazahozni harmadik országokból ott ragadt embereket.
velemenyezd, 2020. május 09. szombat, 14:02
1/72
Képek, videók
regi nagykrt,nemzeti szin
relisisi
2015. november 22. vasárnap, 10:16
nagyon színes
szelgyongyi
2015. március 10. kedd, 04:24
Nemzeti Nagy Színház, Kín
jpiros
2012. május 15. kedd, 18:37
Szigligeti Színház Nagyvá
irmus
2011. március 03. csütörtök, 07:55
ASOR NAGYON SZ RZSA SZIN.
sakira
2010. november 18. csütörtök, 16:20
Nagy-Kálózy Eszter,szinés
farkas1945
2010. november 05. péntek, 14:07
Nagyon szép ciklámen szín
emilia3
2010. július 16. péntek, 17:38
Nagy szines, vegyes virag
margoboszi
2010. május 07. péntek, 10:56
Nagy Színház
mecsery
2010. február 27. szombat, 22:56
stefania-nagy_szinhaz. jpg
agica2004
2009. június 24. szerda, 15:22
nagy_szinhaz.jpg
agica2004
2009. június 24. szerda, 15:18
szintén nagy csodálatnak
sparci
2008. augusztus 20. szerda, 16:40
Fény fesztivál ? Festival
zsebibaba54
2018. október 05. péntek, 20:33
0 fesztiváli ruha 21a45.j
lovaszmarika
2018. április 16. hétfő, 13:27
FESZTIVÁL37.jpg
cserhat3
2017. szeptember 11. hétfő, 12:28
Címkék
Petőfi TV, szervezet ukrajnai, elmúlt hetekben, 2004-es EU-csatlakozást, Tahi-Tóth László, magyar hősök, tervek szerint, Budapest Park, média között, műsorban elhangzott, film főszereplői, Tiszttartó Titusz, Medvegy Anikó, távközlés világnapja, humanitárius akciókon, járványügyi szakember,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.