Belépés
2019. október 20. vasárnap | 42. hét | 293. nap | 13:38 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nemzeti Emlékezet Bizottsága: legalább 200 ezer magyar halt meg a szovjet táborokban
A műsorban arról beszéltek, hogy az Orosz-Magyar Levéltári Vegyesbizottság megállapodása értelmében Magyarország megkapja hatszázezer, a második világháborúban szovjet táborokba került magyar fogoly azonosító kartonját.

Földváryné Kiss Réka szerint a levéltári munka mellett intenzív diplomáciai tárgyalás is segítette azt, hogy Magyarország megkaphatja az azonosító kartonokat. A dokumentumok tartalmazzák a foglyok személyes adatait, elfogásuk körülményeit, státuszukat és rabságuk helyszínét.

A segítségükkel kideríthető az is, hogy hol és mikor haltak meg az elhurcoltak, ami nagyon fontos információ az érintett magyar családok számára, hiszen sokan a mai napig nem tudják, mi történt a rokonaikkal - mutatott rá.

Hozzátette, hogy a dokumentum egy számot is tartalmaz, ami szintén nagyon fontos információt hordoz: mindenkiről vezettek egy dossziét, ami adott esetben 30-50 oldalnyi volt, s további részleteket tartalmaz az elhurcoltakról.

A magyar szakembereknek hatalmas munkát fog
velemenyezd, 2019. október 17. csütörtök, 09:21
ITM: fontos a fenntartható közlekedés
Mosóczi László hozzátette: lehetőség szerint 2050-re a közlekedés szempontjából nullára kellene csökkenteni a károsanyag-kibocsátást.

Elmondta: a közlekedés a levegőbe jutó káros anyagok negyedéért felel, a kibocsátást akcióprogramokkal, fejlesztésekkel és új technológiákkal kell csökkenteni, ugyanakkor figyelembe kell venni, hogy egyre inkább nő a személyszállítási igény, illetve az elszállítandó áruk mennyisége is.

A fenntartható közlekedés négy nagy pilléren: a szénhidrogének visszaszorításán, a közlekedés digitalizációján, okos beruházásokon és innováción alapszik - hangsúlyozta, megjegyezve, hogy a károsanyag-kibocsátás csökkentéséhez a közösségi közlekedés mindenhol preferencia kell legyen.

A jövő az elektromos járműveké, ezért a kormány nemrégiben hozott döntést arról, hogy 2022-ben már csak elektromos autóbuszokat lehet újként üzembe helyezni, és a jelenlegi beruházások révén csökkeni fog az autóbuszok átlagéletkora is - emlékeztetett Mosóczi László.

A műsorban elhangzott,
velemenyezd, 2019. október 16. szerda, 18:11
Katalán válság - Szakértő: a függetlenségi politikusok elítélésének ténye katalizálta a tüntetéseket
Nagy Sándor Gyula hozzátette: a függetlenségpártiak akkor is mártírnak gondolnák a kilenc elítélt vezetőt, ha nem a büntetési tétel felső határához közeli, 9 és 13 év közötti börtönt kaptak volna.

Elmondta: a függetlenségpártiak szerint a szabad véleménynyilvánítás, illetve az önrendelkezés kategóriájába tartozik az, ha egy tartományi parlament kikiáltja a tartomány függetlenségét; az erre irányuló népszavazást alkotmányellenesnek ítélte az alkotmánybíróság, de ezt a függetlenségi oldalról nem vették figyelembe.

A rendbontások ténye amúgy nem meglepő, hiszen hetek óta lehetett híreket hallani arról, hogy a függetlenségpártiak kemény magja tüntetésekre és előre szervezett rendbontásokra készül - fűzte hozzá, megjegyezve, hogy a rendőrség nagyjából ura volt a helyzetnek, ennek ellenére Barcelona környékén jelenleg is égő kukák és barikádok vannak.

A katalán lakosságon belül fele-fele arányban vannak az egységes Spanyolország hívei, illetve a függetlenségpártiak - mondta a
velemenyezd, 2019. október 16. szerda, 18:07
Önkormányzat 2019 - Kocsis Máté: a tét, hogy alkalmas, vagy alkalmatlan főpolgármestere lesz-e Budapestnek
A frakcióvezető a műsorban elmondta, ahogy az egész országban, úgy a fővárosban is bizakodásra adtak okot az elmúlt hetek felmérései, de a verseny Budapesten - ahogy mindig - kiélezett.

"A kampány durvasága és a felfokozott hangulat mutatja, hogy a tét óriási, és ha a budapestiek jobban meggondolják, akkor a döntést mégiscsak arról kell meghozniuk, hogy alkalmas, vagy alkalmatlan főpolgármestere lesz Budapestnek" - fogalmazott.

Tarlós István majdnem három évtizednyi városvezetői tapasztalattal rendelkezik, bizonyított már, s a főváros az elmúlt kilenc évben olyan eredményeket, illetve sikereket ért el, amiket nemzetközi szinten is elismertek - jegyezte meg Kocsis Máté.

A vele szemben induló Karácsony Gergely elmúlt öt éves "produkcióját" viszont nem illette sok jó szóval sem a hazai, sem a nemzetközi közvélemény. "Karácsony nem tudta Zuglót vezetni! Maga ismerte el a napvilágot látott hangfelvételeken, hogy nem tudta kordában tartani a mögötte lévő baloldali politikusokat, ha korrupciós
velemenyezd, 2019. október 13. vasárnap, 08:11
Mintegy ötven milliárd forint volt a diák- és nyugdíjas-szövetkezetek bevétele augusztus végéig
A műsorban arról beszéltek, hogy az atipikus foglalkoztatás ágazata az idei első 8 hónapban 200 milliárd forint árbevételt termelt, ennek negyedét adták a diák- és közérdekű nyugdíjas-szövetkezetek.

Fiák István elmondta, ez jelentős bővülés, hiszen tavaly a teljes évben sikerült ennyi bevételt elérni.

Emlékeztetett arra, hogy a bevétel 85 százaléka a szövetkezeti tagoknál marad.

Dénes Rajmund Roland, a Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnöke a műsorban elmondta, az atipikus foglalkoztatás körébe tartozik az idénymunka, az ideiglenes és távmunkák, valamint a szociális foglalkoztatás.
velemenyezd, 2019. október 12. szombat, 12:50
Szakértő: turisztikai szempontból nagyon divatossá vált Budapest
A műsorban arról beszéltek, hogy az Európai Bizottság kiadványa a legtöbb kreatív és kulturális lehetőséget rejtő 190 európai város közé sorolt hat magyar várost, köztük Budapestet.

Kiss Róbert Richárd elmondta, nemrégiben Budapest még csak egy volt a meglátogatni kívánt városok között. Mostanra azonban a magyar főváros önálló úti célként szerepel például az ázsiai turisták körében.

Hozzátette, Budapest már több szempontból is jobban szerepel a turisták körében, mint egyik fő konkurense, Prága.
velemenyezd, 2019. október 12. szombat, 12:48
Sára Sándorra emlékezik péntek este az M5 kulturális csatorna
Siklósi Beatrix, az M5 kulturális csatorna igazgatója a elmondta, hogy a pénteken 21 órakor kezdődő Ez itt a kérdés című műsorban pályatársak, színészek, rendezők, operatőrök emlékeznek Sára Sándorra. Utána a klasszikussá vált Szindbád című filmet vetíti az M5 csatorna.

Siklósi Beatrix hozzátette, hogy az elkövetkező hetekben, hónapokban terveznek egy sorozatot, amelyben Sára Sándor munkásságát elevenítik fel.

Sára Sándort pénteken búcsúztatják a Szent István-bazilikában Budapesten. A Nemzet Művésze címmel is kitüntetett operatőrtől, filmrendezőtől egy szál fehér virággal bárki búcsút vehet a bazilikában, ahol 15 órától tartanak gyászmisét az emlékére.

Sára Sándort, az egykori Duna Televízió alapító elnökét saját halottjának tekinti az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Magyar Művészeti Akadémia, az MTVA és a Duna Médiaszolgáltató Zrt.

A híradóban Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Zrt. vezérigazgatója arról beszélt: Csoóri Sándor és Sára Sándor álmodták meg a Duna
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 18:32
Szakértő: az 1-es típusú cukorbetegség akár néhány hét alatt kialakulhat
A műsorban arról beszéltek, hogy már két éve működik a katolikus karitasz orvosmissziója, amelynek keretében például Kárpátalján szerveznek szűréseket.

Blatinczky László elmondta, hogy a gyerekeknél kialakuló 1-es típusú cukorbetegség rendkívül súlyos állapotot okozhat, ezért a szűrésük sem szükséges, hiszen a tünetek egyértelműek.

A tizenévesek körében ugyanakkor egyre gyakoribb a 2-es típusú cukorbetegség, amelyet viszont már érdemes szűrni - emelte ki.

A kárpátaljai cukorbeteg gyerekeket egyetlen helyen, a munkácsi kórházban látják el, az inzulinhoz pedig csak úgy lehet hozzájutni, ha a gondozó orvos adja át vagy írja fel. Mivel egyszerre csak egyhavi mennyiséghez juthatnak hozzá a betegek, havonta el kell utazniuk Munkácsra - ismertette.
velemenyezd, 2019. október 08. kedd, 09:11
Szakértő: vidékfejlesztésre 3000 milliárd forintot kapott a mezőgazdaság
A szakértő hozzátette: ha ezt az összeget leosztják, akkor mindössze egymillió forint jut gazdaságonként, amiből nem jönnek ki egy korszerű traktor abroncsai. Ezért nagyon fontos - jelezte -, hogy hatékonyan használják fel a támogatásokat.

A műsorban elhangzott, hogy az öntözött területek növelésére szánt uniós forrásoknak csak egy részét tudta lehívni az ország. A szakértő szerint ez az egyik legnehezebben működő eleme a vidékfejlesztési politikának, így az, hogy egyáltalán sikerült valamennyi támogatást elérni, a magyar tárgyaló delegáció sikere.

Európában ugyanis vita folyik arról - a környezetvédelem miatt -, hogy szükséges-e egyáltalán támogatni az önözést. Magyarország azonban speciális helyzetben van, hiszen Európában a földek átlagosan nyolc százalékát öntözik, miközben ez az arány itthon két százalék - mondta, hozzátéve: a kontinens államai többnyire vízhiánnyal küzdenek, addig Magyarországnak víztöbblete van.

A rendelkezésre álló ötvenmilliárd forintból csupán 13-14 milliárdot
velemenyezd, 2019. október 05. szombat, 10:11
Hófödte álom - Ősi cirkuszi mese címmel mutat be új műsort a Fővárosi Nagycirkusz
A új műsorban a nézőket egy tradicionális jakut elemekkel fűszerezett mesevilágba invitálják, amelyben bátor hősökkel, sámánokkal, jégtündérekkel is találkozhatnak.

Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár a Fővárosi Nagycirkusz csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján kiemelte: egy nemzeti előadóművészeti intézménynek feladata, hogy Magyarországra hozza és megismertesse a távoli országok kultúráját.

Kitért arra, hogy a jakutföldi társulat tagjai öt éven át Kínában tökéletesítették cirkuszművészeti tudásukat, amelynek eredményeként számos nemzetközi cirkuszfesztiválon arattak sikert. Ezek a tapasztalatok is felhasználhatók, amikor Magyarország is azt tervezi, hogy artista növendékeket küldjön tanulni Kínába.

Beszélt arról is, hogy a Lázár Ervin-program keretében minden hatodikos gyerek el fog jutni a Fővárosi Nagycirkuszba.

Az október 12. és december 31. között látható téli műsorra először érkezik Magyarországra a Jakutföld Gyémánt Cirkusza és a Szaha Köztársaság Állami Cirkusza
velemenyezd, 2019. október 03. csütörtök, 12:48
Önkormányzat 2019 - Petíciót vitt a TV2-nek a fővárosi ellenzék
zaklatta és meg akarta erőszakolni.

Karácsony Gergely a helyszínen tartott sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az elmúlt három évtized legmocskosabb kampánya zajlik, pedig a választás tétje senkit sem mentesít az alól, hogy betartsa a legelemibb politikai és becsületbeli szabályokat. A fideszes hatalom és az "őt kiszolgáló lakájmédia" azonban újabb és újabb határokat lép át - fogalmazott a politikus.

"Nem tűrünk tovább" - szögezte le a főpolgármester-jelölt, hangsúlyozva, hogy a Tények című műsorban igaztalanul vádolták meg László Imrét, és az érintettnek nem adtak lehetőséget arra, hogy elmondhassa a saját álláspontját. A műsor semmilyen sajtóetikai szabályt nem tartott be, amikor "mindenfajta bizonyíték, komolyan vehető tanúvallomás nélkül" fogalmazta meg a vádat - közölte.

Karácsony Gergely közölte, hogy este fél hatra a televízió épülete elé hívják a szimpatizánsaikat.

László Imre nyomatékosan állította, hogy a Tények hazudik, az ellene felhozott vádak közül pedig semmi sem igaz.
velemenyezd, 2019. október 02. szerda, 15:02
Októbertől vetítik a mozikban a Vadonvilág című Széchenyi Zsigmond életéről szóló filmet
pedig kedden este tartották a díszbemutatóját az Uránia Filmszínházban.

Az egészestés alkotás nemcsak egy életrajzi film, hanem bemutatja az Afrika múltja és jelene közti drámai változásokat, felhívva a figyelmet a természetvédelem jelentőségére - hangzott el az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

"Egy olyan dolgot szerettünk volna bemutatni, amely az elmúlt ötven évben egy kicsit feledésbe merült" - mondta el Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója, a film vezető producere a műsorban.

A film bemutatja, hogy 1930-ban mit érzett Széchenyi Zsigmond, amikor először kijutott Afrikába, hogyan járta be a földrészt. Ezt követően 1964-ben, megpróbáltatásai után ismét visszatért Afrikába, ebből az utazásból írta Denaturált Afrika című vadásznaplóját, amelyben utolsó afrikai utazását örökíti meg, amit feleségével Hertelendy Margittal közösen tett.

Mint mondta, a film készítése során az 1964-es út leírásait követte végig a stáb. A film, amely a Kilimandzsáró vidékére kalauzolja el a
velemenyezd, 2019. október 02. szerda, 11:11
1/67
Képek, videók
III-as Bizottságtól levél
furaila
2015. december 01. kedd, 21:09
III.Bizottságtól
furaila
2013. június 12. szerda, 16:19
Gazdasági bizottság.jpg
agica2004
2011. december 23. péntek, 16:30
a politikai bizottság tag
lacipecsenye
2011. november 05. szombat, 21:37
Velencei Bizottság- Sólyo
agica2004
2011. március 30. szerda, 15:47
Hat bizottság 2010.2 old
macikucko
2010. december 19. vasárnap, 15:56
Határozat bizottság 2010
macikucko
2010. december 19. vasárnap, 15:55
04 fogadó bizottság.JPG
cukor1st
2008. augusztus 10. vasárnap, 20:35
Európai Bizottság
daczok
2007. május 07. hétfő, 16:45
magyar-szovjet-meccs 1968
agica2004
2018. március 23. péntek, 21:55
Szuhoj Szu-15 szovjet elf
agica2004
2018. február 25. vasárnap, 21:19
Repülőgép-szovjet vadász.
agica2004
2017. december 27. szerda, 18:58
barbarossa-szovjet támadá
agica2004
2017. július 24. hétfő, 20:25
szovjet zászló.png
chillik
2017. április 20. csütörtök, 18:37
szovjet ellentámadás hadm
agica2004
2017. március 11. szombat, 20:03
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.