Belépés
2018. december 17. hétfő | 51. hét | 351. nap | 15:39 | Lázár, Olimpia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Balczó András Pest megye díszpolgára lett
A méltatás szerint a háromszoros olimpiai és tízszeres világbajnokot tehetsége és hihetetlen akaratereje már korán a legjobbak közé emelte, 1960-ban Rómában tagja volt a ötkarikás aranyérmes öttusa-válogatottnak. Saját maga edzőjeként 1963 és 1969 között sorozatban öt világbajnokságon nyert egyéni aranyérmet, az 1969-es budapesti diadal különösen emlékezetes maradt, mert a befejező napon ezrek futottak mellette és ünnepelték a Hármashatárhegyen. Pályafutását 1972-ben, Münchenben sikerült megkoronáznia, 34 évesen egyéniben is olimpiai bajnok lett. Feleségével budakeszi házukban élnek, amit Balczó András maga épített.

Az elismerést Szabó István, a Pest megyei közgyűlés elnöke és Harrach Péter országgyűlési képviselő adta át Balczó Andrásnak.

Pest megyében 1993 óta adományozható díszpolgári cím. Tavaly kapta először sportoló, az úszó Cseh László.
velemenyezd, 2018. december 07. péntek, 14:41
Európa legdrágább, 2,3 millió eurós karácsonyfáját állították fel Münchenben
Benjamin Summa, a vállalkozás szóvivője szerint az aranyfa 2018 darab Bécsi Filharmonikusok aranyérméből áll, a tetejét pedig egy 20 unciás Bécsi Filharmonikusok aranyérme díszíti. Összesen 63 kilogrammot nyom a színarany építmény, amely a jelenlegi aranyárfolyam szerint 743 millió forintot ér.

A művet december 15-ig láthatják az érdeklődők az aranykereskedelmi cég irodaházában - számoltak be róla a német hírportálok.
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 14:22
Magyar tagja is van a sportlövő-világszövetség vezetésének
A sportdiplomáciai sikerről a hazai sportági szövetség adott hírt szombaton.

A Münchenben tartott pénteki kongresszuson az egyik eddigi alelnököt, az orosz Vlagyimir Liszint választották meg az ISSF új elnökének.

A 62 éves milliárdos üzletember, aki elnöke az orosz, illetve az európai sportági szövetségnek is, a világszövetség élén a 83 éves mexikói Olegario Vázquez Ranát váltja, aki 38 esztendei elnökösködés után döntött úgy, hogy nem pályázza meg újabb négy évre a posztot.
velemenyezd, 2018. december 01. szombat, 16:11
Negyedszázados Nirvana-ünnep az A38 hajón
Az este során az ismert magyar zenészekből összeálló produkció teljes egészében eljátssza a legendás seattle-i grunge zenekar teljes akusztikus lemezét, amelyet a Music Television unplugged-koncertsorozatában rögzítettek - közölték a szervezők az MTI-vel.

A Nirvana Acoustic duót három évvel ezelőtt indította be Takács Vilmos, a Ganxsta Zolee és a Kartel gitárosa Lugosi Dániellel, a Wellhello korábbi hangmérnökével, a Polytrip zenekar jelenlegi énekesével. Azóta számos közös fellépésük volt duóban, most azonban zenekari kísérettel állnak színpadra, hogy eredeti hangszerelésben, dobbal, basszusgitárral, csellóval, tangóharmonikával kiegészülve adják elő a Nirvana unplugged dalait.

A közreműködő zenészek között lesz Kocsis Máté (dob, ex-Wellhello), Prepelicza Zoltán (basszusgitár, Apey and the Pea), Maszkura (tangóharmonika, Maszkura és a Tücsökraj), Ölveti Mátyás (cselló, Szabó Balázs Bandája), Apey (ének, Apey and the Pea) és Lee Olivér (gitár, éK).

A Nirvana (Kurt Cobain - ének, gitár;
velemenyezd, 2018. december 01. szombat, 11:41
Értékes történelmi dokumentumok lesznek láthatóak a megújult cseh Nemzeti Múzeumban
A nagyszabású történelmi tárlatot, amelyet a cseh és a szlovák nemzeti múzeum rendez közösen, a két ország külügyminisztériumainak, illetve kulturális tárcáinak közreműködésével, a csehszlovák állam megalakulásának 100. évfordulója alkalmából rendezték meg. Prága után később Pozsonyban is megtekinthető lesz.

Egyebek között most első ízben lesz nyilvánosan látható a müncheni egyezmény eredeti német példánya.

A nemzetközi megállapodást 1938. szeptember 30-án a bajorországi Münchenben írta alá Németország, Nagy-Britannia, Franciaország és Olaszország, aminek következtében Prága kénytelen volt átengedni a náci Németországnak Csehország döntően németek lakta vidékét, a Szudétákat.

Tíz évvel ezelőtt Prágában már kiállították az egyezmény angol és olasz nyelvű eredeti példányát. A francia dokumentumról nem tudni semmit, úgy tűnik elveszett. Akkor a dokumentumokat több mint 250 ezer ember nézte meg. Az egyezményhez több térkép is tartozik, amelyeken pontosan kijelölték, hogy mely csehszlovák
velemenyezd, 2018. október 26. péntek, 11:11
Davis Kupa - Frankfurtban fogadják a magyarokat a németek
A két együttes 1936-ban Düsseldorfban, 1971-ben pedig Münchenben találkozott egymással.

A nemzetközi szövetség (ITF) által átalakított DK selejtezőjét az eddig megszokott három helyett két nap alatt kell lejátszani. A német és a magyar válogatott párharcát február 1-jén és 2-án rendezik meg. A pénteki két egyes után szombaton egy páros, majd újabb két egyes mérkőzés következik. További változás, hogy három helyett két nyert szettre mennek majd a találkozók.

A selejtezőben még 11 párharcot rendeznek, és a továbbjutók csatlakoznak a kiemeltekhez. A 18-as mezőnyben biztos helye van az idei négy elődöntősnek - az amerikai, a francia, a horvát és a spanyol válogatottnak -, valamint a világranglistán elfoglalt helyezésével szabadkártyához jutott Nagy-Britannia és Argentína.
velemenyezd, 2018. október 25. csütörtök, 18:12
Szép napot mindenkinek!
Alberttal is. Első szimfóniáját 1904. február 29-én mutatták be a Magyar Állami Operaházban, a budapesti Zeneakadémia zeneszerzés-szakon végzett növendékei hangversenyének keretében. A zene mellett néhány szemesztert a jogi egyetemen is elvégzett. 1904-től 1908-ig a Pesti Napló zenekritikusa volt, ez idő alatt írt műveiből a Saturnalia illetve az Endre és Johanna című szimfonikus költeményeket mutatták be. 1907-ben dalaiért elnyerte a Ferenc József-díjat, amely lehetővé tette számára, hogy Bayreuthban, Münchenben és Berlinben folytassa tanulmányait. Ugyanebben az évben bemutatták néhány humoros kabaré-dalát, amelyek sikere - és nem utolsósorban a bennük rejlő anyagi lehetőségek - véglegesen a könnyűzene felé irányították érdeklődését.

Az utolsó művét az Arizona Ladyt, fia fejezte
kirscha, 2018. október 24. szerda, 08:47
A holokauszt óta először avattak ortodox rabbikat Berlinben
A német főváros rabbiképző intézete, az 1873-ban alapított Rabbinerseminar zu Berlin három végzett hallgatóját a Prenzlauer Berg nevű városrészben működő Beth Zion zsinagógában avatták rabbivá, a zsidó vallás hivatalos tanítójává.

Az ünnepségen részt vettRonald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnöke, Michael Müller berlini kormányzó polgármester és Heiko Maas német külügyminiszter.

A miniszter ünnepi köszöntőjében kiemelte: "ajándék, méghozzá érdemtelenül kapott ajándék, de a jogállamunk és a demokráciánk iránti megelőlegezett bizalom" jele, hogy Németország legnagyobb zsidó közössége Berlinben él, abban a városban, ahol eldöntötték és megtervezték a zsidók deportálását és legyilkolását.

"Minden erőnkkel meg kell őriznünk és meg kell védenünk ezt az ajándékot" - hangsúlyozta a német diplomácia vezetője.

Mint mondta, elborzasztja, hogy a német utcákon ismét látni náci karlendítést és gyűlölködő lózungokat harsogó emberek menetelését, és ismét megjelentek az országban "szellemi
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 18:32
Nagy volt az érdeklődés a magyarországi befektetési lehetőségek iránt az Expo Reálon
Magyarország az idén kitűnt a bemutatott fejlesztések több mint 4 milliárd eurót meghaladó kivitelezési összegével, és a fejlesztési területek összetettségével. A bemutatott projektek többségét, nagyságrendileg 2,5 milliárd euró értékű fejlesztés üzleti projektet magáncégek valósítják meg.

A CBRE ingatlan-tanácsadó elemzése szerint 2010 óta a magyar ingatlanbefektetési forgalom nőtt a leginkább a régióban: az elmúlt nyolc év alatt a piac mérete a tizennégyszeresére nőtt, évente átlagosan a harmadával bővült a forgalom. Az elmúlt években elért látványos eredmények ellenére a piac jelentős bővülési potenciállal rendelkezik.

A Magyarország-Budapest-standon kormányzati és önkormányzati fejlesztéseket - köztük - a Liget Budapest Projektet, a fővárosban és a négy egyetemi városban zajló projekteket, valamint a nagy ingatlanfejlesztők - Atenor, Ceetrus, Forestay Development, Futureal-csoport, Gránit Pólus Csoport, HB Reavis, Horizon Development, Property Market, WING - fejlesztéseit mutatták be. A
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 10:01
Gulyás Gergely Münchenben: a bajor CSU továbbra is Magyarország barátja
is megosztotta a választópolgárokat az a migrációs politika, amelyet "elsősorban" a CSU testvérpártja, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és vezetője, Angela Merkel kancellár folytatott.

"Természetesen mi azt kívánjuk bajor kereszténydemokrata barátainknak, hogy a lehető legjobban szerepeljenek a választásokon, de soha ilyen nehéz politikai helyzetben nem voltak" - hangsúlyozta Gulyás Gergely.

Hozzátette: a CSU-ban "a berlini politikát teszik felelőssé" a nehézségekért.

Gulyás Gergely Münchenben tárgyalt Markus Blume CSU-főtitkárral és Edmund Stoiber tiszteletbeli pártelnökkel, volt tartományi miniszterelnökkel, és részt vett a Konzervatívok találkozója című konferencián, amelyet a CSU szövetségi parlamenti (Bundestag-) csoportja szervezett.

A mások mellett osztrák, holland és francia konzervatív politikusok részvételével folytatott tanácskozásról szólva kiemelte: "a CSU is keresi azt az utat, hogy miként tudják újradefiniálni egy keresztény-konzervatív politika létjogosultságát Európában",
velemenyezd, 2018. október 04. csütörtök, 23:37
Szijjártó Münchenben: Magyarország bajor barátainak is köszönheti sikerét
A miniszter ünnepi beszédében kiemelte: a magyarok Bajorországban átélhetik, hogy "barátok között lenni jó".

"Ezt nem minden európai színtéren könnyű kijelenteni" - tette hozzá Szijjártó Péter.

A bajorok barátsága is hozzásegítette Magyarországot, hogy már "nem a probléma, hanem a megoldás része" Európában - mondta.

A gazdasági kapcsolatokról szólva kiemelte, hogy a magyar gazdaság sikerének alapvető feltéteke a német gazdaság sikere, "és ez a mondás még igazabb akkor, ha úgy fogalmazzuk, hogy a magyar gazdaság sikerének alapvető feltétele a bajor gazdaság sikere".

Magyarország és a többi közép-európai ország "immáron az európai gazdaság gerincét alkotó német, és azon belül a bajor ipar hátországa, beszállítója és fejlesztőközpontja".

Ezt mutatja az is, hogy a Magyarországon 25 éve sikeresen tevékenykedő Audi után a BMW is úgy döntött, hogy "nem a hazánkról összehordott hazugságoknak, hanem a saját tapasztalatainak hisz", és "elkezd egy hasonló sikertörténetet". Ennek első
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 16:49
Elhunyt Géczi István, a Ferencváros egykori kapusa
Életének 75. évében elhunyt a Ferencváros labdarúgócsapatának egykori klasszis kapusa, az olimpiai ezüstérmes, VVK-győztes és KEK-döntős Géczi István, aki egész pályafutását a zöld-fehéreknél töltötte.
A klub honlapjának hétfői gyászhíre alapján az 1944-ben Sajóörösön született Géczi István 1962-ben, 18 évesen került a Ferencvárosba, amelyet 1975-ig erősített. Ebben az időszakban 507 mérkőzésen védte a csapat hálóját, ebből 309 bajnoki, 153 nemzetközi találkozó volt.
A fradi.hu beszámolója szerint 309 bajnoki meccse a mai napig rekord az együttes kapusai között, és ezek közül 110 mérkőzésen nem kapott gólt. 1964. március 15-től 1967. október 31-ig, 44 hónapon át 102 bajnoki találkozón megszakítás nélkül védte az FTC kapuját.
Az 1968-as idényben meccsenként átlagban mindössze 0,59 gólt kapott, ami máig a legjobb mérleg a magyar bajnokságban.
A zöld-fehérekkel ötszörös magyar bajnok és kétszeres kupagyőztes lett, és a nemzetközi porondon is maradandót alkotott.
Géczi István az
maroka, 2018. szeptember 10. hétfő, 17:29
1/87
Képek, videók
73_sp_balczo_andras2.j pg
mezixy
2009. február 17. kedd, 16:34
70_sp_balczo_andras.jp g
mezixy
2009. február 17. kedd, 16:31
Szeged díszpolgára Kopasz
agica2004
2010. június 25. péntek, 10:41
mélta2.jpg
sztana45
2010. július 02. péntek, 07:06
Háromszoros élvezet
jolika66
2015. május 26. kedd, 11:46
HÁROMSZOROS ÉLVZET.jpg
feviroza
2015. február 20. péntek, 09:04
haromszoros_elvezet_1. jpg
bubszi
2010. december 01. szerda, 04:25
háromszoros élvezet.jpg
bubszi
2010. július 30. péntek, 05:27
a legjobbakat kivanok.JPG
relisisi
2016. december 02. péntek, 15:32
Ott lenni a legjobbak köz
furaila
2016. június 23. csütörtök, 11:12
a macskák a legjobbak
sanci81
2015. június 27. szombat, 15:23
A legjobbak...
furaila
2015. június 21. vasárnap, 10:44
legjobbak2014ben.jpg
maroka
2015. január 13. kedd, 22:22
legjobbak ingyen.jpg
dnemethk
2012. december 26. szerda, 23:43
A legjobbak
wolforsi75
2011. március 26. szombat, 16:15
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.