Belépés
2019. május 25. szombat | 21. hét | 145. nap | 01:29 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Elemzők: a kiskereskedelmi adatok biztatóak az első negyedéves GDP szempontjából
A KSH jelentése szerint márciusban 4,9 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi üzletek forgalma az egy évvel korábbihoz mérve, naptárhatástól megtisztítva - főként a húsvéthatás miatt - 5,9 százalékos volt a növekedés. Az első negyedévben a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene 6,5 százalékkal haladta meg a múlt év azonos időszakáét.

Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője kiemelte: a kiskereskedelmi forgalom márciusi növekedése markánsan lelassulta februárihoz képest és jelentősen elmaradt a várakozásoktól. Aggodalomra azonban egyáltalán nincs ok, mivel az első negyedévben meglepően jól, nagyjából a tavalyi utolsó negyedévnek megfelelően teljesített a szektor, amivel a GDP növekedésében betöltött szerepe nem változott.Ez mindenképpen kedvező előjel a jövő heti GDP adatközlés előtt. (A tavaly negyedik negyedévi 5,1 százalékos GDP-növekedéshez a háztartások vásárolt fogyasztása 2,4 százalékkal járult hozá.)

A márciusi meglepetést az élelmiszerkereskedelem mindössze 1,0 százalékos
velemenyezd, 2019. május 06. hétfő, 13:13
Mike Pompeo: Washington lát lehetőséget a további tárgyalásokra Észak-Koreával
feltételeket szabni" - mondta. Azt állította, hogy az Egyesült Államok "ragyogóbb jövőt" szeretne az észak-koreaiaknak, és az amerikai elnök ezért is akarja folytatni a tárgyalásokat. "Meg kell érteniük, hogy ha ezek az atomfegyverek eltűnnek, az óriási haszonnal jár majd a számukra, de megőrzésük további kockázatokat jelent" - nyilatkozta.

Pompeo megjegyezte, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa által Észak-Korea ellen hozott szankciók változatlanul érvényben vannak, és ezen nem változtatott Kim Dzsong Un múlt heti vlagyivosztoki találkozója Vlagyimir Putyin orosz elnökkel sem.

Donald Trump amerikai elnök szombaton Twitteren azt írta: "lesz megállapodás" Észak-Koreával. Hozzátette: Kim Dzsong Un "tudja, hogy én az ő oldalán állok, és nem akarja megszegni a nekem tett ígéretét".A vasárnapi interjúban Pompeo kitért Trump bejegyzésére. Mint fogalmazott: "az elnök tisztában van a kihívásokkal. Az elnök mélyen érti ezt". Hozzátette, személy szerint ő is hisz abban, hogy van lehetőség a további
velemenyezd, 2019. május 05. vasárnap, 20:02
Magyar érmek a belgrádi asztalitenisz-versenyen
Az ITTF honlapja alapján a legjobban a múlt heti, budapesti világbajnokságon nyolcaddöntős Madarász Dóra, Pergel Szandra duó szerepelt, amely második kiemeltként a döntőig menetelt, ott azonban nagy csatában, öt szettben (2-3) alulmaradt az elsőként rangsorolt hongkongi Ng Ving-nam, Szu Vaj-jam Minnie kettőssel szemben.

Férfi párosban három magyar is bronzérmet szerzett a szerb fővárosban. Ecseki Nándor és Szudi Ádám első kiemeltként két portugáltól kapott ki, csakúgy mint a vb-n: akkor Tiago Apolóniától és Joao Monteirótól, most pedig a későbbi győztes Diogo Carvalhótól és Joao Geraldótól. Szintén az elődöntőig jutott Majoros Bence, akinek a dán Tobias Rasmussennel a selejtezőből kellett indulnia.

Egyesben Pergel volt legtovább versenyben, ő a negyeddöntőben búcsúzott - az első helyen kiemelt japán Hajata Hinával szemben maradt alul -, míg Szudi és Madarász a 16 között esett ki.
velemenyezd, 2019. május 05. vasárnap, 17:41
Heti makronaptár - negyedéves adatok érkeznek
hónap alatt 0,7 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak a januári 0,3 és a februári 0,6 százalék után.

Csütörtökön a KSH publikálja a márciusi külkereskedelmi egyenleg első becslésének adatait is. Februárban az export euróban számolt értéke 6,2, az importé 7,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a 816 millió euró külkereskedelmi mérlegtöbblet 26 millióval elmaradt a tavaly februáritól, de tavaly június óta a legnagyobb volt. Az év első két hónapjában az export 6,4, az import 8,5 százalékkal múlta felül az előző évit. Az 1,208 milliárd euró exporttöbblet 241 millió euróval maradt el a tavalyitól.

Csütörtökön a Pénzügyminisztérium az államháztartás áprilisi adatait publikálja. Az idei első negyedévben az államháztartás központi alrendszere - az önkormányzatok nélkül számolt államháztartás - 141,9 milliárd forintos hiánnyal zárt, ami lényegesen kevesebb a tavaly január-márciusi 871,9 milliárd forint deficitnél. A bevételek 640,8 milliárd forinttal (14,8 százalékkal) nagyobbak, a kiadások
velemenyezd, 2019. május 05. vasárnap, 07:10
Orbán: Magyarország a szárazföldön, Salvini a tengeren állította meg a migrációt
kormányteszi - fejtette ki.

Azzal kapcsolatban, hogy Emmanuel Macron francia elnök kizárná a schengeni zónából azokat a tagállamokat, amelyek nem akarnak részt venni a szétosztásban, Orbán Viktor úgy reagált: ha Macron el akar térni a hatályos schengeni szabályoktól, ahhoz először meg kell változtatni a szerződést, az azonban nem fog menni, "üzenem, kár vele próbálkozni".

Közölte: jövő héten Heinz-Christian Strache osztrák alkancellár látogat Magyarországra.

A kínai Egy övezet, egy út kezdeményezés múlt heti nemzetközi fórumáról a kormányfő úgy nyilatkozott: Magyarország szerint Kína felemelkedése óriási esély. Egyrészt 1,4 milliárd emberrel bővül a világgazdaság, másrészt Európa és Ázsia légi, közúti és vasúti összekötésének terve világtörténelmi vállalkozás, aki pedig ebből kimarad, az lemarad.

Az ezzel kapcsolatos nyugat-európai kritikákat úgy kommentálta: "a nagy lóvét" eddig a németek, a franciák vitték el, utóbbiak most adtak el 300 repülőgépet Kínának.

Aki azt akarja tehát,
velemenyezd, 2019. május 03. péntek, 09:51
Asztalitenisz-vb - Mindkét magyar kapitány elégedett
kettős pedig nyolcaddöntőt játszhatott, s ott is méltó ellenfele volt a második helyen kiemelt kínai párosnak.

"Bálint Bernadettel kapcsolatban elvárás volt a főtábla, s titkon reménykedtem abban, hogy a másik két lánynak is sikerül. Hartbrich Leonie ráadásul az első fordulóban két szettet is nyert a hetedik kiemelt tajvani Cseng I-csing ellen. Ez reménykeltő a jövőre nézve." - mondta Bátorfi Zoltán.

Madarász és Pergel teljesítményét csak dicsérő jelzőkkel illette a kapitány, kiemelve, hogy előbbi múlt heti combsérülése után, az utolsó napokban alig tréningezve játszott kiemelkedően a vb-n, s hogy női párosban megnehezítették a világ egyik legjobb duójának, a Szun Jing-sa, Vang Man-jü kettősnek a dolgát.

"Nagyon büszke voltam a nyolcaddöntő alatt, egy-egy labdamenet során csak tátottam a számat." - fogalmazott a kapitány.

A férfiak szakvezetője, Aranyosi Péter azt mondta, jó érzései vannak a vb-szereplés kapcsán, egyik játékosa sem kapott ki nála gyengébben rangsorolt ellenféltől, kivéve
velemenyezd, 2019. április 25. csütörtök, 13:29
Elkezdődött Pekingben az Egy Övezet, Egy Út Kezdeményezés második nemzetközi fóruma
gyanakvással tekintenek a tervre, melyben Peking befolyásszerzési szándékát látják.

A pénteki megnyitó ünnepségen a kínai elnök mond beszédet, szombaton pedig a fórumon részt vevő 37 állam-, illetve kormányfő, valamint egyéb vezetők csúcstalálkozója zajlik.

Az új selyemút tervét sokan amiatt kritizálják, mert úgy vélik, hogy Peking ezen keresztül adósságcsapdákkal igyekszik megszilárdítani befolyását a részt vevő országok felett. A kínai vezetés elutasítja ezt a vádat. Vang Ji külügyminiszter múlt heti sajtótájékoztatóján kiemelte: az Egy övezet, egy út terv nem geopolitikai eszköz, csupán egy platform a többoldalú, minden fél számára előnyös együttműködés számára.

A fórum első napján folytatott tanácskozáson Liu Kun pénzügyminiszter is hangsúlyozta: Kína elemzési mintát dolgoz ki a kezdeményezés égisze alatt zajló projektek hitelezésének fenntarthatóságára vonatkozóan annak érdekében, hogy az adósságkockázatok megelőzhetőek, illetve kezelhetőek legyenek.

A rendezvényen szintén részt
velemenyezd, 2019. április 25. csütörtök, 11:09
Notre Dame - Megkezdték a leégett tető helyének lefedését
A francia meteorológiai szolgálat jelentése szerint kedd estétől viharokra lehet számítani Párizsban, de nagyobb és folyamatos esőzés csütörtöktől várható. A múlt heti tűzvészben leégett tetőszerkezet helyén ezért ipari alpinisták átmenetileg ponyvával borítják be a katedrálist, megelőzendő a boltozat további károsodását.

A szóvivő elmondta, hogy a ponyvázás délután megkezdődött, először az oltár, majd a főhajó felett.

A szakemberek attól is tartanak, hogy az oltáskor az épületre locsolt víz is károkat okozhat, meggyengítheti az épület szerkezetét, elsősorban azzal, hogy beszivárog a kövek közé, ahol penészedést okozhat.

A ponyvázás azonban csak átmeneti megoldás, amelyet egy hatalmas "esernyő" vált majd fel az épület és az ott dolgozó munkások megóvására arra az időszakra, amíg teljesen helyreállítják a katedrális. Ehhez hasonló megoldást alkalmaztak Párizsban a Panthéon felújításakor. A stabilabb ernyő felállítása szakemberek szerint legkorábban három hét múlva kezdődhet meg, mert
velemenyezd, 2019. április 23. kedd, 20:02
Brexit - Felmérés: a legtöbben Farage új Brexit Pártjára szavaznának, ha lesznek brit EP-választások
alig néhány napja, április 12-én jelentette be hivatalosan a Brexit Párt megalakulását, bár a szerveződést már korábban bejegyezték.

A legnagyobb brit közvélemény-kutató cég, a YouGov szerdán ismertetett, 1855 fős választói minta bevonásával elvégzett országos felmérésében kimutatta, hogy a Brexit Pártra 27 százaléknyian voksolnának, ha Nagy-Britannia részt venne a május 23-án esedékes EP-választásokon.

Ez azt jelenti, hogy megalakulása óta a Brexit Párt csaknem megkétszerezte szavazótáborát, a múlt heti hasonló vizsgálat ugyanis, amelyben először szerepelt ez a politikai szerveződés, 15 százalékos támogatottságot jelzett Farage új pártjának.

A Brexit Párt megalakulásának legnagyobb vesztese a YouGov szerdai kimutatása szerint a UKIP, amelynek tábora a felére zuhant: a múlt heti felmérésben a résztvevők 14 százaléka mondta azt, hogy erre a pártra szavazna a májusi EP-választásokon, az új vizsgálatba bevont választóknak viszont már csak a 7 százaléka válaszolta ugyanezt.

Nigel Farage a
velemenyezd, 2019. április 17. szerda, 21:34
Brexit - Theresa May: továbbra sincs meg a többség a Brexit-megállapodás elfogadásához
konzervatív párti brit miniszterelnök, aki hétfő délután tartott tájékoztatót a Brexit-folyamat legutóbbi fejleményeiről az alsóházban, közölte ugyanakkor, hogy folytatja tárgyalásait a képviselőkkel.

Ezzel valószínűleg lekerült a napirendről a korábban keddre valószínűsített harmadik szavazás, bár felszólalásában Theresa May utalást tett arra, hogy a kormány megfelelő támogatás elérése esetén még ezen a héten ismét a ház elé terjesztheti a Brexit-megállapodást.

A kormányfő kijelentette azt is, hogya múlt heti EU-csúcson született jogi döntés a Brexit új határidőiről pénteken hatályba lépett, és a nemzetközi jog alapján is hatályossá vált a kilépés határidejének módosulása, mivel a döntést az Egyesült Királyság is elfogadta.

Theresa May közölte, hogy a kormány a ház elé terjesztette a határidő módosításáról intézkedő törvényalkotási aktus tervezetét, amelyet a képviselők a héten megvitatnak és szavaznak is róla, hogy a kilépési határidő módosulása megjelenjen a brit jogszabálygyűjteményben
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 19:30
Krónika 3. rész (napirend előtt: EPP, bevándorlás, családvédelmi akcióterv)
Párbeszéd: a Fidesz mára egyedül maradt

Tordai Bence arról beszélt, hogy az unióban is kétféle politikus van, az építő és a romboló, de az unióban nem egy ember kénye-kedve dönti el, ki minősül építőnek. Közölte: Jávor Benedek elnyerte az év EP-képviselője díjat a környezetvédelem területén, majd kitért arra: e napon Orbánt és pártját saját pártcsaládja tette partvonalra, a továbbiakban nem tudják befolyásolni a néppárt munkáját. Szerinte mindez nem volt váratlan, és a múlt heti döntéssel hivatalossá vált, Orbánt és a Fideszt kártékonynak és rombolónak könyvelték el. A Fidesz, a "rombolók pártja" mára egyedül maradt - tette hozzá.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára kiemelte: az Európai Néppártot is megosztják a globális kormányzás versus nemzetek Európája vita. Számukra a pártfegyelemnél sokkal fontosabb a keresztény értékek és a bevándorlás elleni fellépés - jelentette ki. Rögzítette:az európai és azon belül az európai jobboldal megújulását szeretnék. Szerinte
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 13:41
Felfüggeszti az adományozást az amerikai opioidválságban érintett Sackler család
A Sackler család tulajdonában lévő Purdue Pharma gyógyszergyárat azzal vádolják az Egyesült Államokban, hogy úgy reklámozza OxyContin nevű opioid fájdalomcsillapítóját, mint amelytől szinte lehetetlen függővé válni, miközben tisztában van vele, hogy ez nem igaz.

A Sackler Trust tagadja a vádakat, ám úgy véli, hogy a kialakult helyzet akadályozza az általa támogatott intézmények zavartalan működését - írja a BBC hírportálja.

A múlt héten a londoni National Portrait Gallery volt az első jelentős brit művészeti intézmény, amely bejelentette, hogy az alapítvánnyal közös megegyezésben "megszakítják az adományozás folyamatát". A Sackler Trust még 2016-ban ajánlott fel egymillió fontot (369 millió forintot) a galéria 35,5 millió font költségű felújítási munkálatainak támogatásához. Az intézmény azóta gondolkodott, hogy elfogadja-e az adományt.

A Sackler Trust 2010 óta 60 millió fontot fordított különböző brit intézmények és kezdeményezések támogatására.

"Mélyen elszomorít az Egyesült
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 13:11
1/326
Képek, videók
A szeretet szempontjából.
pacsakute
2014. július 10. csütörtök, 06:03
erdő péter0514.jpg
maroka
2019. május 14. kedd, 13:24
szentesi péter0429.jpg
maroka
2019. április 29. hétfő, 21:52
péter0420_5.jpg
maroka
2019. április 22. hétfő, 21:08
péter0414.jpg
maroka
2019. április 14. vasárnap, 23:50
SZKT-Péter Szabó Lászlóné
agica2004
2019. április 04. csütörtök, 20:25
SZKT-Péter-Szabó Lászlóné
agica2004
2019. április 04. csütörtök, 20:24
péter és gyerekei0402_3.j
maroka
2019. április 02. kedd, 11:55
péter és gyerekei0402_2.j
maroka
2019. április 02. kedd, 11:54
péter és gyerekei0402.jpg
maroka
2019. április 02. kedd, 11:53
péter0402.jpg
maroka
2019. április 02. kedd, 11:28
erdő péter0326.jpg
maroka
2019. március 26. kedd, 16:48
erdő péter0 üzenete306.jp
maroka
2019. március 06. szerda, 12:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.