Belépés
2020. április 03. péntek | 14. hét | 94. nap | 18:55 | Buda, Richárd
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Feldman Zsolt: az uniós agrártámogatásokat továbbra is előlegként kaphatják meg a gazdák
Az államtitkár kiemelte, hogy az előlegek kifizetésének számos ellenőrzési feltétele van, meg kell találni a módot arra, hogy ezeket a járványhelyzetben is el lehessen végezni. Erre vonatkoztak a magyar javaslatok.

A termelők biztonságát szolgálja az előlegek kifizetésének lehetővé tétele, hiszen csaknem évi 800 milliárd forintot tesz ki ezek összege - tette hozzá.

Az államtitkár kitért arra, hogy a legfontosabb feladat a lakosság élelmiszerellátásának biztosítása, ami megtörtént. Ugyancsak fontos a szállítmányozás fenntartása, amire meghozták a szükséges döntéseket európai szinten is, ezt a helyzetet szintén áttekintették az uniós agrárminiszterek - közölte Feldman Zsolt.
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 21:24
Koronavírus - BKK: átmenetileg bezárnak a BKK ügyfélközpontjai
A BKK az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében felhívta figyelmet arra, hogy az érintett 14 fővárosi értékesítési pont kiesése ellenére jegyek, bérletek továbbra is megvásárolhatók mintegy 370 automatából és kilenc - továbbra is nyitva tartó - pénztárban. Vonaljegyet, gyűjtőjegyet pedig sok viszonteladónál is lehet venni - írták.

Tudatták, hogy a járványhelyzet miatt az elmúlt napokban jelentősen visszaesett a közösségi közlekedés kihasználtsága; a legfrissebb, szerdai adatok szerint a járatok telítettsége átlagosan 10 százalék alatti.

A BKK kiemelte, hogy az ügyfelek és a dolgozók egészségének megóvásáért döntöttek a 14 ügyfélközpont és a népligeti jegy- és bérletpénztár bezárásáról. Ezeknek a nyílt légterű értékesítési pontoknak a forgalma az elmúlt időszakban minimálisra csökkent - tették hozzá.

A BKK azt javasolja, hogy a járványveszély idején az utasok a Közlekedési mobiljegy alkalmazásban vásárolják meg jegyüket, bérletüket. Bár egyelőre nem kapható az összes jegytípus, a
velemenyezd, 2020. március 18. szerda, 19:32
Koronavírus - Rövidebb nyitva tartást vezetett be a NAV a központi ügyfélszolgálatain
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal fővárosi és megyei központi ügyfélszolgálatai 2020. március 18-ától heti 25 órában várják az ügyfeleket.

A közleményben kiemelték, a járványhelyzetben a NAV igyekszik minimalizálni az ügyfelekre és munkatársakra ható kockázatokat. A hivatal, az operatív törzs ajánlásaival összhangban változtat ügyfélfogadási gyakorlatán, és a várakozókat ütemezetten fogadja.

Ez azt jelenti, hogy az ügyféltérben egyszerre csak annyi ügyfél tartózkodhat, ahány ügyfélszolgálati ablak nyitva van.A fővárosi (IX. kerület, Vaskapu utca 33-35., XIII. kerület, Dózsa György út 128-130., XIV. kerület, Gvadányi utca 69.) és a megyeszékhelyeken működő központi ügyfélszolgálatok módosított nyitva tartás szerint hétfőn 8.30 és 16.00 óra, kedden 8.30 és 12.00 óra, szerdán 8.30 és 16.00 óra, csütörtök 8.30 és 12.00 óra, pénteken 8.30 és 11.30 óra között lesznek nyitva - közölte a NAV.

Az adóügyek döntő többsége elektronikusan is intézhető, ezért a hivatal arra kéri ügyfeleit, hogy
velemenyezd, 2020. március 18. szerda, 16:32
Koronavírus - Maruzsa: az önkormányzatok helyben dönthetnek az óvodák nyitva tartásáról
kinyissanak-e a bölcsődék és az óvodák.

Hozzátette, hogy az iskolákban és az óvodákban is lehetőséget kell biztosítani azoknak a gyerekeknek a fogadására, akiknek elhelyezéséről szüleik nem tudnak gondoskodni.

Közlése szerint a kabinet azt ajánlja az önkormányzatoknak, hogy ahol megoldható, otthon, kis csoportokban oldják meg a gyerekek felügyeletét, ahol nem, ott pedig a nyári ügyeleti rendhez hasonló megoldást alkalmazzanak, de szeretnék, ha ez nem lenne tömeges.

Az otthoni felügyelet "arra is módot ad természetesen, hogy egyfajta rotáció érvényesülhessen" a munkavégzők és a gyerekekre felügyelők között - mondta.

A gyermekétkeztetést az azt igénylőknek biztosíthatják az önkormányzatok, de fontos, hogy nem használhatják tömegesen a gyerekek az iskolai étkezőket.

Jelezte: a kollégiumokat nem zárják be, de az az életszerű, hogy a lakók már nem térnek vissza a hétvégét követően az intézményekbe; akiknél ez nem megoldható, azok elhelyezést kapnak.

Azt kérem mindenkitől: segítsen
velemenyezd, 2020. március 14. szombat, 17:42
Koronavírus - Világjárvány idején számos kihívással néznek szembe a cégek
postát is.

Különösen fontos a szerződés pontos megfogalmazása, valamint a szerződésben megadott irányadó jog. Ahol bizonytalan szerződéses pontok maradnak, érdemes jó előre egyeztetést kezdeményezni a szerződő féllel.

A járványok kitörése vagy egyéb meghatározó események megzavarhatják az ellátási láncot, szolgáltatások lemondását vonhatják maguk után, és általában csökkentik a befektetési és költekezési kedvet. Ha a vállalat arra a megállapításra jut, hogy nem tud teljesíteni, megpróbálhat módot találni kötelezettségei felfüggesztésére vagy megszüntetésére.

A kereskedelmi szerződések gyakran tartalmaznak vis maior klauzulát, amely a rendkívüli helyzetekről rendelkezik. Ugyanakkor a szerződő felek országában eltérő szabályok lehetnek érvényben a vis maior helyzetek kezelésére, ezért ismét csak lényeges a szerződés pontos megfogalmazása, valamint az irányadó jog megválasztása.

A vis maior események sem mentenek fel a szerződéses kötelezettségek teljesítése alól, a jóhiszeműség elvét
velemenyezd, 2020. március 14. szombat, 07:04
Krónika 6. rész (interpellációk)
volt kíváncsi, mi a kormány válasza "a bérektől rohamosan leszakadó" nyugdíjak inflációtól is elmaradó emelésére, a 12 éve változatlan nyugdíjminimumra, a rokkantsági nyugdíjasok elmaradt kárpótlására. Hangsúlyozta, hogy a nyugdíjak növekedése jelentősen elmaradt az elmúlt évek nettó bérnövekedésétől.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt felelte: az MSZP kormányon csökkentette a nyugdíjakat, ezért vádaskodik. Ha a Korózs Lajos által vázolt nyugdíjszámítási módot vezették volna be, éves szinten 60 ezer forinttal kevesebbet kaptak volna a nyugdíjasok - mondta.

Korózs Lajos nem fogadta el a választ, de az Országgyűlés megszavazta 112 igen szavazattal, 45 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett.

DK: miért nem ad a kormány megfelelő információt a koronavírusról?

Arató Gergely (DK) azt kérdezte, miért nem ad a kormány megfelelő információt a koronavírussal kapcsolatos kérdésekről. Közölte: nem pánikot akarnak kelteni, azért beszélnek az ügyről, mert a
velemenyezd, 2020. március 09. hétfő, 17:47
Európai Bizottság: az uniós utasok kevesebb mint fele ismeri az uniós utasjogokat
közlekedéssel, 8 százaléka a vasúttal, 5 százaléka a távolsági busszal és 3 százaléka a hajóval vagy komppal való utazással járó jogaikkal.

Mint kiderült, azok a válaszadók nagyobb valószínűséggel tesznek panaszt, akik légi utazás során fennakadást tapasztaltak, mint azok, akik más közlekedési módokat vesznek igénybe. A légi utasok 37 százaléka, a távolsági busszal közlekedők 26 százaléka, a vasúttal közlekedők 24 százaléka, a hajóval vagy komppal közlekedők 18 százaléka tett panaszt. Az összes közlekedési módot figyelembe véve az utasok 26 százaléka élt a panasz lehetőségével. Azon válaszadók, akik utazási fennakadást tapasztaltak, de nem tettek hivatalos panaszt 72 százalék volt. 45 százalék volt azok aránya, akik a leggyakrabban arra hivatkoztak, hogy nem látták értelmét a panasztételnek, illetve a válaszadók 25 százaléka ítélte úgy, hogy a megtéríteni kívánt összeg túl alacsony.

A felmérés szerint az elmúlt 12 hónapban a légi közlekedésben fennakadást tapasztalt utazók 53 százalékának nyújtott
velemenyezd, 2020. január 13. hétfő, 13:12
Isten vezetése
[Pál és társa] ,,Frígiát és Galácia tartományát járták be, mert a Szentlélek visszatartotta őket, hogy az Igét Ázsiában hirdessék." (Cselekedetek 16,6)

Érdekes azt a módot tanulmányozni, ahogyan Isten kiterjesztette vezetését a keresztnek azokra a korai küldötteire. Azt látjuk, hogy tiltotta őket haladásukban, amikor próbáltak eltérni a helyes iránytól. Amikor balra akartak fordulni Ázsia felé, megállította őket. Amikor jobbra akartak fordulni Bitínia és Kis-Ázsia felé, ismét leállította őket. Későbbi éveiben Pál hatalmasabb munkát végzett éppen azon a területen, most azonban még nem volt érett arra, hogy támadásba lendüljön a Sátánnak ezeken a nyilvánvalóan áthatolhatatlan bástyáin. Apollósnak kellett odamennie először, hogy elvégezze az alapozást.
Pálnak és Barnabásnak sokkal sürgősebben máshova kellett mennie, és még további képzésre volt szükségük, mielőtt vállalták volna ezt a feladatot.
Szeretett Olvasó, amikor csak kétségben vagy afelől, hogy milyen irányba fordulj, vesd
kalmanpiroska, 2020. január 10. péntek, 09:15
Szép, jó reggelt január 1 !
Wass Albert: Újévi üzenet

"Ha van még jelentősége az Újesztendőnek, mint ember állította mérföldkőnek, mely célszerűség okából földarabolja az időt, s lehetőséget nyújt a kezdés illúziójának arra, hogy lezárhasson egy elrontott múltat és újjátervezze a jövendőt, akkor ez a jelentőség módot kell nyújtson számunkra ahhoz, hogy komoly, becsületes és lelkiismeretes önrevízió után valóban ráismerjünk hibáinkra, s azokat kiküszöbölve testvérekhez méltó módon éljünk és dolgozzunk, egymás mellett és együtt, nemzetünk érdekében.
Nem elég, ha csak ráköszönünk egymásra a megszokott szavakkal: ,,Adjon Isten boldog újesztendőt!" Mert Isten szándéka üres szavakból nem változik javunkra. Ha valóban ,,boldog újesztendőt" várunk, akkor teljesítenünk kell előbb az isteni parancsot: ,,Szeresd felebarátodat, mint önmagadat, s szeresd nemzetedet önmagadnál is
koszegimarika, 2020. január 01. szerda, 11:10
Győri gyerekgyilkosság - Gulyás: a kormány vizsgálja annak a törvénymódosításnak a lehetőségét, hogy ha valaki
fogalmazott, ez után azt várják, hogy megérkezzen a meghívó a megnyitóra, további teendője a kormánynak nincs.Gulyás Gergely kérdést kapott arról is, hogy a GKI gazdaságkutató szerint az átlagbér-számításba a statisztikai hivatal a dolgozók mintegy 37 százalékának jövedelmét nem veszi figyelembe, jellemzően az alacsonyabb keresetűekét. Azt felelte: ha a csalás vádja a kormánnyal szemben megfogalmazódik, akkor a korábbiakkal szemben is fel kell hozni, hiszen a KSH harminc éve alkalmazza a számításis módot. Az eredmények ráadásul csupán néhány ezer forinttal térnek el az adóhatóságétól, amely az összes munkavállaló fizetését nézi.

Gulyás Gergely beszámolt arról is, hogy a szerdai kormányülést Orbán Viktor miniszterelnök betegsége miatt Varga Mihály miniszterelnök-helyettes, pénzügyminiszter vezette.

A tárcavezető szintén kérdésre kifejtette, amennyiben igazak a sajtóban megjelent információk, akkor durva, akár a büntetőjogi felelősségig terjedő összeférhetetlenség állhat fenn a Szegedi
velemenyezd, 2019. december 19. csütörtök, 14:11
Ferenc pápa üzenete a szegények világnapjára 2019-ben
erőszakosan elválasztották őket tőlük; fiatalokkal, akik szakmai kiteljesedést keresnek, de a rövidlátó gazdaságpolitika elzárja előlük a munka erőpiacot; sokféle sérülést hordozó áldozatokkal, a prostituáltaktól a kábítószerfüggőkig, akik lényük legmélyén megaláztatást szenvednek. Ezenkívül hogy lehetne megfeledkezni a bevándorlók millióiról, akik oly sok rejtett érdek áldozataivá válnak, akiket gyakran politikai célok eszközeiként használnak fel, és akiktől megtagadják a szolidaritást és az egyenlő bánásmódot? És éppígy a sok hajléktalan és kirekesztett emberről, akik városaink utcáin járnak?
Milyen gyakran látunk szegényeket a szeméttelepeken, ahol összegyűjtik a selejtezés kultúrájának és a bőségnek a ,,gyümölcseit", hogy valami ehetőhöz vagy felvehetőhöz jussanak! Miután ők maguk is egy emberi hulladéklerakó részévé váltak, hulladékként kezelik őket és e botrány előidézői semmiféle bűntudatot sem éreznek emiatt. A szegényeket gyakran a társadalom élősködőinek tekintik, és nem bocsátják
maroka, 2019. november 17. vasárnap, 08:23
Agrárminiszter: a kormány kiemelten támogatja az élelmiszeripari beruházásokat
ezer vállalkozás 33 szakágazatban gyárt közel 90 ezer alkalmazottal élelmiszert. A húsfeldolgozás, -tartósítás szakágazat részesedése az élelmiszeripar teljes árbevételéből meghaladja a 11 százalékot - fűzte hozzá.

Tájékoztatása szerint a magyar vágóhidakon 4,7 millió sertést vágtak le 2018-ban, a vágáslétszám 630 ezerrel, vagyis 25 százalékkal nőtt 2014 óta.

Nagy István jelezte: a hús alapanyag biztosítása érdekében a kormányzat a sertés termékpályán alkalmazható valamennyi állami támogatási módot meghirdette, "folyamatosan és jelentősen növekvő támogatási keretösszegekkel".

A tárcavezető szerint nőtt a termelési hatékonyság is, ami alapvető feltétel az ágazat jövedelmezőségének javításához: 2014-től több mint 300 milliárd forint áramlott az élelmiszeriparba hazai és európai uniós forrásokból.

A vidékfejlesztési programon belül két felhívást is meghirdettek az élelmiszer-feldolgozás támogatására - ismertette. Kiemelte, hogy ezek keretében több mint 800 kérelmet támogattak, mintegy 145
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 16:21
1/101
Képek, videók
donna-feldman-picture- 2.j
cicuska40
2010. szeptember 08. szerda, 15:47
Az államtitkár
gezemice1949
2016. január 23. szombat, 10:11
allamtitkarok cseréje.jpg
agica2004
2014. június 13. péntek, 11:36
Nyitrai Zsolt államtitkár
agica2004
2011. február 03. csütörtök, 15:30
Elöleg 01.jpg
chillik
2016. október 05. szerda, 03:28
Elöleg 02.jpg
chillik
2016. október 05. szerda, 03:27
előleg
eva6
2016. március 03. csütörtök, 19:03
eloleg.jpg
melindaaah64
2015. november 26. csütörtök, 18:12
Ez az előleg
sanci81
2014. december 21. vasárnap, 19:59
Tavaszi előleg
agabor4
2010. május 26. szerda, 20:50
Babi köszönetet modott
csalogany13
2013. november 11. hétfő, 17:10
Javaslatok Karácsonyra
pacsakute
2014. december 20. szombat, 18:04
Javaslatok
furaila
2013. január 14. hétfő, 22:55
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.