Belépés
2020. február 20. csütörtök | 8. hét | 51. nap | 19:51 | Aladár, Álmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Főpolgármester-helyettes: az szmsz-módosítás az ellenzéki jogok helyreállításáról szól
tárgyalása közben is határozatképesnek kell maradnia, ebben sem történik változás.Azzal a tervezett változtatással kapcsolatban, hogy csak az ülést megelőző nap 12 óráig lehet írásban módosító javaslatot benyújtani, a Főpolgármesteri Hivatal azt írja: a javaslat célja a közgyűlési döntéshozatal átláthatóbbá tétele, a kézzel írt "sajtpapírokon" benyújtott módosítások megszüntetése. A javaslat értelmében azonban a képviselők és a nyilvánosság is megismerheti majd még az ülés előtt a módosító javaslatokat. A főpolgármester pedig azért terjeszthet elő helyben is módosító javaslatot, hogy legyen lehetősége a vitában elhangzottak alapján kompromisszumos javaslat megfogalmazására. Az új szmsz pedig kizárja az előterjesztés helyszíni kiosztásának lehetőségét.

Az összefoglaló szerint nincs tartalmi változás a kizárólagos főpolgármesteri javaslattételi joggal kapcsolatban sem, arra pedig a Fidesz által megszavazott önkormányzati törvény biztosítja a jogot, hogy azokban az ügyekben, amelyek két
velemenyezd, 2020. január 27. hétfő, 14:51
Társelnökévé választotta Schmuck Erzsébetet az LMP
foglalkozni kell a klímaváltozás ügyével, amelyben az LMP-s helyi politikusoknak nagy szerep jut.

Kendernay János elmondta: pártja az elmúlt időszak vitás kérdéseit lezárta, így mostantól legfontosabb célkitűzésére koncentrálhat. Arra, hogy zöld átalakulást indítson el az országban.

Nincs idő arra várni, hogy a kormányzat pótolja tízéves elmaradását - szögezte le, és bejelentette: népszavazási kezdeményezéseket fognak benyújtani zöld kérdésekben. Ezekről azonban csak annyit árult el: a javaslatokat a következő héten terjesztik be.

Kanász-Nagy Máté, az LMP országos elnökségének titkára beszámolt arról, hogy a párt a szombati kongresszuson több ponton módosította alapszabályát, ettől azt várják, hogy a párton belül tavaly előállt, nehézségeket okozó helyzetek többé ne fordulhassanak elő.

Szerinte már az önkormányzati választás eredménye megmutatta, hogy pártja jó, növekvő pályára lépett.

Az LMP azért választott társelnököt, mert a májusi európai parlamenti választás gyenge eredménye
velemenyezd, 2019. november 23. szombat, 16:32
Brexit - Megszavazta a londoni alsóház az előrehozott parlamenti választás kiírását
teljesült a Munkáspárt által szabott feltétel.

Kedden a kormány törvénytervezet formájában terjesztette ismét a ház elé az indítványt, és ennek jóváhagyásához egyszerű többség is elég volt. A sors fintoraként azonban ezúttal megvolt a kétharmados többség is, sőt azt néggyel meg is haladta a támogató voksok száma.

A kedd esti alsóházi jóváhagyás után a tervezet a Lordok Háza elé kerül, amelynek szintén mérlegelnie kell az indítványt és a felsőházi tagok részéről esetleg felmerülő módosító javaslatokat.

Teljesen valószínűtlen azonban, hogy a felső kamara bármiféle módon késleltetné az előrehozott választásról szóló indítvány végleges jóváhagyását, és a javaslat II. Erzsébet királynő ugyancsak formalitásnak tekinthető jóváhagyása után a hét végéig törvényerőre emelkedhet.

A kormányzati indítványhoz a kedd esti alsóházi jóváhagyás előtt több ellenzéki módosító javaslat érkezett. Ezek között szerepelt a szavazási jogosultság korhatárának leszállítása 18 évről 16 évre, valamint az, hogy a
velemenyezd, 2019. október 29. kedd, 22:55
Brexit - Túljutott a második olvasaton a rendezetlen Brexit tilalmát célzó tervezet
legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt által kezdeményezett tervezetet a képviselők 329-300 arányban hagyták jóvá a szerdai vitanap első szakasza, vagyis a második olvasat után.

A brit parlamenti eljárásrend alapján az első olvasat a tervezet beterjesztése és napirendre vétele volt, a szerdai második olvasatban a képviselők a tervezetről általános vitát folytattak.

A második olvasatbeli szavazás után azonnal megkezdődött az indítvány harmadik olvasatbeli tárgyalása, amelyben már a módosító javaslatokat is részletesen sorra veszik, és szerda este ezekkel együtt újabb szavazások várhatók a tervezetről.

Ha a munkáspárti indítvány ezen a tárgyalási szakaszon is túljut, a tervezet a parlament felső kamarája, a Lordok Háza elé kerül.

A Lordok Házának tagjai is fűzhetnek módosításokat a tervezethez; ebben az esetben az indítvány visszakerül az alsóházba, amelynek képviselői ismét szavaznak, ezúttal a felsőház által beillesztett módosítások sorsáról.

A végszavazás után - ha a parlament
velemenyezd, 2019. szeptember 04. szerda, 19:12
RÖVIHDÍR - Brexit - Túljutott a második olvasaton a rendezetlen Brexit tilalmát célzó tervezet
A legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt által kezdeményezett tervezetet a képviselők 329-300 arányban hagyták jóvá a szerdai vitanap első szakasza, vagyis a második olvasat után.

A brit parlamenti eljárásrend alapján az első olvasat a tervezet beterjesztése és napirendre vétele volt.

A második olvasatbeli szavazás után azonnal megkezdődött az indítvány harmadik olvasatbeli tárgyalása, amelyben már a módosító javaslatokat is sorra veszik, és szerda este ezekkel együtt újabb szavazások várhatók a tervezetről.
velemenyezd, 2019. szeptember 04. szerda, 18:32
Krónika 1. rész (napirend előtt: szennyvíziszap, szociális ágazat, önkormányzati választás)
ösztönözni.

Szólt arról is, hogy 2010-hez képest 2019-re 70 százalékkal emelkedtek a szociális szférában dolgozók bérei. Tavaly december 12-én az LMP-nek egy gombnyomásnyi ideje nem volt arra, hogy megszavazza a szülők otthonápolási díjának emelését - tette hozzá.Jobbik: a tisztesség csendőrei leszünkJakab Péter (Jobbik) arról beszélt, hogy egy visszautasított költségvetési módosító indítványból derült ki számukra, hogy a kormánypártok elolvassák az ellenzéki módosító javaslatokat és tudatosan mondanak nemet arra, hogy több pénz maradjon az embereknél. Elvették a lakáskasszát, a cafeteriát, és most a fizetések egy részét is el akarják vonni; nem az embereket, hanem a Fideszt képviselik - hangoztatta.

Azt mondta, az önkormányzatokban fideszes helytartók ülnek, akik a kormány érdekeit képviselik jó hűbérúrként. Azt javasolta, az őszi önkormányzati választáson helyi lokálpatriótákat válasszanak, akik kiharcolják azt, ami a településnek jár. Hozzátette: a Jobbik a tisztességes
velemenyezd, 2019. július 12. péntek, 11:46
Mintegy 3000 művész tiltakozik az ismétlési jogdíjak megszüntetése ellen
által benyújtott törvénytervezet az ismétlési jogdíjak megszüntetése mellett törölné azt a közös jogkezelési mechanizmust is, amely lehetővé teszi az internetes zeneszolgáltatás után járó előadóművészi jogdíjak megállapítását és beszedését.

A petíció, amelyhez az EJI és az Artisjus kezdeményezésére az előadóművészek iránti szolidaritásuk kifejezéséül magyar zeneszerzők és szövegírók is csatlakoztak, arra kéri a törvénytervezet előterjesztőit, vonják vissza a több mint tízezer előadót sújtó javaslatokat.

A közlemény úgy fogalmaz: az ismétlési jogdíj megszüntetése kizárólag a magyar színészeket, zenészeket, táncosokat fosztja meg egy bevételi forrástól. A módosítás semmissé tenné azt a nemzetközi sikert is, amivel az EJI a világon elsőként egy globális internetes zeneszolgáltatóval szemben elérte, hogy a magyar előadók felvételeit csak az egyesület engedélyével lehet használni.

A tét több tízmillió stream (internetes meghallgatás), és az ezek után az ugyancsak döntően magyar előadóknak járó
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 12:44
Költségvetés - LMP: a kormánynak nem fontosak a szociális szektorban dolgozók
Az ellenzéki politikus kijelentette: a szektor a csőd szélére került, itt a legnagyobb a pályaelhagyók aránya, valamint az elöregedés is leginkább ezt az ágazatot sújtja.

A szociális szektornak szinte csak inflációkövető növekményt juttat a kormányzat, holott itt még a képesítéssel rendelkezők is gyakran csak a garantált bérminimumot kapják kifogásoltaUngár Péter.

Rámutatott: ez azt eredményezi, hogy egy intézményvezető kevesebbet keres, mintha Ausztriában segédápolóként dolgozna.

Kijelentette: pártja módosító javaslatokat nyújt be a költségvetéshez a szektor érdekében. A béremelés mértéke mellett az idős rokonaikat otthon ápolók díjazását is kevesellte a politikus.
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 12:41
Költségvetés - Kövér: július 12-én lesz a 2020-as büdzsé zárószavazása
Kiemelte, hogy minden évben ez a legfontosabb törvény, a központi költségvetés elfogadásáról szóló javaslat tárgyalása. Jó döntésnek nevezte a törvény elfogadásának korábbra hozását, mivel ez - mint mondta - kifelé is stabilitást sugároz.

Ismertette, az általános vitát június 19-21 között folytatják le, a részletes vita június 25-28 között lesz. Július 3-án és 4-én a költségvetési bizottság megtárgyalja a módosító javaslatokat, az összegző módosítókról július 08-án döntenek majd.
velemenyezd, 2019. június 04. kedd, 15:13
Trócsányi: a Velencei Bizottság módosította korábbi közleményét
által jegyzett módosító indítványt terjesztenek be, amelynek értelmében az igazságügyi miniszter döntési jogosítványait pontosítják, a bírósági önigazgatási szerv, az Országos Közigazgatási Bírói Tanács pedig további két bírói pozícióval egészül ki. Trócsányi László hangsúlyozta, hogy így összességében jogegyensúly alakulhat ki a bírósági külső igazgatásra vonatkozóan az igazságügyi tárcavezető, illetve a bírósági önigazgatási szerv között.

Mint mondta, a Velencei Bizottság üdvözölte ezeket a javaslatokat, és a miniszter kérésére módosította a csak kritikákat tartalmazó korábbi sajtókommünikéjét, jelezve, hogy amennyiben az Országgyűlésnek benyújtandó törvénymódosítót elfogadják, bírálatai tárgytalanokká válnak.

A miniszter fontosnak tartotta kiemelni, hogy ebben az esetben Magyarország megfelel a Velencei Bizottság által megfogalmazott kritériumoknak.

Trócsányi László szerint a tárgyalások légköre rendkívül konstruktív volt, a Velencei Bizottság pedig üdvözölte azt is, hogy a magyar kormány
velemenyezd, 2019. március 16. szombat, 08:21
KDNP: Szeged nem úgy teljesít, ahogy az elvárható lenne
Haág Zalán a városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, Szegednek az ország harmadik legnagyobb településeként nem a hazai kis- és közepes városokkal, hanem a környező országok régióközpontjaival kellene versenyben lennie.

A város az ipari beruházások, a munkahelyteremtés és helyiadó-bevétel tekintetében is lemaradásban van: rosszul megtervezett, folyamatosan csúszó és jelentősen túlárazott látványberuházásokra megy el a pénz - hangsúlyozta a politikus. Hozzátette: ahelyett, hogy befektetne a jövőbe, a baloldali városvezetés lassan, de biztosan feléli azt.

Botka László (MSZP) polgármester történelminek nevezi az önkormányzat idei költségvetését, arról azonban nem tesz említést, hogy a kormány 28 milliárdos adósságállománytól - és ezzel éves szinten milliárdos hiteltörlesztéstől - szabadította meg az önkormányzatot.

A szocialista polgármester miközben folyamatosan szidja a kormányt, saját fejlesztésként próbálja beállítani a Modern Városok Program részeként megvalósuló
velemenyezd, 2019. február 14. csütörtök, 14:02
Brexit - Brit sajtó: Theresa May február végéig kér időt tárgyalásokra
vasárnapi értesülése szerint több kormányzati tisztviselő kész lenne akár lemondani posztjáról, hogy megkötések nélkül támogathasson olyan módosító indítványokat, amelyek a Brexit elhalasztását célozzák, elkerülendő a megállapodás nélküli kilépést.

A BBC forrásai szerint azonban a Downing Street üzenete számukra az, hogy "ne siessenek el semmit", mivel ha február 27-éig sincs megállapodás a jelenlegi Brexit-csomagról, akkor a képviselők "alternatív lehetőségekre" terjeszthetnek be módosítási javaslatokat, és ezek között szerepelhet akár a kilépés március 29-i határidejének kitolása is.

Ennek lehetőségére magas rangú kabinettagok is tettek már utalást, jóllehet a kormány hivatalos és nyilvános üzeneteiben ettől egyelőre elzárkózik.

Jeremy Hunt külügyminiszter a BBC rádiónak adott, komoly feltűnést keltő minapi nyilatkozatában kijelentette: ha a kilépési megállapodást csak a márciusi 29-i Brexit-határidő előtt néhány nappal sikerülne elfogadtatni az alsóházban, akkor szükség lehet a kilépés
velemenyezd, 2019. február 10. vasárnap, 14:01
1/36
Képek, videók
alaptörvény módosítás.jpg
agica2004
2013. március 14. csütörtök, 20:43
módosításka
lrjuditka
2011. május 11. szerda, 19:30
Egy kis módosítás
szeva953
2010. január 06. szerda, 18:32
modositas.jpg
jatekgyaros
2009. február 27. péntek, 10:20
módosítás
bocsortany
2008. szeptember 18. csütörtök, 19:16
módositás.jpg
agica2004
2007. február 14. szerda, 16:35
Főpolgármester jelölt.png
agica2004
2014. augusztus 31. vasárnap, 16:02
A főpolgármester rezidenc
zlako
2007. április 23. hétfő, 19:14
Állj be ellenzéki....jpg
menusgabor
2019. szeptember 29. vasárnap, 19:48
változtatás.jpg
yvett789
2015. január 11. vasárnap, 19:32
Néhány változtatást....jp
pacsakute
2013. július 19. péntek, 21:12
néhány változtatást terve
anitahajdu
2013. április 12. péntek, 06:24
változtatás
lovaszmarika
2011. július 18. hétfő, 14:22
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.