Belépés
2019. január 16. szerda | 3. hét | 16. nap | 02:57 | Gusztáv
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kulka János: Megvilágosodtam
kimozdítsa őt a beszédképtelenség állapotából.

- Erről a betegségről hallgatnak az egészségügyben

- mondja most Kulka tisztán, érthetően, de megküzdve a szavaiért -, zavarban vannak vele, mert nincsenek statisztikai adataik, méghozzá azért nincsenek, mert a betegek nem tudják elmondani, hogy mi van velük.

Varga Sarolta hozzáteszi: ez a fajta kiszolgáltatottság, valamint a magára hagyatottság érzete nagyon megviseli az érintetteket. Sokan közülük depressziósak lesznek, körükben elég nagy az öngyilkossági hajlam is.

- Én alkoholista vagyok - vág közbe mosolyogva Kulka, s ezen a viccen most tényleg mindenki nevet: a színészt nem hagyta el legendás humorérzéke, ami, ahogy állapota javult, visszajött, ő úgy mondja, schön langsam. Igen, szép lassan. S Kulka János valóban, mintha folyamatosan egyfajta öniróniával reflektálna a világra és a beszédtémákra, még ha azok olykor mélyen fájók is: a stroke következtében például már nem képes sem
tinka1951, 2018. július 28. szombat, 04:28
Cannes - Lars von Trier hét év kitiltás után egy provokatív és filozofikus horrorfilmmel tért vissza
alakított pszichopata főhős. A provokatív alkotás egyben a 62 éves rendező életműve összegzéseként is értelmezhető.

Az ováció, amellyel a Hitlert éltető megjegyzései miatt 2011-ben a fesztiválról kitiltott Lars von Triert a hétfő éjszakai díszbemutató közönsége fogadta, egyértelműen kisebb volt 155 perccel később, a film végén, de azok, akik nem hagyták el a termet a sokszor elviselhetetlenül kegyetlen emberölési jelenetek láttán, lélegzetvisszafojtva követték végig és hosszan ünnepelték a mélyen depressziós alkotást a fizikai és lelki szenvedésről.

A film ugyanúgy értelmezhető a 2000-ben az izlandi énekesnő, Björk főszereplésével készült Táncos a sötétben című alkotásával Arany Pálmát nyerő Lars von Trier lelkifurdalásaként, mint hitvallásként arról, hogy vállal minden provokációt, amit eddig mondott és megmutatott a filmjeiben.

A keddi sajtóvetítésen is megosztotta a film az újságírókat: egyesek az idei fesztivál egyik legkiemelkedőbb és legradikálisabb alkotásaként értékelik, mások
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 07:23
A kegyelem megismerése
akit egy karizmatikus vezető rövid időn belül behálózott és irányított. A nyomozók később nagy mennyiségű fegyvert és lőszert találtak a lakásán. Powersnek, az FBI-t kijátszva, sikerült kereket oldania. Ezután 14 éven keresztül szerepelt a neve a Szövetségi Nyomozóiroda által kiadott "10 legkeresettebb bűnöző" listáján.
Powers Oregon államba költözött, Alice Metzinger néven új életet kezdett: férjhez ment, született egy fia, híres séf lett belőle - a múltat mélyre temette. Azután 1992-ben depresszióssá vált, nem tudott aludni, és öngyilkossági gondolatok kísértették. Úgy döntött, vissza kell kapnia régi életét; ismét Katherine Powers akart lenni. Ehhez azonban fel kellett adnia magát, amit 1993-ban meg is tett. Most joggal tölthetne el bennünket megelégedés, de ne siessünk az elismeréssel, hanem hallgassuk meg, hogyan kommentálta az általa elkövetett tetteket:
- Naiv voltam és meggondolatlan ... Senkit nem akartam bántani.
Mikor megkérdezték, hogy miért adta föl magát, így
kalmanpiroska, 2018. március 13. kedd, 13:11
Az időskori gyengeség
nyugdíjasok lettek, sokan nehezen viselik, hogy nem bírják már úgy a mindennapok teendőit ellátni, és bizony a barátok vagy a szeretett házastárs elvesztése és az idősödéssel járó korlátok miatt lelkileg sem lesznek kiegyensúlyozottak.

Időskorban az alvás is problémákat szülhet, az átvirrasztott éjszakák során pedig sokat tépelődhetnek. Nagy gondot jelenthet az elmúlással, a halállal való szembenézés is, amely mind testileg, mind lelkileg megviselheti az idős személyt, aki emellett szorongóvá és depresszióssá is válhat, amely megint csak nem kedvez a testi és lelki felépülésnek.

Az időskori gyengeség másik oka a nem kielégítő táplálkozás. Ennek oka lehet a pénzügyi nehézség, vagy az, hogy egészségi állapotuk miatt ezek a személyek már nehezen jutnak el a boltba, nem képesek magukról kellőképpen gondoskodni, ebben a korban már a főzés is kihívást jelenthet. A legyengült állapot az immunrendszer legyengüléséből is fakadhat. Ahhoz, hogy a szervezet védőbástyája megerősödjön, vitaminokra és
lovaszmarika, 2018. január 13. szombat, 16:15
Elmélyedés önmagunkban meditációval
közötti részre, mint az inga lendülései közti szünet.
A meditálás nemcsak pszichikumunkra van hatással, hanem testünkre is, mert amikor meditálunk csökken a szervezetünk oxigén-felhasználása, lelassul az anyagcserénk, lassul a légzésünk és kisebb a szív megterhelése, vagyis egész életritmusunk megnyugszik. Kiegyensúlyozottabbnak érezzük magunkat, utána erősebbnek, tettre készebbnek és optimistábbnak érezhetjük magunkat. A rendszeresen meditálóknál megfigyelték, hogy kiegyensúlyozottabbak, nem depressziósak, kevesebbszer betegek.
A meditáció nem kerül semmibe, és mégis rendkívüli szellemi kikapcsolódást érhetünk el vele, ráadásul bárhol, bármikor ,,elővehetjük", ha szükségét érezzük.
Egyszerűen csak kellemes körülményt kell teremtenünk, esetleg halk zene, egy füstölő, vagy gyertya fokozhatja ellazulásunkat. Csupán az időt kell rászánnunk.

Egy egyszerű példa a meditációra:
Miután megtaláltuk a legjobb helyet, el kell döntenünk, hogy mire szeretnénk meditálni,
lenke1964, 2017. február 03. péntek, 12:57
Mit mond el rólad egyiptomi horoszkópod?
nekik.

Jellem:
Egy kissé paradox egyéniség vagy. Magányra vágysz, ugyanakkor szenvedélyesen keresed a társaságot. Rejtélyes vagy, tele titkokkal, inkább az árnyékot kedveled, mint a fényt, inkább maradsz névtelen, mint válsz híressé, ez diszkréciód titka. Rendkívüli érzékenység jellemez, és mindenáron lojális maradsz, magaddal és másokkal is őszinte vagy. Igazi idealista, tele túláradó érzelmekkel, aki számos csalódást szenved el életében, de ezeknek nem marad semmilyen hatásuk. A szenvedések gyakran kihozzák depressziós hajlamodat, de képes vagy uralkodni
bizonytalanságodon, és egyedül is megtalálod a megoldást problémáidra.
Természettől fogva tehetséged van az emberekhez, a tanításhoz, a gyógyászathoz, főleg a pszichológiához, köszönhetően a tudat alatti világ megértésének.

Széth

Történet:
A sötétség, a káosz, a sivatag, a vihar és a háború istene. Széth a gonosz megtestesítője.

Jellem:
Ambiciózus, szenvedélyes és perfekcionista vagy,
horvathnemagdi, 2017. január 28. szombat, 23:37
Blokkok oldása
ember érzékeli, hogy a Földön valami megváltozott. Bár mondhatnám azt is, hogy folyamatos változásban van... Minden pillanat tartogatja számunkra a lehetőséget... A változás és fejlődés lehetőségét. Ennek a változásnak sosem lesz vége. Amit meg lehet változtatni, az az, ahogyan a változáshoz viszonyulsz, és ahogyan a változás hatására változol."
Azt érzi az ember, mintha szaladna az idő, minden felgyorsult. Romokban hevernek az emberi kapcsolatok, soha nem volt a világban ennyi depressziós, pánikbeteg ember. A hullámzó anyagi helyzet és létbizonytalanság teljesen megnyomorítja az emberi lelket.
Mégis azt gondolom, hogy kiváltság ma, ebben a korban élni és létezni. Ugyanis soha nem volt még ekkora lehetőségünk és szabad akaratunk arra, hogy változtassunk és újra írjuk életünk forgatókönyvét.

Maga a karma az ok-okozat törvénye. Azaz semmi nem történik a világunkban véletlenül, előre megírt, pontos és precíz terv alapján zajlik. Minden történést, eseményt, találkozást megelőz
lenke1964, 2016. október 06. csütörtök, 17:27
A megbocsátás hatalma
Gyakran azért érezzük magunkat letörtnek, depressziósnak, letargikusnak, mert sérelmeink és nehezteléseink kísérteteivel viaskodunk; s ebben a reménytelen harcban elégetjük életenergiáinkat.

Netán harcban állunk önmagunkkal, nincs önbizalmunk, vagy valaki a múltban megsértett, igazságtalan volt velünk szembe, s ezt nem tudjuk megbocsátani. Valami történt, ami súlyos sebet ejtett gondosan ápolt egónkon, lelkünk vérzik, szenved és senyved. Lehet, hogy csak egyetlen szúrós mondat hangzott el, egy néhány másodperces roppant kellemetlen esemény történt, de mi újra- és újra levetítjük fejünkben ezt a történetet. A sértődöttség hangján belső párbeszédet folytatunk, vagy akár hangosan vitázunk jelen nem levő ellenfelünkkel, védjük az igazunkat, foltozgatjuk az amúgy is agyonfoltozott kis én-ünket. Igazából csak röpke pillanatot tartott az esemény, de újra- és újra felelevenítjük, véget nem érő történetként újra kivetítjük elménk képernyőjére. Az elme nem tesz különbséget a valóság és elképzelés között,
suzymama, 2016. szeptember 21. szerda, 15:36
Mit tehetsz, ha a depresszió hatalmába kerít?
Lehet, hogy nem is tartod érdemesnek elolvasni ezt a cikket. Ha most depressziós vagy, nem érzed ennek szükségét. ,,Mi haszna bármit is megpróbálni?" - kérdezheted - ,,Semmi sem segített!" Rendben. Mielőtt azonban letennéd, hadd mondjak valami olyat, ami remélem arra késztet, hogy később újra kézbe vedd ezt az írást, akkor is ha most mégis letennéd. Van valódi remény számodra! A depresszió legyőzhető, nemcsak rövid hanem hosszútávon is. Ebben a cikkben elmondom, hogyan jöhetsz ki abból, és hogy tarthatod magad távol a depressziótól. Ha végigolvasod ezt a bekezdést, rájössz, (akárcsak mások) hogy ez igenis lehetséges. Ha folytatod a cikk elolvasását, akkor megérted, hogy amit olvasol, az nem egy bonyolult dolog. Nem igényel túl sok időt a megvalósítása, és nem vezet kudarchoz. Azért vannak ilyen határozott állításaim, mert az út, amelyen ez elérhető, nem az én utam, és nem is valamely más emberi lényé, hanem Istené. Ezért van remény! Van remény, mert végre
kalmanpiroska, 2016. augusztus 14. vasárnap, 18:52
Szép írások
Szakadj meg, férfiszív! A pasikat sokkal jobban megviseli a szakítás, mint a nőket derült ki egy amerikai kutatóintézet felméréséből. A sokkoló megállapítás magukat a kutatókat is meglepte, hisz évszázadok óta tényként kezeljük, hogy a nők sokkal érzékenyebbek, és nehezebben élik meg egy kapcsolat végét.

A Wake Forrest egyetemen a Robin Simon szociológus professzor vezette stáb ezer férfi és nő bevonásával végezte kutatását, amelyben a szakítás utáni lelkiállapotot, az esetlegesen kialakult depressziós hajlamot, az öngyilkossági szándék gyakoriságát és a szociális, érzelmi kapcsolatok visszatérésének időtartamát vizsgálták a párjukat nemrég elvesztett fiatalok körében, és arra az eredményre jutottak, hogy a férfiak mintegy nyolcvan százalékban lassabban dolgozzák fel az eltaszítottság élményét, és nehezebben találnak új szerelemre.
- Engem és a kollégáimat is megdöbbentette az eredmény, hisz az évszázadok alatt berögzült elképzelések szerint a nők nehezebben viselik párjuk elvesztését
kirscha, 2016. május 26. csütörtök, 10:05
27 életlecke Eckhart Tolle tollából
Figyelj. Lehet, hogy most van szükséged arra, hogy az élet és a szenvedés egy új perspektívájával találkozz.Bestsellerei, az ,,Új Föld" és A most hatalma" százezrek életét változtatta meg világszerte, egyedi és vonzó stílusának köszönhetően. Tolle gyakorlatilag egyszerű szavakba ülteti át a sokak számára elérhetetlennek tűnő spirituális tapasztalatokat. Az Angliában folytatott filozófiai tanulmányai alatt remény vesztve kereste az Igazságot, majd 29 éves depressziós fiatalként olyan rejtelmes felismerő pillanaton ment keresztül, amely gyökeresen megváltoztatta addigi világnézetét.

Eckhart Tolle immár pár évtizede inspirál másokat könyvei és beszédei által, azt hirdetve, hogy az élet sokkal egyszerűbb annál, mint ahogy azt az elménk értelmezi. Hogy a lehorgonyozni a jelenben: boldogság. Igazán figyelemreméltó, ahogyan Tolle roppant egyszerűséggel átadja mindazoknak a spirituális igazságoknak a lényegét, amelyeket tanítók hadai hagytak ránk a
lenke1964, 2016. március 20. vasárnap, 11:18
Szép írások
A megbocsátás hatalma

Gyakran azért érezzük magunkat letörtnek, depressziósnak, letargikusnak, mert sérelmeink és nehezteléseink kísérteteivel viaskodunk; s ebben a reménytelen harcban elégetjük életenergiáinkat.

Netán harcban állunk önmagunkkal, nincs önbizalmunk, vagy valaki a múltban megsértett, igazságtalan volt velünk szembe, s ezt nem tudjuk megbocsátani. Valami történt, ami súlyos sebet ejtett gondosan ápolt egónkon, lelkünk vérzik, szenved és senyved. Lehet, hogy csak egyetlen szúrós mondat hangzott el, egy néhány másodperces roppant kellemetlen esemény történt, de mi újra- és újra levetítjük fejünkben ezt a történetet. A sértődöttség hangján belső párbeszédet folytatunk, vagy akár hangosan vitázunk jelen nem levő ellenfelünkkel, védjük az igazunkat, foltozgatjuk az amúgy is agyonfoltozott kis én-ünket. Igazából csak röpke pillanatot tartott az esemény, de újra- és újra felelevenítjük, véget nem érő történetként újra kivetítjük elménk képernyőjére. Az elme nem tesz különbséget a
kirscha, 2015. december 31. csütörtök, 13:12
1/12
Képek, videók
akkor és most Kulka jános
agica2004
2015. április 17. péntek, 21:57
Kulka János 53.jpg
farkas1945
2011. március 07. hétfő, 11:09
kulka.janos.jpg..jpg
jutka51
2007. május 15. kedd, 21:45
megvilágosodtam XD
pulikaa
2007. március 19. hétfő, 18:45
kész állapotában.JPG
matkaaa
2007. augusztus 30. csütörtök, 15:53
Voltaire a betegségről.jp
pacsakute
2013. június 12. szerda, 17:47
jézus szavai adventre1129
maroka
2018. november 29. csütörtök, 10:45
szavaid.jpg
paka68
2018. április 08. vasárnap, 11:55
Tudd, hogy szavaidat.....
pacsakute
2015. szeptember 05. szombat, 21:26
Aranyosi Ervin: Szavaidna
irmus
2015. április 29. szerda, 18:09
Sajat szavaival..
borigit
2014. november 26. szerda, 08:53
KoMÁROMI JÁNOS SZavaid TÜ
erzsikepuskas
2014. szeptember 29. hétfő, 12:18
A szavaink súlya.jpg
pacsakute
2014. július 07. hétfő, 08:12
Szavaid....jpg
pacsakute
2013. március 16. szombat, 19:13
Dalai Láma szavai
mandula1
2012. december 30. vasárnap, 19:50
Címkék
árnyékot kedveled, kissé paradox, immunrendszer legyengüléséből, film végén, Arany Pálmát, viccen most, spirituális igazságoknak, Robin Simon, depresszió hatalmába, öngyilkossági hajlam, halállal való, stroke következtében, elménk értelmezi, Alice Metzinger, provokatív alkotás, világban ennyi,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.