Belépés
2019. június 16. vasárnap | 24. hét | 167. nap | 21:31 | Jusztin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nemes Nagy Ágnes: Tavaszi felhők
sterilizált, vastag falú, csatos üvegekbe töltjük.

Száraz, hűvös helyen még egy hetet állni hagyjuk.

Hűvösen fogyasztjuk!


Rántott bodzavirág


Hozzávalók 4 személyre: 16 db bodzavirág, 15 dkg finomliszt, 2 tojás, 1,5 dl világos sör, 1 csipet só, 1 liter étolaj a sütéshez, 4 evőkanál porcukor, 2 kávéskanál őrölt fahéj.

Elkészítés: Egészséges bodzavirágokra van szükségünk, amelyeket "nyéllel" szedünkle az ágakról.
A lisztet mélyebb tálba szitáljuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukat elkeverjük a liszttel, majd apránként beledolgozzuk a sört, azután lefedjük, és pihentetjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a sóval, majd kanalanként, kíméletesen beledolgozzuk a masszába. Az olajat nagyobb lserpenyőbe öntjük és felforrósítjuk. A virágokat egyenként belemártjuk a masszába, éppen csak lecsepegtetjük, és a forró olajba tesszük. Mérsékelt tűzön, fedő nélkül pár perc alatt aranysárgára sütjük. Papírkendőre szedve felitatjuk a
lilagondolatok, 2019. május 12. vasárnap, 14:47
Epres finomságok
maradék tejszínnel és a félretett eperszemekkel díszítjük.

Eperfelfújt
Hozzávalók: 50 dkg eper, 15 dkg vaníliás cukor, 2 tojás, 15 dkg liszt, 2 dl tejföl, 1 sütőpor, citromhéj, só, 2 dkg vaj.

Az epret meghintjük 5 dkg cukorral, és állni hagyjuk. Közben a tojások sárgáját habosra keverjük 10 dkg cukorral, hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, a reszelt citromhéjat, a sót, a tejfölt, végül a tojások habbá vert fehérjét. Leve nélkül keverjük bele az epret. Vajjal kikent tűzálló tálba öntjük, és kis lángon 35-40 percig sütjük.

Eperpuding
Hozzávalók: 1 vaníliás pudingpor, 10 dkg cukor, 5 dl tej, 40 dkg eper, tejszínhab.

A pudingport a zacskón található előírás szerint elkészítjük. A puding egyharmadát hideg vízzel öblített üvegtálba melegen beleöntjük. Megrakjuk megmosott, félbevágott eperrel, majd ismét puding, eper és puding következik. A tetejére eper kerül. Ha kihűlt, tegyük két óra hosszára hűtőszekrénybe. Tálaláskor díszíthetjük
suzymama, 2019. május 07. kedd, 22:24
Nagymamáink házi praktikái – 46 praktika a háztartásba
hűtőben is jó szolgálatot tesz: eltünteti kellemetlen szagokat.

A mikróban újramelegíteni kívánt rántott húst húzzuk el folyó csapvíz alatt: nem lesz cipőtalp, ha megmelegítjük.
Ugyanez igaz bármilyen ételre, amit mikróban melegítünk, víz vagy tej rácsöpögtetésével nem szárad ki.
Mikróban melegített folyadékban nem mindig egyenletesen oszlik el a hő, ezért miután kivettük, keverjük fel.
Mikrohullámú sütőben is fellehet olvasztani a csokit, ha vízfürdőbe rakjuk (pl. mikrózható tálba félig vizet teszünk, abba pedig beleteszünk egy magas falú mikrózható üveget, amibe beleaprítottuk a csokoládét).
Garantáltan nem ríkat meg a vöröshagyma, ha megmossuk hideg vízben és a kést is bevizezzük, mielőtt vágni kezdjük.
A felezett hagymát, amit épp nem vágunk, friss felével lefelé fordítsuk a vágódeszkára, így kevesebb illóolaj kerül a levegőbe.
Ha megégettük az ujjunkat, és nincs kéznél semmi hideg - mártsuk sóba az égett részt: nem fog felhólyagosodni.
Megmaradt a
eva6, 2019. május 05. vasárnap, 16:29
Nagymamáink házi praktikái
eltünteti kellemetlen szagokat.
• A mikróban újramelegíteni kívánt rántott húst húzzuk el folyó csapvíz alatt: nem lesz cipőtalp, ha megmelegítjük.
• Ugyanez igaz bármilyen ételre, amit mikróban melegítünk, víz vagy tej rácsöpögtetésével nem szárad ki.
• Mikróban melegített folyadékban nem mindig egyenletesen oszlik el a hő, ezért miután kivettük, keverjük fel.


• Mikrohullámú sütőben is fellehet olvasztani a csokit, ha vízfürdőbe rakjuk (pl. mikrózható tálba félig vizet teszünk, abba pedig beleteszünk egy magas falú mikrózható üveget, amibe beleaprítottuk a csokoládét).
• Garantáltan nem ríkat meg a vöröshagyma, ha megmossuk hideg vízben és a kést is bevizezzük, mielőtt vágni kezdjük.
• A felezett hagymát, amit épp nem vágunk, friss felével lefelé fordítsuk a vágódeszkára, így kevesebb illóolaj kerül a levegőbe.
• Ha megégettük az ujjunkat, és nincs kéznél semmi hideg - mártsuk sóba az égett részt: nem fog
suzymama, 2019. április 23. kedd, 17:20
H.Kohut Katalin: Linzer
H.Kohut Katalin: Linzer

Hozzávalók:

30 dkg liszt
10 dkg porcukor
20 dkg vaj
1 reszelt citrom héja
1 tojás
sárgabarack lekvár

Egy tálba öntöm a kimért lisztet, melyet összemorzsolok a hűtött vajjal. Hozzáteszem a porcukrot, a reszelt citromhéjat, a tojásnak a sárgáját, azzal is összegyúrom a tésztát, majd alufóliában a hűtőbe teszem 1-2 óráig pihenni.

Lehűlés után kiveszem a tésztát, kivágok a tepsik aljára sütőpapírt, előmelegítem a sütőt 170 fokra. A gyúródeszka felét belisztezem, ahol nyújtani akarok. Késsel szeleteket vágok a tésztából, mindegyik szeletet egyesével meglisztezem, kinyújtom. Kiszaggatok belőlük egyforma mennyiségű köröket, ugyanannyit a lyukas tetejének való körből, mint az alapból. Egymás mellé helyezem őket sorokban a tepsibe. A lyukasak tetejét a felvert tojásfehérjével megkenem. Kb. 20 db lesz ebből a mennyiségből. Vigyázni kell a sütéssel, hamar odaégnek, ezért ha már kicsit kezd pirulni a szélük, ki kell venni a
kohlinka, 2019. április 18. csütörtök, 07:20
Nagyszerda 04.17
»Közel van az én időm; tanítványaimmal nálad költöm el a húsvéti vacsorát.«" A tanítványok úgy tettek, ahogy Jézus meghagyta nekik, és elkészítették a húsvéti vacsorát.
Amikor beesteledett, Jézus a tizenkét tanítvánnyal asztalhoz telepedett, Miközben ettek, így szólt hozzájuk: ,,Bizony mondom nektek, közületek egyvalaki elárul engem!" Erre nagyon elszomorodtak, és sorra kérdezték őt: ,,Csak nem én vagyok az, Uram?" Ő így válaszolt: ,,Aki velem egyszerre nyúl a tálba, az árul el engem. Az Emberfia ugyan elmegy, amint megírták róla, de jaj annak, aki az Emberfiát elárulja! Jobb lett volna annak az embernek, ha meg sem születik!" Erre Júdás, az áruló is megkérdezte: ,,Csak nem én vagyok az, Mester?" Ő így felelt: ,,Te magad mondtad!"
Ezek az evangélium igéi. Mt 26,14-25
..........

Imádság
Úr
maroka, 2019. április 17. szerda, 08:32
Mama, feladom. Nem vagyok elég erős ahhoz, hogy tovább -
"Mama, feladom. Nem vagyok elég erős ahhoz, hogy tovább harcoljak. Minden rosszra fordul és ha végre sikerül egy problémát megoldanom, jön egy másik, ami tízszer rosszabb. Esküszöm, feladom."

Ekkor a nagymama rám nézett, letörölte a könnyeit az arcomról, majd bevitt a konyhába. Három tálba vizet töltött, majd felrakta a tűzhelyre. Amikor elkezdtek forrni, mindegyikbe mást rakott. Az elsőbe sárgarépát, a másodikba tojást, a harmadikba pedig kávébabot tett. Húsz perc múlva a nagymama elzárta a gázt mindegyik edény alatt, majd egyenként kivette tányérra, ami megfőtt bennük.

- Mondd el, mit látsz - kérdezte tőlem.

- Répát, tojást és kávét.

- Fogd meg a répát, törd össze a tojást, majd igyál egy korty kávét.

Nem nagyon értettem mire megy ki a játék, de belementem, mert tudni akartam.

,,Látod, édesem, mindegyiket ugyanaz a csapás érte, mégis teljesen máshogy reagáltak. A répa erős, kemény és könyörtelen. Azonban miután a
koszegimarika, 2019. március 31. vasárnap, 08:41
Nincs Cím
adag:
- 10 dkg csiperkegomba
- 2 szelet bacon
- 0.5 közepes fej vöröshagyma
- 2 paradicsom
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 tk oregánó
- 2 ek zsír
Elkészítés:
Megmossuk a gombát, felszeleteljük, a felaprított hagymával, a felkockázott baconnel és a paradicsommal együtt közepes tűzön elkezdjük sütni.
Sózzuk, borsozzuk, oregánóval fűszerezzük.
Amikor a gomba lepirult, akkor az egészet egy tálba tesszük, és botmixerrel pürésítjük.

KÁPIAPAPRIKÁS PADLIZSÁN
2 kápia paprika, 2 padlizsán, 2 paradicsom
A padlizsánokat és a paprikákat 200 fokra előmelegített sütőben egy jókora alufólialapon megsütöm. A paprikáknak 20 perc, a padlizsánoknak kb. 40 perc szükséges. Amíg sülnek, a paradicsomokat leforrázom, meghámozom, nagyobb kockákra vágom. 1 lila hagymát apró kockákra vágok, 1 nagyobb gerezd fokhagymát fokhagymanyomón átpréselek, zsíron épp csak elkezdem pirítani a hagymákat, már
suzymama, 2019. január 03. csütörtök, 17:47
Almafánk......
Almafánk - hétköznapokra, ünnepre egyaránt jó !

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt
50 dkg savanykás, tisztított, reszelt alma
1 zacskó szárított élesztő
1 evőkanál porcukor
5 dl tej
4 dkg margarin
2 egész tojás
1 mokkáskanál só
A sütemény behintéséhez: fahéjas porcukor.

Elkészítése:

1 dl tejben elkeverjük az élesztőt és a porcukrot, majd letakarva, langyos helyen felfuttatjuk. Mély tálba szórjuk az előzőleg átszitált lisztet, és a közepébe egy mélyedést vájunk. Ide öntjük a megkelt élesztőt, a sót, az egész tojásokat és a margarint. Annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.

A cipóvá formált tésztát lisztezett tálba tesszük, a tetejére is szórunk egy keveset, majd tiszta ruhával letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük. Ezután beledolgozzuk a reszelt almát. A 1/2 cm vastagra kinyújtott tésztát közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Bő, forró olajban, fedő
agica2004, 2018. december 23. vasárnap, 16:39
Hideg csokimáz
Hideg csokimáz - nem kell főzni, mert biztos hogy mindig sikerül!

Hozzávalók:

20 dkg porcukor
4 evőkanál igazi főzős kakaópor (nem instant ! )
5 dkg Rama margarin, ami egy csöppet megpuhítunk
(pl mikróban - de ne folyjon!)
4 evőkanál forró víz

Elkészítés:

A hozzávalókat egy mély tálban addig keverjük (először a kakaót a
forró vízzel), amíg sima, egynemű, krémes mázat nem kapunk.
Kész, már kenhető is a süteményre. Pár óra alatt megköt és lehet
szeletelni, fogyasztani a sütit.
A kész süteményt NE tegyük hűtőbe, csak hűvös helyre (pl spájz)
és NE fedjük le semmivel, különben nem köt meg a máz !

A kakaópornál nem csak az a lényeg, hogy ne instant legyen,
hanem hogy igazi ! A lényeg, hogy a kakaótartalom 20-22%
legyen, bár van olyan fajta kakaó is, amelyik 10-12% -os és
mégis jó minőségű.

Javaslat: egy kevés rumaromával is ízesíthetjük a mázat.
A margarint egy evőkanál
klarika47, 2018. december 23. vasárnap, 16:35
Óda a töltött káposztához
Üdv a káposztának, melynek benne apraja-nagyja,
És a két szép állatnak, mely a húsát beleadja.
Áldottak, akik az ételüket eléjük rakták,
És a hentesek, akik szépen be is csomagolták.

Hála annak, aki husit darált,
S kidobta a mócsingot, ha talált.
Belerakott vörös- és fokhagymát,
Kakukkfüvet, finom Majorannát,
Ízesített borssal, paprikával, sóval,
Összegyúrta aztán némi rizzsel, - szóval
Megadta néki azt a keverőtálban,
Amitől összefut majd a nyál a szájban.

Csapta aztán a bal, majd jobb tenyerébe,
És belegöngyölte káposztalevélbe.
Azt pedig hamarost magába fogadta
A tűzön rotyogó savanyú káposzta.
Gondos kéz helyezte azután a tálba,
Ízesítésül még tejfölt rakott rája.
És áldott a kéz, mely asztalunkra hozta,
Hogy vérré válj bennünk ó, töltött káposzta.
Elmúlásod miatt - ezt szavunkra mondjuk -
El nem múló bánatunkat, Sörbe, borba fojtjuk.

Csuhaj
klarika47, 2018. december 23. vasárnap, 07:55
Ránctalanító egyszerűen - otthon
szükséged.

2 bögre víz
fél kistányér lenmag

Elkészítés:
Öntsd egy kisebb lábosba a vizet, majd add hozzá a magokat, és tedd a gázra. Melegítsd, amíg fel nem forr, folyamatos keverés mellett, amihez lehetőleg fakanalat használj. Észre fogod venni, hogy szép lassan zselésedik, és egy tojásfehérjeszerű réteg jelenik meg a tetején. Innentől kezdve még forrald pár percig, aztán vedd le a gázról. Ezután tedd egy vékony rongyba vagy konyharuhába, fogd össze, és nyomd át rajta a zselét egy tálba,
ahogyan azt a videón is láthatod:

Minden este kend át vele az arcodat egy vattapamacs segítségével, aztán alaposan masszírozd be. Már reggelre sokkal simább, puhább és hidratáltabb lesz a bőröd, hosszútávon pedig még látványosabb lesz a változás. Az elkészült gélt akár egy hónapig is tárolhatod a hűtőben.Hogyan hat?A lenmag többek közt gazdag omega-3 zsírsavakban, E-vitaminban, valamint antioxidánsokban, ezáltal
pacsakute, 2018. december 12. szerda, 08:55
1/269
Képek, videók
nemes nagy ágnes.png
chillik
2017. november 23. csütörtök, 14:09
nemes-nagy-Ágnes-gyere _s_
menusgabor
2016. szeptember 25. vasárnap, 18:04
NEMES NAGY ÁGNES.jpg
feviroza
2015. február 05. csütörtök, 13:25
NEMES NAGY ÁGNES OKTÓBE
erzsikepuskas
2014. október 22. szerda, 10:44
NEMES NAGY ÁGNES OKTÓBE
feviroza
2014. október 22. szerda, 10:43
Nemes nagy ágnes OKTÓBER.
feviroza
2014. október 22. szerda, 10:23
nemes nagy ágnes .szomj.j
feviroza
2014. május 16. péntek, 19:47
Nemes Nagy Ágnes
taltos1
2014. január 22. szerda, 23:53
Nemes Nagy Ágnes Hóesésbe
mester126mari
2012. február 15. szerda, 18:59
nemes_nagy_agnes.jpg
klara50
2011. február 13. vasárnap, 07:03
Nemes Nagy Ágnes Hóesésbe
jakabgasparne
2009. december 19. szombat, 16:21
Kellemes hetet
eva6
2019. május 20. hétfő, 06:05
Kép 1102. Szép új hetet.
jucinenadov
2019. május 15. szerda, 21:58
Kép 1099. Szép új hetet.
jucinenadov
2019. május 11. szombat, 22:59
1 új szép hetet.jpg
lovaszmarika
2019. május 08. szerda, 18:31
Címkék
tűzön rotyogó, problémát megoldanom, jókora alufólialapon, felezett hagymát, tojások habbá, felvert tojásfehérjével, evangélium igéi, Nincs Cím, virágokat egyenként, HKohut Katalin, gázt mindegyik, húsvéti vacsorát, tetejére eper, sütemény behintéséhez, reszelt citromhéjat, vattapamacs segítségével,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.