Belépés
2019. augusztus 24. szombat | 34. hét | 236. nap | 00:55 | Bertalan
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Strandos lángos receptje
Bármilyen feltéttel kínálhatod, a sajtos-tejfölös változat mindig nyerő, de turbózhatod is baconnel vagy lila hagymával. A szomszéd Marika néni ezt a receptet használta a balatoni sütödéjében.

Strandos lángos
Hozzávalók:35 dkg liszt
2.5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
1.5 dl tej
1 dl víz
1 teáskanál só

Elkészítés:
A tejet langyosítsd meg, majd keverd hozzá a cukrot és az élesztőt. Várj 10 percig, amíg jól megemelkedik, és habos lesz. A lisztet szitáld egy tálba, keverd hozzá a sót, és készíts a közepébe egy mélyedést. Öntsd bele a megkelt élesztőt, és kezdd összedolgozni. Közben adj hozzá annyi vizet, hogy lágy tésztát kapj. Takard le, és keleszd körülbelül 40 perc alatt a duplájára.


Pihentetést követően a tésztát rakd lisztezett felületre, majd enyhén vizes szedőkanállal készíts belőle kisebb kupacokat. Keleszd a tésztát még 15-20 percig. Forrósíts egy nagyobb, mélyebb lábosban olajat, és rakd bele a tésztát. Előtte kicsit húzkodd
pacsakute, 2019. augusztus 07. szerda, 22:41
Házi praktikák
hűtőben is jó szolgálatot tesz: eltünteti kellemetlen szagokat.

A mikróban újramelegíteni kívánt rántott húst húzzuk el folyó csapvíz alatt: nem lesz cipőtalp, ha megmelegítjük.
Ugyanez igaz bármilyen ételre, amit mikróban melegítünk, víz vagy tej rácsöpögtetésével nem szárad ki.
Mikróban melegített folyadékban nem mindig egyenletesen oszlik el a hő, ezért miután kivettük, keverjük fel.

Mikrohullámú sütőben is fellehet olvasztani a csokit, ha vízfürdőbe rakjuk (pl. mikrózható tálba félig vizet teszünk, abba pedig beleteszünk egy magas falú mikrózható üveget, amibe beleaprítottuk a csokoládét).

Garantáltan nem ríkat meg a vöröshagyma, ha megmossuk hideg vízben és a kést is bevizezzük, mielőtt vágni kezdjük.
A felezett hagymát, amit épp nem vágunk, friss felével lefelé fordítsuk a vágódeszkára, így kevesebb illóolaj kerül a levegőbe.

Ha megégettük az ujjunkat, és nincs kéznél semmi hideg - mártsuk sóba az égett részt: nem fog
pacsakute, 2019. július 18. csütörtök, 23:38
Nemes Nagy Ágnes: Tavaszi felhők
sterilizált, vastag falú, csatos üvegekbe töltjük.

Száraz, hűvös helyen még egy hetet állni hagyjuk.

Hűvösen fogyasztjuk!


Rántott bodzavirág


Hozzávalók 4 személyre: 16 db bodzavirág, 15 dkg finomliszt, 2 tojás, 1,5 dl világos sör, 1 csipet só, 1 liter étolaj a sütéshez, 4 evőkanál porcukor, 2 kávéskanál őrölt fahéj.

Elkészítés: Egészséges bodzavirágokra van szükségünk, amelyeket "nyéllel" szedünkle az ágakról.
A lisztet mélyebb tálba szitáljuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukat elkeverjük a liszttel, majd apránként beledolgozzuk a sört, azután lefedjük, és pihentetjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a sóval, majd kanalanként, kíméletesen beledolgozzuk a masszába. Az olajat nagyobb lserpenyőbe öntjük és felforrósítjuk. A virágokat egyenként belemártjuk a masszába, éppen csak lecsepegtetjük, és a forró olajba tesszük. Mérsékelt tűzön, fedő nélkül pár perc alatt aranysárgára sütjük. Papírkendőre szedve felitatjuk a
lilagondolatok, 2019. május 12. vasárnap, 14:47
Epres finomságok
maradék tejszínnel és a félretett eperszemekkel díszítjük.

Eperfelfújt
Hozzávalók: 50 dkg eper, 15 dkg vaníliás cukor, 2 tojás, 15 dkg liszt, 2 dl tejföl, 1 sütőpor, citromhéj, só, 2 dkg vaj.

Az epret meghintjük 5 dkg cukorral, és állni hagyjuk. Közben a tojások sárgáját habosra keverjük 10 dkg cukorral, hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, a reszelt citromhéjat, a sót, a tejfölt, végül a tojások habbá vert fehérjét. Leve nélkül keverjük bele az epret. Vajjal kikent tűzálló tálba öntjük, és kis lángon 35-40 percig sütjük.

Eperpuding
Hozzávalók: 1 vaníliás pudingpor, 10 dkg cukor, 5 dl tej, 40 dkg eper, tejszínhab.

A pudingport a zacskón található előírás szerint elkészítjük. A puding egyharmadát hideg vízzel öblített üvegtálba melegen beleöntjük. Megrakjuk megmosott, félbevágott eperrel, majd ismét puding, eper és puding következik. A tetejére eper kerül. Ha kihűlt, tegyük két óra hosszára hűtőszekrénybe. Tálaláskor díszíthetjük
suzymama, 2019. május 07. kedd, 22:24
Nagymamáink házi praktikái – 46 praktika a háztartásba
hűtőben is jó szolgálatot tesz: eltünteti kellemetlen szagokat.

A mikróban újramelegíteni kívánt rántott húst húzzuk el folyó csapvíz alatt: nem lesz cipőtalp, ha megmelegítjük.
Ugyanez igaz bármilyen ételre, amit mikróban melegítünk, víz vagy tej rácsöpögtetésével nem szárad ki.
Mikróban melegített folyadékban nem mindig egyenletesen oszlik el a hő, ezért miután kivettük, keverjük fel.
Mikrohullámú sütőben is fellehet olvasztani a csokit, ha vízfürdőbe rakjuk (pl. mikrózható tálba félig vizet teszünk, abba pedig beleteszünk egy magas falú mikrózható üveget, amibe beleaprítottuk a csokoládét).
Garantáltan nem ríkat meg a vöröshagyma, ha megmossuk hideg vízben és a kést is bevizezzük, mielőtt vágni kezdjük.
A felezett hagymát, amit épp nem vágunk, friss felével lefelé fordítsuk a vágódeszkára, így kevesebb illóolaj kerül a levegőbe.
Ha megégettük az ujjunkat, és nincs kéznél semmi hideg - mártsuk sóba az égett részt: nem fog felhólyagosodni.
Megmaradt a
eva6, 2019. május 05. vasárnap, 16:29
Nagymamáink házi praktikái
eltünteti kellemetlen szagokat.
• A mikróban újramelegíteni kívánt rántott húst húzzuk el folyó csapvíz alatt: nem lesz cipőtalp, ha megmelegítjük.
• Ugyanez igaz bármilyen ételre, amit mikróban melegítünk, víz vagy tej rácsöpögtetésével nem szárad ki.
• Mikróban melegített folyadékban nem mindig egyenletesen oszlik el a hő, ezért miután kivettük, keverjük fel.


• Mikrohullámú sütőben is fellehet olvasztani a csokit, ha vízfürdőbe rakjuk (pl. mikrózható tálba félig vizet teszünk, abba pedig beleteszünk egy magas falú mikrózható üveget, amibe beleaprítottuk a csokoládét).
• Garantáltan nem ríkat meg a vöröshagyma, ha megmossuk hideg vízben és a kést is bevizezzük, mielőtt vágni kezdjük.
• A felezett hagymát, amit épp nem vágunk, friss felével lefelé fordítsuk a vágódeszkára, így kevesebb illóolaj kerül a levegőbe.
• Ha megégettük az ujjunkat, és nincs kéznél semmi hideg - mártsuk sóba az égett részt: nem fog
suzymama, 2019. április 23. kedd, 17:20
H.Kohut Katalin: Linzer
H.Kohut Katalin: Linzer

Hozzávalók:

30 dkg liszt
10 dkg porcukor
20 dkg vaj
1 reszelt citrom héja
1 tojás
sárgabarack lekvár

Egy tálba öntöm a kimért lisztet, melyet összemorzsolok a hűtött vajjal. Hozzáteszem a porcukrot, a reszelt citromhéjat, a tojásnak a sárgáját, azzal is összegyúrom a tésztát, majd alufóliában a hűtőbe teszem 1-2 óráig pihenni.

Lehűlés után kiveszem a tésztát, kivágok a tepsik aljára sütőpapírt, előmelegítem a sütőt 170 fokra. A gyúródeszka felét belisztezem, ahol nyújtani akarok. Késsel szeleteket vágok a tésztából, mindegyik szeletet egyesével meglisztezem, kinyújtom. Kiszaggatok belőlük egyforma mennyiségű köröket, ugyanannyit a lyukas tetejének való körből, mint az alapból. Egymás mellé helyezem őket sorokban a tepsibe. A lyukasak tetejét a felvert tojásfehérjével megkenem. Kb. 20 db lesz ebből a mennyiségből. Vigyázni kell a sütéssel, hamar odaégnek, ezért ha már kicsit kezd pirulni a szélük, ki kell venni a
kohlinka, 2019. április 18. csütörtök, 07:20
Nagyszerda 04.17
»Közel van az én időm; tanítványaimmal nálad költöm el a húsvéti vacsorát.«" A tanítványok úgy tettek, ahogy Jézus meghagyta nekik, és elkészítették a húsvéti vacsorát.
Amikor beesteledett, Jézus a tizenkét tanítvánnyal asztalhoz telepedett, Miközben ettek, így szólt hozzájuk: ,,Bizony mondom nektek, közületek egyvalaki elárul engem!" Erre nagyon elszomorodtak, és sorra kérdezték őt: ,,Csak nem én vagyok az, Uram?" Ő így válaszolt: ,,Aki velem egyszerre nyúl a tálba, az árul el engem. Az Emberfia ugyan elmegy, amint megírták róla, de jaj annak, aki az Emberfiát elárulja! Jobb lett volna annak az embernek, ha meg sem születik!" Erre Júdás, az áruló is megkérdezte: ,,Csak nem én vagyok az, Mester?" Ő így felelt: ,,Te magad mondtad!"
Ezek az evangélium igéi. Mt 26,14-25
..........

Imádság
Úr
maroka, 2019. április 17. szerda, 08:32
Mama, feladom. Nem vagyok elég erős ahhoz, hogy tovább -
"Mama, feladom. Nem vagyok elég erős ahhoz, hogy tovább harcoljak. Minden rosszra fordul és ha végre sikerül egy problémát megoldanom, jön egy másik, ami tízszer rosszabb. Esküszöm, feladom."

Ekkor a nagymama rám nézett, letörölte a könnyeit az arcomról, majd bevitt a konyhába. Három tálba vizet töltött, majd felrakta a tűzhelyre. Amikor elkezdtek forrni, mindegyikbe mást rakott. Az elsőbe sárgarépát, a másodikba tojást, a harmadikba pedig kávébabot tett. Húsz perc múlva a nagymama elzárta a gázt mindegyik edény alatt, majd egyenként kivette tányérra, ami megfőtt bennük.

- Mondd el, mit látsz - kérdezte tőlem.

- Répát, tojást és kávét.

- Fogd meg a répát, törd össze a tojást, majd igyál egy korty kávét.

Nem nagyon értettem mire megy ki a játék, de belementem, mert tudni akartam.

,,Látod, édesem, mindegyiket ugyanaz a csapás érte, mégis teljesen máshogy reagáltak. A répa erős, kemény és könyörtelen. Azonban miután a
koszegimarika, 2019. március 31. vasárnap, 08:41
Nincs Cím
adag:
- 10 dkg csiperkegomba
- 2 szelet bacon
- 0.5 közepes fej vöröshagyma
- 2 paradicsom
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 tk oregánó
- 2 ek zsír
Elkészítés:
Megmossuk a gombát, felszeleteljük, a felaprított hagymával, a felkockázott baconnel és a paradicsommal együtt közepes tűzön elkezdjük sütni.
Sózzuk, borsozzuk, oregánóval fűszerezzük.
Amikor a gomba lepirult, akkor az egészet egy tálba tesszük, és botmixerrel pürésítjük.

KÁPIAPAPRIKÁS PADLIZSÁN
2 kápia paprika, 2 padlizsán, 2 paradicsom
A padlizsánokat és a paprikákat 200 fokra előmelegített sütőben egy jókora alufólialapon megsütöm. A paprikáknak 20 perc, a padlizsánoknak kb. 40 perc szükséges. Amíg sülnek, a paradicsomokat leforrázom, meghámozom, nagyobb kockákra vágom. 1 lila hagymát apró kockákra vágok, 1 nagyobb gerezd fokhagymát fokhagymanyomón átpréselek, zsíron épp csak elkezdem pirítani a hagymákat, már
suzymama, 2019. január 03. csütörtök, 17:47
Almafánk......
Almafánk - hétköznapokra, ünnepre egyaránt jó !

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt
50 dkg savanykás, tisztított, reszelt alma
1 zacskó szárított élesztő
1 evőkanál porcukor
5 dl tej
4 dkg margarin
2 egész tojás
1 mokkáskanál só
A sütemény behintéséhez: fahéjas porcukor.

Elkészítése:

1 dl tejben elkeverjük az élesztőt és a porcukrot, majd letakarva, langyos helyen felfuttatjuk. Mély tálba szórjuk az előzőleg átszitált lisztet, és a közepébe egy mélyedést vájunk. Ide öntjük a megkelt élesztőt, a sót, az egész tojásokat és a margarint. Annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.

A cipóvá formált tésztát lisztezett tálba tesszük, a tetejére is szórunk egy keveset, majd tiszta ruhával letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük. Ezután beledolgozzuk a reszelt almát. A 1/2 cm vastagra kinyújtott tésztát közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Bő, forró olajban, fedő
agica2004, 2018. december 23. vasárnap, 16:39
Hideg csokimáz
Hideg csokimáz - nem kell főzni, mert biztos hogy mindig sikerül!

Hozzávalók:

20 dkg porcukor
4 evőkanál igazi főzős kakaópor (nem instant ! )
5 dkg Rama margarin, ami egy csöppet megpuhítunk
(pl mikróban - de ne folyjon!)
4 evőkanál forró víz

Elkészítés:

A hozzávalókat egy mély tálban addig keverjük (először a kakaót a
forró vízzel), amíg sima, egynemű, krémes mázat nem kapunk.
Kész, már kenhető is a süteményre. Pár óra alatt megköt és lehet
szeletelni, fogyasztani a sütit.
A kész süteményt NE tegyük hűtőbe, csak hűvös helyre (pl spájz)
és NE fedjük le semmivel, különben nem köt meg a máz !

A kakaópornál nem csak az a lényeg, hogy ne instant legyen,
hanem hogy igazi ! A lényeg, hogy a kakaótartalom 20-22%
legyen, bár van olyan fajta kakaó is, amelyik 10-12% -os és
mégis jó minőségű.

Javaslat: egy kevés rumaromával is ízesíthetjük a mázat.
A margarint egy evőkanál
klarika47, 2018. december 23. vasárnap, 16:35
1/269
Képek, videók
Strandos lángos .jpg
pacsakute
2019. augusztus 07. szerda, 22:38
kívánok vidám strandos n
maria_kadar_148
2016. július 07. csütörtök, 23:25
Ibolya Strandos képet kül
csalogany13
2010. augusztus 08. vasárnap, 09:38
Strandos hétvégét-napot15
csanadi11
2009. augusztus 12. szerda, 00:08
Strandos hétvégét-napot25
csanadi1
2009. augusztus 12. szerda, 00:03
strandos lány
koromoto
2006. augusztus 09. szerda, 11:52
tejfölös lecsó0507.jpg
maroka
2019. május 07. kedd, 18:19
tejfölös, gombás csirkeme
kohlinka
2018. október 13. szombat, 11:38
Tejfölös kocka kivivel.JP
vorosrozsa66
2018. július 22. vasárnap, 14:55
malnas-tejfolos-piskot a.j
vorosrozsa66
2018. július 16. hétfő, 18:58
Tejfölös tészta
irmus
2018. július 12. csütörtök, 10:25
fokhagymás-tejfölös ubork
irmus
2018. június 14. csütörtök, 07:09
tejfölös-cseresznyés pite
vorosrozsa66
2018. június 08. péntek, 16:13
Tejfölös-fokhagymás ubork
irmus
2018. június 02. szombat, 14:38
Tejfölös laskagomba pörkö
irmus
2018. május 17. csütörtök, 07:51
Címkék
evangélium igéi, sajtos-tejfölös változat, felvert tojásfehérjével, tetejére eper, gomba lepirult, csapás érte, lisztet szitáld, reszelt almát, felkockázott baconnel, tálba tesszük, lyukasak tetejét, tejet langyosítsd, liszttel elkevert, tizenkét tanítvánnyal, kakaótartalom 20-22%, hetet állni,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.