Belépés
2020. április 01. szerda | 14. hét | 92. nap | 06:08 | Hugó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Berlin hitelt ad Kijevnek a járvány elleni küzdelemre, Szlovákiában új intézkedéseket hoztak
létrehoztak egy speciális megfigyelőközpontot az önelszigetelés szabályai betartásának ellenőrzésére. A központ adatai alapján március 11. óta 37 ezer kijevi tért haza külföldről, 435-en kerültek kapcsolatba fertőzöttekkel, és 107 a megerősített fertőzött, akik közül néhányat otthon kezelnek.

Klicsko emlékeztetett, hogy a külföldről hazatérőkre vonatkozó - múlt péntektől megszigorított és kötelezővé tett - önelszigetelés megszegőit az első esetben 17 ezer hrivnya (202 ezer forint) bírságra büntetik, második esetben már ennek a duplájára, harmadik alkalommal pedig már büntetőjogi felelősségre vonás következik.Az elnöki hivatal közlése szerint az országban mostanáig 61 intézményt készítettek elő a külföldről érkezett ukránok egészségügyi megfigyelésre történő elhelyezésére, ezek szállodák és szanatóriumok. A karanténba helyezetteknél várhatóan az 5-6. napon laboratóriumi, úgynevezett PCR-tesztet végeznek, és azokat, akiknél ennek eredménye negatív lesz, hazaküldik házi karanténba. Ez az
velemenyezd, 2020. március 31. kedd, 19:24
Koronavírus - Romániában több tízezer embert bírságoltak meg a kijárási korlátozások megszegése miatt
az állapota. Az országban 7801 személy került intézményes karanténba, több mint 131 ezren töltik házi elkülönítésben a betegség lappangási idejét. Az operatív kommunikációs törzs azt is közölte, hogy eddig 19 663 koronavírus-tesztet végeztek.

A hatóságok szigorúan léptek fel a karantén szabályainak a megsértése ellen. Emiatt 4235 személyt bírságoltak meg, 209 esetben pedig bűnügyi dossziét nyitottak a járvány elleni intézkedések meghiúsításáért.

Szombaton egy NATO-repülőgéppel érkezett a második szállítmány orvosi eszköz Dél-Koreából Bukarestbe. Százezer védőöltözet is a szállítmány részét képezi. Hasonló szállítmányt fogadtak a román fővárosban két nappal korábban is.

Klaus Iohannis államfő és Ludovic Orban miniszterelnök szombat délben meglátogatta azt a katonai járványkórházat, amelyet Bukarest mellett építettek fel az elmúlt napokban konténerekből és sátrakból. Az államfő közölte: órákon belül meglesznek a hatósági jóváhagyások a kórház elindításához. Azt tervezik, hogy a kevésbé súlyos
velemenyezd, 2020. március 28. szombat, 13:52
Koronavírus - Negatív Angela Merkel második koronavírus-tesztje
A szövetségi kormány tájékoztatása szerint legközelebb a jövő hét elején végeznek el koronavírus-tesztet a kancelláron.

Angela Merkel vasárnap házi karanténba vonult, miután kiderült, hogy kimutatták az új típusú koronavírust (SARS-CoV-2) egy orvosnál, akitől pénteken védőoltást kapott tüdőgyulladást okozó pneumococcus baktérium ellen. Hivatali feladatait otthonából látja el. Szerdán az alkancellár, Olaf Scholz pénzügyminiszter szólalt fel helyette a koronavírus-járvány miatt készített pótköltségvetés parlamenti (Bundestag-) vitájában.

A fertőzöttek száma átlépte a 30 ezres határt, és a kórházak országos szövetségének (Deutsches Krankenhausgesellschaft - DKG) becslése szerint a hét végére eléri a 70 ezret. Ez azt is jelenti, hogy a ténylegesen fertőzöttek száma eléri a 700 ezres határt, mert szakértők szerint legalább tízszeres a különbség a teszttel kimutatott és a tényleges fertőzések száma között - mondta Gerald Gass, a DKG elnöke egy szerdai lapinterjúban.

A szövetségi kormány és a
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 18:23
Koronavírus - Ausztriában meghaladja az ötezret a fertőzöttek száma
A legtöbb koronavírussal fertőzött beteget Tirol tartományban diagnosztizálták (1.393 fő); a második helyen Felső-Ausztria áll (915 fő). Alsó-Ausztriában 750-en, míg Bécsben 702-en fertőződtek meg koronavírussal. Eddig 32.407 esetben végezték el a koronavírus-tesztet.

Tirolban azzal vádolják a tartomány vezetését, hogy későn hoztak óvintézkedéseket, így túl későn zárták be a hoteleket és a sípályákat; Günther Platter (ÖVP) tartományi vezető ellen emiatt feljelentést tettek.

"A szívügyemnek tekintem Dél-Tirolt" - nyilatkozta Sebastian Kurz kancellár szerdán a "Dolomiten" című helyi napilapnak. Kurz ígéretet tett arra, hogy a kormány segítséget nyújt a koronavírussal legjobban sújtott tartománynak a betegek ellátásában, így többek között védőfelszereléseket is szállítanak a településekre. Hangsúlyozta, hogy az együttműködés nemcsak üres szavakat jelent, hanem naponta tettekben is megnyilvánul.

A kormányfő arról is beszélt, hogy a válságot követően meg kell vitatni az "európai
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 18:23
Paralimpia 2020 - Illés szerint várható, Osváth szerint jogos döntés született
elhalasztása után szinte biztos volt benne, hogy a nyári játékokat sem fogják az eredeti időpontban megrendezni.

"A jelenlegi helyzetben nem születhetett más döntés, és bár sajnálom, mert életem formájában voltam eddig ebben az évben, kötelességem elfogadni a szituációt" - mondta az úszó. Hozzátette, neki az életformáját jelenti a napi 6-8 óra edzés, és amint újra mehet az uszodába, tovább folytatja ezt.

"Eddig itthon edzettem, most várom, hogy az úszószövetség által felkért orvosok elvégezzék a második tesztet, és ha az is negatív lesz, akkor valószínűleg jövő hétfőtől már mehetek vissza edzeni a Duna Arénába" - mondta Illés Fanni.

Osváth Richárd arról beszélt, az utolsó pillanatig bízott abban, hogy nem halasztják el az olimpiát és a paralimpiát, de jogosnak tartja a döntést.

"A legfontosabb most az, hogy minél hamarabb és minél kevesebb áldozattal túl legyünk ezen a világjárványon" - jelentette ki a világ- és Európa-bajnok tőröző, hozzátéve, hogy most még versenynaptáruk sincs, és azt
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 17:03
Koronavírus - A második egymást követő napon csökkent a halottak és az új betegek száma Olaszországban
A halottak száma az utóbbi három napban folyamatosan csökkent: szombaton 793-an, vasárnap 651-en haltak meg.

Csökkent az újonnan diagnosztizált betegek száma is, a szombati 4821 és a vasárnapi 3957 után. Kevesebb mint 26 ezren vannak kórházban, több mint háromezren intenzív osztályon.

A gyógyultak száma 7423-ra emelkedett.

A halottakat és gyógyultakat is számolva az összes beteg száma elérte a 63 919-t.

Silvio Brusaferro a Közegészségügyi Hivatal (Iss) vezetője úgy kommentálta a számokat, hogy a jelenlegi enyhe, de szemmel látható csökkenés még nem elegendő ahhoz, hogy trendről lehessen beszélni. "Még túl korai" - mondta. Kifejtette, hogy a mostani adatok a két héte szigorított óvintézkedések előtti helyzet eredményei, ezért még várni kell hosszabb távú következtetésekig. Angelo Borrelli a polgári védelmi hatóság vezetője megjegyezte, a számok a rendkívüli intézkedéseket elsőként bevezetett Lombardia adatai miatt csökkennek, "meg kell nézni, mi történik a következő időszakban
velemenyezd, 2020. március 23. hétfő, 20:06
Szegedi virológus professzor cikke
szerint öt forgatókönyv lehetséges arra, hogy mi történik a koronavírussal a jövőben (fotók: Szabó Luca)

- Elképzelhető, hogy megtanulunk majd együtt élni a koronavírussal, akárcsak a kanyaróval vagy az influenzával?

- Mivel ez egy teljesen új vírus, és szinte alig tudunk még valamit róla, öt különböző forgatókönyv lehetséges. A legoptimálisabb az, hogy egyik napról a másikra ugyanúgy eltűnik, mint a SARS-1 vagy a MERS. Miután ez is egy náthavírus, ami általában szezonális, a második lehetőség az, hogy egy hónap múlva önmagától lecseng, de ennek kicsi a valószínűsége. A harmadik lehetőség, hogy megszelídül, és a mostaninál enyhébb betegséget okoz, de akkor terjed tovább, mert a vírushordozók mozgásképesek maradnak és szétszórják a kórokozókat, ellentétben a súlyos betegekkel, akik otthon vagy a kórházban fekszenek az ágyban. A következő, rémisztően hangzó lehetőség pedig abból fakad, hogy ez is egy zoonótikus, azaz állatról emberre átterjedt kórokozó, és idővel a mutációk
lilagondolatok, 2020. március 19. csütörtök, 10:08
Koronavírus - A francia kormány júniusra halasztaná a francia önkormányzati választások második fordulóját
A kormányzati javaslat néhány órával azelőtt történt, hogy Emmanuel Macron államfő hétfő este élő televíziós beszédben jelenti be a COVID-19 járvány terjedésének megakadályozását célzó újabb intézkedéseket.

A Le Figaro című napilap értesülése szerint az olaszországi és a spanyolországi házi elkülönítés, azaz hatóságilag elrendelt és ellenőrzött karantén kihirdetése várható.

Az önkormányzati választások második fordulójának elhalasztásáról már korábban politikai konszenzus született, miután az előző napi első fordulóban a koronavírus-járvány terjedése miatti félelem miatt alig 44 százalékos volt a részvétel, ami rekordméretű távolmaradást jelentett az urnáktól.

A március 15-i első forduló eredményeit érvényesnek tekinti a belügyminisztérium, így az első fordulóban megválasztott polgármesterek győzelmét is.

A politikai pártok egymás után jelezték a délután folyamán, hogy támogatják a kormány javaslatát.

A kormányzat óriási politikai nyomás alá került, miután szombat este -
velemenyezd, 2020. március 17. kedd, 07:17
Koronavírus - Macron szerint Franciaország még csak a járvány kezdetén van
történik, vagy minden hirtelen megváltozik. Nagyon rugalmasnak kell maradnunk és minden pillanatban differenciálni kell a területeket" - fogalmazott a francia elnök.

Emmanuel Macron támogatásáról és elismeréséről biztosította az egészségügyi dolgozókat, különösen a mentősöket, akik nem győzik fogadni a lakossági hívásokat.

"Fantasztikusan elkötelezett, bátor nők és férfiak tartják a frontot. Bátran, okosan, motiváltan működik hetek óta ez a front" - hangsúlyozta a francia elnök, akinek ez volt a második látogatása egy egészségügyi intézetben a koronavírus-járvány miatt. Múlt héten abba a kórházba látogatott el, ahol az első francia beteg elhunyt.Az egészségügyi hatóságok hivatalos délutáni tájékoztatása szerint az előző napi 25-ről 30-ra emelkedett a járvány halálos áldozatainak száma Franciaországban, a fertőzöttek száma pedig 1606 volt, ami 194-gyel több, mint hétfő este.

A vírus terjedésének megfékezésére a kormányzat vasárnap betiltott határozatlan időre minden olyan
velemenyezd, 2020. március 10. kedd, 17:43
Koronavírus - Csaknem megháromszorozódott a fertőzések száma a hét végén Németországban
amikor elvégzik az influenzavírus jelenlétét vizsgáló tesztet. Az influenzára végezett teszt negatív eredményt mutatott, a vasárnap estére elkészített koronavírus-teszt viszont pozitív lett, ezért ismét kórházba szállították, elkülönítve elhelyezték és megkezdték annak a 60 embernek a vizsgálatát, akikkel a vírus kéthetes lappangási ideje alatt kapcsolatba került. A fertőzés forrása egyelőre ismeretlen.

A többi ismert fertőzés legnagyobb részét - 90 esetet - Észak-Rajna-Vesztfáliában regisztrálták. A második helyen Bajorország áll 26 fertőzöttel. Közülük 14-et már gyógyultnak nyilvánítottak. Baden-Württembergben 20, Hessenben 10 fertőzést regisztráltak, a többi érintett tartományban 1 vagy 2 vírushordozót találtak.

A szövetségi kormány, a Robert Koch országos járványügyi intézet (RKI) és vezető járványügyi szakemberek hétfőn Berlinben tartott közös tájékoztatóján Christian Drosten berlini virológus, a 2002-2003-as SARS (súlyos akut légúti szindróma) világjárványt kirobbantó vírus egyik legismertebb
velemenyezd, 2020. március 02. hétfő, 17:12
Koronavírus - Menczer: felértékelődik a konzuli regisztráció
Eredetileg mindkét család úgy tervezte, hogy a hétvégén hazajön.

Hozzátette: az idős házaspár fontos gyógyszereket szed. Ha nem jöhetnek haza, és a szállodában kell maradniuk, akkor a szálloda vagy a konzul veszi meg és juttatja be hozzájuk a gyógyszereket.

Nem fordulhat elő, hogy magyar állampolgár fontos gyógyszer nélkül marad - szögezte le.

A Japán partjainál vesztegzár alá helyezett hajón dolgozó, pozitív tesztet produkáló magyar férfiról azt mondta, továbbra is kórházban van, és várja a második teszt eredményét. A másik két magyart is leszállították a hajóról, továbbra is negatív a tesztjük, jelenleg karanténszálláson vannak megfigyelésen, ők újabb kéthetes karantént kezdtek csütörtökön.

A KKM kapcsolatban van az Olaszországban, lezárt területen lévő magyar kamionsofőrrel, aki jól van, étkezése, tisztálkodása biztosított, jó kedélyű.

Kínában 175 magyar tartózkodik, közülük húszan a legfertőzöttebb öt tartományban, valamennyien jól vannak.

Dél-Koreában konzuli regisztráció
velemenyezd, 2020. február 27. csütörtök, 15:01
Koronavírus - Módosítják a koronavírus-tesztelést Olaszországban
A halottak továbbra is 70 év körüli vagy ennél sokkal idősebb személyek, akiket más betegség miatt is kezeltek. Kilencen a gócövezetnek számító Lombardia tartományban hunytak el, ketten a második legtöbb fertőzöttet számoló Venetóban, az utolsó beteg pedig a szomszédos Emilia Romagnában halt meg, de a vesztegzáras lombardiai térségből érkezett.

A fertőzöttekből is több mint 250-t Lombardiában regisztrálták, ahol hat kiskorú is megbetegedett, de állapotuk nem ad okot aggodalomra. A legkisebb beteg egy 4 éves kislány. Betegeket tíz olasz tartomány jelentett: Lombardián kívül Veneto, Emilia Romagna, Piemont, Liguria, Toszkána, Marche, Trentino, Szicília, Lazio. Utóbbiban három fertőzött volt: egy Kínából visszatért fiatalember, aki már meggyógyult, valamint meggyógyult az a kínai turista házaspár is, akiket elsőként január 28-án szállítottak kórházba egy római szállodából. Toszkánában ketten fertőzöttek, köztük egy Távol-Keletről visszatért olasz férfi. A szicíliai Palermóból három esetet jelentettek,
velemenyezd, 2020. február 26. szerda, 18:42
1/14
Képek, videók
Rendőr intézkedése
sanci81
2016. február 23. kedd, 16:11
havazás Szlovákiában 2
taltos1
2017. október 31. kedd, 13:19
havazás Szlovákiában 1
taltos1
2017. október 31. kedd, 13:18
Szlovákiában
irmus
2017. október 15. vasárnap, 09:34
Szlovákiában
orban47
2016. november 02. szerda, 08:46
Szlovákiában 003.jpg
ujnemarika
2011. március 16. szerda, 07:27
Szlovákiában 006.jpg
ujnemarika
2011. március 16. szerda, 07:25
Szlovákiában 007.jpg
ujnemarika
2011. március 16. szerda, 07:25
Szlovákiában 008.jpg
ujnemarika
2011. március 16. szerda, 07:25
Szlovákiában 009.jpg
ujnemarika
2011. március 16. szerda, 07:25
Szlovákiában 011.jpg
ujnemarika
2011. március 16. szerda, 07:24
küzdelem
adakaleh
2014. október 08. szerda, 13:26
Kuzdelem Szklenárlászló.j
klara50
2013. augusztus 28. szerda, 21:33
A küzdelem...jpg
pacsakute
2013. április 21. vasárnap, 12:02
küzdelem.gif
szicu
2013. január 04. péntek, 17:25
Címkék
Szabó Luca, országban mostanáig, polgári védelmi, Olaf Scholz, idős házaspár, politikai pártok, mostani adatok, külföldről érkezett, kormányzat vasárnap, kórházba látogatott, Angelo Borrelli, francia elnök, francia kormány, vírushordozók mozgásképesek, legkisebb beteg, hétvégén hazajön,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.