Belépés
2020. május 26. kedd | 22. hét | 147. nap | 01:04 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fehér csokis mákos kocka
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Mákos tészta:

3 tojásfehérje
3 ek kanálkristálycukor
50 g darált mák
1 ek rétesliszt
1 ek rum
1 kk sütőpor
Fehér tészta:

3 tojásfehérje
3 ek kristálycukor
3 ek búza finomliszt
2 ekolaj
1 ek rum
1 kk sütőpor
Krém:

700 ml tej
200 g fehércsokoládé
100 g kristálycukor
9 tojássárgája
1 csomag tejszín ízű pudingpor
2 ek búza finomliszt
250 ml habtejszín
1 csomag zselatinfix
Elkészítése:

A sütőt 160 fokra előmelegítjük, majd a tepsit sütőpapírral kibélelünk.

Elkészítjük a mákos tésztát: a tojásfehérjéket a cukorral habbá verjük, majd fokozatosan beledolgozzuk a liszt, mák és sütőpor keverékét. Ezután ízlés szerint rummal ízesíthetjük.

A tészta felét a tepsibe öntjük és megsütjük. A másik lapot
koszegimarika, 2020. január 06. hétfő, 23:16
Mézes grízes krémes
A tésztához:

50 dkg finomliszt
15 dkg cukor
1 tojás
4-5 evőkanál méz
6 dkg sertés zsír
1 teáskanál szódabikarbóna
3-4 evőkanál tej

A krémhez:

1 liter tej
6 evőkanál búzadara
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 evőkanál vanília aroma
30 dkg sárgabarack lekvár

A tetejére:

15 dkg étcsokoládé
3 evőkanál olaj

A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal, hozzáadjuk a cukrot, mézet, tojást és a
tejjel összedolgozzuk a tésztát. Lisztezett deszkára borítjuk, négy egyforma
cipóra osztjuk, kinyújtjuk körülbelül 25 x 30 centiméteres lapokra és a tepsink
hátulján vagy sütőlemezen egyesével megsütjük, 180 °C-on, körülbelül öt-hat
perc alatt. Vigyázzunk, mer nagyon gyorsan sülnek és a méztől hamar
barnulnak. A lapokat sütőpapírra csúsztatjuk és hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tejet a búzadarával és a vanília aromával sűrűre főzzük és félre
tesszük hűlni. A
klarika47, 2019. december 08. vasárnap, 09:33
A mai nap fénypontja !!!!!
sütőpor
1 cs. citromos pudingpor
1 cs. puncs pudingpor
3 kanál holland kakaópor

A tetejére:

10 deka csokoládé
5 deka margarin
fél deci olaj

Elkészítés:

A porcukrot a tojással habosra kikeverjük, majd lassan hozzáadjuk a kissé megolvasztott margarint és tovább habosítjuk. (a margarin ne legyen forró!)
Hozzáadjuk a tejfölt, és végül belekeverjük a sütőporos lisztet.

A bekevert tésztát háromfelé osztjuk, az egyikbe a citromos a másodikba a puncsos a harmadikhoz pedig a kakaóport keverünk.

Két őzgerinc formát kikenünk olajjal, és meghintünk morzsával.(használhatunk helyette sütőpapírt is)

Alulra a sárga massza felét a tetejére majd a másik felét, közé pedig a csokis és a puncsos masszát rétegezzük.
Mind a két formába így tesszük a masszát.

A formákat 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük.
Amikor megsült, kifordítjuk a formából, és hagyjuk kihűlni.

A
suzymama, 2019. augusztus 03. szombat, 18:06
Mákos lepény
30 dkg liszt,,12 dkg zsír,2 evőkanál tejföl,csipet só,

Töltelék hozzávalói
20 dkg darált mák,15 dkg porcukor,5 dkg búzadara,3 dl tej,
1 csomag vaníliás cukor,1 citrom reszelt héja,2 db tojás
A tészta kenéséhez baracklekvár.

Elkészítése
Először a tölteléket készítjük el. A tejben felfőzzük a búzadarát, belekeverjük a mákot és hagyjuk kihűlni. Közben a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd belekeverjük a grízes mákot és óvatosan a tojások keményre vert habját.
A lisztet elkeverjük a sóval, majd összegyúrjuk a zsírral és a tejföllel. Kétfelé vesszük a tésztát, felét kinyújtjuk alaposan kizsírozott tepsibe fektetjük, tetejét vékonyan megkenjük barack lekvárral. Erre kenjük az elkészített tölteléket, ráfektetjük a második kinyújtott lapot.Tetejét villával meg szurkáljuk, hogy a gőzök távozni tudjanak. Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
Hűlés után kockákra vágjuk, tetejét porcukrozva
suzymama, 2019. május 11. szombat, 15:51
Mákos pite
Hozzávalók:
Tésztához:
30 dkg liszt,
12 dkg zsír,
2 evőkanál tejföl,
csipet só

Töltelékhez:
20 dkg mák,
15 dkg cukor,
5 dkg búzadara,
3 dl tej,
1 csomag vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja,
2 db egész tojás,
baracklekvár (a kenéshez)

Elkészítése:

A töltelékkel kezdjük a munkát. A mákot a cukorral együtt megdaráljuk, majd a tejet felforraljuk és belekeverjük a darát és a cukros mákot, felfőzzük és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt akkor hozzáadjuk a felvert tojássárgákat és a vaníliás cukrot, elkeverjük, majd a habbá vert tojásfehérjéket, lazán beleforgatjuk.

Jön a tészta készítése. A lisztbe elkeverjük a sót, elmorzsoljuk a zsírt a liszttel, majd a tejföl is belekerül. Összegyúrjuk és két felé osztjuk. Vékonyra kinyújtjuk az első tésztát. Zsírozott, lisztezett tepsibe (közepes méretű) tesszük, megkenjük a lekvárral és rásimítjuk a mákos-darás krémet. Ezután kinyújtjuk a második tésztát is, és
suzymama, 2019. március 06. szerda, 11:32
Hólabda
keményre vert habját is hozzákeverem óvatosan.
A massza felét enyhén kivajazott/lisztezett 40x25 cm-es tepsibe egyengetem, és 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 8 perc alatt megsütöm. (A sütési idő sütőfüggő, végezzünk tűpróbát! Belemártunk a tésztába egy hústűt vagy tiszta fogpiszkálót és ha már nem ragad rá a tészta, akkor megsült.) A megsült tésztát kiborítom egy fa táblára vagy rácsra. Majd a tepsit egy papírtörlővel áttörlöm, ismét bevajazom enyhén és meghintem liszttel, majd a tésztamassza második felét is beleegyengetem a tepsibe és ugyanúgy megsütöm, mint az előzőt.
2. Amikor mindkét adag tészta megsült, egy kb 4,5 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszaggatom és addig hűlni hagyom, míg elkészül a krém.
3. A krémhez a tejet simára keverem a liszttel és alacsony lángon sűrű krémmé főzöm - majd hideg vízre állítva a lábast, folyamatos kevergetés mellett néhány perc alatt teljesen kihűtöm!
A puha vajat a porcukorral, vaníliás cukorral és a rummal habosra keverem, és ha teljesen kihűlt
suzymama, 2018. november 28. szerda, 21:57
Kati szelet
nyújtható tésztát kapjunk.
A hozzávalókból először fakanállal, majd kézzel tésztát gyúrunk és három részre osztjuk, 3 lapot nyújtunk belőlük, amiket külön-külön kisütünk.

Krém: Ha kisültek, az egyik lapot belemorzsoljuk 2 dl vaníliás tejbe, hozzákeverünk még 2 evőkanál kakaót és 1 dl rumot.
Közben 10 dkg vajat kikeverünk 10 dkg porcukorral és hozzákeverjük a kakaós keverékhez.

A sütemény összeállítása: alulra kerül egy tésztalap, erre rákenjük a fenti kakaós krémet, erre jön a második tésztalap.

A tetejére pedig hab kerül: 3 tojásfehérjéből 20 dkg porcukorral gőz felett felvert hab.
Erre csokit reszelünk végül.

A hab hozzávalói:

3 tojásfehérje,
20 dkg porcukor

A hab elkészítése: gőz fölött készül, nagyon fontos, hogy amikor feltesszük a vizet melegedni, rögtön tegyük rá az edényre fém tálban a hab hozzávalóit is, hogy fokozatosan melegedjen fel, és közben folyamatosan verjük habverővel. Amikor már nem cseppen le, rákenjük
vorosrozsa66, 2018. október 29. hétfő, 11:20
Kókuszhercegnő
krémhez:

6 tojássárgája,
200 g cukor,
3 evőkanál liszt,
1 tasak vaníliás pudingpor,
300 ml tej,
250 g vaj,
1 teáskanál vanília aroma

A tetejére:

20 dkg étcsokoládé
kókuszreszelék

Elkészítése:

A vajat, a tejfölt, a lisztet, a sütőport, a cukrot és a kakaót egy tálba tesszük és jól összegyúrjuk. Két részre osztjuk a tésztát. Két lapot nyújtunk, az első lapot sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a második lap majd a kókuszos krémre kerül.

Kókuszos krém: a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, és hozzáadjuk a kókuszreszeléket. Ezt a krémet a tepsiben lévő lapra kenjük, rátesszük a második elnyújtott tésztalapot. 170 - 175 fokos előmelegített sütőben 15 - 20 percig sütjük.

Vanília krém: az összes hozzávalót, a vaj és a vaníliaaroma kivételével összekeverjük és lassú tűzön addig főzzük amíg sűrű lesz. A vajat habosra kavarjuk, a kihűtött főtt
vorosrozsa66, 2018. október 19. péntek, 12:28
Bosnyák szelet
Hozzávalók: I. tésztához: 25 dkg. liszt, 10 dkg. margarin, 1 egész tojás, 1 tk. sütőpor, 1 citrom reszelt héja és kevés citromlé, 1/2 cs.vaníliacukor, 5 dkg. cukor + kevés tej. II.tésztához: 10 dkg. liszt, 10 dkg. margarin, 5 dkg. cukor, 6 dkg. darált dió, kevés fahéj . + szilvalekvár.
Elkészítése: Az elsőnek jelzett tésztát összegyúrtam egészen kevés tejet tettem csak hozzá kinyújtottam és zsírral kikent tepsibe pakoltam. Szilvalekvárral megkentem majd a másodiknak jelzett tésztát is összegyúrtam és mogyorónyi golyókat formáltam belőle és ezzel borítottam be a lekvárt. Előmelegített sütőbe tettem 200 fokon 20' sütöttem. Még meleg volt a tészta amikor szeleteltem és szórtam meg vaníliás porcukorral. Nagyon finom!
suzymama, 2018. augusztus 29. szerda, 18:42
Mákos lepény
30 dkg liszt,
12 dkg zsír,
2 evőkanál tejföl,
csipet só
Töltelék hozzávalói

20 dkg darált mák,
15 dkg porcukor,
5 dkg búzadara,
3 dl tej,
1 csomag vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja,
2 db tojás.
a tészta kenéséhez baracklekvár
Elkészítése

Először a tölteléket készítjük el. A tejben felfőzzük a búzadarát, belekeverjük a mákot és hagyjuk kihűlni.

Közben a tojások sárgáját ki keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd bele keverjük a grízes mákot és óvatosan a tojások keményre vert habját. A lisztet el keverjük a sóval, majd összegyúrjuk a zsírral és a tejföllel.

Kétfelé vesszük a tésztát, felét kinyújtjuk alaposan ki zsírozott tepsibe fektetjük, tetejét vékonyan meg kenjük barack lekvárral. Erre kenjük az el készített tölteléket, ráfektetjük a második kinyújtott lapot.Tetejét villával meg szurkáljuk, hogy a gőzök távozni tudjanak.

Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre
suzymama, 2018. augusztus 23. csütörtök, 10:40
Hájas gyűrű vagy virág.
Nagyon vékonyra nyújtottam a tésztát, de szépen kinyíltak a virágjaim.

70 deka liszt,
40 deka tisztított darált háj,
2 kanál jó tejföl,
1 egész tojás,
1 dl fehérbor,
helyette esetleg 1 evőkanál ecet,
1 csapott kávéskanál só,
ugyanannyi cukor,
szódavíz vagy víz.
Én 2 dl ásványvizet és 1 dl fehér bort használtam.
A hájat 10 deka liszttel jól eldolgozzuk és hidegre tesszük. A megmaradt liszttel és a többi előírt anyaggal rétestésztát készítünk, amit a deszkán jól kidolgozunk és 15 percig pihentetünk Utána a tésztát vékonyra kinyújtjuk és a lisztes hájat egyszerre a tésztára kenjük. Az egészet felcsavarjuk, a nyújtófával előbb kissé ellapítjuk, téglalap alakúra kinyújtjuk és négyszeresre összehajtjuk, két oldalról középre, majd alulról és felülről is középre. 20 percig pihentetjük hideg helyen. , Majd kinyújtjuk és megint hajtogatjuk de már csak 3 szorosan, 20 perc múlva megint, megint pihen 20 percet és lehet belőle bármit készíteni
suzymama, 2018. augusztus 17. péntek, 09:46
Almás (meggyes) krémes
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 15 dkg vaj, 1 evőkanál zsír, 15 dkg porcukor, 1 sütőpor, 2 tojás, 3 evőkanál tejföl, 1 csomag vaníliás cukor. A krémhez: 2 csomag vaníliás pudingpor, 3 evőkanál cukor, fél liter tej, 20 dkg margarin, 15 dkg porcukor. Az almás töltelékhez: 1,2 kg reszelt alma, 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 evőkanál őrölt fahéj. A sütemény tetejére porcukor.
A lisztet tálba borítjuk, beletesszük a vajat, a sütőport, a tojásokat, a zsírt, a porcukrot, és ezt tejföllel összegyúrjuk. Amikor összeállt a tészta, félretesszük pihenni, közben elkészítjük a krémeket.
A megtisztított, lereszelt almát vajon annyi cukorral megpároljuk, hogy a savanykás íze megmaradjon. Fahéjjal ízesítjük, majd hűlni hagyjuk.
A pudingport kevés tejjel és három evőkanál cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, és a pudinggal sűrűre főzzük. Hideg helyre tesszük.
A megpihent tésztát három részre osztjuk, ezeket egyenként tepsi nagyságú lappá kisodorjuk, és sodrófa segítségével, sütőpapírral kibélelt
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:35
1/94
Képek, videók
Csokis eper fehér csokiva
margoboszi
2014. szeptember 10. szerda, 17:34
Ribizlis-fehér csokis var
bubszi
2010. augusztus 23. hétfő, 04:53
fehér csokis süti.jpg
veronika74
2008. október 26. vasárnap, 14:21
fehér csokis habos kávé.j
veronika74
2008. október 26. vasárnap, 14:21
Fuge__6_honapos_47_cm_ es_
charlotteani
2016. november 03. csütörtök, 19:16
20cm-es hib virág.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 09. hétfő, 06:31
Mini rózsák 6 cm-es cseré
skoperdane
2013. március 04. hétfő, 17:16
harang 9cm -es
tina64
2011. december 16. péntek, 18:10
15cm -es angyal
tina64
2011. december 16. péntek, 18:08
Baby harang 5cm-es
tina64
2011. december 16. péntek, 18:08
tom_es_jerry_tanyer_23 _cm
margoboszi
2011. július 31. vasárnap, 15:57
30 cm-es avokádó 6 levéll
rozsmalom
2011. június 08. szerda, 08:34
6 LEVÉLŰ, A 30 CM-ES AVOK
rozsmalom
2011. június 08. szerda, 08:32
csibék 35x35 cm-es
zsofi-0502
2011. április 15. péntek, 11:18
Adventi óra, 28x40 cm-es
teaivo
2010. november 25. csütörtök, 22:06
Címkék
vajat habosra, cukorral együtt, lisztet tálba, lisztet elmorzsoljuk, 20*30 cm-es, tejet simára, tölteléket készítjük, egészet felcsavarjuk, vizet melegedni, tojások keményre, második tésztalap, harmadikhoz pedig, felvert tojássárgákat, megpihent tésztát, lapokat sütőpapírra, második tésztát,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.