Belépés
2019. október 15. kedd | 42. hét | 288. nap | 09:05 | Teréz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Magyar-azeri - Egygólos sikerrel életben maradtak a kijutási remények
derekán valamelyest visszavett a tempóból a magyar csapat, amely így is irányította a játékot, mezőnyben mégis kiegyenlítettebbé vált a küzdelem. Helyzete ebben a periódusban is csak a magyaroknak volt, azonban Sallai ziccerben ismét célt tévesztett. A szünet előtti percekben is a magyarok akarata érvényesült. Sallai végig nagyon aktívanfutballozott, de a befejezéseknél kissé pontatlan volt, harmadjára legalább már eltalálta a kaput, igaz, épp a kapus kezébe lőtt nagy helyzetben, ezt követően pedig a bal oldalon a teljes azeri védelmet megbolondította, viszont ekkor a centerezése nem sikerült, igaz, nem is érkezett bent társa.

A folytatásban felszólításra a kürtök használatát felváltotta a ria-ria-Hungária, a meccs képében viszont nem állt be jelentős változás, továbbra is a magyarok birtokolták többet a labdát, a második félidő első perceiben viszont kevésbé voltak veszélyesek, egyedül Szoboszlai szabadrúgása jelentett kivételt. A hazaiak letámadása továbbra is jól működött, gyakran sikerült zavarba
velemenyezd, 2019. október 13. vasárnap, 20:12
Önkormányzat 2019 - Kocsis Máté: a tét, hogy alkalmas, vagy alkalmatlan főpolgármestere lesz-e Budapestnek
A frakcióvezető a műsorban elmondta, ahogy az egész országban, úgy a fővárosban is bizakodásra adtak okot az elmúlt hetek felmérései, de a verseny Budapesten - ahogy mindig - kiélezett.

"A kampány durvasága és a felfokozott hangulat mutatja, hogy a tét óriási, és ha a budapestiek jobban meggondolják, akkor a döntést mégiscsak arról kell meghozniuk, hogy alkalmas, vagy alkalmatlan főpolgármestere lesz Budapestnek" - fogalmazott.

Tarlós István majdnem három évtizednyi városvezetői tapasztalattal rendelkezik, bizonyított már, s a főváros az elmúlt kilenc évben olyan eredményeket, illetve sikereket ért el, amiket nemzetközi szinten is elismertek - jegyezte meg Kocsis Máté.

A vele szemben induló Karácsony Gergely elmúlt öt éves "produkcióját" viszont nem illette sok jó szóval sem a hazai, sem a nemzetközi közvélemény. "Karácsony nem tudta Zuglót vezetni! Maga ismerte el a napvilágot látott hangfelvételeken, hogy nem tudta kordában tartani a mögötte lévő baloldali politikusokat, ha korrupciós
velemenyezd, 2019. október 13. vasárnap, 08:11
Szijjártó: Magyarország és Szerbia is csak nyert a vajdasági gazdaságfejlesztési programmal
kormánnyal. A VMSZ elképzelése egybevágott a magyar kormány elképzeléseivel, ennek eredménye pedig a sikeres gazdaságfejlesztési program lett.

Mint mondta, a jószomszédi viszony erősíti mind a két nemzetet, a veszekedés pedig gyengíti a szerbeket és a magyarokat is, és a történelem során mindkét fél megtapasztalta, hogy milyen az, ha rossz a viszony.

A két ország között soha nem volt olyan jó a kapcsolat, mint jelenleg - húzta alá Szijjártó Péter.

Ennek talán az az oka, hogy mindkét oldalon olyan nemzeti elkötelezettséggel rendelkező kormány van, amely tudja, hogy mi a nemzeti érdek, és tudja tiszteli a másik nemzetet is, amely szintén ilyen elvek mentén képzeli el a politikáját - tette hozzá.

"Mindkét oldalon olyan kormányok vannak, amelyek erőforrásként tekintenek a nemzeti kisebbségekre" - fogalmazott Szijjártó Péter, megjegyezve: a szomszédos országok közül a legtisztességesebb elbánásban a vajdasági magyar közösség részesül, és emellett szólal fel Budapest is, amikor az Európai
velemenyezd, 2019. október 11. péntek, 19:01
Gulyás: a kormány is támogatja Várhelyi Olivér biztosi jelölését
Borkai Zsoltról készült felvételekről nem tudott korábban, és nincs információja arról, hogy azokról bárki más tudott volna. A miniszter politikai szándékot valószínűsít a szivárogtató blog mögött.

Az elmúlt napokban nyilvánosságra került kép- és hangfelvételekről azt mondta: morálisan elítélendő cselekedetet kormánypárti polgármester számlájára is lehet írni, de korrupciós cselekményekről egyértelműen ellenzéki, különösen budapesti balliberális képviselők vallanak. Kijelentette: a balliberális oldalon "egészen eldurvult belső viszonyok vannak".

A DK követeléséről, miszerint közvetlenül kellene megkapniuk az önkormányzatoknak az uniós támogatásokat, azt mondta: az uniós támogatást nagyrészt államok kapják, de van ezzel ellentétes törekvés is. A kormány azonban attól tart, hogy az ilyen támogatások odaítélése a migrációval kapcsolatos viszonnyal függne össze. A vége az lenne, hogy aki hajlandó bevándorlókat befogadni, az kapna uniós pénzt, aki pedig nem hajlandó, az nem kapna - tette hozzá.

Az
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 20:22
Szeptemberben mérséklődött az infláció Csehországban
Havi összehasonlításban szeptemberben 0,6 százalékkal voltak alacsonyabbak az árak, mint augusztusban, ami 2006 szeptembere óta a legnagyobb havi csökkenés. A statisztikusok szerint ez elsősorban a szabadidőre szánt kiadások, az utazások árcsökkentésének következménye. A külföldi turistautak például szeptemberben 23,6 százalékkal voltak olcsóbbak, mint augusztusban.

A másik oldalon emelkedett a legtöbb ruházat és a lábbelik ára, ami az iskolakezdéssel hozható összefüggésbe.

Szeptemberben magasabbak voltak a lakhatási költségek és több élelmiszer ára is. A lakbér átlagban 3,8 százalékkal, a vízdíj 2,6 százalékkal, az átam 10 százalékkal volt drágább, de többe került a földgáz és a meleg víz is. A burgonya szeptemberben 40 százalékkal volt drágább, mint egy éve. Ugyanakkor a zöldségfélék ára csak 11,7 százalékkal emelkedett, míg augusztusban ez az emelkedés 34 százalékot tett ki. Olcsóbb lett viszont a tojás, az étolajak és a gyümölcs is.
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 10:51
Török offenzíva - Graham: Törökország drágán megfizet a támadásért
A Donald Trump szoros szövetségeseként számon tartott szenátor szerdai bejegyzésében sürgette az amerikai elnököt, hogy változtasson az amerikai csapatok szíriai kivonásáról hozott döntésén.

"Katasztrófa van alakulóban" - ismételte meg Graham a héten már többször is hangoztatott véleményét.

Egy másik bejegyzésben úgy fogalmazott: "imádkozzunk kurd szövetségeseinkért, akiket szégyentelenül magára hagyott a Trump-kormányzat. Ez a lépés biztosítja az Iszlám Állam újbóli megjelenését".

Egy későbbi bejegyzésben megjegyezte, hogy az Iszlám Állam elleni harcot illetően "rossz ötlet az amerikai nemzetbiztonságot Oroszországra, Iránra és Törökországra bízni".

A dél-karolinai politikus közölte: élén áll a kongresszus azon erőfeszítéseinek, hogy Recep Tayyip Erdogan török elnök drágán megfizesse a szíriai offenzíva árát.

Miközben az amerikai szenátusban az utolsó simításokat végzik a török offenzívát elítélő határozati javaslaton, Lindsey Graham szenátor connecticuti demokrata párti
velemenyezd, 2019. október 09. szerda, 19:22
Mai evangélium 10.08 - Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya
Kérünk téged, hallgass meg minket!
6. Vezesd elhunyt testvéreinket az égi hazába, hogy ott együtt örvendjenek Nagyasszonyunkkal és nemzetünk szentjeivel!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
Pap: Urunk és Istenünk! Első szent királyunk végakaratából Fiad édesanyját Nagyasszonyunknak tiszteljük. Segíts, hogy pártfogásával családjainkban és hazánkban megvalósítsuk szent Fiad országát. Aki él és uralkodik mindörökkön örökké.
Hívek: Ámen.

- Útravaló - 2019. október 8. oldalon
Amásik világon meglátjuk majd, hogyan történt, hogy országalapító királyunk, Szent István, élete alkonyán, amikor emberileg magára maradt, és életműve aligha kerülhetett volna alkalmas utódok kezébe, Isten sugallatára okos dolgot tett. Összehívta országának nagyjait, és Jézus Krisztus édesanyjának, Szűz Máriának oltalmába ajánlotta keresztény népét és élete művét.
Ismereteim szerint Szent István volt az első, aki uralkodóként egész nemzetét és annak jövőjét Isten Anyjának ajánlotta föl.
maroka, 2019. október 08. kedd, 09:47
Mustármagnyi hit - gondolatok a évközi 27. vasárnapra
"Mert a szemlélődés nem más, mint Isten titokzatos, békés szeretetáramlása". (Keresztes Szent János)
A bennünk lévő Istennek és az Ő szeretetének a megtapasztalása ajándék.
Befogadjuk azt, ami van, engedjük, hogy hasson ránk Isten jelenléte a csöndben, a természetben, a mozgásban, a hétköznapi teendőkben, az ízek által, stb.
Az Úr szeretetáramlásának megtapasztalása miatt van szükségünk a megállásra.

- Katolikus ma oldalon- Mustármagnyi hit
..............

- ,,Adj nekem igaz hitet..." - Évközi 27. vasárnap
*
- ,,Növeld bennünk a hitet!" Magyar kurír oldalon
Az apostolok által megfogalmazott kérés egy másik ismert kérésüket is felidézi, amely az előbbire hasonlít: ,,Urunk, taníts minket imádkozni!" Úgy látszik,
maroka, 2019. október 06. vasárnap, 08:02
Soltész: 1,6 milliárd forintra pályázhatnak a nemzetiségek
nemzetiségek támogatása, ennek részeként nőttek a nemzetiségek pályázati forrásai is.

Ilyen mértékű támogatásnövekedésre korábban sem Magyarországon, sem a térségben nem volt példa - mondta.

Hozzátette: a kormány vallja, hogy Magyarország akkor tud hosszú távon békében élni a körülötte élő nemzetekkel, ha a magyar nemzetiségpolitika erős.

Erdélyi Rudolf Zalán, a pályáztatást lebonyolító Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója ismertette: a pályázati kiírások megtalálhatók a bgazrt.hu oldalon. Pályázni elektronikusan kell, a működési pályázatok benyújtására 30 nap, a másik két kategória pályázatainak beadására 60 nap áll rendelkezésre.

Megjegyezte: az alap a pályázatok elbírálásakor vizsgálja, hogy korábbi pályázati elszámolási kötelezettségeinek eleget tett-e a pályázó.

Bátori Zsolt, az Országos Lengyel Önkormányzat elnöke arról beszélt: az elmúlt években nagyságrendileg emelkedtek a nemzetiségek pályázati forrásai. Reményét fejezte ki, hogy az új pályázati lehetőségek
velemenyezd, 2019. október 02. szerda, 11:51
Fidesz-kongresszus - Orbán: jogunk van a keresztény szabadság törvényei szerint berendezni az életünket (1. rés
fideszes Révész Máriuszt, az országot gazdasági összeomlásba vitték, az embereket devizahitel-csapdába csalták. "Nem is tudják, milyen szerencséjük van a magyar néppel" - tette hozzá.

Az elkövetkező évtized feladatairól szólva a kormányfő kijelentette: a Fidesz lesz az a párt, amelyik elmondhatja magáról, hogy felszámolta a szegénységet Magyarországon. A másik nagy munkának a cigányság helyzetének rendezését nevezte.

Az októberi önkormányzati választásról a pártelnök azt mondta: az ellenzéki oldalon történt néhány dolog a parlamenti választás óta, "egy Gyurcsányból két Gyurcsány lett, az egyik idehaza, a másik Brüsszelben gáncsolja a magyarok ügyét".

"Egy ideig úgy tűnhetett, az ellenzék elásta a belső harcok csatabárdját, az elmúlt két nap óta azonban a vak is látja: valójában inkább egymást ásnák el, azt is mondhatnánk, a jó zuglói szocialista párját ritkítja"- mondta.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy sokak szerint szerencsés a csillagállás, "nagy győzelmet arathatunk", de semmit sem
velemenyezd, 2019. szeptember 29. vasárnap, 17:11
Labdarúgó NB I - Nyolc és fél év után nyert otthon a ZTE
A tolnaiak még soha nem győztek bajnoki meccsen a zalaiak otthonában. A ZTE ezt megelőzően legutóbb 2011 májusában nyert hazai pályán élvonalbeli bajnokit.

OTP Bank Liga, 7. forduló:ZTE FC-Paksi FC 3-1 (2-1)------------------------------Zalaegerszeg, 2945 néző, v.: Erdős

gólszerzők: Radó (26.), Stieber (36.), Mitrovic (70.), illetve Böde (10.)

kiállítva: Böde (74.)

sárga lap: Demjén (79.), illetve Osváth (35.), Windecker (57.), Papp K. (92.)

Zalaegerszeg:

------------Demjén - Bolla, Lesjak, Bobál D., Tamás K. - Kocsis G., Mitrovic (Hudák, 89.) - Bedi, Stieber, Radó (Babati, 81.) - Ikoba (Bobál G., 62.)

Paks:

-----Holczer - Szabó J., Zachán, Fejes A., Osváth - Balogh B. (Remili, 71.), Papp K. - Windecker, Hahn, Könyves (Fejős, 71.) - Böde

Nem sokáig ismerkedtek, tapogatóztak a pályán a csapatok, hiszen Böde Dániel már a tizedik percben vezetést szerzett a vendégeknek. A korábbi válogatott középcsatár első gólját szerezte, amióta ismét a paksiakat erősíti. A
velemenyezd, 2019. szeptember 28. szombat, 22:37
Adná az Isten, hogy megnyíljon a szemünk, szívünk .....
szociális biztosításod, a gyermek a te mindened!! Kelj föl a számítógép mellől és menj adj egy nagy puszit a gyermekednek, s ha már felnőtt és kirepült, akkor menj és hívd fel telefonon, írj neki egy hosszú levelet! Amennyiben nincs saját gyermeked, akkor keresztgyermekedet, unoka húgodat, öcsédet, valakit keres fel, de ne teljen el a mai nap anélkül, hogy egy gyereknek legalább egy jó szót ne szóltál volna!!! Legyen mára ez a házi feladatod tőlem. Szeretettel, Csaba t.
Képek és történetek a Femina oldalon
8 kép a világ leghíresebb gyerekfotói közül: egyik-másiknak megrázó a története
A régi fotók mindegyikének története van.
.............
Az elmúlt 150-200 esztendőben rengeteget fejlődött a fotográfia, és az eddig megtett út nem maradt nyomtalanul. Nemcsak arra gondolunk, hogy bár eleinte kevés kép készült, és drága mulatságnak is számított fényképezkedni, mára
maroka, 2019. szeptember 27. péntek, 10:02
1/448
Képek, videók
Illyés Gy. Magyar az....j
menusgabor
2019. szeptember 29. vasárnap, 19:39
magyarok érmei0627.jpg
maroka
2019. június 28. péntek, 10:06
Magyar Nők Világfóruma
furaila
2019. június 27. csütörtök, 11:26
Magyar Nők Világfóruma
furaila
2019. június 27. csütörtök, 11:25
8 mill.magyar kárpótlása
furaila
2019. június 27. csütörtök, 10:39
magyar válogatott.jpg
maroka
2019. június 13. csütörtök, 07:42
magyar kurír fotó0527.jpg
maroka
2019. május 27. hétfő, 23:45
rio-2016_magyarok.jpg
menusgabor
2019. március 30. szombat, 16:19
sal-magyar-hajra.jpg
menusgabor
2019. március 30. szombat, 16:19
magyar páros_jégtánc_2.jp
maroka
2019. március 26. kedd, 14:38
magyar páros_jégtánc_3.jp
maroka
2019. március 26. kedd, 14:35
magyar páros_jégtánc.jpg
maroka
2019. március 22. péntek, 13:58
Ők kevesebb sikerrel...
boszormacs
2007. március 21. szerda, 20:23
nem sok sikerrel !! :-)
ashleycica
2006. június 27. kedd, 15:18
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.