Belépés
2019. január 16. szerda | 3. hét | 16. nap | 03:28 | Gusztáv
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Jegyzet - póráz az örök kérdés . . .
kötelességem
elviselni a cigarettázó embert ebéd közben ? Aki ennyire tesz a
másikra , az lehet , hogy a Holdra való . . .Bédné Marika : 2019 . 01 . 14 . 12 : 11 - a cikket a Fejér Megyei Hírlapból

jegyeztem le , kedvelt újságirónőm S . Töttő Rita cikke alapján .

Saját véleményem : Teljesen érthető Rita cikke , hogy illene viselkedni mindenütt ember

módjára , no igen ám , ez a kutyus nyílván azért szaladgált magában , mert a gazdája

figyelmetlen volt , mellette még arogáns is . Magam is nagyon szeretem az állatokat , s

bizony sok ember tanulhatnak tőlük akár a szeretetükről , akár a hűségükről .

Még megemlíteném , számtalan esetben megtörtént velem , hogy utam során

összetalálkoztam olyan emberekkel , akik kezüket maguk mellett kitartva , az égő

cigarettával , próbálják beszélgetésük tárgyát , érthetőbbé tenni . Bizony , ha el nem

ugrom
bedmarika47, 2019. január 14. hétfő, 12:32
A keresztyén szülőknek imádkozni kell gyermekeikért
A keresztyén szülőknek imádkozni kell gyermekeikért

Hogy a gyermekekből jó emberek legyenek, az kettőtől függ: a jó neveléstől és az Isten kegyelmétől. A jó nevelés szükséges, de önmagában nem elég. Mert eleitől fogva sok példa mutatja, hogy jól nevelt gyermekekből is sokszor rossz ember lesz. Sőt megesik az is, hogy két gyermek közül, akiket ugyanazok az istenfélő szülők egyformán neveltek, az egyik jó, a másik pedig rossz lesz, mint Jákób és Ézsau. Ami nem történhetik más miatt, mint hogy az isteni kegyelem az egyikben hathatóssá teszi, a másikban pedig nem teszi hathatóssá a jó nevelést. A jó nevelés mellé ezért szükséges az isteni kegyelem.
De az isteni kegyelem mellett a jó nevelés is szükséges. Mert jóllehet az isteni kegyelem jó nevelés nélkül is munkálkodhat és munkálkodik is sokszor, mikor azt cselekszi, hogy a rossz és gondatlan szülők rosszul nevelt gyermekeiből itt-ott jó emberek válnak, de ha ez így történik, az Isten kegyelmének rendkívüli munkája, mivel ez akkor a rendes
kalmanpiroska, 2019. január 10. csütörtök, 17:15
Szalai: ismét a legígéretesebb startupokat keresi a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány
Hozzátette: olyan vállalkozásoktól várnak írásbeli pályázatokat január 28-án délig, amelyek már piacra léptek, rendelkeznek prototípussal.

Elmondta: a verseny nyertesei külföldi bemutatkozásra, kapcsolatépítésre kapnak lehetőséget. A nyertesekből négy olyan csapatot szerveznek, amelyek Magyarországot képviselik majd a világ startup bemutatóin, illetve versenyein. Az egyik csapat részt vesz a világ egyik legdinamikusabban növekvő technológiai fórumán, a dublini Futurescope-on, egy másik a Rheinland Pitch-re, a Rajna parti városok legnagyobb startup versenyére jut majd ki. A harmadik, szlovák startupokat is magában foglaló csapat az áprilisi Budapest startup fórumon ismerteti fejlesztésüket, míg a negyedik a lisszaboni Smart Cities Summit kiállításon mutatkozhat be - magyarázta.
velemenyezd, 2019. január 10. csütörtök, 14:01
Miért nem emlékezünk az előző földi életeinkre?
hogy a népi bölcsesség csodálatos módon birtokolta az ilyen ismereteket. Az efféle nyelvi szólásokból sokat tanulhatunk.

Mindebben felismerhetjük azt is, hogy van itt valami, ami az emberben működik és érvényesül, de például a növényben nem találjuk meg. Mert ha önök a növénybe méreganyagot juttatnak, az megmarad valahol fent, nem terjed szét. Nagyon mérgező növény például az úgynevezett belladonna, a nadragulya. A nadragulyában a méreganyag egészen fent helyezkedik el, vagyis azt nem engedi magában szétterjedni. Ha az emberbe bekerül egy ilyen méreg, az úgy hat benne, hogy a vörös vért kifelé, a kék vért befelé hajtja a testben. De a növények csak élnek. A növényeknek van étertestük, de nincs asztráltestük, aminek jelenléte az erős mértékű ópiumfogyasztásnál megfigyelhető, a gyengénél viszont nem. Ez az asztráltest hordozza az ember érzéseit is. Ha lenne vére a növénynek, akkor éppúgy lennének érzései, mint az embernek és az állatnak. Ez az emberben és az állatokban ópiumélvezet nélkül is
eposz, 2019. január 10. csütörtök, 10:44
Vesztergom Andrea: Elérkezett a Szentestének a délutánja.
akadt, nemigen értek rá a falubeliek, Gigi rengeteget dolgozott, de nagyon boldogan tette, s vasárnaponként, amikor nagyanyóhoz ment ebédre, akkor bízta csak a gyerekeket a falu új tanítónőjére, Zsizsára, akivel nagyon jó barátságba keveredtek az ősz óta.
- Egysütetűek - mondta rájuk mosolyogva nagyanyó - ugyanolyan kotyél mindkettő, és még a cifra nyomoron is tudnak nevetni...

Mígnem egyszer, egy nyári reggelen, egy férfi érkezett az árvaházba.
Gigi nézte a szomorú szemű embert, és magában találgatta, mitől olyan bánatos.
- Szeretnék egy kisfiút vinni magammal. - forgatta a kalapját az idegen pironkodva.
Gigi apróra kikérdezte, s megtudta, hogy a férfi igen jómódú: nagy birtoka van, kőháza, állatai, csak egy valamit veszített el az életében: a feleségét. Viselős volt, amikor megkapta a tüdőbajt. Meghalt, a benne növekvő élettel együtt.
A lány nagyon sajnálta. Jóravaló embernek látta, és ott marasztalta, lássa csak az árvákat, hogy szíve szerint ki tudja választani, akit
lilagondolatok, 2019. január 07. hétfő, 10:47
Isten vezetése
hanem engednek a hamisságnak, megfizet búsulással és haraggal." (Róm 2:7-8) ,,Ezek elmennek az örök gyötrelemre, az igazak pedig az örök életre." (Mt 25:46)
E két útnak, amint ilyen különböző vége és kimenetele van, úgy az a két különböző tulajdonsága is megvan, hogy az egyik keskeny és göröngyös, s másik pedig széles és gyönyörűséges. Keskeny és göröngyös az örökélet útja, a Jézus Krisztusban való hit és az ő parancsai szerint való élet; olyan dolgokat és kötelességeket foglal magában, melyek a testnek és vérnek nehezek, alkalmatlanok, fájdalmasak és különféle nehéz keresztviselésekkel jár együtt. ,,Ha valaki jőni akar én utánam", mondja Krisztus, ,,tagadja meg magát, és vegye fel az ő keresztjét és kövessen engem." (Mt 16:24)
Ellenben széles és gyönyörűséges út az örök veszedelem útja, ami a hitetlen, feslett, bűnös élet. Mert abban nem kell az embernek magát sanyargatni, nem kell magának kedvét szegni, indulatait, kívánságait nem kell fojtogatni, öldökölni,
kalmanpiroska, 2019. január 04. péntek, 13:05
Alázatosság: igaz vagy hamis
ellentmondásban van egymással. Ahol hasonlóak, ott ugyanazoktól a szülőktől születtek: az önszeretet az apa és az önbizalom az anya.
Aki tele van magas fokú önbecsüléssel, az természetesen nagy dolgokat vár önmagától, és keserűen
kiábrándul, ha ez nem sikerül. Az önmagát becsülő keresztyénnek van a legmagasztosabb erkölcsi ideálja. Ő a legszentebb a gyülekezetében, ha nem a legszentebb az egész nemzedékben. Beszélhet a teljes romlottságról, kegyelemről és hitről, miközben egész idő alatt öntudatlanul is magában bízik, az ént támogatja és önmagáért él.
Mivel ilyen nemes törekvései vannak, ha bármilyen kudarcot vall, miközben ideáljait próbálja elérni, betelik kiábrándulással és önutálattal. Aztán jön a lelkiismeret támadása, amiről tévesen azt hiszi, hogy az alázat bizonyítéka, de ami valójában nem több, mint keserű elutasítása annak, hogy megbocsásson magának, mert nem ért fel magáról alkotott magasztos véleményéig. Néha olyan, mint a büszke, nagyratörő apa, aki reméli, hogy fiát olyan
kalmanpiroska, 2019. január 01. kedd, 15:37
A bojtorján gyógyereje
serkentő, vízhajtó és baktériumölő hatását is.

Német kutatók felfedezése szerint a bortorján olyan vegyületeket (poliacetilének) tartalmaz, amelyek elpusztítják a betegséget okozó baktériumokat és gombákat. A szárított bojtorján kevesebbet tartalmaz ebből az anyagból, de a növény hagyományos használatának megfelelően segíthet a gombás és egyéb fertőzések, gonorrhoea, bőrfertőzések és a húgyúti fertőzések kezelésében.

Vizelet- és hashajtó, vértisztító hatású. Főzetét magában vagy teakeverékben vizelethajtónak, izzasztónak, epe- és vesekőoldónak, vértisztítónak, epehajtónak használják. Különböző bőrbajok (sömör, ekcéma, ótvar) ellen öblögetőnek, torokgyulladás ellen gargarizálónak alkalmazzák. Főzetét hajhullás, korpásodás, hajzsírosodás ellen használják.

A bojtorjánt világszerte használták a rák kezelésére. A kutatók több rákellenes alkotóelemet is kimutattak a gyógynövényben. Egy olyan vegyületet (arctigenin) sikerült kimutatni a bojtorjánban, amely a
pacsakute, 2018. december 29. szombat, 11:03
Horvátország a határvita ügyében benyújtott szlovén kereset elutasítását kéri az Európai Bíróságtól
el, mert a luxemburgi testület az Európai Unió működéséről szóló szerződés 259. cikkelye alapján benyújtott kérelem elbírálásában nem rendelkezik hatáskörrel. A horvát külügyi tárca szerint Horvátország és Szlovénia között a határvitát a nemzetközi jog alapján kell eldönteni, az nem függhet az uniós jogszabályoktól vagy azok értelmezésétől.

Szlovénia és Horvátország között 1991-ben - miután a két ország kivált Jugoszláviából - tört ki határvita, amely egyebek mellett a Pirani-öböl felügyeletét is magában foglalta. A problémát az okozta, hogy a szlovének csak horvát területi vizeken keresztül tudtak kihajózni az öbölből, ezért a határvonal számukra kedvező módosítását kérték. A horvát fél szerint viszont a határt az öböl felezővonalánál kellett volna meghúzni, így viszont a szlovéneknek továbbra is horvát vizeken kellene áthajózniuk, hogy az öbölből kijussanak a nemzetközi vizekre.

Szlovénia és Horvátország 2009-ben fordult nemzetközi döntőbírósághoz.

Az ügyben eljáró hágai nemzetközi
velemenyezd, 2018. december 22. szombat, 07:18
Johannes Mario Simme: Bohóckönnyek
krokodilt és három táncoló medvét. A legmulatságosabb az volt, amikor a nyulat játszotta el. Ekkor jött az a pillanat, amikor a nagy öreg bohóc ideges kezdett lenni. Ez volt az a pillanat, amikor felfedezte azt a kislányt, akinek piros masni volt a hajában. A kislány a szülei között ült az első sorban, egészen a manézs közelében. Aranyos kislány volt, okos, keskeny arcú, ünnepélyes kék ruhában. Az apja nevetett. Az anyja nevetett. Csak a piros masnis kislány nem nevetett.
Az öreg bohóc azt gondolta magában: Lássuk csak, kedvesem, hogy sikerül-e téged is nevetésre bírni! És úgyszólván csak a kislánynak játszott.
Az öreg bohóc olyan volt, mint még soha.
De... semmi sem segített. A kislány egészen komoly maradt. Egészen komolyan nézte, nagy, merev szemekkel a bohócot, anélkül, hogy csak a száját is elhúzta volna. Aranyos kislány volt, egyike a legcsinosabbaknak. Csak éppen nem nevetett.
A bohóc egyre sejtelmesebbnek találta a dolgot. Minden tréfájában egy csomó munka és hetekig tartó
maroka, 2018. december 19. szerda, 22:51
Kelet-Közép-Európa evangélikus közösségeit mutatja be Fabiny Tamás új könyve
közösségeinél tett látogatásait soha nem tekintette sem egyházi diplomáciai feladatnak, sem "vallási turizmusnak", sokkal inkább "határokon átívelő lelkipásztori szolgálatnak".

Gáncs Péter nyugalmazott evangélikus püspök, az MEE korábbi elnök-püspöke arról beszélt: az evangélikus egyház nagy kísértése, hogy magába fordul, Fabiny Tamás könyve viszont éppen ennek ellenkezőjére, "a nyitásra tanít".

Felhívta a figyelmet arra: egy olyan kis egyháznak, mint a magyar evangélikus egyház, jó tudatosítani magában, hogy egy nagyobb közösség, egy hálózat tagja, és noha sokáig a külföldi kapcsolatok egyet jelentettek a támogatások megszerzésével, ma már fontosabb a "testvéri kapcsolatok" építése.

A kötet, amely a 80-as évektől napjainkig tartó utazásokról szóló beszámolókat tartalmaz, arra is figyelmeztet, hogy "ne tartsuk magától értetődőnek a határok átjárhatóságát". "Nem kell hőst csinálni a rendszerváltókból, de észre kell venni, hogy a történelem ura esélyt adott egy határtalan egyházi közösség
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 20:13
Szabó Gita: Hétköznapi történet
Hétköznapi történet.

....
- Milyen nap van ma - kérdezi az asszony, és lassan belebújik a papucsába.
- Nem is tudom - mondja a férfi - talán Szerda.
"Mi a csudát érdekli, milyen nap van.
Az egyik olyan mint a másik. Húsz éve vagyunk már nyugdíjasok, nem jön hozzánk senki, mi sem megyünk sehová. Na és ha Vasárnap van, a Tesco nyitva van kapunk friss zsömlét" - zsörtölődik magában.
Közben felhúzza a redőnyt, és kicsoszog a fürdőszobába.
Az asszony még üldögél kicsit az ágy szélén, nem akarja zavarni a férjét.
"Na már zúg a villanyborotva, most már mehetek én is. Lassan a fürdőkádhoz megy, beállítja a vizet és mosakodni kezd." A fogpohárban megkoccan a protézis.
Hallja hogy a férje gargalizál, visszateszi a poharat és kimegy.
Már éppen az arcáról veszi le a törülközőt, mikor a férfi visszajön.
-
lilagondolatok, 2018. december 11. kedd, 07:28
1/592
Képek, videók
őszné Marikától0107.jpg
maroka
2019. január 08. kedd, 15:56
SZKT-Tóth Marika.jpg
agica2004
2018. szeptember 02. vasárnap, 19:01
Szigetfű Marika
irmus
2018. augusztus 26. vasárnap, 12:02
Marika Sz.-tól
csalogany13
2018. augusztus 25. szombat, 23:08
Marika S.-né
csalogany13
2018. augusztus 25. szombat, 23:08
Marika L.-né
csalogany13
2018. augusztus 25. szombat, 23:07
Marika kisu...
csalogany13
2018. augusztus 25. szombat, 23:07
Marika N.töl
csalogany13
2018. augusztus 24. péntek, 22:09
Marika Sza..-ól
csalogany13
2018. augusztus 24. péntek, 21:54
Marika Sip.-nétöl
csalogany13
2018. augusztus 24. péntek, 21:53
Marika Öszné
csalogany13
2018. augusztus 24. péntek, 21:51
Marika Czin...
csalogany13
2018. augusztus 24. péntek, 21:50
Hírlap-áruló 01.jpg
chillik
2018. február 27. kedd, 05:19
Hírlap-áruló 02.jpg
chillik
2018. február 27. kedd, 05:18
Hírlap-áruló 03.jpg
chillik
2018. február 27. kedd, 05:18
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.