Belépés
2020. május 31. vasárnap | 22. hét | 152. nap | 22:52 | Angéla, Petronella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ganoderma gyógyhatásairól
Ganoderma, avagy egy ősi orvosság a modern kor emberének!

A Ganoderma lucidum gomba, magyarul pecsétviaszgomba vagy másik nevén reishi a legismertebb és leggyakrabban fogyasztott gyógygomba.

A kínai orvoslás már több mint 2000 éve használja, így a legrégebb óta ismert gyógygomba is egyben. Az évezredek során sokat bizonyított titkait és hatóanyagait az utóbbi évtizedek modern technológiáját alkalmazó kutatások fedték csak fel. Így a ganoderma gombáról terjedő legendák - miszerint a fiatalság forrása és mindenre gyógyír - visszaigazolásra találtak a modern tudomány mikroszkópjain keresztül.

Évezredes hagyománya ellenére a nyugati világban még nem tőrt be eléggé a köztudatba, bár a legtöbben már hallottuk azt a kifejezést, hogy ganodermás kávé csak nem tudtuk hova tenni, hogy mi is az pontosan.

Japánban és Kínában mind a mai napig hatékonyan használják többek között autoimmun betegségeknél, rák, AIDS és Hepatitis kezelésben.

Orvosi köreikben jól ismert a
pacsakute, 2020. május 25. hétfő, 22:48
Nyílt levél a TVN részére! - 5.
NYÍLT LEVÉL A TVN RÉSZÉRE! - 5.

T. TVN!

Néhány perce e-mailban az alábbi Üzenetet küldtem a TVN részére:

"Elszomorító, hogy a TVN minden indok nélkül beletöröl blogbejegyzéseinkbe. Legutolsó Gebhardt Nóra versei blogbejegyzésemben a már mind gyakrabban alkalmazott beletörléseik ugen zavaróak. Olyan képeket törölnek, ami a Képtárainkban is szerepelnek, de gyakoriak a szövegbeli törlések is, ebben pl. az egyik vers címét törölték, igaz a vers azért most szerencsére maradt. Nem tudom, kinek a szemét bántják ezek, de a törlések teljesen indokolatlanok. Szeretném, ha egyszer a törlő személy "ideállva elénk" ezt meg tudná magyarázni, miért teszi? A Levelezés rendszerén miért nem tudja jelezni felénk közvetlen a problémáit és akkor talán megelőzhetőek lennének a durva beavatkozások!!! A vége az lesz. hogy előbb-utóbb azok is elmennek, akik még itt maradtak és be lehet zárni a boltot!

Az a szinte mindennapos jelzésük ugyanis, hogy un "Adathalász
menusgabor, 2020. május 20. szerda, 22:45
ITM: Pest megyében is újraindulnak a közlekedési vizsgák
Az ITM korábbi döntése alapján Budapest és Pest megye kivételével már a hét elején újraindulhattak a márciusban felfüggesztett közlekedési vizsgák és utánképzések.

A közleményben idézik Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkárt, aki elmondta: csütörtökig a különböző kategóriákban közel 2500 vizsgázó adott számot felkészültségéről, ezen belül 1300-an a legtöbb jelentkezőt felvonultató "B" kategóriában.

Az újraindulás után a sikeres vizsgát tevők aránya valamennyi kategóriában felülmúlta a korábbi időszak átlagát - tette hozzá.

"A mutató a közlekedési alapismeretekből vizsgázók esetén 66-ról 70 százalékra, a forgalmi vizsgát tevők esetén 56-ról 66 százalékra javult. A vizsgák minden esetben fennakadások nélkül zajlottak, a résztvevők fegyelmezetten követték a biztonsági előírásokat" - fogalmazott.

A korlátozó intézkedések legutóbb bejelentett feloldásával összhangban a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Nonprofit Kft. Pest megye területén is haladéktalanul
velemenyezd, 2020. május 15. péntek, 14:45
Koronavírus - Fitch: rekordot dönthet az államcsődök száma
A nemzetközi hitelminősítő kiemelte, hogy az év eleje óta eddig három szuverén törlesztési csődesemény történt: Argentína, Ecuador és Libanon került hátralékba államadósság-szolgálati kötelezettségeivel.

Ez azt jelenti, hogy a törlesztési csődbe került államadósok száma máris beállította az eddigi éves rekordot: a Fitch által besorolással ellátott szuverén adósok közül 2017-ben szintén három - El Salvador, a Kongói Köztársaság és Venezuela - lett hátralékos államadósság-törlesztéseivel.

A Fitch Ratings londoni elemzői ugyanakkor az év eleje óta jellemző minősítési dinamika alapján azzal számolnak, hogy az idén még további államcsődök várhatók, vagyis a törlesztési hátralékba kerülő államadósok száma meghaladja az eddigi éves rekordot.

A hitelminősítő e várakozás alátámasztására kiemeli, hogy az idén mindössze négy hónap alatt 29 szuverén leminősítést hajtott végre, ami szintén rekord.

Ugyancsak rekord az államadós-osztályzatokra érvényes, leminősítés lehetőségére utaló negatív
velemenyezd, 2020. május 12. kedd, 18:02
Három magyar projekt is Europa Nostra-díjat nyert idén
Az Európai Unió kulturális örökség díj/Europa Nostra-díjat első alkalommal 2002-ben hirdette meg az Európai Bizottság az Europa Nostra szervezettel partnerségben. Az EU Kreatív Európa programja által támogatott díj az örökségi értékek megőrzésével, helyreállításával, kezelésével, kutatásával és az ezekkel kapcsolatos oktatással, képzéssel foglalkozó legjobb gyakorlatokat, példákat ismeri el és mutatja fel - olvasható a díj honlapján (www.europanostra.org).

Az Európai Bizottság felhívására minden évben 30 európai országból érkeznek pályázatok, amelyeket független szakértőkből álló zsűri bírál el és választja ki a nyerteseket. Idén 15 országból összesen 21 pályázat részesült az Europa Nostra-díjban; ezúttal a Kreatív Európa programban részt nem vevő két európai ország - Svájc és Törökország - projektjei is nyertek összesen három díjat figyelemre méltó örökségmegőrző eredményeikért.

A Szépművészeti Múzeum a Megőrzés kategóriában, a Gödöllői Királyi Kastély kiállítása és az Uccu Roma Alapítvány
velemenyezd, 2020. május 07. csütörtök, 17:02
Az Egyesült Államokban az idén alaszkai és kasmíri oknyomozó riportokért ítéltek oda Pulitzer-díjakat
Az alaszkai Anchorage Daily News és a ProPublica portál a közszolgálati kategóriában érdemelt díjat az alaszkai közbiztonságról készített riportsorozatukért. A riportokban azt tárták fel, hogy az alaszkai települések kétharmadában nincs rendőrségi védelem, amely óvná a helybélieket. Oknyomozásuknak köszönhetően a helyi törvényhozás változásokat, köztük nagyobb költségvetést szavazott meg e célra.

A The New York Times című lapot oknyomozó kategóriában két riportsorozatért is kitüntették. Az egyik New York város taxivállalatainak "ragadozó" gyakorlatáról, a másik sorozat pedig Oroszországban, az orosz kormányzatról készült, a méltatás szerint "nagy kockázatok árán". Oknyomozó kategóriában jutalmazták a Times egyik munkatársának a rabszolgaságról szóló riportját is.

A The Washington Post környezetvédelmi riportjáért, a Vice News a Trump-kormányzat bevándorlási politikájáról szóló riportjáért, a Los Angeles Times pedig Los Angeles egyik szépművészeti múzeumával kapcsolatos elemzéséért kapott
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 07:04
Koronavírus - A Harry Potter szerzője, a Queen és angol komikusok is jótékonykodással segítenek
Rowling egymillió fontot (402 millió forint) adományozott azoknak a karitatív szervezeteknek, amelyek a járvány miatt legnehezebb helyzetbe került embereken segítenek. Az összeg fele a Crisis nevű szervezeté, amely hajléktalanokat segít, a másik fele a Refuge-é, ők a kapcsolati erőszak áldozatainak nyújtanak menedéket - írta a BBC hírportálja.

Az író a Twitteren tette közzé az adományozás hírét szombaton, a nemzetközi Harry Potter-napon, melyet még 2012-ben jelöltek ki az akkori miniszterelnök, David Cameron javaslatára. Azért esett a választás május 2-ára, mert ezen a napon győzte le az ifjú varázsló regénybeli ellenfelét, a gonosz Voldemortot.

A Queen rockegyüttes Adam Lambert amerikai énekessel közösen kislemezt adott ki You Are The Champions (Ti vagytok a bajnokok) címmel, mely a We Are The Champions hajdani Queen-világsláger feldolgozása. A dalt két hete mutatták be Brian May Instagram-oldalán, akkor a tagok mindegyike otthonában adta elő a maga részét.

Az immár hivatalosan is
velemenyezd, 2020. május 03. vasárnap, 16:56
Szeptembertől rendezhetnek vívóversenyeket a szövetség főtitkára szerint
Tamás Henriette az M1 aktuális csatornának úgy nyilatkozott: nehéz volt egyik napról a másikra változtatniuk a feltételeken és a munkakörülményeken, ám a fegyelmezettségnek és az együttműködésnek köszönhetően mindenki betartotta a szabályokat, úgyhogy a sportág egyelőre "járványmentes övezet",és bíznak benne, hogy ez így is marad. Mint mondta, az elmúlt hetekben a vívók otthonukban, edzői irányítás mellett dolgoztak, a szakemberek pedig a fizikai és pszichológiai segítségnyújtást végezték online. Hangsúlyozta: az átmeneti időszakban is fontos volt, hogy változatlanul tudják fizetni a szakembereket, a munkát pedig új költségvetéssel fogják folytatni.

A pénteken megjelent kormányrendelet hétfőtől az ország egész területén engedélyezte sportrendezvények nézők nélküli, zárt körülmények közötti lebonyolítását, illetve edzések megtartását és látogatását. A főtitkár hangsúlyozta: noha ennek hatására óriási a lelkesedés bennük, hogy újra sportolhatnak, vívhatnak, Csampa Zsolttal, az MVSZ elnökével közösen
velemenyezd, 2020. május 01. péntek, 14:31
Koronavírus - Karácsony: Budapesten különleges szabályok kellenek
A főpolgármester úgy fogalmazott, egyetért a miniszterelnökkel, mondja is már egy ideje, hogy Budapestre különleges szabályoknak kell vonatkozniuk. "Hiszen nem kell ahhoz infektológusnak lenni, hogy tudjuk: mindenhol a világon a nagyvárosokban van fokozott kockázat, Budapest tehát a járvány szempontjából is különleges hely. Éppen ezért van szerte a világban szoros együttműködés és információátadás a kormányok, a városok vezetése és a járványügyi hatóságok között."

Most, hogy a miniszterelnök azt mondta, "a lehető legszorosabb együttműködésre" törekszik, várjuk az eddigi gyakorlat gyökeres megváltoztatását. "Mi készen állunk" - írta Karácsony Gergely.

A főpolgármester szerint fontosak a katonai akciótervek, de itt az ideje a humánus akcióterveknek is. A "fertőzöttek" és az "elhunytak" nem kategóriák, hanem édesanyák, édesapák, nagyszülők, testvérek, barátok, szomszédok, akik pár hónapja még a vírus létezéséről sem tudtak. Az "ágyszámok" pedig orvosokat jelentenek, nővéreket, egészségügyi és
velemenyezd, 2020. április 17. péntek, 12:55
Koronavírus - Romániában ismét gyorsult a járvány terjedése
Ezzel 7707-re nőtt az országban észlelt fertőzések száma. A diagnosztizált betegek közül 243-at ápolnak intenzív osztályon.

Az országban a stratégiai kommunikációs törzs (GCS) csütörtöki jelentésének közzétételéig 386 koronavírusos beteg halt meg. Az utóbbi 24 órában az előző napi rekordnál öttel kevesebb, 25 halálesetet regisztráltak. Az első fertőzés megjelenése óta 1357 beteget nyilvánítottak gyógyultnak. Az előző két naphoz hasonlóan, az utóbbi 24 órában is jóval több mint száz (140) Covid-19-cel diagnosztizált páciens hagyhatta el a kórházat.

Az utóbbi 24 órában több mint hétezren kerültek ki a karanténból, de jelenleg is több mint 60 ezren töltik otthoni elkülönítésben és csaknem 23 ezren hatósági felügyelet alatt a lappangási periódusnak tekintett időszakot.

A GCS jelentéséből kiderült: az utóbbi 24 órában végezték el az eddigi legtöbb (4800) koronavírus-tesztet.

Az egészségügyi miniszter csütörtökön kiadott rendelete szerint Romániában kiterjesztik a koronavírus-tesztelést
velemenyezd, 2020. április 16. csütörtök, 13:32
Hitelminősítés - Nem vizsgálta Magyarország adósosztályzatát a Moody's
Ezzel befejeződött Magyarország idei hitelminősítői felülvizsgálati sorozatának első szakasza, amelynek mérlege egy pozitívra javított osztályzati kilátás egy másik globális hitelminősítő, a Standard & Poor's részéről.

A Moody's az Európai Unió előírásainak megfelelően előre összeállította az európai államadós-besorolások áttekintésének idei menetrendjét, és a magyar szuverén osztályzat idei első potenciális felülvizsgálati időpontját péntekre tűzte ki.

Péntek éjjel Londonban a cég közölte mindazonáltal, hogy ezúttal nem frissítette a magyar államadós-besorolást.

A Moody's legutóbb 2016. november 4-én módosította a magyar osztályzatot a kitűzött időpontban: akkor emelte vissza Magyarországot a befektetési ajánlású kategóriába, az addigi "Ba1"-ről a továbbra is érvényes, stabil kilátású "Baa3"-ra javítva a szuverén magyar besorolást.

Magyarország azóta - a péntekivel együtt - nyolc előre kitűzött felülvizsgálati időpontban szerepelt a Moody's menetrendjében. Ezek közül a cég hét
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 23:54
Elemzők: várható volt, hogy nem javít a Moody's Magyarország adósbesorolásán
Nagy valószínűséggel a koronavírus-járvány miatt várható negatív gazdasági hatások, illetve az előrejelzések nagyfokú bizonytalansága miatt halasztotta el a Moody's Investors Service hitelminősítő a pénteki napra kijelölt felülvizsgálatot - fogalmazott Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője.

Miután Magyarország adósbesorolásának felülvizsgálatára ezúttal sem tettek bejelentést, érvényben maradt a Baa3-as osztályzat, stabil kilátással, a következő felülvizsgálati időpont szeptember 25. - tette hozzá.

Suppan Gergely, a Takarékbank vezető elemzője kifejtette: már régóta magasabb fokozatra kellett volna emelni a hazai adósság besorolását, de a jelenlegi helyzetben nem okozott meglepetést, ennek elmaradása.

A koronavírus által okozott globális visszaesés miatt elkerülhetetlen az átmeneti recesszió a hazai gazdaságban is, amit számos érintett ágazat bevételének szinte lenullázódása is alátámaszt. Ennek mértéke, mélysége, hossza, majd a kilábalás meredeksége egyáltalán nem
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 23:44
1/206
Képek, videók
Alma gyógyhatásai.jpg
pacsakute
2017. szeptember 27. szerda, 22:52
Kínai orvoslás.jpg
pacsakute
2020. május 21. csütörtök, 22:49
Kinai orvoslás.jpg
pacsakute
2019. november 04. hétfő, 19:51
Az évezredek bölcsessége
sanci81
2018. július 10. kedd, 17:50
évezredek története
lacipecsenye
2013. április 16. kedd, 11:51
évezredek ölén
paniko
2006. december 04. hétfő, 21:42
több évtizedes fotó lehet
lovaszmarika
2011. január 21. péntek, 15:08
Ganoderma.jpg
pacsakute
2019. február 27. szerda, 10:55
Ganoderma gyógygomba.jpg
pacsakute
2018. június 11. hétfő, 19:03
ganoderma kapszula
fuloptimea
2012. november 06. kedd, 23:29
ganoderma
fuloptimea
2012. november 06. kedd, 23:15
DXN GANODERMA KÁVÉ
lady33
2010. október 10. vasárnap, 18:26
DXN GANODERMA SZAPPAN
lady33
2010. október 10. vasárnap, 18:25
DXN GANODERMA
lady33
2010. október 10. vasárnap, 18:17
DXN GANODERMA KÁVÉ
lady33
2010. október 10. vasárnap, 18:16
Címkék
korábbi időszak, modern tudomány, legtöbb jelentkezőt, idén mindössze, másik globális, másikra változtatniuk, karitatív szervezeteknek, alaszkai települések, Gödöllői Királyi Kastély, kapcsolati erőszak, alaszkai Anchorage, államcsődök száma, szemét bántják, befektetési ajánlású, átmeneti időszakban, David Cameron,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.