Belépés
2020. március 29. vasárnap | 13. hét | 89. nap | 05:53 | Auguszta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Trump három amerikai állam karanténjára készül, New Yorkban elhalasztják az előválasztást
"Szeretném New Yorkot karanténban látni, mert epicentrum, New York, New Jersey, talán két-három másik helység is, talán Connecticut bizonyos részei karanténba kerülhetnek" - mondta Trump szombat délelőtt, mielőtt a virginiai Norfolkba indult, hogy jelen legyen egy újabb kórházhajó indításánál. A hajó éppen New Yorkba indul.Az elnök leszögezte: a három állam teljes lezárása csak rövid ideig tartana, és a döntés meghozatala előtt mindenképpen egyeztet az érintett kormányzókkal. A három állam teljes lezárásáról Trump úgy fogalmazott: "a legszívesebben nem tenném, de lehet, hogy szükség lesz rá". Újságírók kérdésére válaszolva pedig elmondta, hogy egyelőre nincs szó a Nemzeti Gárda bevetéséről annak érdekében, hogy betartassák a kijárási korlátozásokat.Andrew Cuomo, New York állam kormányzója közölte: "nem tetszik" az elnöki javaslat, és szerinte "nem betartható".Az új típusú koronavírus okozta járvány üteme nem lassul az Egyesült Államokban. A Johns Hopkins egyetem és
velemenyezd, 2020. március 28. szombat, 21:33
Titkok, melyeket nem vihetek magammal a sírba
bátyának, aki az akolban egymaga nyírta a birkákat, hogy hozhatja a lovakat, amikor észrevettem: Etelka unokahúgom is ott van, ott toporog a sárgödör szélén.
A következő pillanatban már csak azt láttam, hogy bent van a gödörben és a kis kezével nyúlkál fölfelé.
Be akartam szaladni a tanyaépületbe, hogy szóljak: baj van! De rájöttem, hogy addigra meg is fulladhat!!!! Döntenem kellett, és akkor lehasaltam a gödör szélére és az egyik kezemmel belemarkolva megkapaszkodtam a sárgödör peremébe. A másik kezemmel elkaptam Etelka kicsi kezét... Közben, én is kezdtem belecsúszva arccal belebillenni! Nem tudtam, hogyan, de pont időben jött a segítség és Etelka kint volt a gödörből, de engem otthagytak... Ezt követően már én sem emlékszem semmire. Nem tudom, hogy mi lett velem, mert menni nem bírtam még másnap sem a remegéstől...
*
Mint, évekkel később megtudtam, Bóna nagymama meglátta Imre bátyánkat - bent a városi orvosi rendelő előtt - Etelkával a karjában, amint viszi be
furaila, 2020. március 28. szombat, 12:17
Hitelminősítés - Nem vizsgálta Magyarország adósosztályzatát a Moody's
Ezzel befejeződött Magyarország idei hitelminősítői felülvizsgálati sorozatának első szakasza, amelynek mérlege egy pozitívra javított osztályzati kilátás egy másik globális hitelminősítő, a Standard & Poor's részéről.

A Moody's az Európai Unió előírásainak megfelelően előre összeállította az európai államadós-besorolások áttekintésének idei menetrendjét, és a magyar szuverén osztályzat idei első potenciális felülvizsgálati időpontját péntekre tűzte ki.

Péntek éjjel Londonban a cég közölte mindazonáltal, hogy ezúttal nem frissítette a magyar államadós-besorolást.

A Moody's legutóbb 2016. november 4-én módosította a magyar osztályzatot a kitűzött időpontban: akkor emelte vissza Magyarországot a befektetési ajánlású kategóriába, az addigi "Ba1"-ről a továbbra is érvényes, stabil kilátású "Baa3"-ra javítva a szuverén magyar besorolást.

Magyarország azóta - a péntekivel együtt - nyolc előre kitűzött felülvizsgálati időpontban szerepelt a Moody's menetrendjében. Ezek közül a cég hét
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 23:54
Tokió 2020 - Nagy Péter: egyik szemem sírt, a másik nevetett a halasztás miatt
A szegediek 34 esztendős ólomsúlyú versenyzője erről az M1 aktuális csatornának nyilatkozott pénteken.

"Mint sportoló és mint magánember is örültem neki, hogy megtartják az olimpiát, mert előzetesen azt mondtam, hogy ha 2020-ban nem rendezik meg, akkor valószínűleg el lesz törölve" - jelentette ki. "Szerencsére nem így lett, úgyhogy én azért örömmel fogadtam a halasztást."

Kvótaszerzési esélyeiről szólva azt mondta, még nem tud biztosat, mert egyelőre nincsenek végleges döntések. Az IWF, a sportág nemzetközi szövetsége korábban három szakaszból álló kvalifikációt tervezett, amely most április végén zárult volna le. Az utolsó etap versenyeit azonban, benne az Európa-bajnokságot is, törölték, s még kérdéses, hogy mely viadalok alapján, hogyan lesznek végül is elosztva a kvóták.

"Ennél fogva nekem is várni kell, hogy beférek-e súlycsoportomban a 14 legjobb közé vagy sem, s így ott lehetek-e jövőre Tokióban" - mondta Nagy Péter, aki egyedüli magyar súlyemelőként indult a 2012-es és a 2016-os
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 19:43
Illegális bevándorlás - Távoztak a migránsok a görög-török határtól
A szűkszavú jelentés szerint a migránsok egy része elvesztette a reményt, hogy Görögország megnyitja "kapuit", ezért közölte a török Edirne tartomány bevándorlási hivatalának dolgozóival, hogy el akarja hagyni a térséget. A migránsok egy másik részét maguk a hatóságok győzték meg arról, hogy az új típusú koronavírus-járvány miatt kockázatos, ha a határnál maradnak. A távozni szándékozókat a kormányzói hivatal szervezésében buszokkal "vendégházakba" szállították - írta az Anadolu, hozzátéve, hogy a járvány okán elrendelt karantén idejét kitöltő migránsokat a "megfelelő" térségekbe viszik tovább.

A Demirören török hírügynökség azt is közölte, hogy a hatóságok később eltávolították a pazarkulei átkelőnél csaknem egy hónapja várakozó migránsok sátrait és "kitakarították" a területet.

A török vezetés február 28-án jelentette be, hogy a hatóságok már nem tartóztatják fel azokat a migránsokat, akik az ország területéről az Európai Unióba (EU) kívánnak menni. A lépés következtében az ENSZ adatai
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 16:32
Koronavírus - Benkő: a legfontosabb, hogy az ország megőrizze a működőképességét
mintegy kilencszáz katonával vesznek részt nemzetközi műveletekben, hét NATO, öt EU, három ENSZ vezette, valamint egy koalíciós műveletben - ismertette a parancsnok.

Kitért arra is, hogy erőik megvédése érdekében megelőző és óvó rendszabályokat vezettek be. A laktanyákban csak a feladatellátáshoz szükséges erő tartózkodik, a többiek - váltásban - otthon vannak.

Bejelentette: a honvédség állományában két igazoltan koronavírusos beteg van, egyikük a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ dolgozója, másikuk németországi tanfolyamról tért haza. Mindketten jól vannak - emelte ki.

Azt is elmondta, hogy külföldi szolgálati út utáni kéthetes otthoni karanténban mintegy háromszázan, csapatorvos által elrendelt karanténban százötvenen, hatósági házi karanténban öten vannak.

Kósa Lajos, a bizottság fideszes elnöke megkérdezte, milyen feladatokat jelent, hogy "korlátozott kijárási tilalom" lép életbe szombattól.

Benkő Tibor elmondta, ez alapvetően rendőri feladat, de a katonáknak is lesznek plusz
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 12:41
Koronavírus - Osztrák kancellár: a helyzet továbbra is komoly
feloldják a karantént a karintiai Heiligenblut esetében. A vesztegzárat két hete rendelték el, azt követően, hogy a településen ketten is megbetegedtek koronavírus-fertőzés következtében, azóta azonban újabb megbetegedést nem diagnosztizáltak.

Bécsi kutatók úgy vélik: nincs szükség további óvintézkedésekre, így például az emberi kapcsolatok szigorúbb korlátozására. Niki Popper, a bécsi műszaki egyetem (Technische Universität)kutatócsoportjának vezetője közölte: nem lenne jó döntés egyik napról a másikra visszatérni a megszokott hétköznapokhoz. A kutatók azzal számolnak, hogy az óvintézkedések betartása mellett a megbetegedések száma hamarosan eléri a csúcsot, majd csökkenni kezd. Ha túl hirtelen szüntetnék meg az óvintézkedéseket, a betegek száma ismét ugrásszerűen megnövekedne - szögezte le.

A linzi piackutató intézet (Linzer Market-Institut) felmérése szerint az osztrákok 68 százaléka optimista, és úgy véli: sikerül átvészelni a válságot. A koronavírus által leginkább veszélyeztetett, idősebb
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 19:53
Koronavírus - Putyin: Oroszország két-három hónapnál rövidebb idő alatt legyőzheti a koronavírust
csütörtöki beszámolója szerint Oroszországban eddig több, mint 500 embert vonta felelősségre az egészségügyi karatén önkényes elhagyása miatt. Az elkülönítésre vonatkozó előírások betartását mintegy 10 ezer rendőr felügyeli. Nyilvántartást vezetnek a járvány sújtotta országokból hazaérkezettekről is.

Az orosz kormány csütörtökön törvénymódosítási javaslatot terjesztett be, amelynek értelmében a karantén megsértése egymillió rubelig (4,2 millió forintig) terjedő bírságot vonhatna maga után.

Egy másik törvénymódosítás felhatalmazná a kormányt, hogy más okok mellett immár járvány kitörése esetén is fokozott készültséget vagy rendkívüli állapotot vezessen be. A tervezet egyebek között lehetővé tenné a kabinet számára, hogy a járvány idején követendő magatartást írjon elő a lakosság számára és 90 napig korlátozza az általa meghatározott gyógyszerkészítmények forgalmát.

Az orosz kabinet sajtószolgálata közölte, hogy koronavírus-fertőzés gyanújával apparátusának egyik alkalmazottja elkülönítőbe
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 18:13
Elutasította az Európai Bíróság lengyel bíróságok beadványait az igazságügyi változtatások ügyében
A lengyel igazságszolgáltatás függetlenségét értintő ügyben a varsói és a lódzi regionális bíróság által benyújtott előzetes döntéshozatal iránti kérelmeket arra hivatkozva nyilvánította elfogadhatatlannak az uniós bíróság, hogy a kért jogértelmezés nem szükséges ahhoz, hogy ítéleteiket meghozhassák.

Az egyik ügy Lowicz lengyel város és a lengyel államkincstár között, közpénzből nyújtott támogatások kifizetése iránti kérelem tárgyában folyamatban lévő jogvitával kapcsolatos. A másik ügy pedig három ember ellen 2002-ben és 2003-ban elkövetett bűncselekmények miatt indult büntetőeljárással, amelyben a kérdést előterjesztő bíróságnak a vádlottak büntetésének rendkívüli enyhítését kell elrendelnie amiatt, hogy elismerték a velük szemben felhozott vádakat és együttműködtek a büntető hatóságokkal. A két előzetes döntéshozatal iránti kérelem azt az aggodalmat fogalmazta meg, hogy az adott ügyekben eljáró bírókkal szemben fegyelmi eljárás indulhat, ha ilyen határozatot hoznak. Ismertetésük szerint a
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 12:31
Szijjártó: tovább dolgozunk a kárpátaljai magyarok helyzetének megoldásán
együttműködés fejlesztésének lehetőségeit. A Magyarország által korábban kárpátaljai infrastrukturális fejlesztésre felajánlott 50 millió eurónyi kötöttsegély-hitel érvényességét még egy évvel meghosszabbítják, hogy a mostani nehéz helyzet után dönthessenek a fejlesztésekről - közölte. Hozzátette: előrehaladást értek el egy új határátkelőhely megnyitásának ügyében is Nagyhódos és Nagypalád között.

Záhonynál felújítják a hidat, az M3-as autópályát pedig elviszik a határig, és van készség arra, hogy a másik oldalon is megépítik a forgalmi kapcsolatot - ismertette. A határmenti együttműködési vegyes bizottságot pedig a koronavírus-helyzet rendeződése után összehívják - fűzte hozzá.

Közölte: három kormányközi megállapodást rögzítettek: a megújuló energiák felhasználásáról, a járványügyi együttműködésről, valamint a két ország által kibocsátott diplomák és tudományos fokozatok kölcsönös elismeréséről.

Szijjártó Péter közölte: jó hír, hogy Oroszország és Ukrajna megállapodása alapján Oroszország
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 10:11
A portugál püspökök a világ számos népét felajánlják ma este
1917-ben.
.................
A koronavírus-világjárványra válaszul újra felajánlják Portugáliát Krisztusnak és Máriának március 25-én este - jelentette be a portugál püspöki konferencia múlt héten. Nem sokkal a bejelentést követően a spanyol püspöki konferencia azt kérte tőlük, hogy az ő országukat is ajánják fel ugyanennek a liturgiának keretében.
A portugál püspöki konferencia főtitkára az ACI Digitalnak portugál katolikus hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy bármelyik másik ország csatlakozhat a kezdeményezéshez, egyszerűen azzal, ha az ország püspöki konferenciája ezt kéri a portugál püspökök testületétől.
A március 25-i liturgia során Manuel Clemente bíboros, lisszaboni érsek António Marto bíborossal, fatimai megyéspüspökkel együtt rózsafüzér-imádságot vezet, mielőtt felajánlanák az Ibériai-félszigetet - és azokat az országokat, akik ezt addig kérik - Jézus Szentséges és Szűz Mária
maroka, 2020. március 25. szerda, 17:21
Koronavírus - Közterületeket fertőtlenítenek, tisztítószereket, maszkokat osztanak önkormányzatok
elszállásolására.

A Nógrád megyei város egészségügyi célokra használhatja a Palóc Farkasok labdarúgó utánpótlás sportegyesület Kövi Pál Sportcentrum ingatlanát is. A létesítményben épül ki a kórházat ellátó mentőszolgálat fertőtlenítő telephelye, illetve áprilistól a véradóállomás is állandó véradóhelyet létesít az épületben.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem tájékoztatása szerint 17 kollégiumi épületének összesen több mint ötezerkollégistája közül csaknem 4500-an költöztek ki, vagy kerültek át másik épületbe. Az online kurzusok megkezdése óta eltelt rövid idő tapasztalatai szerint a használatban lévő kollégiumokban megfelelő az internetellátás, így a távolléti oktatás zavartalanul folyik.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat elektronikus felületein elérhetővé tette a szájmaszkok előállításához szükséges információkat, a szabásmintát és a leírást bárki letöltheti, és felhasználhatja.

Az anyag kiválasztásához három szempont, hogy a maszk ne irritálja a bőrt; annyira sűrű szövésű legyen, hogy
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 17:13
1/2511
Képek, videók
Előválasztás 2008
kmmmarika
2009. július 08. szerda, 14:50
elhalasztott bemutató.jpg
snbela44
2012. február 20. hétfő, 10:04
Paulo Coelho - Szeretném
sanci81
2018. március 22. csütörtök, 18:34
Páskándi Géza - Szeretném
sanci81
2018. március 17. szombat, 17:30
Én is így szeretném.
alvaro-hopihe
2018. január 20. szombat, 08:47
Ady Endre - Szeretném hog
sanci81
2018. január 10. szerda, 17:53
Páskándi Géza - Szeretném
egrilany51
2017. július 05. szerda, 15:38
szeretném elmondani ....j
dnemethk
2017. március 19. vasárnap, 16:54
Szeretném, ha vadalmafa l
chillik
2017. február 02. csütörtök, 06:20
Szeretném tudni.jpg
chillik
2017. január 15. vasárnap, 18:18
Szeretném ezt hinni.
alvaro-hopihe
2016. június 16. csütörtök, 15:23
Szeretném ha szeretnének.
margoboszi
2016. március 05. szombat, 14:55
Magyar Nemzeti Gárda.jpg
agica2004
2011. március 23. szerda, 16:09
Magyar nemzeti gárda
laccc10
2010. november 05. péntek, 12:13
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.