Belépés
2019. szeptember 17. kedd | 38. hét | 260. nap | 08:53 | Zsófia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Davis Kupa - Köves Gábor: örülök, hogy nem az eltűnt kenőmájason múlt
és most is benne volt, hogy ellenünk nyer valaki olyan játékosokkal, akik a mieinknél sokkal hátrébb vannak, ilyen a Davis Kupa" - vélekedett. Kulisszatitok gyanánt elmesélte, hogy miért tett kenőmájast a pálya melletti hűtőbe:

"Attilával azt szoktuk mondani a stílusáról, hogy +kenegeti+ a labdát, erre mindig felhozzuk a kenőmájast. Ezért tegnap kihoztam három kis kenőmájast a frigóba, és a páros után odaadtam neki egyet. Kettőt aztán benne hagytam ma reggelre, de közben eltűntek, én meg nem hoztam másikat. Mondtam is, hogy ha ezért nem nyerünk, akkor lehúzom magam..." - tette hozzá vidáman.

Ukrán kollégája, Andrij Medvegyev az elszalasztott lehetőségeket emelte ki:

"Büszke vagyok a csapatra, mindenki kitette a szívét-lelkét a pályára, nagyszerű és szoros meccseket játszottunk. Egy pár centi itt, egy pár centi ott, csupán ennyin múlt. De hát erről szól a tenisz, gratulálok a magyaroknak" - mondta a szakvezető.

Ilja Marcsenko sajnálta, hogy nem sikerült vasárnap befejeznie a Balázs Attila
velemenyezd, 2019. szeptember 16. hétfő, 13:32
Szép napot mindenkinek!
Az emberekhez úgy tanulj meg közeledni, hogy nem vársz viszonzást. Végy magadon erőt, és ne ítélkezz elhamarkodottan. Ismerd meg előbb a másikat, képzeld magad az ő helyzetébe, hogy Te, mit tennél az Ő helyében? Hisz vannak olyan helyzetek, amelyeket sajnos tettszik-nem tetszik, úgy kell elfogadnunk, ahogy vannak. De mindig adott egy lehetőség, hogy azt megváltoztasd... csak hát, tenni, akarni kell érte.
Tanuld meg elfogadni azt, amit a ma, nyújt neked, hogy álmod békés legyen, de a "Nap" keltével soha ne siránkozz, hanem tegyél a holnapért és tervezz a jövődért.
Ki-ki egymaga indul utolsó útjára...egy maga lészen önön bírája.
Aki Te voltál, az lesz a Fényed, önmagad felett,
kirscha, 2019. szeptember 14. szombat, 08:11
A hagyma gyógyhatásairól
és kérte, hogy vizsgálhassa meg a hagymát mikroszkóppal. A hagymában megtalálta az influenza vírust.Szemmel láthatóan a hagyma bevonzotta a mikrobát, így tartva a családot egészségesen.

A cikk írója hallott egy történetet a fodrászától. Néhány éve az
alkalmazottai és sok kuncsaftja is influenzások voltak. A következő
évben több edényben hagymát helyezett el különböző helyre a fodrász
helyiségben. Meglepetésére senki sem betegedett meg az alkalmazottai
közül.

Egy másik eset: Egy illetőnek tüdőgyulladása volt. A hagyma mindkét
végét levágta, majd az egyik végét felszúrta egy villára majd a villa
nyelét beleállította egy vázába és a beteg paciens mellé helyezte az
éjszakára. Reggelre a hagyma fekete lett a mikrobáktól. A cikk írója
is kipróbálta ilyen esetben a hagymát, és utána jobban érezte magát.

A megmaradt szeletelt nyers hagyma MÉRGEZŐ!

Vagy süssük le azonnal, vagy dobjuk ki. A szendvicsbe rakott hagyma is másnap
pacsakute, 2019. szeptember 13. péntek, 22:56
Kövér: Közép-Európa nemzetei képesek megújítani Európa szellemi önvédelmét
nemzetek egyaránt vesztésre vannak ítélve" - jelentette ki a házelnök. Elmondta: csak a szellemi önvédelemből sarjadhat ki az a politikai önvédelem, amely megvédheti Európát az európai emberek és nemzetek számára, ezért az államok és pedagógusok felelőssége abban a kérdésben összegezhető, hogy az oktatási intézmények erősítik vagy gyengítik a közösségek szellemi önvédelmi készségét és képességét. Erre a kérdésre pedig úgy lehet jó választ adni, hogy a jövő nemzedékből nyitott, de nemzetileg elkötelezett és a másik nemzet megbecsülésére és a vele való együttműködésre kész vezető réteget nevelnek, ami a fennmaradás előfeltétele a 21. században.

"Közép-Európa nemzetei képesek megújítani Európa szellemi önvédelmét, és ezzel hozzájárulni az európai politika önvédelmi képességének megerősítéséhez is" - szögezte le Kövér László.

"A 15. tanévnyitón is hálával emlékezünk azokra, akik 1990-ben magyar egyetemet álmodtak az akkor még Csehszlovákiában élő magyarságnak. Köszönjük Duray Miklós, Popély Gyula és
velemenyezd, 2019. szeptember 13. péntek, 18:02
Kettesfogathajtó-vb - Hölle Martin és a magyar csapat vezet a díjhajtás után
értékelte a legjobbnak. A harmadik német Lars Schwitte hátránya tíz hibapontnál is több. Hölle két éve is tetemes előnyre tett szert a nyitószámban, akkor úgy vezetett közel hét hibaponttal, hogy az akkori teljesítménye három hibaponttal elmaradt a mostanitól.

A pénteki 41 hajtó közül a szintén csapattag Osztertág Kristóf 12. lett, míg a csak egyéniben érdekelt, a vb-ken háromszoros ezüst- és egyszeres bronzérmes Hódi Károly a 29. pozícióban zárta a díjhajtást.

A szereplését csütörtökön megkezdő másik három magyar közül a csapatban is érintett ifj. Dobrovitz József a másodikról a 11. helyre esett vissza, hátránya - Osztertághoz hasonlóan - 16 hibapont felett van Hölléhez képest. A két újoncnál, Tóth Andreánál és Szabó Rolandnál sokan jobbnak bizonyultak a pénteki indulók közül is, így előbbi 52., utóbbi 80. a 82 fős mezőnyben.

A csapatversenyben fölényesen vezet a magyar trió, elsősorban Hölle fantasztikus díjhajtásának köszönhetően. Az együttesek legrosszabb eredménye mindig kiesik, így a
velemenyezd, 2019. szeptember 13. péntek, 18:01
Péntek 13 története A világ egyik legelterjedtebb babonája
és maga, Jézus. Ezért tartja magát az a hiedelem is, hogy tizenhárom emberrel étkezni egy asztalnál: veszedelem. Más források szerint a Messiást eláruló Júdás személyére utal a szám, mert ő volt az, aki utolsóként ült le az asztalhoz. A középkorban ezen a napon éhgyomorra tüsszenteni nagy szerencsétlenséget jelentett. A péntek - a néphit szerint - a gonosz napja, vagyis nem alkalmas házasságra, vagy arra, hogy új házba költözzünk, új állást vállaljunk, nagy útra induljunk. A pénteki naptól való félelem másik gyökere, hogy a XIX. századig ez a nap volt Európában a hóhérok napja: rendszerint ekkor hajtották végre a nyilvános kivégzéseket. A XX. században az Apolló 13 katasztrófája után mai napig tartja magát az a téveszme, hogy az űrrakéta 13 óra 13 perces fellövési kísérlete a harminckilences indítóállványról meghiúsult.

Ám mindez úgy tűnik valóban babona (és nem történelem), ami pedig a babonákat illeti, Rejtő Jenő mondata jut az ember eszébe:

,,Nem vagyok babonás és nem hiszek a
koszegimarika, 2019. szeptember 13. péntek, 15:49
Jégkorong Erste Liga - A felsőházi rájátszás a Debrecen célja
Lóczi Lászlóné Kovács Marianna, a DEAC ügyvezetője elmondta: a tavalyi 260 millió forintos költségvetést idén mintegy 10 százalékkal megemelték. A büdzsé felét a Debreceni Egyetem és a város önkormányzata biztosítja a szakosztály működéséhez. A szükséges forrás másik felét a jégkorong szövetség szponzori segítségével, saját szponzorokkal és tao-támogatással fedezik. Hozzátette: azzal, hogy a DEAC az első Erste Ligában töltött szezonjában rögtön megszerezte a bronzérmet, magasra tette a lécet, ugyanakkor reméli, hogy az idén legalább a tavalyi eredményt meg tudja ismételni az együttes.

"A DEAC az idén ünnepli fennállásának 100. évfordulóját, remélem, hogy a szakosztályok is ehhez a jubileumhoz méltóan szerepelnek majd" - fogalmazott az ügyvezető.

David Musial, a DEAC vezetőedzője közölte: a csapat tavalyi bronzérme "csodaszámba" ment, de az idén is szeretnének sikeresen szerepelni. A tréner szerint a nyolchetes kemény munka végére a társaság igazi csapattá kovácsolódott, és ez bizakodásra ad
velemenyezd, 2019. szeptember 12. csütörtök, 14:51
Gergely istván
Gergely istván

(Debrecen, 1965. december 19. -) magyar költő, orvos.

1995 óta ír és közöl verseket, gyermekverseket és verses meséket, melyek antológiákban és önálló kötetekben egyaránt megjelentek.

VerseiAki vagy

Ajkad bíbor babér,
bogárszem barna bársony,
bőröd márvány telér,
ízed csiklandó tárkony.
Enyém kezed már rég,
fürtömet fodró ujjad.
Szemem mély nyári ég,
mosolygó hajnal ajkad.
Veled vagyok való,
előtted csak léteztem,
s leszek örökhagyó,
ha pályám elvégeztem.


Altató

Aludj kicsi lány
Álmodj szépet
Virág mindahány
Álomképed

Virág mi nyílik
De nem hervad
A lelkem fénylik
Bánat sorvad

Érted kicsi lány
Tűzbe
menusgabor, 2019. szeptember 11. szerda, 19:00
Pethes Mária : imádság a virágokért
évgyűrű-labirintusait, a tövükben hallgató
virágokat?
adjunk hálát ezeknek az a virágoknak.
itt állnak fejükön az elmúlás diadémjával,
amibe igazgyöngyöket fűz a harmat. jó, hogy
itt vannak bizonyságul arra, jövőre ismét
kinyílnak és az ég kékjébe emelik
új lehetőségek még kékebb zászlóit.

jó, hogy itt vannak ezek a virágok, mert
kihirdetik: számunkra nincs más hely,
csak ez a kert az örökzöld gyep szövetét
átszabdaló ösvényekkel, és nem lehet
elfordulni egy másik út felé.

jó, hogy itt van ez a kert, ahova éjszakánként
angyalok szállnak le, szárnyukat megerősíteni
spárgát kérnek tőlünk. ajtónk előtt hűséges
kutyaként fekvő küszöbünkön átlibbennek,
asztalunkhoz ülnek, ránk néznek és elsírják
magukat, mert ismerik történetünk végét.

és amikor a türelmes csillagok lehanyatlanak
a derengő égről, eltűnnek. egyetlen toll marad
utánuk, onnan tudjuk, hogy igazi angyalok
liliana01, 2019. szeptember 08. vasárnap, 16:00
Harmónia......
(2019-09-07)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Fennköltség hatja át.

Harcos - Önuralom, belső egyensúly, erő, stabilitás, férfiasság

A harcos kártyájának két oldala van. Az egyik az agresszióban megnyilvánuló, ösztönei felett uralkodni képtelen emberé, aki erejét érdekei nyers érvényesítésére használja fel. A másik a magasztos értelem, a békés harcosé. Ő az, aki tudja és érti céljait, és nem akarja őket mindenáron fizikai síkon megélni. A harcos elsősorban önmagával megharcoló ember. A meghasonlásból kiutat kereső, küzdő lény. Eredetileg a társadalom vezetői és védelmezői lennének, ma politikusokként és rendőrökként kellene megjelenniük, de nem látják el a feladatatukat. A harcos nehéz karmája abban áll, hogy harcolnia és bántania kell mások érdekében, ugyanakkor nem támadhat, nem használhatja gyilkolásra
agica2004, 2019. szeptember 07. szombat, 18:42
Maláj utasszállító - Egy kijevi bíróság szabadlábra helyezte a malajziai gép lelövésének egyik kulcsfiguráját
felet, hogy ne engedjék őt szabadon, mert szeretnék kihallgatni, amíg elérhető.

Augusztus végén viszont Eliot Higgins, a Bellingcat nevű brit oknyomozó csoport alapítója arról adott hírt, hogy feltételezhetően Cemah szerepel azok között, akiket Oroszország ki akar cserélni az általa fogva tartott ukrán politikai elítéltekre, amibe Kijev bele is egyezett, csak ehhez szabadlábra kell helyeznie a férfit.

Augusztus 28-án az ukrán fellebbviteli bíróság már feltételesen szabadlábra helyezett egy másik fogva tartottat, aki minden bizonnyal szintén szerepel Oroszország fogolycserelistáján: a hazaárulással gyanúsított Kirill Visinszkij korábbi kettős, ukrán-orosz állampolgárságú újságírót, aki időközben lemondott ukrán állampolgárságáról. Egy napra rá Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője közölte, hogy Moszkva kedvezően értékeli Visinszkij szabadlábra helyezését, és még aznap a moszkvai Lefortovo börtönbe szállították át a terrorizmus címén 20 évre elítélt Oleh Szencov krími ukrán filmrendezőt a
velemenyezd, 2019. szeptember 05. csütörtök, 13:51
Elkészült a Felső-Tisza hulladék-mentesítési beruházása
őket, hogy továbbra is segítsék a Tiszát tisztán tartani.

"Azt kívánom, hogy a következő versenyen már komoly harc legyen a PET Kupán résztvevők körében, hogy ki talál akár a vízen, akár az ártéren hulladékpalackot és az legyen ennek a versenynek a győztese, aki hosszú keresőmunkával egyet vagy kettőt talál" - hangoztatta Áder János. Hozzátette, a végső cél az, hogy a jövőben megrendezendő kupákon csak a vízitúrázás örömeit éljék át a résztvevők.

A Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság és négy másik tiszai igazgatóság, valamint az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) koordinációjával megvalósított programról Láng István, az OVF főigazgatója elmondta, a fejlesztés keretében három, éjjellátó képességgel és hulladékfelismerő szoftverrel felszerelt kamerát telepítettek a Tisza ukrajnai, egyet pedig a magyarországi szakaszán. A projektben a hulladék kiemelésére négy, úgynevezett vízkár-elhárítási helyet alakítottak ki a Tiszán és a Szamoson, felújítottak több úszóművet, két uszályt és egy vontatóhajót,
velemenyezd, 2019. szeptember 03. kedd, 15:12
1/1754
Képek, videók
Davis kupa Szegeden.jpg
agica2004
2010. május 03. hétfő, 14:19
program-kovesd.png
menusgabor
2018. szeptember 05. szerda, 20:35
Kövesd az álmaidat.png
cady89
2017. október 28. szombat, 13:08
osho-kövesd_a_szívedet _bá
menusgabor
2016. október 13. csütörtök, 22:25
Köves körös...Erdély.jpg
bbbarbara
2016. június 18. szombat, 18:49
Kövess engem
sacimama
2016. február 08. hétfő, 00:23
Köves Körös....Erdély.jpg
bbbarbara
2015. december 18. péntek, 19:41
kövesd.jpg
lenke1964
2015. szeptember 18. péntek, 10:32
Kövesd a szivárványt....j
pacsakute
2015. szeptember 04. péntek, 15:44
Zánka Köveskál
snbela44
2015. augusztus 17. hétfő, 07:11
Kövess engem.jpg
pacsakute
2015. július 20. hétfő, 15:58
Köves-Körös.jpg
bbbarbara
2015. február 27. péntek, 20:31
Eltűnt!
sanci81
2017. augusztus 17. csütörtök, 17:49
Felnőttképzési eltüntető-
furaila
2017. március 06. hétfő, 04:30
Eltűnt karnevál...png
szelgyongyi
2017. február 07. kedd, 03:56
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.