Belépés
2019. május 23. csütörtök | 21. hét | 143. nap | 17:05 | Dezső
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nem szereti az iskolát
iskolába
járni függetlenül a tanulmányi eredményeiktől. Az iskolában ugyanis
nem csak tanulni lehet, hanem barátokat szerezni, játszani, alkotni
és sportolni is. Sajnos vannak olyan tanulók is, akik a családi
problémák elől menekülnek az iskolába.

Azonban nem mindenkinek jelent gondtalanságot az iskola. Ők
fokozott figyelmet igényelnek, mert nem érzik jól magukat a
bőrükben. Alacsony az önértékelésük, vagy a konfliktusokra
agresszíven reagálnak, a csoportba nem tudnak beilleszkedni.
Az első figyelmeztető jeleket szülőként fel kell tudnunk ismerni.
Soha nem késő tenni ellene.

Mit tehet a szülő?

Elsősorban teremtsünk egy kellemes beszélgetéshez ideális
környezetet. Nem a probléma miatt üljünk le, mert gyakran a
gyerek maga sem tudja, hogy mi miért történik vele. A dolgok
mögé kell látnunk. Érdemes valami egyedi programot szervezni,
csak kettesben. Valami olyat, amit szeret a gyermek és közben
klarika47, 2019. május 22. szerda, 08:51
A fokhagyma csökkenti a szívbetegség kialakulásának a kockáz
kutatás is igazolja, hogy a fokhagyma jelentősen csökkentheti a szívbetegségek kialakulásának a kockázatát, mégpedig azért, mert hatására csökken a kialakult plakk mennyisége, amely az artériák falán rakódik le.

A metabolikus szindróma óriási rizikófaktornak számít a szívbetegség kialakulásának szempontjából. A metabolikus szindróma körébe tartozik az elhízás, a magas vércukorszint, a magas vérnyomás és az emelkedett koleszterinszint.

Egy vizsgálatba embereket vontak be, akiket két csoportra osztottak. Az egyik csoport tagjai fokhagyma kiegészítést kaptak, míg a másik csoport tagjai csupán placebót. A fokhagyma kiegészítést kapó embereknél 80 százalékkal csökkent a plakk-képződés, a másik, azaz a kontrollcsoporthoz képest.
Ebben a kísérleti csoportban, pontosabban a résztvevőkkel kapcsolatban, más megállapítások is születtek. A kutatók megállapították, hogy a fokhagymakiegészítést szedő alanyoknál alacsonyabb volt a C-reaktív fehérje szintje, ami nem más, mint egy gyulladást jelző
pacsakute, 2019. május 18. szombat, 21:35
U17-es labdarúgó Eb - Bravúrgyőzelemmel kezdett a magyar válogatott
Eredmény:

C csoport, 1. forduló:Magyarország-Portugália 1-0 (0-0) ----------------------------------gól: Kosznovszky (80.)Preisinger Sándor szövetségi edző együttese a dublini összecsapás során végig hatékonyan védekezett, a 80. percben pedig megszerezte a vezetést: a 68. percben csereként beállt Kosznovszky Márk egy jó kiugratás után a kilépő kapus lábai között a hálóba gurította a labdát.A csoport másik szombati mérkőzésén:Izland-Oroszország 3-2 (3-0)

A további program:

kedd:Izland-Magyarország, Dublin (Whitehall Stadium) 13.00Portugália-Oroszország, Dublin (UCD Bowl) 16.00

péntek:Portugália-Izland, Longford 18.00Oroszország-Magyarország, Waterford 18.00

A kontinensviadalon 16 válogatott vesz részt, a döntőt május 19-én rendezik. A négy csoportból az első két-két csapat jut a negyeddöntőbe. A torna első öt helyezettje szerepelhet az idei, brazíliai világbajnokságon.
velemenyezd, 2019. május 04. szombat, 22:01
Öttusa-vk - Két magyar a női döntőben Székesfehérváron
A szerdai selejtezőben - melyben 78 öttusázó, köztük 11 magyar indult - három csoportban zajlottak a küzdelmek a kosárlabda-szövetség edzőcsarnokában, a városi uszodában és a Bregyó-közi Atlétikai Centrumban. Mindegyikből az első tíz hely ért automatikusan finálét, a maradék hat helyet pedig a megszerzett pontszámok alapján töltötték fel. Az A-ban először vívtak, azután úsztak, a B-ben és a C-ben pedig fordított volt a sorrend a lövészetekkel kombinált futás előtt.

A döntős szereplést, a legjobb 36 közé jutást a hazaiak közül két versenyző harcolta ki az A csoportból: a tizedik helyen végző, csapatvilágbajnok Alekszejev Tamara automatikusan, míg a 11. helyet megszerző Réti Kamilla pontszám alapján. A másik két csoportból senki sem jutott tovább.

A válogatott alapemberei közül nem indult Földházi Zsófia, aki már korábban jelezte, hogy betegség és sérülés miatt kihagyja a székesfehérvári vk-t, valamint Kovács Sarolta, aki a hétvégén belázasodott és bár időközben javult az állapota, nem akarta
velemenyezd, 2019. május 01. szerda, 19:57
Orbán Viktor a La Stampában: az Európai Néppárt működjön együtt a Salvini vezette jobboldallal!
kormányközi megoldásokat találjanak. Ami a migrációt illeti "tehát Brüsszelnek, a bizottságnak és az Európai Parlamentnek félre kell állnia" - jelentette ki.

Kifejtette, hogy Európa eddigi politikai egyensúlya felbomlott, ezért újat kell teremteni. "Ma három Európánk van, de úgy teszünk, mintha csak egy lenne" - mondta Orbán Viktor, aki szerint az első az eurózóna Európája, a második a biztonságé, a harmadik a közös piacé. "Ezek egymástól különbözőek. Fontos, hogy mindenki maga döntse el, melyik csoportba vagy csoportokba akar tartozni" - tette hozzá. Összegzése szerint Magyarország számára a Brexit útja nem járható, de a politikai integráció, az európai egyesült államok "lázálma már egy másik történet".

A nacionalizmus veszélyét firtató kérdésre Orbán Viktor úgy válaszolt, nem osztja a nacionalizmus negatív értékelését, és jelenleg a veszélyt Brüsszelben látja. "A brüsszeli elit azt mondja, hogy mi a nacionalizmust tápláljuk, mi viszont úgy gondoljuk, hogy a brüsszeli elit az, amely nagy veszélyt
velemenyezd, 2019. május 01. szerda, 19:44
Az élet igéje – 2019. május
és elmenekültek a veszély elől, hanem inkább megmutatja nekik a szenvedések nyomát a kereszten meggyötört testén, a sebhelyet a kezén és átszúrt oldalán. Első szavaival békét kíván: igazi ajándék ez, mely a lélek mélyére hatol, és átalakítja az életünket.
A tanítványok ekkor végre felismerik, és újra öröm tölti el őket, mert ők is úgy érzik, begyógyultak sebeik, vigaszt és fényt találnak újra együtt Urukkal és Mesterükkel.
Ezután a Feltámadott nagyon fontos feladatot bíz erre a kis, törékeny csoportra: menjenek ki az utakra, és vigyék a világba az evangélium újdonságát, ahogyan Ő tette. Micsoda bátorság a részéről! Amint az Atya bízott őbenne, Jézus is teljesen megbízik tanítványaiban.
Végül Jézus - fűzi hozzá János evangélista - ,,rájuk lehel", azaz megosztja velük benső erejét, a szívet és elmét megújító Szeretet-Lelkét.
- Jézus átélte az emberi lét teljességét: megtapasztalta a barátság örömét, a megtagadás fájdalmát, a munka fáradalmát és az úton lét
maroka, 2019. május 01. szerda, 13:39
A mediterrán étrend a túlevés ellen is hatásos lehet
Medicalxpress.com.

"Ezzel szemben a nyugati étrenden élő állatok sokkal többet ettek, mint amennyire szükségük lett volna és el is híztak" - mondta Carol A. Shively, az egyetem patológusa, a tanulmány vezető szerzője.

A különböző étrendek kalóriabevitelének korábbi kutatásai nagyrészt emberi populációk tanulmányozására épültek, amelyek önbevallásos kérdőíveken alapultak, ezért gyakran megbízhatatlanok voltak, vagy rágcsálókat vizsgáltak, amelyek nem emberi étrenden éltek.

A Wake Forest kutatócsoportja 38 hónapos kísérletet végzett, ami nagyjából 9 évnek felelt volna meg az emberi életben.

A kutatók emberi étrendek alapján állították össze a majmok menüjét: a nyugati diétában a fehérjék és a zsírok leginkább állati eredetűek voltak,a mediterránban növényiek.

A kutatásban 38 középkorú nősténymajom vett részt, véletlenszerűen választották ki, melyik fog az egyik vagy a másik étrenden élni.

A két csoport kutatás előtti testtömege és testzsírszázaléka hasonló volt, az állatok a
velemenyezd, 2019. április 24. szerda, 20:45
EP-választás - MSZP: megfizethető lakhatást kell biztosítani
Az MSZP európai parlamenti (EP-) képviselője, a párt alelnöke kedden, Budapesten a XIII. kerületi Kartács utcában, egy önkormányzati bérház előtt tartott sajtótájékoztatón arra a nemrégiben indult európai polgári kezdeményezésre hívta fel a figyelmet, amelynek célja a jogi és pénzügyi keretfeltételek javítása az európai polgárok megfelelő lakhatásának biztosítása érdekében.

Szerinte egyre inkább kibontakozik a lakhatási válság, ugyanis a lakhatás költségei nagyobb mértékben emelkednek, mint a jövedelmek.

Hozzátette: a magyar kormány hitelekkel próbálja meg orvosolni a problémát, de ez a megoldás "felverte" az ingatlanárakat, így a biztosított kedvezmény elúszik.

Az ellenzéki politikus közölte, az európai polgári kezdeményezés - amelynek érvényességéhez egymillió aláírás szükséges - egyebek mellett azt a célt szolgálja, hogy az uniós tagállamok által a lakhatási válság enyhítésére, például bérlakásépítésre fordított összegek ne növeljék a költségvetési hiányt.

Szanyi Tibor elmondta,
velemenyezd, 2019. április 23. kedd, 12:01
Asztalitenisz-vb - Pótáék, Madarászék és Ecsekiék a 32 között párosban
fordulóban.

2. forduló (a 64-es főtáblára jutásért):András Csaba, Juhász Patrik-Muhamad Asraf Haiqal, Chee Feng Leong (malajziai) 3-2 (5, 7, -9, -7, 9) Lakatos Tamás, Majoros Bence-Asim Qureshi, Faizan Zahoor (pakisztáni) 3-0 (7, 6, 3)

A győztesek feljutottak a 64-es főtáblára.

női páros:

a 64-es főtáblára jutásért:Koi Zsuj-hszüan, Vong Hszin-zsu (szingapúri) - Bálint Bernadett, Nagyváradi Mercédesz 3-2 (9, -6, 5, -8, 10)

A győztes jutott fel a 64-es főtáblára.

férfi egyes:23. csoport: Majoros Bence-Matteo Mutti (olasz) 4-1 (-9, 4, 6, 4, 7)28. csoport: Ecseki Nándor-Javen Choong (malajziai) 4-1 (-9, 3, 9, 6, 8)41. csoport: Lakatos Tamás-Akhilen Yogarajah (mauritiusi) 4-0 (5, 10, 6, 6) 42. csoport: Szudi Ádám-Cecilio Correa (venezuelai) 4-0 (4, 3, 5, 6)

Mind a négy magyar megnyerte csoportját és feljutott a 128-as főtáblára. Juhász Patrik és András Csaba kiesett.

női egyes:45. csoport: Fehér Orsolya-Melissa Tapper (ausztrál) 4-2 (8, 7, -11, 3, -5, 7)46. csoport:
velemenyezd, 2019. április 22. hétfő, 21:02
Asztalitenisz-vb - Újabb magyar győzelmek a selejtezőben
nehezek, bele kell jönnöm. A következő ellenfelem balkezes, szeretek balkezesek ellen játszani, agresszíven játszik, próbálom majd lerövidíteni a labdameneteket."

András következő riválisa - délután - a belga Robin Devos (96.) lesz.

A magyar férficsapat másik tinédzser korú tagja, a 18 éves Juhász Patrik (832.) is győzelemmel debütált, ráadásul játszmaveszteség nélkül múlta felül a vietnami Duc Tuan Nhuyent (437.). Rá később ugyancsak egy balkezes belga rivális, Martin Allegro (104.) vár. A hármas csoportokból az első helyezettek jutnak a 128-as főtáblára.

Hasonló a lebonyolítási rend a női egyes selejtezőjében is, ahol három magyar játékos próbálkozik. Közülük az egyformán 19 esztendős Fehér Orsolya (224.) és Hartbrich Leonie (222.) mutatkozott be eddig a Hungexpón, mindketten olyan kortárs játékossal kerültek szembe, akinek a felnőttek között nincs világranglista-helyezése. Fehér négy szettben verte az elefántcsontparti Christina Kamenant, és Hartbrich is egyoldalú küzdelemben kerekedett
velemenyezd, 2019. április 21. vasárnap, 21:59
Galagonya - szív barátja
A galagonya kedvező hatással van a szív- és érrendszerre, jótékonyan hat a szív működésére - ezt először egy svájci orvos állapította meg. Már a 17. században előszeretettel alkalmazták szívbetegségek kezelésére is.

Egy kutatás során bebizonyosodott, hogy a galagonya jótékonyan hat a vérnyomásra. Cukorbetegeket vontak be egy kutatásba. A vizsgálati alanyokat két csoportra osztották. Az egyik csoport tagjainak minden nap galagonyakivonatot adtak, míg a másik csoport tagjai csak placebót kaptak. A vizsgálatot végzők megállapították, hogy a galagonyakivonatot szedő embereknél minden esetben csökkent a diasztolés vérnyomás a kontrollcsoport tagjaihoz képest, akik nem kaptak galagonyakiegészítést.

Az állatkísérletek szerint a galagonyakiegészítés hasznos lehet mint természetes gyógymód, mégpedig a rossz, vagyis az LDL-koleszterinszint csökkentésére. Más vizsgálatok szerint
pacsakute, 2019. április 20. szombat, 17:46
Keresztút Ferenc pápával nagypénteken a Colosseumban
megtapasztaltad az emberi törékenységet és gyöngeséget. Mi lenne ma az Egyház az önkéntesek, a harmadik évezred új irgalmas szamaritánusai nélkül? Egy fagyos januári estén, Róma egyik külvárosi utcáján három, a gyermekkorból alig kinőtt afrikai nő egy kis tűz körül melegítette fel félmeztelen ifjú testét a földre guggolva. Néhány arra járó fiatal szórakozásból gyúlékony anyagot dobott a tűzbe, ami súlyos égési sérüléseket okozott a három nőnek. Épp ebben a pillanatban járt arrafelé az utcai önkéntesek egyik csoportja. Segítséget nyújtottak a nőknek, bevitték őket a kórházba, majd befogadták őket az egyik otthonukba. Mennyi időre volt, mennyi időre lesz szükség ahhoz, hogy ezek a fiatal nők felgyógyuljanak nemcsak az égési sebeikből, hanem abból a fájdalomból és megaláztatásból, hogy egész életükre megcsonkított és eltorzult testtel kell élniük?
Urunk, köszönetet mondunk a megannyi új, harmadik évezredi irgalmas szamaritánusért, akik ma is átélik az országút tapasztalatát: szeretettel és együttérzéssel
maroka, 2019. április 20. szombat, 16:15
1/743
Képek, videók
A nk nem szeretik a bloga
menusgabor
2019. május 01. szerda, 22:22
Akik valóban szeretik egy
alvaro-hopihe
2018. szeptember 08. szombat, 08:37
0 a nő szereti a feketét
lovaszmarika
2018. július 01. vasárnap, 18:12
Akik Istent szeretik
dandej
2018. június 27. szerda, 11:46
Aki a virágot szereti.gif
borigit
2017. november 15. szerda, 11:50
aki_szereti_a_magyar_f old
menusgabor
2017. szeptember 16. szombat, 18:07
Aki a virágot szereti, ro
cuppika59
2017. augusztus 26. szombat, 21:11
Akik szeretik egymást...
cuppika59
2017. augusztus 12. szombat, 10:54
Aki a tepertőt szereti...
sanci81
2017. május 14. vasárnap, 13:07
Aki nem szereti haragodat
borigit
2017. február 11. szombat, 09:49
Aki nem szereti haragodat
suzymama43
2017. február 06. hétfő, 15:49
Snoop Dog szereti oket.jp
charlotteani
2017. január 25. szerda, 00:40
Az iskolában hatvanan vag
chillik
2018. április 14. szombat, 05:52
Opera az iskolában
sanci81
2017. július 08. szombat, 20:10
Iskolában régen és most
sanci81
2017. május 13. szombat, 11:10
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.