Belépés
2020. július 11. szombat | 28. hét | 193. nap | 18:41 | Nóra, Lili
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szaloncukor süti
Hozzávalók:
- 50 dkg leveles tészta

A diós töltelékhez:
- 7 dkg darált dió
- 5 dkg cukor
- 2 dkg zsemlemorzsa
- 0,6 dl tej
- fél csomag vaníliás cukor
- mazsola

A mákos töltelékhez:
- 7 dkg darált mák
- 5 dkg cukor
- 2 dkg zsemlemorzsa
- 0,6 dl tej
- fél csomag vaníliás cukor
- mazsola
- fél citrom reszelt héja

A tészta nyújtásához:
- liszt a tészta megkenéséhez:
- 1 egész tojás
Először elkészítjük a töltelékeket, mindkettőnél ugyanúgy járunk el. A tejet felforrósítjuk, feloldjuk benne a cukrot és a vaníliás cukrot. Belekeverjük a darált mákot vagy a diót, ezenkívül a mazsolát, a zsemlemorzsát és a reszelt citrom héját. Levesszük a tűzről és teljesen kihűtjük.
A készen vásárolt, egy darabban lévő leveles tésztát félbevágjuk, majd lisztezett munkalapon egyenként 45,5x25 cm-es téglalapra nyújtjuk. Derelye- vagy pizzavágóval felvágjuk 6,5x12,5 cm-es darabokká. A tölteléket
suzymama, 2019. december 02. hétfő, 13:52
Mákos sütemény
Nem lehet megunni

HOZZÁVALÓK

25 dkg búzaliszt (+ a nyújtáshoz)
1 késhegynyi sütőpor
10 dkg vaj (+ a formához)
6,5 dkg cukor
1 db tojás
A mákos töltelékhez:
5 dkg marcipánmassza
1,5 dl tej
8 dkg cukor
1 ek méz
20 dkg darált mák
1 ek vaj
1 db tojás
1 csipet fahéj (őrölt)
A túrós töltelékhez:
50 dkg túró
12,5 dkg cukor
1/2 db citrom reszelt héja
2 ek citromlé
2 db tojás (+ 1 db tojássárgája a tetejère)
4 dkg liszt
5 dkg vaj

ELKÉSZÍTÉS

A tésztához a lisztet elvegyítjük a sütőporral, majd összedolgozzuk a puha vajjal, a cukorral, valamint a tojással, és a hűtőben pihentetjük kb. 30 percig.
A tésztát lisztezett felületen kb. 28 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk, és kibélelünk vele egy 26 cm-es piteformát úgy, hogy körben peremet képezünk.
A mákos töltelékhez az apróra kockázott marcipánt a tejbe szórjuk. A cukorral és a mézzel együtt
suzymama, 2019. június 19. szerda, 10:34
Darás-diós-mákos-meggyes kelt rétes
Hozzávalók:
1 kg liszt,
5 dkg élesztő,
20 dkg sertészsír,
2 tojás,
7 dl tej,
3 evőkanál kristálycukor,
só,
3 evőkanál tejföl.
A diós töltelékhez:
20 dkg darált dió,
15 dkg kristálycukor,
1 citrom reszelt héja.

A tejfölös keverékhez:
5 tojás,
3 evőkanál cukor,
3 dl tejföl.

A darás töltelékhez:
2 tojás,
15 dkg cukor,
1 citrom reszelt héja,
2 dl tejföl,
10 evőkanál búzadara.

A tejet meglangyosítjuk, a lisztet átszitáljuk.
Két deci langyos tejbe teszünk 3 evőkanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt.
Pár percig állni hagyjuk, majd a liszt közepébe fészket készítünk, beleborítjuk a felfutott élesztős tejet, és összekeverjük kevés liszttel.
Ezt a kovászt további tíz percig kelesztjük.
Egy deci langyos tejben feloldunk egy tojásnyi sertészsírt, és két egész tojást is elvegyítünk benne. Az egészet a lisztbe borítjuk, és további
suzymama, 2019. március 11. hétfő, 21:52
Mákos pite
Hozzávalók:
Tésztához:
30 dkg liszt,
12 dkg zsír,
2 evőkanál tejföl,
csipet só

Töltelékhez:
20 dkg mák,
15 dkg cukor,
5 dkg búzadara,
3 dl tej,
1 csomag vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja,
2 db egész tojás,
baracklekvár (a kenéshez)

Elkészítése:

A töltelékkel kezdjük a munkát. A mákot a cukorral együtt megdaráljuk, majd a tejet felforraljuk és belekeverjük a darát és a cukros mákot, felfőzzük és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt akkor hozzáadjuk a felvert tojássárgákat és a vaníliás cukrot, elkeverjük, majd a habbá vert tojásfehérjéket, lazán beleforgatjuk.

Jön a tészta készítése. A lisztbe elkeverjük a sót, elmorzsoljuk a zsírt a liszttel, majd a tejföl is belekerül. Összegyúrjuk és két felé osztjuk. Vékonyra kinyújtjuk az első tésztát. Zsírozott, lisztezett tepsibe (közepes méretű) tesszük, megkenjük a lekvárral és rásimítjuk a mákos-darás krémet. Ezután kinyújtjuk a második tésztát is, és
suzymama, 2019. március 06. szerda, 11:32
Meggyes - mákos kalács
Hozzávalók:

1/2 l tej
10 dkg zsír
5 dkg élesztő
2 ek cukor
80 dkg finomliszt

A töltelékhez:

40 dkg darált mák
20 dkg cukor
2 dl tej
1 citrom reszelt héja meg a citrom felének facsart leve
meggy szemek ízlés szerint (vagy meggydzsem)
Kenéshez:

1 tojás sárgája
kb 0,5 dl tej

A tejben felolvasztom a zsírt. Ha már nem túl meleg a tej, beleteszem a cukrot, majd az élesztőt belemorzsolom és hagyom felfutni. A liszthez hozzáadom a sót, majd hozzáöntöm a liszthez a tejes-élesztős keveréket és összedolgozom a tésztát. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztem a tésztát.

A mákot összekeverem a cukorral, majd a forró tejjel leöntöm. Amikor kihűlt belefacsarom a citrom levét és hozzákeverem a citrom reszelt héját.
Ha a tészta megkelt átgyúrjuk, majd két részre osztjuk. A tésztákat egyenként kinyújtjuk
koszegimarika, 2019. február 13. szerda, 09:09
Mákos réteges torta
Hozzávalók a tésztához:

1 tojás
100 g vaj
50 g cukor
200 g liszt
1 teáskanál sütőpor
A töltelékhez:

2 tojás
500 g tehéntúró
100 ml tejföl
2 evőkanál étkezési keményítő
150 g cukor
130 g darált mák
vaníliaaroma
A tojást keverjük össze 50 g cukorral, adjuk hozzá a kihűtött, olvasztott vajat. A lisztet keverjük össze a sütőporral és szitáljuk a tojásos keverékhez, a masszát gyúrjuk össze. Egy 22 cm átmérőjű tortaformát béleljünk ki sütőpapírral és simítsuk bele a tésztát úgy, hogy pereme is legyen, majd tegyük hűtőbe 30 percre.

Közben elkészítjük a tölteléket: a mákot egy tálba tesszük és forró vizet öntünk rá, annyit amennyi ellepi. 20 percig hagyjuk állni, majd leszűrjük. A túrót, a tejfölt, a tojásokat, a keményítőt, a cukrot és a vaníliaaromát egy tálba tesszük és robotgéppel
faciendum, 2018. december 11. kedd, 22:11
Mákos-almás pite aszalt szilvával
Mákos-almás pite aszalt szilvával

Hozzávalók

Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
15 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 tojás
1 evőkanál tejföl
1 tojássárga a kenéshez
A töltelékhez:
15 dkg darált mák
10 dkg aszalt szilva apróra vágva
2 alma belereszelve
1 teáskanál fahéj
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál búzadara
3 dkg mazsola
kevés víz



Elkészítés: A töltelékhez a hozzávalókat - az alma és a fahéj kivételével - egy lábosban összekeverem, kevés vizet öntök hozzá, felforralom, addig főzöm, amíg a daraszemek megduzzadnak és a cukor elolvad. Ennek állnia kell pár órát, és akkor jól besűrűsödik. Miután besűrűsödött, hozzáreszelek 2 almát, és teszek bele fahéjat.

A
vorosrozsa66, 2018. október 23. kedd, 17:36
Kiskunfélegyházi napraforgó kalács
Hozzávalók: 1 kg liszt, 4 tojás sárgája, 10 dkg cukor, 10 dkg vaj, 5 dkg élesztő, csipetnyi só, 4 dl tej. A töltelékhez: 20 dkg darált mák, 12 dkg porcukor, 5 dkg mazsola, 1 (bio) citrom reszelt héja, 2 dl tejföl, 5 db kajszibarack (vagy más gyümölcs). A kalácsok kenéséhez 1 tojás.
Az összemorzsolt élesztőre két deci langyos tejet és egy evőkanál cukrot teszünk, összekeverjük, és állni hagyjuk.
A megszitált liszthez tesszük a megmaradt cukrot, a vajat, a tojások sárgáját, csipetnyi sót, majd a megkelt élesztővel és a maradék tejjel összeállítjuk a tésztát. Amikor már jól kidolgoztuk, konyharuhával letakarjuk és egy órán át kelesztjük.
A töltelékhez a darált mákot a porcukorral, a reszelt citromhéjjal és a mazsolával elkeverjük, majd kanalanként annyi tejfölt adunk hozzá, hogy kenhető masszánk legyen. A kajszibarackot megmossuk, elfelezzük, magját eltávolítjuk.
Az idő közben megkelt tésztát lisztezett deszkán kétfelé választjuk. Az egyiket összegyúrjuk, és másfél centi vastagra
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:13
Morzsás mákos pite
Morzsás mákos pite

Hozzávalók

Hozzávalók kb. 15 szelethez:
A tésztához:
2,5 dl tej
4 dkg élesztő
40 dkg liszt
5 dkg cukor
1 tojás
5 dkg lágy vaj
A töltelékhez:
3 dl tej
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg vaj
20 dkg darált mák
1 teáskanál reszelt citromhéj
5 dkg mazsola
5 dkg darált mandula
5 dkg reszelt csokoládé
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál rum
A morzsához:
15 dkg liszt
15 dkg cukor
10 dkg vaj


Elkészítés

Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk, beleszórjuk az élesztőt, egy csipet cukrot és felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a lágy vajat, egy csipet sót, az élesztős tejet, és
vorosrozsa66, 2018. július 22. vasárnap, 14:50
Mákos kalács
Mákos kalács - jobb, mint a bejgli

A mákos kalács sokáig eláll és nem szárad meg, finom puha marad.

Hozzávalók:

1/2 l tej
10 dkg zsír
5 dkg élesztő
2 ek cukor
80 dkg finomliszt


A töltelékhez:

40 dkg darált mák
20 dkg cukor
2 dl tej
1 citrom reszelt héja meg a citrom felének facsart leve
meggy szemek ízlés szerint (vagy meggydzsem)

Kenéshez:

1 tojás sárgája
kb 0,5 dl tej

A tejben felolvasztom a zsírt. Ha már nem túl meleg a tej, beleteszem a cukrot, majd az élesztőt belemorzsolom és hagyom felfutni. A liszthez hozzáadom a sót, majd hozzáöntöm a liszthez a tejes-élesztős keveréket és összedolgozom a tésztát. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztem a tésztát.

A mákot összekeverem a cukorral, majd a forró tejjel
nanoka72, 2018. május 05. szombat, 07:23
Mákos- krémes
Hozzávalók :

Tésztához:

20 dkg Liszt
16 dkg Ráma
1 tojássárgája
csipet só
3 evőkanál langyos víz

Töltelékhez:

6 tojás
20 dkg porcukor
15 dkg darált mák
3 evőkanál holland kakaópor
1 csomag sütőpor

Krémhez:

5 dl tej
2 csomag tejszín ízű pudingpor
15 dkg Ráma
15 dkg porcukor

Tetejére porcukor

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és folpackba csomagolva 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
Ezután 2 egyforma cipót formàlunk belőle. Lisztezett sütőpapíron kinyújtjuk, és egy nagyobb telsiben 12 percig sütjük 180 C- on.
A tepsiben hagyjuk.

A töltelékhez a tojássárgáját a porcukorral habosra kikeverem, hozzáadom a kakaót, mákot és a sütőport.
Végül beleforgatjuk a keményre vert tojásfehérjét.
Ráötjük a kisült lapra és további 18 percig sütjük.

A krémhez a pudingot megfőzzük, hagyjuk kihűlni.
A margarint a
suzymama, 2018. január 25. csütörtök, 18:10
Mákos-meggyes tekercs
Hozzávalók:

Tésztához:

40 dkg tönkölybúza liszt (világos)
15 dkg túró
8 dkg cukor
4 ek olaj
2 ek tejföl
1 tojás
0,5 csomag sütőpor

Töltelékhez:

15 dkg darált mák
8 dkg cukor
1,5 dl tej forralva
1 citrom reszelt héja
1 közepes üveg meggy befőtt

Elkészítése:

A töltelékhez a cukorral összekeverjük a darált mákot, a reszelt citromhéjat, ráöntjük a felforralt tejet, és félretesszük hűlni.

A tésztához a lisztet, a sütőport, a túrót és a cukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a tojást, a tejfölt, és cipóvá gyúrjuk.

Az összeállított tésztát három részre osztjuk.

Enyhén lisztezett munkafelületen kb. 20 x 35 cm-es lapra nyújtjuk az egyik tésztát, rákenjük a mákos töltelék harmadát, és a hosszanti oldal szélére meggyet sorakoztatunk. Feltekerjük. A másik két cipót is hasonlóan készítjük el.

A
bkisseva, 2018. január 12. péntek, 14:42
1/52
Képek, videók
Szaloncukor magyar karács
furaila
2020. január 06. hétfő, 18:26
szaloncukor dobozkák
aruncus
2016. december 24. szombat, 15:52
zselés szaloncukor
sarkadykati
2014. december 22. hétfő, 18:10
szaloncukor.jpg
janna53
2014. augusztus 21. csütörtök, 19:48
szaloncukor1130.jpg
maroka
2013. december 01. vasárnap, 17:56
szaloncukor mintája
tina64
2013. november 26. kedd, 08:45
szaloncukor2.jpg
maroka
2013. november 15. péntek, 20:57
szaloncukor.preview.jp g
janna53
2013. május 31. péntek, 16:31
Marcipános szaloncukor
borcsamama
2013. január 19. szombat, 14:07
zselés szaloncukor noszta
sarkadykati
2013. január 03. csütörtök, 10:48
pulykamell-töltelékhez
iraziviki
2009. szeptember 29. kedd, 18:26
Kürtős kalács nyújtása
sacimama
2015. november 22. vasárnap, 17:56
Hernyó tészta
dandej
2019. december 06. péntek, 22:33
Tejfölös tészta
irmus
2018. július 12. csütörtök, 10:25
Diós-kávékrémes-tésztá ja.
irmus
2018. március 18. vasárnap, 09:55
Címkék
vaníliás cukrot, felfutott élesztős, tésztákat egyenként, tejbe szórjuk, tojást keverjük, darás töltelékhez, tészta készítése, cukros mákot, tészta nyújtásához, cukor elolvad, cukorral összekeverjük, keményre vert, megszitált liszthez, tojások sárgáját, élesztőt belemorzsolom, lisztet tálba,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.