Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 01:25 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mákos krémes Mákos réteg: 25 dkg darált mák 2 tojás 15 dkg
Mákos krémes
Mákos réteg:

25 dkg darált mák
2 tojás
15 dkg margarin
5 dkg cukor
2 dl tej
1 csomag sütőpor
3 dkg liszt

Piskóta:

5 tojás
15 dkg cukor
15 dkg liszt
3 evőkanál víz

Krém:

4 dl tej
4-5 evőkanál liszt
15 dkg margarin
13 dkg porcukor

Máz:

olvasztott csokoládé

A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A mákos réteghez való anyagokat összekeverjük és a tepsibe simítjuk, majd a tetejére ráöntjük a kikavart piskótatésztát. Megsütjük. Ha kész, kiborítjuk a tepsiből és megvárjuk, hogy teljesen kihűljön. Eközben elkészítjük a krémet: a tejet a liszttel felfőzzük, a margarint pedig habosra keverjük a porcukorral. Amikor a főzött krém kihűlt, a margarinnal jól összedolgozzuk. A kész krémet a tésztára simítjuk, a tetejét csokimázzal
koszegimarika, 2018. december 11. kedd, 21:18
Meggyes-mákos kocka - KARÁCSONYRA
Meggyes-mákos kocka - KARÁCSONYRA

Hozzávalók (20x32cm tepsihez):
Piskótához:
150 g darált mák
100 g kókuszreszelék
100 g darált dió
100 g porcukor
4 tojás sárgája
8 tojás fehérje

Vaníliás krémhez:
4 tojás sárgája
5 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
2 evőkanál liszt
5 evőkanál cukor
1/2 citrom leve
2 evőkanál meggypálinka
250 g lágy vaj

Meggyes réteghez:
50 dkg meggy
4 evőkanál cukor
2 teáskanál citromlé
4 lap zselatin

Csoki réteghez:
15 dkg vaj
3 evőkanál cukor
2 evőkanál holland kakaópor
4 evőkanál víz
1 evőkanál meggypálinka

Elkészítés:
A piskótához verjük fel a tojásfehérjéket. Amikor már majdnem teljesen felverődött, akkor adagoljuk hozzá kanalanként az átszitált porcukrot. A végén a tojások sárgáját
vorosrozsa66, 2018. november 03. szombat, 15:19
Habos almás-mákos sütemény (meggyes) liszt nélkül
Hozzávalók:
a tésztához:
6 tojássárgája
10 dkg darált dió (vagy mandula)
10 dkg darált mák
1 teáskanál foszfátmentes sütőpor (DM Alnatura)
1-2 evőkanál méz

az almás réteghez:
10-12 alma (idared)
1 teáskanál fahéj
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál méz

a habhoz:
6 tojásfehérje
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál méz
5 dkg darált mák

Először az almás réteget készítjük el, amihez az almát lereszeljük és a mézzel, citromlével és fahéjjal közepes lángon, néha átkeverve megpároljuk. Akkor jó, ha a leve nagyjából elpárolgott már. Amíg párolódik az alma elkészítjük a tésztát, amihez a tojássárgáját kihabosítjuk, majd alaposan összekeverjük a többi hozzávalóval. 25 x 25 centis brownie formába nyomkodjuk. Erre tesszük a párolt almát. Elsimítjuk, majd 150 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Mielőtt letelne a 20 perc a tojásfehérjéből, citromléből és mézből kemény habot verünk. Óvatosan, hogy a hab össze ne törjön
bkisseva, 2017. március 01. szerda, 13:51
Meggyes-mákos kocka
EHHEZ NEM KELL A SÜTŐT BEKAPCSOLNI . . . AVAGY MEGGYES - MÁKOS KOCKA

HOZZÁVALÓK
meggyes réteghez :
- 2 üveg meggybefőtt, 25 dkg búzadara, 1 tk fahéj, 4 ek cukor ( de lehet több is - ízlés szerint ) 1 ek vaníliás pudingpor.

A befőttet a levével együtt feltesszük főni, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és felforraljuk. ( én egy kicsit összemixeltem ) Ezután beleöntjük a darát és a pudingport. Pár percig főzzük, amíg jó sűrű nem lesz és vízzel kiöblített 20 x 30 - as tepsibe szétterítjük, majd hagyjuk kihűlni.

mákos réteghez :
- 25 - 30 dkg darált mák, 10 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 3 - 4 ek lekvár és annyi tej, hogy sűrű masszát kapjunk ( kb 1 - 1 , 5 dl )
A mákot összekeverjük a cukrokkal, a citromhéjjal és felfőzzük a tejjel, majd belekeverjük a lekvárt és rásimítjuk a meggyes rétegre.

csokis réteghez:
- 2 tábla tejcsoki ( nálam Milka ), 2 dl tejszín
A tejszínt felmelegítjük, beletördeljük a csokoládét és
bkisseva, 2017. február 23. csütörtök, 15:01
mákos -tejfölös sütemény!
mákos rész
mák - 5 ek.
búzadara -. 1 tk
tej - 125 ml
cukor - 2 evőkanál. kanál

A tejfölös rész
tejföl - 300 g
cukor - 2 evőkanál. kanál
vaníliás cukor -. 1 tk
liszt - 2 evőkanál

tészta
vaj - 100 g
Cukor - 4 evőkanál. kanál
tojás - 1 db
liszt - 200 gr.

a mákos réteget készitem el elöszőr, a darált mákot,darát, tejet és a cukort összekeverem .
lassú tüzön 7 percig főzőm , leveszem a gázról és belekeverem a vaniliát és a lisztet.
a tejfölös réteghez a tejfölt, cukrot, vaniliát, lisztet kikeverem .
a tésztához a vajat és a cukrot alaposan kikeverem , hozzáadom a tojást, lisztet, jól kidolgozom .
a tésztát egy 21 cm - kerek formába rakom , vakon elkezdem sütni , 180 fokon 10 percig .
kiveszem a sütőből a tésztát , rásimitom a mákos s arra a tejfölös réteget .
visszarakom a sütőbe és még 30 percig sütöm készre .
ibolya58, 2017. február 05. vasárnap, 17:02
Habos mákos-meggyes szelet
hozzávalók / 6 adag
A tésztához

15 dkg margarin
20 dkg finomliszt
1 kk sütőpor
1 ek cukor
1 db tojássárgája
2 ek tejföl

A gyümölcsös réteghez

20 dkg meggy (ledarálva vagy 5 ek szilvalekvár)

A mákos réteghez

15 dkg mák (darált)
10 dkg cukor
1 citromból nyert citromhéj (reszelt )
1.5 dl víz (forró)

A habhoz

4 dl habtejszín
4 dkg mák (darált)
2 ek porcukor (ízlés szerint)

elkészítés

A tésztához összemorzsoljuk a margarint a sütőporos liszttel, majd hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját és a tejfölt. Összegyúrjuk, ha nehezebben áll össze, adhatunk hozzá 1-2 evőkanál tejfölt, és letakarva 1-2 órát pihentetjük.
A töltelékhez a mákot összekeverjük a cukorral és a reszelt citromhéjjal. Ráöntünk 1,5 dl forró vizet, és félretesszük pihenni.
A sütőt előmelegítjük. A tésztát lisztezett
bkisseva, 2017. január 26. csütörtök, 13:24
Sütemények lagzira ...
habosra a porcukorral, reszeljük bele a citrom héját és nyomjuk bele a levét is. Keverjük el jól a hozzávalókat.
4
Ha kihűltek a tésztalapok, akkor kenjünk meg az egyik lapot a citromos vajas krémmel, majd helyezzük rá a másikat.

Kókusz krémes 1 adag
Hozzávalók
35 dkg háztartási keksz
6 dkg kókuszreszelék
6 dkg darált dió
10 dkg vaj
2,5 dl tej
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál cukor
1 teáskanál instant kávépor
A középső réteghez:
2 kókuszos pudingpor
8 evőkanál cukor
9 dl tej
3 evőkanál kókuszreszelék

A tetejére:
20 dkg tejcsokoládé
1 teáskanál vaj

Elkészítése
A kekszet apróra tördeljük, a kókusszal és a dióval összekavarjuk. A vajat, a tejet, a kakaót, a cukrot és a kávéport egy edénybe tesszük és lassú tűzön felfőzzük. Amikor minden alapanyag felolvadt el is készült, ekkor ráöntjük a kekszre és jól összekavarjuk. Ha nagyon száraz a massza, még egy kevés tejet önthetünk
offramaja, 2016. június 12. vasárnap, 14:57
fehérmákos -kókuszos süti
sütőpor

Kókuszos réteg:
500 ml tejszin
3 tojásfehérje
80 g cukor
100 g kókusz pehely
40 g puding
1 evőkanál burgonya Liszt
1/4 Teáskanál sütőpor

Cukormáz:
200 g porcukor
2-3 evőkanál citromlé

a tésztához összekeverem a lisztet , sót, tojássárgát, vajat , porcukrot, jól kidolgozom .Utána a hütőbe rakom 45 percre , kiveszem , s egy 21 x 25 cm - kivajazott tepsibe öntöm a masszát.
180 fokon 15 percig sütöm .
a mákos réteghez a mákot lábasba rakom , felöntöm kevés meleg vizzel, 20 percig füzöm lassú tüzön ,
utána finom szitán átszüröm , hozzáadom a mazsolát, narancshéjat, vajat, cukrot, mézet . igy együtt fözöm 2 percig .
a tojást összekeverem a sütőporral, darával, s a mákos masszához keverem .
a mákos masszát a tepsibe lévő tésztára simitom , s s még 180 fokon sütöm kb : 15 percig .
Ha megsült, akkor lekvárral megkenem a tészta tetejét.
A kókuszos réteghez összekeverem az összes
ibolya58, 2014. november 05. szerda, 13:13
Habos-mákos sütemény
Hozzávalók:
a tésztalaphoz:

45 dkg liszt
30 dkg margarin
2 tojássárgája
10 dkg cukor
2 evőkanál tejföl

a mákos töltelékhez

30 dkg mák
20 dkg cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 teáskanál citromhéj
8-10 evőkanál szilvalekvár

a habos réteghez

7 dl tejszín
2 csomag habfixáló
10 dkg mák
porcukor ízlés szerint

A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a hideg margarinnal (késes aprítóban is végezhetjük ezt a műveletet), majd hozzáadjuk a tojássárgát, cukrot és a tejfölből annyit teszünk bele, hogy összeálljon a tésztánk. Letakarva a hűtőben 1 órát pihentetjük.
A töltelékhez a mákot ledaráljuk, összekeverjük a cukorral, fahájjal és reszelt citromhéjjal. Ráöntünk 2,5 dl forró vizet s félretesszük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztát lisztezett deszkán fél centi vastagra kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Villával
yaskane, 2014. augusztus 11. hétfő, 12:20
mákos meggyes kocka sütés nélkül
meggyes réteghez :
- 2 üveg meggybefőtt, 25 dkg búzadara, 1 tk fahéj, 4 ek cukor ( de lehet több is - ízlés szerint ) 1 ek vaníliás pudingpor.

mákos réteghez :
- 25 - 30 dkg darált mák, 10 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 3 - 4 ek lekvár és annyi tej, hogy sűrű masszát kapjunk ( kb 1 - 1 , 5 dl )

csokis réteghez:
- 2 tábla tejcsoki ( nálam Milka ), 2 dl tejszín

http://juditkakonyhaja.blogspot.hu/2013/02/ehhez-nem-kell-sutot-be kapcsolni-avagy.html
quacline, 2014. június 17. kedd, 20:10
Habos almás-mákos tészta
A tésztához:
6 tojássárgája
10 dkg darált dió(vagy mandula)
10 dkg darált mák
1-2 evőkanál méz
1 teáskanál sütőpor
Az almás réteghez:
10-12 alma
1 teáskanál fahéj
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál méz
A habhoz:
6 tojásfehérje
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál méz
5 dkg darált mák

Először az almás réteget készítjük el,amihez az almát lereszeljük és a mézzel,citromlével és fahéjjal, közepes lángon,néha átkeverve megpároljuk.Akkor jó,ha a leve nagyjából elpárolgott már.
Amíg párolódik az alma elkészítjük a tésztát,amihez a tojássárgáját kihabosítjuk,majd alaposan összekeverjük a többi hozzávalóval. 25x25 centis brownie formába nyomkodjuk. Erre tesszük a párolt almát.Elsimítjuk,majd 150 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.Mielőtt letelne a 20 perc a tojásfehérjéből,citromléből és mézből kemény habot verünk.Óvatosan,hogy a hab össze ne törjön ,hozzáforgatjuk a mákot is.Az almás rétegre kenjük,majd újabb 15 percre
erzsikepuskas, 2013. december 10. kedd, 08:34
Habos almás-mákos sütemény
Habos almás-mákos sütemény

Hozzávalók:

a tésztához:
6 tojássárgája
10 dkg darált dió (vagy mandula)
10 dkg darált mák
1 teáskanál foszfátmentes sütőpor (DM Alnatura)
1-2 kanál méz

az almás réteghez:
10-12 alma (idared)
1 teáskanál fahéj
2 kanál citromlé
1 kanál méz

a habhoz:
6 tojásfehérje
1 kanál citromlé
1 kanál méz
5 dkg darált mák

Először az almás réteget készítjük el, amihez az almát lereszeljük és a mézzel, citromlével és fahéjjal közepes lángon, néha átkeverve megpároljuk. Akkor jó, ha a leve nagyjából elpárolgott már. Amíg párolódik az alma elkészítjük a tésztát, amihez a tojássárgáját kihabosítjuk, majd alaposan összekeverjük a többi hozzávalóval. 25 x 25 centis brownie formába nyomkodjuk. Erre tesszük a párolt almát. Elsimítjuk, majd 150 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Mielőtt letelne a 20 perc a tojásfehérjéből, citromléből és mézből kemény habot verünk.
horvathnemagdi, 2013. november 04. hétfő, 19:40
1/2
Képek, videók
Francia mákos krémes.jpg
vorosrozsa66
2018. november 04. vasárnap, 13:20
Kekszes-krémes.jpg
vorosrozsa66
2018. november 03. szombat, 15:54
Oreós-tejszínes krémes.jp
vorosrozsa66
2018. október 22. hétfő, 15:52
Puha mézes krémes.jpg
vorosrozsa66
2018. október 22. hétfő, 14:21
Epres tojáslikőrös krémes
vorosrozsa66
2018. július 17. kedd, 14:15
Krémes diós szelet.jpg
vorosrozsa66
2018. június 30. szombat, 15:36
Csoda krémes.jpg
vorosrozsa66
2018. június 30. szombat, 15:30
Epres krémes gofri
irmus
2018. június 05. kedd, 06:39
Sütés nélküli krémes eper
irmus
2018. június 02. szombat, 14:27
Krémes
irmus
2018. május 21. hétfő, 15:23
Kekszes banános krémes.jp
vorosrozsa66
2018. április 12. csütörtök, 19:07
meggyes_kremes.jpg
vorosrozsa66
2018. április 12. csütörtök, 18:27
sütőpapir helyett
iraziviki
2009. július 25. szombat, 15:57
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.