Belépés
2019. március 26. kedd | 13. hét | 85. nap | 05:27 | Emánuel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
EP-választás - Ma kezdik az értesítők kézbesítését
szavazókörben tudnak élni választójogukkal. Az értesítők nyomtatása a március 20-ai névjegyzéki állapotnak megfelelően pénteken kezdődött meg, azok kiküldésével az iroda a Magyar Postát bízta meg.

A 7,9 millió választópolgárnak legkésőbb április 5-éig postázzák az értesítőt a lakcímükre arról, hogy szerepelnek a névjegyzékben. Ha valaki ezt nem kapja meg, akkor a jegyzőnél (a helyi választási iroda vezetőjénél) jelezheti, aki ekkor új értesítőt állít ki.

Azoknak, akik még nem nagykorúak, de a május 26-ai választásig betöltik 18. életévüket, ugyancsak most kell megkapniuk az értesítőt.

Az értesítő a választópolgár személyes adatai közül csak a nevet, születési nevet, születési időt és a lakcímét tartalmazza.

Az értesítőn megtalálható továbbá a szavazás pontos helye és ideje. Az értesítő bemutatása nem feltétele a szavazásnak. A szavazásra a választópolgárnak a lakcímkártyáját kell elvinnie, továbbá igazolnia kell személyazonosságát érvényes személyazonosító igazolvánnyal, útlevéllel vagy
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 07:05
EP-választás - Hétfőn megkezdik az értesítők kézbesítését
szavazókörben tudnak élni választójogukkal.

Az értesítők nyomtatása a március 20-ai névjegyzéki állapotnak megfelelően pénteken kezdődött, azok kiküldésével az iroda a Magyar Postát bízta meg.

A 7,9 millió választópolgárnak legkésőbb április 5-ig postázzák az értesítőt a lakcímükre arról, hogy szerepelnek a névjegyzékben. Ha valaki ezt nem kapja meg, akkor azt a jegyzőnél (a helyi választási iroda vezetőjénél) jelezheti, aki ekkor új értesítőt állít ki.

Azoknak, akik még nem nagykorúak, de a május 26-ai választásig betöltik 18. életévüket, ugyancsak most kell megkapniuk az értesítőt.

Az értesítő a választópolgár személyes adatai közül csak a nevet, születési nevet, születési időt és a lakcímét tartalmazza, megtalálható rajta a szavazás pontos helye és ideje.

Az értesítő bemutatása nem feltétele a szavazásnak.

A szavazásra a választópolgárnak a lakcímkártyáját kell elvinnie, továbbá igazolnia kell személyazonosságát érvényes személyazonosító igazolvánnyal, útlevéllel vagy
velemenyezd, 2019. március 23. szombat, 09:31
EU-csúcs - Uniós vezetők a Brexit határidejének meghosszabbításának lehetősége mellett foglaltak állást
alapos munka eredménye, amely a lehető legjobb egyezség úgy Nagy-Britannia, mint az unió számára. Azt újratárgyalni nem lehet. Elutasítása esetén megállapodás nélkül lép ki az unióból Nagy-Britannia, az unió erre is fel van készülve - közölte.

"Nem tehetünk úgy három év leforgása után, minthogyha a brit emberek nem a kilépés mellett foglaltak volna állást" - tette hozzá a francia államfő.

Sebastian Kurz osztrák kancellár nyilatkozatában abszurdnak nevezte, ha az Egyesült Királyság rész venne a májusi európai parlamenti választáson. Rövid sajtótájékoztatóján elmondta, hogy támogatja a brit európai uniós kiválás elhalasztását, amennyiben "sikerül választ adni bizonyos fontos kérdésekre".

"Fontos, hogy az Egyesült Királyság ne vegyen részt a választáson. Érthetetlen lenne egy olyan országnak a részvétele, amely el akarja hagyni az Európai Uniót" - tette hozzá.

A kilépés jövő heti határidejének meghosszabbításával kapcsolatban ugyanakkor leszögezte, az még mindig jobb, mint az úgynevezett
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 15:42
Március 15. - Böröcz: most szavazatokkal kell megküzdeni Európa és Magyarország jövőjéért
A Fidelitas elnöke a budapesti Petőfi-szobornál azt hangsúlyozta, hogy a május 26-ai EP-választáson az "általunk ismert Európa" megmaradása a tét. Szerinte ahogy 171 éve elképzelhetetlen vállalkozásnak tűnt szembeszállni Béccsel, úgy ma is sokan azt mondják, reménytelen megfordítani az őshonos európai népek demográfiai folyamatait és nincs más jövő, csak a tömeges migráció.

Úgy vélte azonban, hogy ami egy adott történelmi pillanatban elképzelhetetlennek tűnik, az évszázados távlatból visszatekintve egészen természetes is lehet. Példaként említette, hogy Petőfiék 1848-ban egy akkoriban németül beszélő várost, Pestet tüzeltek fel a magyar szabadságért.

Nem szabad belenyugodni abba, hogy majd jönnek mások, és mi gyerekeink és unokáink helyett inkább rájuk bízzuk hazánk sorsát. Nem mondhatunk le a magyar jövőnkről - hangoztatta.

Borbély Ádám a Fidelitas budapesti elnöke arról beszélt, hogy a szabadságharc hősei és a márciusi ifjak mára a szabad Magyarország szimbólumává váltak.

Virágh
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 22:02
Lelkük rajta!
Tizenkét éve foglalkozom Mosonmagyaróvár Ötvenhatjával, tíz éve szerkesztem a Mosonmagyaróvár, 1956 c. weboldalt ( www.emlekhely1956-movar.egalnet.hu), tizenkét éve dolgozom azon, hogy az ötvenhatos hagyomány - és emlékmegőrzés a városi kollégium egyik identitáspontja legyen és maradjon, hat éve Gulyás Lajos nevét viseljük, ez külön arculat. De már nem sokáig, összevonják az intézményt a gimnáziummal. Ezzel ennek (is) vége. Öt évig voltam titkára a Mosonmagyaróvári '56-os Egyesületnek, ma már tagja sem vagyok. Tizenkét éve gyűjtöm Ötvenhatot. Ezres könyvtár, dokumentum - és fotógyűjtemény, sajtótermékek, képzőművészeti alkotások, érem- és plakett gyűjtemény. Számtalan cikket, tanulmányt, pályázatot írtam, rendeztem kiállítást, előadást, megemlékezést, mondtam beszédet megemlékezésen, emlékmű avatáson, évfordulón, ... Hat éve vezetem több, egyéb ötvenhatos témájú mellett Az én újságom 1956-ról blogomat, s tucatnyi ötvenhatos facebook oldalamat, köztük a Laktanya Múzeum story 2005-2019 címűt. Tizenkét éve
azenujsagom, 2019. március 02. szombat, 06:35
EP-választás - Ujhelyi: aki szereti a hazáját, az Európai Uniót támogatja
tárgyalni a magyar kormányzatnak a következő hétéves európai uniós költségvetésről, fejlesztési ciklusról".

"Olyan kormányfő, aki hazug kampánnyal belerúgott az egész Európai Unióba, hogyan akar megállapodni a következő évek Magyarországra jutó fejlesztési forrásairól?" - tette fel a kérdést a szocialista politikus.

Ujhelyi István szerint "felháborító és veszélyes az a politika, amellyel Orbán hadban áll nemcsak az európai baloldallal, hanem már a saját európai jobboldali pártcsaládjával is".

A május 26-ai európai parlamenti választással kapcsolatban azt mondta, "a Fidesz arra készül, hogy személyesen járassa le az összes ellenzéki párt vezetőjét, képviselőjelöltjeit. Mint mondta, azt üzeni a Fidesznek és a kormányzatnak, hogy "nem lehet minket megfélemlíteni, végig fogunk menni a május 26-ai választásokig azon az úton, amelynek az eredményeként felmutatunk egy piros lapot Orbán rendszerének, és megkérjük a magyar választókat, hogy támogassák az Európa-párti MSZP-Párbeszéd választási
velemenyezd, 2019. március 01. péntek, 16:31
Prisztás-gyilkosság - Perújítást rendelt el Portik Tamás egyik büntetőperében a Fővárosi Ítélőtábla
A Fővárosi Ítélőtábla hétfői közleménye tartalmazza, hogy november 12-ei döntésük szerint védői indítványra rendelték el a perújítást, melyet a Fővárási Törvényszék folytat majd le.

Az 1996-ban történt gyilkosság ügyében a Fővárosi Ítélőtábla 2016. május 26-án kihirdetett másodfokú, jogerős ítéletével 15-15 év fegyházra ítélte a két férfit.

A tényállás lényege szerint Prisztás József és Portik Tamás elszámolási vitába keveredett.

A tábla közleménye szerint "a sértett hozzáállásán feldühödött P. T. I. r. terhelt kijelentette H. I. II. r. terheltnek, hogy P. J-tki kell nyírni, a sértettnek meg kell halnia. P. T. I. r. terhelt annak kapcsán keletkezett indulatában, hogy a sértett nem hajlandó átengedni neki az ingatlanokat, illetve azért, mert féltékeny volt a sértett budapesti éjszakai életben betöltött meghatározó szerepére, elhatározta, hogy megöleti őt."

A gyilkosságra a jogerős ítélet szerint 1996. november 1-jén került sor, Portik Tamás utasítására Hatvani István hajtotta végre
velemenyezd, 2018. november 22. csütörtök, 17:19
Morawiecki: a lengyel igazságügyi reform a kommunizmus maradványaitól tisztítja meg a bíróságokat
Jaruzelski tábornok által 1981. decemberében meghirdetett hadiállapot idején tevékeny bírák, akik "szégyenletes ítéleteket szabtak ki a szabadságért és a demokráciáért küzdő lengyelekre".

Az EB tavaly decemberben indította el Varsóval szemben az uniós alapszerződés 7. cikke szerint eljárást, amelyben következő lépés Lengyelország meghallgatása lesz az EU-ügyekért felelős tagállami miniszterek június 26-ai tanácsülésén.

A legfelsőbb bíróságra vonatkozó törvényben a lengyel parlament áprilisban, majd májusban is elfogadott egyes, az EB ajánlásaival megegyező módosításokat. Enyhültek többek között a bírák nyugdíjkorhatárának csökkentésére vonatkozó előírások. A 65 éves nyugdíjkorhatárt elért bírák szolgálati idejét az államfő meghosszabbíthatja, erről ráadásul nemcsak maga dönt, hanem az országos igazságszolgálati tanács véleményét kell kérnie.

A lengyel sajtó az utóbbi hónapokban a legfelsőbb bíróság hét olyan jelenlegi tagját sorolt fel, akik a több tucat ember halálával és tízezrek
velemenyezd, 2018. június 15. péntek, 18:52
Június 16-ra emlékezőknek!
emlékhelyénél.

Emlékezzünk!

2018. június 8-án huszonkilenc éve, hogy Mosonmagyaróváron felszakadtak az 1956. október 26-ai sortűz fájdalmas emlékét évtizedekig hordozó sebek, ugyanis ezen a napon a Magyar Demokrata Fórum helyi szervezete nyílt vitát rendezett a Városi Művelődési Központ nagytermében 1956. október. 26. Mosonmagyaróvárott címmel. ( Az MDF helyi szervezete egyébként 1989. márciusában megalakította az 1956-ot kutató munkacsoportját, elnöke Sólyom Tibor volt.)

A fórum apropóját egy, a Határőr újság 1989. május 22-ei számában megjelent A tanúk felelőssége c. cikk adta Horváth J. Ferenc tollából.

De mi volt az apropója Horváth J. Ferenc írásának?

A szerző a cikkben, egy, a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság c. műsorában elhangzott riportra hivatkozva fogott tollat.
Szerencsére az OSA digitális archívumából letölthetők a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság műsorának idevágó átiratai. Némi kutatómunka után meg is találtam azt az átiratot, amire
azenujsagom, 2018. június 12. kedd, 04:06
Mosonmagyaróvár forró nyara – 1989.
2018. június 8-án huszonkilenc éve, hogy Mosonmagyaróváron felszakadtak az 1956. október 26-ai sortűz fájdalmas emlékét évtizedekig hordozó sebek, ugyanis ezen a napon a Magyar Demokrata Fórum helyi szervezete nyílt vitát rendezett a Városi Művelődési Központ nagytermében 1956. október. 26. Mosonmagyaróvárott címmel. ( Az MDF helyi szervezete egyébként 1989. márciusában megalakította az 1956-ot kutató munkacsoportját, elnöke Sólyom Tibor volt.)

A fórum apropóját egy, a Határőr újság 1989. május 22-ei számában megjelent A tanúk felelőssége c. cikk adta Horváth J. Ferenc tollából.

De mi volt az apropója Horváth J. Ferenc írásának?

A szerző a cikkben, egy, a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság c. műsorában elhangzott riportra hivatkozva fogott tollat.
Szerencsére az OSA digitális archívumából letölthetők a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság műsorának idevágó átiratai. Némi kutatómunka után meg is találtam azt az átiratot, amire H.J.F. írásában hivatkozhatott.

Ez pedig az
azenujsagom, 2018. június 07. csütörtök, 07:23
Május 12. - az Emlékhelyek Napja
A Nemzeti Örökség Intézete 2018. május 12-én harmadik alkalommal rendezi meg az Emlékhelyek Napja (emlekhelyeknapja.hu) elnevezésű országos programsorozatát, mellyel a magyar történelemben és kultúrában kiemelt fontossággal bíró nemzeti - és történelmi emlékhelyekre kívánják felhívni a figyelmet.

Magyarországon tizenhét nemzeti emlékhely és negyvenkilenc történelmi emlékhely található, ,, melyek jelentőségét a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság javaslata alapján az Országgyűlés törvénnyel ismerte el. Ezek egységes megjelöléséről a Nemzeti Örökség Intézete gondoskodott. A felállított sztélék nem csupán egységesen és könnyen felismerhetővé tették az emlékhelyeket, de tömören azok jelentőségéről is tájékoztatják az érdeklődőket." ( nori.hu)

Győr-Moson-Sopron megyében két nemzeti - és négy történelmi emlékhely található. A történelmi emlékhelyek sorába tartozik az ipartelepi '56-os Emlékpark, Gyásztér, a ,,Mosonmagyaróvár, a határőrlaktanya előtti
azenujsagom, 2018. május 12. szombat, 06:15
'56 -ról a nyugdíjas egyetemen
Többször szóvá tettem, hogy az évek óta Mosonmagyaróváron is működő nyugdíjas egyetem előadásai között egyszer sem szerepeltették a város 1956-os történelmét. Nos, ha csak részben is, de 2018. május 17-én Dr. Iváncsics János alpolgármester, a Helyi Értéktár Bizottság elnöke: ,,Mosonmagyaróvár helyi értékei." című előadásában nem lesz megkerülhető ötvenhat, ugyanis felterjesztésemre 2015-ben a települési értéktár részévé vált: ,,Mosonmagyaróvár 1956-os történelmi hagyományai, különös tekintettel a Gyásznapra (október 26.)"

(Mosonmagyaróvár Város Önkormányzat Képviselő-testületének a rendszerváltozás utáni első képviselő-testületi határozata (1/1990. Kt. határozat) kimondja, hogy a határőrlaktanya előtti sortűz és a forradalom leverése utáni megtorlások áldozatainak emlékére október 26-át, városi gyásznappá nyilvánítja. A napjainkra kialakult gyásznapi és azt megelőző történelmi hagyományok az alábbiak:
a Gyásznapot megelőző vasárnapi napon isten tisztelet a mosoni
azenujsagom, 2018. április 25. szerda, 05:52
1/6
Képek, videók
EP.választás után...
caris11935
2009. december 11. péntek, 13:27
EP.választás itt...Gyulán
caris11935
2009. október 30. péntek, 09:21
magyar páros_jégtánc.jpg
maroka
2019. március 22. péntek, 13:58
Isten áld meg a Magyart
dandej
2019. március 15. péntek, 09:37
Magyaros menyasszonyi ruh
eva6
2019. március 02. szombat, 09:46
Magyar pizza
eva6
2019. február 28. csütörtök, 09:16
Vajdasági magyarok Hungar
menusgabor
2019. február 19. kedd, 21:20
magyar jégtáncos pár.jpg
maroka
2019. január 26. szombat, 22:32
magyar_nota.jpg
menusgabor
2019. január 23. szerda, 20:06
magyar váltó0113.jpg
maroka
2019. január 13. vasárnap, 17:33
magyar áldás1231.jpg
maroka
2018. december 31. hétfő, 13:17
magyar angol 6-3.jpg
menusgabor
2018. december 22. szombat, 19:09
magyar_ottoaz_elet_alk ony
menusgabor
2018. december 06. csütörtök, 14:04
drótszőrű-magyar-vizsl a.j
charlotteani
2018. december 04. kedd, 17:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.