Belépés
2019. március 19. kedd | 12. hét | 78. nap | 18:17 | József, Bánk
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Sári mézes
Hozzávalók
krem
tej 0.5 liter
liszt 5 evőkanál
Ráma 20 dekagramm
porcukor 20 dekagramm
vaníliás cukor 1 csomag
Tészta
méz 2 evőkanál
tojás 1 darab
tej 3 evőkanál
porcukor 20 dekagramm
Ráma 5 dekagramm
szódabikarbóna 1 kávéskanál
kakaó 2 kávéskanál
liszt 35 dekagramm
Teteje
csokoládé 1 darab

Elkészítés
1. lépés
A mézet, tojást, tejet, porcukrot, Ramát összekeverjük, majd hozzáadjuk a 35 dkg lisztet, a szódabikarbónát és a kakaót, majd összegyúrjuk.

2. lépés
Három részre osztjuk és megsütjük 24x34cm-es tepsiben. Nagyon gyorsan sül.

3. lépés
A tejet a liszttel felfőzöm. 20 dkg Ramát, 20 dkg porcukorral és a vaníliával kikeverem, majd a két krémet összekeverem.

4. lépés
Megtöltöm a lapokat és hagyom puhulni. Tetejére csokit szoktam
koszegimarika, 2019. január 06. vasárnap, 18:43
Paradicsomos húsgombóc
Hozzávalók:

60 dkg darált hús
1 csésze rizs
1 kis hagyma
1 tojás
paradicsom

bors
5 db zöldpaprika
1 fej zeller

Elkészítés:

A felaprított hagymát a darált húshoz adom, és a rizzsel, a fűszerekkel
és a tojással formázható keveréket készítek. (Több tojást nem szabad
hozzáadni, mert kemények lesznek a gombócok.)

Egy nagyobb edényben kb. 2 liter vizet forralok, beledobom a leveskockát.
Amikor forr, lobog, a húsos keverékből kézzel kisebb alma nagyságú
gombócokat formázok, és a forrásban lévő lébe teszem, lefedem, és kb.
1 órát közepes lángon főzöm. Nagyon nem szabad zubognia, mert
széteshetnek a gombócok. Szükség szerint a főzőlevet pótolni kell, mert
a gombócok szépen megdagadnak. Nem baj, ha rizsszemek vagy
húsdarabkák válnak le, mert a mártást gazdagítják.
Egy idő után kiveszek és kettévágok egy gombócot, ellenőrzöm, hogy a
közepén is puha-e a rizs. Ha igen, tálra
klarika47, 2018. szeptember 30. vasárnap, 13:24
Stracciatella, Sztracsatella szelet
dkg cukor
8 dkg liszt
fél csomag sütőpor
2 evőkanál víz
3 evőkanál étolaj
csipet só

A kakaóshoz:

2 evőkanál kakaópor

Az egész tojásokat felverem a cukorral, olajjal, vízzel és csipet sóval. Amikor már jó habos, hozzáadom a lisztes sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsiben 160-170°C-on megsütöm. Amikor megsültek, két-két egyforma lapra vágom fel. A barna lap ugyanígy készül, csak 2 evőkanál kakaóport keverek a liszthez, és a liszttel együtt adom a masszához.

A krémhez:

2 csomag vaníliás pudingpor
8 dl tej
7 dkg cukor
1/2 csomag főzés nélküli zselatin
1 nagy narancs reszelt héja és leve

A pudingport a tejjel és a cukorral a szokásos eljárással felfőzöm, majd a fél csomag főzés nélküli zselatint még melegen hozzákeverem. Kihűtöm, és a narancs reszelt héját és levét is hozzáadom.

4 dl habtejszín
3 dkg porcukor
10 dkg
bkisseva, 2017. augusztus 30. szerda, 11:43
Francia hagymaleves ementáli sajttal
Francia hagymaleves ementáli sajttal
Hozzávalók 4 főre
» 4 db vöröshagyma
» 2 evőkanál liszt
» 2 evőkanál olaj
» 2 evőkanál margarin
» 4 evőkanál ementáli sajt
» 2 db Marhahúsleves-kocka
» 1,2 liter víz
» 4 szelet toast kenyér
» 2 csipet őrölt feketebors

Elkészítés:

Felfőzöm a Marhahúsleves kockákat kb. 1 liter lobogó vízben.
Karikákra vágom a hagymát, megdinsztelem forró olajon és megszórom liszttel. Ha a liszt picit megpirult hozzáadok 1 pohár hideg vizet és jól elkeverem.
Hozzáadom a hagymát a forró leveshez, ízesítem borssal és kb. 20 percig főzöm.
A kenyérszeleteket megpirítom margarinon. Ezután adagonként egy hőálló leveses tálba teszem.
A kenyerekre rátöltöm a levest, megszórom reszelt sajttal és forró sütőben sütöm, míg a sajt megolvad.
zsokanita, 2016. március 12. szombat, 19:03
Porhanyós kifli, dióval és lekvárral töltve
liszt
1 margarin
10 dkg kristálycukor
1 tojássárgája
1 dl tej
2 dkg élesztő
pici só
1 egész tojás a tetejét megkenni

Töltelék hozzávalói:
25 dkg darált dió
cukor -ízlés szerinti mennyiségben
kevés tej-ebben felfőzöm a diót és cukrot
fél citrom reszelt héja
sárgabarack lekvár ( máskor sütésálló gyümölcsízt használok )

A tejben feloldok 1 mokkás kanál cukrot és felfuttatom a 2 dkg élesztőt. Közben a margarint elmorzsolom a liszttel, hozzáadom az 1 tojás sárgáját és a felfuttatott élesztőt, valamint egy pici sót. Jól kidolgozom a tésztát, majd ketté vágom, mert egy darabban nem lehet szép vékonyra nyújtani, kb.1,5 mm vastagságra törekedtem.

Nyújtás után egy 6 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatom a tésztát és megtöltöm a diós töltelékkel, majd kiflialakúra feltekerem. A tetejét megkenem felvert tojással, tepsi raktam és 1 órát konyha hőmérsékleten kelesztettem, majd előmelegített sütőben kisütöttem. Villanytűzhelynél 300
klementinagidro, 2015. június 05. péntek, 12:25
Részeges ponty
Részeges ponty

Hozzávalók:
(4 személyre)

1 kg filézett pontyszelet
1 kg hagyma (a pácoláshoz)
40 dkg gomba
2 dl tej
2 dl vörösbor
5 dkg liszt
10 dkg reszelt sajt
1 csokor petrezselyem
őrölt bors

olaj
Elkészítés:

Megtisztítom a pontyot, majd kifilézem. Alaposan besózom, és az apró darabokra vágott hagymába állni hagyom 4-6 órát. Ha eleget állt, a hagymát leszedem. A halszeleteket megforgatom lisztbe és forró olajban kisütöm.
Sorban egymás mellé, tűzálló tálba rakom. A tisztított, apróra vágott petrezselymes gombát megpirítom olajon és a zsiradéktól lecsepegtetve, a lerakott halszeletekre terítem, megsózom, megborsozom, majd a vörösborral meglocsolom. A maradék zsiradékot kevés liszttel megszórom, nagyon kicsit megpirítom, a tejjel felfőzöm, végül a halszeletekre öntöm. Az előre leszeletelt sajtot a tetejére szórom, és csak pár percig
jozsef_olah_9843, 2015. április 08. szerda, 10:04
Porhanyós kifli, dióval és lekvárral töltve
margarin
10 dkg kristálycukor
1 tojássárgája
1 dl tej
2 dkg élesztő
pici só
1 egész tojás a tetejét megkenni

Töltelék hozzávalói:
25 dkg darált dió
cukor -ízlés szerinti mennyiségben
kevés tej-ebben felfőzöm a diót és cukrot
fél citrom reszelt héja
sárgabarack lekvár ( máskor sütésálló gyümölcsízt használok )

A tejben feloldok 1 mokkás kanál cukrot és felfuttatom a 2 dkg élesztőt. Közben a margarint elmorzsolom a liszttel, hozzáadom az 1 tojás sárgáját és a felfuttatott élesztőt, valamint egy pici sót. Jól kidolgozom a tésztát, majd ketté vágom, mert egy darabban nem lehet szép vékonyra nyújtani, kb.1,5 mm vastagságra törekedtem.

Nyújtás után egy 6 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatom a tésztát és megtöltöm a diós töltelékkel, majd kiflialakúra feltekerem. A tetejét megkenem felvert tojással, tepsi raktam és 1 órát konyha hőmérsékleten kelesztettem, majd előmelegített sütőben kisütöttem. Villanytűzhelynél 300
lilagondolatok, 2014. december 04. csütörtök, 15:13
Sárgadinnyés ételek
Sárgadinnyés ételek

Albigens kehely - töltött sárgadinnye
(Coupe albigeosis)
Hozzávalók: 2 közepes sárgadinnye, 3-4 articsóka-java (konzerv), 1 közepes alma, 1 banán (vagy 2 őszibarack), pár szem dióbél, 2 dl muskotályos fehérbor.
A dinnyéket keresztben elvágjuk, kimagozzuk. Kiskanállal vagy gyümölcsfúróval kiszedegetjük a húsát.
Az articsókát, hámozott almát, banánt (őszibarackot), összevágjuk.
Durvára törjük a diót.
Óvatosan összekeverjük a hozzávalókat. Beletöltjük a dinnye héjába, meglocsoljuk borral.
Fél órát tartsuk hűtőben, majd jégkockákkal megrakott tálon tálaljuk.
Aromás gyümölcssaláta (indiai)
Hozzávalók: 3 evőkanál cukor, 1,5 dl víz, 1 rúd fahéj, 4 kardamómi-hüvely szétzúzva, 1 szegfűszeg, 1 narancs leve, 1 limet (vagy citrom) Ieve, 1 mézédes sárgadinnye, 1 nagyobbacska szelet görögdinnye, 2 érett gujava, 3 érett nektarin, körülbelül 18 szem eper, kevés pirított kókuszreszelék a megszóráshoz, mentaágak vagy rózsaszirmok a díszítéshez,
yaskane, 2014. november 13. csütörtök, 12:49
Szuper bejgli recept
mazsolaElkészítése:

A töltelékhez ledarálom a mákot és diót, ha az üzletben nem darálták meg, majd hozzáadom a reszelt citromhéjat és a vaníliás cukrot, a máktöltelékhez még a fahéjat is és összekeverem.

A vizet felforralom a cukorral és mazsolával, ha a cukor felolvadt hozzáadom a mákos, a másik edénybe pedig a diós keveréket, elkeverem, és megvárom amíg kihűl.

A tésztához a tejfölt, a zsírt, a 4 tojást a cukorral és a sóval összekeverem, belemorzsolom az élesztőt, és összegyúrom a liszttel. Könnyen gyúrható, nyújtható tésztát készítek. 6 részre osztom.

Kinyújtom a cipókat, és hármat megtöltök mákkal, hármat dióval.

A rövidebb oldalán a széleit ráhajtom, majd a hosszabbik oldalánál feltekerem, tepsibe helyezem, megkenem tojással, az oldalát és a tetejét megszurkálom villával, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütöm.

Megvártam amíg kihűl, utána szeleteltem.

Tipp:

Amit nem használunk fel azonnal,
nanoka72, 2014. október 11. szombat, 08:52
x
Leirok egy nagyon finom receptet, ugy találtam, de azóta a család kedvence lett. Kostoljátok meg, jó étvégyat hozzá.
Zalai borzas hús
Hozzávalók:
80 dkg sertéscomb, 30dkg burgonya, 10 dkg liszt, 10 dkg reszelt sajt,
1db tojás , 1dl tej, 2 gerezd fokhagyma, őrölt bors, só
A sütéshez: olaj.
A húst megsózzuk és félretesszük., a klopfolt húst fokhagymás enyhén sós tejbe pár órára. Természetesen lefedve a hűtőbe, és úgy használjátok fel.
A burgonyát lereszeljük, a liszttel, tojással és kevés tejjel összekeverjük. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük és hozzákeverjük a reszelt sajt felét.
A lisztbe mártás előtt töröljétek szárazra a húst!
A húst lisztbe majd a masszába forgatjuk és forró olajban mindkét oldalát pirosra, sütjük. Héjas-fűszeres sült krumplival, sajttal meghintve tálaljuk.
Tipp: Tejföllel is meglocsolhatjuk a tálaláskor, de kitűnően illik hozzá a majonézes saláta is. Pl. majonézes kukorica!
További
nagyuska, 2014. június 13. péntek, 17:21
x
közepes meleg sütőbe megsütöm.
A tejbe elkeverem a lisztet,a tojások sárgáját, és lassú tüzön
sürüre főzöm.
Ha kihült össze keverem a porcukorral kikevert margalint és vaniliát, és a tészta tetejét bevonom vele. Villával varázdákat húzok, és csokireszelékkel megszórom.
#34
2008. július 24. 17:29





Szabaczkiné Varga Klára [Klá...

TÚRÓS POGÁCSA
Összegyúrunk 25 dkg áttört túrót 25 dkg margarinnal, 30 dkg liszttel, csipet sóval, 1 tojássárgával. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, apró pogácsákat szaggatunk belőle, tetejüket megkenjük felvert tojással, meleg sütőben világossárgára sütjük.
#33
2008. július 24. 08:10





Kovács ♥ Sándorné♥ Icus Ica ...

Hozzávalók:
25dkg liszt , 25dkg porcukor,25dkg vaj,6 tojás sárgája,1/2dl tej,1/2 csomag sütőpor,6 tojás fehérje
Elkészítés:
a tojásfehérjét felverni
nagyuska, 2014. május 30. péntek, 17:43
Paradicsomos húsgombóc
Hozzávalók:

60 dkg darált hús
1 csésze rizs
1 kis hagyma
1 tojás
paradicsom

bors
5 db zöldpaprika
1 fej zeller

Elkészítés:

A felaprított hagymát a darált húshoz adom, és a rizzsel, a fűszerekkel és a tojással formázható keveréket készítek. (Több tojást nem szabad hozzáadni, mert kemények lesznek a gombócok.)

Egy nagyobb edényben kb. 2 liter vizet forralok, beledobom a leveskockát. Amikor forr, lobog, a húsos keverékből kézzel kisebb alma nagyságú gombócokat formázok, és a forrásban lévő lébe teszem, lefedem, és kb. 1 órát közepes lángon főzöm. Nagyon nem szabad zubognia, mert széteshetnek a gombócok. Szükség szerint a főzőlevet pótolni kell, mert a gombócok szépen megdagadnak. Nem baj, ha rizsszemek vagy húsdarabkák válnak le, mert a mártást gazdagítják.
Egy idő után kiveszek és kettévágok egy gombócot, ellenőrzöm, hogy a közepén is puha-e a rizs. Ha igen, tálra szedem.

A paradicsompürét kevés vízzel és 1
tripike, 2014. március 04. kedd, 14:31
1/5
Képek, videók
mézes macik
eva6
2019. január 21. hétfő, 11:08
mézes.jpg
durcimarcika
2018. december 25. kedd, 17:54
mézes jó.jpg
durcimarcika
2018. december 25. kedd, 10:42
koszorú mézes.jpg
durcimarcika
2018. december 24. hétfő, 18:27
mézes2.jpg
durcimarcika
2018. december 19. szerda, 09:56
mézes ház1.jpg
durcimarcika
2018. december 14. péntek, 23:26
mézes ház.jpg
durcimarcika
2018. december 14. péntek, 23:26
mézes1.jpg
durcimarcika
2018. december 14. péntek, 23:21
mézes fenyő.jpg
durcimarcika
2018. december 13. csütörtök, 16:45
mézes baba.jpg
durcimarcika
2018. december 09. vasárnap, 17:10
mézes miku.jpg
durcimarcika
2018. december 08. szombat, 20:59
Magkeverékes liszttel.jpg
miday
2007. május 20. vasárnap, 18:04
vaniliával töltött sütőbe
kartika
2007. február 24. szombat, 01:48
Címkék
reszelt citromhéjat, lerakott halszeletekre, cukor felolvadt, tojással formázható, hosszabbik oldalánál, diós töltelékkel, forrásban lévő, nagyobb edényben, apró darabokra, burgonyát lereszeljük, diós keveréket, nagyon finom, masszába forgatjuk, sóval összekeverem, tetejét megkenni, kenyerekre rátöltöm,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.