Belépés
2019. szeptember 17. kedd | 38. hét | 260. nap | 09:19 | Zsófia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
túrós bukta
HOZZÁVALÓK
50 dkg liszt
fél kk só
2 dl langyos tej
2,5 dkg élesztő
2 ek cukor
1 cs van.cukor
1 egész tojás
10 dkg olvasztott vaj + a kenéshez
Töltelék:
25 dkg túró
2 ek cukor
1 cs van.cukor
1 egész tojás

ELKÉSZÍTÉS

A lisztet a sót és a cukor kétharmadát összekeverjük. A maradék cukorral a tejben felfuttatjuk az élesztőt hozzákeverjük a tojást, a liszthez adjuk az olvasztott langyos vajjal együtt.

Jól kidagaszjuk. Duplájára kelesztjük.

Kb fél cm vastagra nyújtjuk, köröket szaggatunk, közepére tesszük a tölteléket és gombócokat formázunk belőle. Kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral kibélelt) formába tesszük úgy, hogy az oldalát is lekenjük olvasztott vajjal, hogy ne süljenek össze, majd a tetejét is lekenjük. A formában kelesztjük még kb 30 percig. 180 fokon sütni kb 25 percig Kb 19 db
faciendum, 2019. február 28. csütörtök, 13:19
Mézes puszedli.
dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
4 púpozott ek. tejföl
1 citrom leve
reszelt citromhéj

A porcukorhoz adjuk hozzá a tojássárgákat, majd keverjük alaposan össze. Ezután adjuk hozzá a tejfölt, a citrom levét és reszelt héját, majd szintén keverjük össze. Végül keverjük hozzá a langyosra hűlt, margarinos-mézes keveréket is.

45 dkg liszt (búza finomliszt)
1/2 sütőpor
mézes fűszerkeverék (ízlés szerint)
csipet só


A liszthez adjuk hozzá a sütőport, majd szitáljuk át. Ezután először keverjük hozzá a mézes fűszerkeveréket, majd a mézes-cukros-tejfölös.... keveréket is. (egy lágyabb masszát fogunk kapni)

Ezután fóliával fedjük le a tálat, majd pár órára, vagy éppen egy egész éjszakára, tegyük be a hűtőbe. (én mindig este keverem össze, és másnapig a hűtőben pihen)

Sütés előtt egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd a tésztából csippentsünk le diónyi darabot, és formázzunk belőle
suzymama, 2018. november 28. szerda, 22:05
10 csodálatos pogácsa: Imádni fogjátok!
pogácsa


Hozzávalók:

60 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1 tk cukor
2,5 dl tej
3 tk só
1 tojás sárgája
10 dkg margarin
10 dkg margarin
20 dkg zöldfűszeres sajtkrém (2 tubus)

Kenéshez:

1 tojás sárgája


Elkészítése:

A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk még a 3 tk sót, a szoba hőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját. Alaposan kidagasztjuk, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A margarint habosra kavarjuk a sajtkrémmel. Lisztezett felületen kb 1 cm vastagra, téglalap alakúra elnyújtjuk a megkelt tésztát. Egy kanál domború oldalával szépen elsimítjuk rajta a krémet.



A tésztát képzeletben 3 vízszintes sávra osztjuk. A felső sávot a közepére, lefelé hajtjuk, az alsó sávot alulról felfelé
vorosrozsa66, 2018. október 29. hétfő, 11:54
Szilvás-túrós pite
túró
1 kg szilva
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1/2 csomag vaníliás pudingpor
2 tojásfehérje
5 dkg mazsola
reszelt citromhéj
A szóráshoz :
10 dkg darált dió
őrölt fahéj
1/2 csomag vaníliás pudingpor


Elkészítés: A langyos cukros tejben futtassuk fel az élesztőt. A liszthez adjuk hozzá a csipet sót, majd a vajat, és az ujjunkkal morzsoljuk össze. Ezután keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, majd a tojássárgákat és a felfuttatott élesztőt. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, majd vegyük ketté a tésztát, és formáljuk 2 gombóccá. Ezután tegyük be a hűtőbe, míg a tölteléket elkészítjük.

A szilvát alaposan mossuk meg, majd vágjuk félbe, és távolítsuk el belőle a magot.

A túrót keverjük össze a porcukorral, a
vorosrozsa66, 2018. október 24. szerda, 21:02
Füstölt sajtos, burgonyás kocka
Hozzávalók
50 dkg liszt
2,5 dkg friss élesztő
1/2 dl langyos tej
12,5 dkg vaj
3 evőkanál főtt, áttört burgonya
1 tojás
1,5 dl tejföl
10 dkg reszelt füstölt sajt
1 csapott evőkanál só
1 kávéskanál cukor
a tetejére:
1 tojás
5 dkg reszelt füstölt sajt

Az élesztőt a cukorral a tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, a sajtot, a burgonyát, elmorzsoljuk bennük a vajat. Kis mélyedést készítünk a közepére, ide adagoljuk a tejfölt, a tojást és a felfuttatott élesztős tejet. Az egészet jól összedolgozzuk. Lágy, de nem ragacsos tésztát kell kapnunk; ha nagyon ragad, szórunk még hozzá lisztet. Amikor összeállt, kb. 1/2 órát letakarva pihentetjük. Lisztezett felületre borítjuk, és a kívánt vastagságra nyújtjuk. Megkenjük a tojással, megszórjuk a sajttal. Éles késsel 3 x 3 cm-es kockákra vágjuk, és tepsibe sorakoztatjuk. További 1/2 órát pihentetjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára
bkisseva, 2018. július 25. szerda, 08:11
Cili néni receptjei
rudat formálni a masszából Vigyázva sütni Ha megsült csokival bevonni, másnap felszeletelni

Francia keksz
28 dkg porcukor 4 egész tojás 1 órán át keverni 6 g szalakáli 32 dkg liszt 24 órán át pihentetni 25 dkg lisztet hozzá adni Kisodorni, kiszúrni, Lassú tűzön sütni.

Forgács fánk
1 kg liszt 6 tojás sárgája Kis só 2 evőkanál jó savanyú tejföl 9 kanál ecet Zsírban kisütve

Vajas leveles tészta
25 dkg vaj 90 dkg liszt Kis só 3 részre osztani 10 dkg vaj a liszthez adni 18 dkg lisztből ecetes hideg vízzel rétes tésztát gyúrunk Kb. 1/4 órát dolgozzuk Ha a tészta 9 percig pihent a vajat a tészta közepére helyezzük, 4x összehajtogatjuk Kisodorjuk, 1 órát pihen Még 2x megcsináljuk a hajtogatást Kinyújtjuk, már csak fél órát pihentetjük Forró késsel vágjuk, lehet habtekercsnek, krémesnek használni

Csokoládé krém
1 l tejszín felforralni 1 kg csokoládét belefőzni Tűzről levenni, addig keverni, míg teljesen ki nem hül Bármilyen tortához, sütihez
bkisseva, 2018. július 13. péntek, 12:56
Eperkrémes piskóta
HOZZÁVALÓK
6 tojás fehérje,
6 ek cukor
6 tojás sárgája
6 ek liszt
1/2 sütőpor

Krém
:50 dkg mascarponét
3 púpos ek porcukor
2 dl Hulala
50 dkg eper

ELKÉSZÍTÉS
A 6 tojás fehérjét, 6 ek cukorral kemény habbá verjük, a 6 tojás sárgáját hozzákeverjük. A 6 ek liszthez 1/2 sütőport keverünk, majd a habhoz adjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük.

Krém: Az 50 dkg mascarponét 3 púpos ek porcukorral kikeverjük, 2 dl Hulalát felverünk, a sajtkrémhez adjuk. Az 50 dkg eper 1/3 részét apróra daraboljuk, a többit pürésítjük és a krémhez keverjük. A piskótát félbevágjuk, a krém felével megkenjük. Másik felével bevonjuk.
irmus, 2018. június 09. szombat, 13:12
Cseresznyés (meggyes, gyümölcsös) süti
1 dl tej,
20 dkg kristálycukor,
2 csomag vaníliás cukor,
12 dkg vaníliás pudingpor (főzős), (én csak 1 csomaggal tettem bele)
1 csomag sütőpor,
1 kg kimagozott cseresznye

Elkészítése:
A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, aztán állandó kevergetés mellett, apránként hozzáadjuk az olajat, majd a tejet is. A tojásfehérjéket habbá verjük, amikor már kifehéredik akkor adjuk hozzá a kristálycukrot és jó keményre verjük.
A liszthez adunk egy csipet sót, a sütőport és a pudingport, jól elkeverjük, majd ezt a masszához keverjük. A felvert tojáshab egyharmad részét belekeverjük, nem baj hogy összetörik a hab, ettől lesz lágyabb a massza. A többi tojáshabot is hozzáadjuk, de most már vigyázunk, hogy ne törjön össze a hab. Egy nagyobb magas falú tepsit kibélelünk sütőpapírral, (vagy kikenünk olajjal, lisztezzük). Belesimítjuk a tésztát, és rászórjuk a cseresznyét. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten süssük 40-45 percig (
bkisseva, 2018. április 13. péntek, 13:58
Finom sós falatkák minden alkalomra
Finom sós falatkák minden alkalomra

Hozzávalók

60 dkg liszt
25 dkg margarin
2 db tojás
1 cs élesztőpor
35 dkg sajt
1 ek só
3 dl tejföl
1 tk cukor

Elkészítés

A liszthez adjuk a sót az élesztőt és belemorzsoljuk a margarint. A sajtot lereszeljük és 20 dkg-t a liszthez adunk. A tejfölt elkeverjük 1 tojással és 1 tojás sárgájával majd ezt is a liszthez adjuk. Jól átgyúrjuk, majd fóliába téve 1 órát a hűtőbe tesszük. Lisztezett deszkán fél cm-esre nyújtjuk, megkenjük tojásfehérjével és rászórjuk a maradék sajtot.
Feldaraboljuk és sütőpapírral bélelt lemezen megsütjük 180°C-os sütőben. (A sajtot lehet keverni kis füstölt sajttal.

Lehet sima élesztővel is. Ez esetben 70 dkg liszt és plusz fél dl tej, amiben az élesztőt fel kell futtatni. A porélesztőt nem kell.
Én a margarint felolvasztom szinte
vorosrozsa66, 2018. március 27. kedd, 17:50
A tésztasütés törvényei
különben íztelen lesz.
- Hígabb tészták sütése előtt a tepsit vajjal és porcukorral kenjük ki, a sűrűbbnél vajjal, liszttel.
- A vajas tésztákat erősebb lángnál, a kevert tésztákat mérsékelt lángon süssük.
- Ha nem vagyunk biztosabb abban, hogy megsült-e a tészta, szúrjunk bele kötőtűt, villát, vagy fogvájót. Addig kell sütni, amíg a tűt tisztán, ragacsosság nélkül húzzuk vissza.
- Élesztős tésztához használjunk friss élesztőt, és langyos tejjel dolgozzuk el. Minden fél kiló liszthez egy deka élesztőt számítsunk.
- Ha kelt tésztát sütünk, a sütő ne legyen nagyon forró, amikor a tésztát beletesszük, mert a külseje megég, a belseje pedig nyers marad.
- Omlós tészta esetében a sütő forró legyen, a sütő ajtaját ne nyitogassuk, mert a tészta összeesik.
- Zsírban sült tésztáknál a zsír legyen bő és forró, a tésztát kevés cukorral készítsük, különben magába szívja a zsírt.
- A tortának való tésztát bármilyen formában is készítjük, csak akkor vágjuk ketté, ha teljesen
lizawolf, 2018. március 23. péntek, 18:12
Céklás kocka- dióval és csokoládéval
érezni egy minimális cékla ízt. Pont ettől különleges és pont ettől feledhetetlen... Ha szeretitek a különlegességeket és a meglepetéseket, próbáljátok ki ezt a receptet! 😉


Hozzávalók:

10 dkg finomliszt
1 ek jó minőségű kakaópor (pl. Stühmer)
10 dkg rizsliszt
1 mk sütőpor
1 csipetnyi só
5 dkg porcukor
10 dkg vaj
1 db tojás
Igény esetén 2-3 ek tej (vagy bármilyen növényi tej)

A sütőporral és kakaóval elkevert liszthez morzsoljuk hozzá a vajat. Keverjük össze cukorral és a sóval. Rakjuk hozzá a tojást és gyúrjunk közepesen lágy tésztát. Ha szükséges, a masszát lazíthatjuk 2-3 ek tejjel (én mandulatejet használtam).

3 ek szilvalekvár
A linzertésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki. Tegyük kivajazott tepsibe, alját szurkáljuk meg egy kisvillával. A tészta tetejét kenjük meg 3 evőkanálnyi (felmelegített) szilvalekvárral (én a fanyarsága miatt, cukrozatlan szatmári szilvalekvárt
tinka1951, 2018. március 20. kedd, 00:27
Tiroli gesztenyés szelet
habfixáló
2 ek rumaroma

Díszítés:

5 dkg csokireszelék
1 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
10 dkg kandírozott meggy

Elkészítése:


Tészta készítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét 5 dkg porcukorral kemény habbá verjük.

A margarint kihabosítjuk az 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval, a tojások sárgájával és az aromával. Ha kész, keverjük bele a gesztenyemasszát is.

A liszthez adjuk hozzá a sütőport keverjük el, és adjuk a gesztenyés-vajas masszához. Dolgozzuk jól össze, majd forgassuk bele apránként a felvert tojáshabot, végül pedig a durvára vágott csokoládét is.

Egy 20×30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt süssük készre.

Krém készítés:

A krémhez a tejszínt a cukorral, a rumaromával és a kakaóporral kemény habbá verjük. Adjuk hozzá a habfixálót és a gesztenye
vorosrozsa66, 2018. március 11. vasárnap, 18:31
1/51
Képek, videók
turos bukta.jpg
zsokica45
2013. szeptember 02. hétfő, 18:12
Túrós Bukta
bellykonyhaja
2009. szeptember 08. kedd, 07:02
túrós bukta
iraziviki
2009. július 15. szerda, 11:16
turós bukta
iraziviki
2009. július 08. szerda, 15:12
Túrós bukta!
maryenne
2009. június 19. péntek, 20:32
Turos bukta!
maryenne
2009. május 14. csütörtök, 18:10
Túrós bukta.jpg
oldlady38
2009. április 10. péntek, 15:00
túros bukta
kartika
2009. március 12. csütörtök, 21:37
túrós bukta
lujza56
2007. október 29. hétfő, 21:44
O.V.-kétharmad.jpg
agica2004
2015. augusztus 15. szombat, 17:55
kétharmad.jpg
dnemethk
2015. március 04. szerda, 18:58
kétharmad--.jpg
agica2004
2013. május 01. szerda, 19:31
kétharmad.jpg
agica2004
2013. május 01. szerda, 19:30
9 OV mint a kétharmad fej
lovaszmarika
2012. szeptember 24. hétfő, 14:39
jól bevált kétharmad.JPG
kozmagyongyi
2009. május 28. csütörtök, 19:28
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.