Belépés
2020. július 04. szombat | 27. hét | 186. nap | 12:23 | Ulrik
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Beigli és kifli
Karácsony előtti főpróba :) A recept Konyhamánia Edit módra oldalról van .
Hozzávalók:
1 kg finomliszt
45 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 dkg só
3 dkg friss élesztő
2 db tojássárgája
27 dkg tej (pontosan kimérni)

Elkészítés:
1. Előkészítés:
Kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet. A tejet nem kell megmelegíteni, hidegen használjuk majd.
2. Tészta begyúrása:
Az élesztőt kevés hideg tejben csomómentesen elkeverem, de nem készítek kovászt.
A tej másik felébe beleüthetjük a tojás sárgákat és a sót is .
A lisztet, a margarint, a porcukrot és az élesztős tejet egy nagy tálba teszem és jól begyúrom. A pontosan kimért anyagok miatt a tészta éppen olyan állagú lesz, mint amilyennek lennie kell, nem kell semmit hozzáadni ezeken kívül.

3. A beigli formázása:
A tésztából kimérünk 30 dkg-os darabokat és 25 dkg-os tölteléket.
4. 5 db tészta cipót formáztam,amit 22×28 cm-es téglalappá nyújtottam egyenként.
5. A
suzymama, 2017. november 21. kedd, 11:57
Így született a mézes csokis szilvadzsem!
Tésztát sütöttem az a muffint, recept a következő!
16 kanál cukor
6 db tojássárgája
ezt jól kikavarjuk
utána bele csorgatunk
16 kanál olajat
közben
22 kanál lisztet
2 kanál kakaót
1 cs sütőport
1.és fél csomag mézes fűszer keveréket
szitába teszünk s átszitáljuk
A kikavart masszához adagoljuk
de közben adagolunk még 22 kanál tejet is.
Amikkor mindezt kikeverjük a fent maradt tojások
fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
S egy tálban az egészet összekeverjük óvatosan.
Papir kosárkákkal bélelt muffinformába rakjuk.
S itt jön a csavar mindegyikbe csak egy evőkanálnyit
teszünk s a közepébe én szilvalakvárt tettem.
Raktam még rá a tésztából, s ment a sütőbe.
Amikkor kihűltek olvasztott csokiba mártottam a tetejüket!
Eljött a szilvadzsem készítésének ideje s itt a megmaradt
mézes fűszert felhasználtam s tortabevonó csokit is kavartam bele.
S így született meg a mézes fűszeres csokis
lublu, 2017. augusztus 04. péntek, 10:19
Mozart torta
torta


HOZZÁVALÓK:
24 cm-es tortaformához:
8 dkg liszt
4 dkg holland kakaó
1 teáskanál sütőpor
10 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
5 dkg étcsokoládé (reszelt)
3 dkg vaj (olvasztott)
5 db tojás (nagy)
csipet só
a töltelékhez és bevonóhoz:
20-25 dkg mogyorókrém (Nutella)
20 dkg marcipán
fél tubus zöld színű ételszínezék


ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, egy csipet sóval és a kakaóval, majd átszitáljuk.
Ezután hozzáreszeljük a csokoládét. A tojások fehérjét elkezdjük habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, kanalanként hozzáadjuk a kristálycukrot.
Amikor már kemény a hab, szintén állandó keverés mellett, egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját.
Ezután hozzácsorgatjuk az olvasztott, és kihűtött vajat, majd állandó keverés mellett hozzákanalazzuk a lisztes-kakaós-csokoládés keveréket, és jó simára keverjük.

A
gabfe, 2017. május 26. péntek, 17:29
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
tojás
4 dkg élesztő
sütőmargarin a tepsi kikenéséhez
Töltelék:
30 dkg darált mák
10 dkg cukor
3 dkg zsemlemorzsa
1 evőkanál körtepálinka
1,5 tasak vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
1 csomag mazsola
1 dl tej
1 db tojássárgája a tészta megkenéséhez

Elkészítés:
Az élesztőt kevés langyos tejben elkeverjük, hozzáadunk egy csipet cukrot, két evőkanál lisztet, és meleg helyen kb. 30 perc alatt kovászt készítünk. A többi lisztet átszitáljuk, belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a kovászt, a tojásokat, a sót, a vaníliás cukrot, a maradék cukrot, a reszelt citromhéjat és az egészet jól összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle, és konyharuhával letakarva kb. másfél órán át meleg helyen pihentetjük, amíg térfogata kétszeres lesz.
A töltelékhez a tejet a cukorral, a vaníliás cukorral és a citrom héjával felforraljuk, majd leforrázzuk vele a mákot. Ezután hozzáadjuk a likőrt, a megmosott és lecsepegtetett mazsolát, a
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Ízőrzők – Noszvaj
megforgatjuk, nehogy leégjen.

Szilvalekváros bukta (kemencés sütemény)
Hozzávalók: 2,5 dkg élesztő, 2 dl langyos tej, csipetnyi cukor, 1 evőkanál liszt.
45 dkg liszt, csipetnyi só, 20 dkg sertészsír, 2 dl tejföl, 3-4 dl sűrű szilvalekvár. A tetejére porcukor.
Az élesztőt elmorzsoljuk, hozzáadjuk a langyos tejet, cukrot, és elkeverjük egy kevés liszttel. A tetejét is megszórjuk liszttel, konyharuhával letakarjuk, és a kemencepadkán kelni hagyjuk.
Közben a többi lisztet átszitáljuk egy tálba. Csipetnyi sóval ízesítjük, elmorzsoljuk benne a sertészsírt. Hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a tejfölt, és összegyúrjuk a tésztát. Ha kell, kevés lisztet még teszünk hozzá. Addig gyúrjuk körkörös mozdulatokkal, míg az edény falától elválik. Amikor már szép sima a tészta, liszttel megszórjuk a tetejét, és vászonruhával letakarva meleg helyen kelesztjük.
Egy jó fél óra múlva lisztezett gyúródeszkán átdolgozzuk a megkelt tésztát, majd négyfelé vágjuk, és cipókat formázunk belőle. Ezeket
bkisseva, 2017. április 27. csütörtök, 07:23
Váncza Kincses Receptkönyv
hozzáadva, könnyű tésztává keverjük. A tésztát középnagy tepsibe egyenletesen vastagon kiöntve, barackízzel megkenjük s 6 tojás fehérjéből, 1 kis kanál ecettel és 20 deka citromos porcukorral keverve készült (nem verve készült) kemény habbal lehetőleg vastagon bevonjuk. Közepes tűznél sütjük. Sütés alatt a sütő ajtaját ne sokat nyissuk fel. A habhoz szükséges citromos cukrot úgy készítjük, hogy 1 citrom reszelt héját a cukor egy részével mozsárba dörzsöljük el s azután a többi cukorhoz elegyítve, átszitáljuk.

Vaníliás perecek (finom ízű teasütemény)
25 deka lisztet 10 deka cukorral, 1/2 csomag Váncza-sütőporral, 15 deka vajjal, 1 tojással, 8 deka héjazott, őrölt mandulával és 1 csomag Váncza-vanilincukorral összegyúrunk. Vékony rudacskákat sodrunk a tésztából és kis pereceket formálunk belőle. A világosra sütött pereceket vanillincukorban meghempergetve szolgáljuk fel.

Almástorta (kitűnő ebédsütemény)
35 deka lisztet 1 csomag Váncza-sütőporral, 18 deka vajjal, 2 egész tojással
bkisseva, 2017. április 04. kedd, 11:08
Kakaós szelet túróval, szederrel (meggyel) és pudingzselével
csomagDr.Oetker vanília pudingpor

A töltelékhez a szedren kívül minden hozzávalót sima állagú masszává dolgozzuk. Édesíthetjük (ízlés szerint), és ha túl sűrű, akkor kevés tej hozzáadásával hígíthatjuk. Akkor jó az állaga, ha sűrű, de kenhető. Ez a krém kerül majd a tészta tetejére, amit egyenletesen eloszlatunk a felszínen, majd erre kerül rá a szeder.
Elkészítjük a tésztát. A tojásokat a cukorral habosra verjük. A lisztet elkeverjük a kakaóval és a sütőporral, majd átszitáljuk. A tojáshabhoz felváltva, kisebb adagonként beledolgozzuk a lisztes keveréket és a tejet, majd hozzákeverjük a csipet sót. Végül folyamatos kevergetés mellett, lassan beleöntjük az olajat, és az egészet alaposan elkeverjük. Egy 25 x 35 cm nagyságú, magas falú tepsit sütőpapírral kibélelünk és ebbe öntjük bele a tésztát. Elegyengetjük, 180 fokon 20 perc alatt megsütjük. Ezután a sütőt kikapcsoljuk, és megvárjuk, míg kihűl a tészta.
A pudingot a víz és a gyümölcslé keverékében klasszikus módon
bkisseva, 2017. március 20. hétfő, 13:43
Pudingos-málnás reszelt sütemény
Hozzávalók
Tészta:
350 gbúzafinomliszt
5 dbtojás sárgája
250 gvaj
1 kv. kanálsütőpor
3 ev. kanálkristálycukor
Töltelék:
5 dbtojásfehérje
2 csomagvaníliapuding
240 gporcukor
2 csomagvaníliacukor
50 mlnövényi olaj
500 gmálna
zsemlemorzsa a tepsi beszórásához
vaj a tepsi kikenéséhez
porcukor szóráshoz


Elkészítjük a tésztát. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd átszitáljuk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a cukrot, a nagy lyukú reszelőn lereszelt vajat. A hozzávalókból tésztát gyúrunk. Miután elkészült, két egyenlő részre osztjuk, fóliába csomagoljuk és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Két darab, 30 x 22 cm-es tepsit vajjal kikenünk, majd zsemlemorzsával beszórjuk őket.
A tésztákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd mindegyiket egy-egy tepsibe tesszük. A tésztát kicsit kezünkkel lenyomkodjuk, majd 190 fokon 20 percig sütjük. Miután a tészta megsült, kihűtjük.
bkisseva, 2017. március 10. péntek, 11:41
fánk csöröge
Hozzávalók:

25 dkg liszt,
5 dkg vaj,
3 dkg porcukor,
2 tojás sárgája,
1,5 dl tejföl,
csipetnyi só,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
fél citrom reszelt héja,
1 teáskanál citromlé;
A sütéshez: 4 dl olaj;
A tálaláshoz: 10 dkg porcukor

Elkészítése:

A lisztet átszitáljuk és elmorzsoljuk benne a puha vajat. Hozzáadjuk a csipet sót, a citrom reszelt héját és a citromlével eloltott szódabikarbónát. A tojássárgát elkavarjuk a cukorral és a tejföllel, belekavarjuk a lisztbe és jól összedolgozzuk, míg puha tésztát kapunk. Fél óráig hűtőben pihentetjük. A tésztát 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, derelyevágóval 4-5 cm-es csíkokra vágjuk majd ezeket ferdén is átvágjuk, hogy rombuszokat kapjunk. Mindegyik rombusz közepét hosszanti irányban bevágjuk és egyik
drciccancs, 2017. február 22. szerda, 14:27
Fánk receptek (édes és sós)
A tuti jó recept

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 tojás, 4 evőkanál olvasztott vaj, 1 kocka élesztő, 2-2,5 dl langyos tej, 2 ek cukor, csipet só

Fánksütés lépésről lépésre

1. Kimérjük a hozzávalókat. A lisztet átszitáljuk, ettől a tészta különösen lágy lesz. A tejet meglangyosítjuk, hogy könnyebben megkeljen majd az élesztő.
2. A lisztet keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojást és a felfuttatott élesztőt, és konyhai robotgéppel összekeverjük. Az olvasztott vajat a legvégén, kanalanként adjuk hozzá a tésztához.
3. Amikor elkészültünk a gyúrással, a tésztát meleg helyre (pl. radiátorra vagy annak közelébe) tesszük és egy órán át kelesztjük.
4. A megkelt tésztát kilisztezett deszkára tesszük és kb. 1 cm vastagra nyújtjuk.
5. A kinyújtott, téglalap alapú tésztát félbe hajtjuk és mégegyszer finoman átnyújtjuk. Ez valójában maga a trükk, így keletkezik a szalag!
6. A félbehajtott tésztából könnyű kézzel kiszaggatjuk a fánkokat.
7. A fánkokat egy tiszta
bkisseva, 2017. február 09. csütörtök, 11:32
Meggyes mákos sütemény - Meggyes fantázia
Oetker
50 g étcsokoládé reszelt egy reszelő

előállítási eljárás

desszertízesítők

1. A sütő felmelegítjük 180 ° C-on Az alján a öntőforma méretei 25 x 35 cm-es lefektetett sütőpapírral.
2. fehérjéket elválasztjuk a sárgáját. Egy tálba, vágtam egy fehérjét egy csipet sóval. A második tálba, I keverte tojássárgájával olaj és a víz. Szinte tojásfehérje, keverés, tettem hozzá részeit cukorral, majd a tojássárgája. A végén tettem hozzá a lisztet átszitáljuk sütőport és a mákot. Minden óvatosan én kevertem rúddal.
3. A tésztát öntöttem egy előkészített formába, és sült 35 perc.
4. Ebben az időben, vettem fel előállítására puding. 500 ml tej vetett fele az ételek és a magas rozmieszałam a csomag tartalmát. Egyéb tejet felforraljuk. Aztán kihúzta a tejet és az író öntenek elosztott krémmel. Állandó keverés közben, én ismét forrni. Költöztem a tésztát egy tálba, azt fedett műanyag csomagolást, és állítsa kihűlni.
5. Ezután
bkisseva, 2017. január 27. péntek, 11:14
Fahéjas csigák
Fahéjas csigák
Hozzávalók:
25-28 darabhoz:
50 dkg finomliszt
3 evőkanál cukor
csipet só
2 tojás sárgája
2,5 dl tej
3 dkg élesztő
10 dkg olvasztott vaj, vagy Rama
A töltelékhez:
10 dkg olvasztott vaj, vagy Rama
2 csapott evőkanál őrölt fahéj
15 dkg porcukor
A tetejére:
2 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt langyos, cukros tejben /2,5 dl/felfuttatjuk. A liszthez adjuk a cukrot, csipet sót, a tojások sárgáját, az olvasztott margarint /10dkg/ és a felfuttatott élesztőt. Begyúrjuk a tésztát, jól kidolgozzuk, és kb. egy órát meleg helyen kelesztjük.

A tésztát 3-4 mm vastagra és téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük /10dkg/olvasztott vajjal, megszórjuk a fahéjas porcukorral. Szorosan felcsavarjuk a tésztát, mint a bejglit. 1-1,5 cm vastag karikákra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 15-20 percet hagyjuk pihenni.

Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt
bkisseva, 2016. október 11. kedd, 11:25
2/32
Képek, videók
konyhamalac.jpg
moretti69
2012. január 29. vasárnap, 21:24
Átvette a konyhámat....
edkor
2008. február 07. csütörtök, 12:13
Felfutatjuk az élesztőt
dorist
2006. november 25. szombat, 00:05
0237sargakalas.gif
zsokanita
2014. május 05. hétfő, 15:28
0237sargakalas.gif
magdus54
2012. május 19. szombat, 01:07
SARGAKALA.jpg
matolaterezia
2011. november 12. szombat, 15:20
sárgakalap.gif
maroka
2011. március 09. szerda, 09:57
élesztős muffin
ibolya58
2010. február 07. vasárnap, 09:39
egyszerü-élesztős-repe dt
iraziviki
2009. szeptember 30. szerda, 19:37
egyszerü-élesztős kisült
iraziviki
2009. szeptember 30. szerda, 19:36
egyszerü élesztős-bevágva
iraziviki
2009. szeptember 30. szerda, 19:35
egyszerü élesztős-kel
iraziviki
2009. szeptember 30. szerda, 19:34
Csak élesztős.jpg
miday
2008. április 09. szerda, 19:18
Élesztős tönkölyszelet
lkjudit
2008. január 07. hétfő, 20:14
Élesztős tönkölykenyér
lkjudit
2008. január 07. hétfő, 19:29
Címkék
tészta tetejére, világosra sütött, félbehajtott tésztából, vaníliás cukrot, Konyhamánia Edit, tetejére porcukor, citrom héjával, magas rozmieszałam, sütőporral elkeverjük, tojáshabhoz felváltva, felfuttatott élesztőt, tésztát kicsit, egészet összekeverjük, öntőforma méretei, végén tettem, többi cukorhoz,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.