Belépés
2019. augusztus 18. vasárnap | 33. hét | 230. nap | 05:06 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Így született a mézes csokis szilvadzsem!
Tésztát sütöttem az a muffint, recept a következő!
16 kanál cukor
6 db tojássárgája
ezt jól kikavarjuk
utána bele csorgatunk
16 kanál olajat
közben
22 kanál lisztet
2 kanál kakaót
1 cs sütőport
1.és fél csomag mézes fűszer keveréket
szitába teszünk s átszitáljuk
A kikavart masszához adagoljuk
de közben adagolunk még 22 kanál tejet is.
Amikkor mindezt kikeverjük a fent maradt tojások
fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
S egy tálban az egészet összekeverjük óvatosan.
Papir kosárkákkal bélelt muffinformába rakjuk.
S itt jön a csavar mindegyikbe csak egy evőkanálnyit
teszünk s a közepébe én szilvalakvárt tettem.
Raktam még rá a tésztából, s ment a sütőbe.
Amikkor kihűltek olvasztott csokiba mártottam a tetejüket!
Eljött a szilvadzsem készítésének ideje s itt a megmaradt
mézes fűszert felhasználtam s tortabevonó csokit is kavartam bele.
S így született meg a mézes fűszeres csokis
lublu, 2017. augusztus 04. péntek, 10:19
Mozart torta
torta


HOZZÁVALÓK:
24 cm-es tortaformához:
8 dkg liszt
4 dkg holland kakaó
1 teáskanál sütőpor
10 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
5 dkg étcsokoládé (reszelt)
3 dkg vaj (olvasztott)
5 db tojás (nagy)
csipet só
a töltelékhez és bevonóhoz:
20-25 dkg mogyorókrém (Nutella)
20 dkg marcipán
fél tubus zöld színű ételszínezék


ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, egy csipet sóval és a kakaóval, majd átszitáljuk.
Ezután hozzáreszeljük a csokoládét. A tojások fehérjét elkezdjük habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, kanalanként hozzáadjuk a kristálycukrot.
Amikor már kemény a hab, szintén állandó keverés mellett, egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját.
Ezután hozzácsorgatjuk az olvasztott, és kihűtött vajat, majd állandó keverés mellett hozzákanalazzuk a lisztes-kakaós-csokoládés keveréket, és jó simára keverjük.

A
gabfe, 2017. május 26. péntek, 17:29
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
tojás
4 dkg élesztő
sütőmargarin a tepsi kikenéséhez
Töltelék:
30 dkg darált mák
10 dkg cukor
3 dkg zsemlemorzsa
1 evőkanál körtepálinka
1,5 tasak vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
1 csomag mazsola
1 dl tej
1 db tojássárgája a tészta megkenéséhez

Elkészítés:
Az élesztőt kevés langyos tejben elkeverjük, hozzáadunk egy csipet cukrot, két evőkanál lisztet, és meleg helyen kb. 30 perc alatt kovászt készítünk. A többi lisztet átszitáljuk, belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a kovászt, a tojásokat, a sót, a vaníliás cukrot, a maradék cukrot, a reszelt citromhéjat és az egészet jól összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle, és konyharuhával letakarva kb. másfél órán át meleg helyen pihentetjük, amíg térfogata kétszeres lesz.
A töltelékhez a tejet a cukorral, a vaníliás cukorral és a citrom héjával felforraljuk, majd leforrázzuk vele a mákot. Ezután hozzáadjuk a likőrt, a megmosott és lecsepegtetett mazsolát, a
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Ízőrzők – Noszvaj
megforgatjuk, nehogy leégjen.

Szilvalekváros bukta (kemencés sütemény)
Hozzávalók: 2,5 dkg élesztő, 2 dl langyos tej, csipetnyi cukor, 1 evőkanál liszt.
45 dkg liszt, csipetnyi só, 20 dkg sertészsír, 2 dl tejföl, 3-4 dl sűrű szilvalekvár. A tetejére porcukor.
Az élesztőt elmorzsoljuk, hozzáadjuk a langyos tejet, cukrot, és elkeverjük egy kevés liszttel. A tetejét is megszórjuk liszttel, konyharuhával letakarjuk, és a kemencepadkán kelni hagyjuk.
Közben a többi lisztet átszitáljuk egy tálba. Csipetnyi sóval ízesítjük, elmorzsoljuk benne a sertészsírt. Hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a tejfölt, és összegyúrjuk a tésztát. Ha kell, kevés lisztet még teszünk hozzá. Addig gyúrjuk körkörös mozdulatokkal, míg az edény falától elválik. Amikor már szép sima a tészta, liszttel megszórjuk a tetejét, és vászonruhával letakarva meleg helyen kelesztjük.
Egy jó fél óra múlva lisztezett gyúródeszkán átdolgozzuk a megkelt tésztát, majd négyfelé vágjuk, és cipókat formázunk belőle. Ezeket
bkisseva, 2017. április 27. csütörtök, 07:23
Váncza Kincses Receptkönyv
hozzáadva, könnyű tésztává keverjük. A tésztát középnagy tepsibe egyenletesen vastagon kiöntve, barackízzel megkenjük s 6 tojás fehérjéből, 1 kis kanál ecettel és 20 deka citromos porcukorral keverve készült (nem verve készült) kemény habbal lehetőleg vastagon bevonjuk. Közepes tűznél sütjük. Sütés alatt a sütő ajtaját ne sokat nyissuk fel. A habhoz szükséges citromos cukrot úgy készítjük, hogy 1 citrom reszelt héját a cukor egy részével mozsárba dörzsöljük el s azután a többi cukorhoz elegyítve, átszitáljuk.

Vaníliás perecek (finom ízű teasütemény)
25 deka lisztet 10 deka cukorral, 1/2 csomag Váncza-sütőporral, 15 deka vajjal, 1 tojással, 8 deka héjazott, őrölt mandulával és 1 csomag Váncza-vanilincukorral összegyúrunk. Vékony rudacskákat sodrunk a tésztából és kis pereceket formálunk belőle. A világosra sütött pereceket vanillincukorban meghempergetve szolgáljuk fel.

Almástorta (kitűnő ebédsütemény)
35 deka lisztet 1 csomag Váncza-sütőporral, 18 deka vajjal, 2 egész tojással
bkisseva, 2017. április 04. kedd, 11:08
Kakaós szelet túróval, szederrel (meggyel) és pudingzselével
csomagDr.Oetker vanília pudingpor

A töltelékhez a szedren kívül minden hozzávalót sima állagú masszává dolgozzuk. Édesíthetjük (ízlés szerint), és ha túl sűrű, akkor kevés tej hozzáadásával hígíthatjuk. Akkor jó az állaga, ha sűrű, de kenhető. Ez a krém kerül majd a tészta tetejére, amit egyenletesen eloszlatunk a felszínen, majd erre kerül rá a szeder.
Elkészítjük a tésztát. A tojásokat a cukorral habosra verjük. A lisztet elkeverjük a kakaóval és a sütőporral, majd átszitáljuk. A tojáshabhoz felváltva, kisebb adagonként beledolgozzuk a lisztes keveréket és a tejet, majd hozzákeverjük a csipet sót. Végül folyamatos kevergetés mellett, lassan beleöntjük az olajat, és az egészet alaposan elkeverjük. Egy 25 x 35 cm nagyságú, magas falú tepsit sütőpapírral kibélelünk és ebbe öntjük bele a tésztát. Elegyengetjük, 180 fokon 20 perc alatt megsütjük. Ezután a sütőt kikapcsoljuk, és megvárjuk, míg kihűl a tészta.
A pudingot a víz és a gyümölcslé keverékében klasszikus módon
bkisseva, 2017. március 20. hétfő, 13:43
Pudingos-málnás reszelt sütemény
Hozzávalók
Tészta:
350 gbúzafinomliszt
5 dbtojás sárgája
250 gvaj
1 kv. kanálsütőpor
3 ev. kanálkristálycukor
Töltelék:
5 dbtojásfehérje
2 csomagvaníliapuding
240 gporcukor
2 csomagvaníliacukor
50 mlnövényi olaj
500 gmálna
zsemlemorzsa a tepsi beszórásához
vaj a tepsi kikenéséhez
porcukor szóráshoz


Elkészítjük a tésztát. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd átszitáljuk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a cukrot, a nagy lyukú reszelőn lereszelt vajat. A hozzávalókból tésztát gyúrunk. Miután elkészült, két egyenlő részre osztjuk, fóliába csomagoljuk és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Két darab, 30 x 22 cm-es tepsit vajjal kikenünk, majd zsemlemorzsával beszórjuk őket.
A tésztákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd mindegyiket egy-egy tepsibe tesszük. A tésztát kicsit kezünkkel lenyomkodjuk, majd 190 fokon 20 percig sütjük. Miután a tészta megsült, kihűtjük.
bkisseva, 2017. március 10. péntek, 11:41
fánk csöröge
Hozzávalók:

25 dkg liszt,
5 dkg vaj,
3 dkg porcukor,
2 tojás sárgája,
1,5 dl tejföl,
csipetnyi só,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
fél citrom reszelt héja,
1 teáskanál citromlé;
A sütéshez: 4 dl olaj;
A tálaláshoz: 10 dkg porcukor

Elkészítése:

A lisztet átszitáljuk és elmorzsoljuk benne a puha vajat. Hozzáadjuk a csipet sót, a citrom reszelt héját és a citromlével eloltott szódabikarbónát. A tojássárgát elkavarjuk a cukorral és a tejföllel, belekavarjuk a lisztbe és jól összedolgozzuk, míg puha tésztát kapunk. Fél óráig hűtőben pihentetjük. A tésztát 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, derelyevágóval 4-5 cm-es csíkokra vágjuk majd ezeket ferdén is átvágjuk, hogy rombuszokat kapjunk. Mindegyik rombusz közepét hosszanti irányban bevágjuk és egyik
drciccancs, 2017. február 22. szerda, 14:27
Fánk receptek (édes és sós)
A tuti jó recept

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 tojás, 4 evőkanál olvasztott vaj, 1 kocka élesztő, 2-2,5 dl langyos tej, 2 ek cukor, csipet só

Fánksütés lépésről lépésre

1. Kimérjük a hozzávalókat. A lisztet átszitáljuk, ettől a tészta különösen lágy lesz. A tejet meglangyosítjuk, hogy könnyebben megkeljen majd az élesztő.
2. A lisztet keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojást és a felfuttatott élesztőt, és konyhai robotgéppel összekeverjük. Az olvasztott vajat a legvégén, kanalanként adjuk hozzá a tésztához.
3. Amikor elkészültünk a gyúrással, a tésztát meleg helyre (pl. radiátorra vagy annak közelébe) tesszük és egy órán át kelesztjük.
4. A megkelt tésztát kilisztezett deszkára tesszük és kb. 1 cm vastagra nyújtjuk.
5. A kinyújtott, téglalap alapú tésztát félbe hajtjuk és mégegyszer finoman átnyújtjuk. Ez valójában maga a trükk, így keletkezik a szalag!
6. A félbehajtott tésztából könnyű kézzel kiszaggatjuk a fánkokat.
7. A fánkokat egy tiszta
bkisseva, 2017. február 09. csütörtök, 11:32
Meggyes mákos sütemény - Meggyes fantázia
Oetker
50 g étcsokoládé reszelt egy reszelő

előállítási eljárás

desszertízesítők

1. A sütő felmelegítjük 180 ° C-on Az alján a öntőforma méretei 25 x 35 cm-es lefektetett sütőpapírral.
2. fehérjéket elválasztjuk a sárgáját. Egy tálba, vágtam egy fehérjét egy csipet sóval. A második tálba, I keverte tojássárgájával olaj és a víz. Szinte tojásfehérje, keverés, tettem hozzá részeit cukorral, majd a tojássárgája. A végén tettem hozzá a lisztet átszitáljuk sütőport és a mákot. Minden óvatosan én kevertem rúddal.
3. A tésztát öntöttem egy előkészített formába, és sült 35 perc.
4. Ebben az időben, vettem fel előállítására puding. 500 ml tej vetett fele az ételek és a magas rozmieszałam a csomag tartalmát. Egyéb tejet felforraljuk. Aztán kihúzta a tejet és az író öntenek elosztott krémmel. Állandó keverés közben, én ismét forrni. Költöztem a tésztát egy tálba, azt fedett műanyag csomagolást, és állítsa kihűlni.
5. Ezután
bkisseva, 2017. január 27. péntek, 11:14
Fahéjas csigák
Fahéjas csigák
Hozzávalók:
25-28 darabhoz:
50 dkg finomliszt
3 evőkanál cukor
csipet só
2 tojás sárgája
2,5 dl tej
3 dkg élesztő
10 dkg olvasztott vaj, vagy Rama
A töltelékhez:
10 dkg olvasztott vaj, vagy Rama
2 csapott evőkanál őrölt fahéj
15 dkg porcukor
A tetejére:
2 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt langyos, cukros tejben /2,5 dl/felfuttatjuk. A liszthez adjuk a cukrot, csipet sót, a tojások sárgáját, az olvasztott margarint /10dkg/ és a felfuttatott élesztőt. Begyúrjuk a tésztát, jól kidolgozzuk, és kb. egy órát meleg helyen kelesztjük.

A tésztát 3-4 mm vastagra és téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük /10dkg/olvasztott vajjal, megszórjuk a fahéjas porcukorral. Szorosan felcsavarjuk a tésztát, mint a bejglit. 1-1,5 cm vastag karikákra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 15-20 percet hagyjuk pihenni.

Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt
bkisseva, 2016. október 11. kedd, 11:25
Túrós batyu
batyu
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
3 dl langyos tej
1 csipet só
2 evőkanál kristálycukor
7,5 dkg margarin
2 tojás sárgája
1,8 dkg élesztő
A töltelékhez:
25 dkg túró
2-3 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál búzadara
5 dkg mazsola
1 egész tojás
Elkészítés:
Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, amibe egy teáskanálnyi cukrot tettünk. Közben átszitáljuk a lisztet, sóval, cukorral ízesítjük, és elmorzsoljuk benne a margarint. Közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a maradék tejet, a tojások sárgáját, és a felfuttatott élesztőt. Alaposan átdagasztjuk, és letakarva 1 órán keresztül langyos helyen kelni hagyjuk.
Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót burgonyanyomón vagy szitán áttörjük, és a hozzávalókkal alaposan kidolgozzuk.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk, 1 cm vastagra nyújtjuk. 10x10 cm-es kockákra
koszegimarika, 2016. augusztus 13. szombat, 14:49
2/32
Képek, videók
született feleségek.jpg
dnemethk
2016. február 20. szombat, 10:07
Született nékünk Megtartó
dandej
2015. december 20. vasárnap, 13:53
Jászolba született.gif
borigit
2015. december 20. vasárnap, 13:53
Jászolba született.gif
suzymama43
2015. december 19. szombat, 09:48
Ha nálunk született volna
chillik
2015. november 23. hétfő, 16:16
Született feleségek
sanci81
2015. október 12. hétfő, 15:23
SZületett Feleségek
kazikanyuszi
2015. július 21. kedd, 19:55
Csokis tea (3).jpg
dnemethk
2017. január 02. hétfő, 20:23
Csokis, epres torta.jpg
margoboszi
2016. december 07. szerda, 11:48
Csokis eper
irmus
2016. július 31. vasárnap, 15:25
csokis mutatványos 039.JP
dnemethk
2016. május 30. hétfő, 20:46
csokis mutatványos 040.JP
dnemethk
2016. május 30. hétfő, 20:46
csokis mutatványos 041.JP
dnemethk
2016. május 30. hétfő, 20:46
csokis mutatványos 042.JP
dnemethk
2016. május 30. hétfő, 20:45
csokis mutatványos 043.JP
dnemethk
2016. május 30. hétfő, 20:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.