Belépés
2019. január 20. vasárnap | 3. hét | 20. nap | 18:18 | Fábián, Sebestyén
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mákos pudingos
krémhez

1 csomag vaníliás pudingpor,
5 ek cukor (kristály) ,
4 dl tej
13 dkg margarin, (+ a kenéshez) .

A tetejéhez :

4 dkg csokoládé (reszelt).

Elkészítés.

A tojásfehérjét 5 dkg porcukorral habbá verjük. A sárgáját elkeverjük
az 5 dkg porcukorral, sóval, az olajjal és a tejjel. A lisztet a vaníliás
cukrot, a mákot, a porcukrot, a sütőport, a reszelt citrom héját egy
tálban elkeverjük. A sárgás részt is belekeverjük a lisztesbe, majd a
felvert habot is óvatosan beleforgatjuk. 20x30 cm-es tepsit kivajazunk,
kilisztezünk, és a masszát beleöntjük. Előmelegített sütőben sütjük,
míg a tűpróbánál nem ragad a tészta. Amíg még sül a tészta,
megcsináljuk a krémet a tetejére. A pudingport a cukorral, a tejjel
felfőzzük, majd ha kész, kihűtjük, és a margarinnal elkeverjük.
Ha kész a tészta, kihűtjük, kivesszük a tepsiből, és sütőpapírt rakunk
alá, majd visszarakjuk a tepsibe, és a kész
klarika47, 2018. december 23. vasárnap, 17:16
Soha többé nem fogsz fánkot vásárolni ...
Soha többé nem fogsz fánkot vásárolni ha megtanulod ezt a tökéletes és gyors házi receptet!



A fánk sokak kedvence, de mielőtt gyorsan vennénk belőle ötöt az utcai árustól, nézzük meg az alábbi receptet. Ezek után ki fog tudni ellenállni, hogy otthon elkészítse? Ennyire ínycsiklandozó süteményt ritkán láttunk.

Gyorsan és könnyen elkészül, bárkinek ajánlani tudjuk. Készítsünk belőle dupla adagot, így holnap meglephetjük vele kedvenc kollégáinkat, de akár a főnököt is kényeztethetjük egy kicsit.

A fánkot általában bő olajban szokták kisütni, az alábbi recept azonban azért válhat sokak kedvencévé, mivel ez nem fog az olajban úszni. Ez a fánk a sütőben sül és egészséges!

Hozzávalók: 160 gramm liszt, 50 gramm porcukor, 3/4 teáskanál sütőpor, 3/4 teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál vanília, fél csésze vaníliás joghurt, 1 tojás, 250 gramm áfonya.

Elkészítés: egy tálban
vorosrozsa66, 2018. november 09. péntek, 17:55
Kinder bueno
vagy kakaópor



Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 25*35 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk.

A lisztben elkeverjük a sütőpor, kakaóport és a darált diót.

Az egész tojásokhoz hozzáadjuk a cukrot és addig keverjük robotgéppel, amíg ki nem fehéredik és meg ne nő a térfogata.

A tojásos masszába beleforgatuk óvatosan a lisztes keveréket, csomómentesre keverjük. A masszát beleöntjük az előkészített tepsibe és kb 20 perc alatt készre sütjük.

Még forrón (óvatosan meg ne égesse a kezünket!) lehúzzuk róla a papírt és megkenjük bőven mogyorókrémmel.

Közben a tejben elkeverjük a pudingport a cukorral, majd sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a puha vajat és az egészet jól kihabosítjuk.

Két részre osztjuk a krémet és az egyik felébe belekeverjük a vaníliás cukrot és az aromát, majd jól
vorosrozsa66, 2018. november 04. vasárnap, 13:15
Tejbegriz kirántva
Hozzávalók: 1 liter házi tej, 25 dkg búzadara, 6 dkg cukor, csipetnyi só, 1 vaníliás cukor, 3 tojás, 10 dkg liszt, 20 dkg zsemlemorzsa. A tálaláshoz fahéjas porcukor, lekvár.
Három dl tejben elkeverjük a cukrot és a búzadarát. Ízesítjük csipetnyi sóval és vaníliás cukorral.
A megmaradt tejet felforraljuk, és a búzadarás keveréket apránként hozzáadjuk. Folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg a tejbegríznél is sűrűbb állagú masszát kapunk.
Egy tepsit hideg vízzel kiöblítünk, ebbe borítjuk a megfőtt darát. Elsimítjuk, és teljesen kihűtjük. Kockákra, vagy téglalapokra vágjuk, majd panírozzuk.
A tojásokat felütjük, és kicsi sóval elkeverjük. A lisztet és a zsemlemorzsát összeöntjük. A gríz darabkákat először lisztes morzsába forgatjuk, majd tojásba mártjuk, és újra visszatesszük a zsemlemorzsába.
Forró olajban szép színesre sütjük. Lecsepegtetjük, és fahéjas porcukorral, vagy lekvárral kínáljuk.
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:32
BARACKOS PITE - variációk
KÖNNYEN ELKÉSZÍTHETŐ BARACKOS PITE

Hozzávalók: 15 dkg margarin, 20 dkg cukor, 20 dkg liszt, 4 tojás, 50 dkg sárgabarack,1 tasak vaníliás cukor, 1 tasak sütőpor, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 3 evőkanál porcukor, zsiradék

Habosra keverjük a margarint a sima és vaníliás cukorral, tojásságával, majd hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét is.

A tésztát lisztes, zsírozott tepsibe öntjük, megszórjuk a zsemlemorzsával, és magházzal lefelé ráfektetjük a félbevágott barackokat.

Mérsékelt tűzön 25-30 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk a tepsiben kihűlni. Porcukorral megszórva kínáljuk.


KAJSZIS MANDULÁS PITE

Hozzávalók: 10 szem kajszi barack, 20 szem mandula, 25 dkg margarin, 25 dkg cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 6 db tojás, 0,5 dl rum, vagy egy kicsi rum aroma tetszés szerint, 25 dkg liszt,
A tepsi
lizawolf, 2018. július 16. hétfő, 10:55
Gesztenyés-puncsos szelet
tojás
12 dkg porcukor
14 dkg darált dió
12 dkg liszt
fél csomag sütőpor

Krémhez:
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
1/2 dl rum aroma
25 dkg gesztenyemassza
1 puncs pudingpor (főzős)
3 dl tej

Mázhoz:
10 dkg tortabevonó csoki
5 dkg vaj

A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, közben hozzáadva 6 kanál vizet.
A darált diót, a lisztet, és a sütőport elvegyítjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és a lisztes keverékkel felváltva óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába.
Elfelezzük, sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, kb. 190°C-on 2 lapot sütünk belőle.

A margarint a porcukorral és a rummal jól kikeverjük, majd két felé vesszük. Egyik felébe beledolgozzuk a gesztenye masszát, ezt kenjük az alsó lapra.

A pudingot 3 dl tejben sűrűre főzünk. Ha kihűlt, a margarinos krém másik feléhez adjuk. Rákenjük a gesztenyés krémre és lefedjük a másik lappal.

A
vorosrozsa66, 2018. június 30. szombat, 14:48
Meggyes-mákos kocka
Meggyes-mákos kocka

Hozzávalók

1 üveg meggybefőtt (68 dkg)
2 dl tej
14 dkg darált mák
20 dkg liszt
10 dkg darált mandula
1 csipet só
3 tk sütőpor
30 dkg vaj (+ a tepsihez)
17,5 dkg cukor
5 db tojás
1,5 ek mandulalikőr
porcukor (a szóráshoz)


Elkészítés

A befőttet leszűrjük és lecsepegtetjük. A tejet megmelegítjük, majd beleszórjuk a darált mákot, és 2-3 percig forraljuk. Lehúzzuk a tűzről, és lefedve 10 percig pihentetjük a keveréket.
Közben a lisztet elvegyítjük a darált mandulával, a sóval és a sütőporral. Egy másik tálban felhabosítjuk a vajat a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Kis adagokban, a lisztes eleggyel felváltva beledolgozzuk a tejes-mákos keveréket. Ezután a masszát a likőrrel
vorosrozsa66, 2018. június 24. vasárnap, 15:31
A legomlósabb meggyes pite
A legomlósabb meggyes pite

Hozzávalók

A töltelékhez:
1,2 kg meggy
cukor
3 csomag vaníliás pudingpor
őrölt fahéj
A tésztához:
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
20 dkg zsír
1 kis doboz tejföl
1 db tojás
10 dkg cukor
A tálaláshoz:
porcukor


Elkészítés

A meggyet megmossuk, kimagozzuk, és egy kevés vízzel és cukorral feltesszük főni. Amikor szinte puha, hozzáadjuk a kevés vízzel feloldott pudingport, és megszórjuk fahéjjal.Pár percig főzzük, amíg besűrűsödik, majd teljesen kihűtjük.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a zsírt és a tejfölt. A tojást felverjük a cukorral, majd apránként hozzáadadoljuk a lisztes keveréket. Összegyúrjuk, és legalább fél órára hűtőbe tesszük.
Ezután a tésztát
vorosrozsa66, 2018. június 24. vasárnap, 15:11
Sütemény receptek
lángon.

2 darab tojásból piskótát készítünk. A piskótához szükséges 25 dkg liszt, 30 dkg cukor, 6 darab tojás, és egy csomag sütőpor. A tojást 9 evőkanál meleg vízzel és a cukorral 20 percig kavarjuk. A lisztet, és a sütőport a kikavart tojáshoz adjuk. Zsírozott tepsiben kisütjük. 15 percig előtte a sütőt előmelegítjük. 10 percig a sütőajtót ne nyissuk ki.

Töltelék:
5 dl tejet készítünk elő, és 6 evőkanál lisztet és kevés tejet elkeverünk. A többi tejet felforraljuk, majd a lisztes-tejes masszát hozzá keverjük a meleg tejhez. 20 dkg vajjal, és 20 dkg cukorral sűrűre főzzük. Ha kihűlt a lapokat ezzel töltjük meg.

Kókuszos I.

Hozzávalók:
3 db tojás, 30 dkg liszt, 20 dkg cukor, 2 dl tej, 1 csomag sütőpor, 5 dkg vaj, 3 evőkanál méz

A hozzávalókat sorba összekeverjük, és ez lesz a tészta, amit vajazott tepsiben 100 fokon kisütünk.

Máz:
20 dkg vajat, 20 dkg cukrot, 2 kanál kakaót, és ½ dl tejet összefőzünk.

A kisült
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 11:43
CSERESZNYÉS PITE - variációk
egész tojás,2 cs vaníliás cukor, 1 dl étolaj, 4 dl tej, reszelt narancshéj (szárított), 2 dkg vaj, dkg barna cukor a tepsi szórásához
valamint: 50 - 70 dkg cseresznye

Először a cseresznyét magozzuk ki, majd tegyük félre. A lisztet keverjük össze a sütőporral, a csipet sóval, és a kristálycukorral.
Egy tálba üssük bele az egész tojásokat, adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a narancshéjat, az olajat, és a tejet, majd kézi habverővel keverjük simára. Ezután fokozatosan keverjük hozzá a lisztes keverékhez úgy, hogy egy sima masszát kapjunk.

Néhány percre előmelegített sütőbe helyezzük az üres tepsit, hogy felmelegedjen, majd kivesszük, és sütőpapírral kibéleljük. Kenjük meg a vajjal, egyenletesen szórjuk rá a barna cukrot, pakoljuk rá a kimagozott cseresznyét, majd az előzőleg összekevert tésztát óvatosan öntsük rá a gyümölcs tetejére.
A tepsi méret: 25 x 39 cm
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon 35-40 perc alatt süssük addig, hogy a teteje szép aranybarna
lizawolf, 2018. június 04. hétfő, 11:06
Szultán tekercs
Meggle cukrászhab (habtejszín)
2-3 ek porcukor
1 maréknyi fagyasztott vagy friss málna


Elkészítése:
Egy gáztepsibe egyenletesen eloszlatjuk a kókuszreszeléket.

3 dl tejben csomómentesre keverjük a lisztet, a keményítőt és a kakaót, a maradék tejet pedig a sóval és a cukorral felforraljuk, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a lisztes, tejes keveréket és sűrű krémmé főzzük.

Végül belekevarjuk a vajat és ízesítjük vaníliával.

A forró masszát egyenletesen elterítjük a kókuszreszeléken és hagyjuk kihűlni.

A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a friss vagy a kiengedett és lecsepegtetett málnát.

A krémet a tésztára kenjük és vízbe mártott késsel, kb 6 cm széles csíkokat vágunk belőle, majd óvatosan feltekergetjük.

A tepsiben maradt kókuszreszelékben pedig
vorosrozsa66, 2018. május 13. vasárnap, 13:52
Kinder bueno
vaníliaaroma
kb 150 g vajas keksz

Tetejére:

3 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
csokireszelék vagy kakaópor

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 25*35 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk.

A lisztben elkeverjük a sütőpor, kakaóport és a darált diót.

Az egész tojásokhoz hozzáadjuk a cukrot és addig keverjük robotgéppel, amíg ki nem fehéredik és meg ne nő a térfogata.

A tojásos masszába beleforgatuk óvatosan a lisztes keveréket, csomómentesre keverjük. A masszát beleöntjük az előkészített tepsibe és kb 20 perc alatt készre sütjük.

Még forrón (óvatosan meg ne égesse a kezünket!) lehúzzuk róla a papírt és megkenjük bőven mogyorókrémmel.

Közben a tejben elkeverjük a pudingport a cukorral, majd sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a puha vajat és az egészet jól kihabosítjuk.

Két részre osztjuk a krémet és az egyik felébe belekeverjük a vaníliás cukrot és az aromát,
vorosrozsa66, 2018. május 04. péntek, 11:37
1/47
Képek, videók
Pudingos somlói kocka.JPG
vorosrozsa66
2018. július 17. kedd, 13:48
Epres-pudingos sütemény
vorosrozsa66
2018. május 22. kedd, 15:54
pudingos kocka
vorosrozsa66
2018. május 15. kedd, 11:04
Pudingos-barackos krémes.
vorosrozsa66
2018. február 07. szerda, 18:58
barackos pudingos tejfolo
gurmika
2017. március 12. vasárnap, 20:53
Almás - pudingos álom.jpg
katicafeher
2017. február 09. csütörtök, 11:56
Pudingos-kávédesszert- 1.j
sarkadykati
2017. január 23. hétfő, 11:03
PUDINGOS ÖSZIBARACK SZELE
zsokica45
2016. április 29. péntek, 10:17
LEVELES PUDINGOS.jpg
zsokica45
2016. április 29. péntek, 10:13
grízes pudingos.jpg
bkisseva
2015. július 28. kedd, 09:09
kekszes-pudingos_suti. jpg
lilagondolatok
2015. július 14. kedd, 09:46
pudingos, málnás rakott p
jolika66
2015. június 24. szerda, 14:22
a szósz elkeverve
srejbalu
2006. szeptember 24. vasárnap, 12:43
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.